Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

TEPLÁ VODA S CITRONEM V TĚHOTENSTVÍ POMOCÍ CITRONU

OBSAH

Detoxikační dieta s citronem

Kúra trvá dva týdny. První den před snídaní se vypije šťáva z jednoho citronu, zředěná studenou vodou. Každý další den se použije o jeden citron víc až do celkového počtu sedmi. Pak se zase opačně jejich množství snižuje a poslední den se pije opět jen šťáva z jednoho citronu.

Kúra není vhodná pro děti a starší osoby a také pro jedince s nemocnými ledvinami, malým množstvím červených krvinek a vápníku. Citrony mohou mít i nežádoucí toxické účinky, ale v podstatě jen tehdy, kdy je jejich konzumace, případně zevní použití neředěné šťávy, nadměrné. V takových případech může dojít k podráždění žaludku nebo dásní.

Zdroj: Léčivé účinky citronu

Poradna

V naší poradně s názvem KOUPÁNÍ S NUVARINGEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina .

Dobrý den, někde jsem četla že kroužek je nefunkční pokud ho umyjete horkou vodou. Můžu s kroužkem vůbec do horké vany? Sice blbá otázka,ale radši se zeptám..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Normálně se s nim koupej. Pokud teplá voda nespálí tebe, tak pak nepoškodí ani vaginální kroužek.

Zdroj: diskuze Koupání s Nuvaringem

Léčivé účinky citronu

Toto ovoce je bohatým zdrojem látek posilujících imunitu, cévy, napomáhajících uzdravení kůže a také bránících některým buněčným změnám vedoucím například k rakovině. Vitamín C je silným antioxidantem, snižuje hladinu volných radikálů a pomáhá i posilovat srdce. Citrony obsahují kyselinu citronovou, sloučeninu snižující vylučování vápníku. Dva a půl litru vody s příměsí šťávy z jednoho většího citronu zajistí stejný účinek jako citrátové léky. Citrony rovněž pomáhají odkyselovat organismus.

Zdroj: Detoxikace citronem

Diskuze

V diskuzi CALTRATE VEDLEJŠÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivan.

Mám to taky tak jako Vy, tak sem začal brát každé ráno Maku 2 lžíčky + voda s citronem.
Výsledek +5 Procent nárust kostní hmoty.Vřele doporučuji Ivan

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jolana.

Maku 2 lžičky- tím jste měl na mysli “mák”?
Pokud ano, tak mletý? Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Caltrate vedlejší účinky

Bělení kůže citronem

Citron je účinný zesvětlovací prostředek. Použití citronové šťávy na bělení kůže představuje opravdu bezpečnou metodu. Skvrny by se měly potírat denně neředěnou citronovou šťávou, například pomocí jemného štětečku. Výsledek by se měl dostavit během tří měsíců.

Zdroj: Bělení kůže

Diskuze

V diskuzi FLEKY NA STEHNECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Riegerová Dana.

flek je mírně vyvýšen, je asi 13 cm nad kolenem na vnitřní straně stehna, nesvědí, nezvětšuje se a je stejný asi dva měsíce velikost je v průměru 2 cm, není přesně zaoblený, stejně teplá kůže na fleku, jako okolí,mazala jsem flek pouze pudrem na kopřivku, protože jsem si myslela, že je to z citronu, který si dávám jak do čaje, tak do vody při pití.V ,mládí jsem trpěla kopřivkou, ale tento flek nesvědí.Citrónu spotřebuji asi tak každý den půlku.
děkuji a přeji hezký den

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dajda.

takže vyléčeno, byla to AVIVÁŽ, takže si lidé dejte pozor na Aviváže!!!!

Zdroj: diskuze Fleky na stehnech

Citrony

Citrony jsou bohatým zdrojem chemických sloučenin posilujících imunitu. Vitamín C je silným antioxidantem, snižuje hladinu nestabilních molekul poškozujících buňky, známých jako volné radikály, a pomáhá i posilovat srdce. Vědecké studie potvrdily, že nízká hladina tohoto vitamínu zvyšuje riziko srdečních komplikací, například infarktu.

Organismus rovněž využívá vitamín C k posílení obranyschopnosti a tvorbě kolagenu, látky, která se podílí na stavbě pojivové tkáně a pomáhá při hojení nejrůznějších poranění. Vitamín C obsažený v tomto ovoci také snižuje hladinu histaminu, látky, která přispívá k slzení očí a ucpávání nosu. Citrony obsahují kyselinu citronovou, sloučeninu snižující vylučování vápníku, čímž částečně předcházejí vzniku ledvinových kaménků. Dva a půl litru vody s příměsí šťávy z jednoho většího citronu bez cukru má stejný účinek jako citrátové léky. Citrony rovněž pomáhají odkyselovat organismus.

Zdroj: Detoxikace citronem

Poradna

V naší poradně s názvem LÁMAVÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Maretová.

Přiznám se, že já jsem se po mnohém zkoušení různých metod a přípravků nakonec rozhodla jen pro olejování (o té metodě například tady www.prostezdravi.cz/… nebo dlouhevlasy.cz/pece-… Používám olivový olej, který je cenově nejdostupnější a taky si říkám, že poměr cena výkon zde bude asi naprosto nejdokonalejší. A opravdu to stačí, víc výdajů než jednou za čas koupit v Bille lahev panenského nemám.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Plně souhlasím, taky jsem zjistila, že mi na vlasy nejvíce prospívá olivový olej s pár kapkami citronu. Vlasy si nejdříve umeju jedlou sodou rozdělanou ve vodě a pak si na ně dám olivový olej s citronem a je to naprosto dokonalé. V jednoduchosti je síla, někdy :-).

Zdroj: diskuze Lámavé vlasy

Detoxikační citronová kúra

Tato kúra je výborným přírodním prostředkem na vyčištění organismu.

Potřebujeme 3 dl čisté neperlivé vody a 1 lžíci čerstvé citronové šťávy (nejlépe v bio kvalitě).

Postup: obě ingredience smícháme, nápoj popíjíme 3x denně po douškách po dobu 14 dní.

Zdroj: Detoxikace citronem

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ LÉK NA BRADAVICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Česnek a ocet je účinný domácí lék proti bradavicím. Místo octa je možné použít i šťávu z citrónu. Léčba bradavic česnekem s citronem nebo octem se provádí tak, že česnek nakrájíme na tenké plátky a zalijeme octem nebo šťávou z citrónu. Tuto směs necháme uležet 7 dní v uzavřené lahvičce někde v temnu. Samotné ošetření pak provádíme tak, že vezmeme plátek macerovaného česneku, přiložíme ho na bradavici. Přes plátek česneku přiložíme vatičku namočenou v maceračním roztoku a zabalíme, aby z bradavice česnek nespadl. Takto ošetřenou bradavici necháme zrát přes noc do rána, kdy zábal na bradavici sundáme. Mám to odzkoušené a funguje to na 100%.

Je to opravdu 100 procentní.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí lék na bradavice

Pro přípravu tinktury citron - česnek budete potřebovat:

  • 30 stroužků česneku,
  • 5 středních citrónů,
  • 100 ml 60% vodky.

Zdroj: Česnek a citrón, k čemu to slouží

Poradna

V naší poradně s názvem ODLÉČENÁ RŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Lorencová.

Dobrý den, Před čtyřmi dny jsem dobrala ATB na růži nanoze. Kontrola u lékaře v pořádku.
Nyní kůže opět červená a pobolívá.
Za pět dnů mám odjet do Podhájské. Bojím se co udělá teplá termální voda.
Prosím o radu co vzít sebou. Mám i mazání namíchané v lekárně a měsíčkovou mast.
Předem děkuji a přeji krásný den

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Nohu udržujte v čistotě a ve stínu pod kahotou nebo použijte ochranný krém s vysokým faktorem, když se zrovna nekoupete. Podhajská je skvělá lokalita na humidové koupele, které uleví od kožních potíží. Když by se ale kůže znovu zanítila, tak budete muset přestat nohu koupat a nejlépe kontaktovat místního lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Odléčená růže


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP