Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

UCINNA PROJIMADLA NA HUBNUTI

OBSAH

Vlastnosti projímadla

Šťáva z Aloe vera má silné projímavé účinky, to způsobuje chemická látka antrachinon, obsažená v této bylině. Zatímco tyto projímavé vlastnosti působí efektivně na léčbu zácpy některých lidí, mohou u jiných jedinců způsobit průjmy a křeče. Někdy se stává, že šťáva z Aloe vera zácpu dokonce zhorší. K tomu obvykle dochází v případě, že je její použití coby projímadla přerušeno na dobu sedmi dnů, aby nedošlo k závislosti na tomto přípravku.

Zdroj: Jaká jsou nebezpečí šťávy z Aloe vera?

Diskuze

V diskuzi ZŮSTÁVÁ V KONEČNÍKU STOLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana Hejlová.

Dobrý den, chtěla jsem poprosit o radu, delší dobu mě trápí ´častá stolice, která je střídavá a všimla jsem si při sprchování, že mi v konečníku zůstává stolice!!! Děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarmila.K..

Zpomalené vyprazdňování, po použití projímadla mám žlutou řídkou stolici. Děkuji za odpověď. Jarmila

Zdroj: diskuze Zůstává v konečníku stolice

Hubnutí bez zvracení a bez projímadla

Zatím neexistuje žádný bezpečný způsob čištění zažívacího traktu. V praxi takové čištění většinou zahrnuje nucené zvracení a zneužívání projímadel, které můžou způsobit velmi vážné zdravotní problémy. Tyto metody jsou běžně k vidění ve školách a patří mezi první kroky k rozvoji poruch s příjmem potravy, tak zvané bulimie a anorexie. Při opakovaném zvracení zde vzniká riziko rozleptání jícnu, úst a zubní skloviny, protože kyselina v žaludku je velmi silná, aby mohla rozleptat jídlo, které jíte. Při častém zvracení zároveň vzniká vyšší riziko rakoviny jazyka nebo rakoviny jícnu anebo i zvýšená kazivost zubů a další problémy. Taktéž může dojít k dehydrataci a k nerovnováze elektrolytu v důsledku ztráty tekutin. Jakákoliv forma takovéhoto „čištění“ je velmi nebezpečná a riskantní pro zdraví a nejedná se o vhodný způsob k hubnutí. Pokud tedy máte za sebou dlouhodobé opakované zvracení anebo soustavně vyvolávané průjmy, tak byste měli okamžitě vyhledat lékařskou pomoc.

Zdroj: Nejčastější chyby při hubnutí

Diskuze

V diskuzi NEJÚČINNĚJŠÍ PROSTŘEDEK NA HUBNUTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Přestat žrát!! To je nejúčinější prostředek na hubnutí!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nejúčinnější prostředek na hubnutí

Účinné látky

Přípravek na hubnutí Nidora obsahuje maltodextrin, fosforečnan vápenatý, oxid křemičitý, sójový lecitin a přirozené i umělé příchutě.

Zdroj: Nidora na hubnutí

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Dobryden,prosim o dpoveď.Mohu pri warfarinu leky na bolest Tramal Retard
150 mg.a pri zacpě Zaječickou Hořkou nebo jiná projimadla.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zaječická hořká Warfarin nijak neovlivňuje. Tramal zvyšuje riziko krvácení, pokud se užívá společně s Warfarinem. Jakmile by se u vás objevilo neobvyklé krvácení nebo modřiny, zvracení, krev v moči nebo ve stolici, bolesti hlavy, závratě nebo slabost, tak okamžitě zavolejte svého lékaře. Je důležité informovat lékaře o všech dalších lécích, které užíváte, včetně vitaminů a bylin. Nepřestávejte užívat žádné léky bez předchozího rozhovoru s lékařem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Meruňky a warfarin

Cena

Zapojíte-li se do projektu „Hubnutí s Kerbetem“, platíte pouze za VitalChrom Shake R, jehož cena je cca 699 Kč.

Zdroj: Hubnutí s Kerbetem

Poradna

V naší poradně s názvem CVICENI PRI UHLOVODANOVE DIETE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tramin.

dobrý den drzim již 2 měsice uhlovodanovou dietu a k tomu cvičím doma na ministepperu. slyšela jsem názor že cvičení hubnutí zpomaluje chci se zeptat co je na tom pravdy. osobně tomu moc nevěrím.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pro hubnutí je důležité snížit objem přijaté energie a zvýšit její výdej formou pohybu. To je přesně to co děláte. Uhlovodanová nebo-li sacharidová dieta je na hubnutí účinná i pohyb na stepperu je dobrý. Při takovéto skladbě se dá zhubnout až o dvě až tři kila za měsíc.
Cvičení v některých případech skutečně může hubnutí zpomalit, ale jen za předpokladu, že se cvičením myslí kulturistický trénink v posilovně. Při tomto tréninku se totiž podpoří růst nové svaloviny, která pak zvýší tělesnou hmotnost. Ale toto není váš případ.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cviceni pri uhlovodanove diete

Pomáhají léky na hubnutí?

Na trhu existuje nepřeberné množství prostředků a léků na hubnutí, které využívají různé účinné látky. Obvykle snižují chuť k jídlu anebo fungují na principu účinného projímadla, pokud se zapomenete a sníte kousek tuku. Nic proti lékům, ale než je začnete užívat, přečtěte si nejdříve příbalový leták s vedlejšími účinky na organizmus. Doplňky stravy a zdravotnické prostředky můžeme využít jako drobnou berličku v našem snažení, jenže sami o sobě za nás nic nevyřeší. Zbývá ještě zmobilizovat zdravý rozum a odhodlání a vsadit na staletí osvědčené metody: méně energie, více pohybu.

Často se jako dobrý pomocník na hubnutí uvádí vláknina, která v kombinaci s vodou v žaludku nabobtná, a tím méně sníte. Rovněž konzumace proteinů dodá tělu potřebnou energii, odbourá chutě na sladké a poskytnete výživu svalům na úkor tuku. Bílkoviny se totiž v tuky nikdy neproměňují. Málokdo zná semínka Chia Benexia (drobná semínka o něco větší než mák), která mohou hubnutí významně usnadnit a přitom fungují velmi jednoduše. Díky vysokému obsahu vlákniny a kvalitních bílkovin se vyznačují vysokou sytivostí. Semínka zgelovatí při styku s vodou zhruba po 25 minutách, čímž zaplní žaludek a potlačují hlad. Stejnou funkci zajistí i vláknina, jenže ta není tak bohatá na cenné látky. Lidé v redukčních dietách bývají často unavení, bez energie a navíc hladoví. Proteiny obsažené v semínkách Chia Benexia – jediná pravá semínka Chia – jsou zdrojem energie, tělo tedy nestrádá a netrpí únavou.

Zdroj: Efektivní a rychlé hubnutí

Diskuze

V diskuzi ZELENÁ KÁVA EXTRA NA HUBNUTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Henryho.

Je zelená káva schopná pomoci vám v hubnutí? Chcete se cítit lépe, být fit a v pohodě?

Zelená káva EXTRA s chrómem a vitamínem C vám prospěje v mnoha směrech díky vyváženému složení kapslí obsahujících

výtažek ze zelené kávy, chróm a vitamín C. Přírodní, účinná, šetrná, hubnutí bez Jojo efektu.



Jak působí extra Zelená káva?

spalovač tuků
potlačuje chuť k jídlu
zvýší vaši soustředěnost
dodá energii po celý den
zrychluje metabolismus a trávící procesy
zpomaluje proces stárnutí - vysoký obsah antioxidantů


Více zde: www.zdravickoboskovi…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucasice.

Zelenou kávu na hubnutí mi doporučila i moje nutriční asistentka.

Zdroj: diskuze Zelená káva extra na hubnutí

Dávkování

Prášek na hubnutí si nasypte v přiměřeném množství na každé jídlo. Přípravek má slanou a sladkou variantu, podle druhu jídla. Při užívání přípravku Nidora se doporučuje jíst každé 2–3 hodiny. Jedno balení by mělo vystačit na 6 týdnů.

Zdroj: Nidora na hubnutí

Diskuze

V diskuzi KOKTEJL NA HUBNUTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Patrika.

Taky se zajímáte o koktejly na hubnutí? A zkoumáte které koktejly na hubnutí jsou účinné a kdy opravdu pomáhají? A co naopak výrobci nechtějí přiznat o koktejlech na hubnutí? Na tato témata jsem našla článek, který objektivně pojednává o tom, zda-li se dá skutečně po nějakých koktejlech na hubnutí skutečně zhubnout a jak je správně brát, aby se skutečně zhublo. Zde je adresa článku na téma koktejl na hubnutí www.asistentka.cz/no…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ema Lip..

Koktejly si dělám velmi často a teď mi moc chutná tento - youtu.be/wDM26ft_yv8. Našla jsem ho nedávno, ale je fakt výborný.

Zdroj: diskuze Koktejl na hubnutí

Jo-jo efekt

Náhrada stravy dodá tělu nejen všechny potřebné nutriční látky, ale především důležitý GTF faktor. Díky němu se aktivují přirozené mechanismy účinného hubnutí bez jo-jo efektu. Pro svou kvalitu byl VitalChrom Shake R zařazen do projektu „Hubnutí s Kerbetem“ jako náhrada některého hlavního jídla.

Pokud počítáte s rychlým zhubnutím o 14 kg za 2 týdny s tím, že budete v pohodlí sedět u televize a tuky se budou spalovat samy od sebe, pak neztrácejte čas, takto to nefunguje! Aby bylo hubnutí účinné, je potřeba dodržovat určité zásady.

Zdroj: Hubnutí s Kerbetem

Diskuze

V diskuzi ŽIVA VODA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

KOMPLETNÍ VÝŽIVA PRO VAŠE TĚLO

7 denní kurz hubnutí zdarma - registrace na www.snama.cz/dieta NEJDE JEN O HUBNUTÍ, ALE PŘEDEVŠÍM O KVALITÍ VÝŽIVU ORGANISMU

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Živa voda

Nejlepší čaje na hubnutí

Mezi ženami je velmi oblíbený právě zelený čaj. Ten se objevuje v mnoha účinných variantách, jako je zelený čaj se skořicí, zelený čaj s bobkovým listem, a pro zajímavost i coby základ odvaru z bobkového listu a skořice. Níže tedy přikládáme recepty na jejich přípravu.

Zdroj: Zelený čaj na hubnutí

Diskuze

V diskuzi HUBNUTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nina.

No já můžu doporučit lipoxal ten je na hubnutí dobrý. Hodně si ho kamarádky chválí, které s tím hubly.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hubnutí

Doplňky stravy na hubnutí

Kromě odborníků vám může pomoci i výběr vhodných doplňků stravy. Pamatujte, že prostředek, který je vhodný pro vašeho známého, nemusí sedět i vám. Doporučujeme poradit se s odborníkem a nedat na reklamu v televizi.

Zdroj: Jaké doplňky používat při hubnutí

Diskuze

V diskuzi VAKCINA SILGARD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

KOMPLETNÍ VÝŽIVA PRO VAŠE TĚLO

7 denní kurz hubnutí zdarma - registrace na www.snama.cz/dieta NEJDE JEN O HUBNUTÍ, ALE PŘEDEVŠÍM O KVALITÍ VÝŽIVU ORGANISMU

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: vakcina Silgard

Užívejte jen ověřené prášky na hubnutí

Neužívejte doplňky stravy nebo pilulky na hubnutí, pokud si nejste jistí jejich nežádoucími účinky. Tyto produkty jsou častokrát nezdravé a mohou poškodit zdraví. Mezi ukázkový příklad patří Hydroxycut, u kterého se sice nemusí objevit nežádoucí účinky, ale ublíží vám tím, že obsahuje vysoké dávky kofeinu a diuretik, což způsobuje dehydrataci a nevyváženou hladinu elektrolytu. I když je výrobek na hubnutí vyroben z přírodních ingrediencí, neznamená to, že je bezpečný nebo zdravý. Některé pilulky na hubnutí mohou také být jen obrovským plýtváním vašich financí. Nejbezpečnější a z tohoto pohledu i nejlevnější je, vzdát se všech prášků na hubnutí a spoléhat pouze na zdravou a vyváženou stravu, která má všechny potřebné živiny, po které můžete také trvale a hlavně zdravě zhubnout.

Zdroj: Nejčastější chyby při hubnutí

Diskuze

V diskuzi DOKONALÉ PROČIŠTĚNÍ ORGANISMU -COLONIX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

KOMPLETNÍ VÝŽIVA PRO VAŠE TĚLO

7 denní kurz hubnutí zdarma - registrace na www.snama.cz/dieta NEJDE JEN O HUBNUTÍ, ALE PŘEDEVŠÍM O KVALITÍ VÝŽIVU ORGANISMU

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Dokonalé pročištění organismu -COLONIX

Nepoužívejte legální či nelegální léky na hubnutí

Užívání léků na hubnutí, které nejsou určené pro hubnutí, je velmi špatným nápadem, který může být také velmi nebezpečný. Rizika, která jsou spojena s užíváním těchto léků, jako je kokain, speed, léky na štítnou žlázu a diabetické léky, na podporu hubnutí, vysoce převyšují přínosy v podobě možného úbytku na váze. Rizika z těchto léků zahrnují i fyzické i psychické závislosti, sociální a finanční problémy, ničí vztahy, způsobují úzkost, bolesti hlavy, zapříčiňují cévní mozkové příhody a srdeční, plicní nebo ledvinové problémy. Použití jakékoliv takového léku k hubnutí se důrazně nedoporučuje z důvodu potencionálního nebezpečí. Nač používat nebezpečné léky k hubnutí, když vám stačí trocha zeleniny, ovoce, masa a zdravého cvičení. Po tom také zhubnete a nemusíte si kazit život léky, pilulkami na hubnutí a můžete používat přírodní zdroje, které jsou mnohem účinnější a neohrožují vás na zdraví.

Zdroj: Nejčastější chyby při hubnutí

Kolik zinku brát na hubnutí?

Zinek se v potravě běžného člověka, který jí i maso, vyskytuje jen v polovičním množství, než je obvykle třeba. U vegetariánů je přísun zinku bezmasou stravou ještě menší. Denní dávka zinku pro muže je 30 mg a denní dávky zinku pro ženy je 20 až 25 mg. Nejlepším zdrojem minerálního zinku jsou potravní doplňky - tablety s minerálním zinkem. U tabletovaného zinku totiž můžete nejlépe dodržet přesné dávkování. Zinek zabírá na hubnutí nejlépe, když se užívá ve třech stejných dávkách po každém hlavním jídle.

Zdroj: Zinek na hubnutí

Zelená káva tablety

Zelená káva tablety jsou speciálně upravenou variantou oblíbeného výtažku ze zelené kávy, který se využívá po celém světě na podporu hubnutí.

Zde můžete vidět cenu tablet zelené kávy.

Zdroj: Zelená káva na hubnutí

Zinková dieta a další pomocníci při tomto hubnutí

Podobně jako zinek působí na spotřebu cukrů v těle i paprika. Paprika také prodlužuje využitelnost energie přijaté ze sacharidů. Takže se dá říct, že paprika je dobrá na hubnutí. Například sníte-li krajíc chleba a k tomu si dáte jednu papriku, tak vám vydrží zásoba energie dvojnásobnou dobu, než kdybyste snědli krajíc chleba bez papriky. V praxi to znamená, že s paprikou se pocit hladu dostaví výrazně později, než kdybyste si papriku po jídle nedali.

Zdroj: Zinek na hubnutí

Jak zhubnout

Ze svého okolí si však nevzpomínám na nikoho, kdo by doopravdy zhubl bez námahy, a to jen za pomoci přístrojů. Většina odborníků, nejsou-li přímo najmutí některým studiem vlastnícím moderní „tukožroutský“ přístroj, se shoduje v názoru, že jedinou zaručenou metodou hubnutí je snížení energetického příjmu a současně zvýšení výdeje. Tuto rovnici se sice můžeme pokusit oklamat, ale jediným výsledkem bude o něco lehčí peněženka.

Zdroj: Efektivní a rychlé hubnutí

Zinek a hubnutí

Kamarádka má pravdu, zinek skutečně pomáhá při hubnutí a dokáže odbourat vnitřní tuk! Zinek totiž prodlužuje hypoglykemický účinek inzulinu, který se vylučuje po každém jídle v závislosti na množství přijatých sacharidů. V praxi to znamená, že pokud má naše tělo dostatek zinku, tak dokáže cukry, vyrobené ze sacharidů pomaleji pouštět do krevního řečiště a tělo je tak může lépe postupně spotřebovat. Naopak málo zinku znamená rychlé vyplavení cukrů do krve, což vystresuje naše tělo, které pak tyto nárazové přebytky krevního cukru ihned uloží do tukových zásob, které tím zbytní - tělo ztloustne.

Zdroj: Zinek na hubnutí


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP