Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

TROSKU KALNA MOC

OBSAH

Kalná a zapáchající moč

Právě v důsledku zmnožení škodlivých bakterií ve vašem močovém ústrojí (ať už zánět postihne močové cesty, měchýř, nebo dokonce ledviny) vás nejdříve bude při močení pálit a řezat a budete mít pocit, že musíte „na malou“ v podstatě neustále. Vaše moč bude kalná a její odér se kvůli přítomnosti bakterií velmi pravděpodobně změní. Pokud budete tyto varovné signály ignorovat, pálení a bolest při močení se budou zintenzivňovat. Můžete také očekávat, že se ve vaší moči objeví krev. Zvýšená teplota nebo celková zchvácenost se sice mohou připojit, ale neobjevují se zdaleka u všech nemocných. Vaše tělo bude samozřejmě s infekcí bojovat a bude se snažit zánětu zbavit, nicméně v tomto stadiu už zřejmě nebudete chtít čekat, jestli se mu to podaří svépomocí, velmi nepříjemné obtíže vás donutí vyhledat lékaře. Ten vám pravděpodobně předepíše antibiotika, která podají vašemu tělu při boji s rozmnoženými bakteriemi pomocnou ruku. Ačkoli je naprostá většina zánětů močového ústrojí u mužů vyvolána výše popsaným způsobem, není to samozřejmě jediná možnost způsobu nákazy. Zánět může vyprovokovat například i nechráněný anální sex, užívání některých léků, operativní zákroky, prodělaná onemocnění a řada dalších faktorů. Účinnou prevencí je dodržování pitného režimu (minimálně dva litry tekutin za den), používání ochrany při rizikových technikách sexu (anální sex) a nezadržování moči, tedy důsledné vyprazdňování.

Zdroj: Známky a příznaky infekce močových cest

Poradna

V naší poradně s názvem VÝRŮSTEK VZADU V KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Parůžková.

Dobrý den, mam menší vyrustky vzadu v krku, polikaní jde trošku stěží, a mam trosku červený krk, bojím se ze to bude rakovina?? Přikládám ještě fotku
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tyto zduřelé papily vzadu na jazyku jsou běžnou reakcí na mírnou infekci v oblasti nosohltanu. Rozhodně se nemusíte bát, že jde o rakovinu. Potvrdit vám to může lékař stomatolog (zubař) a nebo otorinolaryngolog (ORL). Jak si můžete pomoci? Kupte si kloktadlo s názvem Stopangin a třikrát denně po jídle kloktejte alespoň dvě minuty. Do dvou tří dnů vše zmizí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pavuciny v oku

Výroba domácí vagíny

Nemáte dostatek peněz a chtěli byste mít svou osobní umělou vagínu? Pak vám můžeme pomoct, návod je trošku složitější a je zapotřebí mít zručné ruce. Výsledkem však bude kvalitní pánský masturbátor, který vám zpříjemní intimní chvilky.

Zdroj: Jak vyrobit doma vagínu

Diskuze

V diskuzi BLECHY- NEZABRAL BIOKILL NA PROSTŘEDÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kalná Irena.

kamarád má 5dospělých českých fousků.Vloni na podzim proběhla invaze blech,spotřeboval se 5l kanystr Biokillu na prostředí a postřik na psy. Před 3týdny se začalo opět s postřiky,nezabírá.Psi mají boláky kolem ocasů,na kloubech zadních nohou,neustále se okusují.Postřik byl proveden několikrát,boudy,RD a dílna,kde se psi zdržují. Volala jsem do Biovety,prý BioKill zabírá pouze na dospělé blechy. Prosím o radu,zda existuje účinný prostředek,jako byl Fenoform,Neocidol....který působí i na larvy,kukly blech.Který z postřiků,obojků by byl vhodný...a cenově dostupný /majitel je důchodce/
Děkuji za radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Taky jsme vyzkoušeli Bio Kill, ale snad nejlepší je Frontline Pet Care. Je to difuzér proti hmyzu a roztočům pro domácnost. Koupíte v lékárnách i u veterináře. Stojí kolem 300,-Kč.

Zdroj: diskuze Blechy v bytě

Příznaky

Časté močení, pocity pálení a bolesti při močení, bolesti na konci močení, bolesti v podbřišku a občas i v bederní oblasti. Moč je kalná, zapáchající, někdy s příměsí krve. Teplota může být zvýšená.

Typickými příznaky je stálé, bezdůvodné nucení na moč a pálivá bolest při močení. Tento stav není většinou bezprostředně nebezpečný. Přesto je dobré vždy vyhledat lékaře a podrobit se vyšetření moči, zejména jsou-li v moči též stopy krve. Signály jako teplota, třesavka a těžká únava upozorňují s velkou pravděpodobností na vzestupné šíření infekce na ledvinové pánvičky.

Zdroj: Zánět močových cest alias akutní cystitida

Diskuze

V diskuzi BI OIL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Na malé né moc silné skvrnky je celkem dobrý Bi OIL - www.vitasvet.cz/byli… . Výhodou je ,že je to přírodní. Já se trosku obávám, že mechanické "obroušení" kůže není moc vhodné... To už bych asi šla pod skalpel nebo laser.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bi oil

Ingredience: světlý kukuřičný sirup, červené a zelené potravinářské barvivo, voda

Postup: Smícháte sirup s barvami. Záleží na vlastním vkusu, jaké barvy chcete docílit. Můžete do červené přidat zelenou a vytvořit tak tmavou krev, nebo třeba jen trošku hnědé. Po smíchání vznikne hustá červená hmota, kterou je potřeba naředit vodou na požadovanou hustotu a máte připravenu umělou krev. Světlý kukuřičný sirup zakoupíte v prodejnách zdravé výživy za cenu cca 30 korun. Sypké potravinářské barvy stojí mnohem méně, dá se říct pár korun. Můžete ale použít i gelové, ty už budou trošku dražší. Práškové prodávají téměř v každé „staromódnější“ drogerii či zásobenějším obchodě.

Další možností je použití medu, červeného barviva a kakaa, to vše se smíchá do hladka. Kakaem ovšem směs zhořkne, takže pokud se použije v okolí úst, vyvolává nepříjemné pocity.

Zdroj: Jak vyrobit umělou krev

Diskuze

V diskuzi CHROM HUBNUTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Žaneta.

zeleny caj spolu s chromem urcite,proto jsem zvolila c.l.a trio active ktrery obsahuje obe tyto slozky. Staci se k tomu trosku hybat a jde to skoro samo:-)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Chrom hubnutí

Mexická pánev s kuřecím masem

Ingredience: kuřecí prsa, česnek, 1-2 plechovky fazolí, cibule, čerstvá paprika, rajčata, kukuřice, chilli paprička nebo chilli omáčka, uzenina (špek, klobáska, nebo žádná)

Postup: Na oleji osmažíme na kousky nakrájenou cibulku s uzeninou a česnek, přidáme okořeněné maso (každý podle chuti: argentinské koření, sůl, pepř nebo třeba grilovací) a osmahneme. Poté přidáme nakrájenou papriku a rajčata, znovu osmahneme, přidáme kukuřici a nakonec fazole (většinou stačí plechovka, záleží na tom, kolik máte masa a jaký máte rádi poměr). Zalijeme troškou vody a dusíme (můžete nechat i trošku vody z plechovky). Poté stačí posypat grilovacím kořením, posolit, popepřit, má-li někdo rád, může přidat půl kostky masoxu nebo trošku sójové omáčky, ale není to podmínkou. Můžete přidat půl chilli papričky, bohatě to stačí, a trochu kečupu. Necháme vypařit vodu a je to hotovo. Pokrm sám zhoustne. Podáváme s chlebem.

Zdroj: Mexická směs

Diskuze

V diskuzi CVICENI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sehna.

Ja si to davam jeste k cviceni, protoze jsem tu moji formu na leto trosku podcenila a opravdu je to skvely. Hlavne slozeni je super, na strankach to maji dobre vsechno rozepsany a vypsany

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Cviceni

Několik rad před použitím zábalů:

  • Zábal musíte mít na hlavě minimálně 20 až 25 minut, jinak postrádá smysl.
  • Vlasy zabalte do igelitu a poté ještě obalte ručníkem, aby byl zábal v teple a účinnější, pro urychlení ho můžete zahřát trošku fénem.
  • Vlasy musí být pořádně umyté a hlavně bez kondicionéru.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem OPERACE DITETE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Hudecova.

Dobry den chtela bych se zeptat maly (19mesicu) ma jit na,operaci horniho vicka.ale ma trosku rymu kterou dolecujeme.bude mit kratkodobou celkovou anestezii.tak by me zajimalo zda to je velky problem.dekuji predem za,odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Rýma může být problém, zvláště když se bude provádět výkon na hlavě. Anesteziolog určitě tuto situaci zváží a rozhodne, jestli se to bude konat nebo ne.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Operace ditete

Jogurtový dresink s bylinkami

Ingredience: 1 limetka, bílý jogurt, pepř, sůl, koriandr, šalvěj

Postup: Čerstvé bylinky nadrobno nasekáme. Poté smícháme s jogurtem, do kterého vymačkáme šťávu z jedné limetky, můžeme přidat i trošku nastrouhané limetkové kůry. Přidáme sůl, pepř a necháme v lednici alespoň půl hodiny odpočinout.

Zdroj: Jogurtový dresing

Diskuze

V diskuzi LUPY VE VLASECH CO POMUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Klára.

ahoj, já jen, že sem řešila stejný problém a v tom sanatoriu to važně pomohlo! protože ti tam dají šapmon, který prodávaji JEN tam a dělají takové vpichy do hlavy...asi dva roky sem řešila tento problem a pak sem se dozvedela o tom sanatoriu. stoprocentni pokrok

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marikau.

PROSIM O KTEREM SANATORIU SRE ZMINUJETE?kde delaji vpich a urci diagnozu?chodila jsem do STEPANSKE V PRAZE,ALE POUZE SE TO TROSKU SKLIDNILO,PO SKONCENI KURY THOMES JE STAV STEJNY..PROSIM PORADTE::DEKUJI VSEM.

Zdroj: diskuze Lupy ve vlasech co pomuze

Domácí tatarka III.

Suroviny:

  • majonéza (vyrobte si vlastní dle níže uvedených receptů)
  • 1 cibule
  • 2–3 kyselé okurky
  • špetka soli
  • špetka pepře

Postup:

Cibuli a okurky nakrájejte na kostičky. Přidejte trochu majonézy, osolte a opepřete dle chuti. Množství surovin je závislé na množství strávníků. Pokud bude tatarka příliš hustá, můžete přidat trošku vody.

Zdroj: Postup a recepty na domácí tatarku

Poradna

V naší poradně s názvem NEMOCI STARÝCH PSŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Koudelová Vlaďka.

Děkuji Vám pane doktore, chtěla jsem Terezce do doby jejícho odchodu alespoň trošku ulevit nějakými medikamenty.Nemůžu se dívat na to, jak se do svého konce "žene jako o závod. Opravdu není nic, co by její 24 hodinové zrychlené dýchání alespoň trošku zklidnilo? Děkuji. Koudelová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vaše fenečka Terezka dýchá zrychleně proto, aby se neudusila. Zřejmě její organismus nedokáže zpracovat kyslík v potřebném množství a proto jí to nutí takto dýchat. Jakékoli omezení by mohlo vést k jejímu zadušení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nemoci starých psů

Tatarka z majonézy I.

Suroviny:

  • 150 ml majonézy
  • 1 malá cibule
  • 1 kyselá okurka
  • trochu láku z okurek
  • trochu mléka
  • sůl

Postup:

Úplně nadrobno nakrájejte malou cibulku. Přidejte strouhanou sterilovanou okurku a trošku láku (dle chuti). Dosolte a můžete zjemnit troškou mléka (1 až 2 lžíce dle požadované konzistence). Pokud chcete, můžete dochutit svými oblíbenými bylinkami.

Zdroj: Postup a recepty na domácí tatarku

Poradna

V naší poradně s názvem LÉKY NA ŽÍLY A CÉVY BEZ PŘEDPISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sarka szlaurova.

Dobry den.Beru detralex na zily dlouho.Mam povrchove krec.zily.Jsem mimo domov na dovolene a dosel mi detralex.Beru dve tabl.denne.Je mozne něco koupit v lekarne bez lek.predpisu.Ale aby to mělo aspoň trosku stejny ucinek jako detralex.Dekuji.Szlaurova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Ptejte se v lékárně na diosminol micronized. Některé varianty jsou volně prodejné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léky na žíly a cévy bez předpisu

Vosí hnízda z Margotky

Ingredience: 4 ks Margot (velké), 100 g másla, 100 g moučkového cukru, 80 g piškotů, 4 polévkové lžíce kakaa, 2–3 lžíce rumu, piškoty, moučkový cukr na obalení

Ingredience náplň: 100 g másla, 50 g cukru, 2 lžíce rumu (nebo koňaku)

Postup: Tyčinky Margot vložíme do mrazničky na jednu až dvě hodiny, aby trošku (ale ne úplně) zmrzly. Poté tyčinky nastrouháme na struhadle. Pokud by byly pokojové teploty, tak by se velmi špatně strouhaly, proto je nutné je nechat ztuhnout. Rovnou můžeme i nastrouhat piškoty, které budeme také potřebovat. Do mísy přidáme jak nastrouhanou Margotku a piškoty, tak i máslo, cukr, kakao a rum. Všechno smícháme a uhněteme těsto. To zabalíme do potravinářské fólie a vložíme na chvíli do lednice, aby ztuhlo. Z těsta vždy odebereme kousek, vytvoříme kuličku a tu obalíme v moučkovém cukru. Formičku na včelí úly vysypeme cukrem a vmáčkneme do ní kuličku. Vařečkou uděláme důlek, ten naplníme krémem a přilepíme piškot. Formičku rozevřeme nebo vosí hnízdo vyklepneme. Margotková vosí hnízda vložíme do chladničky, aby tam ztuhla. V případě, že by těsto na hnízda bylo příliš řídké, tak jej zahustíme dalšími strouhanými piškoty nebo jej dáme jednoduše ztuhnout. Pokud by tomu bylo naopak, přilijeme trošku rumu nebo mléka. Těsto by mělo být dobře tvárné.

Náplň do hnízd: Máslo ušleháme s cukrem a rumem. Podle potřeby můžeme přidat ještě další cukr nebo rum.

Zdroj: Recepty na vosí hnízda

Diskuze

V diskuzi ONEMOCNĚNÍ SÍTNICE RETIANE PIGMENTOZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katerina Aubrechtova.

prosim mamine zjistily retiane pigmentoza jiz dva roky vydi jen bud tmu nebo svetlo obcas pri dostatku svetla i obrysi.Bylo by mozna nejaka operace konkretne nejaky mikrocip aby vydela trosku lepe?dekuji Katerina aubrechtova.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Onemocnění sítnice retiane pigmentoza

Zapečené těstoviny se špenátem

Suroviny (4 porce):

  • 1 balení mraženého špenátu
  • 300 g těstovin
  • 2 bílky
  • 100 g 20% eidamu
  • sůl
  • trochu másla

Postup:

Těstoviny uvařte v osolené vodě ale tak, ať nejsou úplně měkké. Mezitím rozpusťte špenát v hrnci a nechte ho chvíli vařit. Lehce osolte a můžete přidat i trošku másla. Mísu na zapékání vymažte máslem a střídejte vrstvu těstovin, špenátu a nastrouhaného sýra. Opakujte ještě jednou a zalijte směsí dvou rozmíchaných bílků se solí (ne sníh), nakonec posypte sýrem. Pečte ve vyhřáté troubě asi 20 minut.

Zdroj: Zdravé recepty na snížení cholesterolu

Jogurtový dressing k rybě

Ingredience: 150 g bílého jogurtu, spíš tučnějšího, 1 ks čerstvé mladé cibulky nebo česneku, pažitka, sůl, pepř, extra panenský olivový olej, čerstvá citronová šťáva

Postup: Pažitku a česnek či cibulku omyjeme a najemno nasekáme. U cibulky či česneku přitom využijeme i kus nadzemní části, prostě použijeme to, co je v dobré formě. Do misky dáme jogurt, pažitku, cibulku/česnek (necháme ještě trošku na posypání hotové omáčky), pár pořádných kapek olivového oleje, pár kapek citronové šťávy a osolíme a opepříme. Zamícháme a dochutíme. Pokud se použije dobrý tučnější jogurt, omáčka je krásně krémová a plná chuti.

Zdroj: Jogurtový dresing

Za alergie na slunce mohou ozónové díry

Tato alergie na slunce není způsobena jenom čistě tím slunečním zářením. Sluneční alergii hlavně způsobují ozonové díry, které nad námi v atmosféře máme. Ozónové díry propouští škodlivé části slunečního záření, které za normálních podmínek na zemský povrch nedopadnou. Takže v obdobích, kdy je ozónová vrstva oslabena, je důležité používat ochranné opalovací krémy s ochranným faktorem SPF 40 až 50, užívat antihistaminika, trošku se šetřit a nechodit moc na sluníčko hlavně ze začátku. Na případnou sluneční dermatitidu (alergie na slunce) je dobré krátkodobě použít kortikoidní mast, nejdéle dva až tři dny. Kortikoidní mast se nesmí používat, když jdete na slunce, jedině na noc si s ní dermatitidu lehce natřete.

Zdroj: Alergie na slunce

Pečená treska se sýrem

Suroviny (na 1 porci):

  • 150 g tresky
  • 50 g tvrdého sýra (do 30 %)
  • 1 citron
  • sůl, kmín
  • brambory
  • máslo

Postup:

Jestliže budete pokrm připravovat z chlazené tresky, tak ji jen omyjte a pak osušte. Pokud pracujete s mraženou treskou, tak ji chvíli nechte povolit při pokojové teplotě, poté omyjte a zase dobře osušte. Rybu poté položte na plech vyložený pečicím papírem a pokapejte ji šťávou z citronu. Trošku tresku osolte a okmínujte. Nakonec na struhadle postrouhejte tvrdý sýr a hustě jej nasypte na rybu. Takto připravenou tresku vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 15 až 20 minut. Hotovou rybu podávejte s pečenými brambory omaštěnými s trošičkou másla.

Zdroj: Zdravé recepty na snížení cholesterolu

Milánské špagety se sýrem

Ingredience: 400 g mletého masa, 2 cibule, 2 lžíce sádla, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce worcesterové omáčky, 1 lžička kari koření, špetka soli, špetka mletého pepře, voda na podlití, uvařené špagety, kečup dle chuti, 200 g strouhaného eidamu

Technologický postup: Na sádle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso, sůl a koření, krátce orestujeme, zalijeme sójovou omáčkou a worcesterem a dusíme asi 20 minut. Je-li třeba, trošku podlijeme vodou. Do měkkého masa nakonec vmícháme kečup a ještě krátce prohřejeme. Špagety dáme na talíř, do jejich středu položíme masovou směs a vše zasypeme sýrem.

Zdroj: Milánské špagety

Zapečená brokolice s masem

Ingredience: 1 brokolice, 300 g mletého masa, 200 g loupaných rajčat (konzervovaných), 100 g nivy, 2 vejce, 250 g zakysané smetany, 50 ml mléka, 50 g másla, 1 cibule, 5 stroužků česneku, mletý pepř, sůl, čerstvá bazalka, pažitka

Technologický postup: Brokolici povaříme ve slané vodě, pak ji přecedíme, necháme vychladnout, nakrájíme na drobnější kousky do misky. Na pánvi na másle osmažíme cibulku, přidáme rozdrobené maso, osmažíme ho a přidáme brokolici a rajčata nakrájená na kousky. Do vychladlého masa dáme bazalku, pažitku, pepř, nastrouhanou nivu, česnek na plátky, mírně osolíme a vše smícháme. Dáme do vymazaného pekáčku a polijeme kysanou smetanou, do které jsme zamíchali trošku mléka a vajíčka. Dáme asi na 30 minut zapéct.

Zdroj: Zapečená brokolice


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Válková

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Michal Vinš

Gabriela Štummerová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP