Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

TIK V PRAVÉM OKU

OBSAH

Pověry o pískání v pravém uchu

Zvonění v pravém uchu je přímo spojeno s spiritualitou. Pro duchy je to snadný způsob, jak se s vámi na Zemi dostat do kontaktu.

Duchovní říše vás chce kontaktovat, aby vám sdělila poselství, které odstartuje vaše duchovní probuzení.

Pískání v uších duchovní příčina:

  1. Někdo o vás mluví.
    Běžně se říká, že když vám zvoní ucho, někdo vás pomlouvá. Duchové se vás snaží varovat před touto zradou tím, že vám zazvoní v uších. Chtějí, abyste byli obezřetnější vůči tomu, komu svěřujete své informace.
  2. Zvonění ve vašem pravém uchu znamená, že přichází významné požehnání.
    Duchové nechávají vaše pravé ucho zvonit, aby upoutaly vaši pozornost. Chtějí vám říci, že duchovní dar je v blízké budoucnosti.
  3. Duchové vám chtějí připomenout, že nejste sami.
    Duchové nad vámi bdí. V těžkých chvílích vám umožní zazvonit v uších, abyste věděli, že jsou s vámi. Přestože je zvonění v uchu fyzicky nepohodlné, má poskytovat duchovní pohodlí.
  4. Zvonění v uších naznačuje, že potřebujete více času k práci na své spiritualitě.
    Duchové chtějí, abyste investovali více času do meditace nebo se modlili, a posílili tím svoji spiritualitu. Chtějí upoutat vaši pozornost, než se příliš vzdálíte.

Zdroj: Pověry o pískání v pravém uchu

Poradna

V naší poradně s názvem KOŽNI ÚTVAR NA PRAVEM LÝTKU NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra entova.

Na pravém lýtku nohy mého muže se objevil na kůži červený zvětšujicí strupujici útvar zatím nevíme k čemu to přiřadit.dekuji Entova
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zřejmě jde o nějaký druh keratozy. Seboroicka nebo aktinická. Někdy se může takto projevovat i rakovina kůže. Určitě to nechte prohlédnout odborníkem na kožním. Tak jako tak budete potřebovat léčbu na předpis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kožni útvar na pravem lýtku nohy

Jaterní hemangiom příznaky

Jaterní hemangiom je většinou objeven náhodně, zejména při vyšetření počítačovou tomografií a magnetickou rezonancí. Nejčastějšími příznaky jsou bolesti břicha a pocit tlaku v pravém horním kvadrantu. Klasická vyšetření ukazují občasně citlivá játra, krevní testy ale nenaleznou žádné změny.

Zdroj: Jaterní hemangiom

Diskuze

V diskuzi HÝŽDĚ ÚTVAR V HYZDI TVRDÝ BOLESTIVÝ PLUS BOLEST V PRÁVEM PODBRISKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena.

Útvar v dolní části pravého hyzde bolest plus bolest páchání v právem podbrisku stav po hysterectomii

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hýždě útvar v hyzdi tvrdý bolestivý plus bolest v právem podbrisku

Duchovní příčina prasklých koutků

Duchovní příčiny nebo pověry o prasklých koutcích nejsou nijak vysvětleny. Známé jsou pouze pověry o záškubech rtů a o suchých rtech.

Pověry o záškubu horního rtu

Níže jsou uvedeny některé z mýtů týkajících se záškubů na rtech, které nemají vědeckou podporu, ale získáte je na internetu:

  • Pravděpodobně se stane něco špatného, ​​pokud zjistíte, že se vám cuká spodní ret.
  • Pokud máte záškuby v levém horním rtu, pravděpodobně budete bojovat s blízkým příbuzným nebo ztratíte přítele.
  • Pokud vám škube v pravém horním rtu, brzy dostanete spoustu peněz.
  • Přijdete o peníze v případě, že se vám škube v pravém dolním rtu.
  • Pokud máte záškuby v obou rtech, brzy se setkáte s nějakým cizincem.

Zdroj: Prasklý koutek duchovní příčina

Diskuze

V diskuzi CO ODTÉKÁ DRENEM PO OPERACI ŽLUČNÍKU A ODKUD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Danka.

dotaz:co odtéká a odkud drenem po těžké operaci žlučníku :Jak dlouho to asi trvá:Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hromek Petr.

Mám tři týdny po operaci žlučníku, vše se hojí, jen stále zůstává tupá bolest v pravém podžebří, hlavně při hlubokém nádechu. Nevím co stím. Moc to neustupuje.

Zdroj: diskuze Co odtéká drenem po operaci žlučníku a odkud

Podrážděný žlučník

Žlučníku nesvědčí hodně tuků a smažená jídla. To vede k jeho přetěžování, podráždění a k tvorbě žlučových kamenů. Při podráždění žlučníku se vyskytuje bolest v pravém podžebří vystřelující do zad až k pravé lopatce, která může být spojena s plynatostí, nadýmáním, škytáním, říháním, průjmem, nauzeou i zvracením, někdy i teplotou.

Léky, které se užívají při léčbě onemocnění jater, žlučníku či žlučových cest, jsou léky, které ulevují od bolesti v podžebří a rozpouští žlučové kameny. Když užíváte léky na žlučník, vyvarujte se mastných, smažených a sladkých jídel.

Zdroj: Žlučníkové problémy

Diskuze

V diskuzi PŘÍČINA SVĚDĚNÍ V UŠÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Hlavně v noci mám pocit ,že mne svědí uši vevnitř..nebo jako by mi v nich něco lozilo....je to asi půl roku...co je na to dobré??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anna Křápková.

Dobrý den,chtěla bych se zeptat na problém,který mi nastal před měsícem.Měla jsem svědění v pravem uchu,každý den v noci,nyní mám stále něco tekutého,jak kdyby jsem si tam nakapala vodičku,jenom v tom pravém.Je to moc nepříjemný,když si to čistím špejlíčkou,jenom na kraji,je to čistý.nic bebolí je to jenom mokrý. Děkuji za odpověď.S pozdravem A.K.

Zdroj: diskuze Příčina svědění v uších

Co to znamená zvonění v pravém uchu

Normálně se věnujete programu svého běžného dne, ale najednou vám z ničeho nic začne zvonit pravé ucho. Zvonění, které slyšíte v pravém uchu, může znít jako pulzující šum v uchu, pískání, bzučení nebo dokonce se může podobat spuštění alarmu. Často bývá pískání slyšet i po vystavení silnému hluku, ale o pískání v uších po hluku si povíme v jiném článku.

Když se objeví toto zvonění, často pokrčíme rameny s vysvětlením, že jde o zánět ucha nebo že to není žádný problém. Zvonění ve vašem uchu může být ve skutečnosti tinnitus. Tinnitus je odborné označení pro šelest v uších, které může v různých intervalech zesilovat či zeslabovat. Příčin tinnitu může být celá řada (od ušních zánětů až po úraz v oblasti hlavy nebo krku). Pro léčbu neexistuje zatím spolehlivá metoda, je ovšem možné tinnitus mnoha způsoby zmírnit.

Tinnitusu se není třeba obávat, většina případů není vážná. Příznaky zahrnují slyšení zvuku v uchu, které připomíná zvonění, řev, cvakání, bzučení, syčení nebo hučení. Výška zvuku se mění od nízké po vysokou.

Tinnitus má dvě formy. Existuje subjektivní a objektivní tinnitus . Rozdíl mezi těmito dvěma je, že subjektivní tinnitus můžete slyšet pouze vy, zatímco objektivní tinnitus je typ, který lze identifikovat lékařskou prohlídkou. Objektivní tinnitus může slyšet lékař pomocí malinkého mikrofonu, který zasune do ucha.

Subjektivní tinnitus lékaři nemohou detekovat, což může být skličující. Nadějí je vědecké vysvětlení příčin subjektivního tinnitu. Důvodem, proč slyšíte zvonění v pravém uchu, může být to, že máte problémy ve vnější, střední nebo vnitřní části ucha. Může to být také problém s vašimi sluchovými nervy nebo zvukem mozkových procesů. I přes veškerou dosavadní snahu stále neexistuje žádný lék, který tyto problémy zcela odstraní.

Zvonění v uších nemusí být vždy zdravotním problémem, ale může mít smysluplný duchovní význam.

Zdroj: Pověry o pískání v pravém uchu

Diskuze

V diskuzi MÁM PÁLENÍ JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Mornstejnova.

Stále me boli v pravém podzebri a občas pali

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mám pálení jater

Alergie na slunce

Solární dermatitida, máte pravdu, že trošku činí potíže, ona to není tak úplně alergie v pravém slova smyslu, nicméně ty léky, které máme na alergii, taky trochu pomáhají i zde. Ve vašem případě dále užívejte betakarotén. Pak jestliže pojedete k moři nebo se budete vystavovat sluníčku, tak ještě předem deset dní užívejte nějaké to antihistaminikum Claritin, Zirtec nebo Dithiaden, které užívejte i v době té dovolené. Dnes jsou k dostání již velmi moderní antihistaminika, a je v podstatě jedno, který přípravek si z této řady vyberete. Dnešní antihistaminika nezatěžují organismus a netlumí, jako tomu bylo dříve. K tomu je dobré použít nějaký opalovací krém s vysokým filtrem, koupený v lékárně, kde jsou krémy na opalování kvalitnější a s vyššími flitry (30 až 40 SPF).

Zdroj: Alergie na slunce

Poradna

V naší poradně s názvem SLEPÉ STŘEVO PŘÍZNAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka.

Dobrý den, mám bolesti v pravém podbřišku.Může se jednat o slepé střevo?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Může to být zánět slepého střeva, ale taky to může být gynekologický problém. Určitě by bylo vhodné poradit se o tom se svým gynekologem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Slepé střevo příznaky

Pozor na bolesti v pravém boku

Nezaměňte natažený sval za jiné onemocnění, které může mít stejné příznaky. Může se například jednat o takzvaný gastroezofageální reflux. Tento problém je způsoben uložením jícnu, který spojuje hltan se žaludkem.

Hluboká a tupá bolest nad pupkem s vyzařováním do zad doprovází akutní zánět slinivky.

Tupá, bodavá až ostrá bolest v nadbřišku, která se rozvine ve svíravou bolest na různých místech podbřišku, provází vedle dalších příznaků (horečka, zimnice, bolesti svalů a nevolnost) střevní chřipku.

Bolest okolo pupku či v pravém podbřišku trápí vedle klasických projevů pacienty s Crohnovou nemocí (chronické onemocnění postihující nejčastěji konečný úsek tenkého střeva).

Tupá bolest v zádech a v boku, vyzařující i do stejnostranné dolní poloviny břicha, může provázet ledvinovou koliku.

Bolest v pravém podžebří je typická pro žlučník. Někdy vyzařuje do zad a k pravé lopatce, jindy začíná ve středu břicha a vyzařuje vpravo, v další fázi přechází do levého podžebří. Bolest je silná, krutá až nesnesitelná a bývá popisována jako ostrá, bodavá nebo jako tlak. Mezi doprovodné jevy žlučníkového záchvatu patří pocení, slabost, nevolnost či zvracení.

Tupou až silnější ostrou bolestí v oblasti pravého podžebří se obvykle projevují jaterní potíže.

Bolest v pravém podbřišku je typická pro zánět slepého střeva. Mírná bolest doprovázená nevolností či zvracením a nespecifickým pocitem (například křeče) ve střední části břicha kolem pupku se během dvou až čtyř hodin přesune do oblasti pravého podbřišku. Podle typu onemocnění může být bolest lokalizována i vpravo v oblasti bederní páteře nebo vlevo v oblasti pánve. Pohyby, chůze a kašel bolest stupňují.

Také akutní gynekologické bolesti mohou mít charakter náhlé příhody břišní.

Léčba

Pokud je sval na boku natažený, je zapotřebí hlavně klid. Snažte se sval několik dní nezatěžovat. Kromě toho je vhodné přikládat ledové obklady. Postupem času pak svaly začněte rozhýbávat. Ledové obklady aplikujte během počátečních potíží, zhruba v prvních 24 hodinách, a to každou hodinu zhruba na 10–15 minut. Využívejte také protizánětlivé masti. Pokud je sval hodně bolestivý, je vždy nutné kontaktovat lékaře, který diagnostikuje problém a doporučí vhodný způsob léčby. Může totiž jít o větší poškození, kdy je v krajních případech zapotřebí i chirurgického zákroku.

Zdroj: Natažený sval břišní

Poradna

V naší poradně s názvem VARIKOKÉLA?? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

Na pravém varleti mám žílu je potažené téměř celé varle z pravé strany. Když si lehnu tak varle je normální není poznat, že tam je křečová žíla. Pobolívá to.. Co to je? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

To, že je na varleti žíla je normální a není vidět jen je možné ji nahmatat. Obvykle to není ani žíla v pravém slova smyslu, ale spíše chámovod. To, co popisujete, bude spíše žíla na šourku - pytlíku, ve kterém jsou varlata uložena. Na něm se skutečně mohou tvořit žíly podobné křečovým žilám a nejsou nebezpečné. Co je ale alarmující, je to pobolívání. To dopořučuji nepodcenit a nechat si varlata vyšetřit ultrazvukem (sono). Toto vyšetření může údělat buď přímo urolog a nebo může vypsat žádanku na speciální diagnostické oddělení. Vyšetření nebolí a je naprosto průkazné. Před vyšetřením varlat ultrazvukem je lepší vyholit ochlupení na pytlíku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Varikokéla??

Bolest žlučníku

Bolest žlučníku je různorodá. Hlavním ukazatelem, že žlučník není v pořádku a je postižen zřejmě nějakým onemocněním, je bolest. Kromě bolesti mohou na nemoc poukázat i další příznaky jako napětí v okolí pravého podžebří, pocit plnosti břicha, píchání v pravém podžebří, slabá či silná bolest v pravém podžebří, napětí, píchání a bolest, která může vystřelovat do zad až k pravé lopatce. Tyto příznaky mohou být dále doprovázeny říháním, škytáním či zvracením. Dalším viditelným příznakem, který poukazuje na nějaký problém se žlučníkem, je nažloutlé oční bělmo.

Pokud se u vás projeví bolest žlučníku, je důležité ji co nejdříve řešit, neboť bolesti ani jejich původ samy od sebe jen tak nezmizí. Bolesti žlučníku se odstraňují pomocí léčby. K tomu, aby k ní mohlo být přistoupeno, je zapotřebí v první řadě diagnostika, díky níž se zjistí, o jaké konkrétní onemocnění se jedná. Podle toho se pak problém řeší pomocí analgetik, která jsou podávána ve formě prášku, injekcí či kapačkou (například žlučníková kolika). Léky na žlučník uleví od nepříjemných bolestí v podžebří a pomohou odstranit chronickou zácpu způsobenou nedostatkem žluči ve střevě. Choleretikum také podporuje tvorbu vylučování žluče a tím pádem uvolňuje bolestivé křeče hladkého svalstva žlučníku. Pokud však pociťujete výrazné obtíže doprovázené nechutenstvím či brzkým pocitem plnosti, užívání choleretik doporučujeme spojit s vhodnou úpravou stravy (vynechání mastného, smaženého, příliš sladkého) a celkovou očistou organismu, která podrážděný žlučník zklidní. Pokud léky nezabírají, nastupuje laparoskopický operační zákrok (u výskytu zánětů, nádoru, kamenů, žlučníkového písku).

Zdroj: Žlučníkové problémy

Diskuze

V diskuzi LICHEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Kartáková.

CHTĚLA BYCH VĚDĚT, ZDA SE LICHEN MŮŽE VYSKYTOVAT TAKÉ V OČÍCH. MÁM STÁLE PROBLÉM SE ZAČERVENALÝMI VNITŘNÍMI VÍČKY A SLZENÍM V PRAVÉM OKU. PŘEDEM DÍKY ZA ODPOVĚĎ.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Lichen

Rychlé domácí čištění organismu olejem, recept jak na to.

Nejprve si během třech dní vyčistíme střeva heřmánkovým nebo citronovým klystýrem. Klystýr aplikujeme každé ráno a vyplachujeme střeva heřmánkovou anebo citronovou vodou. Během těchto tří dnů pijeme jen 100% jablečnou šťávu v neomezeném množství. Teprve až po této očistě střev zahájíme samotnou očistu organizmu olejem. K tomu budeme potřebovat panenský olivový olej 2 deci a stejné množství čerstvé citrónové šťávy. Očistu jater olejem zahájíme každý den v 19 hodin a to tím, že si připravíme na lůžko nahřátý ručník, na který si lehneme tak, aby naše játra byla tímto ručníkem zahřívána. Při ležení na pravém boku pijeme každých 15 minut 3 lžíce olivového oleje a hned po nich další 3 lžíce citrónové šťávy až do vypotřebování těch 2 deci. Po takovéto očistě proběhne vyloučení většiny škodlivin během 24 hodin.
Tato rychlá domácí očista organismu olejem se musí provádět každý třetí měsíc.

Zdroj: Čištění organismu olejem

Poradna

V naší poradně s názvem KDE KOUPIT SMRKOVOU PRISKYŘICI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JANA HOMOLKOVÁ-FILIPIOVÁ.

MÁM NA PRAVÉM PALCI MYKOZU NEHTU. SCHÁNÍM MAST, JE NĚKDE LÉKÁRNA, KDE BY SE NECHALA KOUPIT

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mast na plíseň nehtů, která se dá koupit volně v lékárně, se jmenuje Canespor a používá se jednou denně. Zde je vidět její cena a lékárna, kde se dá koupit www.zbozi.cz/hledani…
Léčba je zdlouhavá a musí se pravidelně provádět několik týdnů až měsíců, podle rozsahu postižení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kde koupit smrkovou priskyřici

Pověry o pískání v uších

Jednou z pověr je škvor v uchu. Odborníci se shodují, že nikdy ve své praxi nezaznamenali v uchu tohoto živočicha. Zato šváb v uchu se občas vyskytl. Švábi totiž, pokud se rozsvítí, hledají tmavé místo, kde by se mohli ukrýt, a občas si k tomu účelu vyberou i lidské ucho. Lékaři radí v případě, že se do ucha dostane nějaký hmyz, použít dětsky olej. Jeho nalitím do ucha zamezíte tomu, aby se hmyz pohyboval, a vy se mezitím můžete dopravit k lékaři, který ucho odborně ošetří.

Pokud vám zvoní v uších, tak o vás někdo mluví. Když píská v levém uchu, tak jde o pomluvu, a když v pravém, tak naopak. To je jedna ze známých pověr vztahujících se k pískání v uších.

Pokud vám zvoní v uchu, je to většinou dobré znamení. Když člověk vedle vás uhodne, v kterém uchu vám zvoní, bude to štěstí dvojnásobné. Ale zvonění v obou uších věští neúspěch. Dá se mu zabránit, když se někoho zeptáte, ve kterém uchu vám zvoní. Když dotyčný uhodne, že v obou, štěstí jistě přijde.

Zdroj: Pískání v uších

Poradna

V naší poradně s názvem JAK LECIT JECNE ZRNO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda-li má někdo stejný potíže s ječným zrnem.V dubnu se mi udělal 3 krát do měsíce v pravém oku . A už ho mam opět v pravém oku. Něco jsem si o tom přečetla,,hygienu mám dostatečnou,každý den se odličuji,na obličej si nedává žádné krémy ani make-up.Ječné zrno je bolestivé,tečou mi slzy,v oku cítím strašné štípaní a občasné píchaní občas vidím mlhavě a nevím co s tím.Jestli někdo máte stejné potíže nebo podobné uvítám každou radu.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste vyměnit ve svých šminkách vše, co přichází do kontaktu s očima. To znamená oční stíny, štětečky, řasenky, konturovací tužky, atd. Je pravděpodobné, že něco z toho bude infikované a při každém použití si zanášíte do oka opakovaně infekci. Od akutních problémů vám pomůže výplach oka borovou vodou, kterou běžně koupíte v lékárně. Kdyby problémy neustaly, tak budete zřejmě potřebovat antibiotika, které vám může předepsat jen oční lékař, takže zvažte už teď jeho návštěvu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak lecit jecne zrno

Recept na třídenní detoxikaci

Ze začátku je nejlépe dělat 3 kúry během měsíce, pak po dalším měsíci zařadit čtvrtou a po dvou měsících pátou. Další rok proveďte pouze 2. A následující rok už vám bude stačit jedna.

K očistě jater potřebujete:

  • 300 ml olivového oleje (extra panenského)
  • 300 ml čerstvé citronové nebo limetkové šťávy

Postup před samotnou očistou jater:

  • dva dny před samotnou očistou nejezte maso, uzeniny, sladkosti ani mléčné výrobky
  • den před samotnou očistou je vhodné začít pít zeleninové šťávy (nejlépe z mrkve, červené řepy, celeru a jablka)
  • večer cca v 19 hod před dnem čištění vypijte 200 ml zaječické kyselky

Den očisty:

  • ráno na lačno vypijte 200 ml zaječické kyselky
  • k snídani si dejte lehčí stravu formou zeleninových šťáv, celozrnný chléb, tofu, zeleninu
  • během dne relaxujte, snažte se mít pohodu, nestresujte se
  • dejte si lehčí oběd formou zeleniny, obilovin a kousku tempehu nebo tofu
  • od 15 hodin se snažte být vleže na pravém boku a nahřívejte si pravou oblast pod hrudním košem (je to oblast jater, použijte k tomu elektrickou nahřívací dečku a podobně)
  • v 18 hod ještě vypijte 200 ml zaječické kyselky
  • v 18:45 si připravte sklenici cca 300 ml extra panenského olivového oleje a 300 ml čerstvě vymačkané citronové nebo limetkové šťávy a ohřejte je na teplotu 30 až 35 stupňů Celsia
  • v 19 hodin začíná samotná doba očisty – ležte na podložce na pravém boku a pomalinku celou hodinu popíjejte olej a šťávu, vždy si dejte 2 doušky (lžíce) oleje a 2 doušky šťávy, pak si dejte 10 minut pauzu a poznovu totéž opakujte po celou hodinu, dokud nevypijete celý objem; stále si nahřívejte pravou oblast pod žebry
  • maximálně ve 22 hodin zkuste usnout
  • v noci se může objevit průjem, což je normální, začnou se vylučovat usazeniny z jater, žlučových cest i žlučníku

Den po očistě:

  • ráno vypijte ještě 200 ml zaječické kyselky.
  • posnídejte cca 2 hodiny po vypití kyselky
  • pro zklidnění trávicího traktu je vhodné udělat si rýži na sladko (nesolit a spíše rozvařit) a celý den jíst spíš jen rýži a rozvařenou zeleninu
  • velmi vhodné je konzumovat další 3 dny čerstvou šťávu z červené řepy a jablka a k tomu jíst lehkou stravu
  • druhý den po očistě již můžete konzumovat trochu ryb

Zdroj: Důkladná detoxikace jater na 3 dny

Příčiny světlé neboli acholické stolice

Světlá stolice znamená poruchu tvorby žluči nebo poruchu jejího vylučování do střeva. Mezi příčiny vzniku světlé stolice můžeme zahrnout infekční žloutenky, kdy akutní stadium onemocnění může být spojeno s narušením tvorby žluči a to právě vede k dočasně světlému zabarvení stolice. Dále cirhózu jater, kdy postižená játra mají sníženou schopnost správně tvořit žluč a bledá stolice je pak jednou ze známek onemocnění. Další příčinou mohou být žlučové kameny, a to za předpokladu, že kámen ucpe žlučovod a žluč nemůže odtékat do střeva, z čehož vyplývá, že se po určité době objeví také světlá stolice. Současně jsou přítomny zejména kolikovité a velmi nepříjemné bolesti v pravém podžebří. Rovněž u infekčního zánětu žlučových cest bývá přítomna různě významná porucha odtoku žluči, což vede ke žloutence a k nálezu světlé stolice. Poruchu odtoku žluči mohou způsobit také nádory, které svým růstem utlačí žlučovod. Je to například rakovina žlučníku, rakovina žlučových cest, rakovina jater a rakovina slinivky břišní. Základním příznakem, kterého si pacient všimne, je ovšem nebolestivá žloutenka, která je oproti světlé stolici přeci jen nápadnější. A ke vzniku světlejší stolice může vést i celiakie neboli nesnášenlivost lepku.

Zdroj: Vše o světlé stolici

Jak zastavit pískání v uších

Moderní věda zatím nenalezla spolehlivý lék, který dokáže zcela zastavit pískání v uších. Lze ho jen zmírnit a k tomu nám pomohou léky a přírodní léčba.

Léky na pískání v uších

Ačkoli léky nemohou vyléčit tinnitus, existuje jich několik, které mohou potlačit příznaky, se kterými se setkáváte. Tricyklická antidepresiva, jako amitriptylinnortriptylin, jsou dvě z nejčastěji předepisovaných léků. Pokud trpíte těžkým tinnitem, můžete použít jeden z těchto léků. Je však důležité vědět, že tyto léky mohou mít vedlejší účinky, jako je sucho v ústech, rozmazané vidění a srdeční problémy. Další účinnou látkou na potlačení tinnitu je alprazolam, ale může způsobit ospalost a nevolnost a může být návykový.

Přírodní léčba hučení v uších

Existuje jen málo důkazů, že léčba alternativní medicíny funguje na tinnitus. Zde je seznam alternativní terapie, které byly vyzkoušeny pro tinnitus:

  • Akupunktura
  • Ginkgo biloba
  • Melatonin
  • Zinkové doplňky stravy
  • Bílý šum

Přístroje s bílým šumem jsou zařízení, která produkují zvuk podobný zvukům okolního prostředí, jako je déšť nebo vlny oceánu. Ventilátory, zvlhčovače, odvlhčovače a klimatizace v ložnici také produkují bílý šum a mohou pomoci snížit slyšitelnost pískání v uchu během noci.

Maskovací zařízení k potlačení pískání v uších. Tato zařízení, která se nosí v uchu, jsou podobná sluchátkům a produkují nepřetržitý nízkoúrovňový bílý šum, který potlačuje příznaky tinnitu. Takové zařízení si můžete vyrobit doma, když ke svému počítači nebo chytrému telefonu připojíte sluchátka pustíte si jednu z následujících ukázek: léčba tinnitu zvukem.

Zdroj: Pověry o pískání v pravém uchu


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP