Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

STÁLE ČERVENÉ OČI

OBSAH

Příčiny červených fleků na kůži

Červené fleky na kůži připomínají angiomy, ale nepředstavují žádnou hrozbu pro celkové zdraví a trvalý tón pleti. Tyto skvrny jsou obvykle spojeny s pobytem na slunci, častěji se vyskytují na částech těla, které jsou náchylnější ke spálení. Fleky, které jsou asymetrického vzhledu nebo se stále zvětšují, se mohou objevit po dosažení věku padesáti let a musí být zkontrolovány kožním lékařem, aby byl vyloučen vznik rakoviny kůže. Zde jsou časté příčiny červených skvrn na kůži:

  • Červené fleky jsou spojeny s nadměrným sluněním a objevují se v místech, která jsou náchylná ke spálení.
  • Červené fleky mohou být genetického původu. Některé skvrny jsou přítomné od narození, zatímco jiné mohou být patrné až v průběhu let (puberta).
  • Červené fleky na kůži mohou být výsledkem infekce kůže.

Zdroj: Červené fleky na kůži

Diskuze

V diskuzi OTEKLÉ OKO U BULDOČKA PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pegina.

pegy byla 9.7 na operaci slinivky 16.7. jsme zjistili že má na levém oku červené bělmo dostala kapky GENTAMICIN 5 x denně kapat 18.7 oko začlo modrat dostala další kapky 1 denně TIMOLOL stále kapeme bělmo stále červené a oko modré a oteklé potřebuji radu třeba se stím někdo setkal děkuji moc

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Oteklé oko u buldočka psa

Červené oči

Červené oči, můžou být příznakem většího problému například i uvnitř oka. Pokud máte trvale červené oči, tak namísto nevhodné léčby očními kapkami Visine, raději navštivte svého očního lékaře a poraďte se o vhodné léčbě.


Zdroj: Oční kapky Visine při léčbě červených očí

Poradna

V naší poradně s názvem ČERVENÉ FLEKY NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Pácal.

Dobrý den, prosím o radu,
manželka má červené fleky na nohou ohraničené a pálí. Už je to sedm roků a stále se zvětšují.
Chodí na kožní a doktorka ji předepsala mast beloderm a flucinar. Používání masti nepomáhá.

Děkuji za odpověď.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejspíše to bude stasis dermatitida (lat. statis dermatitis), nazývaná též gravitační dermatitida, gravitační ekzém, hypostatický ekzém, varikózní ekzém či dermatitida ze stázy. Je to zánětlivé kožní onemocnění, které nejčastěji vzniká jako následek chronické žilní insuficience. Léčba se může skládat z aplikace krémů na bázi steroidů (Beloderm) a používání kompresních punčoch. Flucinar je lék na kožní plíseň a v tomto případě je neúčinný. Doporučuji změnit lékaře a místo na kožní jít s tímto problémem na kardiologii.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červené fleky na nohou

Červené žilky v očích – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět červené žilky v očích.

Zdroj: Jak na červené žilky v oku

Diskuze

V diskuzi ČERVENÉ FLEKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobrý den,

začaly se mi na rukách dělat různě červené skvrny, buď malé, nebo i větší s puchýřky, které svědí. Byla jsem u kožní lékařky i v nemocnici, ale závěr pokaždé byl štěnice. Byt jsem prohledala, nechala jsem ho vystříkat, ale žádné štěnice nebyly nalezeny. Skvrny se mi dělají stále, ale nemohu přijit na to, z čeho by to mohlo být. Napadl mě ještě stres.

Můžete mi prosím poradit, co by mohlo být příčinou???

Děkuji a přeji hezký den ...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Červené fleky

Červené žilky v očích – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět červené žilky v očích.

Zdroj: Domácí léčba červených žilek v očích

Diskuze

V diskuzi ČERVENÉ FLEKY NA NOHÁCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Denisa.

Muzu poprosit o radu,nevite co by to mohlo byt?manzelovi se to udela vzdy kdyz je delsi dobu na nohou.Dekuji za odpoved
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Soňa.

Dobrý den. 3. března jsem byla pozitivní na covid. Středně těžký příběh. Poté stále problémy, únava, zvýšený tep tlak, píchani na levé straně u srdce.
Tento týden zánět močového měchýře, včera na pohotovosti, zjištěny zánět prave ledviny, 40 horečky. Dnes v noci se mi udělal bolestivý rudy fleky u vnitřního kotníku. Stále se trochu zvětšuje. Posílám obrázek. Můžete poradit? Děkuji.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Červené fleky na nohách

Recept na přípravu

Bulvy červené řepy (nejlépe v bio kvalitě) omyjte, oloupejte nožem a nakrájejte na větší kostky. Kostky vložte do odšťavňovače, poté už je domácí šťáva z červené řepy připravena ke spotřebě. K pročištění organismu se doporučuje pít týden až 10 dní 3x denně 50 až 100 ml čerstvě vylisované šťávy. Pokud máte zahrádku, můžete si vypěstovat vlastní bulvy. Červená řepa není náročná na pěstování.

Zdroj: Jak často se může užívat štáva z červené řepy

Diskuze

V diskuzi STERILIZACE ŠŤÁVY Z ČERVENÉ ŘEPY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel cani.

zavařuje někdo šťávu z červené řepy?pomoze ,díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel MARIE KLÁRA.

2,5 KG NASTROUHANÉ ČERVENÉ ŘEPY
4 LITRY VODY
PŮL HODINY VAŘIT
PŘIDAT NA 1 LITR ŠŤÁVY:
15 GR CUKRU
2 LŽÍCE KYSELINY CITRONOVÉ
10 MINUT POVAŘIT
DO VYCHLADLÉ ŠŤÁVY DÁME:
2 MALINOVÉ TRESTI
NALIJEME DO SKLENIC
ZAVAŘÍME, STAČÍ POVAŘIT, ABY CHYTLO VÍČKO

Zdroj: diskuze Sterilizace šťávy z červené řepy

Červené fleky na prsou

Červené fleky na prsou mohou být způsobeny alergií na slunce. Sluneční alergie se u citlivých jedinců projevuje výsevem červených fleků na kůži, někdy červených krupiček, a to na hrudi nebo jiném místě těla. Prevencí je ochrana před sluncem.

Zde se můžete podívat, jak vypadá alergie na slunce.

Zdroj: Červené fleky na kůži

Diskuze

V diskuzi ČERVENÉ FLEKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dajda.

ohledně červeného fleku, psala jsem článek, nyní vím, že se Vám může ukázat červený flek, když jste alergičtí na AVIVÁŽ. Nikdy jsem žádný flek neměla, ale najednou jsem se ho nemohla zbavit. Trošku někdy svěděl, ale jinak nepomohlo nic.Až jednou měla to samé kamarádka, jen jí to svědělo více.Šla k lékaři a tam jí řekli, nepoužívejte AVIVÁŽ. Dostala mastičku na alergii AFLODERM a pomohla.Mě také. Jaká Aviváž to byla nevím, ale kamarádka používala jinou. Mast okamžitě zabrala, ale musíte flek hlídat a postupně prodlužovat mazání fleku, dokud nezmizí. Kamarádce zmizel, tak se přestala mazat a flek se jí opět ukázal.Tak postupně začala prodlužovat to jeho mazání a zatím vynikající. Jen jsem zde chtěla všem napsat, že z Aviváže na těle můžou zůstat zbytky chemie a je hned problém.Již ho nepoužívám a je klid.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena.

Take jsem dostala afloderm na cervene fleky od kozni lekarky na oblicej zatim ho pouzovam 2 dny ale oblicej m stale plny fleku des.js z toho cela zoufala jestli to vubec prejde.poradte prosim s pozdravem

Zdroj: diskuze Červené fleky

Červené fleky po akné

Červené fleky na kůži po akné vznikají v důsledku hojení infekčních ložisek. Výskyt a trvání je vždy individuální, záleží na rozsahu akné.

V tomto případě ruka lékaře není nezbytná, problémy s poškozenou pletí lze řešit i bez odborného dohledu, v teple domova, a to biolampou. Aknózní pleť se dvakrát denně po dobu 10–15 minut vystavuje polarizovanému světlu biolampy, výsledky by měly být patrné do 14 dní.

Zdroj: Červené fleky na kůži

Diskuze

V diskuzi VIZÍN NA ČERVENÉ OČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Macek.

Mám dotaz, jestli má vizín na červené oči nšjaké negativní účinky , pokud by se používal častěji než 2 x denně ? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Markéta.

Jsem oční lékařka a Visine při dlohodobém nebo častém používání oko spíše vysušuje a dochází tak opět ke zhoršení situace s červenáním nebo pálením oka při jeho používání. Zkuste se raději několikrát dobře vyspat, nezdržujte se v zakouřeném nebo prašném prostředí a oko se srovná samo.

Zdroj: diskuze Vizín na červené oči

Červené fleky na jazyku

Příčinou červených fleků na jazyku může být potravinová alergie. Lidé, kteří jsou alergičtí na některé potraviny, například vejce, mléko či burské oříšky, trpí tvorbou fleků při konzumaci konkrétních potravin. Někdy může dojít k žaludeční nevolnosti.

Zde se můžete podívat na fotografie, jak vypadají červené fleky na jazyku.

Léčba potravinové alergie patří vždy do rukou lékaře, který posoudí stav a vybere vhodnou léčbu.

Zdroj: Červené fleky na kůži

Diskuze

V diskuzi NEMOC RTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rozarka.

Dobrý den.Již 8 měsíců mám problém se rty. Už konečně vím co s němi je.Mám chronický zánět červeně.Bylo mi řečeno že na to neexistuje léčba.Existuje nějaká uleva.pro ty moje rty,už stratily i vlhkost takže olizavání je časté.Mám sice kortikoidy,ale to jak sledují nezabírá.Děkují za radu stále to mažu nyní s Daylongem 25,před tím to bylo spoustu mastiček dokonce pro ůlevu jsem to potírala propolisem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marcela.

Dobrý den,chtěla bych vám poradit,protože jsem měla podobné potíže co vy,mně to začalo afty v celé puse,které se mi pořád opakovaly,až mi i po veškerých vyšetření vzaly vzorek ze rtu.Opět se moc neprokázalo i když nějaký docent z Plzně to chce s odstupem opakovat.potom mi začaly rty otékat.jazyk.v krku-no prostě alergické reakce,které byli i několikrát do měsíce,než mi p.doktorka na kožním udělala testy na zádech a zjistila,silnou reakci na propolis a med.Propolisem jsem potírala ty afty a tím si způsobovala ty otoky rtů.Zatím jsem skoro měsíc a půl neotekla a ani afty.Třeba vám tím pomohu-já už byla neštastná a lítala jen po doktorech,kde si nikdo nevěděl rady.S pozdravem a brzké uzdravení.

Zdroj: diskuze Nemoc rtu

Červené fleky od štítné žlázy

Kožní změny jsou často prvním projevem onemocnění štítné žlázy a při správné léčbě mizí. Zvýšená produkce hormonů štítné žlázy, to je hypertyreóza, se může projevovat zarudnutím neboli erytémem dlaní či obličeje.

Zdroj: Červené fleky na kůži

Diskuze

V diskuzi ČERVENÉ TVÁŘE ALKOHOL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jolana.

Alkohol rozšiřuje cévy a zrychluje krevní oběh, tím způsobuje červené tváře a červené boltce uší. Proti červeným tvářím po alkoholu pomáhá schlazení zčervenalých míst ledem nebo studeným mokrým ručníkem.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Červené tváře alkohol

Proč se pes olizuje a mlaská

Pokud se pes olizuje a mlaská, je to většinou na podkladu blaha a spokojenosti. Ovšem může jít i o závažnější problém, jako je zkažený zub, může ho pálit žáha, může být nastydlý, mít zánět dutiny ústní či trávicího traktu. Necpěte ho žádnými léky a jděte pro jistotu k veterináři.

Zdroj: Když se pes stále olizuje

Poradna

V naší poradně s názvem ČERVENÉ DLANĚ RUKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata Černá.

Červené dlaně od malíčku doku. A take to trochu páli.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Červená dlaň s pocitem pálení je nejspíš ekzém. Pro přesné stanovení diagnózy a určení účinného přípravku bude zapotřebí vyšetření kožním lékařem. Na tyto ekzémy pomáhá krém nebo mast Beloderm, která je k dostání v lékárnách na lékařský předpis. Z volně prodejných přípravků můžete zkusit aplikovat mast Hydrocortisone.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červené dlaně rukou

Červené fleky na žaludu

Drobné skvrny nemají závažnou příčinu, ale mohou být infekční. Pokud máte červené fleky na žaludu, vyhledejte lékařskou pomoc, může se jednat o plísňové onemocnění. Prvním znamením nákazy u mužů je jemné pálení při močení. Pak se objeví červené fleky na žaludu. Nemusí to svědit, nemusí to bolet, prostě to tam je.

Kolem žaludu se ukládá tzv. smegma. To, že se tam vytváří, je zcela normální (skládá se z odloupnuté buněčné tkáně a z výpotku mazových žláz pohlavního orgánu), ale pokud se tato oblast neomyje delší dobu (2 dny a více), začne se smegma rozkládat a zapáchat a také způsobuje červené flíčky.

Pro léčbu mykózy u mužů, pokud se objeví svědění nebo červené fleky na žaludu, by měli oba partneři alespoň 2x denně používat k potírání pohlavních orgánů MultiGyn Actigel vaginální krém. Postižená místa přestávají svědit a vyrážka se postupně vytrácí. V potírání je nutné pokračovat alespoň 7 dní. Při pohlavním styku se doporučuje používat kondom, nebo alespoň potřít penis a žalud antimykotickým krémem.

Zdroj: Červené fleky na kůži


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP