Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

TRVALA STUDENA VLNA POSTUP

OBSAH

Vodová ondulace versus trvalá ondulace

Vodová ondulace je dočasné tvarování vlasů. Při technice vodové ondulace se využívá přirozených kvalit a vlastností vlasů. Vlasová struktura se nemění, dochází pouze k dočasnému zploštění průřezu vlasu, a to prostřednictvím tlaku, tahu a usušení. Po namočení vlas nabobtná, ztrácí pružnost a stane se tvárným. Po usušení se mu vrátí pružnost, ale ponechá si dočasně tvar, který mu byl dán za mokra.

Možnosti vodové ondulace: kroužkování vlasů přes prsty, natáčení vlasů přes prsty, pokládaná vlna, foukaná čili sušení vlasů do vln.

Při natáčení musí být vlasy rovnoměrně rozdělené a rozčesané dohladka. Pramínek držíme v levé ruce. Pravou rukou přiložíme ke konečku pramínku natáčku a konce vlasů palcem přidržíme. Poté natáčíme pramínek na natáčku (vlas přidržujeme palcem a ukazováčkem). Když jsou všechny vlasy natočené, usedá zákaznice na 20 minut pod sušák. Po vysušení se vlasy upraví do požadovaného účesu.

Zdroj: Trvalá ondulace

Poradna

V naší poradně s názvem TRVALÁ ONDULACE – STUDENÁ VLNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Jestli máš jemné vlasy a chceš to pro objem, aby nebyly splihlé, tak je nejlepší to dát na velké natáčky 7 cm v průměru. Při vysušení použít tužidlo a difuzér.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Monika.

děkuji

Zdroj: diskuze Trvalá ondulace – studená vlna

Trvalá ondulace

Zde je vidět trvalá ondulace.

Zdroj: Trvalá ondulace

Postup

Postup na domácí trvalou naleznete zde.

Zdroj: Trvalá ondulace – studená vlna

Poradna

V naší poradně s názvem TRVALÁ ONDULACE – STUDENÁ VLNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na které natáčky se natáčí tzv. volná trvalá?? Děkuji moc, s pozdravem Voňková Monika

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jestli máš jemné vlasy a chceš to pro objem, aby nebyly splihlé, tak je nejlepší to dát na velké natáčky 7 cm v průměru. Při vysušení použít tužidlo a difuzér.

Zdroj: diskuze Trvalá ondulace – studená vlna

Fotografie

Zde je fotogalerie vlasů po trvalé ondulaci.

Zdroj: Trvalá ondulace – studená vlna

Návod na domácí trvalou naleznete zde.

Zdroj: Trvalá ondulace – studená vlna

Diskuze

V diskuzi EXTRAKCE JEDNICKY,-ZLOMENY KOREN. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikola.

Dobry den,ve středu mi trhali koren u jednicky v pravo nahoře,dvojku mi zbrousil a prichystal na cep s korunkou,ve ctvrtek jsem prijela l zubaři s tim,ze jsme byli domluveni,na nahradu jednicky a korunky na dvojku,ale pres noc me to šíleně chytlo a bolelo a prijde mi ze me boli ta dvojka,s kterou nebyl žádný problem.Lekar mi tedy predepsal ant.Augmentin 625mg s tim ze se mi to zanitilo a nic na bolest,sehnala jsem si aulin na bolest, ale nezabira mi,uz 3 dny jsem se nevyspala v pondeli mam prijit,dnes je sobota a ja si nejsem jistá,zdali to do pondeli vydrzim,ta bolest mi vystreluje az do spodnich zubů. Prosim o radu,zdali si s tim zajet na pohotovost nebo pockat na meho lekare stomatochirurga do pondeli? Dekuji a preji hezky den

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana pscolkova.

Dnes jsem navštívila zubaře s bolesti v korunce, která trvala 4 dny. Lékař mi celou korunku vytrhl se slovy, ze to jinak nejde, protože korunka praskla. Zub mi trhal hodinu po pichnuti injekc a bolest byla strašná. Domnívám se, že postup nebyl spravnykorunky se přece běžné opravují a měla jsem ji 5 let. Prosím o radu, protoze mě čekají další opravy a nechtěla bych zažít podobný problém.

Zdroj: diskuze Extrakce jednicky,-zlomeny koren.

Co znamená studená vlna

Trvalá ondulace „Studená vlna“ od firmy Valea (pro domácí použití) je s rostlinnými výtažky a používá se na normální vlasy. Balení obsahuje studenou vlnu (100 ml), fixatér (100 ml) a jednu molitanovou houbičku.

V dnešní době se nemusíte obávat obrovských loken ve stylu vaší babičky. Kadeřnice vědí, co se nosí a co je právě v kurzu, takže kudrlinky, které měly krásky z osmdesátých let, by vám hrozit neměly. Existují dva druhy trvalé, a to teplá a studená vlna. Studená dělá menší kudrlinky a údajně méně škodí vlasům. Každopádně dříve než se rozhodnete dát si trvalou, poraďte se se svou kadeřnicí.

Při trvalé ondulaci dochází k tomu, že vlasy změní svou strukturu a kopírují takový tvar, jaký mají natáčky. Jedná se o proces, který vlasy trošku zatěžuje, proto je nutné vyhnout se trvalé hlavně na odbarvované a zesvětlené vlasy nebo na zničené vlasy. Trvalá ondulace je vhodná jak na dlouhé, tak krátké vlasy.

Studené vlny sice mají stoupající kvalitu, ale jakákoliv chyba při aplikaci může způsobit právě to, co nechcete – poškozené vlasy a nerovnoměrné vlny. Umění není jenom v kvalitě přípravku, který vlas nepreparuje, ale také v šikovnosti a umu natočit na natáčku vlas přesně tak, jak je třeba.

Zdroj: Trvalá ondulace – studená vlna

Diskuze

V diskuzi VÝROBA MEDOVINY ZA STUDENA RECEPT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kutina Jindrich.

Muzete mi poslat recept na Medovinu za studena dekuji .

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Výroba medoviny za studena recept

Kdy umýt vlasy po trvalé

Důrazně se doporučuje počkat tři dny, než si vlasy po trvalé poprvé umyjete. Když opouštíte salon, tak se snažte nezmoknout. Nemytím vlasů po trvalé zabráníte tomu, aby voda deaktivovala chemické složky permanentní ondulace, a aby se kadeře rozpadly. Pamatujte, že pokud chodíte plavat, vždy noste koupací čepici.

Týden po trvalé se neupravujte jinak, než konečky prstů. Vlasové přípravky mohou způsobit lámání - nebo způsobit nepřirozené tvarování.

Při prvním mytí vlasů používejte šampony určené speciálně pro kadeře a kondicionéry, které obsahují minerály a bílkoviny.

Vyvarujte se co nejvíce fénování, když už musíte fén použít, tak jedině s difuzérem, pomocí kterého se proud vzduchu rozloží a zabrání tak nadměrnému vysoušení.

Hřebeny s širokými zuby jsou nejlepší, aby se při odstraňování jakýchkoli zamotaných vlasů zabránilo jejich poškození.

Pro pevnější kadeře bude nejlepší udržovat vlasy v copu, čímž se minimalizuje krepatění. A když jsou rozpuštěné, jednoduše vlasy rozdělte prsty.

Zabalení vlasů do hedvábné šály před spaním rovněž ochrání vaši trvalou.

Zdroj: Trvalá ondulace – studená vlna

Diskuze

V diskuzi OSTRUHA NA PATĚ NIC NEPOMÁHÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kveta.

Dobrý den ,mám problémy s ostruhama na patě-levá víc bolí.
Už mám po rehabilitaci,3xráz.vlna a žádný výsledek.
ještě bych chtěla vyzkoušet ozáření RTG,to hradí pojišťovna.
Klidně bych podstoupila i operaci jen kdyby to pomohlo.
V práci stojím celý den na nohách,nedá se to ustát....
Děkují za radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena Pavličná.

ostruha už Třetí měsíc beru Hekla lavu a neustále se mi to vrací.Nárazová vlna nic.Prosím o radu.Děkuji

Zdroj: diskuze Ostruha na patě nic nepomáhá

Druhy vln u trvalé ondulace

Headlines: Je jemná trvalá na vlasy. Jde vlastně jen o jemné, přirozené zvlnění. Deklarovaná doba, po kterou vám vydrží na vlasech, je asi 8 týdnů. Zkušenosti uživatelů však ukazují, že na kratších či polodlouhých vlasech vydrží podstatně déle, někdy dokonce až do úplného odrostu a odstříhání. Kratší dobu vydrží samozřejmě na vlasech dlouhých, protože vlas je těžký.

Gelová, vymývací trvalá: To jsou další dva pojmy, se kterými se můžete setkat. Gelové trvalé jsou jemné, některé obsahují rostlinné extrakty, jako jsou třeba výtažky z pšeničných klíčků, a vlasy tak po této trvalé získají na viditelném zdraví. Budou lesklé, budou se dobře rozčesávat. Jde však o jemné trvalé, takže se vymývají asi za 3 měsíce, u někoho dříve, u jiného později, a vlasy pouze lehce provzdušní. Těmito přípravky se také provádí takzvané dotrvalení odrostů. Mají hodně společného s „Headlines“, a tak je některé kadeřnice ani nerozlišují. Jejich cena se pohybuje okolo 700 Kč, záleží na ceníku každého salonu.

Trvalá ondulace: U klasické trvalé existuje ještě jedna možnost, jak získat vlasy, které nebudou kudrnaté, ale pouze provzdušněné. Kadeřnice vám může vlasy natočit stylem „jeden pramen natočíme, jeden necháme volný“.

Je úplně jedno, zda zvolíte normální trvalou, či gelovou, nebo jemnou, či nejjemnější. Stále se jedná o chemický prostředek, který vlas ovlivní. Naruší jeho strukturu a změní jeho vlastnosti. Nepreparované vlasy jsou vždy sušší, takže vyžadují speciální péči. Někteří tvrdí, že výhodou trvalé ondulace je, že udělá z mastných vlasů konečně normální vlasy, což však není úplná pravda. Pokud péči o suché a přesušené vlasy zanedbáte, budete mít brzy na hlavě suchý, nevzhledný porost.

Zdroj: Trvalá ondulace – studená vlna

Poradna

V naší poradně s názvem ŠALVEJOVÝ SIRUP LISOVANÝ ZA STUDENA ZPUSOB UŽÍVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dekuji Kamči za odpvedi a zaslániˇ odkazu,
áda bych znala způsob užiti sirupu a kolik,děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Obvykle se používá 5 lžic denně. Ale záleží na intenzitě produktu. Vyzkoušejte a uvidíte.

Zdroj: diskuze Šalvejový sirup lisovaný za studena zpusob užívání

Trvalá ondulace

Dříve se pro dodání objemu doporučovala trvalá ondulace. Ta ovšem vlasy poměrně zatíží a naruší. Hlavně při odrostech jsou pak vlasy zplihlé u kořínků a celkový efekt nepůsobí příjemně.

Zdroj: Střihy pro jemné vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem SLABÁ TRVALA NA VLNITÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav.

Dobrý den, Chtěl jsem se zeptat, jestli je možné si dát jemnou trvalou na vlnité vlasy jelikoš je mám hřitčí,tak bych je chtěl objěmově zvětčit. Dělá se mi také malá pleš,ale používám Alpecin šampon a Toniku a docela mi to pomáha. Tak jsem se chtěl jen zeptat jestli je ta trvala možná v mém případě, předem Děkuji s pozdravem. Míra
p.s. dělal jsem si byt zhruba před 3 měsíci.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zkus to a uvidíš. Když se to nepovede, tak za chvíli ti vlasy narostou nový. Máš pěkně vlnité vlasy i bez trvalé. Jsi moc hezký sympatický klučina.

Zdroj: diskuze Slabá trvala na vlnité vlasy

Trvalá ondulace Schwarzkopf

Trvalá ondulace Schwarzkopf je tvarovací roztok s recepturou Hydrowave, která má s pomocí hydrolyzovaného keratinu vlasy mimo jiné hydratovat. Nejen díky němu vytváří Natural Styling Classic dokonale tvarované, dlouhotrvající kadeře a vlny a vlasy jemné na dotek až po dobu 12 týdnů. Hydrolyzovaný keratin obsahuje kratší stavební bloky vlasového keratinu, a proto ho vlasy velmi dobře přijímají. Menší částice jsou schopny proniknout do vlasů, poskytnout jim potřebnou regeneraci a posílit je. Používejte s neutralizérem Schwarzkopf Natural Styling Neutraliser, který se prodává zvlášť.

Zdroj: Trvalá ondulace

Poradna

V naší poradně s názvem SLABÁ TRVALA NA VLNITÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Zkus to a uvidíš. Když se to nepovede, tak za chvíli ti vlasy narostou nový. Máš pěkně vlnité vlasy i bez trvalé. Jsi moc hezký sympatický klučina.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miroslav.

Moc děkuji za komliment. Tak asi zůstanu u klasických nátáček. :-)

Přeji hezkej den, Míra

Zdroj: diskuze Slabá trvala na vlnité vlasy

Vodová trvalá

Vodová ondulace je tvarování vlasu za mokra. Vlas se musí dát do požadovaného tvaru, poté se natočí na natáčku a usuší. Vlas si ponechá tento tvar jen do dalšího mytí vlasů. Vlas se ale nezničí.

Zdroj: Vlnité vlasy

Trvalá ondulace – cena

Zde je seznam cen trvalé ondulace.

Zdroj: Ondulace vlasů

Druhy medoviny

Podle výrobního postupu můžeme medoviny rozdělit na nevařené, kdy se med smíchá s vodou za studena, případně za mírně zvýšené teploty (tento postup využíváme u kvalitního medu), a na vařené medoviny, kdy med s vodou povaříme, přičemž sbíráme vznikající pěnu. Medovina se pak vaří tak dlouho, dokud se tvoří pěna. Dalším druhem jsou ovocné medoviny, v nichž je část medu nahrazena ovocnou šťávou – lépe kvasí a snadno se čeří. Medovina připravovaná studenou cestou neztrácí vzácné a cenné látky prvotřídního medu, které blahodárně působí na lidský organismus.

Zdroj: Medovina

Domácí lis na olej Piteba

Domácí lis na oleje za studena Piteba je ideální pro domácí využití, pro výrobu vlastního nerafinovaného oleje z olejnatých semen. Pomocí tohoto lisu si připravíte panenský olej doma bez chemie, bez éček, konzervantů, a jen v takovém množství, jaké potřebujete. Vždy čerstvý a zdravý olej. Ruční lis Piteba se čistí jako jakýkoli jiný mlýnek, třeba ten na mák nebo karbanátky. Vřeteno (šroubovice) na lisování je z kvalitního nerezového materiálu a vymontujete ho a omyjete běžným saponátovým prostředkem. Před použitím je dobré některé části promáznout rostlinným olejem.

  • Rozměry: 20 x 13 x 6 cm
  • Váha: 2,3 kg
  • Cena: okolo 2 299 Kč

Zdroj: Ruční lis na olej za studena

Cena

  • Vodová ondulace − krátké vlasy: cca 60 Kč.
  • Vodová ondulace − dlouhé vlasy: cca 90 Kč.

Zdroj: Trvalá ondulace

Sirup z aronie

Tepelná úprava sice nezničí veškeré cenné látky, ale řadu z nich ano. Proto je dobré alespoň část úrody zpracovat za studena.

Ingredience: 2 l plodů aronie, 80 g kyseliny citronové, 2 kg cukru

Technologický postup: Do čtyřlitrové sklenice vložíme otrhané a umyté plody aronie. Přidáme potravinářskou kyselinu citronovou a zalijeme vodou až po hrdlo. Za 32 až 36 hodin scedíme a plody lehce zmáčkneme. Získáme tak silně zabarvenou šťávu. Na každý litr šťávy přidáme 1 kg cukru a zastudena občas mícháme, dokud se cukr zcela nerozpustí, což se stane přibližně po 2 až 3 hodinách. Poté sirup slijeme do láhví.

Zdroj: Aronie


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP