Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

SYROVA CIBULE NA NOHY

OBSAH

Můžu jíst syrové droždí? To je otázka, kterou si mnozí z nás pokládáme, při pohledu na něco tak nevábného, jako pekařské droždí. Pekařské droždí je tvořeno živými mikroorganismy, tak malinkými, že si jich dlouho nikdo nevšiml. Egypťané tvrdili, že aktivita droždí byla činem bohů, dokud věda neodhalila skutečnou podstatu jeho magie. Co to tedy bylo za tu neviditelnou bytost, která dala našim předkům chléb, pivo, víno a mnoho dalších lahůdek, které se staly základem naší společnosti? Tento drobný organismus s velkými nadpřirozenými schopnostmi je dnes známý jako kvasinky. Chcete vědět jestli je to dobré a zdravé jíst syrové droždí? Tak pokračujte ve čtení.

Zdroj: Je pravda, že se pekařské droždí nedoporučuje jíst za syrova?

Poradna

V naší poradně s názvem KYSELINA MOČOVÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Antonín Beer.

Dobrý den.Mohu na kyselinu močovou požívat syrovou cibuli nebo
citron? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Citron i syrová cibule jsou při dně prospěšné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze kyselina močová

Rozkrojená cibule v místnosti

Syrová cibule má neuvěřitelné antibakteriální schopnosti. Syrovou cibuli rozkrojte a dejte ji do místnosti, ve které se nacházíte. Cibule vyčistí místnost od choroboplodných bakterií. Tuto cibuli již nekonzumujte, vstřebáním bakterií se stává toxickou.

Zdroj: Na co je dobrá cibule v léčitelství

Diskuze

V diskuzi RYMOVNÍK MŮŽE SE UŽÍVAT ZA SYROVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ŠTĚPÁNKA.

MŮŽE SE RYMOVNÍK JÍST ZA SYROVA?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Míša.

Dobrý večer,

Může se jíst zkoušela jsem to a žiju. a kolegyně ho konzumuje taky.

Zdroj: diskuze Rymovník může se užívat za syrova

Sýrová omáčka se šunkou a nivou

Sýrová omáčka se šunkou a nivou je určena pro milovníky uzenin a pro ty, kdo neřeší kalorie.

Ingredience: 1 střední cibule, 1 hrst listového špenátu, 100 g šunky, 1 smetana na vaření, mléko, 250 g nivy, 1 obdélník taveného sýru, sůl, pepř, muškátový oříšek, česnek, 1 lžíce másla, 3 stroužky česneku

Postup: Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na másle. Přidáme šunku pokrájenou na nudličky, opepříme a chvíli restujeme. Přidáme špenát s nasekaným česnekem. Asi po 5 minutách přilijeme smetanu s trochou mléka. Přidáme tavený sýr s nivou a muškátový oříšek a necháme cca 10 minut povařit. Případně nakonec dochutíme solí dle chuti. Podáváme s těstovinami. Povrch můžeme posypat nakrájenou jarní cibulkou.

A jaké jsou vaše recepty na sýrovou omáčku s nivou. Podělte se o ně v diskusi s dalšími čtenáři tohoto článku.

Zdroj: Sýrová omáčka s Nivou

Poradna

V naší poradně s názvem CIBULOVÁ ŠŤÁVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Doleželová.

Prosím Vás kde najdu recept na cibulovou šťávu. Měli jste ji na vašem webu. Děkuji D.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Recept na cibulovou šťávu je tady: www.ceskenapady.cz/j…
V článku je napsáno, jak se používá šťáva z cibule na kašel. Jestli je dobrá cibule s cukrem proti kašli. A také recept na to, jak vymačkat šťávu z cibule.

Zdroj: diskuze Cibulová šťáva

Zdravá sýrová omáčka s nivou

Tento recept je jeden z fitness receptů.

Ingredience: 2 pórky, 100 g nivy, 100 g mozzarelly, 200 g žampionů, 1 cibule, česnek dle chuti, oregano, bazalka, sůl (se solí opatrně, niva je slaná sama o sobě) pepř, koření dle potřeby, olivový olej, 1 dl mléka

Postup: Na vodě či olivovém oleji necháme osmahnout cibulku a pórek, přidáme nadrobno nakrájené omyté žampiony, nivu a mozzarellu a necháme sýry rozpustit. Vše poté zalijeme mlékem a necháme povařit. Můžeme k zahuštění použít bramborový škrob. K ochucení použijeme koření dle své chuti, případně česnek. Hotovou omáčkou pak přelijeme těstoviny.

Zdroj: Sýrová omáčka s Nivou

Diskuze

V diskuzi OCET A CIBULE ZAFUNGOVALY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Edisko.

Měl jsem po vyučení před asi 40 lety kuří oko na palci pravé nohy. Maminka mi palec obalila igelitem v kterém byl ocet a cibule, tak jak praví babská rada, a u kořene jemně omotala hrubší nití. Obal jsem (z chlapské lenosti) nevyměňoval, jak se radí zde, ale ponechal na místě a po dvou dnech jej přestal vnímat. Po týdnu jsem jej sundal a kuří oko bylo pryč. Zlatá maminka! :-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milan.

Zdravím, jako zpětnou vazbu, že jsem si také něco přečetl od jiných jsem píši svoji dobrou zkušenost.
Dva nebo tři roky jsem měl na jedné noze - plosce - dvě kuří oka, nebo to byli malé bradavice, nevím přesně. Schovávaly se pod ztvrdlou kůží a bylo obtížné se k nim dostat. Zkoušel jsem se k nim dostat a zničit je nejdřív pomocí MMS kapek, to je roztok oxidu chloričitého, ale bylo to moc zdlouhavé. Taky jsem zkoušel roztok hydroxidu sodného ... též moc zdlouhavé.
Pak jsem zkusil kyselinu chlorovodíkovou. Během jednoho dne bylo jedno kuří oko pryč, druhé bylo asi hlouběji, tak jsem v tom pokračoval někdy další den.
Návod: navlhčíte vatovou tyčinkou několikrát za sebou, vždy po zaschnutí, léčené místo. Na první pohled nebude nic nápadného, ale kůže má změněnou strukturu (od kyseliny) a vhodným špičatějším nožíkem to inkriminované místo postupně seškrábete - bezbolestně, bez krve, jen tu tvrdou a suchou kůži, a hlavně pak to oko. Hodně zdaru.

Zdroj: diskuze Ocet a cibule zafungovaly

Sýrová omáčka na těstoviny bez smetany

Ingredience: 100–120 g taveného sýra, obyčejného nebo s příchutí (6–8 trojúhelníčků), 1 menší cibule, 0,5–0,75 l mléka (dle množství omáčky), mouka na zahuštění, sůl, případně další koření dle chuti, olej na osmahnutí cibulky, 0,5 kg těstovin (1 balení)

Postup: V hrnci necháme zpěnit cibulku. Přidáme tavený sýr a mléko. Zahustíme moukou a vaříme na mírném ohni, nejlépe za stálého míchání, dokud se sýr zcela nerozpustí. Dochutíme solí či nějakým dalším kořením. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu a můžeme podávat přelité omáčkou.

Tip: Doporučuje se omáčku smíchat s těstovinami v jednom hrnci. Do omáčky lze samozřejmě přidat nějaké to maso, sójové kostky nebo houby. Záleží na vaší chuti.

Zdroj: Sýrová omáčka z taveného sýra

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁPACH POKOZKA HLAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Manima.

Použila som cibulu na pokožku hlavy a neviem nejako prekryť ten nepríjemný zápach. Poradí mi prosím niekto? Vopred ďakujem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Taky jsem to řešila a šla jsem se poradit k jedné babce kořenářce, která tuto metodu posílení vlasů pomocí cibule taky znala. Říkala mi, že pach z cibule je ukazatel toho, že cibule na vlasy stále působí. Jinými slovy, žadný pach z cibule, žádné účinky na vlasy. Tak asi tak.

Zdroj: diskuze Zápach pokozka hlavy

Sýrová omáčka s mlékem

Ingredience: 1 lžíce másla, 100 g taveného sýra, provensálské koření, 1 dl mléka, 50 g dětské šunky

Postup: Šunku nakrájíme najemno. V kastrůlku rozehřejeme máslo, vsypeme salám a lehce jej osmažíme. Přidáme tavený sýr, mléko a za stálého míchání necháme sýr rozpustit. Tavenou sýrovou omáčku podáváme s těstovinami.

Zdroj: Sýrová omáčka z taveného sýra

Poradna

V naší poradně s názvem KETOZA JSMÍ SE JÍST CIBULE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

zajímalo by mne za se při ketonové dietě smí jíst cibule .
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Keto dieta je založena na omezení příjmu sacharidů. Cibule patří mezi potraviny s nízkým obsahem sacharidů a je tedy vhodná při ketóze. Tady je recept na cibulové kroužky (2 porce):
Ingredience
- velká žlutá cibule nakrájená na kolečka
- kokosová mouka 30 g
- 40 g parmazán, strouhaný
- špetka soli podle chuti
- jeden malý stroužek česneku
- špetka mletého černého pepře
- 1 vejce
- 125 ml kokosového oleje, rafinovaný, pokud nemilujete kokosovou chuť

Postup
Pokyny jsou pro 2 porce. Upravte podle potřeby.

Kokosový olej zahřejte na velké pánvi, na nízkou teplotu.
Zatímco se olej zahřívá, rozšlehejte vejce spolu s trochou kokosové mouky a špetkou soli. Rozšlehejte, dokud se ingredience nespojí. Potom nasypte zbytek všech suchých ingrediencí do středně velké mísy.
Pomocí vidličky každý cibulový kroužek důkladně navlhčete rozšlehaným vejcem, potom cibulový kroužek zvedněte a upusťte do moučné směsi. Lžičkou nahrňte mouku na celé kolečko a poté jemně přendejte kroužky na talíř.
Do pánve přidejte několik prstenů a mezi jednotlivými prsteny ponechte mezeru. Smažte asi 3–4 minuty na každou stranu, dokud není zlatohnědá, a poté vyjměte na talíř vystlaný papírovými ubrousky, aby vychladla. Pokračujte v tomto procesu, dokud není hotovo, a poté posypte solí podle chuti.

Tipy
Použití vidličky, kleští nebo špachtle usnadní jemný způsob, jak otočit cibulový kroužek bez narušení obalu.

Pokud nemáte rádi kokosový olej, můžete smažit na sádle nebo jiném tuku odolným proti vysokým teplotám.

Uvedený obal může být docela tlustý a tuhý, zjemnit ho můžete smetanou nebo vodou, a smícháním všech ingrediencí dohromady a vyrvořením konzistence jako těsto na palačinky. Poté do toho ponořte cibulové kroužky a jemně vložte do mírně zahřátého oleje.

Zdroj: diskuze Ketoza jsmí se jíst cibule

Sýrová omáčka na těstoviny

Suroviny:

  • 100 g nivy
  • 100 g lerdameru
  • 2 ks taveného sýra
  • cibule
  • ½ pórku
  • 1 stroužek česneku (může být více)
  • 20 g másla
  • 250 ml smetany (31 %)
  • ½ lžičky provensálského koření
  • sůl

Postup:

V kastrolku na másle zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli a zalijte ji smetanou. Poté přidejte tavené sýry, nastrouhané tvrdé sýry a prolisovaný česnek, ochuťte provensálským kořením a dle potřeby dosolte. Krátce povařte a nakonec do omáčky přidejte najemno nakrájený pórek. Podávejte nejlépe s těstovinami.

Zdroj: Recepty na sýrovou omáčku

Diskuze

V diskuzi PĚSTOVÁNÍ ČESNEKU PRO ZAČÁTEČNÍKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlastimil.

V článku se píše hlavičky/paličky/,ale kde jsou cibule čeneku...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pěstování česneku pro začátečníky

Sýrová omáčka na těstoviny z nivy

Zkuste tuto rychlou sýrovou omáčku na těstoviny z nivy.

Ingredience: 250 g nivy (nastrouhané na hrubém struhadle), 1 cibule, špetka tymiánu, olej, smetana ke šlehání (i 12%), půl šálku mléka, balíček těstovin (například vrtule)

Postup: Na oleji zpěníme cibulku a přivedeme k varu osolenou vodu na těstoviny, které uvaříme dle návodu na sáčku. Jakmile je cibulka dozlatova usmažená, přidáme špetku tymiánu a přisypeme nastrouhanou nivu. Necháme rozpustit, dokud se neutvoří celistvá hmota, a přilijeme smetanu ke šlehání. Promícháme a necháme projít varem. Nesolíme, niva je slaná. Zředíme případně mlékem a můžeme servírovat s těstovinami. Omáčky není třeba dávat větší množství, jelikož je sama o sobě výrazná. Omáčky ovšem připravíte hodně, takže kdo má rád koupající se těstoviny, může si jí dopřát dostatečné množství.

Zdroj: Sýrová omáčka s Nivou

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A CIBULE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MARTIN CERNOTA.

DOBRY DEN,JAK JE TO S WARFARINEM A CIBULI??MUZE SE CIBULE??DEKUJI ZA ODPOVED,CERNOTA M.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Všechno, co je rostlinného původu, i cibule, obsahuje vitamín K a ten je nutné při léčbě Warfarinem hlídat. Cibule ale obsahuje vitamínu K jen málo a může se proto konzumovat bez omezení. Jedna velká cibule obsahuje 0,6 mikrogramů vitamínu K. Denní limit pro příjem vitamínu K činí 90 mikrogramů pro ženy a 120 mikrogramů pro muže. Pro dosažení tohoto limitu by bylo nutné sníst 150 velkých cibulí, a to nikdo nepozře. Cibule, stejně jako těstoviny, rýže, knedlíky a maso se mohou konzumovat v libovolném množství, i když se užívá Warfarin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a cibule

Sýrová omáčka k tortellini

Ingredience: 250 g tortellini, 200 g zakysané smetany, 100 g taveného sýra, 100 g nivy, 1 jarní cibulka, 1 lžička másla

Postup: Tortellini uvaříme podle návodu uvedeného na obalu. Na másle orestujeme na kousky pokrájenou jarní cibulku, přidáme tavený sýr, nivu, zakysanou smetanu a opékáme tak dlouho, dokud se sýr nerozpustí. Na talíř nasypeme tortellini a polijeme je sýrovou omáčkou.

Zdroj: Sýrová omáčka z taveného sýra

Jemná sýrová omáčka z nivy

Smetanová omáčka z nivy je vhodná jak na těstoviny, tak i na maso připravené na grilu.

Ingredience: 1 30% smetana, 10 dkg nivy, půl čajové lžičky bazalky, cca 1 cm silný plátek másla

Postup: Do kastrolku vlijeme smetanu, kterou zasypeme nahrubo nastrouhanou nivou, a přidáme bazalku. Za stálého míchání necháme směs zhoustnout, dochutíme a je hotovo. Solíme až naposledy (nebo vůbec), protože niva je dost slaná!

Zdroj: Sýrová omáčka s Nivou

Diskuze

V diskuzi CIBULE JAKO LÉK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie Plačková.

Děkuji,hned jdu vyzkoušet, tak věřím že kašel vyléčí.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Cibule jako lék

Sýrová omáčka s brokolicí a kuřecím masem

Ingredience: 100 g eidamu, 1 kuřecí prso, 1 kelímek smetany, brokolice

Postup: Brokolici vaříme v lehce osolené vodě cca 15 minut. Na kostky nakrájené kuřecí prso osmahneme a zasypeme trochou pepře, poté přidáme smetanu na šlehání, trochu vody a vaříme 2 až 3 minuty. Přidáme nastrouhaný sýr a vaříme, dokud se sýr nerozpustí. Nakonec přidáme uvařenou a nakrájenou brokolici. Podáváme s těstovinami.

Zdroj: Sýrová omáčka s brokolicí

Sýrová omáčka k masu

Ingredience: 50 g másla, 1/8 l smetany, citron, 150 g taveného sýra, 1 lžíce hladké mouky, pepř, sůl

Postup: Na pánvi rozpustíme asi 50 g másla, přidáme trochu mouky a necháme zpěnit, přidáme 1/8 l smetany, sůl, pepř, několik kapek citronové šťávy a tavený sýr (například Veselá kráva) a za stálého míchání zahříváme, ale nevaříme. Čekáme, až se všechen sýr v omáčce rozpustí, ta musí být hladká a hustá, ale ne kašovitá. Takto připravená omáčka se hodí k masům, rybám a zelenině.

A jaké sýrové omáčky máte ve svém repertoáru vy? Pochlubte se s nimi.

Zdroj: Sýrová omáčka z taveného sýra

Co na oteklé nohy u dětí

Na oteklé nohy u dětí v případě, že jejich příčinou není nějaké onemocnění, je vhodné plavání. Plavání je jednou z mála aktivit, během nichž se dolní končetiny nadřou tak akorát, a zároveň dojde k úlevě od otoku a bolesti. Stačí 30 minut aktivity.

Zdroj: Domácí recepty na oteklé nohy

Co na oteklé nohy od srdce

Oteklé nohy mohou být známkou počínající srdeční nedostatečnosti. Zrovna tak ale může být daný stav způsoben onemocněním žilního systému nohou, onemocněním ledvin, nebo prostě jen zadržováním tekutin.

Na oteklé nohy od srce, tedy na otoky nohou způsobené srdeční nedostatečností, je vhodná Epsomská sůl, která působí jako kouzlo na bolestivě oteklé nohy. Rozpuštění několika skleniček soli ve vodní lázni vám poskytne opravdovou úlevu. Pokud nechcete plýtvat vodou, můžete si připravit solnou lázeň pouze pro nohy – v menším lavoru.

Zdroj: Domácí recepty na oteklé nohy

Jak udělat sýrovou omáčku z taveňáku

Ingredience: 2 lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky, 2 ks kuřecích řízků, 700 ml mléka, 1 střední cibule, sůl, mletý bílý pepř, 2 ks taveného smetanového sýra

Postup: Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a dozlatova opečeme na rozehřátém oleji. Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky, přidáme k cibuli a promícháme. Směs osolíme, poprášíme pepřem a za občasného míchání opečeme. K opečenému (bílému) masu přidáme obdélníčky taveného sýra a necháme je roztavit. Pak směs zalijeme polovinou mléka a 10 minut dusíme. Ve zbytku mléka rozmícháme zarovnanou lžíci mouky a vmícháme do omáčky. Za občasného míchání omáčku ještě 10 minut povaříme a podle chuti přisolíme. Kuřecí sýrovou omáčku podáváme s těstovinami uvařenými „al dente“.

Zdroj: Sýrová omáčka z taveného sýra


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Válková

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP