Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VAGINÁLNÍ OLEJ

OBSAH

Čajovníkový olej tea tree oil proti kandidě

Namočte menstruační tampon do rozředěného oleje tea tree oil a nechte v pochvě přes noc.

Zdroj: Domácí léčba vaginální kvasinkové infekce

Diskuze

V diskuzi VAGINÁLNÍ MYKÓZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tinka.

Vyzkoušela jsem mnoho přípravků na nepříjemnou vaginální mykózu, ale často se vracely. Na doporučení gynekologa jsem začala užívat Enzymax V.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lejina.

A už se vám začíná ulevovat? Seženu ho na netu?

Zdroj: diskuze Očista

Příznaky vaginální mykózy

Příznaky vaginální mykózy se projevují svěděním a pálením vně pochvy či výtoky, které způsobí značný diskomfort ženy a mohou narušit její intimní život.

Zdroj: Vaginální mykóza

Diskuze

V diskuzi PRŮJEM A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viki.

Průjem, cestička vyšlapaná mezi toaletou a koupelnou a křeče. Ale stačilo dát si ráno a večer 2 Probiolacty a průjem byl ten tam.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tinka.

Vyzkoušela jsem mnoho přípravků na nepříjemnou vaginální mykózu, ale často se vracely. Na doporučení gynekologa jsem začala užívat Enzymax V.

Zdroj: diskuze Průjem a probiotika

Canesten GYN 1 den

Canesten GYN 1 den s jednou vaginální tabletou představuje komfortní jednorázovou aplikaci pro léčbu vaginální mykózy. Vaginální tableta se aplikátorem zavede do pochvy nejlépe večer před spaním. Vhodná je i kombinace s přípravkem Canesten krém k ošetření vnějších intimních partií. Oba léčivé přípravky jsou obsaženy v balení Canesten GYN Combi Pack.

Zdroj: Vaginální mykóza

Diskuze

V diskuzi HŘEBÍČKOVÝ OLEJ NA SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gábina.

Prosím o radumjak použít hřebířkový olej a Teatree olej na svrab děkují

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Maja.

Čítala som, že Tea tree oil 1 PL zmiešať s 2 dcl kokosový olej a natrieť celé telo 3-4 x. Nemám odskúšané, ale vraj toto zabralo.

Zdroj: diskuze Hřebíčkový olej na svrab

Diagnostika vaginální kvasinkové infekce

Pokud si nejste jistá, jakým onemocněním trpíte, navštivte svého lékaře, který podle popsaných příznaků nemoc stoprocentně rozpozná. Jestliže jste těhotná, určitě podstupte vaginální vyšetření u svého gynekologa.

Zdroj: Vaginální kvasinková infekce

Diskuze

V diskuzi VAGINÁLNÍ MYKÓZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karolajda.

Jo kvasinky, neznám ženu co ji neměla aspoň jednou. Já osobně vyzkoušela mnho přípravků a babských rad.V lékárně mě doporučili Enzymax V. Zatím pomáhá a doufám, že se vaginální mykóza nebude vracet.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tercina.

Taky jsem o něm slyšela, je prý opravdu účinný na daný problém. Má ho někdo opravdu vyzkoušený?

Zdroj: diskuze Vaginální mykóza

Co je příčinou vaginální mykózy?


Vaginální, poševní, mykózu způsobují mikroskopické organizmy - kvasinky. Kvasinek je v lidském těle veliký počet, tvoří například významnou část střevního osídlení a za normálních okolností jsou naprosto neškodné. Problém nastane, pokud jim vytvoříme vhodné podmínky k přemnožení. K růstu potřebují úplně stejné podmínky jako houby v lese – vlhko a teplo.

Zdroj: Užijte si léto bez vaginální mykózy

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ VÝPLACH POCHVY S TEA TREE OIL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adam.

Zhruba před rokem se manželka doslechla o přípravku s Tea Tree olejem na výplach pochvy. Jelikož už zná účinky Tea Tree oleje velice dobře, vyzkoušela vaginální roztok Tea Tree oleje na léčbu své vygynální mykózy. Zjistila, že Tea Tree olej přírodní cestou velice účinně pomáhá při odstranění vaginální mykózy. Vaginální roztok s Tea Tree oil slouží rovněž k obnovení a udržení přirozené poševní mikroflóry a vlhkosti poševní sliznice. Je opravdu účinný, máme to vyzkoušeno, takže během několika aplikací dochází k úplnému odstranění nepříjemných příznaků.

Vaginální roztok se používá zředěný převařenou vodou, obvykle jedna lahvička vystačí na 10 použití. Do pochvy se Tea Tree olej zavádí pomocí speciálního vaginálního aplikátoru nebo postačí i kapátko s balónkem či injekční stříkačka. Roztok je nutné rovnoměrně rozprostřít po celém vnitřním povrchu pochvy. Vaginální roztok s Tea Tree Oil se doporučuje aplikovat obden, alespoň 3x dokud nezmizí příznaky vaginální mykózy.

Zároveň jde Tea Tree Oil doporučit k ošetření vnějších rodidel a k potření partnerova žaludu. K tomu slouží vaginální krém nebo mast s Tea Tree Oil, které je možno používat i preventivně před pohlavním stykem. Partner by měl potírat žalud slabou vrstvičkou krému každý den, alespoň po dobu jednoho týdne, i když nemá žádné vnější příznaky.

Co je to Tea Tree Oil?
Tea Tree oil ( Melaleuca Alternifolia) je nejsilnější přírodní antiseptikum (protimikrobiální látka) působící proti choroboplodným zárodkům jako jsou viry, bakterie, houby a plísně a zabraňuje vzniku a šíření infekcí na kůži a sliznicích těla. Jeho využítí je opravdu široké a hlavně účinné.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí výplach pochvy s tea tree oil

Domácí olej z oregana proti kandidě

Na přípravu budeme potřebovat panenský olivový olej, 200 ml. Pak čerstvé oregano (dobromysl), které nasekáme na řezanku. Oregana bude potřeba 100 gramů. Nasekané oregano smísíme s olejem a zahřejeme na teplotu kolem 40 *C, ne vyšší! Takto to udržujeme teplé po dobu jednoho týdne a každý den to několikrát promícháme. Pak to pomocí plátna a malého dřevěného lisu vylisujeme. Takto získaný oreganový olej je velice silné přírodní antimykotikum, antibiotikum, antivirotikum a antiparazitikum. Oreganový olej je tak silný, že může během těhotenství přivodit i potrat. Oreganový olej se aplikuje do pochvy buď prsty anebo pomocí v oleji namočeného menstruačního tamponu. Taktéž je vhodné na kandidu užívat olej z oregana vnitřně třikrát denně jednu čajovou lžičku.

Zdroj: Domácí léčba vaginální kvasinkové infekce

Diskuze

V diskuzi PŘÍRODNÍ LÉČBA VAGINÁLNÍ MYKÓZY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Dobrý den,

ze své zkušenosti s léčbou vaginální mykózy, kdy jsem zkusila opravdu všechno, mohu doporučit vaginální tělísko Scarlett od www.medicaherba.cz

Trpěla jsem opakujícími se výtoky a svěděním. Na radu gynekologa jsem vyzkoušela snad vše. Co jsem si načetla, tak léčba není jen o lécích, ale i životním stylu a mnoha dalších faktorech. Nevěřila jsem, že by mi Scarlett pomohl, ale po dokončení léčby jsem byla mile překvapena. Navíc se jedná o přírodní tělísko, takže žádná chemie.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Krist5.

Máte někdo jakékoliv zkušenosti s přípravkem NaturGyn? Je to přírodní přípravek na vaginální obtíže a infekce močových cest. Byl mi doporučen. Budu ráda za jakékoliv reakce. Děkuji.

Zdroj: diskuze Přírodní léčba vaginální mykózy

Příznaky vaginální kvasinkové infekce

Kvasinková infekce způsobuje svědění, bolestivost, bolest nebo pálení při močení či při sexu. Některé ženy mohou mít výtok, který nezapáchá, vypadá jako tvaroh a objevuje se asi týden před menstruací.

Zdroj: Vaginální kvasinková infekce

Vaginální mykóza

Určitě už máte nové plavky, nějaké šik sandálky a šatičky. Možná jste si pořídila novou letní vůni, kterou máte v úmyslu okouzlovat za vlahých večerů. Návštěva kadeřníka a šmrncovní sestřih, k letnímu standardu patří i manikúra a pedikúra.

K létu bohužel patří i jedna nepříjemná záležitost, která Vám tohle nádherné období může pokazit – vaginální mykóza, někdy nazývaná také jako poševní mykóza. Možná Vás to hrozné svědění, pálení, bolest a výtok letos mine. Pokud vás trápí vaginální mykóza každý rok, ještě není všechno ztraceno.

Zdroj: Užijte si léto bez vaginální mykózy

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ LIS NA OLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Danka.

Já koupila lis na olej tuším na www.lisnaolej.cz a nedám na něj dopustit. Lisuji kokosoý olej a z dýňového semínka.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí lis na olej

Léčba vaginální mykózy

Samotná léčba kvasinkové infekce vaginálními tabletami nebo vaginálními krémy je velmi jednoduchá. Je s ní ale třeba začít co nejdříve, abyste se rychle zbavili průvodních nepříjemných příznaků. Nevýhodou léčby formou různých tablet a krémů je, že nepůsobí dlouhodobě a vaginální mykóza se může vrátit. Mnoho prostředků, které léčí vaginální mykózy je k dostání v lékárnách bez lékařského předpisu. Je tedy možná i samoléčba, pokud si je pacientka jistá vaginální mykózou.

Diagnostika a léčba lékaře je však vždy lepší. Lékařské ošetření je nutné:

  • v těhotenství;
  • při prvním onemocnění mykózou;
  • u mladistvých;
  • v případě, že nemoc po aplikaci léků neustupuje;
  • při netypicky zapáchajícím výtoku.

Řada Canesten GYN nabízí různé formy léčby vaginální mykózy pomocí vaginální tablety, krému nebo jejich kombinací. Jednotlivé přípravky obsahují různou koncentraci léčivé látky klotrimazol. Zároveň si můžete zvolit délku léčby: jednodenní nebo šestidenní. Jednotlivé formy obsahují různé koncentrace klotrimazolu. Sama si zvolte, jaký způsob léčby vaginální mykózy vyhovuje právě vám.

Zdroj: Vaginální mykóza

Diskuze

V diskuzi VAGINÁLNÍ KAPSLE DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renča.

V létě mě trápí mykózy častěji, takže už si dávám pozor, i když ne vždycky se jim vyhnu. Hlavně nezůstávám zbytečně v mokrých plavkách a taky se snažím nejíst moc sladké, opravdu to pomáhá. Nasadila jsem ještě navíc probiotika devítku a pokud už fakt mykózu dostanu, beru vaginální probiotické kapsle maldion a je po problému.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vaginální kapsle diskuze

Dostupnost vaginálního kroužku?

Vaginální kroužek NuvaRing je pouze na předpis. Gynekolog posoudí vaši anamnézu a zkontroluje krevní tlak. Informujte svého gynekologa, pokud užíváte nějaké léky, včetně nepředepsaných léků a rostlinných produktů. Gynekolog na základě menstruačního cyklu a používání předchozí antikoncepce rozhodne, kdy je vhodné NuvaRing zavést. Je pravděpodobné, že před použitím vaginálního kroužku NuvaRing podstoupíte těhotenský test a budete muset po dobu jednoho týdne používat nehormonální antikoncepci. Záložní antikoncepční metoda nemusí být nutná, pokud jste dříve používala antikoncepční pilulky nebo podkožní implantát. Vaginální kroužek NuvaRing se vkládá v kterýkoli den až do dne, kdy jste měla začít užívat nové balení antikoncepčních pilulek nebo používat nový podkožní implantát.

Zdroj: Vaginální kroužek NuvaRing

Diskuze

V diskuzi OLIVOVÝ OLEJ, CITRON A MED NA DETOXIKACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

Lze úspěšně nahradit olivový olej za lněný?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucy.

Také olivový olej zbožňuji, salát si bez něj nedokážu představit.

Zdroj: diskuze Olivový olej, citron a med na detoxikaci

Co způsobuje vaginální kvasinkovou infekci?

Většina kvasinkových infekcí je způsobena typem Candida albicans. Zdravá vagína má mnoho bakterií a malý počet kvasinkových buněk. Bakterie pomáhají udržovat jiné organismy pod kontrolou. Když se něco stane, dojde ke změně rovnováhy těchto organismů, která se pak projeví určitými symptomy. Nerovnováhu mohou způsobit například antibiotika, vysoká hladina estrogenů v těhotenství nebo hormonální substituční terapie. Ale na vině mohou být i zdravotní problémy, například cukrovka nebo HIV.

Zdroj: Vaginální kvasinková infekce

Dostupnost ricinového oleje

Ricinový olej se dá běžně zakoupit jako ředěný přípravek k zevnímu užití. Tady lze ricínový olej koupit ricinový olej cena.

Zdroj: Ricinový olej na pokožku

Arganový olej cena

Organický arganový olej není levná záležitost, díky tomu že patří mezi nejlepší oleje a je hodnocena jako číslo 1. Tedy je přehled nejlevnějších cen, za které se dá arganový olej koupit: arganový olej cena.
 

Zdroj: Organický arganový olej

Doplňky stravy na kandidu

Probiotika

Užívá se 10 až 30 miliard baktérií v jedné kapsli nebo práškové formě. Bere se během jídla ráno. Zde je cena probiotik: probiotika cena.

Kyselina kaprylová

Kyseliny kaprylová patří mezi mastné kyseliny a nejvíce ji obsahuje kokosový olej. Kyselina kaprylová napadá stěny kvasinek a tím je usmrcuje. Kyselina kaprylová se vstřebává velmi rychle, takže je vhodné volit kapsle s pomalým uvolňováním účinné látky. Kyselina kaprylová se užívá v dávce 1 gram třikrát denně s jídlem. Zde je přehled nejlevnějších cen kyseliny kaprylové: kyselina kaprylová cena.

Čaj pau d’arco

Kůra stromu lapacho se přelije horkou vodou a nechá se 5 minut odstát. Pak se čaj pije třikrát denně mezi jídly.

Zdroj: Domácí léčba vaginální kvasinkové infekce

Jenamazol 2 %, vaginální krém

V současnosti si můžete volně koupit již po mnoho let lékaři doporučovaný a osvědčený vaginální krém Jenamazol, který byl donedávna pouze na lékařský předpis. Obsahuje clotrimazol, což je antimykotikum působící proti některým původcům poševních zánětů hlavně z řady plísní (jako je kandida), ale i s účinností proti některým bakteriím a trichomonas (bičíkovec poševní). Do pochvy se vpravuje pomocí speciálního aplikátoru, krém se dostává snadno do všech slizničních záhybů. Lze jej nanést i na oblast zevního genitálu. Je výhodou, že Jenamazol mohou používat i muži, protože je nutné, aby byl původce sexuálně přenášeného zánětu zlikvidován u obou partnerů. Jinak dochází k ping-pong efektu. Jedno balení postačí na tři aplikace, přičemž k ústupu potíží dochází obvykle již po prvním nanesení. V tubě je krému o něco více, takže vystačí i na zevní ošetření. Pokud se však příznaky zhoršují nebo do pěti dnů neustupují, pak je nutné vyhledat gynekologa.

Zdroj: Vaginální mykóza

Prevence vaginální mykózy

  • Přiměřená intimní hygiena – nedostatečná, ale i přehnaná hygienická péče intimních partií narušuje obranyschopnost poševní sliznice.
  • Používání ideálních mýdel – vyhněte se používání parfémovaných mýdel, koupelí a vložek, které poškozují ochranný kyselý film pokožky. Ta se stane náchylnou na kvasinkové infekce.
  • Správné oblečení – vyvarujte se nošení těsného oblečení, které podporuje prostředí pro vznik vaginální infekce.
  • Volba spodního prádla – nevhodné spodní prádlo, většinou syntetické, vytváří vlhké a teplé prostředí, ve kterém se daří poševní infekci.
  • Použití toalety – utírejte se směrem zpředu od pochvy dozadu, vyhnete se tak zanesení střevních patogenů do pochvy.
  • Mlsejte s rozumem – vyhněte se přílišné konzumaci sladkostí, které zvyšují hladinu cukru v krvi. Ideální je vyvarovat se i bílého pečiva a většímu množství tvrdých sýrů.
  • Doplňky stravy – preventivní užívání doplňků stravy s probiotickou kulturou, tedy jogurtů a nápojů s probiotickou kulturou, při oslabení, po užívání antibiotik, při stresu a podobně.
  • Včasná léčba – zpozorujete-li první příznaky vzniku vaginální mykózy, ihned zakročte.
  • Neškrábat se, zabráníte tím rozšíření poševní mykózy.
  • Dodržovat přesný postup dle naordinované formy léčby.

Zde můžete vidět video, jak se projevuje vaginální mykóza.

Zdroj: Vaginální mykóza


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP