Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

TINITUS BABSKÉ RADY

OBSAH

Příčiny bolesti uší

  • Infekce vnějšího zvukovodu
  • Barotrauma
  • Blokáda ušním mazem
  • Zánět středního ucha
  • Nachlazení

Zdroj: Babské rady na bolest uší

Diskuze

V diskuzi DOTAZ NA LÉK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Pecková.

Dobrý den. Chtěla bych se optat ,zda se nechá ještě používat lék Prothazin,když končí leden 2014. Ten jsem měla na spaní, nebo co jiného je bez předpisu na spaní, abych nemusela jít honem k lékaři. Protože špatně spím.. Děkuji a přeji hezký den. Pecková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lída goldová.

jak léčit tinitus...

Zdroj: diskuze Dotaz na lék

Kapky

Hodí se pro dospělé i děti. Pro všechny (přesněji od 6 měsíců) pomáhá na dráždivý kašel například Ditustat.

Zdroj: Babské rady na suchý dráždivý kašel

Poradna

V naší poradně s názvem MUDR JAN ŠULA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Roman Pavel.

Dobrý den. Žádám o radu pana doktora Šulu. Je mi 42let a loni jsem dostal tinitus. Je nějaká možnost úplného vyléčení? Děkuji za případný zájem poradit. S úctou Roman Pavel.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tinitus může mít několik různých příčin a pokud se najdou a odstraní, zmizí i tinitus. Pro zjištění těchto příčin bude nejlepší začít spolupracovat s lékařem foniatrem a podle výsledků se dále ubírat v léčbě.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze MUDr Jan Šula

Přírodní léčba hučení v uších

Na hučení v uších je možné použít akupresuru. Funguje to, někdy se tinitus jen oslabí, někdy na kratší čas zcela zmizí. Stiskněte nejprve asi na 7 sekund svým ukazováčkem prohlubeň nad horním rtem, přímo pod nosem. Prstem můžete jemně pohybovat do stran nebo kroužit. Potom následuje středně silný tlak na konec kořene nosu vedle obočí, rovněž po dobu 7 sekund a též můžete při současném tlaku prstem jemně pohybovat do stran a nahoru a dolů. Opakujte několikrát denně.

Zdroj: Babské rady na hučení v uších

Diskuze

V diskuzi JAK ZASTAVIT ZVONĚNÍ V UŠÍCH? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MILAN GAVRUN.

rád bych se dozvěděl jak skoncovat stou hroznou věcí. TINITEM tinitus mám už více jak 30 let. předem děkuji za radu která opravdu pomuže.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Dobrý den, uvítám každou radu jak zastavit nebo alespoň zmírnit zvonení nebo takové šumění v levém uchu. Zkoušela jsem léky, rehabilitace, ale bez úspěchu. Sluch mám v pořádku, prý je to ze stresu, ale co s tím? Má někdo radu ? Předem díky. Marie.

Zdroj: diskuze Jak zastavit zvonění v uších?

Babské rady pro krásné vlasy

Zde je několik rad od našich chytrých a zkušených babiček pro krásné vlasy s velkým objemem:

  • Pokud chcete větší objem vlasů, fénujte vlasy v předklonu, tedy opačně, než jste zvyklí.
  • Používejte přípravky pro větší objem vlasů.
  • Používejte natáčky nebo vlasy tupírujte.
  • Další „vychytávkou“ je spaní s vlhkými vlasy, to je pak opravdu „afro“.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Babské rady na jizvy

Z bylinek je velmi vhodný měsíček lékařský, respektive mast z měsíčku. Další ideální byliny na čerstvé nebo hojící se jizvy jsou aloe vera (gel z listu), plavuň vidlačka, krušina, ženšen, jetel, kalisie a rakytník (olej). Je vhodné tyto bylinky naložit do tuku, nejlépe do sádla, a potírat tímto krémem jizvy.

Z hub je vhodný choroš. Optimální je léčit čerstvé jizvy, nejlépe ještě nezahojené.

Zdroj: Babské rady - krása

Poradna

V naší poradně s názvem NEJLEPŠÍ LÉKY NA VYSOKÝ KREVNÍ TLAK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena skrabalkova.

Dobry den,beru na tlak Prenessa 8 a půlku Nebilet, ale mám pískání v uších ( tinitus) Prosim o radu. Děkuji za odpověď ! A.S.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Prenessa i Nebilet patří mezi betablokátory, které mají vliv na vznik nebo zhoršení pískání v uších. Z těchto dvou léků má nejsilnější vliv Prenessa. Zkuste si promluvit se svým lékařem, od kterého dostáváte předpis na tyto léky, a řekněte mu o svém pískání v uších. Existuje ještě několik dalších možností, jak lze udržet krevní tlak v přijatelných mezích. Určitě naleznete jinou alternativu, která nebude mít tyto nežádoucí vedlejší účinky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nejlepší léky na vysoký krevní tlak

Babské rady na lesklé vlasy

Aby se vám vlasy leskly, použijte k oplachování 1 šálek piva a 3 šálky vody, nechte působit cca 5 minut a poté opláchněte znovu čistou vodou.

Další možností pro zesílení a lesk vlasů je pít odvar z ovsa alespoň 1 měsíc: 1/4 hrnku zrní ovsa zalijte hrnkem vroucí vody a nechte odstát 12 hodin. Poté odvar slijte a vypijte. Můžete dosladit medem.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Diskuze

V diskuzi TINNITUS STOP RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Václavíček.

Jsem skálopevně přesvědčen, že tinitus je neléčitelný a proto veškeré kladné recenze na přípravek Tebokan považuji slušně řečeno za nepravdivé. Lékařská věda zatím nenašla způsob, jak tuto vadu léčit. Lituji všechny postižené tou horší formou a nedivím se jim, že hledají spásu i v nepravdivých nabídkách.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lain.

Dobrý den,
potvrzuji slova o léčitelnosti Tinitusu. Mám s ním zkušenost od roku 2005 .Docházel jsem do Fakultní nemocnice na Vinohradech k doc.Hahnovi ,10 let jsme zkoušeli všechno možné a nic. Přestal jsem se "léčit" v roce 2015 a jsem na tom stejně jako na začátku .Nic neberu a za tu dobu jsem již zvyklí, že mně ten pískot doprovází všude.Na usínání používám s úspěchem metodu 4-7-8 nebo vyjímečně půlku Stilnoxu.
Zdravím všechny a přeji nám abychom jsme se
jednou mohli s úspěchem léčit.

Zdroj: diskuze Tinnitus stop recenze

Příznaky

  • zarudnutí, pálení nebo bolest v krku vystřelující někdy do uší;
  • ztížené, bolestivé polykání;
  • pocit „knedlíku“ v krku;
  • chrapot;
  • zvětšené krční uzliny.

Zdroj: Babské rady na bolest v krku

Diskuze

V diskuzi TINNITUS STOP TABLETY RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav Hrdlička.

zakoupil jsem tinitus stop asi před 3 týdny dávku na 1 měsíc ,tj 2 tablety denně ...a NIC,vůbec žádné zlepšení,v uších stále píská,už asi ticho nikdy neuslyším,píši to proto,abyste zbytečně nevyhazovali 1500Kč za měsíc,co vůbec nepomáhá,firma sice slibuje v případě neúspěšné léčby vrácení peněz ...no jsem zvědav Miroslav Hrdlička Vodňany

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdenek Rajnoha.

Stejna zkusenost-ma nekdo kontakt na toho prodejce? D3kuji

Zdroj: diskuze Tinnitus stop tablety recenze

Léky na suchý kašel

Na léčbu suchého kašle vám v lékárně nabídnou některý z přípravků patřících mezi antitusika, ta tlumí kašlací reflex, mírní a potlačují záchvaty kašle.

Zdroj: Babské rady na suchý dráždivý kašel

Ledování

Led aplikujte přímo na bolavé místo po dobu 10–20 minut třikrát denně, čímž pomůžete snížit otok. Jako alternativu můžete použít zmrazený studený obklad nebo sáček mražené zeleniny (hrášek a podobně).

Zdroj: Bolesti kolene babské rady

Diskuze

V diskuzi HETRAZAN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František Nawrat.

Dobrý den,
prosím o radu v této věci:
Už asi jeden rok mám problém s tinitusem,neurologické ani ORL vyšetření nevykazují nějaký problém.Náhodně jsem narazil na YouTube na přednášku paní Hany Bláhové ,která je odborník na parazity v těle.Hovoří o tom ,že tinitus je důsledek parazitu vlasovce v těle a konkrétně ve středním uchu.Dále uvádí,že hetrazán je prostředek na likvidaci vlasovce.
prosím o vyjádřeník této zaležitosti a o možnosti zakoupení toho přípravku.
děkují

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hetrazan

Babské rady na suché vlasy

Také o suché, „chemlonové“ vlasy je třeba se starat. Jsou to vlastně mrtvé vlasy, kterým chybí především tuk, nejsou vyživované. Je tedy důležité suchým vlasům dodávat chybějící tuk, například je pravidelně promašťovat kokosovým olejem. Kokosový olej je na suché vlasy asi nejvhodnější. Je lepší než olivový olej, který po sobě zanechává klasický zápach a vlasy těžké, zplihlé. Připravte si tedy raději klasický vlasový zábal z kokosového oleje. Přibližně 3–4 lžíce oleje ohřejte tak, aby vás nepálil, a naneste na vlhké vlasy. Zabalte do ručníku a nechte působit půl hodiny. Poté důkladně umyjte.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Diskuze

V diskuzi MOTÁNÍ HLAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MARIE.

DOBRÝ DEN,MÁM DOTAZ-ASI 5 LET SE MI MOTÁ HLAVA/OD RÁNA DO VEČERA/KAŽDÝ DEN S TÍM ŽE PADÁM NA PRAVOU STRANU.CHODÍM JAK OPILÁ,NĚKDY ŠPATNĚ VIDÍM I KDYŽ MÁM OČI V POŘÁDKU.TAKÉ MÁM UŽ VÍC JAK 10 LET TINITUS-ŠUMĚNÍ A NĚKDY PÍSKÁNÍ V OBOU UŠÍCH.MÁM OBAVY ŽE MÁM NĚCO S HLAVOU/MOZKEM/,MŮŽETE MI ŘÍCT CO BY TO MOHLO BÝT?UŽ JSEM TO ŘEKLA NĚKTERÝM LÉKAŘŮM A NIKDO MĚ NEPOSLAL NA ODBORNĚJŠÍ VYŠETŘENÍ NEVÍM CO S TÍM,PROSÍM O ODPOVĚĎ A PŘEDEM ZA NI DĚKUJI

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan.

Nejsem lékař, a řeším podobný zdravotní problém, houpání "vidění" při chůzi a taky i v klidu, houpám se jak na lodi ale cca po dvou měsících už jsem dojel do klidnějších vod, houpám se daleko méně. Měli by vás poslat na magnetickou rezonanci kde se ukáže zda-li někde v hlavě není něco špatně. Pokud máte ale ty problémy co popisujete tak bych to tipoval na krční páteř. - Ale jak píšu nejsem lékař. Jediné co můžete dělat tak doktory pořád "otravovat", oni vám ty vyšetření co potřebujete nakonec napíší. Cvičte jógu a jezte zdravě, ideálně když si najdete někoho kdo se v józe vyzná a ukáže vám jak co cvičit se zaměřením na váš problém, některým lidem to pomohlo. Taky pozor na cukrovku, cukr je svinstvo které může způsobovat různé potíže mezi nimi i problém s rovnováhou kde cukrovka paralizuje nervy, doporučuju dodržovat režim jako byste byla cukrovkář (pokud teda nejste). + si zajděte na vyšetření uší a řekněte jim že chcete aby vám udělali vyšetření na rovnováhu. Tělo se začne velmi pomalu uzdravovat tak je třeba vydržet, trvá to měsíce.. Snad vám to pomůže!

Zdroj: diskuze Dotaz

Prášky pro přípravu horkých nápojů

Pomáhají nejen na kašel, ale pomohou vám zároveň i s teplotou nebo bolestí hlavy. Ve variantě pro suchý kašel lze doporučit například Paralen Grip.

Zdroj: Babské rady na suchý dráždivý kašel

Babské rady na krepaté vlasy

Na mytí krepatých vlasů se nejčastěji používá jedlá soda, která stav vlasů výrazně zlepší. Ještě je dobré vlasy po umytí sodou opláchnout jablečným octem. Jde o to, že soda napomáhá otevírat strukturu vlasu. Suchý a krepatý vlas má totiž vzpřímené šupinky a působí pak polámaným dojmem. Vlasy se snadno zacuchávají a při rozčesávání se často lámou. Po umytí sodou a opláchnutí jablečným octem budou vlasy měkoučké a snadno upravitelné. Tato kúra se doporučuje dělat jen občas, je to taková očista pro vlas, vlastně peeling. Vhodná je i v případě, že se vám vlasy hodně mastí.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Citron proti blechám

Nakrájejte celý citron na tenké plátky a dejte je do půl litru vody. Přiveďte vodu s plátky k varu. Poté nechte pro maximální účinnost odležet přes noc . Nalijte do rozprašovače a postříkejte postižená místa.

Zdroj: Babské rady proti blechám

Glukosamin a chondroitin sulfát

Na obnovu funkcí kloubů vystavených tření a k obnově tkání a kostí mohou pomoci vhodné vitamíny a přípravky jako Glukosamin, MSM a Chondroitin.

Zdroj: Bolesti kolene babské rady

Regenerace vlasů – babské rady

Nejlepší regenerací na poškozené vlasy je olejový zábal. Aplikujte ho nejlépe jednou týdně. Použijte 3–4 lžíce olivového, nebo ještě lépe mandlového oleje. Malinko ho zahřejte a vetřete pořádně do vlasů. Ty pak zabalte do igelitu a ručníku. Nechte působit alespoň třicet minut. Poté umyjte a je hotovo.

Další možností je zábal z piva a žloutku. Budete potřebovat 1 žloutek a 300 ml piva. Žloutek rozetřete a po troškách do něj přilévejte pivo. Takto připravenou směs naneste na umyté vlasy a zabalte do ručníku. Nechte působit 30 minut, poté umyjte.

Maska z medu je také vynikající. Med si zahřejte tak, aby byl vlažný. Rovnoměrně ho vetřete do vlasů od kořínků ke konečkům a nechte působit 3–5 minut. Poté dobře opláchněte.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Bylinky na suchý kašel

Bylinky na suchý kašel jsou 100% přírodní, na rozdíl od kupovaných sirupů neobsahují žádné přídavné chemické látky, které by oslabovaly váš imunitní systém. Jedná se o domácí přírodní léčbu.

Zdroj: Babské rady na suchý dráždivý kašel


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP