Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

SVĚDIVÉ FIZURY V KONEČNÍKU

OBSAH

Úleva od svědivé vyrážky

Základem přírodní léčby svědivé vyrážky je zjištění příčiny. Existují různé metody léčby, od lokálního ošetření vyrážky až po systémovou terapii. Vhodné je používání esenciální olejů, zejména z levandule, heřmánku, čajovníku, měsíčku, meduňky, máty nebo tymiánu. Tyto oleje jsou obsaženy v krémech, mastích, tinkturách nebo koupelích. Některé z těchto bylin lze užívat perorálně ve formě kapslí.

Holistický přístup ve výživě doporučuje pro léčbu svědivé vyrážky acidobazickou rovnováhu. Dokonce i půst může mít pozitivní vliv na léčbu vyrážky. Součástí přírodní léčby svědivé vyrážky je i terapie pomocí moči, kterou lze používat externě, ale i interně. Aromaterapie a biorezonanční léčba jsou dalšími příklady alternativních způsobů léčby svědivé kožní vyrážky.

Zdroj: Léčba svědivé vyrážky

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČBA SVĚDIVÉ VYRÁŽKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Neustále mě svědí a pálí oči. Také mi z nich pořád teče jako když brečim..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Svědění a pálení očí nasvědčuje na alergickou reakci. Na to pomáhá oční roztok Zaditen, který je jen na předpis. Doporučuji nechat si oči prohlédnout očním lékařem a případně také udělat alergické testy na alergologii.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčba svědivé vyrážky

Léčba bakteriálních infekčních chorob

Příčinou svědivé kožní vyrážky mohou být také bakteriální infekce, které jsou následně léčeny pomocí penicilínu nebo antibiotik. Antibiotika poskytují relativně vysokou efektivitu léčby a obvykle se užívají po dobu 10 nebo 14 dnů. Úspěch léčby se projeví brzy po dobrání antibiotik, kdy dojde ke zmizení vyrážky. Bakteriální infekční choroba je infekčním onemocněním, takže její léčení antibiotiky sice nevede k odstranění samotné infekce, ale účinně pomáhá k úlevě od příznaků.

Zdroj: Léčba svědivé vyrážky

Diskuze

V diskuzi DOTAZ NA ALERGII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila.


Chci se zeptat ,jestli může po větším požití zázvoru nastat alergická reakce.otok obličeje a svědivé vyrážky. Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dotaz na alergii

Je nebezpečné slabé krvácení z konečníku

Slabé krvácení z konečníku je relativně častý příznak, který by se neměl podcenit a vždy by měl být konzultován s lékařem. Krev může být zjištěna buď při pohledu na stolici, nebo nalezena na rukavici při vyšetření konečníku prstem.

Zdroj: Krvácení z konečníku

Diskuze

V diskuzi BILE SVEDIVE SUOINKY.. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marika ucnova.

TY TO SVEDIVE SUPINKY MAM V HLAVE A POMALU SE MI ROZLIZAJI PO CELE,OBOCI ,KORENU NOSU A MAM JE I V USICH.TED SE MI DELAJI I NA GENITALII,KDE SVEDI A PRASKAJI.TEZ SE MI UDELAL CERVENY OSUPENY FLEK POD PRSEM A TEZ MI PRASKA PRI NOSENI PODPRSENKY.MUZETE MI NEKDO PORADIT,jak NEBO KDE HLEDAT POMOC?JSEM S TOHO PSYCH:HODNE SPATNA,DEKUJI ZA KAZDOU RADU NEBO KONTAKT...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Magda Suchá.

Dobrý den, hodně mi pomohly přípravky z aloe, je dobré navštívit přímo poradnu s aloe Věra, ne lékárnu. Anebo pokud máte doma ristlinu aloe tak použít tu část která je pod povrchem listu.

Zdroj: diskuze BILE SVEDIVE SUOINKY..

Výtok z konečníku v těhotenství

Při výtoku z konečníku v těhotenství je vhodné navštívit gynekologa, který provede výtěr z konečníku na mikrobiologické vyšetření, zda se nejedná o zánět bakteriálního původu. Konečník je možné mazat krémem Bepanthen sensiderm a dodržovat zvýšenou hygienu. Možné je i proktologické vyšetření konečníku.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny

Diskuze

V diskuzi ČERVENÉ FLEKY NA KŮŽI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan Sailer.

dobrý den ,potřebuji poradit.Mám na rukou červené svědivé fleky.Čím je mám mazat?
Děkuji za info M.Sailer

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Červené fleky na kůži

Co značí oranžová tekutina z konečníku

Oranžová tekutina jako výtok z konečníku může signalizovat rupturu konečníku nebo hemoroidy. Také může jít o zánět nebo o nádor. Dále se může se jednat o poruchu trávení. Vždy je vhodná konzultace s lékařem.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny

Poradna

V naší poradně s názvem PROČ PRASKAJÍ ŽILKY V KONEČNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela.

při stolici mi praskají v konečníku žilky,a trochu krvácím.Toto se mi stává asi 3 krát do roku.Co mám dělat,abych tyto problémy neměla?
Děkuji Marcela

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když se u vás objeví období krvácení z konečníku, tak do své stravy přidejte psilium. To vám zjemní stolici, která pak nebude tolik dráždit žilky v konečníku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Proč praskají žilky v konečníku

Krvácení z konečníku po porodu

Při porodu může dojít k vyhřeznutí konečníku nebo k hemoroidům, které při stolici mohou krvácet. Je vždy dobré s touto skutečností obeznámit vašeho lékaře, který vám bez pochyby situaci objasní a pomůže vám ji vyřešit.

Zdroj: Krvácení z konečníku

Poradna

V naší poradně s názvem SVEDIVA KUZE OBLIČEJE SVEDIVE OTOKY NA CELE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka Scukova.

Svediva část obličeje s otoky na čele

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste na to použít Claritine. To je lék na zklidnění alergie a je k dostání v lékárně bez předpisu. Pokud chcete zjistit příčinu, tak budete muset na vyšetření ke kožnímu lékaři.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svediva kuze obličeje svedive otoky na cele

Mast na svědění konečníku

DOXIPROCT 1 X 30 GM mast je určena k léčbě vnitřních i zevních hemoroidů, svědění konečníku, ekzému konečníku a okolí, zánětu žlázek a papil konečníku (cryptitis, papillitis) či povrchových trhlin (fissur) při řitním otvoru. V těchto výše uvedených případech si může pacient aplikovat přípravek sám. V případě, že potíže přetrvávají déle než 5 dní, nebo se v průběhu léčby zhoršují, je třeba se poradit s lékařem. Při vzniku náhlých prudkých bolestí nebo výraznějšího krvácení je nutno neprodleně vyhledat lékaře.

Zdroj: Svědění konečníku u dospělých

Co znamená vodnatý výtok z konečníku

Vodnatý výtok a voda z konečníku mohou souviset se zánětem ve střevě. Jedná se tedy o průvodní projevy zánětu.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny

Diskuze

V diskuzi MOKVÁNÍ A SVĚDĚNÍ KONEČNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarda.

Delší dobu mě trápí mokvání a současné svědění konečníku. Zkoušel jsem Faktu,Dobexyl, ale nic nepomáhá. Krátkodobě mi pomáhá Pimafucort. Zhruba po týdnu se problémy stále vracejí. Co s tím?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobrý den mám časté svědění u konečníku,bez mokvání.můžu poprosit o radu děkuji

Zdroj: diskuze Mokvání a svědění konečníku

Svědivé pupínky od blech

Bleší kousnutí vypadá jako červené skvrnky – většinou bez napuchnutí –, které se vyskytují vždy ve shluku. Doporučuje se postříkat okolí Frontlinem a převlíknout postele. Také je důležité najít hnízdo a zlikvidovat ho. Pokud někde blecha je, roztrousí vajíčka všude. Chce to důkladně vysávat všechny skulinky a povrchy.

Zdroj: Co znamenají pupínky

Poradna

V naší poradně s názvem BRADAVIČKY NA GENITÁLIÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Luděk.

Dobrý den,

chci se zeptat - udělaly se mi u kořene penisu malé svědivé pupínky.
Mohly by to být bradavičky???
Jsem své nynější přítelkyni věrný takže nechápu jak a kde jsem k nim přišel....:(

Díky za odpověď.
Luděk

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

To co popisuješ, tak určitě nejsou genitální bradavičky. To je dobře! Na svědění pomůže tekutý pudr se zinkem. Natři to s tím a nech to zahojit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bradavičky na genitáliích

Jaká poradna lékaře se zabývá krvácením z konečníku

Lékařský obor zabývající se onemocněním konečníku, neoperační léčbou a operacemi hemoroidů (často nesprávně nazývané hemeroidy), trhlin v konečníku, píštělí a zánětů konečníku se nazývá proktologie. Mezi nejčastější potíže pacientů patří svědění konečníku, pálení konečníku, krvácení z konečníku nebo krev ve stolici. Dalšími častými projevy onemocnění konečníku mohou být bolestivé výstupky a trhlinky v konečníku nebo bolesti při vyprazdňování stolice (takzvané potíže s defekací). Nejfrekventovanějšími onemocněními způsobujícími tyto problémy jsou řitní trhliny a hemoroidy. Naprostá většina těchto potíží je řešitelná ambulantně. Po úvodním pohovoru a základním vyšetření je naplánována takzvaná proktoskopie (anoskopie) a posléze navržen i způsob léčby. Léčba může být chirurgická i nechirurgická. Většinou se jedná o kombinaci obou těchto metod.

Zdroj: Krvácení z konečníku

Plíseň v konečníku

Pokud se u vás vyskytla plíseň konečníku, tak se po každé stolici sprchujte čistou vodou a poté důkladně okolí konečníku osušte. Na zklidnění zánětu je možné použít některý volně prodejný krém proti kvasinkám (Canesten, Clotrimazol, Pevaryl a podobně). Vhodné jsou sedací koupele z dubové kůry, při nedostatečném efektu je vhodná návštěva kožního lékaře.

Zdroj: Opruzeniny kolem konečníku

Svědění konečníku po antibiotikách

V důsledku podávání antibiotik dochází k poruše mikroflóry a k výskytu mykózy, která způsobuje svědění okolo konečníku a zevních rodidel.

Zdroj: Svědění konečníku

Svědění konečníku po antibiotikách

V důsledku podávání antibiotik dochází k poruše mikroflóry a k výskytu mykózy, která způsobuje svědění okolo konečníku a zevních rodidel.

Zdroj: Svědění konečníku u dospělých

Léčba alergie související s kožní vyrážkou

Základním faktorem úspěšné léčby alergického ekzému je zabránit kontaktu s alergeny. To platí jak pro akutní alergické reakce, tak i pro atopickou dermatitidu (ekzém). Problém spočívá nejen v ošetření, ale často i v přesném určení příznaků, které byly příčinou vyrážky. Často je bohužel nemožné vyhnout se kontaktu s alergeny. Nejúčinnější léčbou je pak konvenční léčba, která pomáhá proti kontaktní dermatitidě. Konvenční léčba zahrnuje léčbu glukokortikoidy, které jsou účinné při externí léčbě svědivé vyrážky nebo podráždění kůže. Dále se mohou používat krémy nebo masti, které přispívají k posílení bariérové funkce kůže, aby tak byla snížena citlivost k průniku alergenů a následné podráždění. Také může být použita alternativní léčba, například UV terapie.

Zdroj: Léčba svědivé vyrážky

Fotografie opruzených konečníků

I takto mohou vypadat opruzeniny kolem konečníku.

Zdroj: Opruzeniny kolem konečníku

Objevuje se krvácení z konečníku u dětí

Proktitida je zánět konečníku a řitní krajiny. U dětí se nejčastěji vyskytuje v období dospívání. Příčinou zánětu mohou být některé nemoci, například Crohnova choroba, vředový zánět tlustého střeva, streptokoková infekce nebo sexuálně přenosné nemoci, v ojedinělých případech může být vyvolán ozařováním, léky používanými k léčbě problémů s konečníkem, alergií na potraviny, tuberkulózou, poraněním konečníku nebo chronickou zácpou. Toto onemocnění se mimo jiné projevuje krvácením z konečníku.

Krvácení z konečníku u dětí může dále způsobit tuhá stolice, roupy (jako důsledek škrábání v okolí konečníku), ale i konzumace určitého druhu potravin (zde se nejedná o krvácení, nýbrž o zabarvení stolice do červené barvy).

Zdroj: Krvácení z konečníku


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP