Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

SPÁNKOVÁ LABORATOŘ PRAHA BULOVKA

OBSAH

Spánková obrna a příznak závažného problému

Spánková obrna se pouze projevuje tím, že se tělo v určitých fázích spánku nepohybuje. Zřídka je spojena s hlubokými psychickými problémy. V dřívějších dobách byla považována za „zlo“. Mnoho kultur má své příběhy ohledně spánkové obrny. Stále ale není známa přesná příčina tohoto jevu.

Zdroj: Spánková obrna

Poradna

V naší poradně s názvem SPÁNEK A PSYCHOTERAPIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hubert Dušek.

Dobrý den,
Prosim poraďte mi odborníka na spánek a s nim spojenou psychoterapii.

Děkuju

Hubert Dušek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

S poruchami spánku vám pomohou v Nemocnici Na Homolce, kde je skvěle vybavená spánková laboratoř a mnoho různých odborníků na následnou péči. Kontaktujte pana doktora Procházku a dohodněte si s ním konzultaci.
Kontakt:
Neurologické oddělení – Centrum pro poruchy spánku
Nemocnice Na Homolce
Roentgenova 2
150 30 Praha 5

MUDr. Tomáš Procházka
tomas.prochazka@homolka.cz
tel.: +420 257 272 674

Zdroj: diskuze Spánek a psychoterapie

Co je spánková obrna?

Spánková obrna je pocitem vědomí, ale neschopnosti pohybu. Nastává mezi fází bdění a spánku. Během těchto fází člověk může mluvit. Někteří lidé mohou cítit tlak nebo pocit dušení. Spánková obrna může být doprovázena i jinými poruchami spánku, jako je narkolepsie, tedy silná potřeba spánku způsobná problémy mozkové schopnosti při regulaci spánku.

Zdroj: Spánková obrna

Diskuze

V diskuzi PROTONOVÉ CENTRUM PRAHA BULOVKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina Černá.

Dobrý den,zajímalo by mne jestli je možné začít s ozařováním pokud není zahojená pooperační rána po operaci střev.,rána prosakuje, neboť není zahojen tračník.......také má sestra udělaný vývod.Sestra je mladá a potřebovala by velmi rychle zahájit chemoterapie kuli metastázím v dutině břišní.Velice děkuji.K.Cerná.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karel Gabriel Ing..

Dobrý den, prosím o odpověď na následující otázku: dne 8.11. 2023 jsem byl operován na metastázu dlaždicobuněčného karcinomu do krčních uzlin vlevo - yp T0N3M0 st. IVA, metastáza (40x30mm) s extradonálním šířením. Stanovena další léčba radioterapií v oblasti hlavy. Dotaz : je nutné pro tuto léčbu extrahovat všechny zuby v celé ústní dutině ? Stomatologem zjištěno - chrup stálý , kariézní zuby 22,45 po endodontickém ošetření různé kvality. Mnohokrát děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Protonové centrum praha bulovka

Co je to spánková laboratoř?

Spánková laboratoř je specializované zdravotnické pracoviště, které je vybaveno přístroji pro diagnostiku poruch spánku. Z pohledu pacienta má obvykle charakter ložnice, kde vyšetřovaná osoba přes noc (případně i přes den) spí. Pomocí různých sond zaznamenávají přístroje projevy spánkových poruch (například výpadky dechu ve spánku) a dávají tak lékaři podklad pro stanovení diagnózy
Spánková laboratoř se také obvykle zabývá nastavováním a správou léčebných přístrojů pro léčbu poruch dýchání ve spánku. Mezi nejobvyklejší přístrojová vyšetření prováděná ve spánkové laboratoři patří limitovaná polygrafie nebo polysomnografie.

Seznam spánkových laboratoří

Zdroj: Chrápání

Poradna

V naší poradně s názvem PROTONOVÉ CENTRUM PRAHA BULOVKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka Vospálková.

Dobrý den, můj tatínek (62) prodělal karcinom tlustého střeva,byl operován a léčen chemoterapiemi. Na posledním vyšetření CT se ukázaly drobné metastázy v měkkých tkáních dutiny břišní,jinde ne. Chemoterapii pan doktor ukončil s tím, že již tělo na léčbu nereaguje a nasadil tatínkovi pilulky. Byla by pro něj vhodná protonová léčba? Velmi děkuji za případnou odpověď. Zdenka Vospálková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Protonová léčba by mohla pomoci. Zkuste se obrátit přímo na Protonové centrum v Praze na Bulovce a zjistěte si podmínky této léčby. Ne vždy je zdravotní pojišťovna ochotna uhradit náklady na tuto léčbu. Co ale pomáhá určitě a nic to nestojí je chuť do života. Pozitivní myšlení, zábava a radost změní chemické reakce v těle nemocného a pomohou lépe bojovat proti vznikajícím metástazím.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Protonové centrum praha bulovka

Spánková deprivace

Spánková deprivace je nedostatek normálního množství spánku, což způsobuje ospalost, nemožnost soustředění a halucinace. Jde i o často používaný druh mučení.

Důsledky spánkové deprivace

Spánková deprivace může způsobit následující problémy:

  • Ztráta bdělosti a pozornosti během dne – to může být nebezpečné zejména u řidičů, lékařů a dalších povolání. 20 % řidičů, a dokonce 56 % dálkových řidičů uvádí, že alespoň jednou během řízení upadli do krátkého spánku.
  • Nespavost – člověk má narušený spánkový rytmus, což se projevuje obtížným usínáním a přerušovaným spánkem.
  • U těžkých spánkových deprivací se dostavují halucinace, paranoie, odbývání životních potřeb, ztráta myšlenkové kontinuity.

Zdroj: Dostatek spánku

Jak je spánková apnoe diagnostikována a léčena?

Spánková apnoe u dětí je léčitelná. Přesto jen pediatr nebo ušní, nosní a krční specialista může zjistit, zda jsou mandle vašeho dítěte zvětšeny natolik, že blokují dýchací cesty a způsobují spánkovou apnoi. Potvrzení spánkové apnoe by mělo být provedeno Polysomnogramem. Polysomnogram je spánková studie, která se provádí ve speciálních laboratořích. Ne každé dítě se zvětšenými mandlemi nebo hlasitým chrápáním má spánkovou apnoi.

Chirurgický zásah je adekvátní volbou pro děti se zvětšenými krčními nebo nosními mandlemi. Medikamentózní léčba je vhodná zase pro ty, kdo trpí omezeným nočním dýcháním v důsledku alergie nebo z jiných příčin.

Zdroj: ADHD a poruchy spánku

Poradna

V naší poradně s názvem ZUBNÍ PROTÉZA DEFLEX BRNO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radomír Ulrich.

Prosím o adresu - telefon a jméno v Brně,t. kde by mě mohli opravit horní protézu, která se mi zlomila uprostřed horního kovového oblouku v místě kde neni zub.
Protože jsem již v důchodovém věku = rok narození 1934 byl bych velice potěšen jen možností protézu opravit, nikoliv nechávat zhotovit novou.
Děkuji předem za potěšující informaci. Jsem t.č. po čerstvé operaci pravého kyčelního kloubu
S pozdravem Radomír Ulrich

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zubní laboratoř DENTUM

PROVOZNÍ DOBA
Po-Pá: 8.00 – 15.30
Polední přestávka:
13.00 – 14.00

KONTAKT
Telefon laboratoř:
532 232 868
Mobil:
732 230 426
E-mail:
info@dentum.cz

ADRESA
Areál FN Brno
stará zástavba – PAVILON C
Jihlavská 20,
625 00 BRNO

Pro případ, že nepochodíte v Brně, tak přikládám kontakt na rychlé opravy snímacích zubních náhrad v Praze tel. 777 744 996, adresa Werichova 1145/23, Praha 5, 152 00. Můžete jim to tam poslat poštou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zubní protéza deflex brno

Výskyt spánkové obrny

Spánková obrna se obvykle vyskytuje v jednom ze dvou časů. Může se objevit při usínání (hypnotická, predormitální) nebo při probouzení (hypnopompická, postdormitální).

Hypnotická spánková obrna

Hypnotická spánková obrna se vyskytuje při usínání, kdy se tělo pomalu uvolňuje. Během spánku nastává i útlum vědomí, takže si jí jedinec nevšimne, ale když se objeví při usínání, člověk si uvědomí, že se najednou nemůže hýbat a mluvit.

Hypnopompická spánková obrna

Během spánku dochází ke střídání REM (rychlý pohyb očí) a NREM (pomalý pohyb očí) fází. Cyklus REM a NREM trvá asi po dobu 90 minut. NREM spánek nastává dříve a zabírá 75 % doby celkového spánku. Během NREM spánku je tělo uvolněné a regeneruje (uvolňuje se). Ke konci NREM fáze se spánek přesouvá do REM fáze. REM fáze se projevuje rychlejším pohybem očí a výskytem snů, během tohoto stavu je zbytek těla naprosto uvolněný. Při REM fázi můžete mluvit nebo se pohybovat.

Spánková obrna se vykytuje u 4 pacientů z 10. Obvykle si jí povšimnete až v dospívání. Mohou jí mít jak ženy, tak i muži, může být dědičná. Mezi další faktory způsobující spánkovou obrnu patří:

  • nedostatek spánku;
  • plánovaný spánek;
  • psychické stavy (stres, bipolární poruchy);
  • spaní na zádech;
  • jiné problémy se spánkem (narkolepsie, noční křeče v nohách);
  • užívání léků;
  • zneužívání návykových látek.

Zdroj: Spánková obrna

Poradna

V naší poradně s názvem KARPÁLNÍ TUNEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Za konzultaci u neurologa nic nedáte a aspoň budete vědět na čem jste a co s tím můžete dělat. :-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martina.

Děkuji,jsem se ptala jak na neurologii a tam je prý drahý mě poslat na EMG a Bulovka mi řekla že je brzy na zotavení,že cca půl rok to jistí a dporučení je brát vitamín v pilulkách,opravdu mě brní 2prsty a začíná i ukazováček.

Zdroj: diskuze Karpální tunel

Veterina Praha 8

Veterinární ordinace Svobodník v Kobylisích poskytuje veterinární ošetření a pohotovost. Tato ordinace je moderně vybavena a ke zvířatům zde přistupují s maximální péčí.

Zdravotní tým se skládá ze dvou lékařů: MVDr. Kustra a MVDr. Mladý.

Ordinace je vybavena dvěma operačními sály, digitálním RTG, SONO, EKG, dialyzačním přístrojem, zubním ultrazvukem, biochemickým analyzátorem, hematologickým analyzátorem, inhalační anestézií s isofluranem + monitoringem průběhu anestezie, kyslíkovým koncentrátorem, endoskopem, mikroskopem, maxi driverem, mini driverem, infuzní pumpou, lineárním dávkovačem centrifugou, refraktometrem, tonopenem, otoskopem, oftalmoskopem.

Ordinace se specializuje na psy, kočky, ptáky, drobné savce, plazy a exotická zvířata. Nabízena je zde dermatologie, endokrinologie, gastroenterologie, gynekologie, chirurgie, kardiologie, laboratoř, neurologie, onkologie, oftalmologie, ortopedie, léčba respiračních chorob, sonografie, stomatologie a urologie.

Veterinární ordinace Svobodník, Náhorní 2, 180 00 Praha 8 – Kobylisy, tel.: 284 687 850, e-mail: info@veterina-svobodnik.cz, webová adresa.

Ordinační doba

• pondělí až pátek od 9:00 do 20:00 hodin

• sobota od 9:00 do 12:00 hodin

• neděle od 17:00 do 20:00 hodin

Zdroj: Veterina Praha

Poradna

V naší poradně s názvem KOŽNÍ POHOTOVOST PRAHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Effenbergerová.

Hledám pomoc kožního odd.Mám vaskulitidu, Měla jsem ji již cca před 14 lety. Bydlím nyní v Mrači u Benešova. Tehdy jsem byla hospitalizována ve Vojenské nemocnici Praha. Děkuji za zprávu. Eff

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vaskulitida je zánět krevních cév. Zánět může zesílit stěny těchto cév, čímž se zmenší šířka jejich průchodu. Pokud je průtok krve omezen, může dojít k poškození orgánů a tkání. Ve vašem případě zřejmě kůže. Nepíšete o své vaskulitidě nic bližšího. Existuje mnoho typů vaskulitidy a většina z nich je vzácná. V závislosti na typu vaskulitidy, který máte, se můžete zlepšit i bez léčby. Některé typy vaskulitid ale vyžadují léky k mírnění zánětu. Používají se k tomu imunosupresivní přípravky, zejména glukokortikoidy.
Mezi krátkodobě působící glukokortikoidy patří:
- hydrokortizon - kortizol,
- kortizon,
- prednizon,
- prednizolon,
- metylprednizolon.
Mezi střednědobě působící patří:
- triamcinolon.
A dlouhodobé jsou:
- betametazon,
- dexametazon.
Pomocí glukokortikoidů se léčí tyto typy vaskulitid:
- periarteriitis nodosa,
- Wegenerova granulomatóza,
- Henochova-Schönleinova purpura,
- ChurgovaStraussova vaskulitida,
- overlap syndromy,
- Kawasakiho choroba,
- Takayashuova choroba,
- Bürgerova choroba,
- temporální arteritida.
Pokud některou z nich máte, tak pak je pro vás nejlepším specialistou na léčbu těmito glokokortikoidy prof. MUDr. Michal Kršek, CSc. Jeho email je michal.krsek@vfn.cz. Michal Kršek je přednostou III. interní kliniky – klinika endokrinologie a metabolismu, která se nachází v Praze v ulici U Nemocnice 504/1, pavilon B. Telefony jsou 224 961 111 (ústředna) a telefon do ambulance je 224 966 455. Vyplatí se zajet za specialistou do velkého města, protože má nejvíce zkušeností. Nastaví vám léčbu, kterou pak absolvujete u svého praktického lékaře nebo doma s pomocí pojízdné zdravotní sestry. Když jste z daleka, tak posíláte lékaři fotografie, jak se vaše onemocnění vyvíjí. A nebo mobilní sestra vyhotoví zdravotní zprávu pro vašeho ošetřujícího lékaře. Pokud se vše zlepší, tak na kontrolu do Prahy už ani nemusíte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kožní pohotovost Praha

Lhotka

Veterinární klinika Lhotka, spol. s r.o.

Veterinární klinika Lhotka (Ve Lhotce 607/30, 142 00 Praha 4 – Lhotka) nabízí:

  • Komplexní veterinární služby
  • Zkušený veterinární tým
  • Moderní a nadstandardně vybavené pracoviště
  • Parkovací místa pro klienty veterinární kliniky

Objednání je možné na tel. čísle 774 735 735 nebo pomocí online formuláře – přednost mají akutní a objednaní pacienti.

Zdroj: Veterina Praha 4

Poradna

V naší poradně s názvem KOŽNÍ AMBULANCE PRAHA KARLOVO NÁM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karla Tlamychová.

Dobrý den. Prosím, mohla bych k vám přijít do ambulance ( bez doporučení) poradit se. Mám v hlavě nějakou vyrážku a už mě to začíná vadit. Je potřeba se objednat ? Jsem r. 1949.
Děkuji za informaci. S pozdravem K.Tlamychová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Přijít můžete kdykoli i bez doporučení. Neobjednává se, proto přijďte brzy ráno v 7 hodin a budete muset čekat. Kožní ambulance se nachází ve třetím patře na adrese U Nemocnice 499/2, 128 08 Praha 2, (pavilon A13), telefon +420 224 962 421.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kožní ambulance praha karlovo nám

Kde najít kožní pohotovost v Praze

Hlavní město Praha nemá žádnou pohotovost, která by se věnovala jen kožním onemocněním. Během pracovních dnů od pondělí do pátku jsou k dispozici kožní ambulance s ordinační dobou obvykle od 8 do 15 hodin. Tyto kožní ambulance jsou k dispozici jak v pražských nemocnicích, tak v soukromých zařízeních. Jejich seznam na mapě je vidět zde: kožní ambulance Praha. Většina těchto ambulancí přijímá pacienty jen po předchozím objednání.

Mimo běžnou ordinační dobu je k dispozici pak již jen urgentní příjem, který řeší mimo jiné i akutní kožní problémy. Hlavní město Praha má celkem 5 urgentních příjmů, které jsou umístěny v pražských nemocnicích. Praktický přehled všech urgentních příjmů, které jsou vám nejblíže, je vidět tady: pohotovost Praha.

Zdroj: Kožní pohotovost Praha

Diskuze

V diskuzi PÁSOVÝ OPAR VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Merinska.

Již několik let se mi dělají pupence ve vlasech, ze začátku je to hodně bolestivé, pak se moc zvětší a prasknou, nebo je některé drápnu hřebenem. Moc trpím, byla jsem v nemocnici na kožním a tam mi jeden vyřízli a když jsem šla pro výsledky , bylo mi řečeno, že se to stratilo. Bulovka, hmm. co mám dělat, pokračuje to zase delší dobu. měla jsem nerváky zemřel mi manžel a tak si nevím rady. kdo to má poznat co to mám ? Děkuju za případnou radu Jana

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pásový opar ve vlasech

Kontakt a adresa Fakultní polikliniky:

Fakultní poliklinika, budova B, 3. patro
Karlovo náměstí 32 
Praha 2
Web: dermatovenerologická klinika


Zdroj: Poliklinika Karlovo náměstí 32 Praha 2

Diskuze

V diskuzi OBRÁZEK LIPOMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva.

Dobrý den,poradíte mi kde si můžu nechat chirurgicky odstranit lipom?Jedná se o intramuskulární lipom levého stehna.Nález na UZ a MRI mám k dispozici.Zkušený ortoped mi kdovíproč řekl že mě asi pošle po konzultaci na Bulovku.To jsem odmítla ,Bulovka má hodně špatnou pověst.Podle diskuze tady je to jednoduchá operace tak nevím proč mi to ortoped komplikuje.Hledám tedy kde by mi lékař odstranil tento lipom v rámci jednodenní chirurgie.děkuji za radu Iva

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarmila.

Dobrý den, četla jsem Váš příspěvek a ráda bych Vam poradila,doufám,že dobře. Měla jsem delší dobu bolesti v levém třísle. Gynekolog řekl,že jsem v pořádku. Měla jsem podezření na tříselnou kýlu. V nemocnici v Benešově mě doktor ujišťoval,že to kýla není. Bolesti přetrvávaly a vytvořila se mi nad tříslem boule. Našla jsem si jednodenní chirurgii v Palase Athena, kde mě vyšetřil p.primář, poslal na sono a zjistli mi tříselnou kýlu. Po jednodenním zákroku,ktery hradí pojišťovna a jedné noci jsem v pohodě a odstranili mi zároveň i prý objemný lipom-to byla ta boule. Palas Athenu v Praze 4 mohu jen doporučit. Držím palce J..P.

Zdroj: diskuze Obrázek lipomu

Veterina Praha 10

Veterina Praha 10 – Altavet Malešice. Jedná se o veterinární kliniku v domácím prostředí, s vlídným přístupem k majitelům zvířat. Jsou zde schopni hospitalizovat až 5 zvířat.

Zdravotní tým se skládá ze čtyř lékařů: MVDr. Jiří Hejda, MVDr. Evžen Šonský, MVDr. Ivana Hoffmannová a MVDr. Denisa Vítková; a čtyř sester: Tereza Nováková, Markéta Dobrová, Jana Lexová, Markéta Stříbrská.

Klinika je vybavena chirurgickým sálem, rentgenem, SONO, EKG, inhalační anestezií, biochemickým a hematologickým analyzátorem.

Veterinární klinika zabezpečuje péči téměř u všech zvířat, včetně ošetřování hlodavců. Provádějí zde běžné operace, kompletní vyšetření moči. Klinika se specializuje i na onkologické nemoci.

Altavet Praha, Na Universitním statku 623/2a, 108 00 Praha 10 – Malešice, tel.: 774 103 709, e-mail: info@alta-vet.cz, webová adresa.

Ordinační doba

• pondělí až neděle od 9:00 do 22:00 hodin

Zdroj: Veterina Praha

Kožní ambulance v Praze bez objednání

Ambulance všeobecné dermatologie Karlovo náměstí přijímá pacienty i bez objednání a to v pracovní dny v době od 7:30 do 12:00 hodin, přičemž poslední pacient bude ošetřen 15 minut před koncem ordinační doby, která končí každý den v 15:15 hodin.

Adresa kožní ambulance

Karlovo náměstí 32,
128 08 Praha 2

Ambulance je umístěna ve Fakultní poliklinice, v budově B, ve 3. patře.

Telefon: +420 224 966 740

Zdroj: Kožní pohotovost Praha

Veterina Praha 4

Veterinární nemocnice Ivet poskytuje veterinární ošetření a pohotovost všem druhům zvířat. U této kliniky je i nemocnice, která umožňuje hospitalizaci zvířat.

Zdravotní tým se skládá ze sedmi lékařů: MVDr. Zdeněk Košmera, MVDr. Pavlína Lukšovská, MVDr. Dušan Anděl, MVDr. Patricie Oravová, MVDr. Petra Viziová, MVDr. Renata Kosinová a MVDr. Petr Bogumský; a šesti sester: Ing. Zdeňka Doležalová, Hana Chvojková, Lucie Melenová, Monika Eliášová, Kateřina Chrpová, Radka Sivoková.

Nemocnice je vybavena operačními sály, lůžkovou částí, digitálním RTG, SONO, EKG, dialyzačním přístrojem, zubním ultrazvukem, biochemickým analyzátorem, hematologickým analyzátorem, inhalační anestézií s isofluranem + monitoringem průběhu anestezie, kyslíkovým koncentrátorem, endoskopem, mikroskopem, maxi driverem, mini driverem, infuzní pumpou, lineárním dávkovačem, centrifugou, refraktometrem, tonopenem, otoskopem, oftalmoskopem, různými kamerami.

Klinika se specializuje na základní veterinární péči, laboratorní diagnostiku, dermatologii, endokrinologii, gastroenterologii, gynekologii, chirurgii, kardiologii, laboratoř, neurologii, onkologii, oftalmologii, ortopedii, hematologii, respirační choroby, sonografii, stomatologii, urologii, poruchy chování a speciální typy operací (TTA, CWO, TPO).

Veterinární nemocnice Ivet, Ke Kamýku 996/3, 140 00 Praha 4, tel.: 241 714 358, e-mail: ivet@ivet.cz, webová adresa.

Ordinační doba

• pondělí až neděle od 8:00 do 20:00 hodin

Zdroj: Veterina Praha

Další informace

endala s.r.o.

Sídlo: Na Příkopě 998/31 110 00 Praha 1

IČ 29006104

DIČ CZ29006104

Zdroj: Klinika endala

Kontakt na Protonové centrum

Protonové centrum je umístěno v areálu Fakultní nemocnice Na Bulovce za současným Ústavem radiační onkologie. Jedná se o samostatný celek s vlastním parkovištěm pro pacienty a personál. Centrum těsně sousedí s hlavní komunikací V Holešovičkách. Pro navigaci jsou zde souřadnice GPS: 50.1171363, 14.4646944

Poštovní adresa

Proton Therapy Center Czech s.r.o.

Budínova 2437/1a

Praha 8, 180 00

Kontakty

Tel: +420 222 999 000

Obecné dotazy: info@ptc.cz

Zdroj: Protonové centrum Praha

Co dělat při spánkové obrně?

Není třeba se obávat nočních démonů nebo jiných strašidel. Pokud máte občasnou spánkovou obrnu, můžete sami podniknout určité kroky, abyste byli schopni zvládnout tento stav. Začněte tím, že budete dostatečně spát. Jednoduše řečeno, je zapotřebí mít minimálně 8hodinový spánek. Snažte se zmírnit veškerý stres. Vyzkoušejte si během spaní nové pozice.

Zdroj: Spánková obrna


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP