Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

UV HŘEBEN NA LUPÉNKU

OBSAH

Jak léčit lupénku ve vlasech?

Léčebné principy lupénky ve vlasech jsou stejné jako pro obecnou lupénku, to znamená, že se bude zpomalovat rychlý obrat postižené kůže pomocí dehtu nebo lokálních kortikosteroidů, nebo pomocí jednoduššího léčení následků rozpuštěním či odstraněním šupin. Většinou se šupiny rozpouštějí nebo odstraňují pomocí kyseliny salicylové nebo šamponu. Většina léků jsou tekutiny, které obsahují různě účinné složky.

Zdroj: Lupénka ve vlasech

Diskuze

V diskuzi DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav.

dobrý den chci se zeptat zda pomuže vilečit lupenku diš nebudu kouřit mám lupenku asi 8 let jen lokti a kolena kouřím tak 18 let děkuju za otpověd

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dotaz

Jak použít hřeben proti vším

  • Používejte elektronický odvšivovací hřeben pouze na suchých vlasech. Dříve než použijete hřeben, vlasy rozpleťte a rozčesejte.
  • Přístroj zapněte přesunutím vypínače dopředu (nahoru). Vysoký bzučivý zvuk indikuje, že je přístroj zapnutý.
  • Držte hřeben pod úhlem 45–90° a pomalu jím pročesávejte vlasy.
  • Během pročesávání vlasů je bzučivý zvuk přerušen, když dojde k zneškodnění vši nebo vajíčka. Jakmile bzučení přestane úplně, jsou zuby hřebene plné. Vypněte hřeben a malým kartáčkem vyčistěte zuby hřebenu. Následně pokračujte v používání. Dopřejte si dostatek času k tomu, abyste vlasy řádně pročesali.

Zdroj: Elektronický odvšivovací hřeben

Diskuze

V diskuzi UV HŘEBEN NA LÉČBU PSORIÁZY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel PANDAOS.

Prosím, mám dotaz, k čemu lze používat uv hřeben na léčbu psoriázy /kromě na léčbu lupénky ve vlasech/.Děkuji Pandaos

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Uv hřeben na léčbu psoriázy

Jak pečovat o lupénku ve vlasech – video

Zde je video, na kterém je vidět péče o lupénku ve vlasech.

Zdroj: Lupénka ve vlasech

Diskuze

V diskuzi KERASTASE ZKUŠENOSTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Máte někdo zkušenosti s kosmetikou od Kerastase při onemocnění lupénkou ve vlasech? Pomáhá vám Kerastáze na lupénku anebo naopak lupénku zhoršuje? Dostala nějaké šampony a kondicionery od Kerastase o Vánocích. Svou lupenku ve vlasech mám nyní zklidněnou a nechtěla bych si ji tím zase rozbouřit. Prosím poraďte mi.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ludmila Chytilová.

Na lupénku ve vlasech máme vyzkoušeno a doporučujeme jednak maďarské lázeňské léčivo- šampon-sprchový gel,na projevy na kůži koupele v léčivé minerální koupelové soli Bük a na kůži pak aplikaci tělového mléka .
Jsme výhradní dovozci těchto maďarských léčiv již sedm let.V ČR jsme produkty přihlásili jako kosmetiku proto,že by se díky klinickým testům podstatně zvýšila cena.Dodáváme i do lázní,wellnes,pedikérům.Lázně Bük Fürdo jsou vyhlášené celosvětově a to svým jedinečným a vysokým podílem minerálů ve svých pramenech.Ročně je navštíví 5 milionů lidí s lupénkou,atopickými exemy,gynekol.problémy a zejména s bolestmi pohybového aparátu.
Základem je ovšem tzv. vyčistit krev.Naši klienti užívají Detoxikační čaj z devatenácti bylin pro dospělé a z jedenácti bylin čaj pro děti od 3 let.
Nechci zneužívat tuto diskuzi k reklamě,proto můžete zavolat na 778 204 208.
Hezký den přeji
Chytilová

Zdroj: diskuze Kerastase zkušenosti

Délka léčby

Vzhledem k tomu, že elektronický odvšivovací hřeben usmrcuje především dospělé vši, musíte přístroj denně používat ještě cca dva týdny. Tím dojde k usmrcení všech vší.

Zdroj: Elektronický odvšivovací hřeben

Diskuze

V diskuzi WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Mam lupenku a ted mi vic svedi kuze pri užívani warfarinu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Warfarin

Laserový hřeben je nejlepší technologie

Hřeben nebo kartáč na vlasy je tradičně jednoduchý produkt, ale laserový hřeben na vlasy používá složitou technologii, která u některých lidí může vyřešit problém s jejich vypadáváním vlasů. Laserový hřeben má nízkou úroveň laserové terapie na laserovou technologii ve vlasech. U produktu dbejte na zaručenou výkonnost, odolnost, jednotnost výkonu a konzistenci vlnové délky. Toto jsou klíčové faktory v rozhodování o kvalitě a výkonu laserového zařízení. Měli byste se spolehnout na zařízení, do kterého jste investovali. Mělo by být vyrobené s nejvyšší kvalitou komponent a prodáno tak, aby mělo záruku.

Zdroj: Laserový kartáč proti vypadávání vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem INFRALAMPA A LUPENKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel IRENA.

Dobrý den,synovi se před dvěma lety projevila lupenka. Je možno toto onemocnění alespoň z části zmírnit infralampou,když žádné ani lékařem předepsané přípravky nepomáhají?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Bohužel moc od toho neočekávejte. Ale můžete to zkusit, protože, když to nepomůže, určitě to neublíží. Třeba bude první komu infralampa na lupénku pomůže.

Zdroj: diskuze Infralampa a lupenka

Přírodní léčba lupénky

U těchto přírodních substancí jsou vědeckými studiemi potvrzeny příznivé účinky na lupénku. Informace jsou převzaty z odborného článku webu ČeskáOrdinace.cz, kde také naleznete kompletní informaci o způsobu léčby lupénky přírodními substancemi.

Zdroj: Lupénka ve vlasech - léčba pomocí přírodních látek

Poradna

V naší poradně s názvem LUPENKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar Svobodova.

mam lupenku na zádech a rukou......podle me se to síři.prosim o radu co zakoupit v lékarně než navštivim lékaře...děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bohužel na lupenku se toho moc koupit nedá a výrobek, který slibuje vyléčení tak spíš jen vyléčí vaší peněženku od přebytečných peněz. Určitě nejdříve navštivte lékaře a poraďte se s ním, co bude ve vašem případě nejlepší léčba.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Plíseň na kůži na zádech

Na jakém principu to funguje

Elektronický odvšivovací hřeben účinně zneškodňuje vši bez použití chemických prostředků. Přístroj používá napětí mezi zuby, které při doteku okamžitě ničí jak vajíčka, tak i samotné vši. Použité elektrické napětí je natolik nízké, že ho uživatel necítí a je pro něj zcela neškodné. Používání elektronického odvšivovacího hřebene můžete kombinovat s jinými přípravky proti vším.

Zdroj: Elektronický odvšivovací hřeben

Diskuze

V diskuzi LUPÉNKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta Zralá.

dobrý den.mám lupénku již dlouho a nemohu se jí zbavit slišela jsem v televizi že se léčí lejzrem prosím kde a kdo to muže léčit děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Lupénka

Vyberte si nejlepší laserový optický hřeben

Laserový hřeben je laserové zařízení, které je určené k domácímu použití. Vlasy často padají vlivem stresu, nemocí, léků a věku. Díky tomu jsou také tenké a bez života. Ale díky laserovému hřebenu by se mohly zase vrátit do původního stavu. Vlasy vám budou opět rychle růst a budou plné života. Laserový hřeben omladí neživé vlasy a řídnoucí vlasy budou mít svůj původní vzhled a stav. Ale závisí jen na vás, jestli uvěříte výrobcům a prodejcům. Tyto laserové hřebeny jsou používané na klinikách v Kanadě, Egyptě a v celých Spojených státech.

Zdroj: Laserový kartáč proti vypadávání vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem LOPUCHOVÁ MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Popová marie.

Jak vyrobit lopuchovou mast - na lupenku
díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Lopuchová mast se dělá z kořene lopuchu.
Umyjte a nastrouhejte kořen lopuchu a smíchejte ho se slunečnicovým nebo olivovým olejem a kakaovým máslem v poměru jeden díl strouhaného kořene, dva díly oleje a jeden díl másla. Směs dejte do vodní lázně (hrnec v hrnci s vodou) a zahřejte to na teplotu 90°C a udržujte to tak 2 až 3 hodiny. Pak to preceďte a smíchejte to se strouhaným včelím voskem v poměru čtvrt hrnku vosku na dva hrnky kapaliny. Vychlaďte to a mast je hotová.

Zdroj: diskuze Lopuchová mast

Lupénka na hlavě

Někdy může být lupénka hlavy lepší i bez léčby. Pokud tomu tak není, může vám tato příručka pomoci s nalezením správné léčby. Léčba lupénky hlavy může trvat několik měsíců nebo déle, aby se lupénka hlavy dostala pod kontrolu. Ale jakmile tak bude učiněno, můžete být schopni udržet lupénku hlavy pod kontrolou pomocí šamponů nebo hydratačních prostředků.

Zdroj: Léčba lupénky ve vlasech

Diskuze

V diskuzi LUPENKA NAKAZLIVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Babi.

Srdecne zdravim. Mam prosbicku. Neteř se seznámila s chlapcem,který má lupenku vysetou na penisu. Po styku ho penis boli.

Dotaz zni.

Není možné přenést Infekci do vaginy nebo do úst, uspokojí li ho ústy.
Mela jsem aktivní lupenku do 20.let,tak ze vím jak mi dala zabrat,když byla v aktivitě.
Zda se mi to dost nehygienické.

Děkuji budu ráda ji předat radu, informaci..Od fundovane osoby

Na shle

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Lupenka nakazliva

Otázky a odpovědi, jak na třepení nehtů u dětí

Co dělat, když se kůže na nehtech odlupuje?

Kůže se odlupuje pouze u suché pokožky, která je vystavována častému mytí rukou. Velmi účinná je pravidelná hydratace, která může hodně pomoci.

Co dělat, když si dítě kouše nehty?

Pokuste se udělat něco pro to, aby si dítě nekousalo nehty, postačí namáčení nehtů do pepřové šťávy.

Co dělat, když se mi kůže odlupuje z prstů?

Nejspíše se jedná o ekzém. Je vhodné navštívit dermatologa, který vám poradí co a jak, a předepíše vám účinné krémy nebo léky.

Co dělat, když se mi třepí nehty?

Snížení poškození nehtů můžete dosáhnout dostatečným přísunem biotinu. Velmi účinný je krém Eucerin. Také se doporučuje namáčení nehtů před spaním do vody po dobu 10 minut.

Co dělat, když se mi na nehtech objevují bílé čáry?

Nejspíše se jedná o lupénku, proto je důležité navštívit dermatologa.

Co dělat, když se mi odlupují nehty od nehtového lůžka?

Může se jednat o nedostatek železa, lupénku, slintavku nebo základní metabolické vady.

Zdroj: Třepení nehtů u dětí

Diskuze

V diskuzi LÉČBA LUPENKY DISKUSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adélka.

ahojte chci se vás tady zeptat jestli nevíte o nějakém dobrém gelu, mastičce, prášku nebo čemkoliv co pomáhá při lupence... mám pocit že už jsem zkoušela všechno a nic mi nezabralo :/ děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ludmila.

taky jsem už na lupenku vyzkoušela "x" mastí, ale jelikož je to autoimunitní problém, chce to léčbu zevnitř, tedy čaje. Taky jsem jich zkoušela spouty, ale až směs Lupénkovník a Trápí Vás játra (rychlejší ústup při pití obou čajů) najdi na www.doktorcaj.cz/ se mi začala lupénku skutečně léčit. Piji od března , tedy půl roku a z 80% je kůže zahojená, ještě pokračuji v pití dál, až do úplného vymizení. Je sice dražší, ale vydrží jedno balení na měsíc.

Zdroj: diskuze Léčba lupenky diskuse

Systémová léčba lupénky

Pokud máte středně těžkou až těžkou lupénku jinde na těle, může vám také pomoci jeden z těchto léků.

  • Methotrexat inhibuje enzym zapojený v rychlém růstu kožních buněk.
  • Ústně podávané retinoidy pomáhají kontrolovat množení buněk.
  • Cyklosporin tlumí klíčové buňky imunitního systému.
  • Biologická léčba cílená na konkrétní části imunitního systému.

Potenciální vedlejší účinky prodiskutujte se svým lékařem.

Zdroj: Léčba lupénky ve vlasech

Čištění hřebene

Nezapomeňte přístroj po použití vypnout a řádně očistit. Pokud hřeben nepoužíváte, vždy na něj nasaďte ochranný kryt. Pravidelné čištění a dobrá údržba zajišťují optimální výsledky a prodlužují životnost vašeho přístroje. Očistěte pečlivě odvšivovací hřeben po každém použití, a to především v případě, že jej používá více osob. Dříve než začnete přístroj čistit, odstraňte baterie. Pro čištění krytu používejte suchou a měkkou papírovou nebo textilní utěrku, pro čištění zubů hřebene používejte čisticí kartáček. Nepoužívejte agresivní látky, jako například abrazivní nebo jiné čisticí prostředky. Mohly by rozleptat povrch. Nikdy nesmíte při čištění ponořit přístroj do vody. Do přístroje nesmí vniknout žádná kapalina. Nevystavujte přístroj přímému slunečnímu záření, chraňte jej před znečištěním a vlhkostí. Pokud hřeben delší dobu nepoužíváte, vytáhněte z něj baterie. V opačném případě hrozí nebezpečí vytečení baterií. Skladujte přístroj na čistém, suchém a chladném místě.

Zdroj: Elektronický odvšivovací hřeben

Příčiny

Vyrážka může být způsobena některou infekcí, či doprovázet některá onemocnění. Řadíme sem např. spálu, spalničky, neštovice, plísně nebo lupénku.

Folikulitida je způsobena infekcí vlasových folikulů bakteriemi, viry nebo plísněmi. Nejčastější příčinou je folikulitida bakteriemi Staphylococcus aureus. Výsev folikulů je nejhustější na hlavě, ale vyskytuje se všude na těle, kromě dlaní, chodidel a sliznic, výjimkou nejsou ani rty. U folikulitidy hrozí zanesení infekce do porušených folikulů, a ty se stávají náchylnými k invazi.

Zdroj: Co způsobuje vyrážky na bradě a krku

Lupénka ve vlasech

Nejčastěji se vyskytuje za ušima, na zátylku, ale někdy i celoplošně nacházíme ve kštici zarudlá ložiska s nánosy šupinek. Tato ložiska často přecházejí do oblasti obličeje nebo do zátylku. Lupénka se může omezit pouze na oblast kštice, nebo je postižení kštice součástí postižení celého těla. Její léčba je náročná, není však příčinou vypadávání vlasů. Pacienti mají největší problém s aplikovatelností krémů, špatnou dostupností a s česáním.

Péče o lupénku ve vlasech

  • používejte šampóny, které vám doporučil váš dermatolog
  • při mytí nepoužívejte příliš horkou vodu
  • při mytí vlasů postupujte s opatrností, vlasy myjte šetrně, neškrábejte postižená místa
  • po umytí si vlasy šetrně osušte, nefrotýrujte násilně postižená místa
  • při fénování vlasů používejte fén s menším výkonem
  • při fénování požívejte hřeben, který vám nebude dráždit postižená místa (s přírodními štětinami)
  • nesnažte se násilím sundávat šupinatící se kůži
  • vhodnější je kratší sestřih vlasů, není vhodné mít dlouhodobě vlasy stažené do gumičky
  • pokud není psoriáza v akutní fázi, můžete si vlasy i odbarvovat či barvit
  • doporučuje se nosit horní část oblečení světlejších barev a drobných vzorů, šupinky kůže pak nejsou tak viditelné
  • v zimě chraňte kůži před nepříznivými vlivy prostředí
  • v létě nevystavujte kůži přímému slunci

Zdroj: Lupénka ve vlasech

Před použitím laserového hřebenu na vlasy se ujistěte, že jste si přečetli a pochopili pokyny z návodu. Nejlepšími laserovými hřebeny jsou bateriové, protože u nich není potřeba těžkopádného napájecího kabelu. Na laserový hřeben si nasadíte kartáč na vlasy a pomalu si češete vlasy ve všech oblastech. Toto česání provádíte 10 – 15 minut po dobu 3 dnů v týdnu. Díky tomu dosáhnete nejlepších výsledků, protože vlasy jsou restaurované. Štětiny nebo zuby hřebenu udrží laserový paprsek ve správné vzdálenosti od vaší pokožky. Laserový hřeben by měl být použit na suché vlasy.

Zdroj: Laserový kartáč proti vypadávání vlasů

Použití laserového hřebenu

Tento laserový hřeben má jedno tlačítko pro vypnutí a zapnutí. Také ho můžete používat i jako běžný kartáč. Pohodlí je pravděpodobně pro koupi laserového hřebenu nejdůležitější rozhodující faktor. Jedná se o jednoduché osobní zařízení, u kterého si nemusíte vybírat podle náročnosti ovládání. Pečovat o vlasy pomocí laserového hřebenu můžete i během sledování televize. Je to podobné jako starání se o zuby. Pravidelné používání laserového hřebenu pomáhá udržovat pěkný vzhled vlasů. Dodržujte pokyny od výrobce. Používejte laserový hřeben každý druhý den po dobu 15 minut pro maximální užitek.

Zdroj: Laserový kartáč proti vypadávání vlasů


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP