Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

TEKUTÝ CHLOROFYL ZKUŠENOSTI

OBSAH

V čem se vyskytuje chlorofyl

Chlorofyl se vyskytuje v rostlinách, ale i v organismech, které se podobají zvířatům, nejčastěji se jedná o prvoky. Některé bakterie také obsahují chlorofyl. Organismy, které obsahují chlorofyl, jsou schopny generovat vlastní energii ze slunečního záření a nazývají se autotrofní.

Zdroj: Léčivé schopnosti chlorofylu

Diskuze

V diskuzi TEKUTÝ CHLOROFYL DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.

Máte někdo zkušenost s těmito chlorofyly? www.earplugs.cz/chlo…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tekutý chlorofyl diskuze

Chlorofyl a hubnutí

Snížením kyselosti organismu ubývá zánětlivých ložisek v těle a lidé se začnou cítit lépe. Už nejsou unavení, bez energie, a přitom hubnou. Chlorofyl lze do organismu dostat obohacením jídelníčku o větší množství zeleniny, nebo ve formě potravinového doplňku, rozmíchaného ve vodě. Nápoj připravený z chlorofylu a vody pomáhá zlepšit účinnost přenosu kyslíku v těle a člověk pak překypuje energií. Kromě toho zajistí snížení kyselosti organismu, které je pro hubnutí velice důležité. Chlorofyl lze konzumovat ve formě tablet, které jsou velmi účinné, pokud však jde o kvalitní výrobek. Většinou tyto tablety obsahují slisovanou mořskou řasu chlorellu, která je na chlorofyl extrémně bohatá.

Zdroj: Jak s chlorofylem na hubnutí

Poradna

V naší poradně s názvem PÁSOVÝ OPAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šafaříková.

Dobrý den, mám pásový opar na zádech, k léčbě jsem dostala Herpesin a tekutý pudr, ale nevím zda mohu postižené místo mýt nebo jen obnovovat krytí pudrem. Až vyrážka zaschne a začne se loupat je dobré používat nějakou mast nebo stále pudr?
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pásový opar normálně myjte při sprchování a v prvních dnech aplikujte tekutý pudr. Až vyrážka zaschne a začne se loupat, tak místo pudru používejte Dermo chlorofyl gel, ten pomůže s hojením a zabrání vzniku jizev. Tady je cena dermo chlorofylu www.zbozi.cz/hledani…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pásový opar

Nádobka na tekutý prací prostředek

Nádobka na tekutý prací prostředek je ve většině případů vrchní víčko, které slouží k dávkování přípravku.

Zdroj: Kam nalít tekutý prací prášek

Diskuze

V diskuzi CHLOROFYL JE SUPER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.

JO chlorofyl je super, mám to rád, jen jste potvrdily, co jsem už četl o tom, teď přemýšlím, že si koupím tento, poradíte, jestli je dobrý? www.earplugs.cz/chlo… Snažím se jíst hodně zelené zeleniny, ale tohle řešení lžička do vody je jednodušší ne?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Chlorofyl je super

Kam se leje tekutý prací prášek

Doma byste měli mít tři základní typy pracích gelů: na bílé, tmavé a barevné prádlo. Poslední dva jsou šetrnější k barvám. Prací gely jsou obecně šetrnější k prádlu na rozdíl od sypkých prášků. Prací gel je navíc vhodný i pro ruční praní.

Kam se dává tekutý prací prostředek? Gel se lije do dávkovací nádržky u automatické pračky pomocí nádobky na tekutý přípravek. Gel se pomocí proudu vody dopraví k znečištěnému prádlu, které se nachází v bubnu pračky.

Zdroj: Kam nalít tekutý prací prášek

Poradna

V naší poradně s názvem TEKUTÝ NEBO KAPSLE? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den,
mohu vás požádat o radu, zda vybrat spíše kartnitin v tekuté podobě nebo v kapslích? Která z nich je účinnější?

Vybrala jsem si tento (fitkram.cz/reflex-nu… ale nevím zda před tréninkem nebude vhodnější pro rychlé vstřebání právě spíše to tekuté.

Díky, Lenka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tekutý je lepší.

Zdroj: diskuze Tekutý nebo kapsle?

Tři způsoby, jak užívat chlorofyl

  • Přidá se několik kapek do vody, kterou se očistí ovoce a zelenina. Díky tomu se odstraní pesticidy a jiné škodlivé chemické látky.
  • Chlorofyl se dá užívat jako deodorant a detoxikační činidlo pro tělo. Zároveň pomáhá posilovat oběhový systém a krevní buňky.
  • Velmi účinný je i jako kloktadlo v boji proti zápachu z úst a bakteriím v ústech.

Zdroj: Léčivé schopnosti chlorofylu

Poradna

V naší poradně s názvem KDE KOUPÍM TEKUTÝ DUSÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Naďa.

Prosím o kontakt na koupi tekutého dusíku. V lékárně mi řekli, že jej neprodávají. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Sehnat tekutý dusík není problém, když jste továrna nebo ordinace, ale když potřebujete pár litrů, tak to je problém. U dusíku je jeho prodej v malém množství komplikován jeho možnými nebezpečími z popálení mrazem a taktéž i jeho přeprava vyžaduje speciální izolační nádoby. V ČR je v malém množství tekutý dusík k dostání jen v Praze, jako gastronomická ingredience. Zde najdete bližší informace i cenu: www.molekularnikuchy…

Zdroj: diskuze Kde koupím tekutý dusík

Dávkovač na prací gel

Na trhu jsou dostupné i praktické nádoby pro dávkování pracích prostředků přímo do bubnu pračky. Odměrka na prací gel se vyrábí v několika variantách a tvarech.

Klasická odměrka na tekuté prací prostředky i prací prášek má objem 150 mililitrů. Díky kulovitému tvaru do odměrky pohodlně nalijete tekutý prací prostředek a rovnou ho vložíte do bubnu pračky.

Zdroj: Kam nalít tekutý prací prášek

Diskuze

V diskuzi TEKUTÝ DUSÍK VE SPREJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamil.

Nevíte náhodou někdo, kde se dá koupit tekutý dusík ve spreji?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tekutý dusík ve spreji

Kde koupit chlorofyl

Cena chlorofylu.

Zdroj: Chlorofylový nápoj na hubnutí

Diskuze

V diskuzi KDE KOUPÍM TEKUTÝ DUSÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika Dvořáková.

Dobrý den. Velice mi padají vlasy i s kousky holé lebky. Prosím pěkně, pomozte mi dusíkem, slyšela jsem o tom, jak pomáhá růstu vlasů. Děkuji Monika Dvořáková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Stanja.

Dobrý den milá Moniko

chci se zeptat, zdali jste sehnala tekutý dusík, mám problém jako Vy. Také se chci zeptat zdali sněžení pomohlo. Moc děkuji a přeji Vám zdraví!!! Stanja z Lysic

Zdroj: diskuze Kde koupím tekutý dusík

Tekutý extrakt ze zeleného čaje

Denně užívejte standardizovaný tekutý extrakt zeleného čaje k léčbě kožních vyrážek. Jedna dávka tohoto extraktu ze zeleného čaje představuje 250 až 500 mg. Extrakt ze zeleného čaje je koncentrovaná forma látky snižující zánětlivost a zvyšující imunitní reakce systému na alergeny. Pokud vám dělá problémy konzumace čistého extraktu, je dobré jej smíchat s vodou nebo džusem.

Zdroj: Zmírnění kopřivky pomocí zeleného čaje

Diskuze

V diskuzi LÉČBA SPALNIČEK U DOSPĚLÝCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel KoczkaMatěj.

Jsem dospělý a mám asi spalničky,podle všech příznaků.Je dobrý tekutý pudr? děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Léčba spalniček u dospělých

Formil detergent koncentrát tekutý

  • aktivní pro zářivě bílé nebo barevné prádlo;
  • účinný proti skvrnám při nízkých teplotách;
  • prášek vhodný pro 20 praní.

Zdroj: Prací prostředky Formil

Diskuze

V diskuzi AKTUÁLNÍ CENY FORMILU V LÍDLU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Ahoj. Tak mame formily prasky 4,9 na bile a s mars mydlem za 199. Prasek na barevne 5,2 kg za 199. Pak tekuty na bile i barevne 2l za 89,90, tekuty s mars mydlem 3l za 99,90 a pak formil na vlnu a jemne pradlo 1,5 l za 99,90 a na prani jemneho pradla1,5 l za 99,90.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Aktuální ceny Formilu v Lídlu

Nežádoucí účinky chlorofylu

Dalo by se říci, že je bezpečný pro většinu lidí, pokud je podáván perorálně. Nedoporučuje se jeho použití v injekční podobě bez dohledu vyškoleného zdravotníka. Chlorofyl může způsobit podráždění kůže, takže je náchylnější na slunce. Velmi vhodné je používání opalovacích krémů. Během těhotenství a kojení se nedoporučuje jeho používání, protože nejsou dostatečně ověřeny všechny jeho účinky.

Léky, které zvyšují citlivost na sluneční záření, by neměly být používány spolu s chlorofylem. Některé léky zvyšují citlivost, kterou zvyšuje i chlorofyl. Užívání léků a chlorofylu zvyšuje šance na spálení, puchýře nebo vyrážku na místech kůže vystavených slunečnímu záření.

Zdroj: Léčivé schopnosti chlorofylu

Diskuze

V diskuzi NOSNÍ POLYPY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Barbora.

Opravdu ten vitamín E pomáhá. Nejdřív to chce nosní sprškou vypláchnout dutiny a to Vincentkou ohřátou na cca 40°C v mikrovlnce a po vysmrkání kápnout do každé nosní dírky tekutý vitamín E. Stačí jen na noc asi tak 10dní. Proplachovat nos Vincentkou je dobré ráno i večer každý den i po ukončení kapání vitamínu E a asi za měsíc máte pokoj. Já s tím mám tedy dobré zkušenosti. Ta teplá Vincentka krásně nos vyčistí. Nosní spršku koupíte také v lékárně.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petr.

Moc děkuji za odpověď. Když si nakapu vitamín E do nosu, tak mi v něm chvíli jakoby pálí. Bál jsem se, abych nosní sliznici ještě víc neponičil. Podle rady tedy vyzkouším.

Zdroj: diskuze Nosní polypy

Tekutý nebo v kapslích

Tekutý rybí tuk je v poslední době špatně sehnatelný, místo něj si je však možné zakoupit rybí tuk v kapslích. Výroba tekutého rybího tuku zvyšuje totiž výrobcům náklady na výrobu a navíc kvůli nutnému zahušťování ztrácí přirozené antioxidanty, které je nutno nahrazovat syntetickými.

Rybí tuk v kapslích slouží jako doplněk stravy pro děti od 12 let a dospělé. Bývá podáván ve formě želatinových tobolek, které se snadno polykají. Kapsle bývají zbaveny rybího zápachu a obsahují zhruba 35 % omega-3 mastných kyselin a 0,5 až 1 g rybího oleje.

Zdroj: Rybí tuk

Účinky chlorofylu

Hojivé účinky chlorofylu byly pozorovány nejen v chirurgii, ale i v dermatologii. Nejlepších léčebných úspěchů s přípravky obsahujícími chlorofyl bylo dosaženo u „pacientů s chronickými kožními vředy“. Ti, kdo zkoumali účinek chlorofylu při léčbě nosních, krčních a ušních chorob, se shodně vyjádřili, že neexistuje jediný sledovaný případ, kdy by po použití chlorofylu nebylo pozorováno zlepšení anebo úplné vyléčení. Chlorofyl má také dezinfekční vlastnosti, kterých se využívalo u pacientů s kolostomií (vyústění tlustého střeva na přední stěnu břišní), kostními infekcemi, infekcemi v dutině ústní, popáleninami a podobně, obzvlášť v průběhu druhé světové války.

Chlorofyl podporuje náš organismus, a to jak na molekulární, tak na buněčné úrovni. Podporuje krevní oběh, funkci střev, zažívání a imunitu, pomáhá neutralizovat tělesné pachy a působí jako přirozený deodorant. Zvyšuje energii a celkové harmonické rozpoložení těla. Chlorofyl díky své podobnosti s hemoglobinem ovlivňuje kvalitu červených krvinek. Jelikož podporuje správnou funkci trávení, dokáže si částečně poradit také s chronicky zapáchajícím dechem. Chlorofyl má schopnost potlačovat rakovinotvorný účinek aflatoxinu a bránit buněčným mutacím. Nejúčinnější je chlorofyl v přirozeném (syrovém) stavu – je obsažen v každém kousku zeleně, a to v kapustě, zelí, natích, špenátu, pažitce a podobně. Dále v divoké zelenině (kopřiva, pampeliška, česnek medvědí, řeřicha potoční) a v bylinkách. Ty jsou nejlepším zdrojem účinného chlorofylu.

Zdroj: Jak s chlorofylem na hubnutí

Chlorofyl v lékárně

Zdroj: Léčivé schopnosti chlorofylu

Je to nebezpečné?

Pokud zelená stolice vzniká po konzumaci potravin, které obsahují chlorofyl, nemusíme mít obavy. Zelená stolice může znamenat i následek užívání antibiotik. Ovšem zelená stolice může být i následkem různých závažných onemocnění. Obecně platí, že pokud zelená barva stolice nezmizí po dvou až třech dnech, je třeba navštívit lékaře z důvodu stanovení správné diagnózy.

Zdroj: Tmavě zelená stolice u dětí

Formil speciální prací prostředek tekutý

Bílý Formil:

  • ochrana proti předčasnému blednutí;
  • optimální péče o bílé nebo světle barevné prádlo;
  • přípravek vhodný pro 41 praní.

Černý Formil:

  • jemná péče a ochrana černého oblečení;
  • optimální péče o černé nebo tmavé prádlo;
  • přípravek vhodný pro 41 praní.

Zdroj: Prací prostředky Formil

Použití

Pokud si nechcete pořizovat více prášků na praní a toužíte po univerzálním pracím prostředku (na bílé i barevné), sáhněte po gelu. Tekuté prášky vám v tomto ohledu vyjdou vstříc právě díky absenci bělidel a optických rozjasňovačů, které blednutí barev zapříčiňují. Používáním gelu na praní neztratíte syté barvy, ale bohužel větší zašpinění nezmizí.

Pokud používáte tekutý prací prostředek na potřísněné barevné oblečení, doporučujeme před samotným mytím látku se skvrnou očistit nejdříve mýdlem nebo nalít prací prostředek přímo na ni.

Každý prášek či gel obsahuje na obalu informaci o doporučeném dávkování. Berte ohled na to, kolik dávek prací prostředek obsahuje. Čím větší dávka, tím větší ekologická zátěž. Velké objemy totiž vyžadují velké obaly, velké obaly jsou zase náročnější na výrobu, skladování i dopravu. To všechno zanechává v přírodě otisk, a to jenom z toho důvodu, aby měl zákazník pocit, že toho za své peníze dostává hodně. O prací účinnosti toho příliš nevypovídá, objemy prášků i gelů totiž tvoří hlavně plnidla, respektive voda.

Zdroj: Kam nalít tekutý prací prášek


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP