Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

SVEDENI TELA PO NARKOZE

OBSAH

Detoxikační plán je populární jako dieta, která očistí organismus. Detoxikační dieta není omezena na potravě. Ale jsou potraviny, které by se neměly při detoxikaci používat. Zejména se jedná o mléčné výrobky, pšenici, lepek, potraviny obsahující cukry, smažená jídla. Detoxikační plán vyžaduje spoustu čerstvé zeleniny a ovoce.

Zdroj: Detoxikační plán jak očistit tělo od toxinů

Diskuze

V diskuzi BYLINKY PROTI SVĚDĚNÍ KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michala .

Chtela bych zeptat,uz 2.rokem me svedi cele telo,a nekdy mam i pocit ze me furt neco picha.Vyzkousela sem vsechny druhy masticek co me doporucily na Koznim.A i sama sem toho spousty vyzkousela.A stale nic nepomaha.V bylinkarstvi sem zkousela caje na pokozku,a nic.A na Alergologii mam vse v poradku.Uz opravdu nevim si rady.Prosim o nakou radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Ahoj Míšo, ještě jsi na nic nepřišla skrz svědění? Já mám svědění a píchání těla též dva roky a stále nevím proč, můžeš mi napsat na email? elvickaku@seznam.cz díky

Zdroj: diskuze Bylinky proti svědění kůže

Zmatenost po narkóze

Ztráta paměti po narkóze je opravdu velmi výjimečná, spíše se jedná o zmatenost, která může být vyvolána i léky k tišení bolesti a zklidnění u starších pacientů. Většinou se jedná o přechodný stav, který se v průběhu hospitalizace upraví.

Zdroj: Narkóza u starých lidí

Poradna

V naší poradně s názvem POTÍŽE PO NARKOZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek .

Bolesti krku po narkóze jsou normální. Někdy se nepodaří lehce zavést inkubační katetr a poškodí - odře se sliznice a ta pak krvácí. Při tomto stavu pak krk cítíme jako při angíně. Hojení je tak na deset dní, než bolesti při polykání ustanou. Dobré je po dobu hojení kloktat Stopangin nebo vystříkat krk Tantum Verde.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Maru.

Moc děkuji za odpověď, dnes už je to zase mnohem lepší, skoro už to nebolí, spíše takové svědění nutící ke kašli. Díky a hezký den Maru

Zdroj: diskuze Potíže po narkoze

Kdy se může alkohol po narkóze

Alkohol se bezprostředně po narkóze nedoporučuje, protože by mohlo dojít k interakci a vzniku nežádoucích účinků. Alkohol je možné pozřít nejdříve 48 hodin po operaci, kdy lékaři mají jistotu, že organismus zcela metabolizoval léky související s narkózou. U starších pacientů je tato doba ještě prodloužena, neboť mají pomalejší metabolismus.

Zdroj: Narkóza u starých lidí

Poradna

V naší poradně s názvem BYLINKY PROTI SVĚDĚNÍ KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michala .

Chtela bych zeptat,uz 2.rokem me svedi cele telo,a nekdy mam i pocit ze me furt neco picha.Vyzkousela sem vsechny druhy masticek co me doporucily na Koznim.A i sama sem toho spousty vyzkousela.A stale nic nepomaha.V bylinkarstvi sem zkousela caje na pokozku,a nic.A na Alergologii mam vse v poradku.Uz opravdu nevim si rady.Prosim o nakou radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nechte si vyšetřit krevní cukr. Zkrytá cukrovka způsobuje toto svědění celého těla.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bylinky proti svědění kůže

Poškození mozku

Lékaři připouštějí, že se mozek z narkózy určitou dobu vzpamatovává a s přibývajícím věkem na to potřebuje více času, ve většině případů ale není důvod k obavám. K úmrtí v narkóze či po narkóze sice občas dochází, se samotnou anestezií to ovšem v drtivé většině případů nesouvisí. Příčinou bývá pacientova diagnóza.

Zdroj: Vliv narkózy na mozek

Diskuze

V diskuzi PO KAŽDÉ NARKOZE JSEM ZTRACEL VĚDOMOSTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Sasák.

Po každé narkoze na operaci jsem stále více ztrácel vědomosti.
Vím to určitě, protože po každé operaci mi známí spoluobčané říkali, že se to po urřité době zlepší.
Bohužel se to nezlěpšilo.
Zdeněk Sasák

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Po každé narkoze jsem ztracel vědomosti

Svědění hlavy a těla

Svědění hlavy a těla může být způsobeno alergickou reakcí na prací prášek, ve kterém je vypráno ložní prádlo, zkuste tedy tento prací prášek změnit, dále byste mohli vždy před spaním užít nějaké antihistaminikum, například Zyrtec (balení s 10 tabletami je volně prodejné v lékárně). Budou-li potíže i nadále přetrvávat, doporučuje se konzultace na kožním oddělení.

Zdroj: Svědění kůže na hlavě

Diskuze

V diskuzi POTÍŽE PO NARKOZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Maru.

Dobrý den, v pondělí 23.5. jsem prodělala plastickou operaci samozrejmně pod celkovou anestezií , po probuzení jsem měla silné pálení až bolest v krku, což je podle lékaře a sestřiček následek po intubaci a prý tak do dvou dnu přejde, k tomu jsem občas vykašlávala trochu krvavé hleny...to pan doktor spojil s tím, že kouřím..i když velice málo, někdy nekouřím i pár dní, nekdy třeba jen jednu denně. Bohužel dnes je čtvrtrek, krk je sice lepší, ale stále bolí, hlavně při polknutí a hleny vykašlávám také..sice jen občas,ale i tak. Chtěla jsem poradit, zda i to je po anestezii možné..jinak si dělám obklady na krk, piji řepík, kloktám Švédské kapky. Děkuji za odpověd Maru

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel FRantiska.

Dobrý den . Mám dotaz .Po narkóze se mi loupe kuže na chodidlech i dlaních . Kolem nehtu. Děkuji. F.U.

Zdroj: diskuze Potíže po narkoze

Voda

Nedostatek tekutin, zejména vody, ztěžuje tělu vylučování toxinů. Dobrým cílem pro všechny je vypít denně šest až osm sklenic vody. Nečekejte, až budete mít žízeň, abyste se napili; do té doby už budete mírně dehydratováni. Vymezte si přestávky na pití vody po celý den. Dobrou pomůckou je vypít sklenici vody každé dvě hodiny během dne. Bezprostředně před spánkem ale pití omezte.

Zdroj: Očista těla po narkóze

Poradna

V naší poradně s názvem PARAZITI POD KŮŽÍ V ŠOURKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenek .

Svědění šourku mě trápí už asi rok.Nemám žádné projevy na kůži,takže kožní vyšetření je negativní a ani urolog,ani neurolog nenašel možnou příčinu.Svědění začalo asi před rokem v době,kdy jsem za pomocí Champixu přestával kouřit.Je fakt,že jsem kouřit přestal,ale svědění se zbavit nedokáži.Je možné,že by svědění mohlo mít původ tady??Nebo může být spouštěčem svědění plíseň uvnitř těla??Žlučník,žlučovody,játra,střeva a podobně??Připadá mi,jako by se varlata uvnitř šourku pohybovala a kůže se napínala a zase smršťovala a při tom probíhá to svěědění.Má někdo podobné zkušenosti??Dokáže mi někdo poradit??Svědění je opravdu hodně nepříjemné......

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pohyb varlat a smršťování a natahování kůže šourku je normální jev a probíhá u každého muže. Je velmi nepravděpodobné, že by za svědění mohl nějaký parazit bez projevů jeho přítomnosti na kůži. Jsem přesvědčen, že Vaše svědění souvisí s kožní reakcí buď na kvasinky, plíseň nebo i na prací prášek. Doporučuji natřít svědivá místa tekutým pudrem s mentolem zejména před spaním a pak ráno po sprše. Zkuste to takto dělat nepřetržitě 7 dní a svědění by mělo přestat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Paraziti pod kůží v šourku

Vitaminy

Začněte užívat vysoce účinný multivitaminový a minerální přípravek, který poskytuje různé živiny, včetně nejméně 200 mg vitaminu C; 25 000 IU beta-karotenu; 22,4 IU vitaminu E; všechny vitaminy B, ale zejména B6, folát a B12; a klíčové minerály, jako je zinek, hořčík a selen. Užívejte takový přípravek každý den po dobu nejméně dvou týdnů před anestezií i po ní. Mnoho z těchto živin má antioxidační vlastnosti, které hrají důležitou roli v detoxikačních mechanismech těla. Multivitaminová a minerální receptura obsahuje rovněž mnoho živin, které pomáhají z těla odstraňovat těžké kovy a další toxické sloučeniny, včetně anestetik. Tyto multivitaminové a minerální přípravky, obvykle označené jako „vysoce účinné“, jsou k dostání v obchodech se zdravou výživou či v lékárnách.

Zdroj: Očista těla po narkóze

Diskuze

V diskuzi JAK SI PORADIT SE SVĚDĚNÍM KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan.

Dobry den mám pořád svědění těla nejvic na zádech a na nohou , sem ohlupacenej na zádech i na prsou a břiše a jednou začas si to oholim nevím jestly to muže bejt od toho děkují za odpověd

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak si poradit se svěděním kůže

Rizika u narkózy

Anestetikum může způsobit závratě, slabost, horečku nebo dezorientaci po několik dní. Stav po anestezii může mít za následek nepociťování bolesti na postiženém místě. Zejména u starších pacientů zvyšuje celková anestezie riziko poklesu mentálních funkcí, včetně obtížné koncentrace a ztráty paměti. Tento stav, známý jako pooperační kognitivní dysfunkce, postihuje až 40 % pacientů ve věku nad 65 let po dobu jednoho až tří měsíců, někteří jej zažívají dokonce po dobu šesti nebo více měsíců.

Zdroj: Očista těla po narkóze

Diskuze

V diskuzi SVĚDĚNÍ CELÉHO TĚLA BEZ VYRÁŽKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka chvátalová.

ahojik chtěla bych se vás na něco zeptat ohledně mého svědění

už asi přes půl roku mě pořád svědí celé tělo a byla jsem u paní doktorky,kde mě dala prášky a ale to nepomáhá a je to čindál horší a v noci nespím a koukám do zdi svědí mě úplně všechno a nejhorší to je v noci a ráno přes den to je lepší a svědí mě to docela dost a fakt už nevím co s tím mám dělat prášky beru dvoje,ale moc nezabírají aji mě svědí tam dole aji zadek aji nohy úplně všechno také jsem zkoušela na koupel vločkovou kaši do koupele a mám aji olejíček ale pořád nic potřebuji poradit co s tím mám dělat je to fakt k nevydržení každý den se sprchuji a pořád nic.poradíte mi prosím co s tím mám dělat nebo co na to zabírá děkuji moc a bojím se škrabat aby to nebylo pak horší ještě

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Majka.

Několik měsíců mě svědí tělo, jako bych tam měla vlas. Ale nikde nic nemám.

Zdroj: diskuze Svědění celého těla bez vyrážky

Následky po narkóze

Škodlivost narkozy je díky vědeckému pokroku snížena na minimum. Tudíž jsou vedlejší účinky a problémy po narkóze i u starších lidí minimální. Mezi relativně časté, ale ne závažné nežádoucí účinky anestezie patří u starších lidí nevolnost, únava, pocit škrábání v krku, bolesti hlavy či svalů. Starší pacienti se také často mylně domnívají, že brnění, snížená citlivost v končetinách či omezení pohybu jsou následkem celkové anestezie, ty však bývají mnohem častěji důsledkem polohy při operaci.

Zdroj: Narkóza u starých lidí

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ CELÉHO TĚLA BEZ VYRÁŽKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka chvátalová.

ahojik chtěla bych se vás na něco zeptat ohledně mého svědění

už asi přes půl roku mě pořád svědí celé tělo a byla jsem u paní doktorky,kde mě dala prášky a ale to nepomáhá a je to čindál horší a v noci nespím a koukám do zdi svědí mě úplně všechno a nejhorší to je v noci a ráno přes den to je lepší a svědí mě to docela dost a fakt už nevím co s tím mám dělat prášky beru dvoje,ale moc nezabírají aji mě svědí tam dole aji zadek aji nohy úplně všechno také jsem zkoušela na koupel vločkovou kaši do koupele a mám aji olejíček ale pořád nic potřebuji poradit co s tím mám dělat je to fakt k nevydržení každý den se sprchuji a pořád nic.poradíte mi prosím co s tím mám dělat nebo co na to zabírá děkuji moc a bojím se škrabat aby to nebylo pak horší ještě

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Může to být svrab, přemnožené kvasinky na kůži, alergie a nebo příznak jiného onemocnění, například cukrovky. Jak vidíte, tak babské rady v tomto případě moc neúčinkují, takže pomoc hledejte v ordinaci kožního lékaře, popřípadě u internisty - imunologa.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědění celého těla bez vyrážky

Další problémy po narkóze

Respirační komplikace:

  • aspirace – po narkóze může dojít k aspiraci žaludečních šťáv, a to nejčastěji při úvodu a ukončování anestezie, při zvracení, ileusu, atonii žaludku
  • atelektáza – okrsek nevzdušné plicní tkáně vznikající po uzávěru bronchu, hromadění sekretu v dýchacích cestách, neschopnost odkašlat si
  • plicní edém – selhávání levého srdce, hromadění krve před srdcem, v malém oběhu filtrace přes bazální membránu
  • apnoe – zástava dechu při probouzení z anestezie
  • šoková plíce – u šokujících poranění
  • záněty plic – bronchitida, bronchopneumonie
Dalšími komplikacemi jsou:
  • komplikace operační rány
  • pooperační komplikace kardiální
  • tromboembolické komplikace
  • poruchy hemostázy
  • poruchy funkce močového systému
  • poruchy funkce jater
  • gastrointestinální komplikace
  • nervové poruchy
  • duševní poruchy

Zdroj: Bolest v krku po narkóze

Svědění hlavy a kvasinky

Na svědění hlavy způsobené kvasinkami je účinný lék bez receptu například Nizoral šampon či Clotrimazol sprej.

Zdroj: Svědění kůže na hlavě

Lipotropní faktory

Lipotropní látky podporují tok tuku a žluči do jater a z jater. Používají se především jako léčba hepatitidy, cirhózy a chemicky indukovaného onemocnění jater. Tyto látky zvyšují hladiny dvou důležitých jaterních látek – glutathionu a S-adenosylmethioninu (SAMe). Většina výrobců doplňků výživy nabízí lipotropní přípravky. Tyto přípravky jsou obvykle bohaté na cholin a methionin, což jsou dvě důležité živiny pro játra, spolu s podpůrnými živinami anebo bylinami. Hledejte nejlépe doplněk s denní dávkou 1 000 mg cholinu a 1 000 mg methioninu. Začněte přípravek užívat jeden týden před operací a alespoň dva týdny po ní.

Zdroj: Očista těla po narkóze

Kdy navštívit lékaře

Lékař by měl být kontaktován, pokud svědění uší stále trvá. Svědění může být příznakem infekce nebo vážného ucpání zvukovodu. Svědění může způsobit dočasnou ztrátu sluchu, rozvoj chronické infekce nebo poškození kloubní chrupavky a kosti lebky a vnějšího ucha.

Zdroj: Co znamená svědění v uších

Svědění bez vyrážky

Pokud se jedná o svědění bez jakéhokoli doprovodného onemocnění, jako je například alergie či ekzém, je velmi dobrou metodou volby homeopatie.

Zdroj: Svědění kůže na rukou

Svědění nohou večer

Svědění nohou večer, jak již bylo popsáno výše, může způsobovat svrab. Svrab je infekční kožní onemocnění, které způsobuje roztoč jménem zákožka svrabová a jde o relativně častou dermatózu.

Zdroj: Svědění kůže na nohou


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP