Informace od zdravotní sestry

HLAVNÍ STRÁNKA

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

TEA TREE OIL NA VÝPLACH

Olejový výplach úst je pradávná indická detoxikační metoda, která se v posledních letech stala velice populární ve Spojených státech amerických a v Evropě. Olejový výplach úst je velice jednoduchý a nepotřebujete k němu nic jiného než kvalitní olej a odvahu tuto detoxikaci vyzkoušet.

Zdroj: Olejový výplach úst

Diskuze: Tea tree oi

Já používám tento Tea tree oil, je výborný, doporučuji..
www.australianremedy…

Zdroj: diskuze Tea tree oi
Počet odpovědí: 1

Čajovníkový olej tea tree oil proti kandidě

Namočte menstruační tampon do rozředěného oleje tea tree oil a nechte v pochvě přes noc.

Zdroj: Domácí léčba vaginální kvasinkové infekce

Diskuze: domácí výplach pochvy s tea tree oil

Zhruba před rokem se manželka doslechla o přípravku s Tea Tree olejem na výplach pochvy. Jelikož už zná účinky Tea Tree oleje velice dobře, vyzkoušela vaginální roztok Tea Tree oleje na léčbu své vygynální mykózy. Zjistila, že Tea Tree olej přírodní cestou velice účinně pomáhá při odstranění vaginální mykózy. Vaginální roztok s Tea Tree oil slouží rovněž k obnovení a udržení přirozené poševní mikroflóry a vlhkosti poševní sliznice. Je opravdu účinný, máme to vyzkoušeno, takže během několika aplikací dochází k úplnému odstranění nepříjemných příznaků.

Vaginální roztok se používá zředěný převařenou vodou, obvykle jedna lahvička vystačí na 10 použití. Do pochvy se Tea Tree olej zavádí pomocí speciálního vaginálního aplikátoru nebo postačí i kapátko s balónkem či injekční stříkačka. Roztok je nutné rovnoměrně rozprostřít po celém vnitřním povrchu pochvy. Vaginální roztok s Tea Tree Oil se doporučuje aplikovat obden, alespoň 3x dokud nezmizí příznaky vaginální mykózy.

Zároveň jde Tea Tree Oil doporučit k ošetření vnějších rodidel a k potření partnerova žaludu. K tomu slouží vaginální krém nebo mast s Tea Tree Oil, které je možno používat i preventivně před pohlavním stykem. Partner by měl potírat žalud slabou vrstvičkou krému každý den, alespoň po dobu jednoho týdne, i když nemá žádné vnější příznaky.

Co je to Tea Tree Oil?
Tea Tree oil ( Melaleuca Alternifolia) je nejsilnější přírodní antiseptikum (protimikrobiální látka) působící proti choroboplodným zárodkům jako jsou viry, bakterie, houby a plísně a zabraňuje vzniku a šíření infekcí na kůži a sliznicích těla. Jeho využítí je opravdu široké a hlavně účinné.

Zdroj: diskuze Domácí výplach pochvy s tea tree oil
Počet odpovědí: 0

Tea tree na svrab

Jedná se o malý strom, který má původ v Austrálii. Tento čajový strom, tea tree, latinsky (Melaleuca alternifolia), se používá jako antiseptikum, proti léčbě modřin, na bodnutí hmyzem a kožní infekce. Silice tea tree je bohatá na terpenoidy, zejména terpinen-4-ol, se silnými antibakteriálními a fungicidními účinky. Tea tree olej je účinný proti Staphylococcus aureus, což je bakterie odpovědná za sekundární infekci (po rozškrábání) u lidí s neléčeným svrabem. Studie zveřejněná v květnu 2004 a vydaná v časopise Archives of Dermatology srovnává oleje tea tree, permethrin a ivermektin a zkoumá jejich smrtící účinek na roztoče odebrané od ženy s infekcí svrabu. Studie zjistila, že 85% z roztočů potřísněných terpinen-4-ol z tea tree po jedné hodině zemřelo, zatímco pouze 5% roztočů bylo usmrceno ze skupiny potřísněných permethrinem a ivermectinem. Tato malá studie in vitro prozatím demonstruje účinnost oleje tea tree při léčbě svrabu, ale pro úplné prokázání budou třeba ještě větší klinické studie pro potvrzení tohoto zjištění.

Zdroj: Přírodní cestou proti svrabu

Diskuze: Re: kde koupím tretanoil gel

Tretanoil gel je to samé jako tea tree oil gel.

Zdroj: diskuze Kde koupím tretanoil gel
Počet odpovědí: 1

Tea tree krém

Tea tree oil krém má antibakteriální účinky a je určen k ošetření podrážděné pokožky a při svědivosti. Podporuje hojení bodnutí, odřenin a malých řezných ran.

Zdroj: Tea tree oil

Diskuze: tea tree na svrab

Dobrý den, mám problém se svrabem, krerý se mi vrátil po půl roce a bohužel se teď dva měsíce nedostanu do Čech a potřebuji poradit, jestli ten Tea tree oil mám naředit, když bude 100% a jestli ano tak jak. Děkuji s pozdravem Josef

Zdroj: diskuze Tea tree na svrab
Počet odpovědí: 1

Tea tree oil na akné

Při léčbě mírného akné přípravek s 5 % tea tree oleje ukázal srovnatelné výsledky s 5% benzoylperoxidem, byť nástup účinku byl pomalejší.

Použijte na komedony a nežity 100% Tea tree oil, a to 3x denně. Větší plochy potřete olejíčkem ředěným vodou v poměru 1 : 10.

Zdroj: Tea tree oil

Diskuze: Re: Re: výplachy pochvy

a jak ten česnek mám potom vyndat?a jak často se to zavádí?a výplach s tea tree se dělá jak často?děkuji

Zdroj: diskuze Výplachy pochvy
Počet odpovědí: 3

Tea tree oil na afty

Tea tree oil je zvlášť výhodné používat na afty v ústech, u nichž není možné postižené místo potírat. Ústa totiž snadno propláchneme čistou vodou, do které přidáme pár kapek oleje. Kloktání často pomáhá také u začínajících bolestí v krku.

Přidejte 10 kapek Tea tree oil do skleničky teplé vody a nechte v ústech několik minut 2x denně.

Zdroj: Tea tree oil

Diskuze: jak udělat výplach pochvy

dobrý den,čtu zde že výplachy půochvy se dělají také že namočím tampon do tea tree oleje a nechám celou noc??je tomu opravdu tak??neublíží mi to spíš??děkuji za info..

Zdroj: diskuze Jak udělat výplach pochvy
Počet odpovědí: 1

Tea tree oil na bradavice

Někdy je tento olej doporučován k léčení bradavic, které jsou virového původu, ale tato účinnost není vědecky potvrzená.

Cena tea tree oleje.

Zdroj: Tea tree oil

Diskuze: Re: tea tree na svrab

Já jsem použila tea tree na svrab teď naposledy a použila jsem 100% čistý tea tree olej bez ředění, ale jen na místa s červenými pupínky. Tea tree jsem aplikovala vatičkou namotanou na špejli. Měla jsem jen 8 pupínků na spodku zápěstí a prakticky hned po nanesení tea tree to přestalo svědit a za 10 dní se mi to zahojilo úplně. Nanášela jsem olej na svrab pravidelně 3 krát denně celý týden. Zkus to, snad ti to taky pomůže.

Zdroj: diskuze Tea tree na svrab
Počet odpovědí: 1

Tea tree mast

Tea tree mast je bylinná mast s výraznými dezinfekčními a antiseptickými účinky. Je vhodná k ošetřování oparů, plísní nehtů či mezi prsty.

Zdroj: Tea tree oil

Diskuze: Re: Tea tree oi

Já používám tuto radu kosmetiky s tee tree z Oriflame www.letakomat.cz/ori… a jsem maximálně spokojená :-)

Zdroj: diskuze Tea tree oi
Počet odpovědí: 1

Tea tree oil

Tea tree oil je silným antiseptickým prostředkem využitelným při akné a vyrážkách. Lze ho použít k lokální aplikaci ředěný či koncentrovaný. Aplikujte na vatovou tyčinku a potírejte jím postižená místa.

Zdroj: Které bylinky použít jako přírodní antiseptikum?

Diskuze: Re: Re: tea tree na svrab

Ok děkuji

Zdroj: diskuze Tea tree na svrab
Počet odpovědí: 1

Tea tree olej

Olej z čajovníku australského je známý jako antiseptický, baktericidní a fungicidní prostředek. Pro své silné dezinfekční účinky se proto hodí k ošetření různých kožních poranění. Tea tree oil vám pomůže při ošetřování plísní či ekzémů, pokud vás trápí akné nebo trpíte na opary. Lze jej použít také při štípnutí hmyzem, běžných spáleninách a drobných rankách. Výborných účinků Tea tree oilu se využívá dále při angíně a aftech. Díky svým vlastnostem působí Tea tree oil jako univerzální lékárnička a je tak vhodný do každé domácnosti.

Zdroj: Tea tree oil

Diskuze: Tea Tree oil s aloe vera na kvasinky ve vlasech

Olej z čajovníku je jedním z nejlepších léků na ošetření vlasových kvasinek. Terpeny jsou hlavní skupinou uhlovodíků obsažených v oleji z čajovníku, a jsou zodpovědné za jeho antimikrobiální aktivitu proti bakteriím a houbám. Olej Tea Tree účinně tlumí svědění pokožky hlavy a napravuje vysušenou pokožku.

Léčivou směs na kvasinky ve vlasech připravíte tak, že smícháte 1/4 šálku gelu z aloe vera a 15 kapek čajového oleje. Aplikujte tuto směs na pokožku hlavy a masírujte ji po dobu jedné minuty. Nechte olej z čajového stromu a aloe působit po dobu 30-45 minut. Nakonec si opláchněte vlasy jako obvykle.

Zdroj: diskuze Tea Tree oil s aloe vera na kvasinky ve vlasech
Počet odpovědí: 1

Tea tree oil v těhotenství

Olej tea tree je vhodný pouze k místnímu použití. Nesmí se polknout ani přijít do očí. Chcete-li tento olej používat k léčení otevřených ran, poraďte se nejdřív s lékařem. Máte-li zdravotní problémy, poraďte se o jeho užívání se svým lékařem. I když je olej může způsobit menší kožní podráždění, je v zásadě bezpečný i k místnímu použití. Jako jiné léčivé oleje může v čisté neředěné podobě dráždit sliznice dýchacích cest a očí.

Zdroj: Tea tree oil

Tea tree oil na opary

Opary, které se obvykle vytvářejí na rtech nebo v okolí úst, vyvolává virová infekce. Často ji spustí příliš dlouhý pobyt na ostrém slunci nebo naopak studeném větru. Podobně jako stres, únava, nevyspání nebo jiná zátěž. Tou může být i infekce, třeba typu chřipky.

Pokud při prvních příznacích oparu potřete postižená místa olejem z australského čajovníku, zmírníte jeho výsev a zrychlíte hojení.

Naneste 100% Tea tree oil několikrát denně na postižené místo.

Zdroj: Tea tree oil

Tea tree oil na mykózy

Řadu žen trápí po koupání v bazénech, ale i v rybnících nebo na přehradách vaginální (poševní) mykóza. Způsobují ji kvasinky a plísně. Spoustě z nich se osvědčilo, když si večer po koupeli aplikovaly do pochvy preventivně speciální roztok s tea tree olejem. Velmi dobrou účinnost mají rovněž gely s třemi procenty tohoto oleje. Hodně žen používá gel s olejem také poté, co dobraly antibiotika. A lze jej použít i tehdy, jakmile se objeví první příznaky kvasinek a plísní. Na počátku totiž mívá preparát největší účinnost. Pokud nepomůže, musí nastoupit klasická léčba.

Při potížích zaveďte tampon předem namočený v 10% roztoku Tea tree oil a převařené vody. Opakujte do odeznění příznaků, 8–10 dnů. Účinné jsou také výplachy pochvy, tj. 8–10 kapek do 1/2 I převařené nebo destilované vody.

Zdroj: Tea tree oil

Proč mám červené pupínky na zadku

Červené pupínky na zadku se vytvářejí především při používání syntetického spodního prádla. Na potírání pupínků na zadku je dobrý éterický olej z australského čajovníku (Tea tree oil) nebo levandulový éterický olej. Také pomáhá celkové pročištění organismu, především tlustého střeva (pomocí juky nebo výplachů střev). A na sprchování a ke koupelím používejte pouze přírodní kosmetické přípravky – výborný je například levandulový sprchový olej.

Zdroj: Pupínky na hýždích

Použití tea tree oleje

Tea tree oil je účinný proti bakterii staphylococcus aureus (včetně MRSA), a pokud se používá v 10% koncentraci, je při aplikaci na kůži srovnatelný s mupirocinem, aniž by přitom způsoboval rezistenci. Při nižších koncentracích se však rezistence může objevit. Menší úspěšnost má při aplikaci do nosu[1].

Tea tree oil je známý také jako antimykotikum účinné proti řadě dermatofytů vyskytujících se na kůži.

Šampon s 5 % oleje je účinný při léčbě lupů, vzhledem ke schopnosti ničit organismy Malassezia furfur, nejčastějšího původce této nemoci.

Účinnost přípravků obsahujících tea tree olej, určených pro povrchové použití proti kandidóze, je podporována schopností ničit organismy rodu Candida. Protože tea tree olej hubí plísně, je možné jej využít k ošetření napadené kůže na chodidlech. Tím spíš, že po koupání v moři nebo v bazénu začne kůže často praskat. Olej lze natírat přímo na pokožku nebo je možné nohy koupat ve vlažné vodě, do které se přidá olej. Záleží na tom, jak vážné máte potíže.

Vedle plísní dokáže tato lázeň zmírnit i problémy s mozoly, ztluštělou kůží, puchýři a podobně. Koupel také mírní nebo úplně odstraňuje zápach nohou, s kterým si spousta lidí neví rady. V případě intenzivních potíží lze nohy natírat koncentrovanějším roztokem.

Při léčbě mírného akné přípravek s 5 % tea tree oleje ukázal srovnatelný účinek jako 5% benzoylperoxid, přestože byl nástup účinku pomalejší.

Některé výzkumy ukazují, že tea tree olej může mít povrchový účinek proti virům, zvláště proti herpesvirům (opar, plané neštovice, pásový opar a podobně).

Ředěný Tea tree oil se používá i k lokálním masážím při bolestech svalů a kloubů nebo pro hojivé koupele. Nachází uplatnění také při dýchacích potížích, kdy se využívá k inhalaci, nebo při rýmě, kdy se čistým olejíčkem potírají nosní dírky a jejich okolí.

V neposlední řadě lze tea tree olej v domácnosti použít k dezinfekci prádla. Tea tree oil v 5% roztoku je účinnější než komerční přípravky proti svrabu. A již dlouho se používá k účinnému přírodnímu boji proti blechám, a to přímou aplikací na srst psů, koní a ovcí, nebo přidáváním do vody při koupeli. Použití u koček však mělo za následek poškození jejich zdraví, v některých případech i smrt. To proto, že si kočky olizují srst a požívají tak olej na ní nanesený.

Zdroj: Tea tree oil

Melaleuca alternifolia

Melaleuca alternifolia / čajovníkový strom / tea tree pochází z australských močálů a jde o neopadavý, pomalu rostoucí nenáročný aromatický strom, jehož silice odpařované z listů působí jako silné přírodní antiseptikum. Kromě toho, že ničí bakterie, zanechává charakteristickou příjemnou vůni. Přítomnost čajovníkového stromu v interiéru tak má příznivý vliv na dýchací ústrojí a navíc odpuzuje některé druhy hmyzu, jako jsou klíšťata, vši a podobně. Listy stromu jsou drobné a křehké, obsahují kolem 100 druhů aromatických olejů. Další raritou je zvláštní zbarvení kůry – je bílá a zakrývá černý kmen. Malaleuca alternifolia je velice významnou rostlinou z hlediska medicíny. Tea tree olej je velmi rozšířený. Silice z listů jsou používány v mnoha léčebných přípravcích. Antiseptické účinky se využívají k léčbě různých druhů kožních onemocnění. Antimykotické a protiplísňové účinky léčí plísně nehtů, nohou a kůže.

Rostlina má ráda plné slunce nebo polostín a kyselé přemokřené půdy, lze ji však pěstovat i v běžné rašelině. Důležitá je vydatná zálivka, kterou je vhodné v zimě omezit v závislosti na teplotě. Ta může být dlouhodobě až kolem 0 °C. V našich klimatických podmínkách je pěstována jako přenosná rostlina nebo pouze v interiérech.

Zdroj: Tea tree oil

Tea tree oil

Tento olej z čajovníku má nepochybně různé léčivé účinky, jeho olej se užívá nejen jako antiseptikum, ale je vhodný i pro léčbu kožní infekce nebo problémových bodnutí různým hmyzem.

Olej z čajovníku se řadí mezi esenciální oleje. Jeho léčivé účinky na svrabové onemocnění nejsou ale vědecky zcela potvrzené. Olej z čajovníku může pomoci se zmírněním svědění, ale rozhodně nedokáže zlikvidovat vajíčka, která zákožka svrabová klade hluboko do kůže. Dokáže ale pravděpodobně zlikvidovat dospělé jedince zákožky svrabové. Olej z čajovníku je volně dostupný třeba na internetu. Pacient by ale měl ale nejprve zjistit, jestli náhodou není na tento olej alergický.

Zdroj: Bylinky na léčení svrabu

Domácí krém na kvasinkovou infekci pochvy - recept

K výrobě této léčivé pasty proti poševním kvasinkám budeme potřebovat bentonit, což je hornina vznikající zvětráváním mateční horniny z čediče (třetihorní hornina). Bentonit je charakteristický vysokým obsahem jílových nerostů. Bentonit je plastická hornina s vlastnostmi, které jí umožňují bobtnat. Chemické i minerální složení bentonitu je velmi proměnlivé a závislé na vzniku ložiska. Nejvýznamnější částí bentonitu je monmorillonit. Bentonitu bude potřeba 100 gramů. Dále bude potřeba pau d'arco čaj, což je odvar z lapacha (lapačo). Čaje Pau d`arco bude potřeba 100 ml. Dále budeme potřebovat jogurt s živými kulturami Lactobacillus acidophilus nebo bifidobakterium bifidum (bifidus activ). Tohoto jogurtu bude potřeba 1 lžíce. Dále bude třeba čajovníkový olej tea tree oil, toho bude potřeba 5 ml. A jako poslední součást tohoto receptu je tinktura z vodilky kanadské. Vodilka kanadská (Hydrastis canadensis) patřila mezi významné a oblíbené léčivky mezi indiány a později našla široké uplatnění i mezi obyvateli Severní Ameriky. Všechny tyto ingredience smícháme dohromady tak, aby z toho vznikla taková řidší pasta, kterou pak, pomocí igelitového sáčku s ustřihnutým rohem, aplikujeme do pochvy. Tato pasta by měla v pochvě zůstat půl dne. Pak se pochva důkladně vypláchne čistou vodou, nechá se chvíli odpočinout a aplikuje se další nová pasta. Takto se pokračuje dvakrát denně po dobu jednoho týdne.
Ceny surovin:

Zdroj: Domácí léčba vaginální kvasinkové infekce

Rosa canina fruit oil

Rosa canina fruit oil je výtažek z šípku; zjemňuje pokožku, podporuje hojení...

Zdroj: Lavera

Glycin Soja Oil

Glycine Soja Oil je glycerinový olej, který zjemňuje pokožku, obohacuje ji o lecitin a vitamín E.

Zdroj: Lavera

Moučnivka u dospělých

Moučnivka se u dospělých osob vyskytuje v případě, že mají oslabený imunitní systém nebo trpí chronickým onemocněním jater. Na sliznici jedince se objeví bílý až nažloutlý povlak. Tento potah vypadá jako tvaroh anebo sražené mléko, které nejde jednoduše setřít, přičemž je dané místo náchylné k lehkému krvácení. Napadena bývají ústa, dásně, měkké patro a jazyk.

Rizikové faktory vzniku moučnivky:

  • snížená odolnost organismu – nastává u člověka při chemoterapiích, po ozařování, při nemoci AIDS, cukrovce, po transplantacích, během těhotenství, ve stresovém prostředí nebo také u člověka kuřáka;
  • zničení dobrých bakterií – dobré bakterie, které dohlíží na správné fungování organismu, mohou být zničeny užíváním antibiotik, antikoncepce, očkování;
  • příjem potravy bohaté na velké množství cukrů i složitých sacharidů, mléčných výrobků.

Léčba moučnivky spočívá v posílení imunity a podpoře funkce jater. Postup léčby je dán úpravou stravy a doplněním probiotik. Další možností je výplach úst roztokem tea tree oleje, zeleného jílu anebo aloe vera.

Zdroj: Moučnivka

Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jitka Konášová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS

NABÍDKA OBCHODU

Barnys Effective

Barnys Effective

Cena: 249 Kč