Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

SVEDIVE ZLUTE VRCHNI PATRO

OBSAH

Oteklé horní patro

Otok na horním patře může souviset s virovým nebo bakteriálním onemocněním. Pokud je otok na horním patře spojen se zvětšenými uzlinami na krku, zvětšenou štítnou žlázou či otokem tkání, je dobré provést ultrazvuk, který tyto patologie odhalí.

Zdroj: Odřené patro v ústech

Diskuze

V diskuzi CHOROBY OLEANDRU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dandra.

Po zimě jsem vynesla oleandr ze sklepa-světlý sklep,a na listech jsou černé oválné skvrny,je jich na listech hodně,nejsou nějak velké ale listy jsou jimi poseté, je napadená pouze část rostliny,může mě někdo poradit co by to mohlo být za chorobu a co s tím?? Děkuji

15.4.2020

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kája S..

Na jednom z oleandrů se mi objevily žluté skvrnky velikosti špendlíkové hlavičky na vrchní straně listu a ve spodní straně jen vybledlá skvrnka, která časem přechází v bílou šupinku, která se odloupne. Skvrnky jsou i na letošních listech. Stejný problém se objevil i řízku. Co mám dělat? Děkuji. K

Zdroj: diskuze Choroby oleandru

Úleva od svědivé vyrážky

Základem přírodní léčby svědivé vyrážky je zjištění příčiny. Existují různé metody léčby, od lokálního ošetření vyrážky až po systémovou terapii. Vhodné je používání esenciální olejů, zejména z levandule, heřmánku, čajovníku, měsíčku, meduňky, máty nebo tymiánu. Tyto oleje jsou obsaženy v krémech, mastích, tinkturách nebo koupelích. Některé z těchto bylin lze užívat perorálně ve formě kapslí.

Holistický přístup ve výživě doporučuje pro léčbu svědivé vyrážky acidobazickou rovnováhu. Dokonce i půst může mít pozitivní vliv na léčbu vyrážky. Součástí přírodní léčby svědivé vyrážky je i terapie pomocí moči, kterou lze používat externě, ale i interně. Aromaterapie a biorezonanční léčba jsou dalšími příklady alternativních způsobů léčby svědivé kožní vyrážky.

Zdroj: Léčba svědivé vyrážky

Diskuze

V diskuzi ZUBNÍ NÁHRADY CENÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislav Chrpa.

Mám snímatelnou zubní náhradu na horní čelisti - nahraženy byly původně 3 zuby s přilepením pastou na patro v roce 2016 - zaplatil jsem 1500 Kč. Následně byla letos vytržena stolička se zadrženým kořenem, který musel být odstraněn chirurgickým zákrokem na zubní klinice FN v Praze - otvor do dutin. Do stávající náhrady přidána stolička za úhradu. Po rozpadu korunky na 4 vytrženy další 2 zuby a nyní mám za úpravu stávající náhrady podle zubní lékařky zaplatit 450 Kč. Jsem pojištěnec VZP. Mám nějaký nárok na úhradu pojišťovnou? Jsem důchodce a je mi 83 let.
Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Viki.

Dobrý den,
mám můstek napevno horní patro, ale už mi nejsou pevné.
Prosím mám zbroušené zuby celé horní patro až na dvě stoličky 6 a 7.
Kolik by asi staly nové zuby na ty zbroušené.

Děkuji za přibližnou odpověď

Zdroj: diskuze Zubní náhrady ceník

Co na odřené horní patro

Pokud máte odřené horní patro, přijímejte měkčí, nedráždivou stravu (nekořeněnou, ne příliš pikantní). Tantum verde můžete používat jako doplněk, pokud jste současně nachlazení. Pokud na problémy nic nepomáhá, vyhledejte svého praktického lékaře.

Také je vhodná ústní voda Herbadent, která je svými vlastnostmi a složením na současném trhu unikátní – obsahuje extrakt ze stejného komplexu léčivých bylin jako Herbadent masážní roztok (řepík, šalvěj, nátržník, heřmánek, máta a fenykl), jehož pozitivní účinky na stav sliznic dutiny ústní byly klinicky ověřeny a potvrzeny. Přípravek je vhodný i pro těhotné.

Účinný je rovněž propolis v kombinaci s B-komplexem.

Zdroj: Odřené patro v ústech

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČBA SVĚDIVÉ VYRÁŽKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Neustále mě svědí a pálí oči. Také mi z nich pořád teče jako když brečim..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Svědění a pálení očí nasvědčuje na alergickou reakci. Na to pomáhá oční roztok Zaditen, který je jen na předpis. Doporučuji nechat si oči prohlédnout očním lékařem a případně také udělat alergické testy na alergologii.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčba svědivé vyrážky

Léčba bakteriálních infekčních chorob

Příčinou svědivé kožní vyrážky mohou být také bakteriální infekce, které jsou následně léčeny pomocí penicilínu nebo antibiotik. Antibiotika poskytují relativně vysokou efektivitu léčby a obvykle se užívají po dobu 10 nebo 14 dnů. Úspěch léčby se projeví brzy po dobrání antibiotik, kdy dojde ke zmizení vyrážky. Bakteriální infekční choroba je infekčním onemocněním, takže její léčení antibiotiky sice nevede k odstranění samotné infekce, ale účinně pomáhá k úlevě od příznaků.

Zdroj: Léčba svědivé vyrážky

Diskuze

V diskuzi KOLIK STOJÍ PROTÉZA DEFLEX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Prosím cenu vrchní i spodní protézy,Dík

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jozue.

Nejsem zubař...ale sám jsem to zjišťoval...horní i dolní patro mezi 11000-15000 patro někde i více tudíž obě patra plus musíte připočíst otisky obou pater...(levněji se to pořídit v Čechách nedá, (pro složitější zákroky bych volil Turecko kde kompletní rekonstrukce- keramika +implantáty vyjdou cca 250.000kc...doprovod z angličtinou...

Zdroj: diskuze Kolik stojí protéza deflex

Kdy vzniká žluté tělísko

Po ovulaci, tedy ve druhé polovině cyklu, se vytvoří ze zbytků prasklého folikulu takzvané žluté tělísko (corpus luteum). Jedná se o komplex buněk, ve kterém se ukládá žluté barvivo, proto žluté tělísko. U člověka je velké několik centimetrů.

Zdroj: Žluté tělísko

Diskuze

V diskuzi ČÁSTEČNÁ HORNÍ PROTÉZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar Nevrlková.

Kdy si požádat o příspěvek, hned nebo až po zhotovení protézy, a jakou formou se to dělá,děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sedlářová Jana.

dotaz. Uhradí mi pojištovna náklady za castecnou vrchní prozézu když zustanou zadní stoličky

Zdroj: diskuze Úhrada zubní protézy pojišťovnou

Svědivé pupínky od blech

Bleší kousnutí vypadá jako červené skvrnky – většinou bez napuchnutí –, které se vyskytují vždy ve shluku. Doporučuje se postříkat okolí Frontlinem a převlíknout postele. Také je důležité najít hnízdo a zlikvidovat ho. Pokud někde blecha je, roztrousí vajíčka všude. Chce to důkladně vysávat všechny skulinky a povrchy.

Zdroj: Co znamenají pupínky

Diskuze

V diskuzi DOTAZ NA ALERGII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila.


Chci se zeptat ,jestli může po větším požití zázvoru nastat alergická reakce.otok obličeje a svědivé vyrážky. Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dotaz na alergii

Jak vypadá žluté tělísko na ultrazvuku

Zde můžete vidět, jak ultrazvuk znázorní žluté tělísko.

Zdroj: Žluté tělísko

Diskuze

V diskuzi POCIT SPÁLENÉHO JAZYKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Drahomir Veronek.

Dobrý den už 6 měsíců mam problém bolí mne patro jazyk rty mne sváděj někdy patro za zubama jako když mám odřené a někdy mne svědí uši pravé vněm byla plíseň jednou sem se vzbudil a nemohl jsem hýbat čelistí a prozatím mne nemůže nikdo pomoc už jsem mněl mnoho vyšetření krve a magnetu někde nic dal bych všechno za pomoc a radu moc dekuji Drahoš

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pocit spáleného jazyka

Léčba alergie související s kožní vyrážkou

Základním faktorem úspěšné léčby alergického ekzému je zabránit kontaktu s alergeny. To platí jak pro akutní alergické reakce, tak i pro atopickou dermatitidu (ekzém). Problém spočívá nejen v ošetření, ale často i v přesném určení příznaků, které byly příčinou vyrážky. Často je bohužel nemožné vyhnout se kontaktu s alergeny. Nejúčinnější léčbou je pak konvenční léčba, která pomáhá proti kontaktní dermatitidě. Konvenční léčba zahrnuje léčbu glukokortikoidy, které jsou účinné při externí léčbě svědivé vyrážky nebo podráždění kůže. Dále se mohou používat krémy nebo masti, které přispívají k posílení bariérové funkce kůže, aby tak byla snížena citlivost k průniku alergenů a následné podráždění. Také může být použita alternativní léčba, například UV terapie.

Zdroj: Léčba svědivé vyrážky

Diskuze

V diskuzi XANTELASMA ODSTRANENI OČNÍCH VÍČEK TEPLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata.

Dobrý den kam prosim na odstraneni xantelasmi na horních víčkach v Teplicich děkuji s pozdravem Renata

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Majka.

Klinika CLT, spol. s.r.o.
Císařské lázně
3. patro
Laubeho nám. 2
415 01 Teplice

Mob.: +420 724 666 355

Telefon: +420 417 977 800

Zdroj: diskuze Xantelasma odstraneni očních víček teplice

Žluté zuby – rtěnka

Rtěnka je vhodný trik, jak zamaskovat žluté zuby. Žluté zuby budou s oranžovou rtěnkou nebo se žlutými tóny v červené vypadat ještě hůř. Naopak jako bělejší budou působit v růžových a studeně fialových odstínech. Rtěnek existuje tolik odstínů, že si ke každé barvě zubů můžete pořídit takovou, která je opticky vybělí a rozzáří.

Zdroj: Žluté zuby

Diskuze

V diskuzi KDY SKLÍZET KAKI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libuše.

nevím kdy sklízet kaki děkuji Liba

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Liba.

Také trochu změnily barvu,ale jen vrchní část,až doma rozmrzly,daly se sníst Liba

Zdroj: diskuze Kdy sklízet kaki

Žluté zuby po antibiotikách

Pokud v mládí přijímáte mnoho různých antibiotických léků, pak je zvýšená pravděpodobnost, že budete mít v dospělosti tmavší nebo žluté zuby. Pokud je to možné, tak po dohodě s lékařem zvolte alternativní způsoby léčby bez použití antibiotik.

Zdroj: Žluté zuby

Příznaky

Může se projevovat zarudnutím a zduřením sliznice, bolestivostí, tvorbou puchýřků, aft až vředů. Může se vyskytnout bolest při polykání na horním patře. Příčinou těchto příznaků jsou nejčastěji infekce virového původu, případně bakterie, popálení, mechanické poškození sliznice, kousnutím do dásně.

U lidí je nejčastějším typem takzvaná herpetická aftózní stomatitida neboli herpetická gingivostomatitida, způsobená lidským herpesvirem HSV-1. Projevuje se tvorbou bolestivých aft o velikosti do 0,5 cm na dásních, jazyku a lícních částech sliznice ústní dutiny. U nemocných jedinců se může vyskytnout horečka, nechutenství, nadměrné slinění.

Zdroj: Odřené patro v ústech

Žluté tělísko po ovulaci

Žluté tělísko vzniká z Graafova folikulu po ovulaci. Jak dlouho po ovulaci vzniká žluté tělísko? Vznik žlutého tělíska způsobuje zvýšení hladiny luteinizačního hormonu v krvi. Dojde zejména ke zbytnění granulózních buněk kolem prasklého folikulu, na stavbě žlutého tělíska se však dále podílejí i rozměrově menší buňky theca interna. Žluté tělísko je prorostlé vlásečnicemi a produkuje ženské pohlavní hormony. Pokud nedojde k oplodnění, přetrvává tělísko několik dní a postupně zaniká. Při oplodnění vajíčka přetrvává řadu týdnů a do vytvoření placenty je důležitým místem tvorby hormonů nutných k udržení těhotenství.

Zdroj: Žluté tělísko

Žluté tělísko v těhotenství

Po oplození je tělísko stimulováno choriovým gonadotropinem, produkovaným trofoblastem embrya a později placentou. Žluté tělísko se tak udržuje po dobu 6 měsíců a poté postupně zaniká. Progesteron je následně vylučován do konce těhotenství ze stadia tělíska známého jako corpus luteum graviditalis. Rovněž je produkován relaxin, což je polypeptidový hormon usnadňující porod.

Zdroj: Žluté tělísko

Žluté oční bělmo po alkoholu

Pokud máte žluté oční bělmo po alkoholu, játra vám tímto způsobem dávají najevo, že se jim nelíbí, jak se s nimi zachází. Bělmo žloutne především rozpadem jaterních enzymů ALT, AST, respektive tím, že je jich moc a játra musí pracovat hodně, aby rozložily etanol. Vydržte nějakou dobu úplně abstinovat a nejezte tučnou stravu. Až se situace srovná, možná by neškodilo nechat si udělat jaterní testy.

Zdroj: Žluté bělmo očí

Dyshidrotický ekzém podle Wikipedie

Dyshidrotický ekzém se projevuje drobnými svědivými pupínky/puchýřky na dlaních rukou a na nohou. Spouštěcími faktory mohou být psychická nepohoda, stres, strava a další. Někdy vyvolávají zhoršení některé potraviny, jako rajčata, ananas, pomeranče, citróny a další. Sami vyzkoušejte, co vám jak při manipulaci, tak při konzumaci ekzém zhoršuje. Používejte šetrné mycí prostředky. Důležité je puchýřky neškrábat. Zde se můžete podívat, jak vypadá dyshidrotický ekzém.

Komplikací jsou opakující se léze, které jsou svědivé a často se infikují. Přesná příčina vzniku onemocnění je neznámá. Léčba je dlouhodobá pomocí mastí s kortikoidy a perorálně se používají antihistaminika.

Zdroj: Dyshidrotický ekzém

Co dělat, když mám žluté bělmo

Pokud si všimnete žlutého bělma, a to při pohledu do stran, vzhůru nebo nahoru, vždy je dobré navštívit lékaře, který vás pošle na doplňující vyšetření, aby se vyjasnila příčina žloutenky. Samotné zežloutnutí bělma neznamená ještě nic určitého, proto ani nepodnikejte žádné kroky v samoléčbě.

Zdroj: Žluté bělmo očí


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP