UCHOVÁNÍ CITRONU a mnoho dalšího se dozvíte v tomto článku. Optimální je uchovat česnek v čerstvém stavu. Ale to pochopitelně není jednoduché. Vlivem tepla dochází postupně k jeho hnilobě, případně předčasnému klíčení. Existují ovšem zajímavé návody, jak nejlépe uchovat česnek i v podmínkách bytu či domu. Pokud česnek zbavíte svrchní vrstvy, stonky zakrátíte na nějakých 20 cm délky a vložíte jej do sklenice bez vody, máte vyhráno. Jenom se doporučuje mít sklenici v kuchyni, kde je vlhčí vzduch než v ostatních místnostech.
Uskladnění česneku na zimu
Není sporu o tom, jak důležitou úlohu v lidském životě česnek sehrává. Díky velkému obsahu vitamínů, minerálů a antibakteriálních složek je využíván jako přírodní antibiotikum. Česnek velmi významně posiluje imunitní systém celého organismu, v zimních měsících se užívá jako prevence proti nachlazení. Opravdu efektivně působí proti bolesti v krku a při angíně. Jedinci bojující s vysokou hladinou cholesterolu česnek užívají k jejímu snížení a udržení v přijatelných hranicích. Zlepšuje také cévní a oběhový systém, s čímž souvisí podpora srdeční činnosti a regulace krevního tlaku. Velké množství lidí užívá česnek především pro podporu trávení. V trávicí soustavě totiž snižuje pravděpodobnost výskytu nádorů v oblasti tlustého střeva nebo žaludku. V dětské medicíně česnek zbavuje hlístů, roupů, škrkavek, tasemnic či ploštěnek. Celkově odpuzuje veškeré parazity a v letních měsících především klíšťata. Při užívání česneku je však zapotřebí počítat i s pálením žáhy. Pokud člověk těmito obtížemi trpí, měl by užívat spíše méně silnou odrůdu česneku.
Česnek obsahuje:
vitamín B1: 0,2 mg
vitamín B2: 0,11 mg
vitamín B3: 0,7 mg
vitamín B5: 0,59 mg
vitamín B6: 1,24 mg
kyselinu listovou: 3 μg
vitamín C: 31,2 mg
vápník: 181 mg
železo: 1,7 mg
hořčík: 25 mg
draslík: 401 mg
fosfor: 153 mg
zinek: 1,16 mg
sodík: 17 mg
betakaroten: 5 μg
mangan: 1,67 mg
selen: 14,2 μg
Nutriční hodnoty česneku (100 g):
energie: 623 kJ (149 kcal)
sacharidy: 33,06 g z toho cukry: 1 g
bílkoviny: 6,39 g
tuky: 0,5 g
vláknina: 2,1 g
Česnek je základem většiny jídel. Kromě své specifické chuti, které se ve většině pokrmů využívá, má také schopnost podtrhnout a zvýraznit chutě jiných přísad. Česnek může hrát v pokrmech i hlavní roli, například česneková pomazánka (pomazánkové máslo/tvaroh, prolisovaný česnek dle chuti, pepř, sůl), česneková polévka (krémový základ, prolisovaný česnek, čerstvá petržel nebo cibulová nať). V případě zvýraznění jiných chutí se často česnek využívá jako podklad pod pečené i grilované maso. Ke grilovaným pokrmům se velmi často připravují česnekové omáčky nebo dipy.
Klasiku uchování česneku na zimu představuje svázání ve speciální vazbě. Takto zavěšené česnekové kytice dokážou vydržet v chladnějším prostředí velmi dlouho. Optimální výška je cca 1,5 m nad zemským povrchem. Nejvíce se pro uchování česneku ve vazbě hodí třeba spižírny, kuchyně anebo komory. Po proschnutí ve vazbě lze česnek následně uchovávat i v kameninové nádobě, případně papírové k
V naší poradně s názvem ČESNEK A CITRON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.
Česnek a citron se s úspěchem používá proti zvápenatění věnčitých tepen srdce. Užívá se tinktura z česneku a citrónu. Zde je návod na její přípravu.
Pro přípravu budete potřebovat:
30 stroužků česneku,
5 středních citrónů,
10 ml Alpy.
Postup:
Česnek oloupejte, citrony umyjte a neoloupané rozkrájejte na malé kousky. Pak to celé dobře rozmixujte. Vzniklou kaši přelijte jedním litrem horké vody a přiveďte to k varu. Jakmile to varem jednou probublá, tak to hned odstavte! Tekutinu scedíme přes nekovové sítko do lahve, přidáme 10ml Alpy a uložíme v chladu a temnu.
Užívání:
Na odvápnění krevního řečiště se užívají dvě polévkové lžíce po hlavním jídle - po obědě. Již po třech týdnech denního užívání pocitíte na svém těle příjemné omlazení! Zvápenatění a jeho vedlejší příznaky, jako jsou zhoršené vidění či slyšení se zmenšují a postupně odcházejí.
Po třech týdnech se užívání přeruší na jeden týden a pak se zase pokračuje další tři týdny. Právě v druhé fázi se dostaví nejlepší účinky této ozdravné kůry. Léčebný cyklus by se měl opakovat 2x do roka. Nic to nestojí a je to velmi prospěšné.
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Citron je ovoce, které zná každý a nikdo nepochybuje o jeho nejrůznějších pozitivních vlastnostech. Citron je díky své chuti nepostradatelný v kuchyni a obsahuje mnoho vitamínů a látek důležitých pro naše zdraví. Využívá se také v kosmetice a v domácnosti. Citrony, především pak jejich šťáva, se celosvětově nejvíce používají v kuchyni při přípravě jídel a nápojů, ale také k jejich zdobení. Jejich kulinářským využitím je známá především Itálie, Španělsko a Mexiko. Citronová šťáva zlepšuje chuť, vůni i stravitelnost všech odrůd listové zeleniny, rýže a luštěnin. Citronová šťáva se rovněž používá při výrobě různých léků a doplňků stravy. V kosmetice se využívá především jejích čisticích účinků. Citrony jako plod se vzhledem ke své kyselosti syrové v podstatě nekonzumují.
Příprava citronu před použitím: Nejjednodušší je důkladně studenou vodou omytý citron nakrájet na plátky, pak z koleček odříznout slupku a vyříznout prostřední dřevnatou část. Druhým způsobem je odkrojit oba konce, okrájet slupku a pak nakrájet dužninu. Šťávu z citronu snadněji vymačkáme, když ho pod dlaní poválíme na rovné ploše. Víc šťávy získáme, pokud citron dáme na několik, maximálně však 10 vteřin do mikrovlnné trouby. Pokud citronové šťávy potřebujeme jen několik kapek, zapíchneme do plodu dřevěné párátko a otvorem šťávu vymačkáme. K uchovánícitronu pro další použití pak stačí píchnout párátko zpět do stejného otvoru, citron zabalit do mikroténové fólie nebo igelitového sáčku a uložit do chladničky. Pokud potřebujeme tenký plátek kůry, odkrojíme ho ostrým tenkým nožem nebo speciální škrabkou. Když chceme použít z citronu samostatně šťávu a kůru, pak nejdříve oškrábeme nebo okrájíme kůru a pak vymačkáme šťávu.
V naší poradně s názvem DOMÁCÍ LÉK NA BRADAVICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.
Česnek a ocet je účinný domácí lék proti bradavicím. Místo octa je možné použít i šťávu z citrónu. Léčba bradavic česnekem s citronem nebo octem se provádí tak, že česnek nakrájíme na tenké plátky a zalijeme octem nebo šťávou z citrónu. Tuto směs necháme uležet 7 dní v uzavřené lahvičce někde v temnu. Samotné ošetření pak provádíme tak, že vezmeme plátek macerovaného česneku, přiložíme ho na bradavici. Přes plátek česneku přiložíme vatičku namočenou v maceračním roztoku a zabalíme, aby z bradavice česnek nespadl. Takto ošetřenou bradavici necháme zrát přes noc do rána, kdy zábal na bradavici sundáme. Mám to odzkoušené a funguje to na 100%.
Je to opravdu 100 procentní.
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Mateřídouška kvete v období od května do září. Její nať sbíráme za plného květu, nejlépe za slunečných dní, mezi polednem a druhou hodinou. Seřezáváme ji cca 5 cm nad zemí. Sušíme ji buď v malých svazcích, nebo rozloženou na sítu. Důležitý je stín a dobře větraná místnost. Na uchování sušené mateřídoušky použijte dobře uzavíratelné, nejlépe skleněné, nádoby.
V naší poradně s názvem CITRON A ANTIKONCEPCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milda.
Porodnické oddělení univerzity v Melbourne, před několika lety prokázalo, že citrónová šťáva aplikovaná do pochvy před pohlavním stykem, působí nejen jako antikoncepce, ale také dokáže zabránit přenosu HIV infekce. Kyseliny, obsažené ve šťávě citrónu nebo limetky, jsou totiž schopny znehybnit nejen lidské spermie, ale také zničit virus HIV.
Postup citrónové antikoncepce je jednoduchý, před pohlavním stykem žena použije vždy čerstvě vymačkanou a přecezenou citronovou šťávu, kterou si aplikuje do zdravé pochvy. Jen tak nebudou kyseliny z citrónu v pochvě pálit. To samé platí i pro partnera, který by měl mít svůj penis také zdravý, bez zevních poranění. Po skončení je třeba vagínu důkladně vypláchnout čistou vodou. Při souloži je třeba dbát na to, aby se sperma nedostalo moc hluboko do vagíny a šlo co nejlépe vypláchnout.
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Postup: Česnek oloupeme, stroužky narovnáme do malých skleniček s uzávěrem na závit a zalijeme studeným solným nálevem, aby byly všechny stroužky dobře potopené. Konzervace česneku v soli má stejné využití v kuchyni jako čerstvý česnek.
V naší poradně s názvem BÍLEK, CITRON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lena.
Kolikrát za týten se pužívá tahle maska???
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.
Maska na pleť z bílku a citronu se používá maximálně 2 krát do týdne. Maska z bílku a citrónu má spíše obnovovací účinky na pleť, trochu ji vybělí a zbaví jí odumřelých kožních buněk a pokožku vypne. Tato maska by se měla ve zbylých dnech týdne vystřídat s nějakou pěstící mastnou maskou z avokáda nebo olivového leje.
Postup: Stroužky úplně neolupujte, nechte jim „noční košilku“. Takto ošetřený česnek dejte do mističek na mrazák. Kupodivu nechutná špatně. Zamrazený česnek je ideální na namazání topinek. Používat se dá ale i všude tam, kde má být drcený, protože si uchovává svoji sílu. Rozmrzne okamžitě, stačí stroužek pár vteřin tisknout v dlani.
Také lze zamrazit česnek už utřený se solí. Sůl způsobí, že směs úplně nezmrzne a dá se pak pěkně nabírat.
Ve svém příspěvku FLEKY NA STEHNECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Riegerová Dana.
flek je mírně vyvýšen, je asi 13 cm nad kolenem na vnitřní straně stehna, nesvědí, nezvětšuje se a je stejný asi dva měsíce velikost je v průměru 2 cm, není přesně zaoblený, stejně teplá kůže na fleku, jako okolí,mazala jsem flek pouze pudrem na kopřivku, protože jsem si myslela, že je to z citronu, který si dávám jak do čaje, tak do vody při pití.V ,mládí jsem trpěla kopřivkou, ale tento flek nesvědí.Citrónu spotřebuji asi tak každý den půlku.
děkuji a přeji hezký den
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dajda.
takže vyléčeno, byla to AVIVÁŽ, takže si lidé dejte pozor na Aviváže!!!!
Používají se šťávy z citronu, pomeranče, hroznového vína, hrušky, mrkve, červené řepy a cukrové třtiny. Šťávy by se měly podávat maximálně po dobu 5 dnů, poté se přechází na celé ovoce, a to na jablka, hrušky, hroznové víno, pomeranče, ananas. Tato strava by měla trvat maximálně 3 dny.
Za vynikající prostředek při léčbě tohoto onemocnění je považována také rajčatová šťáva. Vezměte si brzy ráno čerstvý rajčatový džus, promíchejte se špetkou soli a pepře.
Věnujte přiměřenou pozornost svému jídelníčku a životního stylu, abyste zabránili opakování problémů s onemocněním jater. Doporučuje se mírné cvičení, vystavujte se slunci, důležitý je pobyt na čerstvém vzduchu a přiměřený odpočinek. Játra mají vynikající schopnost regenerovat se. Ujistěte se, že vaše strava má vysoký obsah bílkovin, vitamínu C, vitamínů B, zejména cholin, a vitamín E. Všechny tyto živiny uspíší regeneraci vašich jater.
Šťáva z kurkumy: 1/4 lžičky kurkumy v prášku zamíchejte ve sklenici horké vody a pijte 2–3krát denně.
Vytvořte si pastu z listů papáje: smíchejte 1/2 lžičky této pasty s 1 lžičkou medu.
Uvařte 1 šálek vody a přidejte 8–10 listů citronu, zakryjte a nechte 4–5 minut louhovat. Tento odvar pijte 4–5 dní.
Limetové nebo citronové šťáva (10 až 20 kapek) ve sklenici vody vede k detoxikaci organismu a pomáhá hlavním orgánům odplavit toxiny, včetně bilirubinu, ven z těla. Konzumujte spoustu limetkové šťávy.
Pampeliškový čaj je přírodní antioxidant a diuretikum, pomáhá tělu odplavit přebytečné toxiny.
Zázvor je přírodní antioxidant – lžička zázvorové šťávy spolu se lžičkou limetkové šťávy a máty pomůže léčit žloutenku a posiluje detoxikaci.
Ředkvičky a listy vařené ve vodě necháme odkapat přes hadřík a pijeme 1 šálek této šťávy 2krát denně. Údajně jde o skvělý způsob při léčbě stařecké žloutenky.
Ráno na lačný žaludek vypijte 1 sklenici čerstvé rajčatové šťávy. Přidejte špetku soli a pepře.
Rovněž mrkvová šťáva je skvělá na prevenci a léčbu stařecké žloutenky.
Pijte hodně vody (voda s několika kapkami citronu pomáhá tělu absorbovat více tekutin). Množství vody, které je třeba pít v jednom dni, se rovná vaší tělesné hmotnosti děleno 2, výsledné číslo pak určuje množství vody, které vaše tělo potřebuje za den.
Pijte každý den čaj z citronu, zázvoru nebo pampelišky, tyto čaje pomáhají odplavovat toxiny z těla, působí jako prevence žloutenky a pomáhají při její léčbě. Pití citronového čaje po dobu jednoho týdne dvakrát denně může napomoci tomu, aby žloutenka odešla.
Pšeničné klíčky také posilují vaše játra. Svou zvýšenou enzymatic
Citróny umyjeme v horké vodě a nakrájíme je na malé kousky.
Česnek oloupeme a nakrájíme na půlky. Všechno dohromady umixujeme na kaši.
Směs nalijeme do vody a necháme projít varem. Hned pak odstavíme. Přecedíme (propasírujeme) přes sítko a nalijeme do láhve. Skladujeme na chladném místě, nejlépe v ledničce.
Poznámka:
Pijeme denně 2 cl před jídlem (to je 1 malá štamprle), a to buď ráno před snídaní, nebo před obědem.
Tuto lacinou a neškodnou léčivou kúru by měl člověk zopakovat každý rok.
Zápach česneku není vůbec cítit. Účinek citrónu s česnekem se projeví naplno.
Odstraňuje to vápník a tuk usazený v těle a cévách. Posiluje srdce, upravuje tlak. Po 3 týdnech pití pocítíte v těle příjemné omlazení.
Zvápenatění a vedlejší příznaky, jako je zhoršený zrak nebo sluchové potíže, se postupně zmenšují a odcházejí. Po 3 týdnech užívání by měl člověk kúru na 8 dní přerušit a potom zase 3 týdny pokračovat. Brzy se dostaví pronikavý úspěch.
Člověk může zase dobře spát a nemusí v noci běhat na záchod. Vápník se rozpustil.
Užívá se jako prevence proti rakovině štítné žlázy. Výsledky jsou vynikající. Lék se také osvědčil při vypadávaní zubů – paradontóze.
Citrón a česnek
Česnek a citrón se s úspěchem používají proti zvápenatění věnčitých tepen srdce a k vyčištění kloubů od solí a vápenatých usazenin. K těmto účelům se užívá právě tinktura z česneku a citrónu. Zde je návod na její přípravu.
Pro přípravu tinktury citrón-česnek budete potřebovat:
30 stroužků česneku,
5 středních citrónů,
100 ml slivovice nebo vodky.
Postup výroby tinktury citrón–česnek:
Česnek oloupejte, citróny umyjte a neoloupané rozkrájejte na malé kousky. Pak to celé dobře rozmixujte. Vzniklou kaši přelijte jedním litrem horké vody a přiveďte k varu. Jakmile to varem jednou probublá, tak hned odstavte! Tekutinu sceďte do láhve přes nekovové sítko, přidejte alkohol a uložte v chladu a temnu.
Jak se tinktura citron-česnek užívá?
Na odvápnění krevního řečiště a vyčištění kloubů od solí a vápenatých usazenin se užívají dvě polévkové lžíce po hlavním jídle – po obědě. Již po třech týdnech denního užívání pocítíte na svém těle příjemné omlazení! Zvápenatění a jeho vedlejší příznaky, jako jsou zhoršené vidění či slyšení, se zmenšují a postupně odcház
Ve svém příspěvku BĚLENÍ ZUBŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta.
Dobrý den chtěla jsem se zeptat jaké množství soli a citronu je potřeba na vytvoření pasty pro bílé zuby.děkuji za odpověd
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Veronika.
Já to dělám tak, že si vymačkám šťávu z jednoho citronu a v ní pak namočím suchý zubní kartáček, který pak vložím do soli. Sůl se na vlhký kartáček nalepí a s ním si pak čistím zuby. Namočení v citrónu a obalení v soli pak během čištění několikrát opakuji.
Je třeba zastavit proces vzniku kyseliny močové a rozpustit její vrstvy v kloubech a svalech pomocí citronu a tím odstranit z kloubů krystalky kyseliny močové.
10denní preventivní očista citronem:
den 1. a 10. – 1 citron
den 2. a 9. – 2 citrony
den 3. a 8. – 3 citrony
den 4. a 7. – 4 citrony
den 5. a 6. – 5 citronů
Šťávu z citronu vymačkejte a vypijte bez přídavku cukru. Pokud by vám to opravdu vadilo, tak můžete šťávu zředit vodou a přidat 1 lžičku medu. Popíjejte ji cca 30 minut, a to 1 hodinu po jídle. Šťáva je bohatá na vitamin C, mikroelementy a hormony. Skvěle čistí organismus od nerozpustných solí a hlenu.
Ve svém příspěvku PRAVDA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nostradame.
ano šťáva z citronu je opravdu zázrak pro ženy mám to již vyskoušeno u dvou mých bývalých žen a opravdu je to přírodní antikoncepce a nejen to pomáhá ženám proti jejich různým neduhům,proto 100procentně doporučuji a ať ženy nemají vůbec obavy a používají šťávu z citronu a ne nějaké chemikálie které jim škodí ne jen citron ale i mnoho dalšího ovoce pomáhá dokonce existuje ovoce které léčí rakovinu 1000x účinnější než antibiotika.Lidstvo by se mělo zamyslet vše už tady bylo jen moderní člověk hledá nahrážky aby získal finanční výhody , jak seříká lékař léčí ale přiríroda uzdravuje.!!!
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Peťan.
Ano je to pravda moje žena měla takové ty ženské problémy ,kvasinky,svědění a díky šťávě z citronu je dnes v pohodě,jsem pro a ženy by si měly uvědomit zda drahé chemické prostředky,Já dávám šťávě z citronu zelenou a doporučuji. P
Zde je pár ozkoušených receptů, které se dají použít na místo šampónů z drogérie. Ingredience bývají velmi podobné, jako při výrobě domácích zábalů na vlasy.
Domácí vajíčkový šampon pro lámavé vlasy
2 vajíčka,
minerální neperlivá voda,
1 lžíce citronové šťávy nebo jablečného octa.
Rozmíchejte vajíčka (žloutek i bílek dohromady) s minerální vodou a přidejte ocet nebo citronovou šťávu. Tuto směs pak naneste na vlasy a jemně masírujte vlasovou pokožku i samotné vlasy. Po tom, co vás to přestane bavit to opláchněte studenou vodou. Vlasy po tom budete mít posílené, hebké a lesklé.
Domácí šampón pro suché vlasy
1 vejce
1 žloutek
1 lžička medu
1 lžíce šťávy z citrónu
Rozmíchejte vajíčko a ještě jeden žloutek navíc s medem a šťávou z citrónu a pak vetřete do vlhkých vlasů. Masírujte a nechte působit asi tak 5 minut, pak to opláchněte studenou vodou.
Domácí kondicionér na suché vlasy
3 lžíce klasického kondicionéru z drogérie
1 lžička medu
1 lžička šťávy z citrónu
několik kapek oblíbeného vonného olejíčku
1 lžička olivového oleje
3 lžíce kopřivového výluhu
Vlasy nejprve umyjeme šampónem. Po umytí naneseme směs ze zde uvedených ingrdiencí a necháme působit 10 minut.
Tento přírodní postup využívá kyseliny obsažené v přírodním citrónu. Z několika citronů se vymačká jeden šálek čerstvé citronové šťávy, která se přecedí přes jemné sítko a zředí se jedním šálkem čisté vody. Míra zředění citronové šťávy vodou určuje výsledný účinek tohoto přírodního zesvětlovače a také jeho devastační účinky na vlasech. Takto zředěná směs se nalije do rozprašovače a důkladně se nastříká na vlasy, které mají být světlejší. Pak se takto impregnované vlasy vystaví na celý den přímému horkému slunečnímu svitu, který celý zesvětlovací proces dovrší. Nejlepší tedy u tohoto způsobu je naplánovat si ho na horké letní slunné dny, kdy můžete trávit celý den válením se na parném sluníčku a při tom zesvětlovat své vlasy. Pokud není k dispozici horké letní slunce, tak je možné použít jako zdroj tepla horký fén. Po dokončení tohoto osvětlovacího procesu pomocí citronu je potřeba vlasy ošetřit neutralizační maskou na vlasy, která se udělá z jedné lžičky jedlé sody a hrnku vody, kterou se pak vlasy přelijí a promasírují a nakonec se opláchnou čistou vodou.
V naší poradně s názvem VANILKOVÝ LUSK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana Zmeškalová.
Dobrý den,nedávno jsem se dozvěděla něco o složení vanilkových cůkrů,koupila jsem si tedy vanilkový lusk,protože peču občas a jsem slabá cukrovkářka,sladím medem,javorovým sirupem,někdy třtinovým cukrem,chtěla jsem se zeptat,jestli mohu vanilkový lusk vložit do javorového sirupu,tím ho ucovat a získat vanilkovou příchut ?,děkuji za odpověd. Zmeškalová
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.
Cukr je obecně dobrý konzervant, takže i javorový sirup bude dobrý na uchování vanilky. Éterické silice z vanilky můžete přenést do javorového sirupu za pomoci zvýšené teploty kolem 60°C na dvě hodky. Je dobré vanilkový lusk před zahříváním co nejvíce rozmnělnit.
Do misky nasypte ovesné vločky, přidejte rozinky a strouhaný kokos dle chuti. Nasypte 2-3 lžičky chia semínek. Zalijte horkou vodou do výše vloček. Zamíchejte. Misku přiklopte a nechte cca 3 minuty odstát. Oslaďte medem.
Ovocný salát
Nakrájejte a smíchejte jakékoliv ovoce. Do bílého jogurtu vymačkejte ½ citrónu a přidejte 3 lžičky chia semínek. Dresink nalijte na ovoce a promíchejte.
Citrónové muffiny s chia semínky
Připravte si dvě těsta. Na první si připravte: 2 vejce, 1 kelímek bílého jogurtu, šťávu ze dvou citrónů, 2 lžičky vanilkového cukru, 4 lžíce medu. Na druhé připravte: 2 a ¼ kelímku pšeničné mouky, 1 prášek do pečiva, ½ lžičky jedlé sody, ¼ kelímku chia semínek a špetku soli. Obě těsta spojte dohromady a přisypte kelímek borůvek. Těsto nalijte do forem na muffiny do třetiny objemu. V předehřáté troubě na 180 stupňů pečte cca 20 minut.
Jablečná šťáva s chia semínky
Do 200 ml sklenice nalijte přírodní jablečnou šťávu (nebo kvalitní džus), přidejte 2 lžičky chia semínek a špetku mleté skořice. Nechte 10 až 15 minut odstát. Poté jednoduše vypijte.
Povzbuzující citrus nápoj
Do 200 ml sklenice s vodou vymačkejte šťávu z jednoho grapefruitu a dvou citrónů. Přidejte lžíci chia semínek a asi 2 cm oloupaného zázvoru. Vše důkladně rozmixujte v mixéru.
A na závěr zdravé mlsání nejen pro děti: ostružinovo – kokosová lízátka
Do mixéru nalijte ½ šálku kokosového mléka, ½ šálku mandlového mléka, jeden šálek ostružin, dvě lžičky chia semínek a lžičku medu. Vše smíchejte v celistvou hmotu a nechte asi čtvrt hodiny odstát, aby semínka nasála vodu. Poté vložte do formy na lízátka nebo nanuky, doprostřed zapíchněte špejli a nechte přes noc zmrazit.
Ve svém příspěvku TIBETSKÁ HOUBA DO MLÉKA - ZDRAVÁ NÁHRADA ACTIMELU ZA CENU MLÉKA- KVALITNÍ HOUBIČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.
Nabízím Tibetskou houbu na OČISTU těla/ celoročně/ - léčebný kefír s probiotickými látkami nahradí ACTIMEL za cenu mléka, které zvyšují imunitu v těle, / pomáhá řešit onk. a gynek. problémy/, příznivě působí na cévy, střeva, žlučník a žaludek, obsahuje vit. B, léčí záněty v těle, má chuť kyselého mléka, mohou užívat osoby citlivé na laktózu, zašlu na dobírku mladé houbičky, dobře zabalené + návod na přípravu a uchování houby + další recepty, napište mi adresu a já Vám oznámím den dodání, cena 100 Kč+pošt, nebo v Č.B. bez pošt. osobně, email:jasinkocin@seznam.cz PORADÍM
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dagmar Procházková.
Mám dotaz. Mám doma houbičky, dělám denně kefír pro manžela a zajímalo by mne, zda mohu kefír t=ž užívat, když mám prokázanou intoleranci laktozy. Bojím se, abych si tím nějak neublížila.
Kúra trvá dva týdny. První den před snídaní se vypije šťáva z jednoho citronu, zředěná studenou vodou. Každý další den se použije o jeden citron víc až do celkového počtu sedmi. Pak se zase opačně jejich množství snižuje a poslední den se pije opět jen šťáva z jednoho citronu.
Kúra není vhodná pro děti a starší osoby a také pro jedince s nemocnými ledvinami, malým množstvím červených krvinek a vápníku. Citrony mohou mít i nežádoucí toxické účinky, ale v podstatě jen tehdy, kdy je jejich konzumace, případně zevní použití neředěné šťávy, nadměrné. V takových případech může dojít k podráždění žaludku nebo dásní.
Ve svém příspěvku TIBETSKÁ KEFÍROVÁ HOUBA PRODEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.
Nabízím Tibetskou houbu na OČISTU těla/ celoročně/ - léčebný kefír s probiotickými látkami nahradí ACTIMEL za cenu mléka, které zvyšují imunitu v těle, / pomáhá řešit onk. a gynek. problémy/, příznivě působí na cévy, střeva, žlučník a žaludek, obsahuje vit. B, léčí záněty v těle, má chuť kyselého mléka/výborné /, mohou užívat osoby citlivé na laktózu, zašlu na DOBÍRKU mladé houbičky, STERILNĚ zabalené + návod na přípravu a uchování houby + další recepty, napište mi adresu a já Vám oznámím den dodání, cena 100 Kč+pošt, email:jasinkocin@seznam.cz PORADÍM- OSOBNÍ DLOUHODOBÁ DOBRÁ ZKUŠENOST s uchováním kvalitní houby a to je DŮLEŽITÉ!!!
Citron a česnek by měly pomoci tělu odstranit vápník a tuk usazený v těle a v cévách a také posilovat srdce a podporovat úpravu tlaku. Po 3 týdnech pití byste měli pocítit v těle příjemné omlazení. Zvápenatění a vedlejší příznaky jako zhoršený zrak nebo sluchové potíže by se měly postupně zmenšovat a odcházet. Po 3 týdnech užívání by měl člověk tuto detoxikaci na 8 dní přerušit a potom zase 3 týdny pokračovat. Poté by se měl dostavit zázrak – budete moct zase dobře spát a nebudete muset v noci běhat na toaletu. Tato skutečnost by měla být znakem toho, že se vápník v cévách rozpustil. Tuto lacinou a neškodnou kúru by měl člověk zopakovat každý rok. Účinek citronu s česnekem by se měl projevit naplno. A přitom zápach česneku není vůbec cítit.
Účinky
Sirup z česneku a citronu zvyšuje imunitní systém, snižuje hodnotu krevního tlaku, snižuje hladinu LDL (špatného) cholesterolu, snižuje četnost výskytu nachlazení a infekcí, působí proti artritidě, dně a bolesti kloubů, prevence proti rakovině štítné žlázy.
Dávkování
Pijeme denně 2 cl před jídlem, buď ráno před snídaní, nebo před obědem.
Recept
Ingredience: 5 ks celých citronů, 30 stroužků česneku (nejlépe český paličák), 1 l vody
Postup: Citrony umyjeme v horké vodě a nakrájíme je i s kůrou na malé kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme na půlky. Všechno dohromady umixujeme na kaši. Tu nalijeme do vody a necháme přejít varem. Potom hned odstavíme. Přecedíme přes sítko a nalijeme do láhve. Skladujeme na chladném místě, nejlépe v ledničce.
Ve svém příspěvku TIBETSKÁ KEFÍROVÁ HOUBA PRODEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.
Nabízím Tibetskou houbu na OČISTU těla/ celoročně/ - léčebný kefír s probiotickými látkami nahradí ACTIMEL za cenu mléka, které zvyšují imunitu v těle, / pomáhá řešit onk. a gynek. problémy/, příznivě působí na cévy, střeva, žlučník a žaludek, obsahuje vit. B, léčí záněty v těle, má chuť kyselého mléka/výborné /, mohou užívat osoby citlivé na laktózu, zašlu na DOBÍRKU mladé houbičky, STERILNĚ zabalené + návod na přípravu a uchování houby + další recepty, napište mi adresu a já Vám oznámím den dodání, cena 100 Kč+pošt, email:jasinkocin@seznam.cz PORADÍM- OSOBNÍ DLOUHODOBÁ DOBRÁ ZKUŠENOST s uchováním kvalitní houby a to je DŮLEŽITÉ!!!
Za normálních okolností by se funkční organismus škodlivých látek zbavil sám přirozenou cestou. V důsledku znečištěného životního prostředí, nezdravé životosprávy, nedostatku fyzické aktivity a stresu jsou však detoxikační orgány vystavovány vyšším dávkám škodlivých a jedovatých látek, než dokážou samy vyloučit.
Návod
Čaj
Většina lidí pije čaj každý den. Je to přírodní detoxikační nápoj, který vám pomáhá čistit organismus. Ne všechny čaje jsou ale vhodné pro detoxikaci a hubnutí. Jako první je potřeba zmínit, že obyčejné sáčkové čaje nemají s čajovníkem moc společného. Vybírejte si proto kvalitní přírodní čaje: zelený, mátový, pampeliškový, zázvorový.
S pitím těchto účinných čajů to však nepřehánějte. Dejte si maximálně 3–5 menších šálků denně. Zároveň není vhodné pít tyto čaje před spaním, protože mohou mít podobný účinek jako káva a hrozila by vám nespavost.
Slaná voda
Předtím než začnete se samotnou čistící kúrou, není na škodu zkusit vyčistit zažívací ústrojí, aby vaše tělo bylo připravené na očistu a následné hubnutí. Smíchejte 1 až 2 polévkové lžíce soli s 1 litrem vlažné vody a popíjejte. Tento proces provádějte vždy raději doma, protože může mít silné projímavé účinky.
Brusinková šťáva
Brusinková šťáva může hodně zocelit a nastartovat váš metabolismus. Aktivní a rychlý metabolismus je nutný k tomu, aby vaše tělo přebytečnou energii rovnou pálilo a neukládalo ji do tuků. Tato šťáva je velice účinná, když se snažíte zhubnout, ale i když si chcete jen pročistit tělo (například od alkoholu nebo kouření). Každý den vypijte jeden litr 100% brusinkové šťávy. Takto to praktikujte 4 dny.
Domácí limonáda
Jeden z nejvíce oblíbených detoxikačních nápojů na hubnutí představují limonády. Tyto drinky proslavily hlavně světoznámé celebrity, které je s oblibou používají nejen k hubnutí. Správně připravené limonády totiž prospívají i vaší pokožce. Namíchejte si šťávu z citronu, špetky kajenského pepře a javorového sirupu s vodou. Usrkávejte během celého dne a výsledek se brzy dostaví.
Okurka a citron
Pozitivní účinek okurky a citronu na hubnutí byl testován a potvrzen několik experty. Rozmixujte 1 okurku pokrájenou na menší kousky spolu s citronovou šťávou z 1 citronu. Pijte tento lektvar dvakrát denně a nastartujte tak svůj metabolismus.
Zelný nápoj
Často se mluví o čištění jater a s tím vám pomůže právě nápoj připravený ze zelí. Očista jater se rovná celkové očistě organismu. Rozmixujte zelí, hrušku, mrkev a nařeďte vodou na hustší konzistenci.
Zelný vývar
Zejména v zimě přijde vhod silný detoxikační vývar ze zelí. Na opravdu mírném ohni nechte probublávat zelí spolu s další zimní zeleninou, jako je cibule, česnek nebo mrkev. Čím více zeleniny přidáte, tím lépe. Ve vývaru se vám uvolní mnoho vitamínů a dalších tělu prospěšných látek. Polévku můžete nechat s kousky zeleniny, anebo ji nakonec můžete rozmixovat, záleží na vaší chuti.
Jakoukoli detoxikační kúru byste měli konzultovat se svým lékařem.
Ve svém příspěvku TIBETSKÁ KEFÍROVÁ HOUBA PRODEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela houdková.
Dobrý den,
mohu požádat o zaslání tohoto malého zázraku.
Moc děkuji Houdková Gabriela, revoluční 689/11, Teplice 415 01
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena.
Dobrý den p. Houdková, mohu ji zaslat v PO 28.11. - v ÚT 29.11. bude u Vás v čerstvém stavu, balíček na dobírku, vč. návodu na přípravu kefíru a uchování houby, podrobný popis na jaké zdrav. problémy působí a jim předchází, mám letitou zkušenost a zdrav. problémy se zlepšily, cena je 250kč/ houba a pošt/, děkuji za včasné vyzvednutí, aby zásilka došla k Vám v pořádku a mohla jste ji využít v čerstvém stavu, jen si připravte doma ČERSTVÉ mléko ne krabicové/ nebo kravské, kozí, ovčí z domácího zdroje/, hlavně nemá být trvanlivé, děkuji Alena- tel:732231707
Důležitou součástí jídelníčku při onemocnění dnou jsou sacharidy, které dodají tělu dostatek energie. Ty bychom měli zařazovat především k snídani. Ke snídani si tedy například připravte dva plátky celozrnného chleba, potřete ho lučinou a uvařte si k tomu bylinkový čaj. Další variantou slané snídaně je obložit chléb libovou a kvalitní šunkou s vysokým obsahem masa – tu si čas od času dovolit můžete. Pro sladkou snídani zvolte jogurt s pečivem nebo ovesné vločky se sušeným ovocem a mlékem. Nezapomeňte vypít také sklenici vody.
Oběd při dně
Oběd by se neměl obejít bez bílkovin. Ty najdeme v mase a mléčných výrobcích. Konzumaci červeného masa bychom ale měli při onemocnění dnou omezit, vhodné je nahradit ho masem bílým (ovšem pozor na mořské plody a ryby – vhodnější jsou sladkovodní). Z příloh se doporučují brambory, rýže, kuskus nebo pohanka či jáhly.
Večeře při dně
Dieta u onemocnění dnou není redukční (pokud cílem není zároveň i snížit váhu). Řídit byste se určitě neměli nesmyslnými radami, že večer není dobré jíst sacharidy (pečivo, přílohy). Protože je třeba vynechat maso, tvoří sacharidy důležitou část stravy. Zařaďte do své stravy cenné potraviny, jako jsou jáhly nebo pohanka, připravit si je můžete podle následujících receptů.
Salát s ovesnými vločkami
Ingredience: 30 g ovesných vloček, 60 ml řeckého jogurtu, 80 ml mléka, 15 g chia semínek, 30 g bobulovitého ovoce, vanilkový extrakt
Postup: Vše jednoduše smícháme a necháme odstát na noc v chladničce. Ráno máme zdravou a vyváženou snídani.
Sladký jahelník
Ingredience: 2 lžíce jáhel, 2 lžíce krup, trochu olivového oleje na vymazání, 100 g ovoce (meruňky, švestky nebo jablka)
Postup: Jáhly uvařte společně s kroupami (poměr si zvolte podle chuti, například 1 : 1). Do vymazaného pekáče dejte vrstvu jáhel s kroupami a na ni ovoce (například meruňky, švestky nebo jablka). Vrstvy vystřídejte a pečte v troubě asi 20 minut.
Sekaná z cukety
Ingredience: ½ kg cukety, 15 dkg libové šunky nebo tofu, 4 vejce, 15 dkg tvrdého sýra, 1 cibule, 2 dl krupice, 1 dl olivového oleje, ½ prášku do pečiva, špetka soli
Postup: Cuketu a tvrdý sýr nastrouháme, cibuli a šunku nakrájíme na malé kousky. Na kousku másla zpěníme cibuli. Vše promícháme v misce a přidáme krupici, olej, žloutky a prášek do pečiva. Může přidat různé bylinky. Jako poslední do směsi vmícháme ušlehané bílky a připravenou směs vlijeme do zapékací misky. Pečeme do zlatova a podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.
Brambory s pikantní omáčkou
Ingredience: 750 g brambor, 1 najemno nakrájená šalotka, 2
Postup: Troubu předehřejeme na 220 °C. Očištěnou rybu dobře prosolíme ze všech stran a na 20 minut odložíme. Poté opláchneme a osušíme. Do kůže uděláme 3 zářezy z každé strany a do nich vsuneme plátky z jednoho citronu. Do břicha vložíme rozmarýn, hřebíček a rybu položíme do máslem vymazaného pekáčku. V pánvičce rozpálíme olej a krátce orestujeme plátky česneku. Směs poté přelijeme přes rybu. Pekáč vložíme do trouby a za častého polévání šťávou pečeme asi 20 minut, dokud maso nejde dobře od kostí a kůže není dozlatova. Z druhého citronu vymačkáme šťávu, kterou pokapeme upečenou rybu. Dozdobíme plátky citronu a bylinkami. Podáváme s rýží politou výpekem a kompotem z třešní.