Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

TANTRICKÉ MASÁŽE

OBSAH

Tantrická masáž

Tantrická masáž je pozvánka do světa tělesné smyslnosti, něžné péče i vzrušujícího objevování extatických zážitků. Má podobu intimního rituálu mezi dávajícím a přijímajícím, přičemž je spojuje energie, prvky starodávných tantricko-taoistických technik a klasické masáže. Tantrická masáž se provádí při světle svíček a za zvuku orientální hudby. Součástí masáže jsou možné doteky od jemných až po dynamické. Zažijete přikládání horkých ručníčků, hlazení peříčky, kožíškem a masáž celého těla s použitím oleje. Tantrická masáž na rozdíl od jiných masáží zahrnuje i masáž intimních partií, v tantře nazývaných joni a lingam.

Účinky tantrické masáže

Tantrická masáž nejen uvolní, ale také naplní vzrušením, něhou i pocitem síly a inspirací. Neustále proudící energie výrazně přispívá k regeneraci celého těla a posiluje vitalitu a chuť do života. Její příznivé účinky byly prokázány i při problémech s otěhotněním, dosahováním orgasmu či znovuobjevení vlastní sexuální energie. Tantra se však zaměřuje i na psychiku člověka. Příznivě ovlivňuje stavy depresí, stresu či napětí. Pomáhá přijmout vlastní sexualitu, nahotu, intimitu a překonat stud či jiné překážky.

Pokud se nechcete vrhnout do tantrického milování, můžete vyzkoušet polohy, které upřednostňují muži, a které naopak ženy. Více o této problematice zjistíte zde.

Zdroj: Jemné milovaní bez antikoncepce

Poradna

V naší poradně s názvem BERU WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Darina.

Mam trombozu v leve noze beru warfarin jsem slaba boli mi krcni pater mohu masaze dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Masáže můžete, ale třeba sdělit masérovi, že užíváte léky proti srážení krve. Masér pak přizpůsobí intenzitu masáže, aby vám nezpůsobil modřiny, ke kterým jste díky warfarinu náchylná.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mužu citron při užívání warfarinu

Masáž úst

Masáž se provádí pomocí ukazováčku a prostředníčku, tyto dva prsty tvoří tvar „V“. Masíruje se horní a dolní část rtu. Nejprve se masáž provádí pravou ruku a následně levou. Ale pokud rty vytvoří tvar „O“, tak má masáž lepší účinek, protože se zvýší napětí. Cyklus masáže úst trvá 5 vteřin a opakuje se 10 krát.

Zdroj: Masáž obličeje

Poradna

V naší poradně s názvem MĚSÍČKOVÁ MAST A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel J.Markovicova@seznam.cz.

Dobrý den,měla jsem zlomený kotník a v pondělí mi sundali sádru,ale stále nesmím chodit.Dělám si masáže s měsíčkovou mastí,ale nevím zda tato mast nemá vliv na účinek Warfarinu.|Ten mi nasadili,když jsem dostala plicní embolii na základě zlomené nohy.Děkuji Jana Suržinová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Měsíčková mast se může v klidu používat na masáže zlomené nohy, i když se současně užívá Warfarin na ředění krve. Masáže vždy provádějte ve směru od prstů nohy, přes kotník ke kolenům. Tím podpoříte správný krevní oběh i oběh lymfatického systému.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Měsíčková mast a warfarin

Tantra masáže

Masáž prostaty se provádí jako součást tantrické masáže, jejíž součástí je uvolňující masáž celého těla, které se tak krásně uvolní a pro tuto masáž připraví. Tantra masáž je unikátním a propracovaným rituálem, vycházejícím z tantrické filosofie a principů, který si získává stále větší oblibu u mužů, žen i párů po celém světě. Je pozvánkou do světa tělesné smyslnosti, něžné péče i vzrušujícího objevování extatických prožitků. Je způsobem, jak vystoupit z hranic každodennosti a plně se oddat přítomnému okamžiku. Tantrická masáž má podobu intimního rituálu mezi dávajícím a přijímajícím, ve kterém se spojují prvky starodávných tantricko-taoistických technik a klasické masáže s osobním přístupem, citlivou pozorností a hlubokými znalostmi práce s energií, které způsobí, že vás tantrická masáž nejen uvolní, ale také naplní vzrušením, něhou i pocitem životní síly a inspirace. Dávající je při ní citlivým průvodcem, který pomáhá přijímajícímu rozvíjet a objevovat vlastní sexualitu.

Zdroj: Masáž prostaty

Poradna

V naší poradně s názvem OTOK V OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Roman.


Dobrý den ,

při sportu jsem silně narazil lícní kosti do soupeře :) , v bezvědomí jsem naštěstí nebyl ale bolest byla poměrně intenzivní , hned jsem pohmoždění ledoval sprejem , otok se mi posunul ke kořeni nosu a do horní půlky rtu . Postižené místo leduji a mažu nějakým Octo gelem , otok však ani po týdnu neustupuje . Je tento průběh v pořádku ? Děkuji za jakoukoliv radu .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Otok sedmý den po nárazu je ještě normální. Je možné, že došlo k naštípnutí lícní kosti a to pak trvá dlouho, než se zahojí. Ledování je správné. Dobré je také postupně zařadit nebolestivé masáže postižené oblasti, abyste napomohl odtoku tekutiny, která způsobuje otok. Masáže provádějte vždy, když je postižené místo zahřáté, nikoli těsně po ledování. Ještě týden vydržte a pak se projeví znatelný proces hojení - zmizí hematom (modřina) a otok splaskne. Chcete-li mít jistotu, že je nehrozí žádná komplikace, tak navštivte svého praktického lékaře a nechte si provést ambulantní vyšetření.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otok v obličeji

Doporučení

Ať budete masáže provádět sami, nebo půjdete do masážního salónu či kadeřnictví, důsledně trvejte na dodržování následujících doporučení:

  • nejlepší dobou pro masáž je ráno a večer;
  • před každou masáží si vždy pečlivě umyjte ruce;
  • při masírování se uvolněte a zbavte se napětí;
  • soustřeďte se na rytmické a plynulé masážní pohyby;
  • používejte pouze kvalitní bylinné extrakty a éterické oleje;
  • máte-li zvýšenou teplotu nebo se cítíte slabí, masáže neprovádějte;
  • nemasírujte při kožním onemocnění (záněty, plísně, ekzémy), nemocích krve a uzlin.

Zdroj: Masáž vlasové pokožky

Diskuze

V diskuzi LÉČBA PO RADIOTERAPII PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Darja.

Zajímá mě jaké jsou kontraindikace po léčbě ozařováním prostaty mého tatínka na co si dát pozor,zda může do teplých vod či na masáže?Poraďte prosím,děkuji moc za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Darja Fijakova.

Dobrý den přeji,zajímá mě jaké jsou kontraindikace po radioterapii prostaty mého tatínka,zda lze pobývat v teplých vodách ve welnes,masáže atp.Děkuji předem za odpoveď

Zdroj: diskuze Léčba po radioterapii prostaty

Jaké jsou zdravotní přínosy masáží?

Mnoho druhů masáží nabízí výhody nad rámec prosté relaxace. Zde jsou jen některé ze zdravotních problémů, které mohou mít prospěch z masáže. Měli byste se poradit se svým lékařem, jestli je pro vás masáž vhodná. Masáže jsou účinné na:

  • Bolesti zad.
  • Bolesti hlavy, masážní terapie může snížit počet migrén a také zlepšit spánek.
  • Artrózu, klienti, kteří obdrželi hodinovou švédskou masáž buď jednou, nebo dvakrát týdně, tak měly zlepšení bolesti, ztuhlosti a funkce.
  • Rakovinu, masáž u rakoviny se používá jako doplněk tradiční, západní medicíny. Masáž může podpořit relaxaci a snížit výskyt příznaků rakoviny nebo vedlejších účinků léčby. Může pomoci se snížením bolesti, otoků, únavy, nevolnosti nebo deprese a může zlepšit funkci imunitního systému.
  • Úzkost, masáž pomáhá ke snížení úzkosti a deprese, zvyšuje hladinu neurotransmiterů, které pomáhají snížit právě depresi.

Zdroj: Masáže

Diskuze

V diskuzi BPPV A MASÁŽ ZAD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Je možné po absolvování manévru dle Sémonta - u BPPV jít za 2 dny na masáž zad? Že nemám ležet na zádech v rovině vím, ale co ležení na břiše a absolvování klasické masáže zad u maséra? Díky moc za radu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze BPPV a masáž zad

Video návod na masáž prostaty

Zde se můžete podívat na videonahrávku masáže prostaty.

Zdroj: Masáž prostaty

Poradna

V naší poradně s názvem POTÍŽE PO OPERACI KŘEČOVÝCH ŽIL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila.

Jsem 3 a půl měsíce po operaci křečových žil a stále mám místa i velikosti dlaně i s prsty,která vůbec necítím.připadne mi to jako přeříznuté nervy.Je prosím něco co by půsbilo aby se nervy spojily?Necitlivá místa mám na bérci a na vnitřní straně stehna. Děkuji za radu. Ludmila.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Cvičení a masáže. Musíte něčím stimulovat nervová zakončení, aby se mohla obnovit vazba vedoucí do mozku. Zkuste zajít na neurologii a dohodněte s lékařem další postup vaší rehabilitace.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Potíže po operaci křečových žil

Masáž hlavy – postup

Jedná se o maximálně pohodlný a relaxační typ masáže, kterou provádíte vsedě nebo vleže. Zpočátku je třeba urychlit krevní oběh v oblasti hlavy, a proto své čelo, spánky a zátylek masírujete jemným kruhovým pohybem. Následuje hlazení hlavy ve směrech čelo–zátylek, temeno–spodní část uší, od vrcholu hlavy ve všech směrech, ale vždy po směru růstu vlasů. Pohyby mohou být přímé, kruhové nebo spirálovité, lehce při nich tlačíme polštářky prstů proti pokožce hlavy. Na závěr zlehka masírujeme oblast krku. Celková doba masáže by se měla pohybovat mezi 4–10 minutami. Masáž účinkuje nejen proti vypadávání vlasů, ale blahodárně působí také při léčbě kožních onemocnění hlavy.

Zdroj: Masáž vlasové pokožky

Reflexní masáž

Reflexní masáž působí na rozdíl od masáže klasické především na úrovni nervové. Účinky, které se dají touto masáží vyvolat, se rozdělují na změny místní, to je prokrvení a zvýšení teploty v místě působení, a na vzdálené, ty jsou vyvolány v místech, které jsou s danou oblastí spojeny nervově. K nim patří především změny prokrvení, ovlivnění svalového napětí a v neposlední řadě ovlivnění bolesti. Reflexní masáž se provádí na sucho, bez použití masážních prostředků, hmaty jsou prováděny pomalu. Poloha pacienta záleží na vybrané sestavě, využívá se polohy na břiše nebo vsedě. Pořadí jednotlivých hmatů je dáno, každý hmat je zaměřen na některou ze struktur (kůže, podkožní vazivo, fascie, sval, periost). Délka jedné masáže je přibližně 20 až 25 minut.

Zdroj: Reflexní terapie

Poradna

V naší poradně s názvem INFUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga.

Mám napsané 6 infuzi 2 mám za sebou prozatím bolest nezabírá- Novalgin, Mesocain, Guajacuran, nevím obsah. Mám problém s bederní páteří po operaci 6 let pořád bolesti. Ted ještě levá ruka 2 prsty od malíčku- mravenčení , trnutí. Můžete poradit.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Léčebný tělocvik a masáže by mohly pomoci. Pomůže vám to zhubnout a posílit svaly na břiše. Jak nižší váha, tak i aktivní břicho odstraní vaši bolest. Je důležité cvičit správně, proto alespoň ze začátku to dělejte pod vedením zkušeného fyzioterapeuta.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Infuze

Použití rukavice na celulitidu

Na trhu je celá řada rukavic, které jsou vhodné na celulitidu. Zde si je můžete prohlédnout.

Masáž proti celulitidě se provádí nejčastěji na hýždích a stehnech za účelem vypuzení lymfatické tekutiny z fibrotického (zvláknělého) podkoží. Vychází v podstatě z lymfatické masáže, ale je navíc obohacena o speciální anticelulitidové hmaty. Při této masáži jde o středně silné hlazení, jen někdy vzniká pocit štípání.

Masáž pomocí masážní rukavice provádějte tak, že budete roztírat krém proti celulitidě v kruzích proti směru hodinových ručiček. Přípravky proti celulitidě většinou obsahují přídavek z mořských řas, neboť obsahují aminokyseliny, minerální soli a vitaminy, které účinně pohlcují škodlivé produkty metabolismu. Nelze však očekávat, že si natřete krémem postižené partie a rázem bude po problému. Tyto přípravky mohou prospět pouze v kombinaci se všemi postupy, jako je jídelníček, cvičení, masáže.

Zdroj: Masážní rukavice na celulitidu

Poradna

V naší poradně s názvem PROHLUBENINY NA SPODKU HÝŽDÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Vašková.

Na spodní části hýždí asi ze sezení takové prohlubně které jsou vidět i okem a ještě jsou tmavě hnědé jakoby po vředech ale žádné jsem neměla jako by mi tam chyběl kus svalů nevím co s tím dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dřepy, výpady, masáže, sauna a strečing. To všechno dohromady posílí a zformuje hýžďové svalstvo, které vyplní tyhle prosezelé prohlubně. Zadeček pak bude pěkně kulaťoučký, pevný a bude dobře vypadat v bikinách.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Prohlubeniny na spodku hýždí

Které masážní styly jsou nejlepší?

Možná jste si všimli, že různé masážní styly jsou populární v určitou dobu. Často si kladete otázku, která masáž je pro vás ideální. Také je velmi důležité jak vám může masáž pomoci. Použití stylů v rozsahu masážních terapií se provádí dlouhými, hladkými tahy nebo krátkými, nárazovými tahy. Někteří maséři používají oleje a pleťové vody, jiní zase ne. Většina masérů má svlečené klienty, ale někteří masírují i přes oblečení. Masáž může trvat od 5 minut až do 2 hodin.

Než se rozhodnete, který masážní styl je pro vás nejlepší, je třeba si položit otázku, zda si chcete dopřát masáž pro relaxaci nebo stresovou kontrolu? Potřebujete zmírnit příznaky nebo pomoc s určitým zdravotním stavem? Před tím, než se objednáte na masáž, měli byste říci masérovi, co vás trápí a jaký typ masáže je pro vás nejlepší. Mnoho masérů používá více než jeden styl. Masér si může přizpůsobit masáž v závislosti k vašemu věku, stavu, zvláštním potřebám nebo cílům.

Zdroj: Masáže

Diskuze

V diskuzi FIBROZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Frybert.

Dobrý den.Jsem rok po operaci dlazdicoveho nádorů mandle a následného ozarovani,mám firozu v hrtanove cast,spatne se mi polyka.Lékaři říkají,to chce čas.Je možné to rehabilitací zlepšit,např. Masáže,cvičení nebo vodním proudem?díky za radu a buďte zdravý. Petr
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Fibroza

Účinky

Masáž vlasové pokožky příznivě působí na kvalitu a růst vlasů, podporuje přísun výživných látek a kyslíku do vlasového folikulu. Mezi hlavní výhody masáží vlasové pokožky patří:

  • zlepšení krevního oběhu a lymfatického systému vlasové pokožky;
  • urychlení metabolické výměny;
  • obnovení psychofyzické rovnováhy vlasové pokožky;
  • uvolnění napětí a stresu;
  • relaxace a navození fyzické a mentální pohody.

Pravidelnou a správně provedenou masáží se výrazně zlepší vitalita vlasové pokožky, která je nezbytná pro povzbuzení růstu vlasů. Vlasy budou hustší, kvalitnější a lesklejší. Účinek masáže vlasové pokožky lze navíc podpořit pomocí vlasového tonika či lotionu. Vlasové vody, tonika nebo lotiony jsou obohaceny o aktivní látky, které řeší specifické problémy vlasů a vlasové pokožky, jako je nadměrné vypadávání vlasů, nadměrná produkce kožního mazu, suché nebo mastné vlasy.

Masáže není vhodné provádět v případě výskytu infekčního onemocnění či horečky, vysokého nebo velmi nízkého krevního tlaku, lokální infekce či zánětu, při nádorových onemocněních, při lupénce nebo při otevřených ranách.

Zdroj: Masáž vlasové pokožky

Kartáč nebo rukavice

Masáž má velmi hlubokou tradici a navazuje na starověké čínské terapie, například akupunkturu, a je to příjemný a jemný způsob léčby celulitidy. Používají se rukavice nebo kartáč. Je v podstatě jedno, jakou pomůcku si vyberete. Je to individuální volba. Z recenzí je zřejmé, že lze masážní pomůcky libovolně střídat. Zdůrazněna je zde především důležitost masáže samotné a stálé promazávání.

Zdroj: Masážní rukavice na celulitidu

Účinky masáže prostaty

Masáž prostaty, nebo spíš kontrola jejího tvaru a velikosti, je součástí rektálního vyšetření při diagnostikování karcinomu prostaty a slouží i k získání sekretů prostaty k dalšímu vyšetření v laboratoři. Několik lékařů se v 90. letech 20. století pokoušelo pomocí masáže prostaty a antibiotik léčit chronickou bakteriální prostatitidu a benigní hyperplazii prostaty. Novější výzkumy ukázaly, že masáž prostaty má mít své pevné doplňkové místo při léčbě antibiotiky: zlepšuje prokrvení prostaty a tím i účinnost antibiotik. Léčivý účinek masáže prostaty se projeví především tehdy, když je prováděna opakovaně (tj. 2–3× týdně v akutní fázi, později 1× týdně). Masáž prostaty je v některých zemích přímo doporučována lékaři a je dokonce i hrazena ze zdravotního pojištění. Jedná se však o masáž prostaty, ne o erotickou službu. Samotná ejakulace ani masáž prostaty však nezabrání vzniku rakoviny prostaty.

Nejpřirozenější masáží prostaty je klasický sex. U sexu se muž pohybuje, stahuje a uvolňuje hýžďové svalstvo a vtahuje břicho, a tím prokrvuje celou pánevní oblast. Příznivě působí i hormony, které se při sexu vyplavují do krve, včetně endorfinů, jež uvolňují a navozují pocit euforie a štěstí. Pocity vnitřního uvolnění a relaxace přispívají k uvolnění spasmatického účinku stresového napětí.

Sexuální masáž prostaty je branou k novým, často neznámým a vzrušujícím sexuálním prožitkům. V kombinaci s masáží lingamu (penisu) přináší hluboký a bouřlivý orgasmus. Její stimulace má za těchto podmínek doslova léčivé účinky. Pomáhá předcházet rakovině prostaty, poruchám erekce a obtížím při močení způsobeným zbytněním prostaty. Její pravidelná stimulace je cestou k dlouhodobě kvalitnímu sexuálnímu životu a zdraví. Navíc vede muže k hlubokému fyzickému i psychickému uvolnění a schopnosti rozvíjet prožívání přijímající role.

Zdroj: Masáž prostaty

Tak tedy, jdeme na to

Tantrické milování

Tantrické milování nezahrnuje pouze milostné spojení, ale jedná se o neuvěřitelně komplexní nevýslovné umění, vnímané skrze prožitky dvou hluboce propojených bytostí v intimní milostné hře. Na úrovni samotného milování je v tantře kladen důraz mimo jiné i na milostné polohy, hluboce uvolněnou relaxační atmosféru, používání afrodiziak či na provádění rituálních gest, která během milostného spojení navozují posvátnost a pomáhají páru spolu s kontrolou dechu a tvořivou vizualizací kontrolovat své sexuální energie. Níže najdete tantrické polohy, které se během milostné hry používají nejčastěji.

Pět základních skupin poloh duchovního milování jsou:

  • žena nahoře
  • muž nahoře
  • polohy na boku
  • sedící polohy
  • polohy, kdy žena sedí zády k muži

K těmto základním polohám existuje samozřejmě nepřeberné množství variací, jako jsou polohy ve stoje, obrácené polohy, „na všech čtyřech“ a další.

V umění tantrického propojení se obvykle objevuje také pět dalších poloh. Jedná se o polohy pro orální milování.

Typy poloh

  • žena ve stoje, v podřepu nebo v sedě na muži, čelem k němu, vagina se dotýká jeho úst
  • muž ve stoje, v podřepu nebo v sedě, žena na kolenou nebo v sedě, čelem k němu, věnuje pozornost jeho lingamu
  • muž leží nebo sedí, žena sedí nebo klečí zády k němu, čelem k jeho nohám
  • muž a žena v pozici 69, žena nahoře
  • muž a žena v pozici 69, muž nahoře

Zde můžete vidět sexuální pozici 69.

Žena potřebuje k dosažení orgasmu více času než muž, je vhodné začínat takovými pozicemi, které jí poskytují co největší stimulaci, takže je třeba za pomoci praxe zjistit, které polohy to jsou. Muž se obecně vzruší velmi rychle a dosáhne rychle i orgasmu. Má se proto snažit na počátku milování naopak volit takové polohy, které jsou pro něj co nejméně dráždivé, aby mohl dokonale kontrolovat svou sexuální energii.

Většina mužů přechází obvykle do dominantní role a doufá, že takto svoji milenku skrze mohutné pronikání lépe uspokojí. Často tak však u nich pouze dojde k ejakulaci dříve, než úplně uspokojí svoji partnerku, anebo vůbec ještě před dosažením orgasmu.

V tantrickém milování uspokojení ženy však představuje skutečný základový kámen. Někteří tantrici navrhují, aby na počátku spojení muž poskytl ženě orální stimulaci. K tomu lze použít některou z popsaných poloh. Muž má vášnivě líbat ohanbí své milé a ta mu má ochotně sdělovat, jaký způsob laskání se jí líbí nejvíce, a vést ho, aby mohli společně dosáhnout na vrchol milostného vzrušení. K dokonalé souhře během erotické hry se mohou milenci čas od času dívat vzájemně do očí, aby empaticky lépe vycítili, jak prožívá potěšení a radost ze vzájemného hlubokého spojení ten druhý.

Dále může žena přejít do pozice nahoře, sedět nebo klečet nad milencem a nechat se vzrušivě pronikat jeho ztopořeným údem. V této fázi musí být muž opět dostatečně pozorný vůči kontrole sexuální energie. Nemá se zdvihat, aby ženu lépe prostoupil, ale má zůstat ležet a provádět co nejsilnější kontrakce svalů v pánevní oblasti. To mu pomůže vyvarovat se předčasné ejakulaci, kterou by promrhal svoji energii.

Při tantře se musí žena cítit velmi svobodně a volně, musí být osvobozena od předsudků či jakýchkoliv sexuálních zábran, aby potěšení z milostné hry mohlo vzrůst na maximum. Je dobré, když na začátku milostné hry se svým milencem zaujme aktivní roli. Jakmile dosáhne prvního orgasmu, je možné si role vyměnit s tím, že se milenci snaží nerozpojit a udržet intimní kontakt, aby společně prožili tolik co nejvíce rozsáhlých orgasmů, jak je to jen možné.

Z pozice, ve které byla žena nad mužem, se vymění, aby zaujali milostnou polohu v sedě, čelem k sobě, kdy se vzájemně dívají do očí. Tyto polohy neumožňují příliš rozsáhlé pohyby. Žena přenechá penetraci na muži, sedí na něm obkročmo, takže její ňadra a rty jsou snadno přístupné jeho ústům a záda i zadeček v dosahu jeho rukou. Sedící pozice prohlubují v páru intimitu a poskytují velmi dobrou kontrolu nad sexuálními energiemi.

U sedících tantrických poloh, kdy zůstává v náruči svého milého, čelem k němu, může žena stále kontrolovat průběh a rytmus milování. Má provádět kontrakci pánevní oblasti a kontrakci vaginálního svalstva, aby tak rytmicky tiskla penis partnera. V takové poloze může být snadněji probuzena základní energie bytosti, která je následně vždy směřována páteří vzhůru. Pociťované vibrace a vzrušení je pro oba milence nanejvýš příjemné.

Ze sedící polohy je pro ženu snadné lehnout si dozadu a požádat milého, aby se s ní miloval, zatímco leží pod ním. Jedná se o polohu, kde muž může převzít dominantní roli. Širokým rozevřením nohou a jejich odtlačením dozadu, s koleny u hlavy, může muž pronikat do vagíny velmi hluboko.

Poté se milenci mohou položit do polohy na boku, která usnadňuje hlubokou relaxaci a intimní spojení jejich těl, zůstávají stále tváří k sobě. Mají směřovat pozornost na dech, oba se snaží naladit na rytmus toho druhého, což vede k prohloubení pocitu vzájemného sdílení a k hlubokému spojení na úrovni duší.

Muž, aniž by se rozpojili, otočí partnerku tak, aby se dostala zády k němu. To mu umožní proniknout lingamem do oblastí její joni, které jsou jinak v jiných polohách nedostupné. Po dostatečné době mohou milenci snadno přejít k poloze 69 a pokračovat tak v jejich přenádherné erotické svátosti. Tato pozice usnadňuje dosažení některých velmi silných a rozsáhlých orgasmů, které jsou prožívány simultánně.

Tantrický sex důrazně rozlišuje mezi orgasmem a ejakulací. Ačkoli se obojí ve většině případů odehrává ve stejný okamžik, muži jsou schopni dosáhnout vyvrcholení bez ejakulace. Základem je ale vždy pomalu stupňované vzrušení a co nejdéle odkládaná ejakulace. Ve skutečnosti je však tantrický sex velmi příjemný zážitek, který prohlubuje a posiluje partnerské vztahy.

Zdroj: Jemné milovaní bez antikoncepce

Masážní podložka do postele

Masážní podložka do postele je vhodný doplněk pro zdravý spánek. Jádro vysoké 4 cm je vyrobeno z viscoelastické „paměťové“ pěny. Materiál reaguje na tělesnou teplotu, která mění jeho vlastnosti. Viscoelastická pěna se poddá tělu a stabilizuje ho v optimální poloze, což přispívá ke klidnému spánku. Ložná plocha je profilována do sedmi anatomických zón, což zajišťuje dokonalé prokrvení lidského těla při spánku. Výhodou je výrazné prodloužení životnosti matrace. Masážní podložku lze použít na všechny typy matrací, vhodná je též k renovaci staré a nepohodlné matrace nebo pohovky. Podložka je opatřena gumovými páskami, které ji spolehlivě fixují k matraci. Potahy k masážním podložkám jsou standardně vyráběny ve snímatelném a pratelném provedení, na výběr je několik druhů. Potahy jsou prošity kvalitním antialergickým rounem, což umocňuje luxusní vzhled a zároveň vzniká dostatečná separační vrstva mezi tělem a jádrem matrace. Nevýhodou této podložky je, že neumožňuje masáž. Možnou variantou je však použití elektrické masážní podložky, která nabízí relaxační masáž v pohodlí domova. Podložka využívá 10 vibračních motorů a nabízí tři intenzity masáže – nízkou, střední a vysokou. Vybírat pak můžete ze čtyř masážních pásem (šíje, záda, hýždě a stehna) a pěti různých typů masáže. Všechny funkce podložky lze pohodlně ovládat pomocí přiloženého dálkového ovládání. Podložku můžete umístit například do křesla či do postele.

Zde můžete vidět, jak vypadá masážní podložka do postele.

Zde můžete zjistit cenu masážní podložky do postele.

Zdroj: Masážní podložka

Druhy masážních stylů

Zde je seznam některých populárních masážních stylů. První čtyři styly jsou velice populární.

Švédská masáž

Mezi nejběžnější typy patří švédská masáž. Tato masáž zahrnuje měkké, dlouhé a hnětací tlaky, také zahrnuje světlo, rytmické a stáčecí tahy na nejvyšších svalových vrstvách. Švédská masáž se kombinuje s pohyby kloubů. Švédská masáž uvolňuje klouby, pomáhá při relaxaci a má energizující efekt. Také je prospěšná po úrazech.

Čtyři hlavní rysy švédské masáže jsou:

  • Zahřátí: hladké, klouzavé tahy, které se používají k uvolnění měkkých tkání.
  • Hnětení: mačkání, válcování nebo hnětení pro zahřátí.
  • Tření: hluboké, kruhové pohyby, které způsobují tření na vrstvách tkání proti sobě, pomáhají ke zvýšení průtoku krve a renovují zjizvenou tkáň.
  • Pleskání: krátké, střídavé klepání na pokožku pomocí dlaní, prstů nebo hranou ruky.

Neuromuskulární masáž

Neuromuskulární terapie se zaměřuje na manipulaci měkkých tkání, které léčí příčiny chronické bolesti a zahrnují svalový a chronický systém. Tato lékařsky orientovaná forma masáží řeší spouštěcí body oběhu, nervové komprese, posturálních problémů a biomechanických problémů, které mohou způsobit opakovaná zranění.

Hloubková masáž

Hloubková masáž je nejlepší tím, že upozorňuje na některá bolestivá, ztuhlá a problémová místa ve vašem těle. Masér používá pomalé a záměrné tahy, které se zaměřují na vrstvy svalů, šlach nebo jiných tkání hluboko pod kůží. Ačkoliv je tato masáž méně rytmická, tak patří mezi hluboce terapeutické masáže, které zmírňují chronické vzory napětí a pomáhají při zranění svalů.

Sportovní masáž

Sportovní masáž byla vyvinuta s cílem pomoci svalovému systému, který je používaný pro konkrétní sport. Sportovní masáž používá různé postupy k pomoci sportovci v tréninku, zejména před během a po sportovních akcích. Sportovní masáž se používá k podpoře flexibility a k zabránění zranění nebo může pomoci svalovému napětí, také napomáhá k hojení sportovního zranění.

Sedací masáž

Jedná se o masáž, u které se sedí na židli. Délka masáže je 15 až 20 minut. Tato masáž se provádí přes oblečení na speciálně konstruované židli. Obvykle zahrnuje masáž krku, ramen, zad, paží a rukou.

Shiatsu masáž

V japonštině, shiatsu znamená „tlakem prstů“. Masér při Shiatsu masáži používá pestré, rytmické tlaky na určitých konkrétních bodech těla. Tyto body se nazývají akupresurní body a jsou považovány za důležitou součást toku životní energie v těle, která se nazývá „Chi“. Shiatsu masáž pomáhá zmírňovat ucpávání těchto akupresurních bodů.

Thajská masáž

Během thajské masáže používá terapeut své tělo k pohybům klienta do různých pozic. Tento typ masáže zahrnuje kompresi svalů, mobilizaci kloubů a akupresuru.

Masáž lávovými kameny

Při této masáži terapeut přikládá na určitá místa těla rozehřáté kameny, zejména na akupresurní body. Kameny mohou být použity jako masážní nástroje nebo mohou být dočasně ponechány na místě. Také se dají lávové kameny používat s dalšími masážními technikami. Horké lávové kameny mohou udělat uklidňující a uvolňovací masáž, protože se předává teplo hluboko do těla.

Reflexologie

Při reflexologii se používají ruční, palcové a prstové techniky ke stimulaci určitých oblastí nohy. Tyto oblasti na noze odpovídají různým částem těla. Od této masáže se očekává, že bude podporovat zdraví a dobré bytí.

Těhotenská masáž

Během těhotenství vaše tělo prochází velkými změnami. Těhotenská masáž pomáhá snížit stres, snižuje otoky paží a nohou, zmírňuje svalovou a kloubní bolest. Tato masáž může být užitečná zejména v době, kdy jsou omezeny léky a další zdravotnické možnosti. Pomocí speciálního masážního polštáře vás masér dostane do pohodlné polohy pro tento typ masáže.

Zdroj: Masáže


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP