Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VEDLEJSI UCINKY BOTOXU

OBSAH

Nežádoucí účinky botoxu

Je sice málo pravděpodobné, ale bohužel možné, že se botulotoxin může rozšířit do jiných částí těla a způsobit příznaky podobné botulismu. Pokud se tak stane, ihned informujte svého lékaře, zvláště jestli zaznamenáte některý z níže uvedených nežádoucích účinků v době zahrnující hodiny až týdny po aplikaci injekce botoxu. Může dojít:

  • ke svalové slabosti celého těla;
  • k problémům se zrakem;
  • k potížím s mluvením nebo polykáním;
  • k potížím s dýcháním;
  • ke ztrátě kontroly močového měchýře.

Injekce botoxu se nedoporučují ženám, které jsou těhotné nebo kojí, protože nejsou známy vedlejší účinky botulotoxinu na dítě.

Zdroj: Injekce botoxu

Diskuze

V diskuzi CENA BOTOXU PŘI LÉČBĚ POCENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina Středová.

Prosím o sdělení jaké jsou výsledky aplikace botoxu, jeho cena, na koho se nejlépe obrátit ? Středová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Cena botoxu při léčbě pocení

Rizika a nežádoucí účinky botoxu

Injekce botoxu jsou relativně bezpečné, pokud je jejich aplikace prováděna zkušeným lékařem. Mezi nejčastější nežádoucí účinky patří otoky nebo podlitiny v místě vpichu injekce, bolesti hlavy nebo příznaky podobné chřipce. Pokud není injekce aplikována správně, může se látka rozšířit do okolních tkání a způsobit problémy, například suché oči nebo nadměrné slzení, pokřivený úsměv, zešikmené obočí a povadlá víčka.

Zdroj: Injekce botoxu

Poradna

V naší poradně s názvem NADMĚRNÉ POCENÍ HLAVY A OBLIČEJE V HOMEOPATII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Soňa.

Dobrý den. Trpím nadměrným pocením v oblasti hlavy a tváře. Můžete mi prosím poradit která homeopatika by byla vhodná na řešení tohoto velmi nepříjemného problému.
Děkuji za odpověď.
Jelínková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Bohužel žádná. Zkuste aplikaci botoxu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nadměrné pocení hlavy a obličeje v homeopatii

Vybírejte svého lékaře pečlivě

Injekce botoxu musí být podávány pouze pod lékařským dohledem. Informujte se u svého lékaře, který by vám měl doporučit nejlepšího odborníka v tomto oboru. Důležité je, aby měl lékař dobrou zkušenost s botoxem. Zručný lékař s příslušným certifikátem vám může poradit, jak postupovat, a pomůže vám zjistit, zda injekce botoxu vyhovuje vašim potřebám a zdraví.

Zdroj: Injekce botoxu

Diskuze

V diskuzi VEDLEJŠÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Luk.

ty "vedlejší účinky" v podobě akné nejsou v podstatě žádné vedlejší účinky.... tělo se díky MSM zbavuje různých patogenů v těle a tedy ho čistí. Toto čištění je provedeno všemi různými způsoby, tedy i skrz kůži. Po pročištění tyto účinky zase vymizí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří Sema.

Otázka-je možné používat Tebokan 120mg současně s lékem Warfarin, jedná se mi o to zda může snižovat účinek Warfarinu jak třeba vitamin K obsažený v zelenině ? Děkuji.

Zdroj: diskuze Vedlejší účinky

Rizika botulotoxinu

Vedlejší účinky jsou minimální a obvykle se vztahují k lokálnímu vpichu. Bolestivost nebo mírné podlitiny jsou méně časté. Make-up může být nanášen po léčbě normálně, ale je třeba dbát na to, aby po aplikaci botulotoxinu nebylo místo vpichu masírováno. Ve vzácných případech se může u pacienta vyskytnout dočasná slabost okolních svalů, dočasný povis obočí nebo očního víčka či bolesti hlavy.

Zdroj: Použití botoxu v medicíně

Poradna

V naší poradně s názvem STEM CELLS BOTU INTENSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sabina.

Zdravím, znáte někdo Stem Cells Botu Intense? dle popisu to je "sérum s kmenovými buňkami na hluboké mimické vrásky", četla jsem o tom samou chválu, ale známe to, máte s tím někdo zkušenosti? Vrásky mám opravdu hluboké a ráda bych se jich zbavila. Díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Z medicínského hlediska je možné hluboké mimické vrásky redukovat jen pomocí chirurgického liftingu nebo zabráněním mimiky v obličeji pomocí botulotoxinu. Ovšem botox aplikovaný zevně na pokožku nemá prakticky žádný účinek na mimické svalstvo a vrásky nevyhladí. Z osobní zkušenosti doporučuji z těch dvou zmíněných chirurgickou plastickou operaci obličeje, při které se mírně vypne pokožka a tím dojde ke zmírnění hloubky vrásek se zachováním schopnosti přirozeně se usmát. Kdežto u botoxu dojde k ochromení mimických svalů, které atrofují, čímž se prověšují a zabraňují přirozenému úsměvu, který při botoxu vypadá spíše jako šklebení. Úsměv a výraz v obličeji se změní po obou zákrocích, ale u botoxu je to více ošklivé a nápadnější.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Stem Cells Botu Intense

Botox na kontaktní granulom

Kontaktní granulom je obtížně léčitelné onemocnění hrtanu. Botulotoxin, který se aplikuje do bočních svalů krku, má u tohoto onemocnění velmi pozitivní účinky.

Zdroj: Použití botoxu v medicíně

Diskuze

V diskuzi ANTIBIOTIKA FUROLIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simona.

Zdravím, komentáře jsem si přečetla až dnes 2 dny před skončením užívání Furolinu. Nevěděla jsem, co se se mnou děje.Na zanet močového měchýře pomohl hned po prvním prášku, úleva a bez krve.. po 2 dnech pocity na zvracení, nic co by se nedalo zvládnout, další 2 dny šílená bolest hlavy, problémy s dýcháním, které mám už třetí den, nevolnost, závratě, zimnice, teplota - To vše po 5 dnech užívání.. přestávám brát,když tu čtu ty komplikace co ještě můžou nastat.. léky mají pomoct, ne ublizovat:(

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Romca.

Mám uplne to same :( Mocak me uz sice neboli, ale ty vedlejsi ucinky... Neda se to vydrzet. Nemuzu ani chodit a kdyz se zvednu, letim hned na zachod zvracet. To vse po peti tabletkach....

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Botox na artritidu

Jako další možné využití botoxu se jeví využití jeho účinků ke snížení bolesti artritidy v rameni, koleni či kyčli. Aplikace malých dávek botoxu do specifických svalů blokuje chemické signály, které způsobují omezení pohyblivosti svalů. Některé studie potvrzují slibné výsledky, kdy došlo ke zmírnění bolesti artritidy. Ale nebylo stoprocentně potvrzeno, zda za to může opravdu jen botox. Tyto výzkumy stále pokračují, ale jsou zde i ověřené možnosti léčby, které zahrnují cvičení, snížení váhy a medikamentózní léčbu.

Zdroj: Použití botoxu v medicíně

Poradna

V naší poradně s názvem TRAZODONI HYDROCHLORIDUM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina.

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat jestli se po tomto léku nepřibývá a nemá vliv na pokožku.Též, bych chtěla vědět jak dlouho se musí brát.Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Trazodon je antidepresivum. Používá se k léčbě velké depresivní poruchy, úzkostných poruch a potíží se spánkem. Lék se užívá dlouhodobě ústy. Trazodon má své vedlejší účinky zejména v prvních týdnech léčby. Mezi ně však nepatří ani přibývání na váze ani vliv na položku. Běžné vedlejší účinky jsou sucho v ústech, pocit na omdlení, zvracení a bolest hlavy. Závažnější vedlejší účinky mohou zahrnovat sebevraždu, mánii, nepravidelnou srdeční frekvenci a patologicky prodlouženou erekci u mužů. Trazodon má také sedativní účinky.
Trazodon se používá od roku 1981 a patří mezi nejčastěji předepisovaná antidepresiva.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Trazodoni hydrochloridum

Botox

Botox byl prvním lékem využívajícím botulotoxin, mezi nejnovější produkty patří Dysport, Myobloc a Xeomin. Výrobky se od sebe liší zejména v dávkování, takže nedochází k záměně jednotlivých produktů.

Zdroj: Injekce botoxu

Diskuze

V diskuzi DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata.

Ahoj,
právě jsem zasadila túje cca 50 cm vysoké v řadě po 30 cm od sebe. Máte někdo zkušenosti, zda mezi ně mohu zatím zasadit letničky ať to je trochu pestřejší, nebo jsou túje agresivní na další rostliny. Jak daleko od zeleninové zahrádky je mohu mít, aby úroda aspoň nějaká byla ?
Dík všem za odpověď.
Renata

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martina.

Myslíte si že učinky tohoto jsou vždy pozitivní a že nemužou vyvolat vedlejší učinky

Zdroj: diskuze Dotaz

Výsledky léčby botoxem

Injekce botulotoxinu začíná fungovat několik dní po ukončení léčby. V závislosti na problému léčby může účinek trvat 3 až 12 měsíců. Chcete-li zachovat trvalý efekt, budete muset podstupovat injekce s botulotoxinem v pravidelném intervalu.

Zdroj: Injekce botoxu

Diskuze

V diskuzi FUROLIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Prášky užívám třetí den a zatím žádné nežádoucí účinky.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Draha.

furolin pomůže na zánět ale vedlejši učinky,hnus, beru 5 den mám na 10 dni,návaly na zvraceni,průjem,bolest žaludku,motáni hlavy, trošku pomůže zapijet mlékem a zajidat,nechápu ty vedlejši učinky ,jiná antibiotika mi pomohla bez vedlejšich učinku.nikdy vice nechci radši se budu léčit sama

Zdroj: diskuze Furolin

Botox na léčbu svalových křečí

Botulotoxin je protein, který pomáhá zastavit svalové křeče, proto se aplikuje přímo do svalu. Svalové křeče jsou způsobené chemickými signály odeslanými do svalů z nervů. Tyto signály řídí pohyby svalů a botulotoxin je schopen právě tyto signály blokovat.

Botulotoxin je vyroben z bakterie, která způsobuje otravu jídlem. Vysoká dávka botulotoxinu může být fatální. Dávka v injekci je však tak malá, že pravděpodobně nebude mít žádné nežádoucí účinky. Botulotoxin se bezpečně používá po celou řadu let.

Botulotoxin se velmi často používá při léčbě určitých svalových křečí na obličeji nebo očních víčkách. Injekce se aplikují i u některých očních poruch, zejména pohybových (například líné oko). Botulotoxin je standardní léčbou pro svalové křeče, které způsobují, že hlava a krk jsou taženy jedním směrem.

Vedlejší účinky botulotoxinu

Tyto účinky zahrnují bolestivost v místě vpichu. Pokud místo vpichu bolí, doporučuje se užít paracetamol nebo ibuprofen. Také jsou vhodné i studené obklady.

Nejčastější nežádoucí účinky:

  • slabost ve svalech
  • svalová bolest ovlivňující celé tělo
  • obtíže při polykání
  • červená vyrážka trvající několik dní

Nežádoucí účinky botulotoxinu obvykle rychle odezní.

Zdroj: Použití botoxu v medicíně

Diskuze

V diskuzi VYSAZENI ANTIKONCEPCE U FENY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bilkova.

Dobry den,chci se zeptat,jeden z veterinaru pichal antikonc. Nasi fence kazdy pul rok dva roky,ze vedlejsi ucinky to nema,po precteni vaseho clanku to asi tak neni,Jsme i jine Veterinarky a ta rika,ze je to spatne,ze ji tim ublizujem...tak jsme ji vysadily,Kdy?po kolika mesicich mame cekat harani?dekuji Dada

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milan.

Některé fenky nezačnou hárat již nikdy. U některých to bude trvat kolem třech až pěti měsíců, ale je to velmi individuální. Je zapotřebí, aby fenka vyloučila vpíchnuté hormony a začala produkovat svoje, které vyvolají hárání.

Zdroj: diskuze Vysazeni antikoncepce u feny

Průběh a výsledky léčby botoxem

Váš lékař bude chtít vědět, zda jste během posledních čtyř měsíců nepodstoupili již nějaké injekce botulotoxinu. Jestliže užíváte léky na ředění krve, budete je muset několik dní před aplikací injekce vysadit, aby se snížilo riziko krvácení nebo vzniku podlitin. Lékař se vás bude také ptát, jestli užíváte léky na spaní nebo na alergii.

Zdroj: Injekce botoxu

Poradna

V naší poradně s názvem CONDROSULF A JEHO NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miloslava Irlbeková.

mám užívat lék Condrosulf 800 mg prosím jaké jsou vedlejší účinky a jak je snášen. Bojím se vedlejších účinků.Děkuji za odpovědi.Irlbeková M.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Condrosulf je obvykle dobře snášen, protože obsahuje pouze přírodní látku, která pomáhá udržovat kloubní chrupavky v dobré kondici. Zde jsou možné nežádoucí účinky:
Podobně jako všechny léky, může mít i tento přípravek nežádoucí účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každého.
Velmi vzácné nežádoucí účinky (u méně než 1 z 10 000 nemocných): Velmi vzácně se mohou objevit zažívací potíže (tlak v žaludku, pálení žáhy, nevolnost nebo nucení na zvracení), které obvykle nevedou k přerušení léčby. Alergické reakce (např. kožní vyrážky) se vyskytují též velmi zřídka.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Condrosulf a jeho nežádoucí účinky

Průběh léčby botoxem

Před zákrokem

Přestože většina lidí snáší dobře aplikaci injekční stříkačkou, možná budete chtít, aby vaše pleť byla znecitlivěna před tímto zákrokem. Na výběr je několik možností:

  • lékař vám aplikuje znecitlivující lék do kůže pomocí injekce;
  • může vám být předepsán krém, který se aplikuje 60 až 90 minut před zákrokem;
  • může dojít k ochlazení kůže pomocí studeného vzduchu, který působí na pleť po dobu 10 sekund; znecitlivění trvá jen několik sekund.

Během zákroku

Lékař použije tenkou jehlu na aplikaci malého množství botulotoxinu do kůže nebo svalů. Počet potřebných injekcí závisí na mnoha faktorech, včetně rozsahu léčené oblasti. Injekce botoxu se obvykle podává v ordinaci lékaře.

Po zákroku

Hned po zákroku jste schopni normální denní aktivity. Lékař vám sdělí, jakým způsobem se následně máte o svou pleť starat, nedoporučuje se masírování nebo tření, protože to způsobuje, že toxin migruje do jiné oblasti.

Zdroj: Injekce botoxu

Vedlejší účinky

Vedlejší účinky očkování proti chřipce nebývají závažné, většinou jde o zarudnutí a otok v místě vpichu různé velikosti, které většinou samy vymizí, lze také přikládat studené obklady. Dále se vyskytuje pocit únavy či zvýšená teplota. Proto je vhodné v den očkování vyloučit jakoukoli fyzickou námahu a dodržet klidový režim.

Zdroj: Očkování proti chřipce

Milurit a vedlejší účinky

Nežádoucí účinky se objevují zřídka, spíše u pacientů s porušenými renálními nebo hepatálními funkcemi. Milurit se nesmí užívat v těhotenství ani v období kojení.

Zdroj: Milurit

Použití botoxu

Injekce botulotoxinu blokují určité signály z nervů, zejména signály, které jsou propojeny se svalovou činností. Nejběžněji se botox používá k dočasnému uvolnění obličejových svalů, které způsobují vrásky, a to:

  • mezi obočím;
  • pod očima;
  • na čele – vodorovné čáry, které se tvoří pohybem obočí.

Botulotoxin se používá nejen ke kosmetickým účelům pro zlepšení vzhledu, ale také k léčbě některých funkcí těla, například:

  • cervikální dystonie – jedná se o bolestivý stav, který nejčastěji způsobuje svalovou bolest krku; dochází k problémům s otáčením hlavy;
  • povadlé oko – je nejčastěji způsobeno nerovnováhou svalů odpovědných za pohyby oka; to může mít za následek šilhání;
  • svalové kontrakce – jsou podobné dětské mozkové obrně, způsobují stáhnutí svalů směrem k centru;
  • hyperhidróza neboli nadměrné pocení – k tomuto stavu dochází zvýšením tělesné teploty, aniž byste prováděli nějakou činnost, u některých lidí způsobuje doslova řinutí potu z rukou;
  • chronická migréna – pokud trpíte migrénou více než 15 dní v měsíci, injekce botulotoxinu může pomoci se snížením frekvence bolesti hlavy;
  • dysfunkce močového měchýře – injekce botulotoxinu pomáhá se snížením inkontinence, která je způsobena hyperaktivitou močového měchýře.

Zdroj: Injekce botoxu

Využití botulotoxinu

Botulotoxin se používá v kosmetice především na vyhlazování vrásek, ale má pouze dočasný efekt. Dále se dobře uplatňuje při léčbě pocení. Známý je pod označením botox. Nyní se ovšem zjistilo, že jeho podání vyvolává jizvení v intersticiu svalů, takže používání bude do budoucna pravděpodobně omezeno. Jako léčebný prostředek se používá u onemocnění s velmi vysokým svalovým tonusem nebo k léčbě blefarospazmu (nedobrovolné stahy svalstva kolem očí). Je také považován za ideální náplň chemických zbraní, protože bakterie, které tento jed produkují, jsou anaerobní a jed samotný se na vzduchu rychle rozpadá, takže oblast zasažená rozptýlením botulotoxinu do vzduchu bude přibližně po uplynutí jednoho dne opět bezpečná.

Zdroj: Použití botoxu v medicíně

Příbalový leták

Zde můžete vidět příbalový leták léku Prednison 20 mg.

Zdroj: Prednison - vedlejší účinky


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP