Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VÁČKY POD OČIMA BABSKÉ RADY

OBSAH

Příznaky

  • zarudnutí, pálení nebo bolest v krku vystřelující někdy do uší;
  • ztížené, bolestivé polykání;
  • pocit „knedlíku“ v krku;
  • chrapot;
  • zvětšené krční uzliny.

Zdroj: Babské rady na bolest v krku

Diskuze

V diskuzi OČNÍ VÁČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Paní Novotná.

Hodně jsem trpěla na váčky pod očima a souhlasím, že jsem málo pila a byla ve stresu, ale i když jsem začala víc pít, váčky nezmizely. Začalo mi výborně zabírat až sérum Stem Cells Eye Bag, obsahuje tu výše zmíněnou kyselinu hyaluronovou, takže vzhledem k svým pozitivním zkušenostem s tímto sérem, na tom článku opravdu něco je. :D

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Oční váčky

Ledování

Led aplikujte přímo na bolavé místo po dobu 10–20 minut třikrát denně, čímž pomůžete snížit otok. Jako alternativu můžete použít zmrazený studený obklad nebo sáček mražené zeleniny (hrášek a podobně).

Zdroj: Bolesti kolene babské rady

Poradna

V naší poradně s názvem NĚCO NA VRÁSKY VÁČKY POD OČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila Šudáková.

něco proti vráskám a váčkum pod očima kdo poradí

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Pytlíky od čaje. Použité a vychladlé pytlíky od čaje každý den přikládat na oči a provádět masáž v okolí očí.

Zdroj: diskuze Něco na vrásky váčky pod oči

Váčky pod očima

Hlavní příčinou váčků pod očima jsou zvláštnosti struktury membrány, která se nachází mezi kůží a podkožím v oblasti kolem očí. S přibývajícím věkem či vlivem škodlivých faktorů (stres, kouření, nesprávné stravovací návyky, úraz oka a následně porušení krevní cirkulace, UV záření a jiné) dochází k zeslabování této oblasti a poté ke vzniku defektů, přes něž vystupují tukové buňky. Tak vznikají váčky pod očima. Mohou se objevit v každém věku a zvýrazňují je otoky v důsledku například poruchy cirkulace lymfy.

Zde můžete vidět, jak vypadají váčky pod očima.

Nejjednodušší způsob, jak se zbavit váčků pod očima, je zakrýt je tónovacím krémem. Objemnější váčky však krycím krémem nezakryjete. Existují proto i jiné (nenáročné) konzervativní metody. Například přikládáním kostek ledu na postižené oblasti se zmírní otok a zmenší objem váčků. Ještě účinnější jsou kostky ledu připravené ze šalvějového odvaru. Mezi účinné metody patří rovněž lymfodrenáž a elektrostimulace.

Zdroj: Tmavé kruhy kolem očí

Babské rady pro krásné vlasy

Zde je několik rad od našich chytrých a zkušených babiček pro krásné vlasy s velkým objemem:

  • Pokud chcete větší objem vlasů, fénujte vlasy v předklonu, tedy opačně, než jste zvyklí.
  • Používejte přípravky pro větší objem vlasů.
  • Používejte natáčky nebo vlasy tupírujte.
  • Další „vychytávkou“ je spaní s vlhkými vlasy, to je pak opravdu „afro“.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem VODOVÉ PYTLKY POD OČIMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radoslava Matějíčová.

Dobrý den!
Moji mamince , které je 81 roků se objevily pod očima velké vodové pytliky. Můžete mi prosím poradit co je příčino a jak se jich zbavit? Děkuji Vám předem za radu a jsem s pozdravem.
Radoslava Matějíčková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

S postupem věku tělo již nefunguje tak dobře jako dřív. V takto pokročilém věku je možné, že došlo ke změně ve funkčnosti jater, která se obvykle projevují okolo očí. Určitě nejlépe pro svou maminku uděláte, když ji vezmete na vyšetření na gerontologii. Zde jsou specialisté připraveni pomoci lidem se stářím. Zejména mají zkušenosti s chováním a projevy lidského těla v období vrcholné fáze lidského života. V tomto věku již raději neexperimentujte s radami z internetu a raději vsaďte na jistotu, protože by pak už nemusel být čas na případné nápravy neúspěšných řešení. Oddělení se jmenuje gerontologie a lékař se nazývá gerontolog nebo gerontoložka. Obvykle tato oddělení bývají v krajských městech.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vodové pytlky pod očima

Babské rady na jizvy

Z bylinek je velmi vhodný měsíček lékařský, respektive mast z měsíčku. Další ideální byliny na čerstvé nebo hojící se jizvy jsou aloe vera (gel z listu), plavuň vidlačka, krušina, ženšen, jetel, kalisie a rakytník (olej). Je vhodné tyto bylinky naložit do tuku, nejlépe do sádla, a potírat tímto krémem jizvy.

Z hub je vhodný choroš. Optimální je léčit čerstvé jizvy, nejlépe ještě nezahojené.

Zdroj: Babské rady - krása

Diskuze

V diskuzi CENA LÉKU ELIQUIS HRAZENÁ PACIENTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Popová.

Dobrý den, byl mi doporučen místo léku Xarelto lék Eliquis který musím plně hradit. Jaká je cena balení 60 tablet na jeden měsíc ?
Děkuji
Popová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Novotný Ludvík.

Začal jsem po Warfainu užívat ELIQUS mg 2,5 tabletku jednu ráno a jednu večer. Prosím o sdělení, prý se mi udělaly kruhy pod očima. Já osobně necítím žádný negativní vliv, jen snad častou vlhost, bez vlivu na kvalitu viditelnosti zraku. Má na ty kruhy pod očima tento lék nepříznivý vliv - co já vím na co? Díky za informaci - P.S.: mám 92 a půl roků.

Zdroj: diskuze Cena léku eliquis hrazená pacientem

Babské rady na lesklé vlasy

Aby se vám vlasy leskly, použijte k oplachování 1 šálek piva a 3 šálky vody, nechte působit cca 5 minut a poté opláchněte znovu čistou vodou.

Další možností pro zesílení a lesk vlasů je pít odvar z ovsa alespoň 1 měsíc: 1/4 hrnku zrní ovsa zalijte hrnkem vroucí vody a nechte odstát 12 hodin. Poté odvar slijte a vypijte. Můžete dosladit medem.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem OD KDY SE TVOŘÍ SPERMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřiny.

od kolika let se tvoří ejakulát nebo kdy ho muž má v kolika letech

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tvorba spermatu začíná již v dětském věku. Přesný věk je individuální a bývá v rozmezí 13 až 15 let. Obvykle zdravý chlapec ve věku 14 let má již plně funkční semenné váčky a je schopen oplodnit ženu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Od kdy se tvoří sperma

Babské rady na suché vlasy

Také o suché, „chemlonové“ vlasy je třeba se starat. Jsou to vlastně mrtvé vlasy, kterým chybí především tuk, nejsou vyživované. Je tedy důležité suchým vlasům dodávat chybějící tuk, například je pravidelně promašťovat kokosovým olejem. Kokosový olej je na suché vlasy asi nejvhodnější. Je lepší než olivový olej, který po sobě zanechává klasický zápach a vlasy těžké, zplihlé. Připravte si tedy raději klasický vlasový zábal z kokosového oleje. Přibližně 3–4 lžíce oleje ohřejte tak, aby vás nepálil, a naneste na vlhké vlasy. Zabalte do ručníku a nechte působit půl hodiny. Poté důkladně umyjte.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Diskuze

V diskuzi MŽITKY PŘED OČIMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Dosti často se mi objevují před očima (pravým i levým) červené tečky. Stává se to během dne i v podvečer, bez ohlede na námahu nebo okamžitou náladu, stres a podobně. Mám dojem, jako by na všem kolem byly červené kuličky (jako na šípkovém keři), někdy jsou doplněny i kuličkami žlutými. Je mi přes 70 let a oční lékař mi to nechce nevěřit, považuje to za nemožné. Obávám se, aby to nebyla jiná nemoc, než pouze oční vada. Poraďte kam se obrátit.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mžitky před očima

Babské rady na krepaté vlasy

Na mytí krepatých vlasů se nejčastěji používá jedlá soda, která stav vlasů výrazně zlepší. Ještě je dobré vlasy po umytí sodou opláchnout jablečným octem. Jde o to, že soda napomáhá otevírat strukturu vlasu. Suchý a krepatý vlas má totiž vzpřímené šupinky a působí pak polámaným dojmem. Vlasy se snadno zacuchávají a při rozčesávání se často lámou. Po umytí sodou a opláchnutí jablečným octem budou vlasy měkoučké a snadno upravitelné. Tato kúra se doporučuje dělat jen občas, je to taková očista pro vlas, vlastně peeling. Vhodná je i v případě, že se vám vlasy hodně mastí.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem FLEKY TMAVÉ U VNITŘNÍCH OKRAJŮ OČÍ,U KOŘENE NOSU,PŘECHÁZEJÍ AŽ POD OČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Chochelová Věra.

prosím o sdělení možné příčiny a jeji řešení



děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Takové tmavé fleky pod očima o kolem kořene nosu bývají často geneticky dané a souvisejí se zvýšeným ukládáním melaninu v těchto místech. Pokožka kolem očí je velmi tenká, ale nesmírně pružná a díky tomu je pod očima naskládaná jako látka na plizované sukni. Tím dochází ke ztmavnutí kůže, díky její hustotě. Tato část pokožky je také často zanášena očními stíny, které ne vždy zcela zmizí při odličování a časem tak tento efekt tmavých pruhů pod očima zesilují. Také různé virózy, chřipka, záněty dutin tyto fleky dále přechodně zvýrazňují. Není třeba se znepokojovat těmito barevnými projevy kůže. Obvykle stačí přizpůsobit vhodný makeup k jejich zakrytí.

Zdroj: diskuze fleky tmavé u vnitřních okrajů očí,u kořene nosu,přecházejí až pod oči

Citron proti blechám

Nakrájejte celý citron na tenké plátky a dejte je do půl litru vody. Přiveďte vodu s plátky k varu. Poté nechte pro maximální účinnost odležet přes noc . Nalijte do rozprašovače a postříkejte postižená místa.

Zdroj: Babské rady proti blechám

Diskuze

V diskuzi LOUPÁNÍ KŮŽE MEZI OČIMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Dobrý den,

už dlouho (asi přes půl roku) se mi stává, že se mi loupou malé šupinky z obočí, pod obočím a mezi očima. Mívala jsem lupy, ale těch jsem se zbavila šamponem proti lupům z lékárny. To obočí je ale čím dál tím horší. Nejhorší po ránu, po snídani a kávě. To mě to začne i svědit. Z čeho to může být? Je pravda, že každý den piji kávu, někdy i dvakrát denně a někdy zapomínám na pitný režim. Doma piji samotnou vodu z vodovodu nebo s vymačkaným citrónem nebo pravý čínský jasmínový čaj. Ale při větším příjmu tekutin nepozoruji velkou změnu k dobrému. Co by mi mohlo pomoci?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomáš Vávra.

Nepiju kávu a nejez sladké.

Zdroj: diskuze Loupání kůže mezi očima

Glukosamin a chondroitin sulfát

Na obnovu funkcí kloubů vystavených tření a k obnově tkání a kostí mohou pomoci vhodné vitamíny a přípravky jako Glukosamin, MSM a Chondroitin.

Zdroj: Bolesti kolene babské rady

Diskuze

V diskuzi UNAVENÉ OČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dara.

Ahojte, máte někdo problémy s podrážděnýma, unavenýma, červenýma očima? Co na to nejlépe pomůže?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Unavené oči

Příčiny tmavých kruhů pod očima

Pokožka okolo očí je velmi citlivá, takže vše, co jí škodí, se na ní projeví velmi výrazně. Kruhy pod očima se vytvoří v případě, že je průtok krve a lymfy v těchto oblastech něčím omezen. Jelikož zde krev proudí pomalu, dochází také k tomu, že jsou cévy a cévky mnohem znatelnější než za normálních okolností. Kruhy pod očima mohou být také indikací přítomnosti hemoglobinu z okolních cév. Váčky a otoky vznikají v důsledku zadržování tuku a vody v oblasti očí, což může být následkem spánku, kdy podkožní tkáň nasává tekutinu (například přebytečné slzy) mnohem snadněji, nebo příznakem proběhnutých změn prokrvení.

Pokud chcete na kruhy a váčky pod očima jednou provždy vyzrát, je třeba odhalit příčinu jejich vzniku. Objeví se u vás kruhy pod očima po pracovním vypětí, kdy jste převážnou část dne pracovali na počítači? Či jsou snad jen následkem večírku, kde byl v uzavřené místnosti cigaretový kouř? Pak bude stačit se těmto činnostem vyhnout, omezit je, nebo se smířit s tím, že po takových akcích se kruhům a váčkům pod očima zkrátka nevyhnete. Jaké jsou tedy příčiny tmavých skvrn pod očima?

  • zadržování tekutiny v těle
  • působení cigaretového kouře
  • špatná životospráva
  • chudokrevnost
  • působení slunečního záření
  • ekzém
  • alergie
  • změny hladin hormonů v těle
  • nedostatek/nadbytek spánku
  • stres
  • nadměrná námaha očí
  • nedostatečná péče o pokožku kolem očí

Je tedy zřejmé, že kruhy pod očima jsou ovlivněny vaším životním stylem, tedy návyky, denním rytmem, stravou a vším ostatním, co ve větší či menší míře ovlivňuje lidské tělo. Pokud se nad tím dokážete zamyslet a eliminovat to špatné, pak může být boj proti nepěkně vyhlížející pokožce kolem očí mnohem snazší. Co když jsou ale kruhy a váčky pod očima signalizací onemocnění?

Zdroj: Tmavé kruhy pod očima

Regenerace vlasů – babské rady

Nejlepší regenerací na poškozené vlasy je olejový zábal. Aplikujte ho nejlépe jednou týdně. Použijte 3–4 lžíce olivového, nebo ještě lépe mandlového oleje. Malinko ho zahřejte a vetřete pořádně do vlasů. Ty pak zabalte do igelitu a ručníku. Nechte působit alespoň třicet minut. Poté umyjte a je hotovo.

Další možností je zábal z piva a žloutku. Budete potřebovat 1 žloutek a 300 ml piva. Žloutek rozetřete a po troškách do něj přilévejte pivo. Takto připravenou směs naneste na umyté vlasy a zabalte do ručníku. Nechte působit 30 minut, poté umyjte.

Maska z medu je také vynikající. Med si zahřejte tak, aby byl vlažný. Rovnoměrně ho vetřete do vlasů od kořínků ke konečkům a nechte působit 3–5 minut. Poté dobře opláchněte.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Babské rady na kruhy pod očima

Pokuste se prostě okysličit svou krev a zesvětlit tak okolí vašich očí. To znamená, že bychom neměli jen sedět doma a koukat do počítače či televize, ale měli bychom i často chodit na čerstvý vzduch a troška sportu také neuškodí. Tahle univerzální rada je navíc výborná pro celý náš organismus. Samozřejmě najdeme více způsobů, jak kruhy pod očima odstranit (mimo jiné i přímým působením léčivé látky). Velmi dobře účinkuje heřmánek a zmražený odvar z něj, který přikládáme ve formě ledových kostek pod oči. Ani čerstvý odvar z heřmánku není špatný, je zde však větší riziko alergických reakcí, navíc zesvětluje, což může být nežádoucí vedlejší efekt. Klasikou, jež určitě neuškodí, je černý čaj. Vatičky namočené v tomto nápoji přikládáme pod oči. Mezi další užitečné bylinky a rostliny patří světlík, lípa, okurka, jitrocel nebo prha arnika (arnika horská). Někdy se doporučuje i šťáva z brambor, ale s ní opatrně ─ nejdříve vyzkoušejte, jak bude na tuto léčbu reagovat vaše kůže. Jestliže jste vyzkoušeli uvedené rady a máte-li i správnou životosprávu, ale problém s kruhy pod očima přetrvává, navštivte raději lékaře. Může se totiž jednat o nějaký závažnější problém související s vašimi ledvinami, játry nebo štítnou žlázou. Pokud jsou však kruhy pod očima doprovodným efektem užívání nějakých léků, není důvod k panice, poněvadž po jejich vysazení problém sám od sebe zmizí. A konečně v některých případech mohou kruhy pod očima představovat jev, jenž doprovází menopauzu.

Zdroj: Tmavé kruhy kolem očí

Babské rady na zánět dásní

Na zánět dásně pomáhají výplachy ze šalvěje, slézu lesního a dubové kůry. Stejně jako při každém jiném zánětu i zde pomáhá heřmánek. Z homeopatik se doporučuje Staphysagria 9CH, Mercurius Solubilis 9CH nebo Hypericum Perforatum 9CH.

Jako domácí léčba se doporučuje výplach z heřmánku a šalvěje, nejlépe si však můžete pomoci zdokonalením zubní hygieny. Prevencí vzniku zánětlivého onemocnění dásní je pravidelné čištění zubů a ústní hygiena. Každých šest měsíců se doporučuje nechat si vyšetřit chrup u stomatologa a absolvovat sezení u dentální hygienistky. Lékaře navštivte, pokud krvácíte při čištění zubů, případně při bolestivosti dásní či při změně jejich barvy.

Zdroj: Babské rady na zánět dásní

Co to jsou oční váčky

Vaky pod očima jsou více či méně výrazné otoky dolních víček. Často se jedná o změny v tukové tkáni dolních víček. Váčky mohou vznikat přes lymfatické kožní ochabnutí nebo kožní proliferaci, která je způsobená vzácným onemocněním kůže. Mohou také souviset s otoky horních víček. Krevní otoky očí mohou být způsobené lymfatickým přetížením nebo tukovou tkání kolem očí. V podstatě, by se měly rozlišovat akutní a chronické otoky očí nebo dlouhotrvající otoky. Akutní oční otoky mají často jednoduché příčiny, které lze rychle napravit. Mezi akutní oční otoky patří alergie, cizí těleso nebo oční infekce. Tyto příčiny odstraní oftalmolog. Zejména chronicky oteklá víčka mohou vzniknout z podobných důvodů, závisí na nadbytečné tukové tkáni kolem očí a oční slabosti. Zde je pak nutná dlouhodobá léčba.

Zdroj: Vaky a kruhy pod očima

Babské rady na vypadávání vlasů

Pokud chcete zabránit vypadávání vlasů:

  • Proplachujte si vlasy jablečným octem ředěným s vodou v poměru 1 : 10 nebo 1 : 5, vlasy nezapáchají.
  • Po umytí si vlasy oplachujte silným výluhem z kopřiv, vlasy budou pevnější, lesklejší, bez lupů a nebudou vypadávat.
  • Používejte odvar vyrobený z lopuchového kořene, rozmarýnu a mateřídoušky, smíchaných ve stejném poměru. Čtyři polévkové lžíce směsi povařte v 1 litru vody asi 15 minut, nechte odstát 10 minut, sceďte a takto připravený odvar si vmasírujte do pokožky hlavy. Opláchněte a opakujte alespoň dvakrát
  • Vymačkejte šťávu z umytých brambor, naneste na pokožku hlavy a nechte působit 15 minut.
  • Jezte pivní kvasnice, mandle, ořechy či kopřivu.
  • Nepijte alkoholické nápoje a potraviny slazené bílým rafinovaným cukrem.

Zdroj: Babské rady na vlasy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP