Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ÚČINKY CITRONU NA PLEŤ

OBSAH

Banánový peeling

Banánový peeling je velmi užitečný při hloubkovém čištění pleti, obsahuje totiž esenciální olej, který pomáhá pokožku hydratovat a vyživovat. Banánový peeling je k odstraňování odumřelých buněk, nečistot a bakterií velmi vhodný, protože vaši pleť nejenže očišťuje, ale také vyživuje.

Zdroj: Účinky banánu na pleť

Poradna

V naší poradně s názvem BÍLEK, CITRON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lena.

Kolikrát za týten se pužívá tahle maska???

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Maska na pleť z bílku a citronu se používá maximálně 2 krát do týdne. Maska z bílku a citrónu má spíše obnovovací účinky na pleť, trochu ji vybělí a zbaví jí odumřelých kožních buněk a pokožku vypne. Tato maska by se měla ve zbylých dnech týdne vystřídat s nějakou pěstící mastnou maskou z avokáda nebo olivového leje.

Zdroj: diskuze Bílek, citron

Brambora na pleť diskuse

Jaké máte s bramborem zkušenosti Vy? Napište nám své nápady s použitím brambory v diskusi pod článkem.
 

Zdroj: Brambory na pleť

Diskuze

V diskuzi BÍLEK, CITRON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sabina.

Chtěla jsem se zeptat na masku proti rozšířeným pórům z bílku a citrónu. Bílek se má vyšlehat, nebo nanést na pleť v tekutém stavu? :)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamila.

Sabino, v masce na rozšířené póry se bílek nešlehá, jen se smíchá s citronovou šťávou a takto okyselený se v tekutém stavu nanese na pleť a nechá zaschnout. Při účinkování této masky ucítíte pnutí v aplikované oblasti.

Zdroj: diskuze Bílek, citron

Recept na domácí pleťovou masku z cukru a tvarohu

  • 3 lžíce plnotučného tvarohu
  • 1 lžíce hroznového cukru
  • 1 vejce
  • šťáva z půlky citrónu

Z bílku ušlehejte sníh, do kterého zlehka vmíchejte tvaroh, cukr, žloutek a citronovou šťávu. Hotovou masku naneste na obličej a nechte působit cca 20 minut.

Zdroj: Hnědý třtinový cukr na pleť

Poradna

V naší poradně s názvem MASKA NA OBLIČEJ NA OMLAZENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Draaahomira.

je mě 62 let, potřebovala bych nějakou masku na unavenou plet,prosím poradte

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Čau Drahuš, unavená a zralá pleť vyžaduje živiny z avokáda, medu, citronu a jogurtu. Postavila jsem pro tebe tuhle masku z medu, kterou používej jednou až dvakrát do týdne, jak tě to bude bavit :-)

Maska avokádo, med, jogurt, citron a zralá peť

Pleťová maska z medu - budete potřebovat:
1 lžičku medu,
1/2 zralého avokáda,
1 lžičku vymačkané citronové šťávy,
1 lžičku bílého jogurtu.

Postup na výrobu pleťové masky pro zralou pleť z avokáda, medu, citronu a jogurtu:
Zralé avokádo rozřízněte na půl a vydlabejte zelenou máslovou dužinu ze slupky a v misce ji rozmělněte na zelenou kašičku. Pak k avokádu přidejte med a citronovou šťávu, dobře promíchejte a pak na konec přidejte jogurt.

Maska z medu a z avokáda na zralu pleť - použití:
Hned, jak to budete mít smíchané, tak to naneste na vyčištěnou pokožku obličeje a nechte působit 20 - 30 minut - relaxujte :-). Pak masku z avokáda na zralou pleť smyjte studenou vodou a jemně osušte ručníkem.

Maska z avokáda, medu, jogurtu a citrónu je velmi výživná s výrazně regeneračním účinkem na zralou a také suchou pleť. Maska na zralou pleť navrací kůži pružnost a svěžest a dodá jí i velké množství výživných a hydratačních látek, které zralá pleť často nemá a potřebuje je ke svému svěžímu vzhledu.

Zdroj: diskuze Maska na obličej na omlazení

Rajčatová maska

Připravte si pyré z čerstvých rajčat, naneste na pleť. Rajčata mají stahující účinek na póry a odstraňují nečistoty.

Zdroj: Přírodní péče o mastnou pleť

Diskuze

V diskuzi JAK NA BÍLÉ ZUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

mam dotaz jak u těch zubů máte z kůry pomeranče může to být i kůra od citronu??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Markéta.

dobrý den chtěla bych vědět domáci trik na bělení zubů při použití citronu a soli jaké množství citronu a soli děkuji za odpověd Markéta

Zdroj: diskuze Jak na bílé zuby

Detoxikační dieta s citronem

Kúra trvá dva týdny. První den před snídaní se vypije šťáva z jednoho citronu, zředěná studenou vodou. Každý další den se použije o jeden citron víc až do celkového počtu sedmi. Pak se zase opačně jejich množství snižuje a poslední den se pije opět jen šťáva z jednoho citronu.

Kúra není vhodná pro děti a starší osoby a také pro jedince s nemocnými ledvinami, malým množstvím červených krvinek a vápníku. Citrony mohou mít i nežádoucí toxické účinky, ale v podstatě jen tehdy, kdy je jejich konzumace, případně zevní použití neředěné šťávy, nadměrné. V takových případech může dojít k podráždění žaludku nebo dásní.

Zdroj: Léčivé účinky citronu

Diskuze

V diskuzi BĚLENÍ ZUBŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta.

Dobrý den chtěla jsem se zeptat jaké množství soli a citronu je potřeba na vytvoření pasty pro bílé zuby.děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Veronika.

Já to dělám tak, že si vymačkám šťávu z jednoho citronu a v ní pak namočím suchý zubní kartáček, který pak vložím do soli. Sůl se na vlhký kartáček nalepí a s ním si pak čistím zuby. Namočení v citrónu a obalení v soli pak během čištění několikrát opakuji.

Zdroj: diskuze Bělení zubů

Léčivé účinky

Citron posiluje imunitní systém a obranyschopnost, pomáhá při zažívání, zabraňuje krvácení z dásní, posiluje tepny, posiluje vlasy, nehty a pokožku, zvyšuje výkonnost, působí preventivně proti křečovým žilám.

Zdroj: Léčivé účinky citronu

Diskuze

V diskuzi PRAVDA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nostradame.

ano šťáva z citronu je opravdu zázrak pro ženy mám to již vyskoušeno u dvou mých bývalých žen a opravdu je to přírodní antikoncepce a nejen to pomáhá ženám proti jejich různým neduhům,proto 100procentně doporučuji a ať ženy nemají vůbec obavy a používají šťávu z citronu a ne nějaké chemikálie které jim škodí ne jen citron ale i mnoho dalšího ovoce pomáhá dokonce existuje ovoce které léčí rakovinu 1000x účinnější než antibiotika.Lidstvo by se mělo zamyslet vše už tady bylo jen moderní člověk hledá nahrážky aby získal finanční výhody , jak seříká lékař léčí ale přiríroda uzdravuje.!!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Peťan.

Ano je to pravda moje žena měla takové ty ženské problémy ,kvasinky,svědění a díky šťávě z citronu je dnes v pohodě,jsem pro a ženy by si měly uvědomit zda drahé chemické prostředky,Já dávám šťávě z citronu zelenou a doporučuji. P

Zdroj: diskuze Citron a antikoncepce

Bylinky na zklidnění kůže

Skořice: Esenciální olej ze skořice se často používá při masážích. Taktéž zklidňuje sluncem poškozenou kůži a můžeme ji použít i při péči o zuby.

Hřebíček: Má silné antiseptické a osvěžující účinky. Zklidňuje a hojí kožní vyrážky, proto bývá součástí hojivých krémů a mastí. Též prospívá zubům a osvěžuje dech.

Eukalyptus: Má antiseptické vlastnosti. Zklidňuje, hojí a osvěžuje pleť. Přidává se do přípravků určených pro problematickou a mastnou pleť.

Santalové dřevo: Má silné antiseptické a germicidní účinky. Zklidňuje vyrážky, hojí kůži a současně ji chrání. Nachází se mimo jiné v ochranných krémech (je důležitou součástí opalovacích krémů).

Zdroj: Účinné bylinky na pleť

Diskuze

V diskuzi PROBLEMATICKÁ PLEŤ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarka.

Péče o pleť je komplikovaná. A to i proto, že jednou může být mastná a za pár let suchá. Člověka, který se o ní poctivě stará, odličuje se, čistí, natírá a někdy pomůže třeba výživným přípravkem jako je například Viaderm, pleť zaručeně odmění :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Problematická pleť

Péče o pleť po čtyřicítce

Pleť po čtyřicítce už potřebuje speciální péči – přípravky, které obnovují tvorbu kolagenu. Na čistění používejte výhradně čisticí mléka, tedy prostředky na krémové bázi. Jsou vhodnější než mycí gely, protože ty více vysušují. Pleť čistěte ráno i večer. Pokud vaše pleť toleruje AHA-kyseliny, tak jednou denně ošetřete pleť přípravkem, který tyto kyseliny obsahuje. Denní krém by měl samozřejmě obsahovat ochranný faktor proti slunečnímu záření. Velmi účinný v péči o zralejší pleť je arganový olej. Na noc zvolte kaviárový krém či sérum. Kaviár zpomaluje proces stárnutí, pomáhá při tvorbě kolagenu.

Zdroj: Péče o pleť

Poradna

V naší poradně s názvem PÉČE O MASTNOU PLEŤ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den,
už třetí den používám kosmetiku nourifusion a musím říst, že moje pleť je teď pružnější a hebčí, ale vyskákaly mi popínky..nevím, jestli se teď moje pleť čistí a nebo mi prostě nevyhovuje...mám jí dále používat ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ahoj Marie, napiš mi sem co všechno na svou pleť používáš, jak dlouho to používáš a jak dlouho máš pupínky. Taky ty pupínky více popiš, zdali je to jako akné, nebo jako vyrážka či ekzém. Klidně to vyfoť, dej to na ulozto.cz a hoď sem pak odkaz na svou fotku. Uvidíme co se s tím dá dělat.

Zdroj: diskuze Péče o mastnou pleť

Péče o pleť při akné

Polovina všech problémů u pleti s akné je způsobena nesprávnou péčí a čištěním. Součástí každodenní péče by mělo být používání speciální kosmetiky na problematickou pleť, která pomáhá stabilizovat činnost mazových žláz, odstraňuje rohovou vrstvu na povrchu pokožky, uvolňuje ústí mazových žláz a působí protizánětlivě a dezinfekčně. Každý den je nutné věnovat čas odlíčení a důkladnému vyčištění pleti nejlépe 2krát denně, a to i když se nelíčíte. Dalším krokem péče o pleť s akné je dočištění a tonizace, které pleť projasní, osvěží a zároveň uvolní ucpané póry a připraví ji pro aplikaci pleťového krému. Po vyčištění pleť ošetřete lehkým hydratačním krémem či speciálním krémem pro aknózní pleť.

Zdroj: Péče o pleť

Diskuze

V diskuzi PLEŤ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kacka.

Děkuji, za super nápad, jen je škoda, že když tady máte - Péče o suchou pleť, tak v tom videu to představuje strašně zmalovaná slečna.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pleť

Odvar z rozmarýnu

Silný rozmarýnový odvar bezvadně čistí mastnou pleť a je také vhodný k potírání atopických ekzémů, na rány a pohmožděniny. Silný rozmarýnový odvar se připraví ze sušených nebo čerstvých lístků rozmarýnu, které se přelijí horkou vodou a nechají se luhovat až do vychladnutí. Pak se to zcedí a tekutina se používá jako přírodní rozmarýnová čistící voda na mastnou pleť.

Zdroj: Přírodní péče o mastnou pleť

Poradna

V naší poradně s názvem JE MOŽNÉ TENTO ROZTOK POUŽÍVAT DLOUHODOBĚ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Baboubart.

Je možné při vysoce citlivé pleti tento roztok používat dlouhodobě jako čistící pleťovou vodu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jaryšův roztok obsahuje borovou vodu, která má skvělé léčivé účinky na pleť. Jaryšova voda pleť regeneruje a léčí, například když je na ní ekzém. Pro dlouhodobé (několikaleté) používání není Jaryš příliš vhodný, neboť borová voda má i své nežádoucí účinky, které by mohly při dlouhodobém používání zbytečně škodit. Rovněž jaryšovou vodou se nedá dobře odlíčit. Jaryšův roztok je lék a jako k léku by k němu mělo být přistupováno.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Je možné tento roztok používat dlouhodobě?

Masky na pleť

  • Hroznová pleťová maska – rozmačkejte a jednoduše aplikujte: chladivý, zjemňující a vyživující charakter.
  • Broskvová pleťová maska – rozmačkat dužinu a nanést na pleť a krk: zjemňující a čistící účinek, regeneruje a tonizuje.
  • Okurková pleťová maska s jogurtem – smíchejte ingredience dohromady, přidejte jíl a vymíchejte do pasty. Nechejte působit 10 minut. Odstraňte vlažnou vodou. Má chladivý, zjemňující a tonizační účinek.

Zdroj: Citlivá pleť potřebuje speciální péči

Léčivé účinky citronu

Toto ovoce je bohatým zdrojem látek posilujících imunitu, cévy, napomáhajících uzdravení kůže a také bránících některým buněčným změnám vedoucím například k rakovině. Vitamín C je silným antioxidantem, snižuje hladinu volných radikálů a pomáhá i posilovat srdce. Citrony obsahují kyselinu citronovou, sloučeninu snižující vylučování vápníku. Dva a půl litru vody s příměsí šťávy z jednoho většího citronu zajistí stejný účinek jako citrátové léky. Citrony rovněž pomáhají odkyselovat organismus.

Zdroj: Detoxikace citronem

Přínosy syrových brambor na pokožku

Syrové brambory jsou bohaté na minerály, jako je draslík, síra a fosfor. Tyto minerály jsou vynikající při péči o pleť. V čerstvé bramborové šťávě je k dispozici přítomnost vitamínů a antioxidačních sloučenin, které napomáhají ke zlepšení pleti a které zároveň mají i antibakteriální účinky. Také enzymy přítomné v dřeni syrových brambor jsou skvělé pro péči o pleť.
Kůra neboli slupka syrové brambory je rovněž známá jako účinný prostředek v boji proti kožním problémům. V mnoha případech je pro lepší výsledky doporučeno, aby se nastrouhal celý syrový brambor i s jeho slupkou a aplikoval se jako bramborová pasta na obličej.
 

Zdroj: Brambory na pleť

Účinky banánu

Banán obsahuje dostatečné množství vitamínu C, který pomáhá v hloubkovém čištění pleti a také při prevenci proti zánětlivým onemocněním. Banánová slupka napomáhá k rychlému hojení ran a odstraňování jizev a skvrn.

Antioxidanty přítomné v banánu spolupůsobí při odstraňování a neutralizaci špatných vlivů volných radikálů, které mohou trápit kůži. Sami si můžete vyrobit směs, která bude mít relaxační, uklidňující a hydratační účinky na vaši pleť, stačí kaši z banánu smíchat s jednou lžičkou medu a nanést ji na pokožku. Tato směs pomáhá i s uklidněním pokožky, která byla poškozena ultrafialovými paprsky a škodlivými účinky volných radikálů, a zároveň vyživuje a omlazuje pokožku, protože obsahuje základní výživné látky, jako je draslík, železo, vápník nebo vitamín C.

Zdroj: Účinky banánu na pleť

Jak používat pleťové oleje

Pleťové oleje jsou výbornou alternativou denních nebo nočních krémů a v podstatě dokážou krémy zcela nahradit. Můžeme si tak být jistí, že pleť zbytečně nezanášíme různými přídavnými syntetickými látkami a pleť má 100% výživu přírodního původu. Oleje se nanášejí na dobře vyčištěnou pleť ráno nebo večer. Několik kapek olejíčku rozehřejte v dlaních a pak naneste jemným přítlakem na obličej. Neroztírejte, jen jemně vklepejte. Pokud máte pocit mastné pleti, chvilku nechejte olejíček působit a pak na obličej přiložte například papírový kapesníček, který přebytečný olej odsaje. Nezapomeňte si sepnout vlasy, aby se vám neumastily.

Pleťové oleje zpomalují proces stárnutí pokožky, působí proti tvorbě vrásek, udržují pleť vláčnou a pružnou, zvyšují regenerační schopnost pleti, udržují hydratační schopnost pleti, chrání pleť před škodlivými účinky vnějšího prostředí, velmi rychle se vstřebávají, nezanechávají pocit mastnoty, jsou vhodné pro všechny typy pleti, velmi dobře působí i na problematickou a citlivou pleť.

Zdroj: Přírodní péče o pleť

Péče o mastnou pleť

Péče o mastnou pleť by měla začít jemným pěnovým mycím prostředkem. Odstraníte tak nečistoty a nadbytečnou mastnotu. Použijte vatový tampon, který namočíte do adstringentního (stahujícího) pleťového mléka nebo pleťové vody a nanesete na celou pleť. Mastná pokožka též potřebuje hydrataci. Používejte však jen lehká, tekutá séra, která plně postačí. Nechejte hydratační sérum vsáknout a po chvilce papírovým kapesníkem odsajte jeho zbytek. Tento krok působí preventivně proti lesku.

Zdroj: Přírodní péče o mastnou pleť


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Válková


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP