Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

TIBETSKÁ OČISTA LEDVIN

OBSAH

Tibetská očista ledvin

Nejvhodnějším obdobím pro Tibetskou očistu jsou měsíce leden a únor, právě v této době jsou ledviny, močový měchýř a celý urogenitální systém oslabeny u všech lidí.

Postup: 5 půllitrových skleniček očíslujeme od 1 do 5. Každý den dáme do jedné skleničky 2 polévkové lžíce rýže natural a vodu, uložíme do lednice. Šestý den ráno z 1. skleničky uvaříme kaši – vaříme cca 10 minut –, kterou sníme k snídani. Poté nic nejíme 3 hodiny. Jako prevenci myomů přidáme špetku mletého zázvoru. Sedmý a další den, až do desátého uděláme totéž.

Zdroj: Ledvinová očista

Diskuze

V diskuzi LEDVINOVÁ OČISTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra.

Prosím o radu. Všude jsou nejrůznější informace o funkci, čištění ledvin, ale jídelníček pro selhávající ledvin, kdy je potřeba omezit fosfor, draslík a sodík není nikde. Velmi bych potřebovala nasměrovat tímto směrem. Děkuji Věra

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ledvinová očista

Tibetská houba prodej

Tibetská houba se dá běžně zakoupit prostřednictvím diskuse pod článkem od lidí, kteří ji pěstují.

Zdroj: Kefírová houba

Poradna

V naší poradně s názvem PŘÍZNAKY PŘI ONEMOCNĚNÍ LEDVIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka.

Již delší dobu mám otoky kotníku,dušnost,unavu,je možné že by se mohlo jednat o onemocnění ledvin? děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, otoky dolních končetin a únava můžou být příznakem onemocnění ledvin. Dušnost by ale spíše ukazovala na kardiovaskulární problém. Nejlépe bude, když svůj zdravotní stav zkonzultujete se svým praktickým lékařem. Popřípadě "na vlastní pěst" můžete na poliklinice v Lipníku nebo lépe v Olomouci navštívit přímo nefrologii s ledvinami a kardiologii se srdcem a cévami.
Otoky dolních končetin můžete korigovat zvednutím nohou vleže a jejich opřením o svislou stěnu, popřípadě nošením kompresních punčoch. Únavu vám pomůže zmírnit odkyselení organizmu a užívání probiotik. Dušnost, tu až podle její příčiny.
Svůj stav nepodceňte a nechte se vyšetřit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Příznaky při onemocnění ledvin

Věk

Tibetská doga se dožívá věku kolem 10–12 let, ale i déle.

Zdroj: Tibetská doga

Diskuze

V diskuzi LEDVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Dobrý den, bojim se ze mam zánět ledvin občas mi boli konečník hodně trpím na záněty. Muže to byt od ledvin ten konečník? Děkuji Janoušková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milca milena.

Mela jsem.zanet mocoveho měchýře ten sem si vilecila ale zacali me dost bolet ledviny hrozne bolesti zasla jsem si k doktorovi a byl mi predepsan furolin ale nevim jestli tento lek je na zanet ledvin nezda se mi zanet mocoveho mechyre uz nemam ale bolesti neustoupili

Zdroj: diskuze Ledviny

Tibetská houba – prodej a kde ji koupit

Tibetskou houbu můžete sehnat od kamarádky nebo koupit přes internet. Zde je odkaz na koupi tibetské houby.

Zdroj: Tibetská houba

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SNÍŽIT KREATININ V KRVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den,
léčím se na nefrologii s chronickým selháváním ledvin. Píšete v článku, že je potřeba zvýšit pitný režim, aby se kreatinin z ledvin vyplavil. Uvědomujete si, že jsou to obecné informace, které můžou člověku s chronickým selháváním ledvin ublížit??? Při tomto onemocnění je více tekutin spíše na škodu, dle odborného názoru nefrologa.
Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, máte pravdu, že při špatné funkci ledvin může být nadbytek tekutin rizikový. Do článku jsme proto doplnili informaci pro koho je text určen, neboť byl koncipován pro zdravé lidi jejichž zvýšený kreatinin souvisí s jejich aktivní sportovní či hubnoucí činností.
Z vašeho příspěvku je cítit, že vás toto nedorozumění rozčílilo, což je nám všem v redakci velmi líto a věříme, že toto opatření zamezí opakování této situace. Zároveň vám ale děkujeme, že jste nám dala o této situaci vědět.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak snížit kreatinin v krvi

Prodej a cena

Tibetská doga se dá zakoupit přímo od chovatelů. Někteří chovatelé prodávají i psi bez průkazu původu. Cena se pohybuje s průkazem původu okolo 12 000 korun a bez průkazu původu okolo 5 000 korun.

Zdroj: Tibetská doga

Poradna

V naší poradně s názvem OTAZKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Robert.

Ma uzivani kotvicniku nejake negatyvni ucinky na funkci ledvin nebo na onemocneni dnou? Mam spatnou funkci ledvin a dnu. Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nemoc dna je výsledkem onemocnění ledvin. Co se týče tribulusu, tedy kotvičníku zemního, tak nemá žádné prokázané negativní účinky na ledviny.
Z výzkumu na zvířatech se zdá, že plody tribulusu ledviny spíše chrání před oxidačními poškozeními a to již v poměrně nízkých dávkách. Rovněž se zdá, že kotvičník také působí proti stresu a dá se o něm hovořit jako o adaptogenu.
Jiným výzkumem bylo prokázáno, že tribulus snižuje vysoký krevní tlak. Vzhledem k tomu, že snížení krevního tlaku bylo spojeno se zvýšením močového výkonu, zdá se, že pozorované přínosy byly prospěšné i pro ledviny.
Z výživného hlediska nemá tribulus žádné nebezpečné množství purinů a je proro při dně povolen.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kotvičník nežádoucí učinky

Tibetská doga alias tibetský mastif

Tibetská doga neboli tibetský mastif je jednou z nejstarších čistých ras zachovaných v původní podobě. První písemné zmínky o tomto psu pocházejí z období cca 1000 let před našim letopočtem.

Celkový vzhled je mohutný, těžký, dobře stavěný se silnou kostrou. Působí vážným dojmem. V tomto plemeni se spojuje majestátní síla, mohutnost a vytrvalost. Pomalu dospívá. Feny dosahují nejlepší kondice ve dvou až třech letech, psi okolo 4. roku.

Zdroj: Tibetská doga

Poradna

V naší poradně s názvem ČISTĚNÍ LEDVIN PETRŽELÍ PŘESNÝ RECEPT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Syrovátková.

Dobrý den,prosila bych o sdělení přesného návodu na petrželový odvar.Děkuji ,Marie

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Množství vody je 7 hrnečků na jeden hrneček petržele.

Zdroj: diskuze Čistění ledvin petrželí přesný recept

Význam čištění ledvin

Ledviny fungují jako filtr, čistí krev a vylučují nežádoucí látky z těla. Pravidelnou očistou ledvin přispějeme k posílení imunitního systému, pročistíme a zregenerujeme tělo, vyloučíme nebezpečné toxiny, hnilobné látky a naše tělo bude moci i nadále dobře fungovat.

Zdroj: Ledvinová očista

Diskuze

V diskuzi CITRONOVÁ DIETA-OČISTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva fojtikova.

zajímalo by mě,jak dlouho se očista,nebo dieta může držet,

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Monika Janoušková.

Dobrý den,může citronovou šťávu i má 11letá dcerka?a jak dlouho se limča pije?Děkuji Monika

Zdroj: diskuze Citronová dieta-očista

Co je to tibetská houba

Prostý lid tibetskou houbu používal především jako prostředek k uchování kozího, koňského a kravského mléka v kožených vacích. Při užívání mléka s tibetskou houbou bylo objeveno, že lidé jsou minimálně nemocní a nevyskytují se u nich civilizační choroby, například problémy s vysokým tlakem, nemoci cév a srdce, problémy s trávením, a dokonce se nevyskytovala ani rakovina a tuberkulóza. Obyvatelé Kavkazu se díky tibetské houbě dožívali velmi vysokého věku.

Zdroj: Tibetská houba

Poradna

V naší poradně s názvem NEVYHOVUJÍCÍ POTRAVY PŘI NEDOSTATEČNÉ FUNKCI LEDVIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslava Podělová.

Prosím o seznam nejvíce nevyhovujících potravin při nedostatečné funkci ledvin i bylinek,které je naopak možné používat.Děkuji a myslím a doufám ,že pomůžete i více nemocným s touto chorobou.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Nejvíce nevyhovující potravina je sůl a všechno co ji obsahuje. Dále pak velké množství masa, vajec a luštěnin. Potraviny s vysokým obsahem fosforu také nejsou vhodné.
Seznam nevhodných potravin:
Maso, drůbež, ryby, obiloviny a ovesné vločky, mléčné výrobky, fazole, čočka, ořechy, pomeranče, banány, brambory, rajčata, hnědá a divoká rýže, otruby obilovin, celozrnný chléb a těstoviny.
Nevhodné potraviny můžete konzumovat, ale jen v malém množství.
Seznam vhodných potravin:
Čerstvé ovoce a zelenina, pečivo, bílá rýže, rýžové mléko (ne obohacené), kukuřičné a rýžové lupínky, lehce ochucené limonády, jablka, broskve, mrkev, zelené fazole, bílý chléb a těstoviny, bílá vařená rýže.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nevyhovující potravy při nedostatečné funkci ledvin

Cordyceps sinensis

Cordyceps sinensis se používá v tradiční čínské bylinné medicíně jako přírodní léčivý prostředek po více než 2000 let k léčbě neduhů ledvin a plic, obnově fyzických sil a imunitního systému a také k omlazení a posílení sexuální energie. Cordyceps sinensis obsahuje různé biologicky aktivní látky, mezi které patří polyaminy, peptidy, 77 mikro- a makroprvků, vitamíny B1, B2, B12, E a K, všechny esenciální aminokyseliny, glutamát, L-tryptofan, L-arginin a lysin, d-manitol, deriváty ergosterolu a alkaloidy. Cordyceps obsahuje také 80 typů enzymů (včetně koenzymu Q10), mastné kyseliny (hlavně olejovou, linolovou, palmitovou a stearovou) a steroly.

Zdroj: Tibetská houba cordyceps

Poradna

V naší poradně s názvem ZVÝŠENÁ KYSELINA MOČOVÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Božena Zemanová.

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jestli se hodnoty kyseliny močové měří na lačno, nebo je to jedno? A proč mám někdy kyselinu močovou zvýšenou a někdy zase nízkou.Dodržuji pořád stejný jídelníček, dá se říci dietní /dia/.

Děkuji Zemanová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kyselina močová se zjišťuje z krve a není třeba ji odebírat nalačno. Výkyvy hodnot kyseliny močové jsou způsobeny jednak stravou a pak aktuální funkcí ledvin. Nedostatečná funkce ledvin je právě primární příčina zvýšené kyseliny močové v séru.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zvýšená kyselina močová

Tibetská houba v těhotenství

Díky obsahu výživných látek v kefíru její užívání není jen možné, ale přímo vhodné. Jak v období těhotenství, tak i v době kojení můžete bez obav kefír konzumovat. Pokud máte alergii na laktózu, pak se nemusíte ničeho bát. Kefír se laktózou krmí, a proto ve výsledném nápoji je laktózy jen minimálně. Čím déle se fermentuje, tím méně je laktózy v nápoji. Pro co největší omezení obsahu laktózy je vhodná sekundární fermentace. Obecně je mléko v kefíru natolik přetráveno, že by nemělo způsobovat trávicí obtíže.

Zdroj: Tibetská houba

Diskuze

V diskuzi OČISTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ancica.

Přesvědčilo mě hlavně, že přípravek je čistě přírodní, asi do toho půjdu. Očista střev se hodí a s tím by se měla posílit i imunita. Tak doufám, že to bude fungovat.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Očista

Je cordyceps houba

Cordyceps patří mezi takzvané medicínské houby.

Zdroj: Tibetská houba cordyceps

Cordyceps sinensis cena

Zde můžete vidět ceny Cordyceps sinensis.

Zdroj: Tibetská houba cordyceps

Co je to tibetská houba

Tibetská houba je kombinace bakterií a kvasinek v bílkovinách, tucích a cukrech, vzhledem připomínající květák. Jakmile se tibetská houba zalije mlékem, působením mnoha druhů bakterií a kvasinek se spouští kvasný proces. Bakterie tibetské houby metabolizují mléčný cukr na mléčnou kyselinu, čímž vznikne kyselý, lehce perlivý, mírně alkoholický nápoj s konzistencí podobnou řídkému jogurtu, který zpravidla tolerují i osoby alergické na laktózu. Kefírový nápoj zamezuje shromažďování a hnití potravy ve střevech a odkyseluje organizmus. V trávicím traktu se dokáže vypořádat s různými nežádoucími přemnoženými kvasinkami, bakteriemi a viry a také výrazně stimuluje imunitní systém. Díky faktu, že se mléčný kefír živí laktózou z mléka, mohou ho konzumovat i osoby, které jsou na tuto látku alergické.

Zdroj: Kefírová houba

Bolest ledvin při nádechu

Bolest ledvin při nádechu anebo bolest ledvin při pohybu mohou být způsobeny zánětem ledvin. S jistotou vám to ale řekne až váš lékař poté, co vás vyšetří a zkontroluje vám moč. Také tyto bolesti mohou být zaměněny za bolesti páteře, které mohou vystřelovat do oblasti ledvin.

Zdroj: Bolest ledvin

Čištění ledvin petrželí

Petržel je známá jako nejlepší přírodní prostředek na čištění ledvin.

Postup: Kupte jednu kytičku petržele, omyjte ji, pak ji pokrájejte na malé kousky, hoďte ji do hrnce, zalijte čistou vodou (na jeden díl petržele je potřeba 7 dílů vody), povařte ji deset minut a nechte vychladnout, pak vývar přefiltruje, nalijte do čistých lahví a vložte do ledničky. Pijte jeden pohár denně. Výsledek uvidíte v moči. Sůl a ostatní nahromaděné nečistoty vycházejí z vašich ledvin a také sami spatříte rozdíl a budete se cítit jako nikdy předtím.

Zdroj: Ledvinová očista

Chov

Tibetská doga nepotřebuje speciální péči. Je potřeba občas pročesat srst, vyčistit oči a uši. Potřebuje dostatek pohybu.

Péče o srst je jednoduchá. Stačí jednou týdně prokartáčovat, pouze v době línání (v jarním období) je třeba vyčesávat starou, mrtvou podsadu. Zvláštní pozornost vyžaduje místo za ušima, kde se může vytvořit hrouda ze zcuchaných chlupů. Srst tibetské dogy nemá sklony k filcovosti, takže péče nevyžaduje velké úsilí ani čas. Pokud zmokne, oklepe se a sama během chvilky proschne. Díky husté podsadě se voda nedostane na kůži. Zvláštností tohoto plemene je, že není cítit.

Toto plemeno není náchylné k žádným specifickým nemocem.

Je nutné krmit velmi kvalitní stravou. Nejlépe granulemi vyšší třídy pro obří plemena, v nichž je vyvážený poměr vápníku a fosforu. Dále je velmi důležité přidávat ke stravě přípravky na podporu vývoje kloubů. Tibetská doga není vzhledem ke své mohutnosti velký jedlík, ale štěňátka je lepší hlídat a nepřekrmovat je.

Feny tibetské dogy hárají jednou za rok, většinou na podzim. Tibetská doga může být chována celoročně venku.

Zdroj: Tibetská doga


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP