Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

UCPANÉ ŽÍLY NA NOHOU

OBSAH

Volně prodejné přípravky na křečové žíly

Báječný chladivý gel Sněhurka pohladí vaše bolavé nohy a zbaví vás pocitu těžkých nohou. Kaštanový gel Topvet zas zvyšuje pružnost žil.

Velmi oblíbené a účinné jsou krémy na křečové žíly značky Ruticelit, s vyváženým bylinným komplexem a vysokým obsahem termální vody z vřídla Podhájská.

Volně prodejné jsou rovněž kompresní punčochy či podkolenky značky Maxis nebo Avicenum, můžete na ně dostat i poukaz od lékaře.

Vyzkoušet můžete masti na křečové žíly z přírodních extraktů a silic, například Biomedica Biovenol.

Doplňkovou, ale často velmi příjemnou léčbou jsou bylinné čaje a koupele.

Zdroj: Ucpané žíly na nohách

Diskuze

V diskuzi ŽEN ŠEN A UCPANE CEVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Knicka.

Dobrý den.Chtela jsem se zeptat jestli můžu na ucpané krkavice používat ženšen.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarmila léblová.

rada by jsem vedela kde se muzu dovedet zda se da u nas lecit ucpani cev na dolnich koncetinach laeserem jako v nemecku a nebo kde sehnat kontakty do nemecka a dovedet se blizsi informace.Dekuji za odpoved Léblová Jarmila

Zdroj: diskuze Žen šen a ucpane cevy

Ucpané cévy na nohou

Ucpané cévy vznikají nejčastěji v hlubokých žilách dolních končetin. Ucpání se projevuje otokem dolní končetiny a výraznou bolestivostí. Onemocnění je nebezpečné tím, že se krevní sraženina může z dolní končetiny utrhnout a dostat se až do plic za vzniku závažné a život ohrožující plicní embolie.

Pacient s diagnózou ucpané cévy dolních končetin pozoruje náhlý otok nohy, která bolí v klidu a zvláště při pohybu. Způsobuje to hromadění krve, která má ztížený odtok.

Je nutné zahájit co nejdříve protisrážlivou léčbu. Provádí se i katetrizační léčba. Ta spočívá v zavedení katétru, tedy tenké dlouhé hadičky, až ke krevní sraženině, která se tak mechanicky i chemicky rozruší.

Zdroj: Ucpané cévy

Diskuze

V diskuzi JAK VYČISTIT UCPANÉ UCHO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Marhanová.

Dobrý den.Prosím vás rozpustí peroxid vodíku i ucpané ucho krví?Děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak vyčistit ucpané ucho

Jak poznám ucpané žíly

Lidské tělo má systém varovných příznaků, jež souvisejí s ucpanými žílami a cévami vedoucími k srdci (cévy k srdci, ucpaná céva k srdci). Tyto příznaky však v některých případech mohou být velmi nenápadné.

Bolest nohou a necitlivost: Bolest nebo znecitlivění v lýtkách při chůzi může znamenat ucpané tepny. Dalším znakem tohoto stavu je úleva od bolesti či znecitlivění, když si dáte nohy nahoru k odpočinku. Tento příznak se nazývá klaudikace.

Erektilní dysfunkce: Erektilní dysfunkce u mužů může být rovněž indikátorem blížícího se kardiovaskulárního onemocnění. Je proto vhodnější místo užívání modré pilulky zajít k lékaři a hledat prvotní příčinu potíží.

Ztráta vlasů: Vypadávání vlasů, i když je pravidelně přičítáno stárnutí, může znamenat vysokou hladinu triglyceridů v krevním řečišti. A právě vysoké hladiny triglyceridů nebo špatný tuk v krvi mohu bránit cirkulaci krve, což může způsobit plešatost u mužů i žen.

Zvrásnění ušního lalůčku: Úhlopříčné zvrásnění ušního lalůčku sice není definitivním znamením ucpané tepny – stejně snadno se s tímto úkazem můžete i narodit –, nicméně spolu s dalšími ukazateli, jako je věk, hmotnost a pohlaví, je prokázáno, že tento stav je spojen s vyšším rizikovým faktorem pro koronární arteriální kalcifikace, což je lékařský termín pro ucpané srdeční tepny.

Zdroj: Ucpané žíly na nohách

Diskuze

V diskuzi UCPANÉ CÉVY V NOZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena Hamrlová.

Dobrý den, manžel měl mozkovou příhodu a má levou ruku nefunkční a na levé noze ucpané cévy a noha od kotníku dolů je studená. Nikdo mně nechtěl říct co to vlastně znamená a navíc se mu začali dělat puchýře na různých místech právě té studené nohy a ty pak praskly a má strupy a noha ho bolí. Snaží se chodit, ale sám se nezvedne a musím mu pomáhat. V nemocnici byl od 23. června a špatnou medikací se osypal a byl převezen na kožní a tam nerehabilitoval...dovolené, málo sester a potom pár dnů byl na rehabilitaci, jenže dostal salmonelosu a tak byl převezen na infekční, kde opět nic nedělali. Po odeznění nemoci jsem si ho vzala domů a rehabilituji s ním sama. Jen se chci zeptat, co je příčina té studené nohy a zda by se to dalo nějakými léky znovu zprůchodnit. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Archman.

Dobrý den chci se zeptat jaký lék na ucpané cévy je dobrý bez receptu.Děkuji.

Zdroj: diskuze Ucpané cévy v noze

Prevence

Prevencí a používáním mastí a gelů na únavu a pocit těžkých nohou si můžete do budoucna ušetřit velké starosti, a dokonce i operativní zákroky. Dědičnost sice neošidíte, ale můžete oddálit vznik křečových žil, jejich průběh, nebo se jim dokonce úplně vyhnout.

Faktory, které prokazatelně ovlivňují vznik křečových žil:

  • nadváha;
  • sedavé zaměstnání i zaměstnání, kdy musíte stále stát (prodavačky, kadeřnice a podobně);
  • nohy křížem;
  • podkolenky nebo ponožky, které mají příliš těsnou gumičku;
  • nevyvážená strava;
  • hormonální změny, těhotenství.

Nohám uleví jednoduchá cvičení na prokrvení nohou, ideální je šlapání na kole, odpočívat v takzvané svíčce a provozovat delší klidné procházky. Blahodárné a léčivé jsou i každodenní koupele nohou, přičemž střídáte teplou a studenou vodu.

Můžete použít volně prodejné léky, masti i gely na křečové žíly, které opravdu v počátku onemocnění pomáhají.

Konzervativní léčba křečových žil má nejen podpůrný, ale i léčebný efekt. Pokud dojde k odstranění křečových žil operativně, je domácí léčba a dodržování výše zmíněných doporučení velmi důležité i nadále.

Zdroj: Ucpané žíly na nohách

Diskuze

V diskuzi UCPANÉ CÉVY V NOZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Vybornym pričistovánim cev je 4 velke citrony , 5 stroužku česneku, a pulka zazvoru vse rozmixovat v mixeru a pak povarit , a nechat odstat a precedit do vetsi lahve a dat do lednice pit jednu skleničku dene a p az se dopije tak prestat na tyden a pak pokračovat v kůře opravdu to funguje taky to puzivam a je m skvele.taky me bolely nohy a ted uz chodim normakne bez bolesti preji brzke uzdraveni

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vašek.

prosím můžete mi poslat přesný postup.děkuji

Zdroj: diskuze Ucpané cévy v noze

Kdy mám vyhledat pomoc?

Pomoc by měla být vyhledána, pokud křečové žíly způsobují trvalejší bolest, hromadí-li se v nohou tekutina nebo pokud vás nepříjemné pocity, křeče často budí v noci. V těchto případech vyhledejte lékaře a zeptejte se na možnosti léčby.

Zdroj: Křečové žíly

Poradna

V naší poradně s názvem UCPANÉ CÉVY NA NOHU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Magda dzurkova.

muj manzel ma ucpavani cev na nohou takze nemuze vubec chodit tak jenom lezi v posteli tak by me zajimalo co se protitomu da delat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Onemocnění periferních tepen je velmi časté, hlavně u lidí starších 50 let. Onemocnění je způsobeno zúženými nebo zablokovanými tepnami v nohách nebo v hlavní tepně těla (aortě). To může snížit průtok krve do svalů v lýtku, stehně nebo hýždích. Tento snížený průtok krve může způsobit bolest stehna, lýtka nebo hýždí, která se objevuje při chůzi. Jak se stav zhoršuje, bolest nastává při chůzi na kratší vzdálenosti. Postupem času může být chůze příliš bolestivá.
Co s tím dělat? Cvičit, cvičit, cvičit. Pomocí asistentky z domácí péče provádět pravidelná cvičení a masáže. Domácí péči předepíše praktický lékař.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ucpané cévy na nohu

Léčba

Konzervativní léčba většinou záleží na nás samých. Je v podstatě cestou tehdy, když onemocnění není natolik vážné, že by se muselo přistoupit k operaci, nebo je řešením pro ty, kteří na operaci nemohou nebo nechtějí.

Kompresní terapie: Spočívá v nošení punčoch, kompresních podkolenek a podobně.

Léky: Bez předpisu jsou k dostání například potahované tablety Ascorutin, chladivé gely, masti, krémy na křečové žíly a jako prevence je skvělý lék Wobenzym.

Radikální léčba: Znamená odstranění křečových žil chirurgickou cestou – dnes existuje mnoho metod.

Přírodní léčba: Zde zabírají různé přírodní gely, masti, krémy na křečové žíly na přírodní bázi a obklady. Ty mnohdy ulevují od bolesti, ale zároveň vyduté žíly stahují.

Zdroj: Ucpané žíly na nohách

Diskuze

V diskuzi LÉKY NA ŽÍLY A CÉVY BEZ PŘEDPISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sarka szlaurova.

Dobry den.Beru detralex na zily dlouho.Mam povrchove krec.zily.Jsem mimo domov na dovolene a dosel mi detralex.Beru dve tabl.denne.Je mozne něco koupit v lekarne bez lek.predpisu.Ale aby to mělo aspoň trosku stejny ucinek jako detralex.Dekuji.Szlaurova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Věra.

MÁMna nohou křečové žíly léta beru detralex mohu ho brát nepřetržitě bez nějakých omezení či vážných následků?bnohy mne bolí a v levé noze mívám mravenčení PORADTE proíím

Zdroj: diskuze Léky na žíly a cévy bez předpisu

Nalezení příčiny

Co jsou to křečové žíly a jak vypadají, zjistíte, až když se objeví. Nejlepší vyšetření je pomocí ultrazvuku. Většinou jsou křečové žíly výsledkem nefunkčního ventilu hlavní žíly v noze. Vadný ventil pouští krev do zpětných a menších žil, které se pak nečekaně stanou viditelné (křečové žíly). V 10 procentech případů jsou žíly izolované. Abnormální žíly jsou méně závažné a snazší k léčbě.

Zdroj: Pět způsobů, jak se zbavit křečových žil

Poradna

V naší poradně s názvem UŽÍVÁM WARFARIN JAKOU ZELENINU MÁM SNÍŽOVAT NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY MOHU VAŘENOU ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bremertová Eva.

Chtěla bych se také zeptat na používání léků a to DETRALEX , který užívám
dlouhodobě po opakovaných operací křečovývh žil, a jestli neškodí mazání nohou.( žíly)
krémem PRIESSNITZ
Děkuji Bremertová Eva

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Detralex obsahuje hesperidin, který zesiluje účinky Warfarinu a hrozí zvýšené riziko krvácení. Společné užívání Warfarinu a Detralexu musí být s vědomím lékaře, který vám předepisuje Warfarin. Zároveň lékaře informujte, že používáte mazání PRIESSNITZ.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Užívám warfarin jakou zeleninu mám snížovat nežádoucí účinky mohu važenou ?

Svědění nohou večer

Svědění nohou večer, jak již bylo popsáno výše, může způsobovat svrab. Svrab je infekční kožní onemocnění, které způsobuje roztoč jménem zákožka svrabová a jde o relativně častou dermatózu.

Zdroj: Svědění kůže na nohou

Diskuze

V diskuzi UCPANÉ CÉVY V NOZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Vybornym pričistovánim cev je 4 velke citrony , 5 stroužku česneku, a pulka zazvoru vse rozmixovat v mixeru a pak povarit , a nechat odstat a precedit do vetsi lahve a dat do lednice pit jednu skleničku dene a p az se dopije tak prestat na tyden a pak pokračovat v kůře opravdu to funguje taky to puzivam a je m skvele.taky me bolely nohy a ted uz chodim normakne bez bolesti preji brzke uzdraveni

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslav skalický.

prosím kolik litrů vody na povaření dekuji

Zdroj: diskuze Ucpané cévy v noze

Ucpané cévy na rukou

Onemocnění periferních cév na horní končetině většinou vzniká v důsledku zúžení cév na základě aterosklerotického procesu. Příznaky mohou zahrnovat bolest, chladné končetiny a namodralé zabarvení kůže, pocit necitlivosti nebo mravenčení. Odhalování problému a správná léčba jsou velmi důležité. Zanedbání léčby může vést k poškození postižených končetin. Neprůchodnost cév na rukou vede k nevratným změnám.

Onemocnění periferních tepen je častý a chronický problém, který nelze zcela vyléčit. Ale léčba může velmi pomoci, aby se zabránilo dalšímu poškození krevních cév a snížilo se riziko rozvoje komplikací.

Léčba může pomoci zabránit dalšímu poškození oběhového systému. Podávají se léky na zlepšení průtoku krve, snížení hladiny cholesterolu a jako prevence vzniku krevních sraženin v zúžených cévách. Účinným lékem je Crestor, který dokáže pročistit ucpané cévy. Právě jejich neprůchodnost vede k trvalým a nezvratným změnám na rukou. Lék Crestor je prvním medikamentem, který dokáže uvolnit již ucpané cévy, zatímco ostatní léky působí pouze preventivně. Jeho vyšší dávky rozpouští v cévách tuk. Pokud je stav závažnější, nastupuje chirurgické otevření ucpané cévy a obnovení průtoku a bypass.

Zdroj: Ucpané cévy

Poradna

V naší poradně s názvem POOPERAČNÍ STAV UCPANÉ KRKAVICE DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Tyto komplikace mohou být následkem intubace - zavedení dýchací roury plicní ventilace. Pozorujete ústup otoku v oblasti zákroku, to je dobré znamení. Měřte si dvakrát denně teplotu a kdyby se zvýšila a nebo jste cítil cukání na krku a nebo pokud by se situace zhoršovala, tak neprodleně kontaktujte svého ošetřujícího lékaře.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdeněk.

Děkuji za odpověď. Zdeněk

Zdroj: diskuze Pooperační stav ucpané krkavice diskuze

Jak poznám, že mám křečové žíly?

První křečové žíly se mohou projevovat jako:

  • tíže a únava v nohách, zejména po delším stání;
  • zvětšené modré žíly snadno viditelné pod kůží při stání;
  • viditelnější žíly nejčastěji na zadní části lýtek nebo na vnitřní straně nohy mezi kotníkem a tříslem;
  • nepříjemný pocit, tlak přes kůži, noční křeče v nohách;
  • oteklé a bolestivé nohy (způsobeno špatným krevním oběhem).

Zdroj: Křečové žíly

Poradna

V naší poradně s názvem UCPANÉ CÉVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan Bulka.

Prosím o radu, mám ucpanou krkavici na pravé straně 40 procent a na levé 60 procent. Poraďte jak se vyhnout operaci.
Nemá někdo zkušenost z Wobenzymem? Beru prášky na vysoký tlak a cholesterol.
hodnoty cholesterolu HDL 1,27,LDL 2,53

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Wobenzym na takto ucpané cévy nepomůže. Obecně všechny způsoby alternativní medicíny, které by se daly použít na ucpané cévy jsou nebezpečné, protože hrozí riziko náhlé mozkové příhody nebo infarktu. Může zde totiž dojít k uvolnění velkého plátu cévní výstelky, který pak cestuje krevním řečištěm a ucpe slabší kapiláry. Přes ně se pak nebude prokrvovat tkáň například v mozku a může tak dojít k mrtvici. Pokud Vám byla doporučena operace, tak určitě je to nejlepší a nejbezpečnější způsob, jak se ucpaných cév zbavit. Doporučuji s tímto si nezahrávat a respektovat zde rady konvenční medicíny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ucpané cévy

Žíly

Žíly dolní končetiny je možné rozdělit na žíly hluboké, probíhající většinou ve dvojicích podél stejnojmenných tepen, a na žíly povrchové.

Hluboké žíly – nohy a bérce jsou komitantní k tepnám a jsou vždy dvě v. poplitea, femoralis jen jedna, mají obdobné přítoky jako tepenné větvení. Část žilní krve se svalovou prací vytláčí přes perforátory do povrchového žilního systému.

Povrchové žíly – na noze vytvářejí slabé rete venosum plantare a větší rete venosum dorsale – přijímá vv. metatarseae dors., dorzální síť propojuje arcus venosus dorsalis pedis. Z jeho okrajů vzniká v. saphena magna a parva.

V. saphena magna – četné chlopně, probíhá před mediálním kotníkem ↑ na ventromediální bérec, paralelně s n. saphenus na stehno, do trigonum femorale, ↓ přes hiatus saphenus do v. femoralis. Přítoky: v. saphena accessoria – z mediálního stehna, často i v. epigastrica spfc., v. circumflexa ilium spfc., vv. pudendae ext. (vlévají se i do v. femoralis).

V. saphena parva – má chlopně, vzniká za laterálním kotníkem, ↑ na zadní bérec, paralelně s n. suralis, do fossa poplitea, ↓ přes fascia poplitea do v. poplitea; přijímá v. femoropoplitea ze zadní strany stehna.

Zdroj: Ucpávání cév na nohou

Cévní problémy dolních končetin

Varixy: Nejčastějším onemocněním dolních končetin jsou varixy. Jejich výskyt se výrazně zvyšuje s věkem, takže zatímco děti a mladí lidé na varixy trpí zřídka, u populace nad 60 let věku se jejich výskyt zvyšuje až na každého druhého jedince. Na jejich vznik má zásadní vliv genetická dispozice, dále ženské hormony a těhotenství. Na křečové žíly trpí až dvakrát více žen než mužů. Žilní varixy nejčastěji vznikají na žilách dolních končetin. Odtud totiž krev musí „téct“ proti působení zemské gravitace, aby se dostala zpátky do srdce. Zdravé žíly jsou proto vybaveny několika systémy, které zabraňují zpětnému toku a napomáhají správnému žilnímu návratu. Mezi ně patří například specifické uložení hlubokých žil mezi svaly, kde jsou neustále „masírovány“, četné chlopně na vnitřních stěnách žil, které zabraňují krvi téct zpět, a konečně i spojky mezi hlubokým a povrchovým žilním systémem. Nejčastěji cévní problémy vznikají kvůli oslabené žilní stěně a chybějící nebo nedomykavé chlopni. Zvýšený tlak na žilní stěnu tak žíly dlouhodobě poškozuje. Žíly se následně rozšiřují, vytvářejí další záhyby, vystupují nad povrch kůže a celkově plní svou funkci hůř než zdravé žíly.

Varixy představují pro většinu pacientů nehezký kosmetický problém, větší hrozbou však je, že si dlouhodobým zanedbáváním křečových žil můžeme přivodit i závažné obtíže, jako je žilní trombóza nebo bércový vřed. Proto by se rozhodně neměla podceňovat jejich léčba, která je jednodušší v méně pokročilém stadiu varixů.

Zdroj: Ucpané žíly na nohách

Příznaky

Varixy jsou modravé, rozšířené a vinuté žíly vystouplé nad povrch kůže, nejčastěji na dolních končetinách, na vnitřní straně lýtka nebo na kotnících. Pacienti nejčastěji udávají pocit těžkých nohou, mohou se ale objevit i křeče (odtud název křečové žíly). Dalšími příznaky jsou mravenčení, otoky, zvýšená svalová únava nebo bolesti.

Rozlišují se dva typy křečových žil, a to primární a sekundární varixy.

Primární varixy jsou ona známá městkovitá rozšíření povrchových žil dolních končetin. Hlavní příčinou primárních varixů je oslabená žilní stěna, ať už z jakýchkoli důvodů. Postupně se na základě rozšířené žíly vyvíjí nedomykavost žilních chlopní a je tedy celkově zhoršen průtok cévou.

Sekundární varixy vznikají až na základě jiného onemocnění, které má svůj původ v hlubokém žilním systému. Pokud je hluboký žilní systém ucpán například hlubokou žilní trombózou, krev se pomocí žilních spojek vytlačí do povrchového systému, kde opět tvoří městkovité žíly.

Povrchový zánět žil: Jde o stav, kdy křečová žíla bolestivě zduří a objeví se zarudnutí. Zánět se může rozšířit i na hluboký žilní systém. Obyčejně se léčí konzervativně, tedy elastickou bandáží a studenými obklady.

Bércový vřed: Vznik bércového vředu je podmíněn dlouhodobě neléčenými a zanedbávanými varixy. Rozhodně výskyt křečové žíly neznamená, že pacient bude v budoucnosti trpět bércovým vředem. Bércovým vředem se nazývá otevření křečové žíly na povrch kůže. Bezprostřední příčinou může být například drobné zranění. Lékař se následně při léčbě snaží nejen zabránit dalšímu městnání krve konzervativními metodami, ale je potřeba i ošetřovat otevřenou ránu proti vniku bakterií. K tomu jsou používány speciální gely a bandáže.

Žilní trombóza a embolie: Trombóza je vlastně cévní sraženina, která se vytvoří na místě, kde krev neproudí, případně proudí nedostatečnou rychlostí. Pokud se sraženina utrhne ze svého místa vzniku, může putovat krevním oběhem a ucpat nějakou menší, důležitou cévku v těle. Vzniká tak například plicní embolie, která je považována za kritický stav. Varixy rozhodně nejsou jediným důvodem pro vznik embolie, vznik těchto komplikací je podmíněn několika faktory. Přesto věnujte křečovým žilám větší pozornost, protože přinejmenším bude jejich léčba nebo operace úspěšnější, jestliže se začnou léčit včas.

Zdroj: Ucpané žíly na nohách

Pálení nohou od ledvin

Pacienti s dlouhotrvající insuficiencí, zejména pacienti s dialýzou, často trpí na uremickou nebo i nefrogenní polyneuropatii. Nejčastějšími symptomy jsou noční křeče v lýtkách, symetrické poruchy senzibility nohou i motorický neklid nohou a pálení. Příčinou zde bývá poškození způsobené usazováním látek podobných moči.

Zdroj: Polyneuropatie – bolest nohou a rukou

Mohou se křečové žíly objevit v jiných místech, než jsou nohy?

Křečové žíly mohou vznikat například v jícnu (nebo jinde v trávicím ústrojí), pánvi, děloze, pochvě, šourku a konečníku. Hemoroidy lze považovat za křečové žíly kolem řitního otvoru. Většina lidí s křečovými žilami se je snaží napravit pomocí konzervativních léčebných opatření. Křečové žíly nejsou nemocí samy o sobě, i když bývají příčinou podráždění a každodenních starostí. Lidé s tímto problémem by se měli poradit s praktickým lékařem, zda je nutná léčba a jaká.

Zdroj: Křečové žíly

Svědivá vyrážka na nohou – léčba

K základnímu ošetření patří podávání léků proti alergii a vyvarování se kontaktu s alergenem. Pro zlepšení stavu pokožky se používají zvlhčující krémy.

Zdroj: Alergická vyrážka na nohou


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP