Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

TRAMAL KAPKY

OBSAH

Tramal a alkohol

Přípravek Tramal tobolky je také kontraindikován při akutní otravě alkoholem. Současné podávání přípravku Tramal tobolky s alkoholem může zesilovat účinky na CNS, tudíž se alkohol při užívání Tramalu nesmí požívat v žádném případě.

Zdroj: Lék Tramal

Poradna

V naší poradně s názvem WALFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Leitnerová.

Prosím mám dotaz , byl mi nasazen walfarin 5 a delší dobu užívám tramal kapky. Je to vhodná kombinace ? V propouštěcí zprávě jsem si přečetla , že jsem byla poučena o dietě, ale nikdo mě nepoučil.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Důvěřujte svému lékaři a užívejte vše, jak vám bylo předepsáno. O podmínkách diety se poraďte se svým lékařem, který vám předepisuje warfarin. Jen on zná nejlépe váš stav a míru potřebné warfarinace a může lépe určit, které potraviny můžete konzumovat, a které léky můžete k tomu užívat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Walfarin

Tramal kapky

Perorální kapky Tramal mají podobu roztoku v lahvičce s dávkovací pumpou. Jedná se o čirou, slabě viskózní bezbarvou až slabě nahnědlou tekutinu. Tramal kapky se používají k léčbě středně silné až silné bolesti. Dávkování by mělo být nastaveno individuálně podle intenzity bolesti a individuální reakce pacienta. Obecně by měla být zvolena nejnižší účinná analgetická dávka. Pokud není předepsáno jinak, měl by být přípravek Tramal kapky podáván následujícím způsobem: Dospělí a mladiství od 12 let věku: 50–100 mg tramadoli hydrochloridum po 4–6 hodinách, přičemž celková denní dávka 400 mg tramadol hydrochloridum by neměla být překročena, kromě případů mimořádných klinických situací. Jednotlivá dávka je 20–40 kapek z kapátka nebo 4–8 stlačení dávkovače. Děti od 1 roku věku: jednotlivá dávka je 1–2 mg/kg tělesné hmotnosti. Nesmí být překročena celková denní dávka 8 mg tramadoli hydrochloridum na kg tělesné hmotnosti, maximálně však 400 mg tramadoli hydrochloridum. Přípravek Tramal kapky není určen pro děti do 1 roku. Tramal kapky s kapací vložkou se doporučuje pro podání u dětí spíše, než Tramal kapky v lahvičce s dávkovací pumpou, a to kvůli přesnému dávkování v závislosti na tělesné hmotnosti.

V České republice jsou zaregistrovány tyto síly kapek Tramal:

  • POR GTT SOL 1X10ML
  • POR GTT SOL 1X96ML
  • POR GTT SOL 3X10ML

Zdroj: Lék Tramal

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK TRAMAL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ema Bartoňová.

Jen se chci zeptat, zda je možné užívat lék tramal s vitamínem C nebo
s tobolkami obsahujícími železo. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Tramal je silný návykový lék proti bolesti a je možné ho užívat s vitamínem C i s železem. Ani jeden z těchto doplňků stravy mu nevadí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lék Tramal

Prodej Tramalu

Veškeré zaregistrované formy léku Tramal jsou pouze na lékařský předpis.

Zdroj: Lék Tramal

Tramal tobolky

Tramal tobolky jsou tvrdé želatinové tobolky, které mají zelené víčko, spodní část je světle žlutá, uvnitř tobolky je bílý až nažloutlý prášek a na tobolce je černý potisk s logem firmy Grünenthal. Dávkování léku Tramal určí lékař individuálně. Přípravek Tramal tobolky 50 mg by neměl být za žádných okolností podáván déle než je absolutně nezbytné. Jestliže je vzhledem k povaze a tíži onemocnění zapotřebí dlouhodobé léčby bolesti přípravkem TRAMAL tobolky, pak by mělo být pečlivě a pravidelně vyhodnocováno (s přestávkami v léčbě), je-li třeba, zda a v jakém rozsahu je další léčba potřebná.

V České republice jsou u perorální formy Tramal tobolky zaregistrovány tyto síly:

  • POR CPS DUR 10X50MG I
  • POR CPS DUR 10X50MG II
  • POR CPS DUR 20X50MG I
  • POR CPS DUR 20X50MG II

Zdroj: Lék Tramal

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK TRAMAL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ema Bartoňová.

Dobrý den, ještě bych se chtěla zeptat, jestli mohu kombinovat
lék tramal s lékem sorbifer durules

Děkuji EB

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Sorbifer Durules má dvě účinné látky vitamín C a síran železnatý. Na obě tyto látky jste se ptala ve svém předchozím dotazu. Lék Sorbifer Durules lze užívat společně s lékem Tramal.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lék Tramal

Tramal injekce

Tramal injekční roztok je lék proti bolesti, který patří do skupiny opioidů ovlivňujících centrální nervový systém. Zmírňuje bolest působením na zvláštní nervové buňky v míše a mozku.

Přípravek Tramal injekční roztok se používá k léčbě středně silné až silné bolesti. Dávkování se upravuje podle intenzity bolesti a podle individuální citlivosti na bolest. K odstranění bolesti by se měla použít nejnižší možná dávka přípravku. TRAMAL injekční roztok se podává pomalu, obvykle do žíly na paži nebo jako injekce do svalu (obvykle do hýždě) nebo do podkoží. Přípravek TRAMAL injekční roztok může také být zředěn a podán do žíly ve formě infuze.

V České republice jsou zaregistrovány tyto síly přípravku Tramal injekce:

  • INJ SOL 10X100MG/2ML
  • INJ SOL 5X100MG/2ML

Zdroj: Lék Tramal

No co je lék Tramal

Tramal je určen k léčbě středně silné a velmi silné bolesti. Z toho důvodu se užívá méně často než léky ze skupiny NSPZL a dostávají jej pouze určití pacienti. Lze jej použít u nemocných s těžkými ortopedickými bolestmi, při onemocnění páteře nebo u pokročilých forem artrózy, využít se může u bolestí při pásovém oparu a při nádorových bolestech. Poměrně často byly pozorovány vedlejší účinky, jako je nechutenství, nevolnost, zácpa a zvracení. Léčení lidé si také více stěžují na bolesti hlavy, motání hlavy, únavu a ospalost. Vzácněji se během dlouhodobější léčby objevily epileptické záchvaty. Při předávkování může dojít k poruše vědomí, zástavě dechu a smrti.

Zdroj: Lék Tramal

Poradna

V naší poradně s názvem SLINIVKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František .

Dobrý den nemůžete mi prosím poradit beru tramal a algifen na bolesti ale nepomáhá to už si nevím rady

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Existují ještě další účinnější prostředky na snížení bolesti dostupné na lékařský předpis. Poraďte se se svým lékařem, které z nich budou vhodné přímo pro vás.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Slinivka

Švédské kapky cena

Švédské kapky Maurers: 129 Kč.

Dr. Theiss Schweden Bitter Žaludeční hořká: 270 Kč.

Zde můžete vidět cenu švédských kapek.

Zdroj: Švédské kapky

Diskuze

V diskuzi JAK DLOUHO UŽÍVAT ŠVÉDSKÉ KAPKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dáša Vratilova.

Mám dotaz,jak dlouho mužů používat kapky? Bolí mě ramena.Dekuji Dáša

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak dlouho užívat švédské kapky

Kapky Vigantol

Vigantol kapky obsahují vitamín D, který je určen k léčbě pro děti i dospělé.

Zdroj: Kapky Vigantol – vitamín D

Diskuze

V diskuzi UCPANÝ NOS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andreaa.

Můžete dávat kapky do nosu, nasivin má od narození. Předtím vyčistit nos mořskou vodou, aby kapky lépe působily.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ucpaný nos

Dostupnost

Olejové kapky Vigantol jsou registrovaným léčivým přípravkem pouze na lékařský předpis.

Zdroj: Kapky Vigantol – vitamín D

Poradna

V naší poradně s názvem ŠVÉDSKÉ KAPKY WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva.

Dobrý den, můžete mi prosím poradit zdali se můžou švédské kapky k warfarinu? Alespoň 1 lžička denně?.
Děkuji,
Iva

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Švédské kapky obsahují mnoho složek z nichž mnohé nebyly doposud zkoumány v souvislosti s antikoagulační léčbou. Pokud jste rozhodnuta tyto kapky trvale a pravidelně užívat alespoň jeden měsíc, tak navštivte svého praktického lékaře a řekněte mu o tom. On by vám měl změřit srážlivost krve po prvních dnech užívání švédských kapek a podle výsledků upravit dávkování Warfarinu. Pak budete muset stále užívat obojí - kapky i Warfarin. Až se švédskými kapkami skončíte, tak znovu musíte jít na změření srážlivosti ke svému lékaři.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Švédské kapky warfarin

Švédské kapky a zdraví

Švédské kapky jsou vhodné pro vnitřní i vnější použití. Při vnitřním použití podporují činnost trávicích orgánů, zvyšují chuť k jídlu a mají mírně projímavý účinek. Při vnějším užití působí příznivě při drobných poraněních pokožky a revmatických bolestech.

Zdroj: Švédské kapky

Poradna

V naší poradně s názvem OČNÍ KAPKY MAXITROL DOPLATEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Dohnalová.

Maxitrol kapky mám předepsány před operací šedého zákalu, jsou jen na předpis.je nějaký doplatek ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na kapky Maxitrol se doplácí přibližně 45 Kč. Plná cena je 88 Kč.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Oční kapky maxitrol doplatek

Švédské kapky použití

Švédské kapky jsou ověřeným prostředkem užívaným ke zlepšení vitálních funkcí organismu, jde o takzvanou první pomoc v lahvičce. Švédské kapky jsou lékem při mírných žaludečních obtížích, nechutenství a poruchách trávení. Bylinné švédské kapky jsou určeny k užití dospělým osobám. Užívá se ½ až 1 kávová lžíce tinktury (2,5 až 5,0 ml) 1 až 3 x denně. Maximální denní dávka je 15 ml. Při vnějším použití navlhčit, potírat, případně masírovat postižené místo. Kapky nejsou vhodné k vnitřnímu užití pro kojící maminky, děti a lidi s epilepsií.

Zdroj: Švédské kapky

Na co je lék Otipax

Otipax ušní kapky se používají k místní symptomatické léčbě bolestivých onemocnění středního ucha s neporušeným bubínkem.

Zdroj: Otipax ušní kapky

Způsob použití léku

Kojencům a malým dětem se olejové kapky Vigantol podávají na lžíci mléka nebo kaše. Nedoporučuje se přidávat kapky do dětské lahve nebo do většího množství kaše, neboť tak není zaručeno podání plné dávky.

Starší děti a dospělí užívají olejové kapky Vigantol pomocí polévkové lžíce s tekutinou. Při kapání je nutno držet lahvičku ve svislé poloze. Délku podávání určí lékař.

Zdroj: Kapky Vigantol – vitamín D

Kozlíkové kapky pro kočky

Kozlíkové kapky, kozlíkový sprej pro kočky 50 ml

Jde o přírodní sprej pro kočky. Obsažený kozlík stimuluje dobrou náladu koček, napomáhá k jejich uklidnění, podporuje mazlivost koček. Vhodné aplikovat na hračky pro kočky.

Pokud máte problémy s chováním kočky a s tím, že ničí věci v domácnosti, tak zakupte kočce škrabalo, na které nakapete kozlíkové kapky. Většinu kočiček kozlíkovy kapky přitahují přímo magicky. Postačí 2–3 kapky do takové výšky, aby je kočka cítila při škrábání. Seženete je v lékárně, stojí pár korun a uvidíte, jak vašeho kočičího miláčka bude najednou škrabadlo zajímat a doma nebude žádná pohroma.

Zdroj: Kozlíkové kapky

Kapky na zánět spojivek

Na bakteriální zánět spojivek se využívají antibiotikové kapky do oka. Ty vám může předepsat pouze váš oční lékař. U alergického zánětu spojivek je zase třeba používat protialergické přípravky. Na začátku se používá antihistaminikum. Na virový zánět se využívá oftalmologikum.

Zdroj: Zánět spojivek

Dávkování

Není-li doporučeno jinak, podávají se olejové kapky Vigantol kojencům k prevenci křivice (rachitidy) denně 1–2 kapky od druhého týdne života. Zdravým novorozencům se podává 1 kapka denně; ve zvláštních případech a dětem předčasně narozeným 2 kapky denně. Doporučená doba léčby je 1 rok. Ve druhém roce života je možné v podávání vitamínu D3 pokračovat zvláště v zimních měsících, kdy je nedostatečné biologicky aktivní sluneční záření. Dospělí užívají olejové kapky Vigantol k prevenci měknutí kostí (osteoporózy) 1–2 kapky denně. K léčbě měknutí kostí se užívá obvykle 3krát 5 kapek denně dle pokynů lékaře. K léčbě poruch funkce příštítných tělísek se doporučuje 15–30 kapek denně.

Zdroj: Kapky Vigantol – vitamín D


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP