Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

TESTOVACÍ PROUŽKY NA KETOZU

OBSAH

Test na ketózu

Test na ketózu je v podstatě jednoduchý test moči. Kontrolní papírky lze zakoupit v kamenných i internetových lékárnách.

Zdroj: Ketóza

Poradna

V naší poradně s názvem TESTOVACI PROUZKY. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Vackova.

Kde mohu zakoupit testovaci prouzky a cena.Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Nejlepší diagnostické proužky na vyšetření moči koupíte zde: www.prozdravi.cz/pro…
Jedním proužkem vyšetříte 10 různých vlastností moči.

Zdroj: diskuze Testovaci prouzky.

Jak poznám ketózu

Do ketózy je možné se dostat asi po dvou dnech (48 hodin), jestliže sacharidy nepřekročí za den 50 gramů, a to ve všech formách. Tento stav se dá poznat nejen pomocí diagnostických proužků, ale i podle zápachu z úst (v ketóze je tedy nutné dbát na zvýšenou ústní hygienu), který je při ketóze charakteristický (zápach z úst). Dalšími příznaky ketózy mohou být pocity na zvracení či nevolnost. Diagnostické proužky je možné koupit v každé lékárně, slouží k rychlému zjištění, zda máte vyšší výskyt ketolátek v moči.

Zdroj: Jak dostat tělo do ketózy

Poradna

V naší poradně s názvem TESTOVACI PROUZKY. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Nejlepší diagnostické proužky na vyšetření moči koupíte zde: www.prozdravi.cz/pro…
Jedním proužkem vyšetříte 10 různých vlastností moči.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Luba Šanderová.

Prosím, dá se testovacími proužky i zjistit původ močových kamenů?

Zdroj: diskuze Testovaci prouzky.

Quick test doma

K provedení testu Quick v domácích podmínkách budete potřebovat testovací proužky a přístroj CoaguChek. Každý testovací proužek má testovací oblast obsahující protrombinovou reagencii. Po nanesení krve se reagencie rozpustí a proběhne elektrochemická reakce, která se převede do hodnoty času srážení, která se zobrazí na displeji přístroje v jednotkách INR (International Normalized Ratio).

Výsledky měření by si měl pacient zaznamenávat do zápisníku (pacientův deník) a při každé návštěvě je ukázat lékaři. Tímto způsobem se usnadní lékaři zhodnocení celkové kvality léčby.

Cena přístroje CoaguChek je 17.600 Kč. Testovací proužky stojí 3000 Kč za 24 proužků. Aktuální cena je vidět zde: měření Quick doma cena. Přístroj i proužky mohou být hrazeny zdravotní pojišťovnou. Dotažte se u své zdravotní pojišťovny na podmínky získání úhrady .

Zdroj: Krevní kvik hodnoty

Obsah balení

  1. Měřič EasyTouch
  2. Puncturer (odběrové pero)
  3. Lanceta
  4. Kontrolní proužek
  5. Baterie
  6. Pouzdro na zip
  7. Uživatelská příručka
  8. Kniha měření
  9. Záruční list
  10. Testovací proužky

Zdroj: Domácí test na kyselinu močovou

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ TEST NA CUKROVKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Skomro czeslaw.

mam testovaci prožki ale ne mam navot jako barva je vpožodku

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí test na cukrovku

Jaký test cukrovky nabízí lékárna

V lékárnách se nabízí výše popsané testy, kromě těhotenského testu na cukrovku. V lékárně Dr. Max nabízí i GlucoLab 50 testovacích proužků + glukometr GlucoLab zdarma.

Kvalitní glukometr GlucoLab tak získáte za cenu testovacích proužků. Glukometr je certifikován značkou CE a schválen pro použití v zemích Evropské unie. Špičkovou kvalitu glukometru dokládá také jeho schválení americkou FDA. Balení obsahuje testovací proužky (50 ks – 2 tuby), glukometr GlucoLab, pouzdro glukometru, uživatelskou příručku, odběrové pero, zápisník měření, záruční registrační kartu, baterie, lancety (1 balení po 25 kusech).

Výhody:

  • automatické kódování proužku
  • moderní biosenzorová technologie
  • extrémně levné testovací proužky
  • přesné měření
  • jednoduché ovládání
  • kontrola a zobrazení okolní teploty
  • rychlé zobrazení výsledku do 5 sekund
  • rozdělení výsledků: před a po jídle či po pohybu
  • až 100 uživatelských profilů
  • velký čitelný displej
  • paměť na 250 výsledků
  • 36 měsíců záruka

Glukometry k domácímu použití jsou určeny především pro diabetiky. Píchnou se do prstu, namočí do krve testovací proužek, strčí jej do přístroje (glukometru) a ten ukáže hladinu cukru. Samozřejmě na jedno použití je tento přístroj drahý.

Zdroj: Domácí test na cukrovku

Poradna

V naší poradně s názvem BÍLÉ PROUŽKY NA NEHTECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea.

Dnes jsem objevila na svých nehtech vodorovné bílé proužky asi tak v polovině všech nehtů,co je příčina?(jsem 2měsíce po chemoterapii)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bílé skvrny na nehtech i různé bílé čárky nebo bílé měsíčky na nehtech způsobuje výživový šok. Výživový šok nastane například při různých hubnoucích dietách a nebo právě i jako reakce na chemoterapii, jak je tomu ve Vašem případě. Jestliže jsou tyto znaky výživového šoku, u Vás proužky, již v polovině nehtu, tak to značí, že nehty Vám rostou jak mají a tato barevná nedokonalost Vašich nehtů tedy zanedlouho odroste.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bílé proužky na nehtech

Cena a prodej

Domácí test na kyselinu močovou provedete pomocí multifunkčního monitorovacího systému EasyTouch. Tento přístroj i náhradní testovací proužky jsou běžně dostupné v síti lékáren po celém Česku. Objednat si je můžete i na internetu, kde obvykle získáte lepší cenu. Zde je odkaz na seznam internetových nabídek včetně aktuální prodejní ceny: Multifunkční monitorovací systém EasyTouch cena.

Zdroj: Domácí test na kyselinu močovou

Poradna

V naší poradně s názvem ČERVENÉ PROUŽKY U KONCE NEHTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

Dobrý den,prosím o radu... Je mi 14 let a u konců nehtů na rukou mám takové červené proužky (na každém nehtu jeden) a nevím čím by to mohlo být,jestli to může být větším prokrvováním..
Nevím,zda to jde na fotce zřetelně vidět ale je to u konce nehtu,jakoby tmavší čárka.. Předem děkuji za odpověd. :)

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Tyto nehty jsou zdravé a krásné. Dokonce i celková tělesná výživa se zdá být podle nehtů v pořádku. Vše je jak má být u 14ti letého dorostence.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červené proužky u konce nehtů

Test na ketózu

Velmi levná, ale zároveň velmi nespolehlivá metoda jsou „ketoproužky“, které se dají zakoupit online nebo i v některých lékárnách. Vyjdou vás na pár korun a jediné, co je po vás požadováno, je kapka moči. Bohužel technologie použitá pro detekci ketonů nepatří na rozdíl od proužků na měření pH mezi ty nejpřesnější.

Velmi přesná, ale zároveň nejdražší metoda je měření z krve. Na celosvětovém trhu je několik producentů přístrojů, které vám velmi přesně změří množství ketonů v krvi, a to během několika sekund poté, co kápnete krev na testovací proužek.

Dostupná je i neinvazivní metoda – švédská firma Moose AB přišla na trh s přístrojem Ketonix, který si každý může pořídit za 110 dolarů (přibližně 2 400 Kč). Použití je velmi jednoduché, stačí připojit tester do USB portu počítače nebo na externí USB baterii, zhluboka se nadechnout a po dobu přibližně 15 sekund do testeru jednorázově vydechnout. Pokud vás někdy zastavila policie a museli jste podstoupit dechovou zkoušku na alkohol, máte dostatečnou praxi. Během několika sekund vám Ketonix na barevné stupnici ukáže, v jakém stavu se ketóza nachází.

Zdroj: Jak dostat tělo do ketózy

Poradna

V naší poradně s názvem SIFILIS? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel David .

Dobry den mam obavu ze syfilisu ale spis si myslim ze je to zanicena mazova zlazka.prosim o radu jesi je to Syfilis:///
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Podle vaší fotky to spíše vypadá na zánět folikulu na pokožce šourku ve stádiu zhojení. Obrázky, jak vypadá vřed u syfilitidy na pohlaví, jsou vidětvidět zde: www.google.com/searc…
Pro jistotu si raději nechte udělat krevní test na syfilis. A nebo si ho proveďte sám pomocí testovací sady, kterou můžete koupit tady: www.prozdravi.cz/syf…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sifilis?

Glukometr EasyGluco

Balení obsahuje elegantní pouzdro, odběrové pero a sadu 25 ks testovacích proužků a lancet. Výrobek je certifikován značkou CE a schválen pro použití v zemích Evropské unie. Špičkovou kvalitu glukometru dokládá též jeho schválení americkou FDA.

Výhody: moderní biosenzorová technologie, extrémně levné testovací proužky, přesné měření, jednoduché ovládání, rychlé zobrazení výsledku do 9 sekund, velký čitelný displej, paměť na 200 výsledků, 36 měsíců záruka.

Zde můžete vidět cenu glukometru EasyGluco.

Zdroj: Fyziologická hladina cukru v kapilární krvi

Diskuze

V diskuzi MOJE ZKUŠENOST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stepanka.

Zdravím všechny.
Furolin jsem dobrala před necelym týdnem za zanet moc.měchýře. Celou dobu brání mi bylo tezko. Na zvracení, pocit těžkého žaludku. Ale všechno jsem dobrala. Ovšem po třech dnech po ukončení léčby... Vyrážka po celém tele, štípání a svědění kůže. Jak kdyby me někdo polil kyselinou. Dle dr alergie na atb. Poradila at si vezmu lék na alergii. Ale ja už jsem ve stavu kdy opravdu do sebe nechci nic cpat :( Nikdy jsem na nic alergii neměla. Od teď už ano. Takže opravdu nepříjemné prášky :(

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Blanka.

Doktor napsal tento lék mému 90 letému otci a myslela jsem, že je to jeho poslední hodinka. Musí to být hrozný svinstvo a myslím, že je to nějaký testovací, nový prášek. Ale to vám nikdo neřekne. Jen jsem se dočetla na netu,že je to něco jako chemoterapeutika. Takže proto ty hrozný stavy - trochu jako chemoterapie. Už nikdy. Prášky jsem vrátila.

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Glukometr Medisign MM1000 

Kvalitní glukometr Medisign MM100 obsahuje 10 ks testovacích proužků, elegantní pouzdro, odběrové pero a sadu 10 ks lancet. Výrobek je certifikován značkou CE a schválen pro použití v zemích Evropské unie.

Výhody: moderní biosenzorová technologie, extrémně levné testovací proužky, přesné měření, jednoduché ovládání, rychlé zobrazení výsledku do 5 sekund, rozdělení výsledků před a po jídle či po pohybu, velký čitelný displej, paměť na 300 výsledků, 36 měsíců záruka.

Zde můžete vidět cenu glukometru Medisign MM1000.

Zdroj: Fyziologická hladina cukru v kapilární krvi

Poradna

V naší poradně s názvem PROJEVY A KREVNÍ TESTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Xxx.

Dobrý den, je možné VŮBEC neprodělat horečnaté onemocnění do půl roku od event. nakažení? Vyrážkou jsou myšleny i pupínky podobné např. jako akné? Je možné míti krevní obraz a další klasické krevní testy (vyjma HIV test) v naprostém pořádku, pokud by byl člověk nakažen (po půl roce)? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Bohužel to možné je. Je mnoho případů nákazy virem HIV bez příznaků. Podle posledních poznatků bývá nákaza HIV vidět na CRP, které bývá u 50% nakažených mírně zvýšené. Nejbezpečnější způsob, jak zjistit HIV je krevní test provedený nejdříve 3 měsíce po rizikovém kontaktu. Testovací sada se dá běžně zakoupit v lékárně a test vám pak může provést praktický lékař na počkání nebo známá zdravotní sestra.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Projevy a krevní testy

Glukometr GlucoLab

Kvalitní glukometr GlucoLab obsahuje 25 ks testovacích proužků, elegantní pouzdro, odběrové pero a sadu 25 ks lancet. Výrobek je certifikován značkou CE a schválen pro použití v zemích Evropské unie. Špičkovou kvalitu glukometru dokládá též jeho schválení americkou FDA.

Výhody: moderní biosenzorová technologie, extrémně levné testovací proužky, přesné měření, jednoduché ovládání, kontrola a zobrazení okolní teploty, rychlé zobrazení výsledku do 5 sekund, rozdělení výsledků před a po jídle či po pohybu, až 100 uživatelských profilů, velký čitelný displej, paměť na 250 výsledků, 36měsíční záruka.

Zde můžete vidět cenu glukometru GlucoLab.

Zdroj: Fyziologická hladina cukru v kapilární krvi

Funkce přístroje pro domácí testování

  • Přesný a spolehlivý výsledek testování;
  • Rychlé testování kdekoliv a kdykoliv potřebujete;
  • Kompaktní a lehké ochranné pouzdro na přenášení;
  • Multifunkční měřič z kapky krve;
  • G znamená krevní glukózu;
  • C znamená cholesterol;
  • U znamená kyselinu močovou;
  • Testovací funkce: G, C, GU, GCU.

Zdroj: Domácí test na kyselinu močovou

Přístroje na měření cukru v kapilární krvi

Měření cukru v krvi se provádí zejména u pacientů s již diagnostikovanou cukrovkou, dále pak u pacientů s podezřením na toto onemocnění. V důsledku dlouhodobě zvýšené hladiny glukózy v krvi dochází k různým metabolickým změnám, kterou mohou vést k závažným zdravotním komplikacím. Mezi ně patří především urychlení procesu aterosklerózy („ucpávání cév“), poškození ledvin, zhoršování zraku a postižení nervů. Proto měření provádí i praktický lékař při preventivních prohlídkách.

K měření se používají dnes už převážně automatické přístroje zvané glukometry, které stanovují hladinu glukózy po nanesení kapky krve na testovací proužek. K dispozici jsou kompletní sety, které obsahují vlastní glukometr, několik proužků, autolancetu a lancety. Kapka krve se v domácím prostředí získává pomocí speciálních odběrových per – takzvaných autolancet. V tomto peru je vždy vyměňována jen jehla, takzvaná lanceta. Většina dnešních autolancet má nastavitelnou hloubku vpichu pro snížení bolestivosti při odběru. Standardně se vpich provádí na bříšku některého z prstů ruky. Pro větší pohodlí pacienta je však možné odebrat vzorek krve i z jiného (alternativního) místa (vyvýšená svalová část na palcové straně dlaně, vyvýšená svalová část dlaně na malíkové straně, paže, stehno či lýtko). Je ale důležité se ujistit, že glukometr lze použít i pro krev odebranou z těchto míst. Dezinfekce místa vpichu není nutná při zachování běžných hygienických návyků. Takto odebraná kapka krve se ihned přenese na testovací proužek. Testovací proužky ke glukometrům jsou nezaměnitelné a nedají se dělit – jinými slovy, ke každému glukometru existují speciální proužky a nelze zvýšit jejich počet rozstříháním. Při koupi náhradních proužků je nutné provést kalibraci přístroje. Ta se provádí několika způsoby – vložením kalibračního čipu do glukometru, kde čip zůstává po celou dobu stanovování proužky z jednoho balení, nebo pouze jednorázovým vložením kalibračního proužku, ze kterého si glukometr informaci přečte a uloží, anebo pomocí přiloženého kódu, který se do glukometru zadá.

Po nanesení kapky krve se testovací proužek podle návodu vloží do těla glukometru, který provede měření. Na displeji se pak objeví naměřená hodnota glykemie. Naměřené hodnoty v domácím prostředí mají vždy pouze informativní charakter. V závislosti na době od posledního příjmu potravy rozlišujeme dvě základní hodnoty glykemie, a to náhodnou glykemii (naměřená kdykoli během dne nezávisle na jídle), která by neměla překročit hranici 7,5 mmol/l, a glykemii nalačno (nejlépe ráno před prvním jídlem), která je u zdravých jedinců pod hodnotou 5,5 mmol/l.

Domácí stanovení glykemie je vhodné i bez porady s lékařem zejména u lidí, u kterých se již cukrovka v rodině projevila, trpících vysokým krevním tlakem či zvýšeným cholesterolem, u pacientů po cévní mozkové příhodě nebo infarktu myokardu, při nadváze nebo obezitě, popřípadě žen trpících cukrovkou v těhotenství. Při nálezu zvýšené hodnoty glykemie je nutné navštívit lékaře a podrobit se dalšímu vyšetření.

Zdroj: Fyziologická hladina cukru v kapilární krvi

Testovací funkce

Glukóza v krvi

  • Rozsah měření: 20-600 mg/dl
  • Čas testu: 10 sekund
  • Objem vzorku: > 4 μl
  • Paměťová kapacita: 200 výsledků testů

Cholesterol

  • Rozsah měření: 100-400 mg/dl
  • Čas testu: 150 sekund
  • Objem vzorku: > 15 μl
  • Paměťová kapacita: 100 výsledků testu pouze pro cholesterol nebo 50 v případě multifunkčního testování 3 v 1

Kyselina močová

  • Rozsah měření: 3-20 mg/dl
  • Čas testu: 20 sekund
  • Objem vzorku: > 4 μl
  • Paměťová kapacita: 100 výsledků testu pouze pro kyselinu močovou nebo 50 v případě multifunkčního testování 3 v 1

Zdroj: Domácí test na kyselinu močovou

Jak na to?

Test se provádí ponořením absorpční části testovací kazety do vzorku moči a získáním výsledků na základě barevných proužků. K provedení testu použijte první ranní moč, která obsahuje nejvíce hormonů a která vám poskytne nejpřesnější výsledek testu. Pokud stále máte menstruační cyklus, proveďte test během prvního týdne cyklu. Druhý test si udělejte o týden později. Pokud již máte nepravidelný menstruační cyklus, udělejte si první test kdykoliv během měsíce a druhý test o týden později. Výsledek je znám již během 5 minut s 99% spolehlivostí.

Zdroj: Test na menopauzu

EasyTouch proužky

Proužky EasyTouch jsou určeny pro přístroj EasyTouch, který měří hodnoty kyseliny močové v krvi. Měření je rychlé a přesné. Každé balení obsahuje 25 kusů a kódovací čip. Proužky jsou samonasávací a stačí jen malá kapka krve.

Popis produktu:

  • Proužky jsou určené pro měření kyseliny močové u přístroje EasyTouch GCU.
  • Měření je rychlé, přesné a bezbolestné.
  • Jednoduchá aplikace proužku do přístroje.
  • Samonasávací proužky.
  • Stačí malá kapka krve.
  • Proužky jsou určeny pro jednorázové použití.
  • Dlouhá expirace (použitelnost) proužků.
  • Kalibrační čip v každém balení.
  • Balení obsahuje 25 proužků.
Technické údaje:
  • vzorek krve: plná čerstvá kapilární krev
  • velikost krevního vzorku: 4 µl
  • rozsah měření: 179–1 190 µmol/l
  • doba měření: 20 vteřin
  • skladovací teplota: 4–30 °C
  • teplota pro používání: 14–40 °C
  • doporučená vlhkost pro používání: < 85 %
  • nutné spotřebovat do 2 měsíců od prvního otevření
  • rozměry přístroje: 40 x 35 x 65 mm
  • hmotnost: 28 g

Zdroj: Domácí test na kyselinu močovou

Ketóza

Pokud má člověk několik dní velmi nízký příjem sacharidů, dostane se jeho organismus do stavu ketózy. Tento stav není nebezpečný, naopak je pro organismus přirozený. Při změně stravy z klasické sacharidové na tu s převahou tuků a bílkovin se v organismu zpočátku udržuje v krvi glukóza, mozek ještě ketony nespaluje, avšak tyto látky použije na syntézu lipidů v mozku. Glykogen se postupně vyčerpá ze svalů a po dvou dnech začíná mozek spalovat ketony a energie se bere z tukových zásob. Do ketózy je možné se dostat asi po dvou dnech (48 hodin), jestliže sacharidy nepřekročí za den 50 gramů, a to ve všech formách. Tento stav lze poznat nejen pomocí diagnostických proužků, ale i podle zápachu z úst (v ketóze je tedy nutné dbát na zvýšenou ústní hygienu), který je při ketóze charakteristický. Dalšími příznaky ketózy mohou být i pocity na zvracení či nevolnost. Diagnostické proužky je možné koupit v každé lékárně, slouží k rychlému zjištění, zda máte vyšší výskyt ketolátek v moči.

Při tomto stavu se rychle spalují tuky, které organismus čerpá místo energie ze sacharidů, proto ketózu využívají mnohé diety, mezi které patří i proteinová, Atkinsonova, počáteční fáze Dukanovy diety nebo diety ze South Beach. Jídelníček je tvořen převážně masem, rybami, mléčnými výrobky, vejci, oleji, semínky, ořechy a zeleninou. Na ketóze je založena také „pravěká dieta“ neboli paleodieta, která se často využívá k léčbě různých nemocí.

Zdroj: Ketóza


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP