Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

SVĚDĚNÍ ŽIL NA RUCE

OBSAH

Chronicky suché ruce jsou častým problémem, který může být velmi stresující. Mnoho jedinců trpí suchou kůží na rukou zejména proto, že ruce jsou nejčastěji používanou částí těla. Suché ruce mohou být spojeny s těžkým podrážděním kůže a pálením, které je velmi bolestivé. I když existuje celá řada příčin, které mohou vést k chronicky suchým rukám, existují naštěstí jednoduché osvědčené tipy, které mohou zabránit jejich vysoušení.

Zdroj: Jak na suché a rozpraskané ruce

Diskuze

V diskuzi SVĚDĚNÍ KŮŽE V HLAVĚ A SVĚDĚNÍ KONEČNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel VILIAM ČONKA.

Chtěl bych zjistit z čeho mě stále svědí kůže v hlavě na zádech konečník a to snad celé tělo trpím s akné mám CHOPN

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mája.

Na svědění konečníku používám hemostop.

Zdroj: diskuze SVĚDĚNÍ KŮŽE V HLAVĚ A SVĚDĚNÍ KONEČNÍKU

Co pomůže na svědění rukou

Pokud je svědění kůže rukou bez onemocnění, je vhodné použít oleje. Mandlový, sezamový a olivový olej zahřejte na 37–40 °C a do olejové lázně ponořte ruce na 10–20 minut. Po vyndání ruce lehce osušte a zbytek oleje vmasírujte do pokožky a okolí nehtů. Pořiďte si také bavlněné rukavice a jednou za pár dní si na noc ruce namažte silnou vrstvou krému a strčte je na spaní do nich.

Zdroj: Svědění kůže na rukou

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDENÍ RUKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie .

dobrý den. už 3 týdny mě každý večer hrozně svědí ruce víc a víc nevím jak se toho zbavit dekuji za radu Lucie

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Mazat, mazat a mazat. Zkuste krémy s heřmánkem, popřípadě můžete zkusit promazávat kalciovou mastí, která je volně prodejná v lékárně. Když to nepřejde, tak bude potřeba vyšetření u kožního lékaře, který určí příčinu a zvolí vhodnou léčbu.

Zdroj: diskuze Svědení rukou

Mandlovo-medový krém

  • 2 polévkové lžíce mandlového oleje
  • 1 polévkové lžíce medu

Smíchejte včelí med a mandlový olej a jemnou masáží aplikujte na ruce. Ráno si umyjte ruce vlažnou vodou. Na noc použijte lehké bavlněné rukavice, abyste neznečistili prostěradlo. Směs má výborné regenerační účinky domácí masky na suché ruce nebo popraskné ruce. Je-li potřeba, můžete recept použít i následující noc.

Zdroj: Domácí krémy na ruce

Diskuze

V diskuzi MASTIČKY NA RUCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Neznámá.

Dobrý den chtěla sem se zeptat, moje maminka má hrozně zdevastované ruce má tam puchíře .Tak sem myslela že jí nějaký krém zakoupím (na ty ruce) takže jestli mi poradíte.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martin Dvořák.

Doporučuji Tepezcohuite pomádu, koupíte zde: tepezcohuite.g6.cz

Zdroj: diskuze Mastičky na ruce

Svědění nohou v zimě

V zimních měsících kůže velmi trpí. Ve vzduchu je tak málo vlhkosti, že je pokožka přesušená, nepříjemně pne, svědí, objevují se na ní vyrážky, praskají žilky. Přirozený ochranný kožní film je oslaben, a proto je pokožka zranitelnější, snáze na ní vzniknou odřeniny a odpařováním vody ztrácí potřebnou hydrataci. Pomůže jediné – důkladná hydratace. Jednou týdně si udělejte čas, ponořte ruce do teplé lázně z oleje, která kůži promastí a dodá jí vitamíny a výživné látky. Tvrdé paty (a další místa) na nohách pravidelně obrušujte pemzou a promazávejte je speciálními krémy.

Zdroj: Svědění kůže na nohou

Diskuze

V diskuzi SUCHÉ RUCE DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzka.

Za mě úplně super krém Chaganela. Hezky voní a nezanechává pocit suchých rukou.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lili25.

Já objednávám z Naturbites krém na ruce s olivovým olejem, lepší jsem nikdy neměla. Ruce mám krásně vláčné i v zimě.

Zdroj: diskuze Suché ruce diskuze

Weleda rakytníkový krém na ruce

Weleda rakytníkový krém na ruce má obsah 50 ml. Hydratuje uspokojivě, o pokožku rukou pečuje dobře. Typ emulze je olej ve vodě, textura je jemný krém, použitelnost po otevření – je uvedena minimální trvanlivost. Celkové hodnocení dle dTestu je uspokojivě (56 %).

Zde můžete vidět cenu produktu Weleda rakytníkový krém na ruce.

Zdroj: Nejlepší krémy na ruce

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ KŮŽE NA VARLATECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Llalalaalaal.

Dobrý den mám to cca asi půl roku a také se mi po tom uleví ´´´´ ale neskrabu si to až do krve. Prosím napište mi do e-mailu jak jste se toho zbavil a pripadne jak postupovat.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Svědění šourku je časté v období veder, kdy se třísla potí a vlivem vlhkosti se zde přemnoží mikroorganizmy, které způsobí svědění. Holení intimních partií v okolí třísel toto riziko extrémně zvyšují. Co s tím? Dodržovat hygienu a každý den si tyto partie umýt mýdlem a denně měnit spodní prádlo. Když začne svědění kůže na varlatech, tak je to signál k tomu, že je potřeba tyto partie umýt. K eliminaci přemnožených mikroorganismů pomůže obyčejná desinfekce na ruce (Dettol nebo Sanytol), která se aplikuje na svědivá místa. Důležité je zdržet se rozškrábání, které sice na chvilku uleví, ale otevře cestu novým infekcím, které celou situaci mohou ještě více zkomplikovat.
Když nebude tento postup účinný a svědění bude přetrvávat dále, tak bude třeba zjistit přesnou příčinu vyšetřením v ordinaci kožního lékaře, který obvykle svědění do týdne vyléčí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědění kůže na varlatech

Domácí peeling na ruce

Po této proceduře můžete mít neuvěřitelně jemné a mladistvé ruce, a to za jednu minutu! Nevěříte? Pak ji sami vyzkoušejte.

Ingredience: bambucké máslo, 1 lžíce organického peelingového cukru, 1 lžička hrubě namletých mandlí a půl lžičky sušených hroznových zrníček

Postup: Vše smíchejte a 1 minutu vtírejte do rukou. Organický peelingový cukr odstraňuje odumřelé buňky a masíruje ruce. Oleje (bambucké máslo, sladké mandle a hroznová zrníčka) ruce zjemňují a vyživují. Poté ruce opláchněte pod vlažnou vodou.

Zdroj: Domácí zábal na ruce

Diskuze

V diskuzi BYLINKY PROTI SVĚDĚNÍ KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michala .

Chtela bych zeptat,uz 2.rokem me svedi cele telo,a nekdy mam i pocit ze me furt neco picha.Vyzkousela sem vsechny druhy masticek co me doporucily na Koznim.A i sama sem toho spousty vyzkousela.A stale nic nepomaha.V bylinkarstvi sem zkousela caje na pokozku,a nic.A na Alergologii mam vse v poradku.Uz opravdu nevim si rady.Prosim o nakou radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Ahoj Míšo, ještě jsi na nic nepřišla skrz svědění? Já mám svědění a píchání těla též dva roky a stále nevím proč, můžeš mi napsat na email? elvickaku@seznam.cz díky

Zdroj: diskuze Bylinky proti svědění kůže

Dove intenzivní krém na ruce

Dove intenzivní krém na ruce má obsah 75 ml. Hydratuje velmi dobře, o pokožku rukou pečuje dobře. Snášenlivost tohoto krému je dobrá. Typ emulze je olej ve vodě, textura je jemný krém, použitelnost po otevření je 12 měsíců. Celkové hodnocení dle dTestu je velmi dobře (80 %).

Zde můžete vidět cenu produktu Dove intenzivní krém na ruce.

Zdroj: Nejlepší krémy na ruce

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ V UCHU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Tento problém svědění mám také.když svědění už nemohu vydržet,dám si na ušní tyčinku trochu framikoinu a opatrně zavedu do ucha.Okamžitě se mi uleví a mám na několik dní pokoj.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Framykoin je antibiotická mast a jeho příznivé účinky při aplikaci do ucha naznačují, že by sliznice zvukovodu mohla být napadena bakterií, která se pomnoží při zvýšené vlhkosti, například po koupeli a nebo po nošení sluchátek. Ale bakterie nemusí být jedinou příčinou, protože Framykoin ovlivňuje i některé plísně a nebo jen působí zklidňujícím účinkem díky obsahu lanolinu. Každopádně občasné a krátkodobé používání Framykoinu, třeba jen jednou a nebo s dlouhými přestávkami, není dobré a může vést k vytrénování patogenu v uchu, který si pak zvykne na toto léčivo a stane se těžko léčitelným. Antibiotika v drtivé většině vyžadují vytrvat v léčbě několik dní ještě po odeznění příznaků, jinak hrozí vznik nebezpečné odolnosti. Nejlepší řešení bude zajít na ORL a nechat laboratorně vyšetřit ušní sekret. Tak se přesně zjistí co svědění způsobuje a umožní to zvolit účinnou léčbu a opatření, aby se to neopakovalo.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Uši

Kdy navštívit lékaře

Lékař by měl být kontaktován, pokud svědění uší stále trvá. Svědění může být příznakem infekce nebo vážného ucpání zvukovodu. Svědění může způsobit dočasnou ztrátu sluchu, rozvoj chronické infekce nebo poškození kloubní chrupavky a kosti lebky a vnějšího ucha.

Zdroj: Co znamená svědění v uších

Poradna

V naší poradně s názvem ÚPORNÉ SVĚDĚNÍ KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Debora Hrabková.

Úporné svědění- 3 týdny na kožním v nemocnici- NIC nepomáhá- musím škrábat nedá se to vydržet- nikam mne nikdo na vyšetření neposílá- KDO mi tedy pomůže- už jsem z toho zoufalá. Děkuji za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Proti svědění je dobrý lék Claritine. Claritine je volně prodejný a tlumí pocit svědění.

Zdroj: diskuze Úporné svědění kůže

Svědění bez vyrážky

Pokud se jedná o svědění bez jakéhokoli doprovodného onemocnění, jako je například alergie či ekzém, je velmi dobrou metodou volby homeopatie.

Zdroj: Svědění kůže na rukou

Diskuze

V diskuzi RADA PROTI SVĚDĚNÍ VARLAT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František Machovsky.

Dobrý den. Mám delší dobu svědění na varlatech. Jak léčit. Dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rada proti svědění varlat

Svědění nohou večer

Svědění nohou večer, jak již bylo popsáno výše, může způsobovat svrab. Svrab je infekční kožní onemocnění, které způsobuje roztoč jménem zákožka svrabová a jde o relativně častou dermatózu.

Zdroj: Svědění kůže na nohou

Diskuze

V diskuzi JAK NA SUCHÉ A ROZPRASKANÉ RUCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kristyna.

Me hodne pomohlo kdyz jsem si na noc namazala Vitaskin gold a dala si na ruce rukavice. Hlavne ted na podzim ma i mala dcera hodne vysusene ruce zimou a take ji to pomohlo. ale opravdu ruce zabalit do rukavic. Vitaskin gold je hodne mastny a krasne ruce zjemni

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ina.

Předražený šunt obsahující škodlivé látky! Mnohem lepší přípravky a především levnější najdete lehce.

Zdroj: diskuze Jak na suché a rozpraskané ruce

Koupel na ruce

Po základním ošetření nehtů, základní manikúře, může následovat další péče – zaměřená již na ruce. Ještě před lakováním nehtů vám manikérka nanese na ruce jemný peeling, kterým odstraní odumřelé buňky pokožky rukou a případnou zhrublou kůži. Poté vám ruce umyje a nechá je ponořené v lázni, následně nanese na ruce vrstvu výživné masky, která dodá pokožce potřebnou výživu a vláčnost. Nakonec se ruce s maskou namočí do parafínu nebo do speciálních tepelných rukavic. Teplo totiž pomáhá lepšímu vstřebání výživných látek a vitamínů. Vaše ruce budou po této proceduře krásné a hebké. Kompletní manikúru je vhodné podstoupit minimálně 1x za měsíc.

Zdroj: Domácí zábal na ruce

Svědění kůže na lýtkách

Svědění kůže na lýtkách bývá způsobeno sprchováním v horké vodě. Používejte ke sprchování spíše vlažnou vodu a uvidíte, že potíže odezní.

Zdroj: Svědění kůže na nohou

Eucerin regenerační krém na ruce 5% UREA

Eucerin regenerační krém na ruce 5% UREA má obsah 75 ml. Hydratuje velmi dobře, o pokožku rukou pečuje dobře. Snášenlivost tohoto krému je dobrá. Typ emulze je olej ve vodě, textura je jemný krém, použitelnost po otevření je 12 měsíců. Celkové hodnocení dle dTestu je velmi dobře (80 %).

Zde můžete vidět cenu produktu Eucerin regenerační krém na ruce 5% UREA.

Zdroj: Nejlepší krémy na ruce

Atrix intenzivní ochranný krém na ruce

Atrix intenzivní ochranný krém na ruce má obsah 100 ml. Hydratuje velmi dobře, o pokožku rukou pečuje velmi dobře. Snášenlivost tohoto krému je dobrá. Typ emulze je olej ve vodě, textura je jemný krém, použitelnost po otevření je 12 měsíců. Celkové hodnocení dle dTestu je velmi dobře (80 %).

Zde můžete vidět cenu produktu Atrix intenzivní ochranný krém na ruce.

Zdroj: Nejlepší krémy na ruce

Nemocná játra

Svědění souvisí se špatnou funkcí jater, je jedním z jeho příznaků. Cholestáza je stav, kdy žluč nemůže řádně odtékat do tenkého střeva a produkty, které jsou jí odváděny, se hromadí v organismu. Svědění se zhoršuje v noci.

Zdroj: Příčiny svědění kůže


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP