Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

STREPTOKOK V POHLAVNÍM ÚSTROJÍ

OBSAH

Streptokok v krku – foto

Tady jsou fotografie, na kterých je vidět streptokok v krku.

Zdroj: Co je to streptokok

Diskuze

V diskuzi ASLO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ana Albina.

Dobry den moje dcera 9let má vysoké aslo 2023,bojům 4 rok. Krční a nosní mandle nemá.čem léčit lékaři doporučuji sledovat.prosim o pomoc

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jolana Hošková.

Dobrý den mám obdobný problém dcera 15 let. Angína opakovaná. Stále ve výtěru a streptokok. Aslo stoupá nyní po antibiotikách 3141 z původních 2890. Co s vámi dělali,prosím mohla by jste poradit co jste dělala a co vám pomohlo? Děkuji Hošková

Zdroj: diskuze Aslo

Streptokok v oku – foto

Tady jsou fotografie zobrazující streptokoka v oku.

Zdroj: Co je to streptokok

Poradna

V naší poradně s názvem PTŘEBUJI PORADIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohumila Šťastná.

Dobrý den,potřebuji poradit,dělají se mi červené flíčky a hodně to svědí.A když to rišktábu tak se udělá strup,co stím mám udělat a bebo proč se to vyskytuje. Děkuji ,nikdy jsme to s manželem neměly.Je to infekční? manželuv bratr měl streptokok.Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Přesnou příčinu vaší dermatózy může určit jedině kožní lékař a podle toho zvolit vhodnou léčbu. Nechte si červené flíčky vyšetřit u kožního lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ptřebuji poradit

Streptokok skupiny A

Streptokoková infekce skupiny A je také známá jako streptokokové onemocnění způsobené bakterií nazvanou beta-hemolytický streptokok. Tyto bakterie způsobují bolest v krku (faryngitidu), spálu nebo v ojedinělých případech vážné komplikace. Občas streptokoková infekce skupiny A může vést k závažným komplikacím, jako je revmatická horečka, která může mít vliv na srdce a onemocnění ledvin (glomerulonefritida). Streptokoková infekce skupiny A však nejčastěji způsobuje bolest v krku a horečku.

Zdroj: Co je to streptokok

Poradna

V naší poradně s názvem AKUTNÍ CYSTITIDA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimír mikeš.

Sdělte mě prosím zda toto onemonění souvisí s možným pohlavním stykem s náhodným mužem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Akutní cystitida, neboli zánět močových cest může souviset i se zmíněným pohlavním stykem. Častým původcem je právě bakterie, která se dostane do močové trubice při nechráněném orálním nebo análním sexu. Přitom člověk, se kterým byl pohlavní styk uskutečněn, nemusí být vůbec nijak nemocný. V krku i ve střevě zdravého člověka se nachází mnoho různých bakterií, které při vniknutí do močové trubice mohou způsobit zánět močových cest. Nyní je třeba, abyste se po dobu léčby zdržel nechráněného pohlavního styku a než doberete antibiotika, které vám předepsal váš lékař, tak se vyhněte fyzické námaze.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Akutní cystitida

Inkubační doba

Nemoc růže má krátkou inkubační dobu a příznaky se rozvíjejí jen několik hodin poté, co streptokok pronikne do těla.

Zdroj: Růže je nakažlivá nemoc

Diskuze

V diskuzi NEDOSAŽENÍ EJAKULACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František.

Dobrý den, již týden nemohu při krásném pohlavním styku - erekce 100% dosáhnout ejakulace!!! Proč. Je mi 65 let. Vše fungovalo ještě před týdnem
naprosto normálně. Děkuji za radu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nedosažení ejakulace

Streptokok v těhotenství aneb streptokok skupiny B

Streptokok skupiny B většinou neškodně přežívá na různých částech těla, například v nosohltanu, konečníku nebo v pochvě žen. Nebezpečí pak ale představuje v těhotenství, kdy je možné, že bude při porodu přenesen na novorozence, což může mít tragické následky. Proto se doporučuje během těhotenství a hlavně před porodem vzít stěry z poševní sliznice, případně rekta a kultivačně je prověřit. Pokud se zjistí přítomnost streptokoka, žena je léčena antibiotiky dřív, než začne rodit, po dobu porodu a někdy i krátce po něm.

Asi u jednoho procenta novorozenců může přenesený streptokok vyvolat sepsi, plicní onemocnění nebo meningitidu. Rizikové jsou předčasné, komplikované a horečnaté porody. Streptokok ze skupiny B je druh bakterie, která způsobuje infekci u novorozenců, těhotných žen, žen po porodu, u žen po gynekologických operacích a starších mužských a ženských pacientů s jinými závažnými chorobami. Streptokok ze skupiny B je nejčastější příčinou infekce krve u novorozenců (septikémie) a mozku (meningitida). Infekci u novorozenců se dá zabránit tím, že se těhotný ženám, které jsou nositelkami streptokoka B, v průběhu porodu podávají intravenózně antibiotika.

Důrazně se doporučuje, aby každá těhotná žena, která v minulosti prodělala infekci streptokokem B, byla během porodu přeléčena antibiotiky. Mezi onemocnění, která způsobuje streptokok této skupiny, patří infekce močových cest a jiné infekce způsobené streptokoky skupiny B. Prevence a včasná léčba je důležitá, protože infekce streptokokem skupiny B ohrožuje zdraví i život novorozenců. Streptokok skupiny B je někdy příčinou hnisavých zánětů (artritidy, pneumonie, osteomyelitidy) u lidí, kteří mají závažné onemocnění, například zhoubný nádor, cukrovku, jaterní cirhózu a podobně.

Zdroj: Co je to streptokok

Diskuze

V diskuzi VAKCINA SILGARD/GARDASIL JE NEBEZPECNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Maru.

Ockovani proti rakovine delozniho cipku vakcinami Silgard (Gardasil), Cervarix je nebezpecne. Muze vyvolat i ochrnuti ci smrt.



1.Viry HPV zpusobuji bradavice na pohlavnim ustroji. O techto bradavicich se pouze predpoklada, ze mohou byt iniciatorem rakoviny. Viru HPV je 120 kmenu, z toho 99 neskodnych. Silgard/Gardasil chrani proti 4 z 21, Cervarix proti 2 z 21.



2.Ockovani pusobi necelych 5 let.



3.Francie zakázala reklamu na vakcínu proti rakovině děložního čípku, její účinnost nelze prokázat:

www.prlog.org/111944… />


4.Vlada Indie zakazala pokracovani klinickych testu s Gardasilem v jejich zemi pote, co 4 divky zemrely a 120 melo vazne nasledky.



Od roku 2006, kdy se zacalo s ockovanim Gardasilem/Silgardem v USA, bylo do roku 2010 nahlaseno 18000 vedlejsich ucinku a 72 smrti.

www.mothering.com/he… />


5.Pro farmaceuticke spolecnosti je zlatym dolem,kdyz se dohodnou o hrazeni ockovani ze statniho rozpoctu.Dalsim krokem pak byva, ze lobuji pro povinne zavedeni takto hrazeneho ockovani ve skolach.Rodice pak zdravi svych deti mohou chranit jen velmi omezene.



6.Podrobne o tomto ockovani:

poradna-ariadni.webn… />

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vakcina Silgard/Gardasil je nebezpecna

Streptokok v pochvě

Streptococcus agalactiae ze skupiny B je přítomen až u 40 % žen. Jedná se o neškodné bakterie, které kolonizují v genitáliích a anální oblasti, ale u žen samých nezpůsobují problémy. Tyto bakterie však mohou být škodlivé pro novorozence. Ženy v těhotenství jsou testovány na přítomnost streptokoka a případně zaléčeny antibiotiky, aby se eliminovalo nebezpečí nákazy novorozence při porodu.

Do pochvy žen může proniknout Streptococcus agalactiae z trávicího ústrojí, kde běžně přežívá. Ženu obvykle ke gynekologovi přivede obtížný výtok. Přítomnost streptokoka v pochvě prokáže laboratorní rozbor stěru z pochvy. Ženě jsou obvykle předepsány vaginální léky. Výskyt streptokoka v pochvě není podceňován v případě, že žena dosud neměla děti (a do budoucna je chce mít). V některých případech může být totiž streptokok v pochvě příčinou opakovaných samovolných potratů (infertilita).

Streptokok v pochvě těhotné ženy bývá obvykle zjištěn „náhodně“, a to při obvyklém stěru, který je součástí vyšetření na počátku těhotenství. I když těhotná žena nemá žádné potíže (nekrvácí, nemá silný výtok, nebolí ji ani jí netvrdne břicho), odevzdá vzorek moči ke kultivaci, aby byl vyloučen, nebo potvrzen výskyt streptokoka v močových cestách (který by lékaři začali léčit). V záznamech (zdravotní dokumentaci) ženy se však musí objevit připomínka, že je budoucí maminka „streptokokově pozitivní“. V posledních týdnech před porodem žena navštěvuje ambulanci porodnického oddělení, kde bude rodit. Ošetřující lékař obvykle provede kontrolní stěr a jeho vyšetření se zaměřením na výskyt bakterie Streptococcus agalactiae, která může novorozenci infikovanému při průchodu porodními cestami způsobit závažná onemocnění, například zánět mozkových blan či zápal plic, což by vážně ohrozilo jeho život. V současné době má medicína prostředky, jak dítě před nákazou při porodu ochránit.

Zdroj: Co je to streptokok

Poradna

V naší poradně s názvem PÍSKÁNÍ V UŠÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Bulová.

Dobrý den,poté co jsem byla na festivalu,cca 2 měsíce,mi stále píská v levém uchu.Dříve také po větším hluku,ale vždy přestalo.Tentokrát ne.Mám zajít k lékaři nebo co se děje?Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Patrně došlo k namožení ústrojí vnitřního ucha. S tím lékař nic moc nezmůže a bude potřeba počkat než to samo odezní. Je to pro vás ponaučení pro příště, abyste použila špunty do uší. Uši se nebudou regenerovat do nekonečna a je třeba je chránit před silným hlukem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pískání a hučení v uších co pomáhá

Gardnerella příznaky

Charakteristickým příznakem Gardnerelly je vodnatý výtok z pochvy zapáchající po rybách, který se zesiluje po pohlavním styku.

Zdroj: Gardnerella vaginalis

Diskuze

V diskuzi VAKCINA SILGARD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MonikA.

Mne by to zajimalo také... :-D

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenny.

Styk mezi davkami Silgardu je povoleny. Tady jde o to, že nejlepší účinky jsou u dívek kolem 13 let a to před prvním pohlavním stykem. Ja ho mam taky naočkovaný a jsem ráda. I když už úplně nesplňuji kritéria. :oP

Zdroj: diskuze Vakcina Silgard

Co je to streptokok

Streptokok je kulovitého tvaru. Pro streptokoka je typické vytvářet řetízkovité útvary. Jde o grampozitivní koky, které jsou původci širokého spektra nemocí. Podle vlastností se streptokoky rozdělují do více než 20 skupin označujících se písmeny A–V. Některé z druhů streptokoků jsou neškodné, jiné způsobují rozvoj různých, většinou hnisavých zánětů v respiračních cestách, ale i na kůži. Mezi nejčastější patologické druhy streptokoků, se kterými je možné se setkat, patří:

  • streptokok skupiny A – Streptococcus pyogenes;
  • streptokok skupiny B – Streptococcus agalactiae;
  • pneumokok – Streptococcus pneumonie.

Nejčastěji pacienty napadají bakterie streptokoka skupiny A (Streptococcus pyogenes), nejvíce rizikovou skupinu přitom představují děti předškolního a mladšího školního věku. Streptokok skupiny A postihuje také dospělé, kteří se nejčastěji nakazí při kontaktu s dětskými kolektivy, například při vyzvedávání dítěte ve školce. Inkubační doba může být poměrně dlouhá, pohybuje se v intervalu od jednoho týdne do tří týdnů. Ne všichni pacienti nakažení streptokokem podlehnou streptokokovým infekcím a stávají se tak bezpříznakovými nositeli nákazy.

Streptokok v krku se přenáší kapénkovou infekcí, přičemž může způsobit vážné streptokokové infekce. Častým jevem při nákaze je angína, horečky i bolesti břicha. Hlavním projevem angíny je bolest v krku. Ta bývá zpočátku mírná, postupně zesiluje a při rozvinuté formě bolí i polykání naprázdno. Dalším častým příznakem je vysoká teplota v prvních dnech onemocnění, ačkoliv angína může proběhnout i bez zvýšené teploty. Mezi další příznaky patří celková únava, pocení, bolesti ve svalech a kloubech. Stav se může také zkomplikovat postupem infekce do tkání kolem mandle, kde vzniká takzvaná flegmóna, nebo se vytvoří dutina vyplněná hnisem (paratonsilární absces). Při každé angíně mohou být postiženy i spádové mízní uzliny na krku, které jsou pak zduřelé, bolestivé na pohmat i spontánně. Méně často než angína, ale přesto ne zřídka, se v krku může usadit streptokok způsobující spálovou angínu. Má podobné příznaky jako angína, ale navíc nemoc provází typická nápadná vyrážka napadající i dlaně rukou.

Takto vypadá streptokoková infekce v krku.

Zdroj: Streptokok v krku – co dělat?

Diskuze

V diskuzi MUŽU BYT TEHOTNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie jendriskova.

Dobry den mam dotas mnela sem dostat mesicky tenhle mesic 12 .5 ale nedostala sem to mam poruchy takze pokažde to jinač dostanu mam słabe spineni po pohlavnim styku. A poboliva mne pod bŕichem a citim se unavene mužete to byt nejaky pŕiznak tehotenctvi dekuji za každou radu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mužu byt tehotna

Zlatý streptokok

Ve skutečnosti žádný „zlatý streptokok“ neexistuje, jde o omyl a záměnu za pojem „zlatý stafylokok“. Zlatý stafylokok neboli Staphylococcus aureus je druh bakterie, jedná se o Gram pozitivní nepohybující se malé kulaté koky. Rozdíl mezi streptokokem a stafylokokem spočívá v tom, že streptokok je kokovitá bakterie, která do těla proniká sliznicí nosohltanu. Některé druhy zlatého stafylokoka jsou našemu tělu prakticky neškodné, jiné velmi nebezpečné. Zlatý stafylokok se přenáší přímo (dotekem s kůží nakaženého), nebo nepřímo (dotkneme-li se předmětu, na který sahal nakažený). Bakterie se nejčastěji objevují ve výtěrech nosních dutin. Zbavit se této nákazy je velmi obtížné. Má mnoho druhů a je nutná léčba specialistou. Stafylokok se nějakou dobu nemusí projevit. Nakažený může být jenom přenašečem. Ale pokud se projeví, má v pozdějších fázích za následek déletrvající oslabení imunitního systému. To může vést k mnoha zdravotním komplikacím.

Nemoci způsobené zlatým stafylokokem: Zlatý stafylokok je koaguláza pozitivní kok a oproti koaguláza negativním kokům (Staphylococcus epidermis) může způsobovat velmi závažné zdravotní komplikace, například syndrom toxického šoku, stafylokokové enterotoxikózy, exfoliativní dermatitidy a kožní nekrotické infekce. Toto jsou však velmi ojedinělé případy. Nejčastěji způsobuje tato onemocnění: zánětlivá onemocnění krevního oběhu, záněty kůže, onemocnění dolních cest dýchacích, záněty srdečního svalu, záněty trávicího traktu.

Upozornění: Bakterie zlatého stafylokoka mohou být přítomny ve vepřovém mase, salámech, pudinkovém pečivu, zmrzlině nebo bramborovém salátu. Dalším rizikovým faktorem je nedostatečná hygiena.

Zdroj: Co je to streptokok

Poradna

V naší poradně s názvem ... se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikola.

Děkuji už stím byla ráno má zánět močáku a muzu se zeptat ma pritele a maj spolu sexualni zivot nemohla ho nicim nakazit ze ne ?? a muže vtom sexualnim zivote pokracovat i kdyz má ten zánět nebo ji to v nečem omezuje ??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Je nutná sexuální abstinence! Alespoň dva týdny. Partner by se měl nechat také vyšetřit a případně přeléčit ATB. Jinak hrozí, že při dalším pohlavním styku znovu může nakazit svoji partnerku a všechno by se opakovalo neustále dokola. Partnera vyšetří buď na urologii nebo na venerologii, což je součást kožního oddělení. Pravděpodobnost, že partner bude nakažen je malá, ale nepodceňujte to!

Zdroj: diskuze Pálení močové trubice u starších žen

Prognóza rakoviny ledvin

Onemocnění se nesmí podceňovat. Léčebné výsledky u rakoviny ledviny je možné zlepšit důsledným uplatňováním pravidel časné diagnostiky u rizikových nemocných a následně adekvátně vedenou komplexní terapií s použitím nových efektivních technologií a léčebných preparátů.

Zdroj: Rakovina močového ústrojí

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST NA HRUDI VLEVO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libor Dvořáček.

Pobolívá mne na hrudi vlevo,nahmatám si nejvíce postižené místo.Kardiolog mi nechal
udělat test SPECT TEST MYOKARDU,neprokázal blokaci cév,ale přesto mne pobolívá na hrudi vlevo,je to spojeno s bolestí žaludku,mimo to mám nepravidelnou stolicí,kde se střídá průjem se zácpou.Abych mohl jít mimo domov musím užít REASET,jinak stolici neudržím. Libor Dvořáček email"libor.lapes@centrum.cz Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Doporučuji objednat se ke specialistovi na gastroenterologii a tam zkusit najít řešení. Klidně je možné, že bolest může způsobovat nějaký problém v zažívacím ústrojí - v jícnu. Vzhledem k tomu, že možných příčin je více, nebudu zde rozvádět žádná další doporučení, než se ukáže výsledek z vyšetření gastroenterologem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolest na hrudi vlevo

Příznaky a projevy

Zákeřnost chlamydií spočívá v tom, že se u 75 % žen a 50 % mužů typické příznaky vůbec neprojeví. O to horší komplikace později může infekce způsobit. Inkubační doba je mezi 1–3 týdny. U žen se mohou objevit nepříjemné pocity v pochvě, svědění a bolest, často se zhoršující pohlavním stykem. Dále pálení při močení (může to však být „jen“ močová infekce) a bolesti břicha nebo podbřišku. Někdy ženy mohou krvácet mezi periodami či po pohlavním styku. Prvním vodítkem bývá také citlivý vřídek na genitálu. V některých případech zduří mízní uzliny v tříslech, což bývá spojeno s horečkou a zimnicí. U mužů se mohou objevovat neobvyklé pocity okolo močové trubice, bolest a svědění. Během močení mohou cítit pálení. Varlata bývají nateklá a bolestivá na omak. Občas se může objevit i bolestivost kloubů. Při nechráněném análním styku může infekce vyvolat zánět konečníku, vzácně i předstojné žlázy.

Zdroj: Chlamydie - příznaky a projevy

Rizika

Streptokoková onemocnění jsou vysoce nakažlivá, a proto neexistuje účinná možnost prevence. Dodržováním hygienických zásad a zdravé životosprávy lze nákaze předejít jen do určité míry. Proti některým druhům streptokoka (například proti pneumokokovi) existuje možnost očkování. Podcenění léčby streptokokové infekce může mít velmi nepříznivé důsledky pro celý imunitní systém. Mezi možné komplikace patří zánět středního ucha, zánět vedlejších nosních dutin nebo selhání ledvin, což je však pozdní komplikací objevující se o několik týdnů později.

Mezi celkové komplikace, naštěstí již velmi vzácné, patří sepse (rozšíření streptokokové infekce do celého těla) nebo revmatická horečka, při níž dochází k zánětlivým změnám v kloubech, ledvinách, srdečním svalu a na srdeční nitrobláně. Léčba se řídí podle původce onemocnění.

Zdroj: Streptokok v krku – co dělat?

Stafylokok v pochvě

Stafylokok v pochvě se léčí nasazením lokálních léků. Pokud dochází k opakovaným infekcím, je třeba provést imunologické vyšetření. Před léčbou je nutné provést i citlivost na antibiotika a podle výsledku nasadit ten preparát, který je vhodný. Doporučuje se také užívat látky na podporu imunity, imunoglukan a podobně. Po dobu hlavní léčby je vhodnější vydržet bez sexu. K nákaze může dojít pohlavním stykem. Samozřejmě dochází při styku k výměně bakterií mezi oběma partnery.

Zdroj: Stafylokok

Příznaky rakoviny ledvin

Rakovina ledvin se jen zřídkakdy projeví již v rané fázi nemoci. V pozdějších stadiích mohou příznaky a symptomy rakoviny ledvin zahrnovat krev v moči, která může být růžová, červená nebo barvy kofoly, dále bolest zad těsně pod žebry, která neustupuje, hubnutí a ztrátu hmotnosti, únavu, hmatný útvar v břišní dutině, opakované horečky.

Zdroj: Rakovina močového ústrojí

Plíseň na penisu – prevence

Účinnou prevencí je bezesporu dodržování základních pravidel hygieny, a to tím více, pokud je to před pohlavním stykem. Penis omýt, přetáhnout předkožku a vymýt smegma (výpotky mazových žláz pohlavního orgánu), které se tam neustále tvoří (a má to tak být). Pokud se ale přece jen na žaludu objeví již zmíněné červené pupínky nebo flíčky jak hladké, tak i drsné, měl by se začít tento charakteristický znak mykózy léčit, i když nejsou zjevné žádné jiné problémy. Poté informovat partnerku a dohodnout se na společné léčbě. Mykóza se totiž může dále rozšířit i do okolí pohlavních orgánů.

Zdroj: Mykóza na penisu

Reprodukční systém ženy

Reprodukční systém ženy patří do rozmnožovací soustavy, což je soustava orgánů, která slouží k rozmnožování. Jejím úkolem je zajištění vzniku pohlavních buněk (gamet) a přenosu jejich dědičné informace na potomky. Zpravidla rozlišujeme samičí rozmnožovací soustavu a samčí rozmnožovací soustavu, což je anatomie ženského těla v podobě ženských pohlavních orgánů.

Ženskou pohlavní soustavou se zabývá medicínský obor zvaný gynekologie. Ženské pohlavní orgány se dle místa uložení dělí na zevní a vnitřní.

Anatomie ženských orgánů:

  • vnitřní ženské pohlavní ústrojí (organa genitalia feminina interna): vaječník (ovarium) – párová pohlavní žláza, Skeneho žlázy, Bartholiniho žláza
  • vývodné cesty pohlavní: vejcovod (tuba uterina), děloha (uterus), děložní hrdlo, pochva (vagina)
  • vnější ženské pohlavní ústrojí (organa genitalia feminina externa) / zevní pohlavní orgány: vulva, malé pysky (labia minora), velké pysky (labia majora), poštěváček (clitoris)

Zdroj: Ženské pohlavní orgány


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP