Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ÚNAVA A BOLEST SVALŮ A KLOUBŮ PRUH VYRAZKY NA BOKU

OBSAH

Je bolest kyčelního kloubu při chůzi vždy artróza

Bolest kyčle při chůzi může být způsobena přetížením svalů dolní končetiny, obtížemi bederní páteře (příčina je tedy v oblasti od páteře), začínající artrózou.

Zdroj: Kde bolí artróza kyčle

Diskuze

V diskuzi BORELIÓZA PŘÍZNAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav malík.

Dobrý den, můj praktický lékař dle příznaků, /bolest svalů. kloubů, celková únava, neuropatie dolních končetin, časté močení i v noci po max. 2 hodinách/, konstatoval, že jsem přechodil boreliózu a předepsal lék doxycyklin 2x denně. Tyto příznaky pociťuji asi 1/2 roku a nikdy jsem neměl na těle žádnou červenou skvrnu. Jsem ročník 1946 a dále se léčím na cukrovku a vysoký tlak - dlouhodobě. Je možné že jsem boreliózu přechodil a je moje léčba dostačující?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Borelióza příznaky

Nejlepší léky na bolest kloubů

Nelze určit nejlepší léky na bolest kloubů. Léčba je vždy individuální a záleží na druhu onemocnění. Pokud dlouhodobě trpíte bolestmi kloubů, měli byste tento stav konzultovat se svým ošetřujícím lékařem.

Zdroj: Bolest kloubů

Diskuze

V diskuzi LÉKAŘI NEVĚDÍ ,CO MI JE.... se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ilona.

Už 2 měsíce mám červený flek mezi prsama ,Někdy to dost pálí Strašně se potím, únava,malátnost. Stále bolest v krku, štípání za osmičkama. Tak mi vytrhli 2 osmečky naráz.Po šesti týdnech ještě horší. Přidalo se brnění do rukou, nohou, bolest zubů, ztuhlost šíje,ztuhlost žvýkacích svalů, štípání u kořene jazyka.Může to být pásový opar, na to mi nikdo odběr nevzal.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Lékaři nevědí ,co mi je....

Natažený sval na boku

Mezi příčiny natažení svalu na boku patří chlad, únava, špatný pohyb a nadměrná zátěž, na kterou daný jedinec není zvyklý. Důvodem, proč se svalstvo takto přetíží, je obvykle jeho nedostatečné zahřátí či chronické potíže. Sval na boku se může natáhnout, či dokonce natrhnout také v důsledku dehydratace organismu či při jeho překyselení.

Příznaky

  • řezavá bolest, která znemožňuje obvyklý pohyb
  • dochází ke křečím svalstva
  • poškozené místo rovněž otéká, může vzniknout i viditelný hematom v podobě modřiny či podlitiny

Zdroj: Natažený sval břišní

Diskuze

V diskuzi VODA NA PLICÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Frantisek.

je mi 76 let dlouhodobe se lecim na vysoky tlak jiz druhym rokem se citim velmi unaven bolest stehennich a lytkovych svalu otoky nohou dusnost voda na plicich obcasna tupa bolest na hrudi zrejme nedostatecna srdecni cinnost hlavbe neustale sucho v ustech celkova unava celeho tela vyzaduje nekolikrat denne ulehnout shrnuti otoky slabost spatne dychani unava pri chuzi neustale sucho v usech o cem to svedci dekuji preji prijemny den

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Voda na plicích

Bolest kloubů při menstruaci

Bolest kloubu při menstruace může být spojena s premenstruačním syndromem. Antikoncepce velmi účinně redukuje tyto stavy. Lze užívat Ibalgin cca 1–2dny před menstruací včetně 1. dne menstruace po 6 hodinách, mělo by to pomoci.

Zdroj: Bolest kloubů

Diskuze

V diskuzi FUROLIN DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Kulmanová.

Dobrý den, brala jsem Furolin 3 dny a takovou bolest hlavy jsem v životě nezažila. A to trpím na migrény. Už jsem se nedivila, že lidi bolestí mlátí hlavou o zeď. Neměla jsem k tomu daleko, dál jsem už lék nebrala, a pak bylo zase dobře. Můžete mi k tomu něco napsat? Je ten lék vůbec odzkoušený, neboť na něm byla taková zvláštní nálepka. Nebyla jsem pokusný "králík"?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Gabriela Kadlecová.

Furolin- SVINSTVO! Úplně mě zničil.Nejsem schopna nic. Už při užití 1. prášků pocit na zvracení, bolest hlavy, svalů, šílená únava, jak když máte v orgánech nějaké jedy, kruhy pod očima .
Již jsem předčasně vysadila,v noci jsem nemohla dýchat.A teď se jen modlím,abych se vzchopila.
Dočetla jsem se,že je to neregistrovaný lék!

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Bolest kloubů v těhotenství

Bolest kloubů v těhotenství se projevuje nejčastěji bolestí kyčle, odkud může bolest zasahovat i na zadní část nohy, hlavně oblast podkolení. Někdy je to dost nepříjemné a těhotné ženy mohou mít problémy i s obyčejnou chůzí. Bolesti vznikají tlakem plodu na páteř. Doporučuje se užívání Colavitalu. Ten se dá koupit na internetu a je vhodný právě i v těhotenství, protože je přírodní – obsahuje pouze kolagen a šípkovou růži. Raději však veškeré samoléčitelské procedury konzultujte se svým gynekologem.

Zdroj: Bolest kloubů

Diskuze

V diskuzi PÁLENÍ A BOLEST V RUKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mária.

Dobrý den trpím bolestma obou rukou hlavne cítím hrozný pálení v dlaních je mi 48 let celý život dělám hodně náročnou práci na ruce,takže mne ruce vlastne boleli pořád ale říkala jsem si mají mně proč bolet ale ted jsem už musela začít marodit proto že s těma rukama jsem v práci k ničemu,bolesti pálení stuhlost a odtoky to je muj problem,vyšetření magnetická rezonance mosku a krční páteře je v pořádku,vyšetření karpálů je taky v pořádku beru prášky na prokrvení a rehabilitaci na ruce výřivku nic nepomáha na opak je to pořád horší.Nevím jestli to má neco společnýho ale už mně pálí bolí a mravenčí i v oblasti kyčlí a chodidla....od malička trpím na syndrom neklidných noh.Poradte prosím co mám dělat zatím se léčím u neurologa i u ortopéda

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Drahomíra.

Dobrý den,ptám se a ptám,jsem po přeléčení boreliozi nevím zda to souvisí.Hrozne mě bolí klouby,krční páteř ,stuhnuti nohou ,že z postele vstávám jako moje babička ,ale rozchodim to.Pali mě ruce i nohy ,otoky mívám nohou každý den.Bolest hlavy ráno či do večera ,magnetická rezonance ukázala výrůstky na krční páteří,když hlava bolí mám mám návaly horka ,zhoršení zraku,výsledky magnetické rezonance mozku čekám ,už opravdu jsem zoufalá,bolest pálení ,únava ,jsem schopná 4-5 h fungovat ,je mi 48 let ,po přeléčení boreliozi jsem Stratila menstruaci.tak nevím zda to mohu přiklánět k prechodu? Neurolog se mi věnuje ,ale už rok obsolvuji různé vyšetření ,vše po dvou měsících objednání ,prostě na dlouhou trať ,co jediné pomáhá brufen rozpustný 600 ,,už se chytam každé rady co ještě podstoupit abych fungovala

Zdroj: diskuze Pálení a bolest v rukou

Jak použít Aulin pro psa

Aulin je možné použít u psa, ale pouze na doporučení a předpis veterinárního lékaře. Ve veterinární praxi jej lze využít ve formě gelu nebo tablet.

Aulin gel – léčivou látkou přípravku Aulin gel je nimesulid, který patří do skupiny látek s protizánětlivými a bolest tišícími účinky. Aulin gel je určen k místní léčbě bolestivých projevů při poúrazových stavech, jako je podvrtnutí nebo zánět šlach.

Aulin tablety – jde o léčivý přípravek s účinky proti bolesti, zánětu a teplotě, patří do skupiny látek nazývaných nesteroidní antirevmatika. Používá se při akutní bolesti (například zubů, hlavy, zad, svalů, kloubů) či u bolestivých příznaků osteoartrózy (onemocnění kloubů). Přípravek není volně prodejný, je vázán na lékařský předpis.

Zdroj: Bolest u psa

Diskuze

V diskuzi BOLEST NAŠE KAŽDODENNÍ...MIGRÉNA, STRES, PODRÁŽDĚNOST, ÚNAVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Fru Fru.

Mám dobrou zkušenost s QMax, bolest se mi objevuje, když jsem unavená a na to zabírá dobře.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Bolest naše každodenní...migréna, stres, podrážděnost, únava

Alobal na klouby

Alobal je vhodný i na bolest kloubů (alobal na bolest kloubů). Položte hliníkovou fólii na postižené místo a zafixujte jej obvazem či náplastí. Nechte působit celý den nebo i přes noc po dobu 10 až 12 dní. Po týdenní přestávce byste měli cítit úlevu. Pokud bolesti nepoleví, zkuste terapii zopakovat.

Zdroj: Alobal na bolest

Diskuze

V diskuzi ALAVIS NA KLOUBY DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabina.

Blázníte, přípravek pro dostihový koně? Takovou výkonnost určitě
nemám, navíc bych se bál, že tam mají přimícháno něco navíc, aby to koně
žrali, fuj... :) . Mě v lékárně doporučili GelActiv Proteo-Enzyme v
tabletách. Lékárnice říkala, že je to spojení Proenzi a Wobenzymu, teda
výživa pro klouby a k tomu enzymy na záněty. Asi se mi přesně trefila,
protože mi to funguje.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Prosím, má někdo zkušenost ze začátku třeba negativní? Bolesti kloubů, svalů...
Děkuji

Zdroj: diskuze Alavis na klouby diskuze

Bolest kloubů při kojení

Bolesti kloubů při kojení mohou být způsobeny nedostatkem vápníku a změnou životního rytmu a jiného pohybu. Kojením se ztratí jen 1–2 procenta vápníku, který se po ukončení kojení velmi rychle doplní. Na kolena zabírá například ENZYCOL 40. Pokud vás bolí celé klouby, je velmi účinný Senzycol od Maxivitalisu, jedná se o potravinový doplněk.

Zdroj: Bolest kloubů

Diskuze

V diskuzi BOLESTI SVALŮ KLOUBŮ KOSTI , ZAD 5 MĚSÍCŮ PO CHEMOTERAPII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava Krausová.

Jsem 2 roky po chemoterapii a rok po ozařován, a v této době mám velké bolesti
v levé noze v koleně, bolest vystřeluje do lýtka i kýčle. Je to právě levá strana,
na které bylo operováno prso. Může bolest vyskytující se v levé noze souviset
s onkologickou léčbou? Prosím o odpověď na výše uvedený email.
S pozdravem
Jaroslava Krausová
Vyškov

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Renata Siváková.

Dobrý den mám přez rok po chemoterapii a neustále se stupňuje bolest v zádech,kříži,kolenou při chůzi nebo delší stání.Pokud někdo víte jak se zbavit bolesti prosím odpověď na e-mail děkuji.

Zdroj: diskuze Bolesti svalů kloubů kosti , zad 5 měsíců po chemoterapii

Svalové bolesti v oblasti kyčelního kloubu

Entezopatie adduktorů kyčelního kloubu je onemocnění úponů svalů, které provádějí přitažení kyčelního kloubu (přinožení). Přetížení úponů svalů se projeví bolestí na stydké kosti, která vystřeluje do podbřišku a na vnitřní stranu stehna. Je omezen pohyb kyčle do zevní rotace.

Entezopatie čtyřhlavého stehenního svalu, převážně jeho přímé hlavy (musculus rectus femoris), která začíná na kyčelní kosti nad kloubem kyčelním, se projevuje bolestí v třísle, na přední straně stehna a vystřeluje ke kolenu. Je omezené zanožení, které zkrátí délku kroku. Bolest při přednožení v zátěži znemožňuje výstup do schodů či do kopce.

Entezopatie ischiokrurálních svalů, tedy svalů zadní strany stehna, se projevuje bolestí pod hýždí, hlavně při zátěži v předklonu, vystřeluje po zadní straně stehna až ke kolenu.

Důsledky těchto entezopatií lze nalézt v celé dolní končetině. Vlivem svalového zřetězení mohou být narušeny kloubní vůle v kyčelním kloubu, v kolenním a hlezenním kloubu. Změna se může projevit v postavení pánve a následně i páteře.

Opatření: Místa lokální bolesti se ovlivňují technikami měkkých tkání, manuální trakcí, postizometrickou relaxací, antigravitační relaxací, fyzikální terapií. V řetězených oblastech se zasáhne mobilizací kloubů dolní končetiny, pánve. Tělesným a senzomotorickým cvičením se aktivují svaly stabilizačního systému celé dolní končetiny, pánevního pletence, páteře.

Zdroj: Kde bolí artróza kyčle

Bolest kloubů po porodu

Bolesti kloubů po porodu jsou ve většině případů vyvolány otokem. Po opadnutí otoku většinou tyto potíže odezní. Bohužel u některých žen hormonální změny spojené s těhotenstvím a mateřstvím mohou spustit i jiná onemocnění, například revmatickou artropatii. Zde může pomoci Condrosulf, což je výživa pro klouby a volně prodejný potravinový doplněk. Důležitá je vyvážená strava bohatá na vápník, to znamená dostatek masa, sýrů a vlákniny.

Zdroj: Bolest kloubů

Diskuze

V diskuzi BOLESTI SVALŮ KLOUBŮ KOSTI , ZAD 5 MĚSÍCŮ PO CHEMOTERAPII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela Bartoníková.

Jsem po léčbě rakoviny prsu, 5 měsíců po chemoterapii a 2 měsíce po ozařování. Mám stále bolesti kostí, kloubů, zad a to hlavně v noci.Prodělala jsem při chemoterapii herpes zofer v zádové oblasti.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dalibor.

Ano jsem také pět měsíců po chemoterapii a začaly mě bolet kosti ,záda ,a hlava i zlomenina . Co s tím ? Děkuji Dalibor

Zdroj: diskuze Bolesti svalů kloubů kosti , zad 5 měsíců po chemoterapii

Jak pomáhá alobal proti bolesti

Podle alternativní medicíny může léčba alobalem nahradit některé léky. Tím, že přiložíte alobal na postižené místo, aktivujete takzvaný meridián, což má pozitivní vliv na daný orgán.

Alobal může úspěšně a rychle zmenšit bolesti páteře, krku, ramen, kolen, chodidel, kloubů či svalů. Dokonce léčí pooperační jizvy a popáleniny, revmatoidní artritidu, dnu a pomáhá i při odstraňování váčků pod očima.

Léčba bolesti alobalem

Alobalový zábal aplikujte vždy ideálně přes noc, ale pokud budete v klidné poloze, můžete ho využít i přes den. Tento postup je třeba provádět po dobu 10–12 dnů. Pak je důležité udělat dvoutýdenní přestávku. Pokud budou obtíže přetrvávat, léčbu opakujte pravidelně, dokud bolest nezmizí.

Zdroj: Alobal na bolest

Bolest nohou a alkohol

Toxická polyneuropatie u alkoholiků vede chybnou výživou a nedostatkem vitamínů k poškození takzvaného předního rohu míchy a následně k symetrickému modelu zachvácení. Symptomy jsou: výpadek reflexů, atrofie svalů nebo úbytek svalů, především svalstva lýtek, jakož i snížení vnímání a tlaková bolest lýtek. Diagnóza je potvrzena důkazem o alkoholismu i jinými orgánovými poškozeními. V pokročilém stadiu může být zredukována rychlost nervové vodivosti. V EMG (elektromyografie) lze rozeznat patologické změny.

Zdroj: Polyneuropatie – bolest nohou a rukou

Bolesti kloubů při sportu

Sport jako takový je důležitou součásti našeho života. Děláte opravdu dobře, pokud aktivity střídáte, protože tak nezatěžujete jen jednu část lidského těla. Při samotném běhání jsou důležité dvě věci: prostředí, respektive povrch po kterém běháte a také boty, ve kterých běháte. Přírodní povrch (zem, antuka, tráva) je mnohem šetrnější pro kloubní systém, než asfalt a beton ve městech. Proto je lepší volit běhání v přírodě.

Zdroj: Jak na bolest kloubů při sportu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Michal Vinš

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP