Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VAZELINA S BOROVOU VODOU

OBSAH

Tip na lesklé řasy

Výrazně lesklé řasy lze v domácím prostředí dosáhnout pomocí lékařské vazelíny. Lékařská vazelina řasy obalí, tím je mírně zmohutní a krásně projasní. Vazelína se na řasy musí nanést jen v nepatrné vrstvičce pomocí čistého štětečku z nějaké staré maskary. Tímto štětečkem se pak řasy několik sekund vyčesávají a tím se účasně pomocí vazeliny vyleští. Vazelina řasy nijak zvlášť nevyživuje a ani nijak významně nedráždí oči, Vazelína v oku může na několik minut zapříčinit rozmazané vidění, které se samo napraví. Stejný postup se dá použít i pro lesklé obočí.


Zdroj: Bimatoprost na glaukom a dlouhé řasy

Poradna

V naší poradně s názvem OCHRANA PLETI PROTI MRAZU. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Jako nejlepší ochrana pleti proti mrazu a proti omrzlinám poslouží výborně lékařská vazelína. Lékařská vazelína je vedlejší produkt ze spracování ropy. Lékařská vazelína je zcela bezpečný vodu-odpuzujízí krém, bez zápachu, bílé průsvitné barvy. Nanáší se na pleť v tenoučké vrstvě i jako podkladní vrstva pod make up. Lékařská vazelína se dá běžně koupit v lekárně za 40 Kč 200 ml. Levné, rychlé, vtipné a účinné řešení proti mrazu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ochrana pleti proti mrazu.

Složení oční masti Ophthalmo-Septonex

Účinná látka

  • jeden gram oční obsahuje carbethopendecinii bromidum 1 mg.

Pomocné látky se známým účinkem

  • jeden gram oční masti obsahuje 100 mg lanolinu (tuk z ovčívlny).

Další pomocné látky

  • oční bílá vazelína;
  • bílý vosk;
  • čištěná voda.

Zdroj: Ophthalmo-Septonex mast recenze

Diskuze

V diskuzi NEMOCI UŠÍ U KOČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gerhard Tesař.

Dobrý den, máme kočku ragdoll 9let a má zánět uší. Uší jsou zarudle citlivé na dotek a vevnitř ucha jsou černé kousky.Na veterině jsme dostali tenazym susp 10 krát 10 ml opakovaně ale nezabírá. Rád bych znal i jiný názor a možnosti jak postupovat dál.Děkuji Tesař

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martina.

Mám 3 kastrované kočičky - dvě jsou evropské mourovaté a a Máša je britka . Jen u jedné u té nejstarší 14 leté evropské se v uších oběvilo to co popisujete…. Je to ušní roztoč,viděla jsem to pod mikroskopem na veterině , je to živé proto je citlivá na uši…ale nepomohlo vůbec nic a bylo vidět jak kvůli tomu není ve své kůži Takže jsem přestala investovat do drahých zaručených záležitostí a koupila si dětské vatové tyčinky,borovou vodu,kojenecký bepanthen a trpělivě i za cenu poškrábání jsem Gandží uši nejdříve vytřela borovou vodou a po uschnutí jsem jí tam vetřela taky na tyčince krém - byl to několika týdenní souboj ale stalo to zato dnes si nechá uši v pohodě mazlit . Tak hodně trpělivosti

Zdroj: diskuze Nemoci uší u kočky

Borová voda

Borová voda je vodný roztok boritanu a je to ve skutečnosti kyselina boritá (H3BO3) v nízké 2% koncentraci. Borovou vodu považujeme výlučně jen za desinfekci, nikoli za běžné očistné medium. Především se používá k výplachu očí. Starší borová voda po prošlé expiraci nebo borová voda, která není uskladněna v patřičných podmínkách, není vhodná k použití zejména do očí. Stářím a nevhodným skladováním ztrácí svou účinnost a nebo boritan v ní obsažený kristalizuje na velmi ostré mikrokrystalky, které oko dráždí a porušují jeho povrch. Nehledě na to, že jednotlivé kristalky jsou ve skutečnosti koncentrovaný boritan, který může to místečko, kde se usadil - zapíchl, hodně poškodit. Borovou vodu je třeba používat střídmě a respektovat ji jako velmi účinou desinfekci. Borovou vodu NIKDY nepolykejte! Aktuální seznam, kde je také uvedena nejlevnější cena borové vody, je zde: borová voda cena.

Zdroj informací: www.ultimate-cosmetics.com/homemade-beauty-products.htm

Zdroj: Které bylinky použít jako přírodní antiseptikum?

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB DISKUSIA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

Mám ještě dotaz,co se týká nových pupínků po léčbě infectoscabem,jak asi dlouho se ještě mohou tvořit a zda je možné že by svěděly tak intenzivně skoro jako při svrabu před léčbou a jestli se tvoří i na místech kde jsem před léčbou svrab nepozorovala.Mám příznaky jakokdyby se mi to vrátilo.Předem děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nové pupínky způsobují ty rozkládající se mrtvolky zákožky a pokožka, tím jak je odbourává, tak zčervená a svědí úplně stejně jako když odbourávala jen hovínka zákožky. Zkuste na ta svědivá místa použít kalciovou mast a jednou nebo dvakrát denně to omyjte borovou vodou. To by mělo urychlit hojení a zbavit vás i toho svědění.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab diskusia

Pomůcky

Při glycerinovém klystýru je potřeba ricinový olej nebo glycerin; 100–200ml Janetova stříkačka; slabší rektální rourka nebo Nelatonův katétr; čtverce buničiny; jednorázová podložka; vazelína; dřevěná lopatka; gumové rukavice; emitní miska; toaletní papír; podložní mísa.

Zdroj: Glycerinový klystýr

Poradna

V naší poradně s názvem BOROVA VODA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

mozem umyt ocka aj jeden a pol rocnemu synovi touto vodou? dakujem Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Borovou vodu můžete bez obav použít.

Zdroj: diskuze Borova voda

Jak se používá

Síra se používá v mastném základu: pro dospělého pacienta je vhodná 10–20% sirná vazelína, u dětí se používá 2,5% mast. Tato mast se aplikuje 1krát za 24 hodin 3 po sobě následující dny. Aby byla léčba úspěšná, je nutné dodržovat následující zásady zevní léčby: preparát se má po koupeli stejnoměrně vtírat do důkladně osušené kůže celého těla; každý den je nutné měnit spodní a ložní prádlo, které se musí následně vyprat při teplotě minimálně 60 °C, vyžehlit a 3 dny nepoužívat; ostatní prádlo či obuv by se pak neměly používat alespoň 5 dní.

Zdroj: Sirná mast

Poradna

V naší poradně s názvem OČNÍ VÍČKA KTERÁ SVĚDÍ A JSOU NATEKLÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika Petrakovičová.

Dobrý den,chtěla bych prosím poradit.Je to víc jak rok,co si nechávám prodlužovat řasy,teď se mi stalo,že mi pravé horní víčko nateklo,svědí,a je červené,je to dost nepříjemné a bolestivé..neustále ho pak šudlím prstem ať tolik nesvědí,ale je to pak ještě horší,moc děkuji za radu co s tím dělat.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na oteklé a svědivé víčko použijte výplachy borovou vodou a přestaňte na 1 měsíc používat umělé řasy. Kdyby to nezabíralo do 3 dnů, tak jděte na oční, protože to bude vyžadovat léčbu, která je jen na předpis. Tyhle problémy spojené s častým používáním umělých řas při jejich neustálém prodlužování jsou časté. Musíte nechat víčka také odpočívat. To co se vám stalo je jasný signál, že je potřeba zařadit pauzičku. Tak se mějte hezky.

Zdroj: diskuze Oční víčka která svědí a jsou nateklá

Borová voda na oční infekci

Podráždění oka je také známo jako zánět spojivek. Tento zánět je považován za druh oční infekce, která se vyskytuje poměrně často. Zánět vyvolává rozšíření krevních cév na povrchu oka, díky čemuž dochází k zarudnutí. Zarudnutí oka má své příznaky, které zahrnují pálení nebo pocit písku. Dalšími příznaky jsou sucho, svědění a citlivost na světlo. Kvůli zánětu spojivek není třeba navštěvovat lékaře, stačí pouze použít borovou vodu – smíchejte šálek vroucí vody s jednou lžičkou kyseliny borité. Směs by se měla použít až za studeného stavu. Po aplikaci se musí nechat tato směs zaschnout a pak opláchnout vlažnou vodou. Borová voda se nanáší pomocí kapátka nebo vatového tamponu. Aplikování této směsi by se mělo opakovat alespoň třikrát denně.

Kyselina boritá je při léčbě očí výhodná v tom, že se jedná o výborný prostředek kvůli svým protiplísňovým a antibakteriálním vlastnostem. Zároveň kyselina boritá zbavuje oko nečistot, prachu, ale také zmírňuje příznaky, jako je svědění nebo podráždění. Lidé alergičtí na kyselinu boritou by ji neměli používat. Pacienti používající kontaktní čočky, by si je měly před použitím odložit.

Zdroj: Borová voda jako domácí lék

Diskuze

V diskuzi RADA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veru.

Já trpím odjakživa ekzémy a popraskanou pokoškou, a jediná spolehlivá medicína je obyčejná VAZELÍNA - doporučuju všem.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rada

Zinková pasta, popřípadě zinková mast - jak si ji připravit?

Budete k tomu potřebovat oxid zinečnatý, slunečnicový olej, tuky z ovčí vlny a žlutou vazelínu.

  • Oxid zinečnatý (ZnO) je bílá práškovitá látka, nerozpustná ve vodě. Používá se v malířství jako tak zvaná zinková běloba. Zakoupit lze jako bílý prášek v malířských potřebách. Budete ho potřebovat 300 gramů.
  • Slunečnicový olej je netěkavý olej získávaný ze semen slunečnice (Helianthus annuus). Běžně se používá jako jedlý olej do potravin a také jako zvláčňující složka v kosmetických přípravcích. Slunečnicový olej obsahuje především kyselinu linolovou, ale také lecitin, tokoferoly, karotenoidy a vosky. Obsahuje také nemalé množství vitaminu E. Běžně je k dostání v supermarketech. Budete ho potřebovat 200 gramů.
  • Tuk z ovčí vlny - neboli lanolin je žlutá mazlavá látka vylučovaná mazovými žlázami zvířat tvořících vlnu, převážná lidstvem používaná část pochází od ovce domácí. Chemicky je lanolin příbuzný s voskem, lze použít jako mast na kůži nebo jako vosk na ochranu proti vodě. Též se využívá jako surovina při výrobě krémů na boty. Vodovzdorné vlastnosti lanolinu chrání ovce proti promočení jejich vlny. Některé druhy ovcí produkují velká množství lanolinu a ten pak lze získávat lisováním vlny mezi válci. Z vlny se při zpracování (na přízi nebo plst) odstraňuje většina nebo všechen lanolin. Lanolin je k dostání vážený v lékárně. Budete ho potřebovat 50 gramů.
  • Žlutá vazelina je hořlavá polotuhá směs uhlovodíků s teplotou tání obvykle okolo 75 °C. Získává se destilací surového ropného vosku. Vazelína je průsvitná, v čisté podobě bez chuti a zápachu. Rozlišuje se vazelína žlutá vaselinum flavum a bílá vaselinum album, což je žlutá vazelína vybělená kyselinou sírovou. K výrobě zinkové pasty potřebujeme vazelínu žlutou, kterou dostaneme v lékárně. Budeme ji potřebovat 450 gramů.

Zdroj: Návod na přípravu zinkové pasty

Poradna

V naší poradně s názvem JAK LECIT JECNE ZRNO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda-li má někdo stejný potíže s ječným zrnem.V dubnu se mi udělal 3 krát do měsíce v pravém oku . A už ho mam opět v pravém oku. Něco jsem si o tom přečetla,,hygienu mám dostatečnou,každý den se odličuji,na obličej si nedává žádné krémy ani make-up.Ječné zrno je bolestivé,tečou mi slzy,v oku cítím strašné štípaní a občasné píchaní občas vidím mlhavě a nevím co s tím.Jestli někdo máte stejné potíže nebo podobné uvítám každou radu.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste vyměnit ve svých šminkách vše, co přichází do kontaktu s očima. To znamená oční stíny, štětečky, řasenky, konturovací tužky, atd. Je pravděpodobné, že něco z toho bude infikované a při každém použití si zanášíte do oka opakovaně infekci. Od akutních problémů vám pomůže výplach oka borovou vodou, kterou běžně koupíte v lékárně. Kdyby problémy neustaly, tak budete zřejmě potřebovat antibiotika, které vám může předepsat jen oční lékař, takže zvažte už teď jeho návštěvu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak lecit jecne zrno

Péče po aplikaci botoxu

Klientkám a klientům po aplikaci botoxu se doporučuje neužívat v den aplikace tablety snižující srážlivost krve – Acylpyrin, Aspirin a podobně. Dále se 4 hodiny po aplikaci nedotýkat ošetřených oblastí, prudce se nepředklánět a nelehat si. Do 48 hodin po zákroku se nedoporučuje prudké slunění, cestování letadlem, kosmetické ošetření pleti a masáže. Případná modřinka v místě vpichu se ošetřuje přípravkem na vstřebávání modřin (nesteroidní antiflogistika – Hirudoid, Heparoid, Lioton, Fastum a další). Možné otoky víček se zlepší při aplikaci obkladů s borovou vodou (3x denně 5 minut vlažný roztok). Pokud se objeví projevy infekce, mokvání nebo edémy (otoky), případně jiné komplikace, nebo máte-li pochybnosti, zda hojení probíhá bez problémů, doporučuje se ihned kontaktovat lékaře. Pokožka je bezprostředně po zákroku lehce zarudlá a oteklá, ale asi po hodině tyto nežádoucí projevy zcela vymizí. Účinky injekční aplikace botulotoxinu jsou patrné po 1–3 dnech. Intervaly mezi jednotlivými aplikacemi se s množstvím podstoupených ošetření prodlužují. Efekt zákroku vydrží po první aplikaci asi 3 až 6 měsíců, po druhé aplikaci asi půl roku a po třetí 9–12 měsíců. Poté se stávají svaly opět aktivní a vrásky se opět začínají tvořit. Například aplikace Dysportu by se měla opakovat 2x ročně. Vrásky se postupem času změlčují a s opakovanými aplikacemi botulotoxinu časem zcela vymizí.

Zdroj: Botox a slunce

Poradna

V naší poradně s názvem JE MOŽNÉ TENTO ROZTOK POUŽÍVAT DLOUHODOBĚ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Baboubart.

Je možné při vysoce citlivé pleti tento roztok používat dlouhodobě jako čistící pleťovou vodu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jaryšův roztok obsahuje borovou vodu, která má skvělé léčivé účinky na pleť. Jaryšova voda pleť regeneruje a léčí, například když je na ní ekzém. Pro dlouhodobé (několikaleté) používání není Jaryš příliš vhodný, neboť borová voda má i své nežádoucí účinky, které by mohly při dlouhodobém používání zbytečně škodit. Rovněž jaryšovou vodou se nedá dobře odlíčit. Jaryšův roztok je lék a jako k léku by k němu mělo být přistupováno.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Je možné tento roztok používat dlouhodobě?

Hydratace suché pleti

Nemusíte platit velké částky za předražené hydratační krémy. Určitě je lepší přečíst si složení krému, a zjistit v něm látky, které můžou být užitečné pro suchou pleť.

Ceramidy

Ceramidy pomáhají pleti zadržovat vodu a zklidňují suchou pokožku. Syntetické ceramidy mohou napodobovat přirozené látky na vnější vrstvě kůže, která pomáhá udržovat vlhkost v kůži.

Dimethicone a glycerin

Dimethicone je silikonový polymer. Tyto látky pracují na bázi odpuzovačů vody, které udržují vodu v kůži.

Kyselina hyaluronová

Kyselina hyaluronová je podobná jako ceramidy, které zadržují vodu v kůži a je také prospěšná pro suchou pleť.

Lanolin, minerální oleje a vazelína

Tyto látky pomáhají pleti udržet si absorpci vody během koupání.

Zdroj: Péče o suchou pleť

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ NOSU A KOLEM NOSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petrželka Stanislav.

Poslední dobou mě začalo svědit kolem nosu a uvnitř nosu.Mastičky nepomáhají ,ani lékařská vazelína.Prosím o Vaše zkušenosti.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na svědění nosu použijte krém Myfungar, který aplikujte 2 krát denně asi tak sedm dní a mělo by to zmizet.

Zdroj: diskuze Svědění nosu a kolem nosu

Účinky

Sírové mýdlo zbavuje pleť nečistot, hloubkově čistí, pokožka zůstává přirozeně jemná. Tvorba kožního mazu je omezena díky obsažené síře, pleťové póry jsou uvolňovány a vyčištěny, tvorba komedonů je snižována. U svrabu je toto mýdlo pouze podpůrným prostředkem. Léčebným prostředkem je sírová mast.

Síra je nejstarším a dosud nejefektivnějším, dobře aplikovatelným, bezpečným a levným prostředkem k léčbě svrabu. Má účinky antiparazitární, antibakteriální, antimikrobiální, keratolytické, antiseboroické a mírně hyperemizující. K terapii svrabu se využívá sulphur praecipitatum (precipitovaná síra). Ta účinkuje pouze v dobře zvoleném masťovém základu (například vazelína, měkký žlutý parafin, vepřové sádlo).

Po aplikaci síry na kůži se vyvíjí sirovodík. U dospělých se volí 10–20% koncentrace, u větších dětí až 5%, u malých dětí 2,5%, která se nepřekračuje. Dosud nebyla hlášena rezistence na tuto terapii.

Zdroj: Sírové mýdlo na svrab

Poradna

V naší poradně s názvem JAK NAJÍT OČNÍHO LÉKAŘE, KTERÝ ROZPOZNÁ ZÁNĚT OČNÍCH VÍČEK ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gerda, 12.dubna 2017.

Od konce ledna se léčím s zánětem očí. Po delší době, když jsem podle nateklých očních víček, která svědí a pálí a hlavně ráno jsou nateklá a červená tak jako oči pod nimi usoudila, že mám blefaritidu, čili zánět očních víček. Začínám mít syndrom suchého oka ale oční lékaři u kterých jsem dosud byla mi nechtějí dát žádná vhodná antibiotika a radši mě odbývají kortikoidy a borovou vodou s adrenalinem. Protože bohužel výtěr ukázal, že tam není řádný stafylokok ani nic podobného nechtějí připustit, že blefaritidy jsou dva typy a žádný nález tam být nemusí. Už jsem zralá na sebevraždu a nevím jak dál.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zde může jít o chronickou blefaritidu a tu zatím nedokážeme zcela vyléčit, jen potlačit nepříjemné projevy. Chronická blefaritida vyžaduje hygienu očních víček, která se musí zpočátku provádět dvakrát denně přípravkem Blefagel. Blefagel je volně prodejný v lékárně. Antibiotika nebo kortikoidy se při chronické blefaritidě uplatní jen v některých případech. Výplachy borovou vodou by rovněž mohly být na chronickou blefaritidu účinné. Důvěřujte svému lékaři a zkuste dodržovat jeho doporučení. Ne vše se dá vyléčit rychle, jak bychom si přáli.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak najít očního lékaře, který rozpozná zánět očních víček ?

Je lepší sírová mast, nebo mýdlo?

Síra se používá v masťovém základu a je na svrab účinná. U dospělého pacienta se používá 10–20% sirná vazelína, zatímco u dětí se používá 2,5% mast. Tato mast se aplikuje 1x denně tři po sobě následující dny.

Aby byla léčba úspěšná, je nutné dodržovat zásady zevní léčby. Mast se má stejnoměrně vtírat do kůže po koupeli na celé tělo, po koupeli je však nezbytné tělo důkladně osušit. Na osobní hygienu lze použít i sírové mýdlo SulfaDerm. Každý den je nutné měnit spodní a ložní prádlo, to vyprat při teplotě minimálně 60 °C, žehlit a 3 dny nepoužívat. Ostatní prádlo či obuv nepoužívat alespoň 5 dní.

Mast je v tomto případě léčebným prostředkem, kdežto mýdlo pouze podpůrným prostředkem. U těhotných, kojících matek a dětí je sirná mast lékem první volby, konkrétně precipitovaná síra ve vazelíně. 5% permetrin se může použít u dětí od dvou měsíců věku.

Zdroj: Sírové mýdlo na svrab

Použití

Framykoin obsahuje lanolin (tuk z ovčí vlny) a cetylalkohol. Tyto pomocné látky mohou způsobit místní kožní reakce, například povrchové zánětlivé onemocnění kůže nazývané kontaktní dermatitida.

Léčivými látkami jsou bacitracinum zincicum 2 500 m. j. a neomycini sulfas 52 mg (což odpovídá neomycinum 1 000 m. j./33 mg) v 10 g masti.

Pomocnými látkami jsou bílá vazelína, cetylalkohol, bílý vosk, tuk z ovčí vlny (lanolin), tvrdý parafin.

Framykoin se nanáší dospělým i dětem od novorozeneckého věku v malém množství 1–3krát denně na postižená místa do vyhojení. Při hnisání a tvorbě krust je nutné krusty odstranit podle postupu doporučeného lékařem. Podle potřeby je možné ošetřené místo překrýt lehkým vzdušným obvazem.

Uchovávejte tento přípravek mimo dohled a dosah dětí. Nepoužívejte jej po uplynutí doby použitelnosti uvedené na krabičce a tubě za „EXP:“. Doba použitelnosti se vztahuje k poslednímu dni uvedeného měsíce. Uchovávejte do 25 °C. Nevyhazujte do odpadních vod nebo domácího odpadu. Zeptejte se svého lékárníka, jak naložit s přípravky, které již nepoužíváte. Tato opatření pomáhají chránit životní prostředí.

Zdroj: Framykoin na hemeroidy

Mast na svrab bez receptu

K léčbě svrabu se užívá domácí sírová mast. Vhodná je nejen na svrab ale i na léčbu různých silných ekzémů a kožních zánětů. Sírová mast se obvykle aplikuje na postižená místo po koupeli a po důkladném vysušení pokožky (u svrabu ne). Sírová mast je vhodná i pro děti, kojící ženy i těhotné.

Použití masti:

Sírovou mast si při léčbě svrabu pacient natírá zhruba 3 dny po celém těle, a až čtvrtý den se smí vykoupat a převléknout (kdyby se převlékal každý den, infikoval by tak veškeré oblečení, které s ním přišlo do kontaktu). Po třídenní přestávce se aplikace sírové masti opakuje znovu, tak dlouho, dokud příznaky zcela nezmizí. Přestože se pacient léčí sirovou mastí, nemusí se hned zbavit svědění, to může přetrvávat ještě několik dní, že ale je léčba úspěšná pozná jednoduše, a to tím, že se netvoří nové pupínky. Po vymizení příznaků je důležité kůži i nadále zvláčňovat klidně i běžnými tělovými mléky nebo podobnými příznaky.

Příprava masti:

Domácí sirná mast se dá lehce vyrobit i doma. Je k tomu potřeba prášková síra a kokosový olej (místo kokosového oleje se dá použít lékařská vazelína, nebo třeba i olivový olej). V oleji je třeba práškovou síru rozmíchat tak, aby vznikla pasta, kterou si pacient nanese na celé tělo a nechá ji 24 hodin působit. Léčba domácí sirnou mastí trvá déle a je třeba ji i opakovat každý den po dobu 12 dní. Sirná pasta se z těla musí smýt pomocí mýdla s obsahem síry.

Zdroj: Sirná mast na svrab


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP