Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

STŘÍBRNÁ LŽIČKA KE KŘTU

OBSAH

Stříbrná lžička ke křtinám

Stříbrná lžička je vhodným dárkem ke křtu pro miminko. Lžička může mít netradiční tvar. Rukojeť je možné lemovat proužkem a obrázkem, lze na ni nechat vyrýt například monogram nebo křestní jméno i datum narození. Záleží jen na vaší fantazii.

Zdroj: Dárek ke křtinám

Diskuze

V diskuzi OLEJ CUKR MED NA PORY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adrianka.

Prave jsem vyzkoušela masku ,,cukorvý peeling,, a musím říct opravdu super, pleť je hebká, odumřelá kužička pryč. Doporučuji :-)

PS: Klidně by i stačila 1 lžička oleje, lžička cukru a lžička medu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Olej cukr med na pory

Mandlové tělové mléko

3 čajové lžičky lanolinu 

1 čajová lžička mandlového oleje

1 čajová lžička vazelíny

lžička rostlinného tuku

2 čajové lžičky glycerínu

10 čajových lžiček vody

1 čajová lžička slunečnicových květů

mandlová esence

 

Samostatně zahřejte olej a vodu. Odstraňte z plotny a smíchejte dohromady. Vše vlijte do jedné nádoby a důkladně potřepejte. Přidejte parfém anebo pár kapek esenciálního mandlového oleje.

 

 

Autor: redakce zdravi-lecba.cz

Zdroj: Recepty na přírodní tělová mléka

Diskuze

V diskuzi RAZÍTKOVACÍ LAK DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Evka.

Vím, že je těžké koupit dobrý lak na dobrý peníze. Konad se mi téměř vždy rozpije a stříbrná barva vůbec neví vidět (za ty peníze). Tyhle obyčejné laky fakt fungují www.nehtyshop.cz/raz… Razítkovala jsem černou, bílou a stříbrnou : )

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Razítkovací lak diskuze

Jogurtový dressing na těstovinový salát

Ingredience: 1 bílý jogurt, 1 lžička oregana, 1 lžička olivového oleje, 1 lžička balzamikového octa, sůl, pepř, šťáva z citronu

Postup: Smícháme bílý jogurt s oreganem, kávovou lžičkou olivového oleje a balzamikového octa, lehce opepříme, osolíme a pokapeme šťávou z citronu.

Zdroj: Jogurtový dresing

Diskuze

V diskuzi AKNÉ - TŘEZALKA TEČKOVANÁ- ČAJ -SUPER LÉK NA AKNÉ - LIST 1MALÁ LŽIČKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Verika.

trezaka tečkovaná----list---čaj---na akné je nejlepší

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Akné - třezalka tečkovaná- čaj -super lék na akné - list 1malá lžička

Nejlepší dressing

Ingredience: 2 žloutky, 2 sardelové filety, šťáva z 1 citronu, 100 ml olivového oleje, 2 lžičky dijonské hořčice, 1 lžíce balzamikového octa, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 lžička strouhaného parmazánu, 1 lžička medu

Postup: Salátový dressing připravíme tak, že všechny ingredience dáme do mísy a ušleháme ponorným mixérem. Vznikne nám tekutá krémová majonéza, která je vhodná právě na salát César.

Zdroj: Salát césar

Poradna

V naší poradně s názvem VŠE O MOČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Lang.

Jak nebezpečné je polknutí nedopatřením, trošky vlastní moči.
Jedno malé polknutí. Cca maximálně kávová lžička.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Polknutí vlastní moči není nijak nebezpečné. Někteří lidé to používají jako léčebnou kůru. Říká se tomu urinoterapie.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vše o moči

Mince ke křtu

Marně si lámete hlavu, co darovat novorozenému dítěti, aby to byl dárek na památku? Anebo byste rádi věnovali hodnotný a symbolický dárek děvčátku či chlapci k jeho narozeninám nebo k jiné významné příležitosti? Pak si určitě přejete, aby to byl dárek krásný a jedinečný. Nejlépe dárek ze zlata či stříbra s trvalou uměleckou i finanční hodnotou. Mezi takové dárky patří samozřejmě šperky, ale mohou to být například i zlaté či stříbrné pamětní mince a medaile.

Zvyk darovat peníz pochází již z počátku 16. století. Mince a medaile měly závěsná ouška a nosila je nejdříve šlechta, později i bohatí kupci a měšťané. V pozdější době měly mince již jinou funkci. Sloužily jako mince vínkové, které dostával novokřtěnec od svých kmotrů do peřinky. Jednalo se většinou o drobnější mince od grošíku až po čtvrttolarové mince. Děvčata tyto mince nosila zavěšena na krku mezi korály nebo českými granáty, někdy též u růžence. Mládenci nosili vínkové peníze na řetízku u hodinek. V 19. století pominul zvyk darovat minci ke křtu. Církev u nás zavedla speciální křestní medaile a také byly raženy medaile na první biřmování.

V současnosti u nás stoupá počet křtěných dětí a také roste obliba zlatých mincí darovaných při příležitosti narození dítěte či jeho křtu. Zlaté dukáty naši předkové dávali dětem do kolébky, aby jim přinesly zdraví, štěstí a blahobyt. A tato krásná tradice pokračuje i ve 21. století. Věnovat dítěti můžete i stříbrný tolar.

Dítěti můžete darovat i stříbrný nebo zlatý medailon se symboly štěstí. Je to krásný dárek, který bude neustále připomínat významnou událost, jakou je právě narození dítěte. A také bude neustálou připomínkou toho, kdo novorozeňátko obdaroval, mohou to být například prarodiče, příbuzní, kmotr či kmotra, rodinní přátelé. I v dospělosti se člověku při doteku s medailonem vybaví vzpomínka na babičku. Oblíbené jsou také stříbrné medaile zobrazující znamení zvěrokruhu. Krásným dárkem jsou rovněž stříbrné pamětní medaile s dětskými motivy.

Zdroj: Dárek ke křtinám

Poradna

V naší poradně s názvem ŠVÉDSKÉ KAPKY WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva.

Dobrý den, můžete mi prosím poradit zdali se můžou švédské kapky k warfarinu? Alespoň 1 lžička denně?.
Děkuji,
Iva

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Švédské kapky obsahují mnoho složek z nichž mnohé nebyly doposud zkoumány v souvislosti s antikoagulační léčbou. Pokud jste rozhodnuta tyto kapky trvale a pravidelně užívat alespoň jeden měsíc, tak navštivte svého praktického lékaře a řekněte mu o tom. On by vám měl změřit srážlivost krve po prvních dnech užívání švédských kapek a podle výsledků upravit dávkování Warfarinu. Pak budete muset stále užívat obojí - kapky i Warfarin. Až se švédskými kapkami skončíte, tak znovu musíte jít na změření srážlivosti ke svému lékaři.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Švédské kapky warfarin

Domácí tatarka II.

Suroviny:

  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • lžička octa
  • 200 ml oleje
  • 1 sterilovaná okurka
  • lžička mletého pepře
  • 1 vejce
  • 1 menší cibule
  • lžička soli
  • podle chuti zelená petrželka

Postup:

Okurku a cibuli nakrájejte najemno a nasypte do vysoké nádoby. Přidejte sůl, pepř, ocet a hořčici a nakonec do mísy vyklepněte vajíčko a zalijte olejem. Tyčovým mixérem vyšlehejte do potřebné konzistence. Pokud je tatarka příliš hustá, můžete přidat trochu oleje.

Zdroj: Postup a recepty na domácí tatarku

Diskuze

V diskuzi CHLOROFYL JE SUPER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.

JO chlorofyl je super, mám to rád, jen jste potvrdily, co jsem už četl o tom, teď přemýšlím, že si koupím tento, poradíte, jestli je dobrý? www.earplugs.cz/chlo… Snažím se jíst hodně zelené zeleniny, ale tohle řešení lžička do vody je jednodušší ne?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Chlorofyl je super

Ingredience

  • 2 krůtí stehna;
  • 100 ml krůtího vývaru;
  • 100 ml smetany;
  • hrst spařených oloupaných mandlí;
  • 2 lžičky hotové vychladlé jíšky;
  • lžička másla;
  • lžička oleje na smažení;
  • 1 cibule;
  • 1 stroužek česneku;
  • 1 lžíce kari koření;
  • čerstvý koriandr na ozdobu;
  • sůl a čerstvě mletý pepř.

Zdroj: Krůtí stehna podle Pohlreicha

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČIVÉ SMRKOVÉ VÝHONKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rendl Ivan.

Smrkové výhonky, 80% lih, lžička medu pro chuť, budu použivat na odkašlávání, mohu vše nechat macerovat cca 1 měsíc, na slunku nebo ve tmě ?
Děkuji za odpoveď a přeju Vám a ostaním,, bilinkářům horu zdraví a žebřiňák štěstí. IVan Rendl

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Macerování výhonků v lihu ve tmě či na slunci ještě nikdo seriózně nezkoumal a není proto jasný důkaz o nejlepším postupu. Zbývá tedy vlastní výzkum a to tak, že macerát rozdělíte na dvě části, přičemž jednu dáte do tmy a druhou na slunce. Při pozdějším používání pak vyzkoušíte vlastnosti obou várek a vyhodnotíte je. Podle výsledků pak přizpůsobíte výrobní proces v následujících letech.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Smrkové výhonky

Dárek ke křtinám pro chlapce

Chlapcům se dárek vybírá složitěji, protože šperky u chlapců nejsou tak obvyklé. Skvělým a netradičním dárkem pro kluka však může být diamant. Nemusí být osazený ve šperku, může jít o diamant s investičním potenciálem. Takovýto dar je nejen krásným spojením absolutní čistoty křtu a vzácného drahokamu, ale navíc v sobě ukrývá investiční potenciál. Když malý chlapeček vyroste, z diamantu se může stát finanční základ, na kterém bude moci stavět. Z darovaného diamantu se také může stát kamínek, který jednou osadí do zásnubního prstenu své vyvolené. Každopádně však jde o dar s úžasnou symbolikou, která ho bude provázet po celý život.

Zdroj: Dárek ke křtinám

Diskuze

V diskuzi OTEC PLESKAČ WWW STRÁNKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina Jurikova.

Dobry den,
chtela jsem se zeptat, uz ctyri roky me boli leva cast obliceje-hlavne spodni.Zacalo to zanetem zubu a pak vytrzeni.Bolest trva a vsechny vysledky jsou negativni napr.neurologie,nosni.

Dekuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana Krištofová.

Dobrý den, chťěla jsem si pročistit játra ostropestřem,myslela jsem že čajem ale známí tvrdí že ne že se pomele a ráno na lačno 1 lžička zapije vodou, nemůže mi to uškodit když mám ve žlučníku drť ?
Jestli je lepší čaj tak jak dlouho luhovat a jakě množství ??? Už to beru měsíc.
Moc dekuji za odpověd.

Zdroj: diskuze Otec pleskač www stránky

Zázvorová marináda s rajčaty

Ingredience: 1 ½ šálku kečupu, ¼ šálku sójové omáčky, ¼ šálku cukru, 1 lžička soli, 1 lžička hořčice, 1 stroužek česneku, ½ lžičky drceného zázvoru

Technologický postup: Česnek rozetřeme a vše smícháme. Použijeme k marinování masa – polijeme maso a necháme v klidu asi 2 hodiny. Maso poléváme také při grilování.

Zdroj: Marináda na maso na gril

Poradna

V naší poradně s názvem RÝMOVNÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Fivebrová.

Užívám VARFARIN na ředění krve.ptámse zda mohu rýmovník.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Rýmovník (Plectranthus argentatus) je zeleno stříbrná bylina a její lístky obsahují vitamín K. Když užíváte Warfarin, tak nesmíte nárazově zvyšovat nebo snižovat příjem vitamínu K. Takže lístky rýmovníku byste neměla jíst. Můžete však používat rýmovník k inhalaci, tinkturu z rýmovníku i mast. Čaj a sirup z rýmovníku raději vynechte. Pokud chcete mít jistotu, jak rýmovník u vás účinkuje společně s Warfarinem, tak si při pravidelném užívání rýmovníku nechte každý desátý den změřit INR (quickův test srážlivosti krve).

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rýmovník

Domácí majonéza I.

Suroviny:

  • 2–2,5 dl oleje
  • 1 celé vejce
  • 1 polévková lžíce hořčice
  • 1 kávová lžička cukru
  • 1 kávová lžička octa
  • sůl
  • pepř

Postup:

Příprava je zcela jednoduchá a rychlá – všechny ingredience vložte do mixéru nebo vyšlehejte ponorným mixérem, který táhněte odspoda nahoru.

Zdroj: Postup a recepty na domácí tatarku

Diskuze

V diskuzi LÉK PRADAXA A JEHO CENA PRO PACIENTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina Hanzalová.

Dobrý den, mám dotaz. Užívala jsem lék Warfarin a nyní budu brát Pradaxu. A prosila bych od vás odpověď, čeho se mám vyvarovat při užívání Pradaxy. Zatím vím, že se mám vyhnout bylinkám třezalce a šalvěji. Ostatní bylinkové čaje můžu? Také kustovnice čínská a chia semínka nejsou vhodné? A co kolagen Q10 Omega3 mastné kyseliny?
Můžu multivitamíny s minerály? Na kosti potřebuji vitamín D3, který mi předepisovala doktorka. Neměla jsem ho skoro rok. Léky vhodné jsou typu Paralen, Panadol a Paracetamol?
A jak je to se stravováním? Můžu špenát,brokolici,salát,česnek a ostatní zeleninu, která se musí "hlídat" při užívání Warfarinu??
Děkuji za vaši odpověď, na co je třeba dávat pozor při užívání Pradaxy.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří Tragan.

chtěl jsem užívat cejlonskou skořici na snížení cholesterolu , ale na obalu skořice je oznámení jako kontraindikace léky na ředění krve. Nyní užívám eliquis vztahuje se to i na tento lék /vadí 1 malá lžička skořice obden /?

Děkuji za odpověď J.Tragan

Zdroj: diskuze Lék Pradaxa a jeho cena pro pacienta

Jogurtový dresink s česnekem

Ingredience: 4 lžíce bílého jogurtu, 2 lžičky slunečnicového oleje, 1 lžička octa, 1 lžička hořčice, špetka soli, špetka pepře

Postup: V misce smícháme olej a ocet, aby se obě chutě promíchaly. Poté přidáme hořčici, opět promícháme a nakonec přimícháme jogurt. Dresink dochutíme a přeléváme jím například grilované maso.

Zdroj: Jogurtový dresing

Mnohoúčelová marináda

Ingredience: ¼ šálku oleje, ¼ šálku bílého vína, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 lžička rozdrceného česneku, čerstvě umletý černý pepř

Technologický postup: Všechny ingredience smícháme. Marináda je vhodná ke všem druhům masa. Maso se zalije a marinuje v chladničce při občasném obracení. Touto marinádou můžeme maso potírat při grilování.

Zdroj: Marináda na maso na gril

Tatarák z lososa s koprem

Ingredience: 200 g uzeného lososa, 1 menší cibule, 3 lžíce jemného kečupu, 1 lžička worcestrové omáčky, 1 lžička kopru, 1 lžíce olivového citronového oleje, citronová šťáva z 1/2 citronu

Postup: Rozmixujeme najemno nakrájenou cibuli s kečupem a worcestrovou omáčkou. Přidáme lososa, olej, kopr, citronovou šťávu a krátce cca 10 sekund pomixujeme. Vynikající je s opečenou bílou bagetkou.

Zdroj: Tatarák z lososa

Připravte si také oční odličovač make-upu

lžička ricinového oleje

lžička olivového oleje

2 lžičky čistého za studena lisovaného oleje

Olivový olej, ricinový olej a zastudena lisovaný olej smíchejte dohromady. Aplikujte papírovým ubrouskem či vatovým tamponem v oblasti kolem očí.

Pamatujte, že pokožka kolem očí je velmi citlivá. Nesnáší natahování, pnutí, drsné zacházení. Řasenka a oční make-up se odstraňují jemnými krouživými pohyby.

Zdroj: Domácí odličovač make-upu

Zpevňující maska z mandlí

Recept na mandlovou masku: hrst sladkých mandlí, 3 jahody, ½ okurky, 1 lžička medu, 1 lžička jogurtu. Vše zamíchejte, až z toho vznikne hladký krém. Nechte masku několik minut působit a následně smyjte masku z obličeje. Poté naneste obvyklý denní krém. Hydratační maska z mandlí nevysušuje kůži a může být bezpečně použita i v okolí očí. Kromě toho, že má tato maska silné zpevnění je důležité, aby oči zůstali stále volné.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Domácí tatarka I.

Suroviny:

  • 1 vejce
  • 2 sterilované kyselé okurky
  • trochu nálevu z okurek
  • lžička plnotučné hořčice
  • špetka soli
  • trochu pepře
  • olej
  • lžička nakrájené cibule

Postup:

Ponorným mixérem vyšlehejte ve vyšší nádobě vejce, postupně vmíchejte také ostatní suroviny, kromě oleje. Ten přidávejte po větších kapkách do té doby, dokud nebude směs rozmixovaná a dokud vše nezhoustne tak, jak máte tatarku rádi. Nakonec můžete vmíchat i jemně nasekanou petrželku, pažitku, či rozmačkaný česnek.

Zdroj: Postup a recepty na domácí tatarku


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Válková

Nina Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jiří Dvořák


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP