Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

STUDENÝ POT V NOCI

OBSAH

Suchý kašel v noci

Příčin suchého kašle v noci může být více, od astmatu, refluxu až po černý kašel. Pokud trpíte dlouhodobě těmito obtížemi, vyhledejte svého ošetřujícího lékaře. Léčba je vždy individuální dle stanovení diagnózy.

Zdroj: Suchý kašel

Poradna

V naší poradně s názvem MŮŽU DIABEN S WARFARINEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Studený.

Dobrý den měl bych dotaz,mám vyší Glukozu 8,31 mohu užívat Diaben když beru Warfarin, s pozdravem Studený Josef

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Výrobce deklaruje, že potravní doplněk Diaben obsahuje tři složky: Gurmar, skořici a kyselinu alfa-lipoovou. V této skladbě je z pohledu Warfrinu problematická skořice, která při vysokých dávkách může posílit účinky Warfarinu a hrozí zvýšené riziko krvácení. Společné užívání Diabenu a Warfarinu je možné jen pod dohledem lékaře, který průběžně měří srážlivost krve a podle toho upravuje dávkování Warfarinu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Můžu diaben s warfarinem

Jak je to u miminek a novorozenců

Studený nos znamená, že je dítěti chladno. Novorozenci do 6 týdnů věku prospěje zavinovačka. Cítí se v ní jako u matky před narozením – teplo, stažení končetin. Lépe se také bere do náruče a ke kojení. Nepadá mu hlavička, netrpí páteř, která je peřinkou celá podepřená. Na hlavičku je vhodné dát plátěnou nebo lehkou přízovou čepičku. Hlavičkou je totiž odváděno až 30 % tepla z těla a dítě tak může trpět chladem.

Zdroj: Příčiny studeného nosu

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A LNĚNÝ SEMÍNKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Studený.

dobrý den, mám dotaz jestli mohu užívat lněná semínka když beru warfarin a v jakém množství, děkuji Studený Josef

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lněné semínko může zpomalit srážení krve, takže užívání spolu s Warfarinem může způsobit nežádoucí účinky ve formě zvýšeného rizika krvácení nebo podlitin. Tento účinek je způsoben omega-3 mastnými kyselinami obsaženými ve lněném semínku. Než začnete užívat lněné semínko, tak se spojte se svým lékařem, který vám předepisuje Warfarin a dohodněte si s ním začátek této doplňkové léčby, aby vám mohl přeměřit srážlivost krve a upravit dávkování Warfarinu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a lněný semínka

Babské rady na studený nos u miminka

Studený nos u miminka signalizuje, že je děťátku chladno. Novorozenci do 6 týdnů věku prospěje teplo v podobě zavinovačky. Cítí se v ní jako u matky před narozením. Na hlavičku je vhodné dát plátěnou nebo lehkou přízovou čepičku. Hlavičkou je totiž odváděno až 30 % tepla z těla a dítě tak může trpět chladem.

Zdroj: Studený nos

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel STUDENÝ JOSEF.

Dobrý den,mám dva dotazy.Užívám Warfarin 3mg a za prvé mohu užívat Green coffee na snížení váhy (mám 108 kg ) a za druhé mohu užívat doplněk stravy ADVANCE Calmin cps. na spaní ,děkuji Studený Josef

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Zelená káva se může použít i když jste na Warfarinu. Jestli ale chcete opravdu snížit svoji hmotnost, tak raději omezte příjem sacharidů (například přílohy, alkohol, sladkosti a sladké pití) ve své stravě. Vyjde to levněji a má to po staletí ověřené účinky.
Přípravek ADVANCE Calmin v sobě obsahuje chmel otáčivý, šišák bajkalský, želatinu, mučenku pletní, L-tryptofan, inulin, kozlík lékařský, vitamin B5 a vitamin B6. Některé tyto komponenty mohou zesilovat účinky warfarinu a hrozí zvýšené riziko krvácení. Užívání možné je, ale pod dohledem lékaře, který Vám případně upraví dávkování warfarinu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dotaz

Babské rady na ledový nos

Pokud máte permanentně studený nos, může se jednat o cévní problém či poruchu cévní reaktivity na změny okolí teploty. Můžete zkusit nějaký přípravek s jinanem dvoulaločným (Gingko biloba) nebo jiný volně prodejný lék na rozšíření cév a zlepšení periferního prokrvení. Ale pokud by se stav během několika týdnů nezlepšil, navštivte lékaře.

Zdroj: Studený nos

Poradna

V naší poradně s názvem KDY SE TRHÁ GINKGO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel RNDr.Miroslav Studený.

Nevám, kdy se trhá listí ginka aby mělo největší účinky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kdy se sklízí Ginkgo Biloba (Jinan)? Lístky stromu Ginkgo Biloba se sklízí v době, kdy právě začínají žloutnout, což odpovídá období začátku podzimu. Lístky se pak ihned suší v sušičce a nebo ve stinné místnosti s kontrolovanou teplotou do 30*C a s minimální relativní vlhkostí vzduchu. To je tak v kostce o domácím zpracování gingo biloby

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kdy se trhá ginkgo

Studené předkrmy

Studené předkrmy představují malou porci lehkého jídla a podávají se před samotnou konzumací hlavního jídla. Účelem není zasytit, nýbrž povzbudit smysly a zejména vyvolat větší chuť. Zintenzivňuje se jimi zážitek z následně podávaného pokrmu.

Studený předkrm následuje po aperitivu, tvoří ho často paštika, ryba nebo salát. Poté následuje polévka. Po polévce se před hlavním chodem podává předkrm teplý.

Studené předkrmy připravujeme z vajec, ryb, korýšů, měkkýšů, masa, salátů, máslových paštiček, pochoutkových másel, sýrů, zeleniny.

Předkrmy se jedí povětšinou vidličkou. Při servisu s větším počtem příborů se pro studený předkrm používá vidlička na samém okraji.

Studené předkrmy mají vážit asi 80 g, měly by být dobře proležené a vychlazené. Studený předkrm nesmí být příliš kořeněný.

Zdroj: Studené předkrmy

Poradna

V naší poradně s názvem RADY NA DOMÁCÍ LÉČBU JATER A SLEZINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav.

Mohu na slezinu brát teplou koupel,saunu,vířivku atd,děkuji za odpověd,

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, to vše podpoří zdraví sleziny. Slezina je studený orgán a teplo jí dělá dobře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zvětšená slezina dieta

Brnění rukou v noci

V některých případech jde jednoduše o výsledek nočního přeležení, jindy tyto příznaky mohou indikovat daleko závažnější zdravotní problém (viz příčiny).

Zdroj: Brnění a mravenčení končetin

Poradna

V naší poradně s názvem PRÁŠKY NA SPANÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JOSEF STUDENÝ.

Dobrý den,užívám na spaní 1/2 Tisercinu u kterého se nedoporučuje řídit motorová vozidla,který jiný prášek na spaní u kterého by to nevadilo a mohlo se řídit,děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Všechny léky na spaní způsobují ospalost a ta nejde ruku v ruce s řízením motorových vozidel. Možnou alternativou by mohl být Circadin 2 mg, což je postupně uvolňovaný melatonin, který se užívá několik desítek minut před spaním. Druhý den ráno melatonin již neovlivňuje reakční schopnosti a je možné řídit motorové vozidlo. Dohodněte se se svým lékařem o možné výměně Vašich léků na spaní.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Prášky na spaní

Studený předkrm z ryb

Ingredience: 4 rajčata, 1 konzerva sardinek, sůl, mletý pepř, majonéza

Technologický postup: Rajčata zbavíme vršků. Lžičkou vydlabeme vnitřky, poté je osolíme a opepříme. Sardinky vykostíme, nakrájíme na čtverečky. Vejce nadrobno nakrájíme a smícháme s majonézou a sardinkami. Takto připravenou směsí rajčata naplníme. Rajčatům přiklopíme seříznuté vršky a necháme je dobře vychladit. Rajčata plněná sardinkami podáváme s čerstvým pečivem.

Zdroj: Studené předkrmy

Diskuze

V diskuzi POMOC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vendula.

Dobrý den je to 2 měsíce co se mi ulomil kousek zubů a nevadilo mi to protože to nebolelo ale tet už třetí den do bolí když jsi tam macknu jazykem občas mi nato vadí teplý a studený a bolí hlava poraďte mi co by to mohlo prosím být
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pomoc

Nemoc štítné žlázy

Důležité je nezapomínat na to, že nadměrné pocení je často způsobeno poruchou funkce štítné žlázy. Její snížená funkce, především ale funkce zvýšená vedou k nadměrnému pocení ve dne i v noci.

Zdroj: Co způsobuje noční pocení bez horeček

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ LÉK NA BRADAVICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Mohl bych se zeptat kolik nocí je tak zhuba potřeba tento česnek přikládat? Po první noci se bradavice zvětšila 5x více než byla před touto léčbou tak nevím... děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Česnek se přikládá na bradavice obden do doby, než bradavice zmizí.

Zdroj: diskuze Domácí lék na bradavice

Tuberkulóza

Tuberkulóza je infekční nemoc, která se přenáší stykem s nakaženým člověkem. Je to onemocnění zasahující nejčastěji plíce, ledviny nebo také mozkové obaly, a dokonce i kosti. V podstatě ale může napadnout kteroukoliv část lidského těla. Průvodním znakem v počátečním stavu je pocení ve zvýšené míře bez zjevné příčiny, které se projevuje obzvláště v noci.

Zdroj: Co způsobuje noční pocení bez horeček

Poradna

V naší poradně s názvem PÁLENÍ NOHOU PŘI .SPANÍ. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Průcha.

Dobrý den,v noci při spaní mě pálí nohy,od kolen až po chodidla.Nevím od čeho to je.V noci mě to budí a nemohu spát

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pomůže vám neurolog, kardiolog a fyzioterapie. Z doplňků stravy pomůže ginkgo biloba a vitamín B6.
Alternativně můžete zkusit volně prodejný Mobivenal micro.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolesti a pálení chodidel - bříška pod prsty

Dušnost v noci

Na srdeční původ ukazuje noční záchvatovitý vznik dušnosti. Hrubým vodítkem může být pravidlo, že nemocní se srdeční dušností na lůžku sedí a nemocní s plicní dušností spíše leží. Srdečního původu je i těžká akutní dušnost u mozkové mrtvice, kterou způsobila embolie krevní sraženiny z levé srdeční síně do oblasti mozkového dechového centra.

Zdroj: Dušnost

Diskuze

V diskuzi POCENÍ RUKOU A OBLIČEJE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladan.

Já jsem si na pocení rukou i obličeje pořídil Electro Antiperspirant z www.iontoforeza.cz a zatim pecka! To pocení úplně zmizelo, ruce jsou suchý a teplý, předtim byly studený jako led a z obličeje už mi necrčí pot jak blázen, a to už 4 měsíce!!!. Toho ozáka jsem měl doma chvíli, ale vždycky to vydrželo jen 1-2 dny:-(

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdeněk.

Taky mám electro antiperspirant, manželka mi jej koupila k narozeninám. Byl jsem trochu skeptický ale pocení ustoupilo za týden používání!

Zdroj: diskuze Pocení rukou a obličeje


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Nina Vinšová

Ing. Vladimíra Krejčíková


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP