Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ÚČINNÝ KRÉM PROTI VRÁSKÁM

OBSAH

Hodnocení nočních krémů proti vráskám dle dTestu

  1. Aldi Lacura, noční krém proti vráskám: dobře (74 %)
  2. Diadermine expert na vrásky 3D: dobře (74 %)
  3. Lidl Cien / Beauty Q10 noční krém proti vráskám: dobře (72 %)
  4. Helena Rubinstein Collagenist, noční krém proti vráskám: dobře (68 %)
  5. RoC Retin-OX + intenzivní noční krém proti vráskám: uspokojivě (56 %)
  6. Schlecker Rilanja Care Q10, noční regenerační pečující krém: uspokojivě (54 %)
  7. Eucerin Hyaluron-Filler, intenzivní pečující noční krém proti vráskám: uspokojivě (52 %)
  8. Neutrogena Visibly Young, omlazující noční krém proti vráskám – vyrovnaná pleť bez vrásek: uspokojivě (50 %)
  9. Nivea Visage Q10, pečující noční krém proti vráskám: uspokojivě (48 %)
  10. Biotherm Anti-Rides Line Peel Nuit: uspokojivě (46 %)
  11. Florena Q10, intenzivní péče o pleť, proti vráskám: uspokojivě (46 %)
  12. dm Balea / Face, noční krém proti vráskám: uspokojivě (44 %)
  13. Garnier Skin Naturals Jade Ultra Lift, noční pečující krém proti vráskám – vyrovnaná pleť bez vrásek: uspokojivě (44 %)
  14. Vichy Liftactiv, noční pečující krém proti vráskám a pro vyrovnání pleti s detoxikačním účinkem: dostatečně (38 %)

Zdroj: Nejlepší krémy proti vráskám

Diskuze

V diskuzi KRÉM PROTI VRÁSKÁM DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pája.

Škoda, že test nepodstoupila i česká značka agedefence. Podle mě je to značka, která se určitě dokáže měřit i s takovými značkami jako je eucerin. Já jsem s péčí od nich velmi spokojená a určitě by mě zajímalo porovnání jejich krémů proti vráskám s ostatními.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Krém proti vráskám diskuze

Žebříček denních krémů proti vráskám

Žádný z testovaných denních krémů proti vráskám nedokáže zázraky, proto žádný nezískal v této zkoušce velmi dobrou známku. Cien a Eucerin mají dobré hodnocení, protože jsou nejen účinné v redukci vrásek, ale i lepší v tomto ohledu než H-krém. Cien jako jeden z mála dostal velmi dobrou známku i za hydrataci, protože byl opět výrazně lepší než H-krém a po ukončení testu byla pokožka mnohem více hydratovaná. Ty krémy, které dostaly průměrnou známku (uspokojivě) za redukci vrásek, jsou ve srovnání s H-krémem jen nepatrně lepší nebo mají stejný účinek.

Zdroj: Nejlepší krémy proti vráskám

Poradna

V naší poradně s názvem V JAKÉM VĚKU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tery.

Zdravím, můžu se zeptat zda je vhodné používat krém s kyselinou hyaluronovou, když mi bude 23? jestli nevíte, zda se to může používat v každém věku, nebo je určený vyloženě jen proti vráskám..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Kyselina hyaluronová se v kosmetice používá pro její výraznou hydrataci pleti. Takže máte-li pocit, že vaše pleť je suchá a unavená, tak je kosmetika s kyselinou hyaluronovou to pravé, jinak je to zbytečné bez ohledu na věk. ;-)

Zdroj: diskuze V jakém věku?

Hodnocení denních krémů proti vráskám dle dTestu

  1. Lidl / Cien Day Cream Q10: dobře (63 %)
  2. Eucerin Hyaluron-filler: dobře (61 %)
  3. L´Oréal Revitalift: uspokojivě (56 %)
  4. Nivea Q10 Plus proti vráskám: uspokojivě (54 %)
  5. Vichy Liftactiv: uspokojivě (54 %)
  6. Garnier UltraLift: uspokojivě (52 %)
  7. Clarins Extra-Firming Day: uspokojivě (49 %)
  8. Nivea pure & natural: uspokojivě (49 %)
  9. Vichy Aqualia Thermal Legere: uspokojivě (49 %)
  10. Lancome Rénergie Multi-lift: uspokojivě (48 %)
  11. Olay Anti-Wrinkle: uspokojivě (48 %)
  12. Dermacol Botocell: uspokojivě (45 %)
  13. Weleda Granatové jablko: uspokojivě (45 %)
  14. Clinique Youth surge SPF 15: uspokojivě (43 %)
  15. RoC Retin-Ox Correxion: dostatečně (38 %)
  16. Yves Rocher Sérum Végétal3: dostatečně (38 %)

Zdroj: Nejlepší krémy proti vráskám

Poradna

V naší poradně s názvem ALDI LACURA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra.

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, kde koupim krem proti vráskám Aldi Lacura. Děkuji Němečková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

V ČR se krémy ALDI Lacura zatím koupit nedají, ale je možné si je objednat z Německa přes internet. Zde je odkaz na nákup přes internet: www.amazon.de/Aldi-L…

Zdroj: diskuze Aldi Lacura

Vaječný bílek proti vráskám

Všimli jste si, že po vyklepnutí vajíčka zůstává na dnu skořápky hustý zbytek bílku? Naneste jej na partie kolem očí, kde je typická oblast tvorby vrásek známá jako vrásky kolem očí.

Ricínový olej na vrásky

Aplikujte čistý ricínový olej na řečiště vrásek (vrásky okolo očí anebo vrásky pod očima) anebo na vrásky na krku a na dekolt.

Zdroj: Přírodní receptury proti vráskám

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ PŘÍRODNÍ KOSMETIKA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mery.

A to je na pleti opravdu tak poznat? Vždyť to nemůže být takový rozdíl.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vanessa.

Na krémy proti vráskám bych se zkusila podívat sem - www.naqed.cz/product… třeba něco seženeš. Kosmetika by měla být přírodní, ale dlouho jsem to nestudovala. Každopádně jinak mě napadá zkusit ještě něco z lékárny.

Zdroj: diskuze Nejlepší přírodní kosmetika diskuze

Mast s hadím jedem proti vráskám

Hadí jed syntetický pomáhá uvolnit svalovou tenzi a má silný relaxační a analgetický účinek. Waglerin 1, který je v masti obsažen, je účinný proti mimickým vráskám. Tripeptidy hadího jedu syntetického mají podobnou sekvenci aminokyselin této funkčnosti, avšak aktivita hadího jedu syntetického je ve srovnání s Waglerinem 1 oslabena. Hadí jed syntetický je bezpečná, účinná a bezbolestná alternativa diskutovaných ošetření proti stárnutí např. botulotoxinem. Mechanismus působení hadího jedu syntetického je podobný jako u Walgerinu 1, který působí na postsynaptické membráně. Peptid je antagonistou svalového, a nikotin acetylcholinového membránového receptoru. Pokud jsou tyto receptory blokovány, iontové kanály zůstávají uzavřené, a nedochází tak k příjmu Na+, takže sval zůstává uvolněný.

Hadí jed syntetický je vynikající sloučeninou proti vráskám s podobným mechanismem působení jako hadí jed. Vyhlazuje mimické vrásky v krátkém čase a dlouhodobě působí zejména proti výrazným liniím. Hadí jed syntetický je čirý vodný roztok založený na glycerinu, bez konzervantů.

Zdroj: Hadí jed v kosmetice

Poradna

V naší poradně s názvem VRÁSKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alice.

Pěkný den,

ráda bych se zeptala, od kdy používat krémy proti vráskám? Je mi jasné, že je to individuální. Je mi 24 let a pokožku mám spíše sušší a velmi citlivou. Začala jsem nedávno používat krém proti stárnutí pleti od značky Clinique pro suchou až velmi suchou pokožku. Nicméně v lékárně mi bylo řečeno, že když začnu používat krémy proti vráskám příliš brzy, stane se moje pleť vůči složkám proti stárnutí rezistentní a v budoucnu už mi tyto složky nebudou pomáhat. Popravdě řečeno, moc tomu nerozumím, protože tohle by se úřeci mohlo stát i čtyřicátnici, která je začně používat a její pleť bude následně rezistentní. Nebo ne? Mám také potíže s šupinkami na pleti v oblasti mezi obočím a na bočních stranách nosu. Měla bych proto používat na tyto partie ještě silnější - hutnější krém nebo je to běžné - kůže se prostě a jednoduše měni? Peeling používat nemůžu, mám citlivou pokožku a po peelingu se mi na obličeji udělají svědivé pupínky.

Děkuji za odpověď!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Alice, boj proti stárnutí je marný a musíme se smířit s tím, že s postupem času se naše tělo mění. U někoho je to vidět méně a u někoho více. Proto tvrzení, že by se projevy stárnutí mohly stát resistentní proti nějakým kosmetickým látkám je nesmysl. Stárnutí nezastavíte, ale můžete zjemnit nebo maskovat jeho průvodní znaky, mezi které patří i vrásky.
O svu pleť byste ve Vašem věku měla pečovat několika různými způsoby. Zejména čistícím mlékem a vhodným nočním a denním krémem. Například Váš denní krém, by měl v sobě obsahovat antioxidanty, což jsou vitamíny A, E a C. Především pak přírodní vitamín A ve formě betakarotenu. Ten navíc Vaši pleť tonizuje do tmavšího odstínu. Takže máte pocit, že jste jakoby trochu opálená od sluníčka. Jako noční krém je vhodný krém proti vráskám s obsahem Koenzymu Q10. Dále svůj denní krém na vrásky také můžete vystřídat s lehkým krémem s rostlinnými výtažky z aloe vera.
Nezapomínejme také na skutečnost, že na pleti se odráží celkový stav Vašeho těla. Takže doporučuji také provést čtyřikrát do roka detoxikaci organismu pomocí řasy Chlorella. Přikládám adresu na obchod, kde ji nejen mají, ale dokonce si ji i sami pěstují, takže máte jejich záruku, že v tabletách je skutečně česká Chlorella. www.ebiocen.cz/labio…

Jinak co se týká Vašich šupinek mezi obočím a na nose, tak Vám doporučím vyzkoušet krém na holení nohou, například polská Opilcka, je vhodná. Opilca totiž narušuje keratin, ze kterého je tvořeno naše ochlupení. Z keratinu je tvořena ale i svrchní část kůže a tedy i vaše nechtěné šupinky na nose a mezi obočím. Vím, že jste psala, že máte alergické projevy po použití peelingového přípravku, a toto je metoda, kdy je velmi pravděpodobný výskyt alergické reakce, ale je to způsob jak odstranit šupinky na kůži. Proto doporučuji opatrnost a nejdříve ošetřit jen malou část na jedné straně vašeho nosu s dobou působení, která je uvedena v návodu použití. Kdybyste cítila během působení opravdu nepříjemné pálení, tak si to raději smyjte a následně ošetřete indulonou nebo podobným mastným krémem a nechte v klidu. Kdyby se to moc nepovedlo a projevilo by se to viditelnou reakcí, tak máte ještě druhou polovinu nosu, která je v pořádku. Mezi obočím by se tento nezdar dal skrýt o to hůře. Případná reakce projevená zarudnutím kůže by měla zmizet do jednoho až dvou dnů.
Napište mi sem jak to s vámi dopadlo.

Zdraví Vás Cempírek!

Zdroj: diskuze Vrásky

Kokosový olej na hluboké vrásky

Protivrásková péče z kokosového oleje – naneste kokosový olej na ty části obličeje, kde máte nejhlubší vrásky, a jemně vmasírujte každý večer před spaním.

Zdroj: Přírodní receptury proti vráskám

Poradna

V naší poradně s názvem NĚCO NA VRÁSKY VÁČKY POD OČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila Šudáková.

něco proti vráskám a váčkum pod očima kdo poradí

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Pytlíky od čaje. Použité a vychladlé pytlíky od čaje každý den přikládat na oči a provádět masáž v okolí očí.

Zdroj: diskuze Něco na vrásky váčky pod oči

Jablečná maska proti vráskám

Nastrouhejte jablko i se slupkou, přimíchejte půl lžičky mleté skořice a aplikujte na tvář jako masku po dobu 20 minut. Takto připravená maska je plná vitaminů a pomáhá redukovat vrásky na krku.

Medová maska proti vráskám

Včelí med byl známým zkrášlovacím prostředkem už ve starém Egyptě a kosmetický průmysl oceňuje jeho účinky i dnes. Spojuje čistící, regenerační a omlazující účiny a je také vhodný pro každý typ pleti. Takže včelí med i vám poslouží jako bezvadný lék na vrásky. Zredukujte tak své vrásky kolem očí nebo vrásky pod očima přírodně, zdravě a bezpečně.

  • 1 a ½ lžíce medu
  • špetka sody bikarbony
  • ½ lžíce čerstvé mrkvové šťávy

Smíchejte včelí med s mrkvovou šťávou a aplikujte na pleť po dobu 20 minut. Poté omyjte vatovým tamponem namočeným ve vodě se sodou bikarbonou. Tato kombinace vám pomůže zredukovat vrásky mezi obočím či vrásky kolem úst, a navíc dodává vaší celé pleti krásnou, jakoby opálenou, barvu.

Banánová maska proti vráskám

  • 1 banán
  • 1 čajová lžička růžové vody

Rozmačkejte banán s růžovou vodou. Aplikujte na obličej a krk a nechejte působit zhruba 35–45 minut. Poté omyjte vlažnou vodou. Růžovou vodu připravíte podle našeho návodu v níže přiloženém článku, kde jsme růžový extrakt použili na domácí krém na ruce.

Mrkvový krém na vrásky

  • 250 g mrkve
  • 1 čajová lžička mandlového oleje

Vymačkejte šťávu z mrkve nejlépe v domácím odšťavňovači a přidejte k mrkvové šťávě mandlový olej. Oboje dobře smíchejte. Nechejte zhruba 2 hodiny zchladit a poté aplikujte na obličej, krk a dekolt. Při aplikaci se soustřeďte na vrásky okolo očí, na vrásky okolo úst a na vrásky nad horním rtem, kde proveďte důkladnou masáž. Po půlhodině působení opláchněte vlažnou vodou. Nálev je vhodný pro každý typ pleti.

Glycerínová medová maska proti vráskám

  • 1 lžíce glycerínu
  • 1 lžíce medu

Smíchejte glicerín a včelí med a výslednou směsí před spaním promasírujte pokožku tváře a krku. Následující ráno pak umyjte takto ošetřenou pleť vlažnou vodou.

Foto: Jorge Royan

Zdroj: Domácí pleťové masky proti vráskám

Diskuze

V diskuzi RETINOL DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzanka.

Ahojte, jak vidím i v článku doporučují na vrásky retinol, podařilo se mi vygooglit Medik8 Retinol 40 Boost sérum 5ml, máte s ním někdo zkušenosti? Jak dlouho vydrží a jak se takové sérum vlastně používá a kolik asi tak stojí?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nelly.

retinol je opravdu velmi účinný, také jsem měla sérum, ale není tak koncentrované jako to, které tu zmiňujete. Teď mám krém s obsahem retinolu. Skvěle funguje na vrásky, téměř všechny mi zmizely. Neměla jsem vrásky příliš hluboké, takže krém krásně zabral a nemusela jsem jít na injekce.

Zdroj: diskuze Retinol diskuze

Jogurt, med a citron na redukci vrásek

Propíchněte 3 kapsle vitaminu E a vytlačte do malé misky. Přidejte 2 lžíce čistého jogurtu, ½ lžíce medu a ½ lžíce citronové šťávy. Smíchejte a naneste na pleť vatovým tamponem. Nechejte působit na pleti zhruba 10 minut, poté opláchněte.

Zdroj: Přírodní receptury proti vráskám

Poradna

V naší poradně s názvem NEJLEPŠÍ KRÉM NA ROZŠÍŘENÉ ŽILKY OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel IRČA.

Můžete mi doporučit nějaký dobrý krém na opalování při rozšířených žilkách na obličej? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Krém na opalování závisí na tvém fototypu a intenzitě slunce. Když jsi světlý fototyp a snadno se spálíš, tak je při jasném počasí vhodný krém 50 a výše. Když reaguješ na slunce zhnědnutím, tak stačí 16 a více. Žilky při výběru krému na opalování nehrají důležitou roli. Spíše se lépe zamaskují při opálené pleti.

Zdroj: diskuze Nejlepší krém na rozšířené žilky obličej

Přípravky proti stárnutí

V dnešní době je trh doslova přesycen kosmetickými přípravky proti stárnutí, proto je těžké se orientovat. Mnohé z nich obsahují velice cenné látky, které naši pokožce dodají potřebné látky, osvěží a vzpruží. Zkuste najít přípravky, které obsahují co nejmenší podíl silikonů a naopak obsahují třeba koenzym Q10, omega 3a6 nenasycené kyseliny, vitaminy C, B, E, Inositol, AHA kyseliny, kyselinu hyaluronovou, dále třeba přírodní výtažky z hroznů, aloe vera, heřmánku a dalších.

Zdroj: Co užívat proti vráskám

Diskuze

V diskuzi BÍLÉ PIGMENTOVÉ SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.


Dobrý den ..mám dotaz,ráda bych se zeptala, jak léčit bílé pigmentové skvrny, které mám na hřbetu ruky.
Chtěla bych se zeptat, zda někdo nemáte zkušenost,nebo radu, jak se toho zbavit.
Předem děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Danuše Nováková.

Dobrý den ! Prosím Vás o radu jak na stařecké skvrny na hřbetech rukou, nejlépe bych nějaký účinný krém. Existuje vůbec něco ?

Zdroj: diskuze Bílé pigmentové skvrny

Žebříček nočních krémů proti vráskám

Tvrdí se, že pokožka dokáže ve spánku přijmout z krému více prospěšných látek... Jak se říká – přání bývá otcem myšlenky. Ale v tomto případě tomu tak není. Pokožka totiž funguje během dne stejně jako v noci.

Noční krém je většinou vydatnější a výživnější než krém denní. Je-li pokožka kvůli zvýšenému obsahu tuků v krémech lesklejší a mastnější, nikomu to v noci nevadí. Důležité je uvědomit si, že noční krémy neobsahují ochranné filtry proti slunečnímu záření, které dnes najdete v podstatě v každém denním krému.

Kůže s přibývajícími léty stárne, je sušší, citlivější a také náchylnější k tvorbě vrásek. Každoroční vydatná sluneční lázeň, kouření, špatné stravovací návyky, nedostatek pohybu, ale i hodně přehnaná hygiena se podepisují na nežádoucím stavu pleti. Jakmile žena pocítí, že má pleť nepříjemně napjatou, přesušenou, je čas, aby začala používat výživný noční krém. Popsané pocity se začínají dostavovat kolem třiceti až pětatřiceti let.

Kvalita krému závisí na dokonalém složení. U řady používaných (a v reklamách vychvalovaných) účinných látek byl sice jistý efekt prokázán, například jemná redukce povrchových vrásek nebo důsledků působení slunečního svitu. Ale kýženou „živou vodou“ krémy vskutku zatím nejsou.

Zkoušky, které prováděla německá spotřebitelská nadace s využitím nejmodernějších metod, prokázaly, že vítězi testu, kteří obsadili přední místa o vlásek před ostatními, nejsou drahé krémy z parfumerií či lékáren, nýbrž cenově výrazně levnější přípravky z drogerií či právě ze supermarketů. Například Aldi, vítězný kelímek s 50 mililitry krému, pořídíte za necelou stokorunu. Za stejné množství krému značky Helena Rubinstein dáte třicetkrát více.

Zdroj: Nejlepší krémy proti vráskám

Diskuze

V diskuzi STAŘECKÉ SKVRNY NA RUKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Danuše Nováková.

Dobrý den ! Prosím Vás o radu jak na stařecké skvrny na hřbetu rukou, nejlépe bych nějaký účinný krém. Existuje vůbec něco ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milan.

Dobrý den. Mám dobré zkušenosti s GLYCO-A 12% od firmy ISIS PHARMA.

Zdroj: diskuze Bílé pigmentové skvrny

TIP

Přípravky pro krásnou a zdravou pleť zakoupíte i v e-shopu pro zdraví a krásu.Skin Essence

Autor: JK pro zdravi-lecba.cz

Zdroj: Co užívat proti vráskám

CC krém Garnier

CC krém Garnier využívá všestranné technologie pro dlouhodobou péči s jemným dotykem make-upu k docílení bleskově bezchybného vzhledu v jediném kroku. Nyní je na našem trhu k dostání pouze BB krém Garnier.

Zde můžete vidět cenu BB krému Garnier na českém trhu.

Zdroj: CC krém

Jak předcházet vráskám a nebo jak zmírnit projevy stárnutí?

Vráskám lze velmi dobře předcházet zdravou životosprávou, pravidelnou a kvalitní péčí o pleť. Je potřeba si uvědomit, že s péčí o pleť by se nemělo otálet a ideální je začít již s nastupující pubertou, kdy se začínají objevovat první příznaky problémů s pletí (vřídky, akné). V tomhle období již dermatolog popř. kosmetička dokáže určit typ pleti (suchá, mastná, smíšená, problematická, citlivá) a doporučí vhodné kosmetické přípravky. Pro každý věk a každý typ pleti jsou speciálně určené kosmetické řady. Většina výrobců se zaměřuje na péči o vrásky od 25-30 roku věku. To je období, kdy prudce klesá v pokožce kolagen a elastin a je nezbytné ho tělu dodávat ať už vnější formou (krémy, gely, séra...) nebo vnitřně (doplňky stravy). A nezapomeňte, jestliže si chcete uchovat pleť dlouho mladou vyhýbejte se známým „nepřátelům“ krásné pleti. Mezi ně patří zejména stres, kouření, alkohol a nedostatek spánku, avšak za zmínku stojí i časté opalování. Dobronzova opálená pleť se může zdát sexy, ale následkem toho pleť zničená sluncem s hlubokými vráskami, to není nic erotického.

Zdroj: Rady proti vráskám

Použití BB krému

BB krém je ideální věc pro perfektní pleť. BB krém zpevňuje pleť velmi rychle. Ale asi jako u každého multifunkčního kosmetického produktu, tak i BB krém má svá rizika, protože se mohou navzájem použité léky rušit. BB krém také přináší mnoho jiných dobrých věcí, například pro cestování je ideální, jelikož rychle zpevňuje pokožku a tvoří podobné krytí jako make up.

Zdroj: BB krém pro pevnou a bílou pleť

Matující měsíčkový krém cena

Zde můžete vidět cenu Matujícího měsíčkového krému.

Zdroj: Matující vyrovnávací krém s měsíčkem

BB krém Mixa

Zklidňující BB Cream Mixa proti zarudnutí pleti představuje koncentrovanou tónovací péči s účinnými složkami, které zklidňují pleť a působí proti zarudnutí. Zbaví tak vaši citlivou pleť každodenních starostí. Používáním tohoto krému jsou pocity rozpálené pleti rychle zmírněny, zarudnutí je méně viditelné. Pokožka je sjednocená a rozjasněná. Má menší riziko alergií. Tolerance tohoto přípravku byla testována na citlivé pleti. Používejte i jako podkladový make-up. Vyhněte se však oblasti očí. Složení tohoto krému je nemastné, nelepí.

Zde můžete vidět cenu BB krému od Mix.

Zdroj: CC krém


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP