Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ÚNAVA U DĚTÍ

OBSAH

Co znamená tmavá stolice a současná bolest hlavy

Tmavá dehtovitá stolice ukazuje na krvácení ze žaludku či jícnu, které často bývá doprovázeno dalšími příznaky, jako je bledost, únava, bolest hlavy a bušení srdce.

Zdroj: Stolice u dětí

Diskuze

V diskuzi KREVNI TLAK U DETI 5 10LET se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Emília Novotna.

syn 8let atypicky autista časte bolesti hlavy a unava jaky je správnya hodnota krevniho tlaku?děkuju

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Krevni tlak u deti 5 10let

Šestá nemoc

Šestá (6) nemoc u dětí je běžné virové onemocnění. Vyskytuje se převážně v jarních měsících a může probíhat v drobných epidemiích. Postihuje většinou děti v batolecím věku kolem 1–2 let. Pokud už dítě jednou tuto nemoc prodělalo, vytváří si protilátky.

Zdroj: Vyrážka na obličeji u dětí

Diskuze

V diskuzi APAURIN DEXAMET METANOL - INFUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohumila Fořtová.

Po 10 infuzích , veliká únava , nevím co s tím ,tlak 111/76 prosím o radu. Únava trvá již pět dní .předem děkuji Fořtová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel BOHUMILA.

Velká únava , nechutenstvi , přetrvávající bolesti bederní páteři a nohou ,slabost .

Zdroj: diskuze Apaurin dexamet metanol - infuze

Inkubační doba a průběh

Inkubační doba u spálové angíny je 2 až 4 dny.

Začátek onemocnění je náhlý a provází ho vysoká horečka, zimnice, únava a bolest v krku. Časté je také zvracení a bolesti břicha. Sliznice hltanu je sytě rudá, mandle jsou zvětšené a obvykle s povlaky. Zpravidla také dojde k bolestivému zduření a zvětšení mízních uzlin pod dolní čelistí. U zhruba poloviny dětí se ale spálová angína projevuje mírněji, teplota je jen lehce zvýšená a bolest v krku není nijak intenzivní. Kojenci a mladší batolata pak navíc trpí spíše jen hlenohnisavou rýmou, zvětšením mízních uzlin a zánětem středního ucha. Jestliže není nemoc léčena, má vleklý průběh a může způsobovat chudokrevnost.

Zdroj: Jak zvládnout spálovou angínu u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem RÝMOVNÍK PRO DĚTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak staré děti mohou využívat sirup z rýmovníku? Všude uvádíte, že je pro děti vhodný, ale nedočetla jsem se od kolika let popř. měsíců.

Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Rýmovník můžete podávat dětem starších 12 měsíců. Pro malé děti ve věku rok a více se rýmovník dává žvýkat jako celý list přímo do úst. Také se s úspěchem aplikuje jako čaj z rýmovníku, kdy se do vroucí vody o objemu 2 hrnků dají 4 lístky rýmovníku a vše se vaří do doby, než se vyvaří polovina vody. Pak se nechá trochu vychladnout, osladí se medem a nechá se dítěti popíjet.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rýmovník pro děti

Zenaro a únava

Zenaro může nepříznivě ovlivnit pozornost a působit celkový útlum a ospalost. Účinek je značně individuální. Kromě toho byly po požití léku často popisovány nespecifické příznaky jako bolesti hlavy a sucho v ústech.

Zdroj: Lék Zenaro

Diskuze

V diskuzi FORMIL PRO DĚTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milka.

Používáte někdo Formil pro malé děti. CHci mít jistotu, že s tím má někdo dobré zkušenosti, že se nevyskytuje alergie u dětí na tento prací prášek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Formil pro děti

Hemoroidy u dětí – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět hemoroidy u dětí.

Zdroj: Hemoroidy u dětí

Diskuze

V diskuzi TOXOPLAZMOZA U DĚTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miluška.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je možné, že moje děti mohou mít ode mne toxoplazmozu, kterou jsem měla v dětství. Rodiče mi řekli, že jsem vyléčená, ale teď ve čtyřiceti letech mi zjistili, že ji stále mám společně s boreliozou.
Už cca 6 let mám hrozné bolesti - kloubů, hlavy, k tomu častá únava, pokaždé jsem dostala jen prášky na bolesti a vitamíny. Nikdo se tím nezabýval, až teď.
Můj mladší syn /11 let/ , když byl malý, míval nevysvětlitelné horečky /39/ většinou 1-2 dny pravidelně každý měsíc asi půl roku, dělali jsme test na boreliozu, ten byl negativní, mohl to být příznak toxoplazmozy? Mám trvat na krevních testech?
Mimochodem nyní bývá často unavený a bolí ho hlava, má hodně nízký krevní tlak, je bledý, mívá tmavé kruhy pod očima a od ranného dětství hodně špatně spal /měl noční můry/, teď už to moc nebývá, se vším tím jsem byla u lékaře, vždy měl nějaké vysvětlení. Co vy si myslíte?
Děkuji M.V.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Toxoplazmoza u dětí

Pohled odborníka. Co na únavu říká homeopatie?

Zajímalo mne, jak se k jarní únavě staví například homeopatie. "Na únavu existuje asi 900 léků, nelze tedy doporučit jeden univerzální " říká homeopatka Ing. Alena Mydlová a pokračuje: "Homeopatie je léčba šitá přímo na jednotlivce, pouze tak je možné očekávat výsledky. Nemáte-li čas navštívit homeopata, nechá se vybrat některý z léků, například Arnika Montana (únava, vyčerpání), China (únava po nemocech), Phosphoric acid (duševní vyčerpání s následní fyzickou slabostí), Kali phosporicum (tělesné a duševní vyčerpání). Jestliže léky nezaberou do 2 - 3 týdnů, nečekejte a obraťte se na odborníka.V homeopatii se totiž nevybírá jen vhodný lék, ale také vhodná potence."

Autor: redakce zdravi-lecba.cz

Zdroj: Snadno a rychle proti jarní únavě

Diskuze

V diskuzi BOLEST NAŠE KAŽDODENNÍ...MIGRÉNA, STRES, PODRÁŽDĚNOST, ÚNAVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Fru Fru.

Mám dobrou zkušenost s QMax, bolest se mi objevuje, když jsem unavená a na to zabírá dobře.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Bolest naše každodenní...migréna, stres, podrážděnost, únava

Proč jsme unavení?

Existuje mnoho teorií, proč se právě na jaře objevuje neovladatelná únava. Odborníci se shodují v tom, že hlavní příčinou je složení stravy, nedostatek vitaminů, málo pobytu na čerstvém vzduchu, nedostatek slunce a koneckonců i pohodlný moderní styl života.

Zdroj: Snadno a rychle proti jarní únavě

Diskuze

V diskuzi MOHOU RÝMOVNÍK UŽÍVAT DĚTI? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Dobrý den, našla jsem, že děti mohou pít čaj z rýmovníku. Tak snad jsem vám pomohla. ;)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hudec.

a mohl bych se zeptat od kolika let ho děti mohou pít

Zdroj: diskuze Mohou rýmovník užívat děti?

Příznaky hemoroidů u dětí

  • krvavá stolice
  • neschopnost produkovat pohyb ve střevech
  • pocit plnosti

Zdroj: Hemoroidy u dětí

Diskuze

V diskuzi UNAVENÉ OČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michalikova.

Mně pomohly tyto kapky www.benu.cz/hyal-dro…
Používám vždy když na mě padá únava, nebo jsem nevyspaná a unavené oči chci oživit

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Peta.

Také mám s nimi dobrou zkušenost. Navíc vydrží dlouho. Máme v práci klimatizaci. Oči mám vždy strašně vysušené. Tyto kapky účinkují vždy velmi rychle.

Zdroj: diskuze Unavené oči

Vyrážka na obličeji u starších dětí

  • kopřivka
  • plísňová infekce
  • atopická dermatitida
  • alergická dermatitida

Zdroj: Vyrážka na obličeji u dětí

Diskuze

V diskuzi DIETA PŘI LÉČBĚ MONONUKLEOZY U DĚTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František Kameník.

Prosím, zda může někdo ze zkušených uživatelů doporučit knihu o dietě při léčbě mononukleozy u dětí. Budu velmi vděčen za pomoc.Zdravím a děkuji. Fr. Kameník

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dieta při léčbě mononukleozy u dětí

Kdy dochází k tvorbě vyrážky?

Vyrážku může způsobit velké množství virů. Necharakteristická vyrážka se může objevit třeba i u běžného nachlazení a u průjmových onemocnění. Typické jsou doprovodné příznaky jako teplota, únava, bolesti svalů, bolesti hlavy, rýma, kašel či průjem. Projevy nemoci většinou do 10 dní odezní i bez léčby. Dětské infekční vyrážky mohou někdy probíhat zcela netypicky a je snadné je zaměnit s jiným onemocněním. Vyrážkou se projevují i různé alergie, kopřivky, atopický ekzém, lupénka a další. Nejzávažnější onemocnění doprovázené vyrážkou je invazivní meningokokové onemocnění, kdy dítě má horečku, je celkově ve špatném stavu a má vyrážku způsobenou krvácením do kůže. U takového dítěte je na místě rychlá hospitalizace a intenzivní léčba. Obecně lze říci, že většina infekčních vyrážek dětského věku probíhá lehce, lze je však zaměnit, a proto při jakýchkoliv pochybnostech je vyšetření lékařem na místě. Někdy je cesta ke správné diagnóze dlouhá a je třeba dítě opakovaně kontrolovat a sledovat vývoj stavu v čase.

Zdroj: Vyrážka na obličeji u dětí

Diskuze

V diskuzi MOHOU RÝMOVNÍK UŽÍVAT DĚTI? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra K.

Dobrý den,
je rýmovník, resp. sirup a čaj z rýmovníku vhodný pro děti? Pokud ano, od jakého věku a v jakém dávkování?
Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Babka kořenářka.

Není zakázán, ale nedoporučuje se u dětí mladších 3let. Miminku do 1roku absolutně ne. Může zpusobit problemy se srdcem, hlavně arytmii popř.dýcháním.

Zdroj: diskuze Mohou rýmovník užívat děti?

Pátá nemoc

Je virové onemocnění dětského věku. Nemoc postihuje nejčastěji malé děti mezi 3. a 15. rokem života. Nákaza může proběhnout zcela bez příznaků nebo je provázena typickou vyrážkou.

Zdroj: Vyrážka na obličeji u dětí


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP