Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ÚČINNÝ PROSTŘEDEK NA VŠI

OBSAH

Jak zničit virus na povrchu v domácnosti

Pokud je to možné, tak účinné zničení viru je možné namočením povrchu pomocí ethanolu po dobu 30 sekund. Ethanol není potřeba omývat, protože se spontánně beze stopy vypaří.

Na rozlehlé povrchy, jako je podlaha a nábytek je vhodné použít k desinfekci ředěné bělidlo (chlornan sodný). Bělidlo je silný a účinný dezinfekční prostředek - jeho aktivní složka je chlornan sodný, který je prokazatelně účinný při ničení bakterií, hub a virů, včetně viru chřipky. Tato účinnost je zajištěna jen při správném zředění a době působení 10 - 60 minut.

Zdroj: Co ničí viry

Diskuze

V diskuzi NEJÚČINNĚJŠÍ PROSTŘEDEK NA HUBNUTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Přestat žrát!! To je nejúčinější prostředek na hubnutí!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nejúčinnější prostředek na hubnutí

Petrolej jako lék

Ačkoli je petrolej smrtelný při požití, byl použit v průběhu dějin k léčbě řady onemocnění. Lidové léčitelství vidí petrolej jako silný protijed na hadí uštknutí a je také často používán k zabíjení vší. Petrolejový postřik je účinný zabíječ volně žijících komárů například ve stromech nebo jiné vegetaci. Jako aerosolový insekticid je petrolej hojně užíván v tropických oblastech jako prevence před komářím hmyzem. V rozvojových zemích s omezeným přístupem k medicíně, je petrolej často používán jako náhrada za alkohol a ošetřují se s ním rány a popáleniny. Lékařský petrolej dále zastavuje krvácení a také se s ním léčí atletická noha anebo hemeroidy.
 

Zdroj: Petrolej jako lékařský prostředek

Diskuze

V diskuzi STARECKE SKVRNY A KYSELINA MRAVENCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vesna.

Akékoľvek škvrny, pigmentové alebo aj tzv. starecké škvrny žiadnou, ani najdrahšou kozmetikou neodstránite. Sú to iba vyhodené peniaze a strata času. Ak sa týchto problémov chcete naozaj ale skutočne naozaj zbaviť, ostáva iba jedna zaručená cesta a tou je príroda. Je to cesta dlhá a tŕnistá, avšak so 100% zaručeným účinkom. Telo pokiaľ nemá poruchu pracuje ako dobre namazaný a zoštelovaný motor. Skúste dať zemiak do výfuku a zistíte, že motor robí psie kusy. A tak je to aj s našimi telami, ktoré nápor moderných priemyselných výplodov jednoducho nezvládajú, pretože sa nestihli pri tej kapitalistickej rýchlosti prispôsobiť t.j. adaptovať na otrávené prostredie. Tí šťastnejší sú telom upozornení na to, že nedobre robia iba škvrnami, tí menej šťastní odídu s diagnózou rakovina.. Sú to dva konce jednej a tej istej úsečky. Zanesené telo toxínmi a z toho plynúce následky-škvrny. Následkom rokmi zanášanej pečene (jater) budú v lepšom prípade iba tie škvrny. Ostáva iba pusitť sa do čistenia organimu a pokiaľ nebude dôkladne vyčistená pečeň, škvrny jednoducho nezmiznú, ani pleť sa neupraví. Proti zákonom prírody sa nedá ísť chémiou, to proste nefunguje.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel R.Pánek.

Pisatel ze Slovenska má sice pravdu k dnešnímu znečištění, ale moji prarodiče tyto skvrny měli také a to bylo před 70.roky. Ovzduší bylo nepochybně čistější. Ale odstranit se dá všechno. Tyto skvrny vám odstraní každý kožní lékař.Ale účinný lidový prostředek je propolis. Potíráním zmizí skvrny ve velmi krátké době. Napřed jakoby zasýchají a tvoří šupinky, potom se olupováním pomalu ztrácí. Nutno potírat dvakrát denně. Zkuste !

Zdroj: diskuze Starecke skvrny a kyselina mravenci

Formil Ultra Plus čisticí prostředek

  • brilantně bílé prádlo;
  • s bělícím efektem;
  • účinný již při 20°C;
  • prášek vhodný pro 30 praní.

Zdroj: Prací prostředky Formil

Diskuze

V diskuzi VAROAZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katoš.

Velmi účinný přípravek je thymovar. Mám s ním osobní zkušenost.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Luděk.

S thymovarem jsem taky maximálně spokojen.

Zdroj: diskuze Varoaza

Jak uvolnit zaražené větry

Takzvaně zaražené větry dokáže uvolnit teplý obklad na břicho. Nesmí ovšem mít víc než 38 stupňů Celsia. Účinné je rovněž jemné masírování podbřišku.

Na zaražené větry je z bylinek vhodný fenykl. Fenykl obecný neboli Foeniculum vulgare je velmi významná rostlina především ve směru léčitelském, ale i kořenářském. Mnozí z nás ji znají jako účinný prostředek při střevních kolikách a nadýmání u malých dětí. Tato rostlina má však i další pozitivní přínos pro naše zdraví.

Zdroj: Babské rady na nadýmání a plynatost

Diskuze

V diskuzi BLECHY- NEZABRAL BIOKILL NA PROSTŘEDÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kalná Irena.

kamarád má 5dospělých českých fousků.Vloni na podzim proběhla invaze blech,spotřeboval se 5l kanystr Biokillu na prostředí a postřik na psy. Před 3týdny se začalo opět s postřiky,nezabírá.Psi mají boláky kolem ocasů,na kloubech zadních nohou,neustále se okusují.Postřik byl proveden několikrát,boudy,RD a dílna,kde se psi zdržují. Volala jsem do Biovety,prý BioKill zabírá pouze na dospělé blechy. Prosím o radu,zda existuje účinný prostředek,jako byl Fenoform,Neocidol....který působí i na larvy,kukly blech.Který z postřiků,obojků by byl vhodný...a cenově dostupný /majitel je důchodce/
Děkuji za radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Taky jsme vyzkoušeli Bio Kill, ale snad nejlepší je Frontline Pet Care. Je to difuzér proti hmyzu a roztočům pro domácnost. Koupíte v lékárnách i u veterináře. Stojí kolem 300,-Kč.

Zdroj: diskuze Blechy v bytě

K-Othrine Bayer

Jedná se o kontaktní insekticid ve formě koncentrátu, určený k hubení obtížného a škodlivého hmyzu, jako jsou například rus domácí, šváb obecný, cvrček domácí, pisivky, štěnice domácí, vosy, mouchy, mravenci, různí škodliví brouci, moli, zavíječi, komáři, blechy i rybenky. Působí okamžitě s dobou účinnosti tři i více měsíců. Přípravek je vhodný pro použití v bytech, obchodech, potravinářských provozovnách a výrobnách, v objektech živočišné výroby. Je bez zápachu a nezanechává viditelné stopy na ošetřených plochách a nepůsobí korozivně. Velice zajímavý je i dalším svým účinkem, a to je hubení klíšťat plošným postřikem (zejména pod stromy, keři a dalšími zastíněnými částmi trávníku). Při postřiku, který je aktuální v době od dubna do září, se na plochu aplikuje prostředek dvakrát, a to ve směrech na sebe kolmo navazujících.

Insekticid je možné zakoupit v některých drogériích nebo objednat v internetových obchodech. Chcete-li vědět přibližnou cenu, můžete se podívat zde.

Zdroj: K-Othrine účinný proti hmyzu

Diskuze

V diskuzi BOLEST VNITŘNÍ STRANY STEHNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lukáš.

Dobrý večer,
chtěl bych se s Vámi poradit. Koncem ledna jsem si poranil (stehno) a nevím co s tím mám dělat dále. Nevím přesně který to je.
musculus vastus medialis
dvojhlavý sval stehení

Chtěl bych se vrátit ke sportu, ale sval mi to nepovoluje.
Mohli by jste mi poradit jak bych to mohl léčit?
Měl jsem rehabilitace, ale nepomohlo. (elektřinu)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Olina.

prosim poradte co pomuže na mravevčeni bolest pichani ve stehně děkuji.olina

Zdroj: diskuze Bolest vnitřní strany stehna

Formil detergent koncentrát tekutý

  • aktivní pro zářivě bílé nebo barevné prádlo;
  • účinný proti skvrnám při nízkých teplotách;
  • prášek vhodný pro 20 praní.

Zdroj: Prací prostředky Formil

Diskuze

V diskuzi PETROLEJ JAKO LÉKAŘSKÝ PROSTŘEDEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Dobrý den , prosím , kde je možné zakoupit lékárenský petrolej- todikamp ? Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Petrolej jako lékařský prostředek

Bylinky proti nadýmání

Nadýmání naštěstí není vážné onemocnění, ale dokáže pořádně znepříjemnit den. Navíc může být příznakem nejen špatného stravování, ale i něčeho nebezpečnějšího.

Bylinné likéry podporují trávení, čímž nás zbavují nadýmání. Jeden z takových bylinných likérů proti nadýmání si můžete připravit sami.

Ingredience: 1 lžička drceného semene fenyklu, 1 lžička drceného semene anýzu, 1 lžička kořene hořce žlutého, 4 drcené hřebíčky, 1/2 lžičky kořene zázvoru, 1/2 lžičky skořice, 1/2 l destilátu

Postup: Všechny ingredience smíchejte dohromady, zalijte destilátem a nechte 14 dní na teplém místě louhovat. Likér musíte denně protřepávat. Po dvou týdnech přeceďte a při potížích užívejte 1krát denně jednu štamprli.

Mezi další přírodní prostředky proti nadýmání patří:

  • Máta: jako první pomoc proti nadýmání nám poslouží nálev ze sušené máty, který připravíme zalitím jedné čajové lžičky máty sklenicí vroucí vody, přikryjeme a necháme 15 minut louhovat. Nálev se popíjí po jídle.
  • Fenykl: při nadýmání důkladně žvýkáme jednu čajovou lžičku fenyklových semen nebo si z nich připravíme čaj. Fenyklový čaj pomáhá nejen při nadýmání, ale zklidňuje i žaludek. Fenykl je velmi šetrný, slabý fenyklový čaj mohou pít i malé děti.
  • Heřmánek: čaj z květů heřmánku je osvědčený a šetrný prostředek proti nadýmání. Heřmánkový čaj se podává malým dětem.
  • Kmín: kmín se používá jako koření pro ochucení jídel i jako prevence proti nadýmání a k podpoře trávení. Plody kmínu obsahují silici s vysokým obsahem karvonu a limonenu. Karvon podporuje produkci žaludečních šťáv, činnost střev a odstraňuje nadýmání. Kmín je možné při potížích žvýkat nebo si z něj uvařit čaj. Zalijeme 3 čajové lžičky mletého kmínu 3 dl vroucí vody a necháme 15 minut louhovat. Potom přecedíme a popíjíme.
  • Anýz: je známý jako koření přidávané do některých druhů cukroví i do anýzových sušenek. Používá se také jako prostředek proti nadýmání.
  • Kopr: nabízí nejen zelenou nať na přípravu výtečné koprové omáčky, brambor na kyselo či řeckého salátu tzatziki, ale jeho semena jsou rovněž výtečným prostředkem proti nadýmání. Přelijeme-li jednu čajovou lžičku semen kopru 2 dl vroucí vody, necháme 10 minut louhovat a poté přecedíme, získáme účinný prostředek proti nadýmání. Čaj z kopru popíjíme pomalu.
  • Zázvor: pomáhá nás zbavit jak kašle a nachlazení, tak i na nadýmání. Nálev připravený z půl lžíce oloupaného a nastrouhaného zázvoru, do kterého přidáme lžíci šťávy z citronu nebo limetky, nám poskytne rychlou úlevu od nadýmání.

Zdroj: Babské rady na nadýmání a plynatost

Diskuze

V diskuzi OČISTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenci.

Na doporučení jsem si koupila paratizex, prý je také účinný na celkový detox.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Očista

Jak a kdy můžeme používat tento prostředek

Je to velmi jednoduché, nalijte sklenici minerální vody a přidejte do ní lžičku jedlé sody a šťávu z půlky citronu. Dobře promíchejte a pijte v dopoledních hodinách a během detoxu.

Je velmi důležité pít tento mix vždy ráno a před jídlem. Užívejte jej po dobu dvou po sobě následujících týdnů, poté přerušte na dva týdny. Nadměrná konzumace jedlé sody totiž může vést k alkalóze, takže z tohoto důvodu je lépe střídat kůru po dvou týdnech. Také pamatujte, že není vhodné, aby se tento roztok užíval, pokud trpíte gastritidou.

Lidé, kteří trpí srdečními problémy a vysokým krevním tlakem, by se rovněž měli zdržet užívání tohoto roztoku, a to z důvodu snížení hladiny sodíku.

Kombinace sody, citronu a vody je jednoduchý prostředek, který pomáhá zlepšit trávicí systém a má mnoho dalších výhod. Pokud jde o jeho rakovinové účinky, tak jak již bylo popsáno, pomáhá, ale není zázračným lékem.

Zdroj: Jedlá soda a citron

Poradna

V naší poradně s názvem PROSTŘEDEK NA PLÍSEŇ NA NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela Kolajova.

Dobrý den jak odstranit žluté nehty na nohou?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Podle posledních průzkumů má nejlepší účinky na žluté nehty na nohou Clotrimazol spray. Tento lék zničí příčinu, která má na svědomí žluté nehty do několika dnů až týdnů. Urychlit se to dá koupáním nohou v chlorové lázni. Chlorová lázeň se připraví z 5 litrů vlažné vody, do které se přidá Savo - 2 lžíce. V této lázni pak kartáčkem na zuby se nehty důkladně masírují, jak z venku, tak i ze spodní části, kde je obnažené nehtové lůžko. Toto určitě pomůže a žluté nehty do několika dnů krásně vybělí a za několik měsíců se zcela uzdraví a žloutnutí se již nebude dále objevovat. Po každé chlorové lázni je nutné nohy promazat olivovým nebo rýžovým olejem, hlavně nehty.

Zdroj: diskuze Prostředek na plíseň na nehty

Jak hypermangan nabízí běžná lékárna

Hypermangan (lidově řečeno hypermangán) se v lékárnách prodává v podobě drobných tmavofialových krystalů. Používá se ve značném ředění vodou jako dezinfekční prostředek k oplachování nebo koupelovým lázním postižených míst. Hypermangan je dostupný ve všech lékárnách formou volného prodeje.

Cena za 200 g manganistanu draselného koupíte přibližně za 45 Kč.

Zdroj: Kde koupit hypermangan

Diskuze

V diskuzi HETRAZAN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav.

Kde se dá koupit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslav.

Máte nějakou zkušenost s bezpečným nákupem ze zahraničí ?Vermox je prý málo účinný.Jaroslav.

Zdroj: diskuze Hetrazan

Historie petroleje

Petrolej se hojně vyrábí od roku 1846, ale skutečně populární se stal až o několik let později a jen díky práci několika chemiků ze vzdálených koutů světa. Petrolej Gaslight je společnost, která byla založena v roce 1851 a byla první společností na světě, která začala prodávat petrolej pro komerční i domácí použití.
 

Zdroj: Petrolej jako lékařský prostředek

Diskuze

V diskuzi TŘEPENÍ - DVOJENÍ NEHTŮ! se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lada Krupková.

Dobrý den, už delší dobu mám problém s dojením nebo třepením nehtů, nevím co je správné. Když malinko narostou hned se třepí, měla jsem nehty v pořádku, mám sušší pokožku celkově a rukách také.
Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Switnes.

můžu doporučt velmi účinný výrobek , který vyřeší tyto problémy
prodávají se na lhd-cosmetics.cz

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Třepení - dvojení nehtů!

Formil speciální prací prostředek tekutý

Bílý Formil:

  • ochrana proti předčasnému blednutí;
  • optimální péče o bílé nebo světle barevné prádlo;
  • přípravek vhodný pro 41 praní.

Černý Formil:

  • jemná péče a ochrana černého oblečení;
  • optimální péče o černé nebo tmavé prádlo;
  • přípravek vhodný pro 41 praní.

Zdroj: Prací prostředky Formil


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP