Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

TMAVÉ SKVRNY NA PENISU

OBSAH

Jsou skvrny na penisu běžné?

Skvrny na penisu jsou časté a většinou nemají závažnější příčinu. Skvrny však mohou signalizovat určité zdravotní problémy, proto pokud máte obavy, raději vyhledejte lékařskou pomoc.

Zdroj: Skvrny na penisu

Diskuze

V diskuzi TMAVÉ SKVRNY NAD OČIMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Zavadilova.

Prosím o radu,mám tmavé skvrny nad očními víčky-jako bych měla namalované tmavé hnědé stíny..co to může znamenat?diky Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Katka.

Oblast očí spadá pod ledviny, takže zvýšit pitný režim a brát čaj (kapky) na podporu čištění krve/ledvin.

Zdroj: diskuze Tmavé skvrny nad očima

Typy skvrn

Skvrny na penisu se rozdělují podle vzhledu do následujících skupin:

  • Vředy – nejsou časté, jedná se o malé „krátery“ na kůži. Často se objevuje strup, čirá tekutina, či dokonce hnis.
  • Papuly (pupínky) – jsou malé, v průměru nedosahují ani 1 cm.
  • Plakety (šupiny) – jsou větší než papuly a v průměru dosahují více než 1 cm.

Zdroj: Skvrny na penisu

Poradna

V naší poradně s názvem ANTURIE ŠKŮDCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zetová Marie.

Anturie má na listech tmavé skvrny.Jakým přípravkem je odstranit?
Děkuji za radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Tmavé skvrny na anturii dělá nejčastěji slunce.

Zdroj: diskuze Anturie škůdci

Fotogalerie penisu

Zde je k dispozici fotogalerie penisů z celého světa. Zastoupena je i Česká republika. Přehlídka penisů našinců je vidět zde. fotogalerie penisů.

Zdroj: Jak poznat plíseň na penisu

Diskuze

V diskuzi TMAVÉ KRUHY A SKVRNY POD OČIMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabina.

Dobry den ..potřebovala bych poradit ?--mám tmavé kruhy ..a nechápu proč mi narostly pod ocima skvrny ?vypada to jako světlé hnědé .. měla sem to malinky a najednou mi to zvětšuje ..nevím sčeho to mám ?..nevím jak se mám poradit ..?mohli bych ste mi poradit ? děkuju

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Gabina.

dobry sem zase tady ja .byla sem k ocnimu ...pry se da odstranit skvrny pod ocima ..a plati se 500 kc ..?? nevim jestli to mam souhlasit .. mam stoho strach jestli nebudu mit horsi ?

Zdroj: diskuze Tmavé kruhy a skvrny pod očima

Boule na penisu

Pokud se vám na penisu objevila boule, výrůstek, zpozorněte. I když nebolí, může se jednat o symptom rakoviny penisu. Ložisko se v tomto případě nejčastěji nachází na špičce penisu a v prvních stadiích je nebolestivé. Bolest a krvácení se obvykle dostaví až v pozdějších fázích. I když je to relativně vzácný druh nádoru, jeho výskyt rok od roku stoupá a nejvíce jsou jím ohroženi muži starší čtyřiceti let. Jakýkoli uzlík, vřídek nebo nemizející skvrny na penisu by měl proto bezpodmínečně vidět urolog nebo dermatolog. Účinnou prevencí je důsledná hygiena penisu, protože výzkumy prokazují, že u obřezaných mužů se rakovina penisu objevuje v mnohem menší míře. Tvrdý, okrouhlý a nebolestivý vřídek na penisu je například charakteristický pro onemocnění syfilidou.

Zdroj: Vše o penisu

Diskuze

V diskuzi TMAVÉ FLEKY POD NOSEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

Chtěla bych se zeptat,jestli někdo neví jak na tmavé fleky pod nosem,na obličeji. Nevím přesně jestli to jsou pigmentové skvrny,ale kremy na tyhle skvrny mi to nepomáhají odstranit! Jsem s toho neštastná,vypadá to jako bych měla kníra. Prosím poradte.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martina.

Já mám něco podobného. Na zesvětlení tmavých skvrn na obličeji používám bělící makeup. Ten nechám zaschnout a pak na něj dám normální odstín kricího makeupu. Fleky bráním před sluncem, aby se opalovala jen ta světlejší pokožka a tím se mi to přes léto vždy pěkně vyrovná.

Zdroj: diskuze Tmavé fleky pod nosem

Co dělat se skvrnami na penisu?

Pokud máte na penisu skvrny, požádejte svého praktického lékaře o radu. Pokud je pro vás příliš trapné o tomto problému mluvit se svým praktickým lékařem, nebo si myslíte, že trpíte pohlavně přenosnou nemocí, požádejte o radu přímo specialistu venerologického oddělení. Konzultanti na tomto oddělení jsou skutečnými odborníky zaměřujícími se na poruchy pohlavních orgánů. Nemusíte se cítit trapně, jelikož jsou tito odborníci zvyklí právě na tyto případy. Průměrný venerologický specialista zkoumá denně tucet penisů, takže vaše problémy pro něho nejsou ničím novým. Pokud chcete navštívit venerologické oddělení, stačí se telefonicky objednat.

Zdroj: Skvrny na penisu

Normální penis

Při měření velikosti penisu je důležité rozlišovat mezi ochablou velikostí penisu a ztopořeným penisem. Ochablý penis se značně liší co do velikosti, a to nejčastěji od 5,1 cm do 12,7 cm. Velikost ochablého penisu neurčuje velikost vztyčeného penisu. Velikost vztyčeného penisu se pohybuje v rozmezí 12, 5–17,5 centimetrů. Muži s menším ochablým penisem mají obvykle poměrně větší nárůst velikosti penisu při erekci.

Zdroj: Prodlužování penisu

Rakovina penisu a její diagnostika

V mnoha případech vředového onemocnění penisu nebo vředů na žaludu se nejedná o rakovinu penisu. Přesné konstatování, že jde o rakovinu penisu, jde pouze po mikroskopickém vyšetření vzorku podezřelé tkáně. Případně postižené mízní uzliny lze vyšetřit pohmatem nebo ultrazvukem popřípadě počítačovou tomografií.

Zdroj: Rakovina penisu a jak jí předcházet

Poradna

V naší poradně s názvem ČÍM UMÝT BARVU NA VLASY Z KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dorka.

Ale uz se stalo-barvila jsem vlasy doma a na hodne tmavy odstin-co tedy? Jak ,nebo cim ji odstranim z obliceje?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tmavé skvrny na pokožce po barvení vlasů nejlepé odstraní šťáva z citronu anebo také jedlá soda. Každé ale samostatně, nemíchat dohromady!.

Zdroj: diskuze Čím umýt barvu na vlasy z kůže

Plastika penisu

Plastika penisu se v posledních letech stává stále běžnější záležitostí. Obvykle se jedná o tyto typy plastické operace genitálu mužů – plastiky penisu:

  • plastická operace vodní kýly šourku
  • implantace testikulárních protéz (silikonových náhrad varlat)
  • plastická operace předkožky penisu (circumcize – obřízka)
  • prodloužení penisu

Zdroj: Vše o penisu

Diskuze

V diskuzi TMAVÉ KRUHY A SKVRNY POD OČIMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabina.

Dobry den ..potřebovala bych poradit ?--mám tmavé kruhy ..a nechápu proč mi narostly pod ocima skvrny ?vypada to jako světlé hnědé .. měla sem to malinky a najednou mi to zvětšuje ..nevím sčeho to mám ?..nevím jak se mám poradit ..?mohli bych ste mi poradit ? děkuju

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nataša.

Mě nejvíce zabrala křišťálová maska s kyselinou hyaluronovou od Victoria Beauty a náplasti pod oči s výtažky ze slunečnic, vyrábí je značka Purederm. Babské rady mi nikdy moc nezabraly, tak snad Vám toto pomůže jako mě. :-)

Zdroj: diskuze Tmavé kruhy a skvrny pod očima

Fotogalerie typů penisu

Zde je několik fotografií, na kterých jsou vidět různé typy penisů: tvar penisu typologie.

Zdroj: Vše o penisu

Diskuze

V diskuzi MYKÓZA NA PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.

Dobrý večer.

Na penisu se mi udělal bílí puchýř,který při močení nebo zvětšení penisu mě způsobuje pálení v močové trubici. Chtěl bych vědět jaké mám možnosti léčby.


Děkuji za odpověd.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mykóza na penisu

Prodlužování penisu – video

Tady je seznam videí, na kterých je vidět prodloužení penisu.

Zdroj: Prodlužování penisu

Poradna

V naší poradně s názvem VZNIK PIGMENTOVÉ SKVRNY U NOVOROZENCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Evík.

Chtěla jsem se zeptat, zda má na pigmentové skvrny u novorozence vliv stres a fyzické týrání matky ve vysokém stádiu těhotenství...
Můj přítel mě bil přes holé nohy měla jsem na obou nohách zarudlé bolavé fleky. Po porodu se mému synovi v těch samých místech objevili modřinky stejného tvaru a ve stejných místech a ty se během pár dnů změnily v pigmentové skvrny. ( tmavě hnědé fleky )
Je to možné, že by se to přenášelo z matky na plod? Nebo je to jen náhoda a babská povídačka...
Má s tím někdo nějakou zkušenost?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Evíku, co takhle vyměnit manžela??? Přenos zevních ran a pohmožděnin z matky na plod před porodem je vyloučený. Vyloučena ale není recidiva Vašeho manžela, který by stejné postupy fyzického násilí mohl aplikovat i na Vaše miminko. Buďte opatrná a raději si popovídejte se svou dětskou lékařkou, která fleky u Vašeho miminka může vidět a lépe je diagnostikovat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vznik pigmentové skvrny u novorozence

Amputace penisu jako antikoncepce

Amputace penisu jako antikoncepce je z teoretického hlediska možná, ale v naší civilizované společnosti nepraktikovatelná.

Zdroj: Amputace penisu

Rakovina penisu – léčba

Pokud není ještě pozdě a nádor penisu je zatím malý, anebo je zatím jen ve stádiu přednádorového ložiska, tak stačí pouhé ošetření laserem, kterým se přesně vypálí postižená tkáň, a tím se zabrání dalšímu rozvoji nádorového onemocnění na penisu. Při laserové léčbě rakoviny penisu se obvykle podaří zachovat všechny potřebné funkce penisu.

Při rozsáhlejším zachvácení penisu, kdy pacient přichází již s rozvinutým nádorem na penisu, tak již jediné řešení bývá totální resekce penisu. Totální resekce penisu znamená jeho úplná anebo částečná amputace. V další léčbě rakoviny penisu se pak pokračuje, jako u běžného zhoubného onemocnění, a to chemoterapií a ozařováním. Jako u každého zhoubného bujení, tak i u rakoviny penisu je třeba identifikovat nádor penisu včas, aby se zabránilo nepříjemným škodám při odstraňování zhoubné tkáně.

Zdroj: Rakovina penisu a jak jí předcházet

Plísňová infekce penisu – foto

Zde je vidět několik fotografií s plísňovou infekcí penisu.

Zdroj: Mykóza na penisu

Rakovina penisu foto

Zdroj: Rakovina penisu a jak jí předcházet

Citlivost penisu

Citlivost penisu klesá přirozeně od 25 let a nejvýraznější úpadek (necitlivost penisu) zaznamenávají muži po 65. roce života. Hlavně obřezaní muži pak mohou mít vážné problémy. Žalud si často masírují velmi silně při masturbaci bez zvlhčení. A to citlivost sliznic postupně snižuje.

Na trhu jsou dnes dostupná i maziva, která citlivost penisu zvyšují. Při nich není nutné na žalud tak silně tlačit. Nejlepší zkušenosti mají muži s bio kokosovým olejem, který navíc dokonale vyživuje pokožku.

Zdroj: Vše o penisu

Amputace penisu video

Videa zachycující amputaci penisu.

Zdroj: Amputace penisu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP