Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

SUCHÁ PLEŤ BABSKÉ RADY

OBSAH

Ledování

Led aplikujte přímo na bolavé místo po dobu 10–20 minut třikrát denně, čímž pomůžete snížit otok. Jako alternativu můžete použít zmrazený studený obklad nebo sáček mražené zeleniny (hrášek a podobně).

Zdroj: Bolesti kolene babské rady

Diskuze

V diskuzi PROBLEMATICKÁ PLEŤ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarka.

Péče o pleť je komplikovaná. A to i proto, že jednou může být mastná a za pár let suchá. Člověka, který se o ní poctivě stará, odličuje se, čistí, natírá a někdy pomůže třeba výživným přípravkem jako je například Viaderm, pleť zaručeně odmění :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Problematická pleť

Glukosamin a chondroitin sulfát

Na obnovu funkcí kloubů vystavených tření a k obnově tkání a kostí mohou pomoci vhodné vitamíny a přípravky jako Glukosamin, MSM a Chondroitin.

Zdroj: Bolesti kolene babské rady

Poradna

V naší poradně s názvem V JAKÉM VĚKU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tery.

Zdravím, můžu se zeptat zda je vhodné používat krém s kyselinou hyaluronovou, když mi bude 23? jestli nevíte, zda se to může používat v každém věku, nebo je určený vyloženě jen proti vráskám..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Kyselina hyaluronová se v kosmetice používá pro její výraznou hydrataci pleti. Takže máte-li pocit, že vaše pleť je suchá a unavená, tak je kosmetika s kyselinou hyaluronovou to pravé, jinak je to zbytečné bez ohledu na věk. ;-)

Zdroj: diskuze V jakém věku?

Babské rady na jizvy

Z bylinek je velmi vhodný měsíček lékařský, respektive mast z měsíčku. Další ideální byliny na čerstvé nebo hojící se jizvy jsou aloe vera (gel z listu), plavuň vidlačka, krušina, ženšen, jetel, kalisie a rakytník (olej). Je vhodné tyto bylinky naložit do tuku, nejlépe do sádla, a potírat tímto krémem jizvy.

Z hub je vhodný choroš. Optimální je léčit čerstvé jizvy, nejlépe ještě nezahojené.

Zdroj: Babské rady - krása

Diskuze

V diskuzi SUCHÁ POKOŽKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JiříBratschadl.

Je mi 66 let a asi dva roky se mi tvoří lupy a na řasách, pokožka na obličeji je napjatá a velmi suchá. Jinde na těle je vše v poiřádku.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Suchá pokožka

Babské rady jak na akné

Podle babských rad fungují na akné obklady z heřmánku. Nejlépe ze sušeného, který zavázaný do kapesníku namočíte do vody a přikládáte na postižená místa.

Je-li akné silnější, pak se radí na zanícená místa přikládat rozmačkaný česnek. Musí se však nechat působit jen velmi krátce, jinak udělá víc škody než užitku.

Nastrouhejte najemno menší cibulku, přidejte 1 lžičku medu a polohrubé mouky (můžete použít i ovesnou mouku). Naneste na pleť a nechte působit 15–20 minut. Poté smyjte vlažnou vodou. Pozor, cibule vás může chvíli štípat v očích.

Rovněž pleťová maska z jedlé sody je výborná na akné. Potřebujte 1 polévkovou lžíci jedlé sody, 1–2 polévkové lžíce vody nebo minerálky. Vše smíchejte, vody přidejte tak akorát, aby byla konzistence masky hustá a dobře držela a nestékala. Naneste na očištěnou pleť a nechte působit asi 20 minut. Smyjte jemnými krouživými pohyby čistou vodou. Můžete opakovat několikrát týdně.

Účinná je i vajíčková maska. Maska se skládá ze 2 kroků:

  1. krok: Rozklepněte vejce tak, abyste oddělila bílek od žloutků. Naneste na pleť jen bílek a nechte zaschnout, poté smyjte vlažnou vodu. Vyčistí se vám póry.
  2. krok: Naneste na pleť našlehaný žloutek. Nechte působit několik minut. Žloutek pleť výborně hydratuje.

Kvasnice jsou účinným prostředkem právě na akné. Smíchejte polovinu až celou kostičku droždí s trochou mléka tak, aby vznikla kaše. Hotovou směs naneste na obličej, vyhněte se oblasti očí. Nechte působit, dokud nezaschne, poté smyjte vlažnou vodou. Kvasnice mají detoxikační a prohřívací účinky a jsou blahodárné pro pleť se sklonem k akné (aknózní pleť) a vyrážkám.

Zdroj: Babské rady - krása

Poradna

V naší poradně s názvem PÉČE O MASTNOU PLEŤ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den,
už třetí den používám kosmetiku nourifusion a musím říst, že moje pleť je teď pružnější a hebčí, ale vyskákaly mi popínky..nevím, jestli se teď moje pleť čistí a nebo mi prostě nevyhovuje...mám jí dále používat ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ahoj Marie, napiš mi sem co všechno na svou pleť používáš, jak dlouho to používáš a jak dlouho máš pupínky. Taky ty pupínky více popiš, zdali je to jako akné, nebo jako vyrážka či ekzém. Klidně to vyfoť, dej to na ulozto.cz a hoď sem pak odkaz na svou fotku. Uvidíme co se s tím dá dělat.

Zdroj: diskuze Péče o mastnou pleť

Suchá kůže – babské rady

Vyzkoušejte například skvělou pivní lázeň, která vaši pokožku vyživí a zvláční. Uvařte si odvar ze sušených chmelových šištic, sceďte a přidejte do koupele. Pro lepší efekt ještě nalijte láhev piva nebo 0,5 l točeného piva a lžičku medu. Po koupeli se už nesprchujte. Doba koupele je cca 20–25 minut. Pivo je plné vitamínů skupiny B, obsahuje také stopové prvky a minerály. Ty pomáhají regeneraci pokožky a zvyšují její odolnost vůči negativním vlivům životního prostředí. Chmel pokožku zvláční, zklidní a pročistí.

Vhodná je rovněž olejová bylinková koupel. Do uzavíratelné sklenice dejte 80 g heřmánku, levandule, rozmarýnu, šalvěje a tymiánu, přidejte 1/4 l panenského olivového oleje tak, aby byly bylinky ponořené, případně přilijte ještě olej. Nechte 4 týdny luhovat na světlém místě, ne na slunci, poté sceďte a nalijte do tmavé sklenice. Na 1 koupel použijte asi 1 lžíci bylinkového oleje.

Další tipy: Kůži potírejte vepřovým sádlem, do kterého můžete přidat měsíček zahradní. Nebo suchou pokožku skvěle hydratuje maska z rozmixovaného měkkého avokáda.

Zdroj: Babské rady - krása

Diskuze

V diskuzi PLEŤ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kacka.

Děkuji, za super nápad, jen je škoda, že když tady máte - Péče o suchou pleť, tak v tom videu to představuje strašně zmalovaná slečna.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pleť

Typ pleti

Typ pleti Charakteristika
normální pleť bez viditelných rozšířených pórů, svěží, růžová, vypnutá, vypadá velmi hezky, sametová, jemné póry, T-zóna může být mírně mastná, pokožka bez skvrn
mastná pleť nečistá pleť, má rozšířené póry, rychle se mastící, leskne se, typická je tvorba komedonů (uhrů)
aknózní pleť typická v období dospívání ale trápí i dospělé, mastná, zarudlá, vyrážky a komedony jsou viditelné
suchá pleť jemné póry, nemastná, chybí ji potřebná hydtratace, často se dostavuje pocit napětí, červené flíčky, pleť bledá
citlivá pleť zarudlá, skvrnitá, reaguje na jakoukoli změnu pleťové kosmetiky, někdy stále zarudlá oblast tváří a nosu (viditelné žilky), pocit svědění, šupinatá
smíšená pleť kombinovaná: nečistá T-zóna, velkopórovitá, rychle se mastící, ale partie v oblasti tváří jsou mírně suché
zralá pleť povadlá, snížená elasticita pleti, viditelné vrásky, tendence vysušování, případně stále zarudlá oblast tváří a nosu (viditelné žilky), objevují se pigmentové skvrny

Zdroj: Diagnostika pokožky

Diskuze

V diskuzi VRÁSKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaruška.

Zkoušel někdo tu meduňku nebo klíčky na vrásky? funguje z toho něco? Díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel FP.

Jak které teď mám Skincode exc švýcarské kapsle, které otevřeš a naneseš na čitou pleť. Je jich hodně druhů teĎ používám tohle, protože je bez parabenů, věcí ze zvířat....

Zdroj: diskuze Vrásky

Citron proti blechám

Nakrájejte celý citron na tenké plátky a dejte je do půl litru vody. Přiveďte vodu s plátky k varu. Poté nechte pro maximální účinnost odležet přes noc . Nalijte do rozprašovače a postříkejte postižená místa.

Zdroj: Babské rady proti blechám

Poradna

V naší poradně s názvem ČERVENÁ PLEŤ Z NEDOSTATKU ŽELEZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Melania.

Neviete prosím, či možem mať červenú pleť z nedostatku železa? Jedná sa hlavne pred menzesom. Ď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nedostatek železa způsobuje naopak vybledlou pleť, takže u vás bude příčina asi v menstruaci. V období blížící se menstruace má mnoho žen problémy s pletí. U některých se objevuje akné, u jiných zas podráždění na pokožce, suchost pleti a u vás zas červenání pleti. Jestli vás to moc obtěžuje, tak běžte v době, kdy je to dobře vidět, ke svému gynekologovi a prodiskutujte s ním možnosti zmírnění těchto potíží.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červená pleť z nedostatku železa

Acylpyrinová maska na akné

I acylpyrin patří mezi babské rady na akné. U acylpyrínu, tedy spíše u kyseliny salicylové, je prokázána účinnost při zklidňování podrážděné a začervenalé pokožky. Jako acylpyrinová maska se může použít domácí salicylová mast ve formě zklidňující emulze. Připravíte ji tak, že smícháte 2% jablečný ocet v množství 70 ml s roztokem MSM, což je organická sloučena přírodní síry, v množství 15 ml, dále tam příjde epsomová sůl, což je MgSO4 - síran hořečnatý, v množství 20 ml, který je volně prodejný v lékárně na obklady a pak k tomu konečně přidáte onen Acylpirin, jednu tabletku a necháte rozpustit. Takto připravený roztok nanesete na podrážděnou červenou pokožku nebo na akné a necháte působit až do úplného vstřebání - neoplachujete! Takto si můžete pomocí vlastní Acylpyrinové masky velice efektivně zklidnit podrážděnou pokožku s červenými fleky nebo také akné.

Zdroj: Hydratace pro suchou a citlivou pleť

Diskuze

V diskuzi DOPLNĚK STRAVY NA PLEŤ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie .

Dobrý den,chci se zeptat,zda existují nějaké tabletky popřípadě doplněk stravy na pleť s pigmentací-se světle hnědými flíčky na tváři?Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Krasojizda.cz.

Na pigmentaci byl oblíbený výrobek Imedeen Prime Renewal, jenže ten už dlouho není k dispozici. Pokud se ale podíváme na složení, najdeme na trhu několik výrobků, které lze rovněž využít. Neobotanics Skin Essence obsahuje látky, které byly testované na pigmentaci s pozitivním výsledkem. Řeč je například o kyselině ellagové (extrakt z granátového jablka)

"Výsledky dvojitě zaslepené, placebem kontrolované klinické studie, realizované na 13 zdravých ženách ve věku 20 - 40 let, ukázaly, že zvýšení příjmu kyseliny ellagové ve formě extraktu z granátového jablka po dobu 4 týdnů potlačuje pigmentaci v lidské pokožce vlivem UV záření."

Více zde: www.neobotanics.cz/v…

Zdroj: diskuze Doplněk stravy na pleť


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP