Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

SVĚDĚNÍ DEKOLTU

OBSAH

Příznaky svědění uší

Symptom svědění uší může být spojený s dalšími příznaky, často záleží na příčině.

  • Svědění může být doprovázeno dalšími příznaky, jako jsou krusty (strup) nebo šupiny na vnější straně ucha.
  • Přítomnost vyrážky a zarudnutí je dalším běžným příznakem svědění uší.
  • Může se vyskytnout hnisavý nebo vodnatý výtok z uší, který vede ke svědění.
  • Může dojít ke zčervenání a otoku ucha.
  • Ucho může být teplé na dotek.
  • Může se objevit i bolest ucha.
  • Kýchání, rýma, oteklé oči, mírné až střední horečky jsou dalšími přidruženými příznaky svědění uší.

Zdroj: Svědění v uších

Poradna

V naší poradně s názvem DEKOLT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Zdráhalová.

dOBRÝ DEn,
ráda bych požádala o radu,
mám vrásky na dekoltu, protože spím jen naboku,
lze to něčím zlepšit?
děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Sama jste určila příčinu zkrabacení kůže na dekoltu - spánek na boku. Když odstraníte tuto příčinu, tak se zastaví zhoršování těchto vrásek. Zvráštělou pokožku můžete vypnout posílením prsních svalů. Aplikací krému proti vráskám můžete pomoci k regeneraci pokožky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Maska na obličej na omlazení

Svědění hlavy a kvasinky

Na svědění hlavy způsobené kvasinkami je účinný lék bez receptu například Nizoral šampon či Clotrimazol sprej.

Zdroj: Svědění kůže na hlavě

Poradna

V naší poradně s názvem RADA HŘEBÍČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Magdaléna.

Dobrý den, koupila jsem si hřebíčkový olej, protože mám podezření, že jsem se nakazila svrabem. Svědění se vyskytuje pouze v oblasti dekoltu, a v loketních jamkách s drobnými pupínky někdy až k zápěstí, ale intenzivní noční svědění se téměř nevyskytuje, tudíž se možná jedná pouze o planý poplach, ale bohužel v nejbližších dnech se kvůli zahraniční cestě nedostanu k lékaři, který by mi tu tuto skutečnost případně potvrdil nebo vyvrátil. Ráda bych alespoň prvotně předešla dalším komplikacím právě použitím hřebíčku. Prosím o zodpovězení několika otázek než začnu s aplikací ... V jakém cca poměru naředit hřebíčkem s rostlinným olejem, aby směs příliš nepodráždila pokožku? V oblasti genitálií nepociťuji žádné svědění, je přesto vhodné lehce nanést olej i do těchto míst? Mohu se tímto olejem namazat i na čele a spáncích? Je lepší ošetření provádět několik dnů po sobě? Děkuji za cenné rady.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

U hřebíčkového oleje nejprve ověřte doporučení výrobce, co uvádí na etiketě obalu. Pokud by tam bylo uvedeno, že je výrobek připraven pro zevní užití, tak už to neřeďte. V každém případě před samotnou aplikací vyzkoušejte test snášenlivosti a to tím, že nanesete malé množství oleje za ucho a po hodině zkontrolujete reakci kůže. Olej můžete aplikovat na pokožku na celém těle. Opakované natření zvyšuje účinnost. Důležité je vědět, že i když se vám podaří svrab olejem zahubit, tak bude svědit dál minimálně ještě týden. Je to proto, že zákožky zůstanou v kůži ležet mrtvé a tam se rozkládají, což způsobuje to vleklé svědění i po úspěšném zahubení zákožky. Pozor! Olej nezahubí larvy, které se normálně vylíhnou, proto je dobré používat hřebíčkový olej dlouhodobě - dokud jsou patrné červené pupínky na kůži. Po celou dobu je nutné vyvarovat se drbání a rozškrábání svědivých pupínků. Pokud již rozškrábané jsou, tak doporučuji omývat heřmánkovým odvarem na střídačku s odvarem řepíku - 3 krát denně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rada hřebíček

Kdy navštívit lékaře

Lékař by měl být kontaktován, pokud svědění uší stále trvá. Svědění může být příznakem infekce nebo vážného ucpání zvukovodu. Svědění může způsobit dočasnou ztrátu sluchu, rozvoj chronické infekce nebo poškození kloubní chrupavky a kosti lebky a vnějšího ucha.

Zdroj: Co znamená svědění v uších

Diskuze

V diskuzi JEDNORÁZOVÉ PLEŤOVÉ MASKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Luciáš.

Já ujíždím na pleťových maskách. Jsou výborné jak na čištění pleti - uvolňují ucpané póry, na hydrataci, lifting či relax. Nedávno jsem objevila obchod, kde mají nepřeberné množství masek! Konečně si je nemusím vozit z ciziny. Krémových masek je na trhu dost, ale tady mají úžasné vychytávky jako jsou buničité masky, hydrogelové, 3D masky, dokonce Zlatou masku. Taky masky na dekolt, oči, ruce, nohy, vlasy.... no prostě PARÁDA!
A nejstojí moc.jukněte na salondoma.cz

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivís.

Luciáši, poraď mi, jaké masky máš vyzkoušené a jsou dobré na čištění pleti a popř. i ramen a dekoltu. Je jich tam fakt hodně. Díky.

Zdroj: diskuze Jednorázové pleťové masky

Svědění bez vyrážky

Pokud se jedná o svědění bez jakéhokoli doprovodného onemocnění, jako je například alergie či ekzém, je velmi dobrou metodou volby homeopatie.

Zdroj: Svědění kůže na rukou

Diskuze

V diskuzi SVĚDĚNÍ KŮŽE V HLAVĚ A SVĚDĚNÍ KONEČNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel VILIAM ČONKA.

Chtěl bych zjistit z čeho mě stále svědí kůže v hlavě na zádech konečník a to snad celé tělo trpím s akné mám CHOPN

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mája.

Na svědění konečníku používám hemostop.

Zdroj: diskuze SVĚDĚNÍ KŮŽE V HLAVĚ A SVĚDĚNÍ KONEČNÍKU

Svědění nohou večer

Svědění nohou večer, jak již bylo popsáno výše, může způsobovat svrab. Svrab je infekční kožní onemocnění, které způsobuje roztoč jménem zákožka svrabová a jde o relativně častou dermatózu.

Zdroj: Svědění kůže na nohou

Poradna

V naší poradně s názvem MASTNÁ PLEŤ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Natálie.

Dobrý den už od 15 let mám akné,rozneslo se mi snad všude na obličeji,na dekoltu,na zádech.Mám i fleky,protože si nemůžu pomoct,ale vadí mi když mám černé pory nebo bílé velké akné,potřebuji poradit jak se mám zbavit těch fleků.Děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zbavte se v první řadě akné tím, že vyčistíte svůj organizmus změnou stravování a aktivním pohybem. Zde je seznam článků, kde se řeší souvislost akné a špatné životosprávy a několik typů na detoxikaci: www.zdravi-lecba.cz/…
Zničená kůže od akné a fleky po akné zůstávají na celý život. Stejně jako ostatní jizvy, je nelze nijak odstranit, jen se dají maskovat makeupem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mastná pleť

Svědění kůže na lýtkách

Svědění kůže na lýtkách bývá způsobeno sprchováním v horké vodě. Používejte ke sprchování spíše vlažnou vodu a uvidíte, že potíže odezní.

Zdroj: Svědění kůže na nohou

Diskuze

V diskuzi BYLINKY PROTI SVĚDĚNÍ KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michala .

Chtela bych zeptat,uz 2.rokem me svedi cele telo,a nekdy mam i pocit ze me furt neco picha.Vyzkousela sem vsechny druhy masticek co me doporucily na Koznim.A i sama sem toho spousty vyzkousela.A stale nic nepomaha.V bylinkarstvi sem zkousela caje na pokozku,a nic.A na Alergologii mam vse v poradku.Uz opravdu nevim si rady.Prosim o nakou radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Ahoj Míšo, ještě jsi na nic nepřišla skrz svědění? Já mám svědění a píchání těla též dva roky a stále nevím proč, můžeš mi napsat na email? elvickaku@seznam.cz díky

Zdroj: diskuze Bylinky proti svědění kůže

Nemocná játra

Svědění souvisí se špatnou funkcí jater, je jedním z jeho příznaků. Cholestáza je stav, kdy žluč nemůže řádně odtékat do tenkého střeva a produkty, které jsou jí odváděny, se hromadí v organismu. Svědění se zhoršuje v noci.

Zdroj: Příčiny svědění kůže

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ V UCHU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Tento problém svědění mám také.když svědění už nemohu vydržet,dám si na ušní tyčinku trochu framikoinu a opatrně zavedu do ucha.Okamžitě se mi uleví a mám na několik dní pokoj.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Framykoin je antibiotická mast a jeho příznivé účinky při aplikaci do ucha naznačují, že by sliznice zvukovodu mohla být napadena bakterií, která se pomnoží při zvýšené vlhkosti, například po koupeli a nebo po nošení sluchátek. Ale bakterie nemusí být jedinou příčinou, protože Framykoin ovlivňuje i některé plísně a nebo jen působí zklidňujícím účinkem díky obsahu lanolinu. Každopádně občasné a krátkodobé používání Framykoinu, třeba jen jednou a nebo s dlouhými přestávkami, není dobré a může vést k vytrénování patogenu v uchu, který si pak zvykne na toto léčivo a stane se těžko léčitelným. Antibiotika v drtivé většině vyžadují vytrvat v léčbě několik dní ještě po odeznění příznaků, jinak hrozí vznik nebezpečné odolnosti. Nejlepší řešení bude zajít na ORL a nechat laboratorně vyšetřit ušní sekret. Tak se přesně zjistí co svědění způsobuje a umožní to zvolit účinnou léčbu a opatření, aby se to neopakovalo.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Uši

Šampon proti svědění hlavy

Velmi účinné jsou jemné šampony. Naopak by se neměly používat keratolytické šampony. Také existují kosmetické výrobky, které mohou být použity po mytí vlasů pro zklidnění příliš citlivé pokožky hlavy.

Zde je vidět cena šamponu, který je účinný proti svědění hlavy: svědění hlavy cena.

Zdroj: Svědění hlavy

Poradna

V naší poradně s názvem ÚPORNÉ SVĚDĚNÍ KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Debora Hrabková.

Úporné svědění- 3 týdny na kožním v nemocnici- NIC nepomáhá- musím škrábat nedá se to vydržet- nikam mne nikdo na vyšetření neposílá- KDO mi tedy pomůže- už jsem z toho zoufalá. Děkuji za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Proti svědění je dobrý lék Claritine. Claritine je volně prodejný a tlumí pocit svědění.

Zdroj: diskuze Úporné svědění kůže

Babské rady na svědění hlavy

Osvědčilo se po umytí vlasů do posledního opláchnutí přidat citron nebo ocet a dobře promasírovat. Zbavíte se tak svědění i lupů.

Podrážděnou pokožku hlavy uklidňuje levandule, která navíc ovlivňuje tvorbu vlasového mazu. Zmírňuje i svědění pokožky a celkově porost regeneruje.

Zdroj: Svědění kůže na hlavě

Diskuze

V diskuzi RADA PROTI SVĚDĚNÍ VARLAT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František Machovsky.

Dobrý den. Mám delší dobu svědění na varlatech. Jak léčit. Dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rada proti svědění varlat

Svědění kůže na stehnech

Příčin svědění kůže na stehnech je velké množství, od suché kůže, alergické reakce, hormonálních vlivů až přes určitá vnitřní onemocnění. Škrábáním se svědění kůže zhoršuje, protože se uvolňují látky podporující pocit svědění. I zapocení svědění zhoršuje, proto je třeba intenzivnější v noci. Kůži zkuste promazávat například Ambiderman krémem (lze zakoupit v lékárně). Vylučte z potravy kořeněná jídla, citrusy, čokolády, ořechy, džusy a podobně. Pokud projevy přetrvávají, vyhledejte lékaře.

Zdroj: Svědění kůže na nohou

Svědění dlaní

Svědění dlaní může způsobit i antibiotická léčba anebo může jít o projev dyshidrotického ekzému. V tom případě je vhodný protizánětlivý krém a eventuálně antihistaminika k celkovému užívání. Příčina může být alergická.

Zdroj: Svědění kůže na rukou

Svědění kůže na předloktí

Svědění kůže na předloktí může být alergického či psychogenního původu, pokud by nestačilo promazávání, kupte v lékárně některé volně prodejné antihistaminikum. Pokud by se obtíže stupňovaly nebo se objevila vyrážka, navštivte lékaře.

Zdroj: Svědění kůže na rukou

Společné svědění konečníku a pochvy

Společné svědění konečníku a pochvy s výsevem puchýřků může být různé etiologie. Může se jednat o herpetickou infekci, také to může být dystrofické onemocnění kůže vulvy, nebo se může jednat o projev alergie na sperma.

Léčba je individuální. Vychází se z příčiny svědění a ze zjištěného nálezu.

Zdroj: Svědění konečníku u dospělých

Svědění obličeje a krku

Příčin svědění v obličeji a na krku je mnoho – vnitřní, alergické, imunologické, nevhodná péče o kůži, nekvalitní voda, alergie na antikoncepci.

Doporučuje se imunologické vyšetření, aby došlo k vyloučení některých autoimunitních onemocnění, kde svědění bývá příznakem. Z léků je možné zkusit amitriptilin, který se sice používá v psychiatrii, ale jedna z indikací je svědění. Při cholinergní kopřivce někomu nestačí dávkování antihistaminik pouze 1x denně, takže můžete zkusit Aerius až 2-0-2 tablety denně.

Zdroj: Svědění kůže na obličeji

Svědění konečníku po antibiotikách

V důsledku podávání antibiotik dochází k poruše mikroflóry a k výskytu mykózy, která způsobuje svědění okolo konečníku a zevních rodidel.

Zdroj: Svědění konečníku u dospělých


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP