Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

THOMAYEROVA NEMOCNICE OČNÍ POHOTOVOST

OBSAH

Hodnoty nemocnice

Thomayerova nemocnice staví svou činnost a práci na těchto hodnotách:

  • spokojený pacient;
  • erudovaný, spokojený a přívětivý personál;
  • dobré jméno nemocnice;
  • profitabilita a proaktivita nemocnice;
  • modernizace nemocnice v oblasti léčby a hi-tech;
  • výchova a vzdělávání;
  • věda.

Zdroj: Nemocnice Krč

Diskuze

V diskuzi OČNÍ VODA S KYSELINOU BORITOU JAK SE UŽÍVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lubomír.

Dědovi je 85 let, přijel z nemocnice a neoperované oko mu kyše, druhé oko je v pořádku, operaci na šedý zákal měl před 10 lety. jak mu mám podávat oční vodu s kyselinou boritou?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Oční voda s kyselinou boritou jak se užíva

Lékárna

Otevírací doba:

Po–Pá 7:15–18:30 hod.

So 8:00–18:30 hod.

Ne a svátky 9:00–18:30 hod.

V ostatní dobu je pohotovostní služba na zazvonění – dveře vlevo.

Kontakt:

Lékárna Thomayerovy nemocnice

Vídeňská 800, 140 59 Praha 4 – Krč

IČ 0064190

Vedoucí lékárník: Mgr. Hana Šnajdrová

Vedoucí farmaceutický asistent: Lenka Čížková

Kontakty

  • Thomayerova nemocnice
  • Vídeňská 800
  • 140 59 Praha 4 – Krč
  • IČ: 00064190
  • DIČ: CZ 00064190
  • tel./fax: 261 081 111/241 721 260
  • e-mail: info@ftn.cz
  • datová schránka: asykkbj
  • web: ftn.cz
  • fb: facebook.com/ThomayerovaNemocnice

Důvod a způsob založení: Thomayerova nemocnice byla zřízena ke dni 25. 11. 1990 zřizovací listinou vydanou ministrem zdravotnictví ze dne 31. 12. 1990, čj. OP-054-25.11.90. Thomayerova nemocnice je státní příspěvkovou organizací v přímé řídící působnosti Ministerstva zdravotnictví ČR.

Plánek nemocnice.

Zdroj: Nemocnice Krč

Poradna

V naší poradně s názvem MODŘINY PŘI WARFARINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Jsem po operaci achillovky a preventivně mi byl nasazen warfarin orion 5mg. Z nemocnice jsem si odnesla i léky na vysoký tlak prestarium neo 5mg, dlouhodobě užívám omeprazol 20 mg na reflux, teď jsem měla asi tři dny nechutenství a skoro nic jsem nemohla jíst. I trochu průjem. Při hygieně se zjistilo, že mám na zádech dvě větší modřiny v bederní části. Bolela mě záda, tak jsem si je namasírovala právě tam. No konzultace tf s lékařem, dostavit se quick test ráno na pohotovost. Taky se to už někomu stalo?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Modřiny při léčbě Warfarinem jsou častým vedlejším efektem. Při masáži se vlivem tlaku poruší stěna podkožních vlásečnic. Za normálních okolností se trhliny rychle rychle zacelí krevními destičkami. Warfarin však těmto shlukům krevnich destiček brání a prodlužuje dobu krvácení. Díky tomu dojde i při malém poranění k dlouhému krvácení a následně se vytvoří viditelné modřiny. Aby se předešlo nadměrnému krvácení, provádí se měření srážlivosti pomocí testu Quick. Podle jeho výsledků lékař upraví dávkování Warfarinu, aby čas srážení krve byl optimální.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Modřiny při warfarinu

Pohotovost

Lékařská pohotovostní služba (LPS) zajišťuje vyšetření a ošetření nemocných s náhlou změnou zdravotního stavu, zhoršení průběhu onemocnění vzniklého mimo pravidelný provoz ambulantních zdravotnických.

Chirurgická – všeobecná chirurgická ambulance: pondělí–pátek 7.00–15.30 hodin. Pohotovostní služba: pondělí–pátek 15.00–7.00 hodin; sobota–neděle 7.00–7.00 hodin

To samé platí i pro dětskou pohotovost.

Zdroj: Nemocnice Boskovice

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pibilova lenka.

Jsem v koncich, kde najdu v praze a okoli kozniho lekare ktery osetri blizkou osobu ve vecernich nebo nocnich hodinach? Nikdo nechape ze existuje prace behem ktere se proste neda odejit pres den do kozni ambulance. Stav je akutni. Existuje kozni pohotovost? Na netu jsem nic nenasla a nemocnice radi pres den do ambulance coz v nasem pripade proste nejde. Diky za jakekoliv info

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Platný Zákoník práce říká:
Pokud zaměstnanec v pracovní době absolvuje u lékaře vyšetření nebo ošetření, je zaměstnavatel povinen omluvit jeho nepřítomnost v práci, poskytnout mu pracovní volno na nezbytně nutnou dobu. Nezbytně nutnou dobou je nejen samotný lékařský výkon (vyšetření nebo ošetření), ale i cesta do zdravotnického zařízení a zpět a doba čekání na příjem u lékaře, případně jiné přímo související úkony.
Nekomplikujte si situaci a běžte k lékaři v denní době. Lékařů, kteří by byli ochotni ambulantně vyšetřovat mimo rámec obvyklé pracovní doby, je jen hrstka, takže těžko se v nich najde nejlepší odborník právě na váš problém. Během denní doby máte škálu nejlepších lékařů mnohem větší a dostupnější a tím i větší šanci na rychlé uzdravení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab

Pohotovost

Začlenění Lékařské pohotovostní služby (LPS) do areálu Thomayerovy nemocnice, přestože není její součástí, umožňuje v případě potřeby okamžité využití odborných pracovišť včetně lékárenské služby, která má nepřetržitý provoz. LPS zajišťuje akutní péči o dospělé, děti a dorost.

Pavilon B1 (vpravo od hlavní brány)

Ordinační hodiny:

Po–Pá 19:00–6:30 hod.

So, Ne, svátky nepřetržitě

Kontakt:

LPS pro dospělé tel.: 261 082 520, 603 566 584 

LPS pro děti tel.: 261 083 783, 603 566 587 

Zdroj: Nemocnice Krč

Poradna

V naší poradně s názvem ROZBÍJENÍ ŽLUČNÍKOVÝCH KAMENŮ ULTRAZVUKEM LERV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zbyněk Pacovský.

Dobrý den, ve svém článku se zmiňujete o možnosti rozbíjení žlučníkových kamenů ultrazvukem (LERV).
Nedaří se mi ani po rozsáhlém hledání nalézt pracoviště, které se tímto způsobem léčby zaobírá.
Můžete mě někam nasměrovat pro radu?
S pozdravem Pacovský

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Metoda LERV je vhodná pouze pro 20% případů žlučníkových kamenů. Ostatní pacienty je třeba léčit jinými metodami, nejefektivněji pomocí laparoskopie. Zeptejte se svého lékaře, zda-li je pro vás metoda LERV vhodná vzhledem k typu a umístění vašeho kamínku. Teprve pak se zaměřte na vyhledání vhodného pracoviště, kde zákrok LERV provádějí. Je to například oblastní nemocnice Kolín, Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, FN Ostrava, Nemocnice Havlíčkův Brod, Krajská nemocnice Zlín, Krajská nemocnice Liberec a mnoho dalších.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rozbíjení žlučníkových kamenů ultrazvukem LERV

O nemocnici

Krčská nemocnice má oficiální název Thomayerova nemocnice a patří mezi největší zdravotnická zařízení v České republice. Thomayerova nemocnice je moderně se rozvíjející klinické centrum, které poskytuje specializovanou medicínu na velmi vysoké úrovni a současně zázemí odborníkům z mnoha lékařských oborů. Odborná pomoc se zaměřuje především na pediatrické obory, traumatologii, onkologii a pneumologii. Samozřejmě si udržuje vysoký standard i v dalších klinických oborech.

Thomayerova nemocnice ve spolupráci s Všeobecnou zdravotní pojišťovnou (VZP) nabízí preventivní onkologickou prohlídku pro pojištěnce VZP nad 35 let. V rámci tohoto projektu je pacient podroben komplexnímu onkologickému vyšetření. Je mu proveden například odběr krve se zaměřením na hladinu nádorových ukazatelů, dále základní biochemická vyšetření anebo ultrazvuková vyšetření rizikových orgánů v návaznosti na pohlaví klienta. Celková cena vyšetření nepřesahuje 5 tisíc korun a je klientovi proplacena VZP na základě voucheru.

V prosinci 2009 nemocnice zakoupila moderní spirometrický přístroj Masterscreen – PFT Jaeger pro funkční vyšetření plic dětských pacientů Pediatrické kliniky IPVZ a FTNsP. Přístroj byl zakoupen za finanční podpory VDV – Nadace Olgy Havlové a Nadace OKD. První měsíc provozu posloužil ke stanovení stavu dýchacího ústrojí a určení typu a rozsahu onemocnění cca u 130 dětí a začal být používán k praktické výchově budoucích lékařů a sester.

Thomayerova nemocnice je také nositelem mezinárodního certifikátu Baby Friendly Hospital (Nemocnice přátelská dětem), udělovaného WHO a UNICEF.

V Thomayerově nemocnici realizují svoji výuku lékařské fakulty Univerzity Karlovy:

  • 1. lékařská fakulta UK Praha
  • 2. lékařská fakulta UK Praha
  • 3. lékařská fakulta UK Praha

Zdroj: Nemocnice Krč

Diskuze

V diskuzi ZÁMEČNICKÁ POHOTOVST PRAHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

Pokud budete potřebovat otevřít zabouchnuté dveře v Praze, objednejte si zámečníka, který je k dispozici non-stop na www.zamecnicka-pohot…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Thoroid.

Mám také poměrně fajn zkušensoti s pohotovostí key service (www.key-service.cz), dorazili i hodně pozdě večer, když jsem zlomil klíč při otevírání dveří.

Zdroj: diskuze Zámečnická pohotovst Praha

Veterinární pohotovost v Praze

Veterinární pohotovost v Praze nabízejí vybrané kliniky nebo jednotlivé ordinace, jejich ordinační hodiny jsou zpravidla od 20:00 do 8:00 hodin.

V Praze můžete využít i veterinární záchrannou službu Pet-Medic, která je dostupná 24 hodin denně. Náplní práce je poskytování odborné první pomoci, převoz s odbornou posádkou a předání pacienta na kliniku, nemocnice nebo ordinace. Veškeré činnosti na sebe plynule navazují.

Zdroj: Veterina Praha

Diskuze

V diskuzi OTOK PO ŠTÍPNUTÍ HMYZEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Beruska.

Dobrý den , prosím včera mně něco štíplo , vypada to jako břed a je to čím dál větší , mám alergii tak nevím jestli mám jítna pohotovost .Děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Otok po štípnutí hmyzem

Vize nemocnice Kolín

Nemocnice má nově zrekonstruovaný blok. Plánuje se opravení pavilonu O, kde by mělo být nové oční oddělení a ORL. Rekonstrukci by potřebovala i porodnice. Prostředky na opravy by měly vzejít z evropských fondů.

Autor: © svevi
Foto:
© ZyMos

Zdroj: Nemocnice Kolín

Diskuze

V diskuzi ZRYCHLENÉ DÝCHÁNÍ U PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenek.

Proč u nás není pohotovost pro psy a kočky nebo záchranka která přijede aby pomohla v každé pozdní hodině jako člověku i to je tvor který cítí bolest a potřebuje rychlou pomoc.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zrychlené dýchání u psa

Oddělení nemocnice Kolín

  • Anesteziologicko-resuscitační oddělení a víceoborová JIP
  • Angiocentrum
  • Centrální laboratoře
  • Centrum prenatální péče
  • Dětská chirurgie
  • Dětské oddělení
  • Diacentrum
  • Endoskopické centrum
  • Geriatrické oddělení
  • Gynekologicko-porodnické oddělení
  • Hemodialyzační oddělení
  • Chirurgie
  • Interní oddělení
  • Klinická onkologie
  • Kožní oddělení
  • Mammocentrum
  • Magnetická rezonance
  • Neurologie
  • Nukleární medicína
  • Oční oddělení
  • Ortopedie
  • Plicní oddělení – TRN
  • Radiodiagnostické oddělení
  • Rehabilitační oddělení
  • Sociální oddělení
  • Tělovýchovné lékařství
  • Urologie
  • Ušní, nosní, krční – ORL
  • Závodní lékař

Zdroj: Nemocnice Kolín

Diskuze

V diskuzi KLYSTÝR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Dobrý den,
mám jen jednu otázku.
Je možné si někde nechat ten klystýr udělat? Třeba někde v nemocnici?
Zatím jsem žádnou podobnou službu nenašel mimo hydrocolon terapie.
Žádná nemocnice to nenabízí a řekl bych, že se tomu i některé nemocnice vyhýbají i v případě, že pacient nemá možnost si tuto proceduru udělat sám. Děkuji za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Klystýr

Veterina Praha 4

Veterinární nemocnice Ivet poskytuje veterinární ošetření a pohotovost všem druhům zvířat. U této kliniky je i nemocnice, která umožňuje hospitalizaci zvířat.

Zdravotní tým se skládá ze sedmi lékařů: MVDr. Zdeněk Košmera, MVDr. Pavlína Lukšovská, MVDr. Dušan Anděl, MVDr. Patricie Oravová, MVDr. Petra Viziová, MVDr. Renata Kosinová a MVDr. Petr Bogumský; a šesti sester: Ing. Zdeňka Doležalová, Hana Chvojková, Lucie Melenová, Monika Eliášová, Kateřina Chrpová, Radka Sivoková.

Nemocnice je vybavena operačními sály, lůžkovou částí, digitálním RTG, SONO, EKG, dialyzačním přístrojem, zubním ultrazvukem, biochemickým analyzátorem, hematologickým analyzátorem, inhalační anestézií s isofluranem + monitoringem průběhu anestezie, kyslíkovým koncentrátorem, endoskopem, mikroskopem, maxi driverem, mini driverem, infuzní pumpou, lineárním dávkovačem, centrifugou, refraktometrem, tonopenem, otoskopem, oftalmoskopem, různými kamerami.

Klinika se specializuje na základní veterinární péči, laboratorní diagnostiku, dermatologii, endokrinologii, gastroenterologii, gynekologii, chirurgii, kardiologii, laboratoř, neurologii, onkologii, oftalmologii, ortopedii, hematologii, respirační choroby, sonografii, stomatologii, urologii, poruchy chování a speciální typy operací (TTA, CWO, TPO).

Veterinární nemocnice Ivet, Ke Kamýku 996/3, 140 00 Praha 4, tel.: 241 714 358, e-mail: ivet@ivet.cz, webová adresa.

Ordinační doba

• pondělí až neděle od 8:00 do 20:00 hodin

Zdroj: Veterina Praha

Poradna

V naší poradně s názvem EXTRAKCE JEDNICKY,-ZLOMENY KOREN. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikola.

Dobry den,ve středu mi trhali koren u jednicky v pravo nahoře,dvojku mi zbrousil a prichystal na cep s korunkou,ve ctvrtek jsem prijela l zubaři s tim,ze jsme byli domluveni,na nahradu jednicky a korunky na dvojku,ale pres noc me to šíleně chytlo a bolelo a prijde mi ze me boli ta dvojka,s kterou nebyl žádný problem.Lekar mi tedy predepsal ant.Augmentin 625mg s tim ze se mi to zanitilo a nic na bolest,sehnala jsem si aulin na bolest, ale nezabira mi,uz 3 dny jsem se nevyspala v pondeli mam prijit,dnes je sobota a ja si nejsem jistá,zdali to do pondeli vydrzim,ta bolest mi vystreluje az do spodnich zubů. Prosim o radu,zdali si s tim zajet na pohotovost nebo pockat na meho lekare stomatochirurga do pondeli? Dekuji a preji hezky den

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Pohotovost bude nejlepší řešení. Aspoň to prohlédnou, dají prostředek proti bolesti a vás uklidní, že jste nic nezanedbala. Pak zajděte za svým stomatochirurgem.

Zdroj: diskuze Extrakce jednicky,-zlomeny koren.

Kde najít kožní pohotovost v Praze

Hlavní město Praha nemá žádnou pohotovost, která by se věnovala jen kožním onemocněním. Během pracovních dnů od pondělí do pátku jsou k dispozici kožní ambulance s ordinační dobou obvykle od 8 do 15 hodin. Tyto kožní ambulance jsou k dispozici jak v pražských nemocnicích, tak v soukromých zařízeních. Jejich seznam na mapě je vidět zde: kožní ambulance Praha. Většina těchto ambulancí přijímá pacienty jen po předchozím objednání.

Mimo běžnou ordinační dobu je k dispozici pak již jen urgentní příjem, který řeší mimo jiné i akutní kožní problémy. Hlavní město Praha má celkem 5 urgentních příjmů, které jsou umístěny v pražských nemocnicích. Praktický přehled všech urgentních příjmů, které jsou vám nejblíže, je vidět tady: pohotovost Praha.

Zdroj: Kožní pohotovost Praha

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST ZUBU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek .

Paralen může pomoci, ale u vás už jeho účinky nestačí. Bolest utiší jen zásah zubního lékaře. Nezvyšujte dávkování paralelu na více než 1 gram paracetamolu v jedné dávce a mezi dávkami dodržujte časový rozestup minimálně 4 hodiny. To jsou 2 tablety Paralenu každé 4 hodiny.
Zřejmě máte zánět okostice, který je třeba ihned ošetřit, nejlépe na zubní pohotovosti nebo hned zítra u běžného zubaře jako akutní případ. Když to neuděláte, tak s každým dalším dnem se u vás zvyšuje riziko komplikací a budoucích trvalých následků.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Haluz.

No jistě... Na pohotovost, by mě leda v bezvědomí dovezli, sleduji co se tam děje, působí tam lidem bolest, jen proto aby si příště rozmysleli jestli tam půjdou, každý zubař se chytá za hlavu, jak mu přichází pacienti z pohotovosti.. Kupodivu, co já jsem ve své "vykotlané" tlamě dokázal, tomu bych nikdy nevěřil, víte co mi řekněte.. proč chudáci na bali, velmi chudí lidé, nemaj co jíst, dřina, ale zuby dokonalé, čištění žádné, zubař jakbysmet.. čím to asi bude.. ale joo, pošlete na pohotovost, tam to vyřeší nejlépe jak mohou, přitom stačí, změnit stravu, vynechat cukry, a dezinfikovat čelist do hloubky.

Zdroj: diskuze Bolest zubu

Současnost nemocnice Kolín

Oblastní nemocnice Kolín (ONK) byla založena v roce 2005. V roce 2006 k ní byly přidruženy podniky nemocnic získané Středočeským krajem od státu v rámci přechodu majetku a závazků ze státu na kraje. Jednalo se o tyto podniky:

  • Nemocnice a sdružení zdravotnických zařízení Nymburk
  • Léčebna dlouhodobě nemocných na Vojkově
  • Nemocnice s poliklinikou Brandýs nad Labem – Stará Boleslav

V roce 2007 byla Nemocnice s poliklinikou Brandýs nad Labem z ONK vyčleněna a zprivatizována společností PP Hospitals s.r.o. NaSZZ Nymburk získalo město Nymburk. Od roku 2010 ONK provozuje pracoviště Nemocnice Kutná Hora.

Oblastní nemocnice Kolín, akciová společnost, je obchodní společnost stoprocentně vlastněná Středočeským krajem a poskytující zdravotní péči. V současné době má tři hlavní pracoviště: Nemocnice Kolín, Nemocnice Kutná Hora a LDN na Vojkově. V prostorách Oblastní nemocnice Kolín se natáčel seriál Život na zámku.

Kolínská nemocnice pořádá odborné vzdělávací akce a konference. V roce 2014 to byly například konference s názvem Hygiena rukou – čistá péče = bezpečná péče, Základy EKG, Kardiopulmonální resuscitace a další.

Zdroj: Nemocnice Kolín

Adresa

  • Nemocnice Boskovice s. r. o.
  • Otakara Kubína 179
  • 680 21 Boskovice
  • Kontakty
  • e-mail: info@nembce.cz
  • fax: 516 491 606
  • spojovatelka: 516 491 111
  • jednatel: prof. MUDr. Miloš Janeček, CSc.: 516 491 102 (asistentka jednatele)
  • náměstek pro LPP: primář MUDr. Vladimír Zemánek: 516 491 440
  • náměstek pro ošetřovatelskou péči: Mgr. Olga Fialová: 516 491 120

Zdroj: Nemocnice Boskovice

Kontakt

Po delimitaci OUNZ Blansko v roce 1992 přešla nemocnice do správy Města Boskovice, které v roce 1995 převzalo také majetek. V roce 1996 začala nemocnici provozovat společnost Brumeda s.r.o., následně IN Boskovice a.s., a to až do roku 2006, kdy byla za účelem provozování nemocnice zřízena Nemocnice Boskovice s.r.o., jejímž jediným vlastníkem je Město Boskovice.

Nemocnice byla budována jako nemocnice základního typu. Předností poskytované zdravotní péče je komplexnost základních oborů a tím určitá celistvost péče pro nemocné v jednom místě v návaznosti na specializovaná pracoviště. V červenci 2008 získala certifikát systému jakosti podle normy ČSN EN ISO 9001:2001.

Nemocnice má 6 lůžkových oddělení a síť odborných ambulancí. Obě klinické složky využívají služeb rozsáhlého komplexu. Lůžkový fond tvoří 272 lůžek, ambulantní provoz zajišťuje síť odborných ambulancí a poraden, další služby poskytuje 9 komplementárních pracovišť.

Zdroj: Nemocnice Boskovice

Historie nemocnice

V roce 1778 fungovala v Kolíně vojenská nemocnice, a to do roku 1814. V roce 1778 vznikla na místě obecního dvora také první městská nemocnice, jejíž původně jednopatrová budova se dočkala postupných rozšíření. Nejprve nabízela jen 8 lůžek, později už 30 a po rozšířené nástavbě druhého poschodí již 61 lůžek. Nemocnici měl pod svou správou městský fyzik. Ústav ale stále nevyhovoval soudobým požadavkům, takže se roku 1892 okresní zastupitelstvo usneslo, že bude vystavěna nová nemocnice, a to na místě, kde kolínská nemocnice stojí dnes. Činnost nemocnice byla v plném rozsahu zahájena v roce 1898. Nejprve měla 100 lůžek, později 160. Požadavkům své doby už tato nemocnice vyhovovala. Disponovala dvěma operačními sály (určenými pro čistou a hnisavou chirurgii). V zahradě nemocnice stál i oddělený pavilon určený pacientům s infekčním onemocněním. Od roku 1913 měla nemocnice rentgenový přístroj. Během první světové války byla kolínská nemocnice součástí vojenské pozorovací stanice s filiálkou v okresním chorobinci. Ten pak převzala vojenská správa a v roce 1916 mohla nemocnice znovu plnit svůj účel.

Zdroj: Nemocnice Kolín

Poslání nemocnice

Posláním a současně předmětem činnosti Thomayerovy nemocnice je:

  • Poskytování kvalitní lůžkové a ambulantní péče obyvatelstvu Prahy a České republiky v základních i specializovaných oborech.
  • Zajištění ochrany zdraví občanů Prahy a Středočeského kraje v případě mimořádných krizových situací a událostí.
  • Výchova a vzdělávání studentů zdravotnických škol, lékařských a farmaceutických fakult, pregraduální a postgraduální vzdělávání lékařů a farmaceutů, vzdělávání zdravotnických pracovníků i jiných odborných pracovníků pracujících ve zdravotnictví.
  • Rozvoj vědeckovýzkumné činnosti v medicíně.

Zdroj: Nemocnice Krč

Oční

Oční oddělení Thomayerovy nemocnice se zaměřuje na mikrochirurgické postupy v oblasti předního segmentu oka, dále ve specializovaných poradnách na péči o nemocné s chorobami očí – konkrétně s diabetickou retinopatií, glaukomem, makulárními degeneracemi, další skupinu představují nemocní s alergickými chorobami, záněty duhovek a záněty ostatní uveální tkáně. Dětskou problematikou se zabývá Dětská poradna.

Z očních operací jsou zde rutinně prováděny operace šedého zákalu s použitím měkkých nitroočních čoček. Operace se provádí pomocí moderního ultrazvukového přístroje. Podrobné předoperační vyšetření umožňuje plánování pooperační korekce. Dále se zde provádí operace zeleného zákalu a operace rohovky. Velmi časté zákroky představují laserové výkony na sítnici Argon laserem a operace následného šedého zákalu YAG laserem.

Glaukomová poradna provádí vyšetření vrstvy nervových vláken laserovým paprskem pomocí nového přístroje GDX. Sítnici vyšetřujeme také pomocí přístroje OCT.

Oční oddělení provádí také plastické výkony víček a spojivky. Výkony hrazené ze zdravotního pojištění se provádí bezplatně. Do všech poraden je možné se objednat telefonicky.

Primář: MUDr. Karel Sedláček

Vrchní sestra: Dana Šlehoferová

Umístění: Pavilon B1

Sekretariát – kartotéka tel.: 733 670 730

Zdroj: Nemocnice Krč


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP