Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ŠUMĚNÍ V UŠÍCH PO BOTOXU

OBSAH

Vybírejte svého lékaře pečlivě

Injekce botoxu musí být podávány pouze pod lékařským dohledem. Informujte se u svého lékaře, který by vám měl doporučit nejlepšího odborníka v tomto oboru. Důležité je, aby měl lékař dobrou zkušenost s botoxem. Zručný lékař s příslušným certifikátem vám může poradit, jak postupovat, a pomůže vám zjistit, zda injekce botoxu vyhovuje vašim potřebám a zdraví.

Zdroj: Injekce botoxu

Diskuze

V diskuzi CENA BOTOXU PŘI LÉČBĚ POCENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina Středová.

Prosím o sdělení jaké jsou výsledky aplikace botoxu, jeho cena, na koho se nejlépe obrátit ? Středová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Cena botoxu při léčbě pocení

Rizika a nežádoucí účinky botoxu

Injekce botoxu jsou relativně bezpečné, pokud je jejich aplikace prováděna zkušeným lékařem. Mezi nejčastější nežádoucí účinky patří otoky nebo podlitiny v místě vpichu injekce, bolesti hlavy nebo příznaky podobné chřipce. Pokud není injekce aplikována správně, může se látka rozšířit do okolních tkání a způsobit problémy, například suché oči nebo nadměrné slzení, pokřivený úsměv, zešikmené obočí a povadlá víčka.

Zdroj: Injekce botoxu

Poradna

V naší poradně s názvem NADMĚRNÉ POCENÍ HLAVY A OBLIČEJE V HOMEOPATII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Soňa.

Dobrý den. Trpím nadměrným pocením v oblasti hlavy a tváře. Můžete mi prosím poradit která homeopatika by byla vhodná na řešení tohoto velmi nepříjemného problému.
Děkuji za odpověď.
Jelínková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Bohužel žádná. Zkuste aplikaci botoxu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nadměrné pocení hlavy a obličeje v homeopatii

Co znamená šumění v uchu v rytmu srdce

Pokud máte zvýšený krevní tlak, může to vést k mnoha poruchám v organismu. Jednou z nich je právě časté pískání v uších, kdy dochází k poškození krevního zásobení v uchu. Hukot v uších je ale nezřídka vyvolán také naopak příliš nízkým krevním tlakem. I při cukrovce jsou cévy v uchu hůře prokrvovány, průvodním jevem pak může být právě hukot v uších.

Zdroj: Babské rady na hučení v uších

Poradna

V naší poradně s názvem STEM CELLS BOTU INTENSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sabina.

Zdravím, znáte někdo Stem Cells Botu Intense? dle popisu to je "sérum s kmenovými buňkami na hluboké mimické vrásky", četla jsem o tom samou chválu, ale známe to, máte s tím někdo zkušenosti? Vrásky mám opravdu hluboké a ráda bych se jich zbavila. Díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Z medicínského hlediska je možné hluboké mimické vrásky redukovat jen pomocí chirurgického liftingu nebo zabráněním mimiky v obličeji pomocí botulotoxinu. Ovšem botox aplikovaný zevně na pokožku nemá prakticky žádný účinek na mimické svalstvo a vrásky nevyhladí. Z osobní zkušenosti doporučuji z těch dvou zmíněných chirurgickou plastickou operaci obličeje, při které se mírně vypne pokožka a tím dojde ke zmírnění hloubky vrásek se zachováním schopnosti přirozeně se usmát. Kdežto u botoxu dojde k ochromení mimických svalů, které atrofují, čímž se prověšují a zabraňují přirozenému úsměvu, který při botoxu vypadá spíše jako šklebení. Úsměv a výraz v obličeji se změní po obou zákrocích, ale u botoxu je to více ošklivé a nápadnější.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Stem Cells Botu Intense

Nežádoucí účinky botoxu

Je sice málo pravděpodobné, ale bohužel možné, že se botulotoxin může rozšířit do jiných částí těla a způsobit příznaky podobné botulismu. Pokud se tak stane, ihned informujte svého lékaře, zvláště jestli zaznamenáte některý z níže uvedených nežádoucích účinků v době zahrnující hodiny až týdny po aplikaci injekce botoxu. Může dojít:

  • ke svalové slabosti celého těla;
  • k problémům se zrakem;
  • k potížím s mluvením nebo polykáním;
  • k potížím s dýcháním;
  • ke ztrátě kontroly močového měchýře.

Injekce botoxu se nedoporučují ženám, které jsou těhotné nebo kojí, protože nejsou známy vedlejší účinky botulotoxinu na dítě.

Zdroj: Injekce botoxu

Poradna

V naší poradně s názvem OTEC PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla Gigelová.

Dobrý den.
chtěla bych sr zeptat, na šumění a hučení v uchu. Nejvíce mě obtěžuje v noci, v klidovém režimu.
Co s tím.

Děkuji předem za každou radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Šumění a hučení v uchu může být vedlejším nežádoucím účinkem některých léků. Poraďte se se svým praktickým lékařem o všech lécích, které užíváte. Až s ním budete mluvit, tak ho také poproste o rentgen hlavy, aby bylo vidět, jak to vypadá v uších a jejich okolí. Léčba, která by úspěšně vyřešila hučení a šumění, záleží na příčině. Pokud bude příčina odstraněna, tak se vše může vrátit do původního stavu. Mnohdy ale hučení a šumění v uších nemá žádnou příčinu a na takové stavy bohužel není žádná léčba. Podpůrně lze použít léčivé přípravky s obsahem Ginkgo Biloba, zinek a vitamíny řady B v přípravku B-komplex, které mohou zmírnit tyto nepříjemné příznaky. Pokud vás to budí ve spánku, tak je možné použít stroj produkující bílý šum. Jde o zařízení, které produkuje zvuky podobné dešti nebo vlnám oceánu. Tady je vidět, kolik stroj na bílý šum stojí a jak vypadá: www.zbozi.cz/hledej/…
Také ventilátory, zvlhčovače, odvlhčovače, klimatizace a čističky vzduchu umístěné v ložnici mohou pomoci snížit hučení v uších v noci. Jde o jednoduchý maskovací manévr, kdy se jeden sluchový vjem přebije jiným, ale funguje to. Na podporu spánku můžete použít melatonin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Český rozhlas brno pořad s otcem pleskačem ze dne 20 3 2019

Botox na artritidu

Jako další možné využití botoxu se jeví využití jeho účinků ke snížení bolesti artritidy v rameni, koleni či kyčli. Aplikace malých dávek botoxu do specifických svalů blokuje chemické signály, které způsobují omezení pohyblivosti svalů. Některé studie potvrzují slibné výsledky, kdy došlo ke zmírnění bolesti artritidy. Ale nebylo stoprocentně potvrzeno, zda za to může opravdu jen botox. Tyto výzkumy stále pokračují, ale jsou zde i ověřené možnosti léčby, které zahrnují cvičení, snížení váhy a medikamentózní léčbu.

Zdroj: Použití botoxu v medicíně

Diskuze

V diskuzi JAK ZASTAVIT ZVONĚNÍ V UŠÍCH? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MILAN GAVRUN.

rád bych se dozvěděl jak skoncovat stou hroznou věcí. TINITEM tinitus mám už více jak 30 let. předem děkuji za radu která opravdu pomuže.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Dobrý den, uvítám každou radu jak zastavit nebo alespoň zmírnit zvonení nebo takové šumění v levém uchu. Zkoušela jsem léky, rehabilitace, ale bez úspěchu. Sluch mám v pořádku, prý je to ze stresu, ale co s tím? Má někdo radu ? Předem díky. Marie.

Zdroj: diskuze Jak zastavit zvonění v uších?

Pískání v uších po hluku

Pískání v uších vycházející z ucha slyší pouze pacient. Tyto zvuky nemusí mít podobu pouze pískání, ale také šumění, praskání nebo jiných zvuků, které mohou pacienta obtěžovat různě často. Tento stav je charakteristický po hlučných koncertech a po jejich časté návštěvě. Pokud si rockové hvězdy neužijete jinak než těsně pod pódiem, dejte si do uší ucpávky. Hlasitost na walkmanu nebo mp3 přehrávači vždy laďte od nuly a postupně přidávejte. Sluch poškozuje hudba s velkým kolísáním zvuku během skladby. V hlučném metru nepřidávejte na hlasitosti přehrávače, poškodili byste si tak sluch.

Zdroj: Pískání v uších

Diskuze

V diskuzi MOTÁNÍ HLAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MARIE.

DOBRÝ DEN,MÁM DOTAZ-ASI 5 LET SE MI MOTÁ HLAVA/OD RÁNA DO VEČERA/KAŽDÝ DEN S TÍM ŽE PADÁM NA PRAVOU STRANU.CHODÍM JAK OPILÁ,NĚKDY ŠPATNĚ VIDÍM I KDYŽ MÁM OČI V POŘÁDKU.TAKÉ MÁM UŽ VÍC JAK 10 LET TINITUS-ŠUMĚNÍ A NĚKDY PÍSKÁNÍ V OBOU UŠÍCH.MÁM OBAVY ŽE MÁM NĚCO S HLAVOU/MOZKEM/,MŮŽETE MI ŘÍCT CO BY TO MOHLO BÝT?UŽ JSEM TO ŘEKLA NĚKTERÝM LÉKAŘŮM A NIKDO MĚ NEPOSLAL NA ODBORNĚJŠÍ VYŠETŘENÍ NEVÍM CO S TÍM,PROSÍM O ODPOVĚĎ A PŘEDEM ZA NI DĚKUJI

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan.

Nejsem lékař, a řeším podobný zdravotní problém, houpání "vidění" při chůzi a taky i v klidu, houpám se jak na lodi ale cca po dvou měsících už jsem dojel do klidnějších vod, houpám se daleko méně. Měli by vás poslat na magnetickou rezonanci kde se ukáže zda-li někde v hlavě není něco špatně. Pokud máte ale ty problémy co popisujete tak bych to tipoval na krční páteř. - Ale jak píšu nejsem lékař. Jediné co můžete dělat tak doktory pořád "otravovat", oni vám ty vyšetření co potřebujete nakonec napíší. Cvičte jógu a jezte zdravě, ideálně když si najdete někoho kdo se v józe vyzná a ukáže vám jak co cvičit se zaměřením na váš problém, některým lidem to pomohlo. Taky pozor na cukrovku, cukr je svinstvo které může způsobovat různé potíže mezi nimi i problém s rovnováhou kde cukrovka paralizuje nervy, doporučuju dodržovat režim jako byste byla cukrovkář (pokud teda nejste). + si zajděte na vyšetření uší a řekněte jim že chcete aby vám udělali vyšetření na rovnováhu. Tělo se začne velmi pomalu uzdravovat tak je třeba vydržet, trvá to měsíce.. Snad vám to pomůže!

Zdroj: diskuze Dotaz

Botox na kontaktní granulom

Kontaktní granulom je obtížně léčitelné onemocnění hrtanu. Botulotoxin, který se aplikuje do bočních svalů krku, má u tohoto onemocnění velmi pozitivní účinky.

Zdroj: Použití botoxu v medicíně

Diskuze

V diskuzi SVĚDĚNÍ V UŠÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Problém svědění v uších řeším už dlouho, nejdřívesama, pposlední dobou s lékaři. Bohužel jejich konstatování, že v uchu nic nemám mne ne uspokojil, nechci slyšet jak strašně jsem nemocná,-nejsem hypochondr pocit svědění a navíc nemožnost dostatečně se podívat mne přivádí k šílenství, Nakonec se mi přidal i tlak v uších, nesnášenlivost zvuku vyšší frekvence a o doktora vždycky řeknou, že jsem v pořádku.
Článek mne uspokojil a nasměroval.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Svědění v uších

Botox

Botox byl prvním lékem využívajícím botulotoxin, mezi nejnovější produkty patří Dysport, Myobloc a Xeomin. Výrobky se od sebe liší zejména v dávkování, takže nedochází k záměně jednotlivých produktů.

Zdroj: Injekce botoxu

Zvonění v uších

  • Lékařsky známé jako tinnitus.
  • Existují dva základní typy zvonění – pulsující a nepulsující hučení v uších.
  • Jedná se o symptom, ne o nemoc.
  • Existuje mnoho příčin zvonění v uších.
  • I když moc lidí nezná zvonění v uších, není ničím výjimečným – přibližně jeden z pěti lidí zažívá tyto symptomy.
  • Zvonění v uších se objevuje častěji u starší generace, obvykle ve věku od 55 do 65 let.
  • Zvonění v uších je subjektivní pocit, ale někteří lékaři ho měří pomocí objektivních nástrojů nebo testů.
  • Zvonění v uších je hodnoceno pomocí stupnice, kdy nejnižší stupeň je popisovaný jako mírné zvonění a nejvyšší stupeň hodnocen postiženou osobou jako katastrofální zvonění.

Zdroj: Jak zastavit zvonění v uších?

Diskuze

V diskuzi VRASKY V 16 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Je mi 16 let a mam vrasky kolem oci je to strasne nevim cim to je dodrzuji pitny rezim, i pravidelny spanek a presto se mi delají. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HELP...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pikolo.

Ahoj Lucko,

mimicke vrasky jsou nam dane, u nekterych lidi mohou vznikat jiz v rannem veku. Svou roli hraje genetika a samozrejme kvalita pokozky. Nekdy jsou vrásky naopak krásné, dodávají obličeji výraz a jakýsi smrnc. Mozna to Vase okoli vnima jinak nez Vy. Nicmene lze jim castecne zabranit aplikaci botoxu, avsak na to jste jeste hodne mlada a rovnez bych nedoporucila ani doplnky stravy. Ty jsou primarne urceny pro plet ve veku kolem 30 let +. Zamerte se proto na kosmetiku,ktera je urcena pro mladou plet. Kazda z rad by mela obsahovat take krem / gel na ocni okoli. Gel obvykle pokozku schladi a vypne, efekt vrasek je pak mene viditelny. ze znacek muzete sahnout po Nivea, Garnier anebo Frais Monde, pripadne Mastik spa - ty posledni 2 znacky jsou kvalitnejsi.

Hezky den, Pikolo

Zdroj: diskuze Vrasky v 16

Výsledky léčby botoxem

Injekce botulotoxinu začíná fungovat několik dní po ukončení léčby. V závislosti na problému léčby může účinek trvat 3 až 12 měsíců. Chcete-li zachovat trvalý efekt, budete muset podstupovat injekce s botulotoxinem v pravidelném intervalu.

Zdroj: Injekce botoxu

Diskuze

V diskuzi PAMYCON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladka Říčařová.

Kapky jsem si kapala do uší a po aplikaci mi v uších píská

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pamycon

Jak na hučení v uších při rýmě

Klasickým příznakem virového onemocnění je hučení v uších. Potíže souvisí s překrvením sliznic při rýmě a související poruše provzdušňování středního ucha při alergické reakci. Při adekvátní místní (kapky do nosu proti alergii, což je přípravek na předpis) a celkové (antihistaminikum) léčbě by se stav měl upravit.

Zdroj: Babské rady na hučení v uších

Rizika botulotoxinu

Vedlejší účinky jsou minimální a obvykle se vztahují k lokálnímu vpichu. Bolestivost nebo mírné podlitiny jsou méně časté. Make-up může být nanášen po léčbě normálně, ale je třeba dbát na to, aby po aplikaci botulotoxinu nebylo místo vpichu masírováno. Ve vzácných případech se může u pacienta vyskytnout dočasná slabost okolních svalů, dočasný povis obočí nebo očního víčka či bolesti hlavy.

Zdroj: Použití botoxu v medicíně

Průběh a výsledky léčby botoxem

Váš lékař bude chtít vědět, zda jste během posledních čtyř měsíců nepodstoupili již nějaké injekce botulotoxinu. Jestliže užíváte léky na ředění krve, budete je muset několik dní před aplikací injekce vysadit, aby se snížilo riziko krvácení nebo vzniku podlitin. Lékař se vás bude také ptát, jestli užíváte léky na spaní nebo na alergii.

Zdroj: Injekce botoxu

Průběh léčby botoxem

Před zákrokem

Přestože většina lidí snáší dobře aplikaci injekční stříkačkou, možná budete chtít, aby vaše pleť byla znecitlivěna před tímto zákrokem. Na výběr je několik možností:

  • lékař vám aplikuje znecitlivující lék do kůže pomocí injekce;
  • může vám být předepsán krém, který se aplikuje 60 až 90 minut před zákrokem;
  • může dojít k ochlazení kůže pomocí studeného vzduchu, který působí na pleť po dobu 10 sekund; znecitlivění trvá jen několik sekund.

Během zákroku

Lékař použije tenkou jehlu na aplikaci malého množství botulotoxinu do kůže nebo svalů. Počet potřebných injekcí závisí na mnoha faktorech, včetně rozsahu léčené oblasti. Injekce botoxu se obvykle podává v ordinaci lékaře.

Po zákroku

Hned po zákroku jste schopni normální denní aktivity. Lékař vám sdělí, jakým způsobem se následně máte o svou pleť starat, nedoporučuje se masírování nebo tření, protože to způsobuje, že toxin migruje do jiné oblasti.

Zdroj: Injekce botoxu

Alternativou tohoto výrobku je Aurecon Ring stop tbl. 30.

Aurecon Ring stop je přípravek pro sluch bez šelestů a zvonění v uších. Zvonění v uších (tinnitus), hučení, pískání, šumění a podobné nepříjemné pocity vedou k narušení pohody, koncentrace, spánku a relaxace.

Složení ve 2 kapslích: 298 mg kudzu (extrakt Pueraria lobata), 238 mg chmel otáčivý (extrakt z šištice), 178 mg vitamín C (kyselina L-askorbová), 120 mg citrusové bioflavonoidy, 70 mg třezalka tečkovaná (extrakt listu), 60 mg vrbová kůra, 60 mg kyselina alfa lipová, 60 mg kozlík lékařský (extrakt z kořene), 36 mg koenzym Q10, 24 mg gingko biloba (extrakt listu), 0,6 mg vitamín B6 (pyridoxin hydrochlorid), 0,6 mg vitamín B1 (thiamin mononitrát), želatina, stearan hořečnatý (protispékavá látka).

Dávkování: Užívejte 1 kapsli 2x denně a zapijte dostatečným množstvím tekutiny. Pro dosažení nejlepších výsledků používejte výrobek nepřetržitě po dobu 3 až 6 měsíců.

Balení: 30 kapslí, to je dávka na 15 dní.

Upozornění: Jde o doplněk stravy. Výrobek není určen pro děti, těhotné a kojící ženy. Nesmí se užívat jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte stanovenou doporučenou denní dávku. Skladujte na suchém místě při teplotě 10 až 25 °C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření. Uchovávejte mimo dosah dětí. Země původu Švýcarsko.

Zdroj: Tinnitus stop

Použití botoxu

Injekce botulotoxinu blokují určité signály z nervů, zejména signály, které jsou propojeny se svalovou činností. Nejběžněji se botox používá k dočasnému uvolnění obličejových svalů, které způsobují vrásky, a to:

  • mezi obočím;
  • pod očima;
  • na čele – vodorovné čáry, které se tvoří pohybem obočí.

Botulotoxin se používá nejen ke kosmetickým účelům pro zlepšení vzhledu, ale také k léčbě některých funkcí těla, například:

  • cervikální dystonie – jedná se o bolestivý stav, který nejčastěji způsobuje svalovou bolest krku; dochází k problémům s otáčením hlavy;
  • povadlé oko – je nejčastěji způsobeno nerovnováhou svalů odpovědných za pohyby oka; to může mít za následek šilhání;
  • svalové kontrakce – jsou podobné dětské mozkové obrně, způsobují stáhnutí svalů směrem k centru;
  • hyperhidróza neboli nadměrné pocení – k tomuto stavu dochází zvýšením tělesné teploty, aniž byste prováděli nějakou činnost, u některých lidí způsobuje doslova řinutí potu z rukou;
  • chronická migréna – pokud trpíte migrénou více než 15 dní v měsíci, injekce botulotoxinu může pomoci se snížením frekvence bolesti hlavy;
  • dysfunkce močového měchýře – injekce botulotoxinu pomáhá se snížením inkontinence, která je způsobena hyperaktivitou močového měchýře.

Zdroj: Injekce botoxu


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP