Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VHODNÝ DÁREK KE KŘTINÁM

OBSAH

Kniha ke křtinám

První Bible představuje vhodný dárek ke křtinám – můžete ji zakoupit jako tvrdé leporelo s pěknými barevnými ilustracemi a nejoblíbenějšími biblickými příběhy. Dětská bible je knížka, která by měla provázet dětstvím děti věřících i nevěřících rodičů. Rozšiřuje poznání dětí a seznamuje je nenásilně s biblickými příběhy a pojmy. Dětská bible je určena pro zvídavé děti, které už kladou otázky a zajímají se o detaily, ve většině případů obsahuje převyprávěné biblické příběhy doplněné o vysvětlující informace. Děti se tak dozvědí nejen příběh samotný, ale také to, kdo to byli například Egypťané, jak pracovali otroci, k čemu je papyrus, jak vypadal Šalamounův zlatý chrám a podobně.

Dětská bible je také vhodná jako dárek k prvnímu svatému přijímání.

V úvodu knihy je možné napsat věnování a dopsat jméno dárce a obdarovaného, aby se tak kniha stala originálním dárkem s trvalou hodnotou.

Zdroj: Dárek ke křtinám

Diskuze

V diskuzi DÁREK KE KŘTINÁM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta.

Nejlepší dárek, který jsem na křtinách dostala byla video chůvička, která má ještě funkci pro zapnutí ukolébavky. Chůvičku využívám opravdu denně a konečně nemusím mít obavu o tu svou holčičku. Dostala jsem tu od firmy www.jablotron.cloud. Mám jí už rok a půl a nemůžu si jí opravdu vynachválit. Podle mě je to lepší dárek než nějaké zlato na krk.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dárek ke křtinám

Dárek ke křtinám pro holčičku

U holčiček je to jednodušší. Při výběru ideálního dárku ke křtinám se můžete nechat inspirovat symbolikou šperků. Z pochopitelných důvodů je třeba prsten poměrně nepraktickým darem, vybírejte spíše z náušnic, přívěsků, náramků či náhrdelníků. Nejčastěji se příbuzní rozhodují pro náušničky.

První myšlenkou při uvažování o daru ke křtinám je většinou zlatý křížek jako přívěsek na krk. Jde o velmi oblíbený dárek, často se však stane, že ho dítěti koupí už jeho nejbližší. Dalším ideálním dárkem pro malé dívky jsou tedy náušnice. Existují speciální dětské náušnice s pojistkami, které zabrání samovolnému sundání šperku a jsou velmi praktické a dlouhotrvající, takovéto náušnice jsou vhodné pro neposedná děvčátka, která je nemohou tak jednoduše ztratit.

Zdroj: Dárek ke křtinám

Diskuze

V diskuzi ANOPYRIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Soukupová Jaroslav.

Dobrý den,ráda bych věděla ,proč mi v lékárně nechtějí prodat lék anopyrin bez předpisu?Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena Thinová.

Dobrý den,
chtěla bych pro svoji sestru (65 let) zakoupit jako dárek přírodní produkt Bílý slon - Močové cesty. Sestra má problémy s močovými cestami a je zároveň diabetik. Je pro ni tento produkt vhodný? Děkuji.

Zdroj: diskuze Anopyrin

Stříbrná lžička ke křtinám

Stříbrná lžička je vhodným dárkem ke křtu pro miminko. Lžička může mít netradiční tvar. Rukojeť je možné lemovat proužkem a obrázkem, lze na ni nechat vyrýt například monogram nebo křestní jméno i datum narození. Záleží jen na vaší fantazii.

Zdroj: Dárek ke křtinám

Poradna

V naší poradně s názvem WOBENZYM PO OPERACI SRDCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Bočková.

Dobrý den, chtěla bych kamarádovi jako dárek koupit Wobenzym. Je dva týdny po operaci srdce - výměna chlopně. Bohužel nikde nevidím, zda je Wobenzym pro tento druh pacientů vhodný. Děkuji za informaci. Bočková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Wobenzym v tomto případě může pomoci jako podpůrný prostředek při hojení a při posile imunitního systému. V každém případě o záměru užívat Wobenzym musí vědět ošetřující lékař, buď kardiolog nebo praktický lékař. Dávkování v této situaci může být 6 tablet 3 krát denně s délkou léčby alespoň jeden měsíc.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Wobenzym po operaci srdce

Dárek ke křtinám pro chlapce

Chlapcům se dárek vybírá složitěji, protože šperky u chlapců nejsou tak obvyklé. Skvělým a netradičním dárkem pro kluka však může být diamant. Nemusí být osazený ve šperku, může jít o diamant s investičním potenciálem. Takovýto dar je nejen krásným spojením absolutní čistoty křtu a vzácného drahokamu, ale navíc v sobě ukrývá investiční potenciál. Když malý chlapeček vyroste, z diamantu se může stát finanční základ, na kterém bude moci stavět. Z darovaného diamantu se také může stát kamínek, který jednou osadí do zásnubního prstenu své vyvolené. Každopádně však jde o dar s úžasnou symbolikou, která ho bude provázet po celý život.

Zdroj: Dárek ke křtinám

Diskuze

V diskuzi RE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sandraa.

Monika i mě to těší, velmi jsem se bála aby to nedopadlo špatně, ale výsledek fakt skvělý. Hani krásný dárek, i docela hezká vysoká částka :) má si z čeho vybírat.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Monča.

souhlasím, velmi pěkný dárek, člověk si může vybrat co chce, dokonce i několik ošetření, resp. opakované návštěvy.

Zdroj: diskuze Re

Originální dárky ke křtinám

Křtiny jsou takovou malou oslavou, nebojte se tedy darovat dar, který dotyčnou slavnostní chvíli ještě více podtrhne, jedná se především o delikatesní koše, které jsou pro takové události jako stvořené. Také šperk je ideální kombinací všech tří kategorií dárků. Nejenže je to cenný dar často s investiční hodnotou, ale pokud vyberete například přívěsek ve tvaru křížku, může jít navíc o dar se symbolem víry. Na většinu šperků můžete nechat vygravírovat osobní přání, jméno či datum, může to tedy být zároveň upomínkový předmět.

Zdroj: Dárek ke křtinám

Diskuze

V diskuzi PEELING se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lejina.

Dívala jsem se na ty balíčky k vánocům. Dobrý tip na dárek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Berta.

Taky jsem jejich stránky zkoukla i když coffee scrub od nich znám. Objednala jsem si hned vánoční balíček.

Zdroj: diskuze Peeling

Přání ke křtinám

Přání ke křtinám můžete ozvláštnit drahokamem. Můžete si pohrát se symbolikou drahokamů. Každý drahokam něco znamená, před něčím ochraňuje. Některé drahokamy jsou přiřazené určitým měsícům, pokud dítěti věnujete drahokam měsíce, ve kterém se narodilo, potom může nosit svůj drahokam narození.

Jaká poselství můžete drahokamem vyjádřit:

  • smaragd – dávám ti inspiraci, přeji ti štěstí, věrnost a bezvýhradnou lásku
  • akvamarín – do života ti dávám odvahu a rozvahu
  • diamant – jsi čistý a neposkvrněný, ať je stejně průzračný i tvůj život
  • rubín – ať máš celý život hodně energie a rovnováhy, běž za svým štěstím
  • safír – přeji ti moudrost, ať jsi vždy sám sebou
  • opál – chci tě chránit, aby se ti na cestě životem nestalo nic zlého
  • topaz – ať vždy dosáhneš toho, co si přeješ, a najdeš lásku

Pokud máte básnický sklon, je vhodné i ručně psané přání, které je originálním dárkem.

Zdroj: Dárek ke křtinám

Diskuze

V diskuzi MANDEVILLA ŽLUTÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Magda.

Naposled jsem ji kupovala jako dárek v Hornbachu před dvěma lety.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdeňka Dermová.

Růžovou velkokvětou, červenou a bílou mám chtěla bych žlutou, vyměnila bych zmladeček, kdyby někdo měl...

Zdroj: diskuze Mandevilla žlutá

Dárek pro kamarádku k 18. narozeninám

Kamarádka je plnoletá a ty přemýšlíš o dárku? Zkus si vybrat z níže uvedených tipů...

Voňavý dárek

Projdi se svou kamarádkou různé drogerie a zastavte se u regálu s vůněmi. Jistě mezi nimi najde nějakou, která jí hodně voní, ale momentálně si ji nemůže koupit. Tip na dárek máš tedy jasný. V dnešní nabídce parfémů zcela jistě najdeš vůně s přijatelnou cenou.

Kosmetická taštička

V dnešní době a v každé drogerii už seženeš krásné kosmetické předměty přímo v nějakých pěkných taštičkách nebo v hezké dekorativní krabici. Zkus koupit kamarádce sadu, která bude obsahovat sprchový gel a tělové mléko s vůní toho, co má ráda. Nebo se poohlédni po malé kosmetické taštičce, v níž se bude ukrývat třeba řasenka a tužka na oči. Tyto sady mají tu výhodu, že nestojí až tak moc (samozřejmě, jak které).

Zdroj: Dárek pro kamarádku

Poradna

V naší poradně s názvem MEDVĚDÍ ČESNEK - PĚSTOVÁNÍ A ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marian Metela.

Dobrý den,četl s,že česnek není moc vhodný při dně,ale nevím jak je to s medvědím česnekem,kolik obsahuje purinu a jestli je vhodný,prý je výborný antioxydant,děkuji za odp..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Někteří zastánci česneku prohlašují, že česnek pomáhá léčit artritidu a dnu, ale není k dispozici žádný vědecký důkaz, který by dokazoval tato tvrzení. Třebaže česnek nemusí skutečně léčit dnu, tak určitě nebude zhoršovat tento stav. Není známo, že česnek způsobuje zánět, který je primárním viníkem komplikací těch, kteří trpí artritidou a jejími různými formami, jako je dna. A jak je to s puriny? 100 gramů česneku obsahuje 17 miligramů purinů. Česnek tedy patří mezi potraviny s nízkým obsahem purinů a vzhledem k tomu, že česnek používáme k dochucení pokrmu a zkontumuje se jen malé množství, tak jeho použití nijak neovlivňuje průběh dny. S medvědím česnekem je to podobné. Bez obav ho použijte, i když se léčíte se dnou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Česnek medvědí

Dárek ke křtinám od kmotra

Křtiny jsou velmi starým náboženským obřadem, kterým se člověk přijímal do určité církve, tedy ne jen římskokatolické. A když je dnes v naší zemi naprostá většina nevěřících, stává se křest určitým obřadem přijetí malého človíčka do společnosti. Proto můžete obdržet pozvání na křest dítěte i od lidí, od kterých byste to nečekali.

Svátost křtu je základem křesťanského života. Tento obřad otvírá dítěti dveře do života ve víře a dává mu možnost se později v životě účastnit dalších důležitých obřadů a svátostí. Křest slouží k očištění od prvotního hříchu, jde také o začlenění nového věřícího do společenství církve. Je to nádherný a nesmírně významný svátek pro všechny věřící, protože jde o začátek života v Bohu a s Bohem. Původ slova „křest“ je v češtině zřejmý – má velmi blízko ke Kristovi. Hodně se podobá židovskému svátku Tvilah, který je také očistným rituálem ve vodě a používá se při konvertování na židovskou víru. Tvilah se však během života opakuje, zatímco křest je jen jeden. Za zakladatele svátosti křtu považujeme Jana Křtitele. První křty byly zřejmě realizovány ponořením do vody, později se zredukovaly jen na pokropení hlavy. Prý to bylo proto, že se ze začátku křtili převážně dospělí, později spíše děti, i když ponoření do vody se praktikovalo ještě v 16. století. Katolická církev se dodnes snaží o to, aby byl křest výjimečným a neopomenutelným obřadem plným víry a křesťanské lásky.

Na křtiny se stejně jako na svatbu nechodí bez dárečku. Co ale darovat šestiměsíčnímu dítěti? Mělo by to být něco hodnotného, něco, co bude dítěti po celý život připomínat tento významný den, ale mělo by to být zároveň i dětské. V Itálii, kde je křtěné prakticky každé dítě, patří mezi nejoblíbenější tipy na dárky ke křtinám velice dekorativní stříbrné dětské rámečky a dětská alba na fotografie, nebo různé ikony a obrázky s křesťanskými motivy ze dřeva a stříbra.

Vybrat dárek ke křtinám může dát pořádně zabrat. Dárky ke křtinám bychom však mohli rozdělit do tří základních kategorií:

  • Hodnotné dary: dárky, které mají vysokou hodnotu. Může jít třeba přímo o peníze či různé termínované účty a spoření. Mimo ty jsou to ale nejčastěji šperky či investiční diamanty.
  • Dary víry: dárky, které reprezentují náboženství a jeho důležitou roli v životě dítěte. Často jsou to různá vydání Bible, biblické příběhy pro děti, modlitbičky, růžence, křížky na stěnu, hračky na motivy různých biblických postav a podobně.
  • Vzpomínkové dary: předměty, které mají především připomínat den křtu nebo osobu, která dar věnovala. Může jít o ručně vyrobené deky, vyšívané dečky, oblečení se jménem dítěte, zarámované obrázky a jiné osobní dary. Kreativní duše mohou napsat například básničku nebo složit píseň.

U křtu můžete být jako host, ale i jako kmotr. Ten je pověřen několika funkcemi, ale co máte jako kmotr dítěti darovat? Na dárku je dobré se domluvit s rodiči, protože dárek patří miminku (ale pozor, křtiny mohou mít i dospělí lidé!). Vhodná je nějaká vkladní knížka s určitým základním vkladem, který ale nemusí být významně veliký. Dalším dárkem by mohl být nějaký řetízek na krk, pokud jde o chlapce, u děvčat to mohou být i zlaté náušnice. Doplňkem řetízku by měl být zlatý křížek nebo medailon, či zlatý peníz. Pokud to bude medailon, měl by mít jeho vzor nějaký vztah ke jménu miminka, pokud je to možné, jinak lze volit neutrálního Krista, sv. Václava a podobně. Je pravdou, že být kmotrem je veliká čest, takže dárek má člověku připomínat po celý život jeho dětství, i když si na křest ani nepamatuje.

Pokud jsme hosty, je vhodný malý dárek. Samozřejmě nás může napadnout také vkladní knížka s menším vkladem, ale kdyby to napadlo vícero lidí, mělo by dítě více různých vkladních knížek, což by mu působilo problémy. S tím se tedy raději poraďte třeba s kmotrem nebo rodiči, aby se peníze nedělily.

Dárek do kolébky nebo ke křtinám je dárkem pro novorozené děťátko, nepleťte si ho s dárkem pro novopečenou maminku, který je dárkem pro matku, ne pro dítě.

Zdroj: Dárek ke křtinám

Diskuze

V diskuzi DOBRÉ NEHTY VITAMÍN DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel GABČA.

Jasný dárek pro ségru na vánoce jsou kosticky Colafit. Kamarádka je zkoušela a byla moc spokojená.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dobré nehty vitamín diskuze

Mince ke křtu

Marně si lámete hlavu, co darovat novorozenému dítěti, aby to byl dárek na památku? Anebo byste rádi věnovali hodnotný a symbolický dárek děvčátku či chlapci k jeho narozeninám nebo k jiné významné příležitosti? Pak si určitě přejete, aby to byl dárek krásný a jedinečný. Nejlépe dárek ze zlata či stříbra s trvalou uměleckou i finanční hodnotou. Mezi takové dárky patří samozřejmě šperky, ale mohou to být například i zlaté či stříbrné pamětní mince a medaile.

Zvyk darovat peníz pochází již z počátku 16. století. Mince a medaile měly závěsná ouška a nosila je nejdříve šlechta, později i bohatí kupci a měšťané. V pozdější době měly mince již jinou funkci. Sloužily jako mince vínkové, které dostával novokřtěnec od svých kmotrů do peřinky. Jednalo se většinou o drobnější mince od grošíku až po čtvrttolarové mince. Děvčata tyto mince nosila zavěšena na krku mezi korály nebo českými granáty, někdy též u růžence. Mládenci nosili vínkové peníze na řetízku u hodinek. V 19. století pominul zvyk darovat minci ke křtu. Církev u nás zavedla speciální křestní medaile a také byly raženy medaile na první biřmování.

V současnosti u nás stoupá počet křtěných dětí a také roste obliba zlatých mincí darovaných při příležitosti narození dítěte či jeho křtu. Zlaté dukáty naši předkové dávali dětem do kolébky, aby jim přinesly zdraví, štěstí a blahobyt. A tato krásná tradice pokračuje i ve 21. století. Věnovat dítěti můžete i stříbrný tolar.

Dítěti můžete darovat i stříbrný nebo zlatý medailon se symboly štěstí. Je to krásný dárek, který bude neustále připomínat významnou událost, jakou je právě narození dítěte. A také bude neustálou připomínkou toho, kdo novorozeňátko obdaroval, mohou to být například prarodiče, příbuzní, kmotr či kmotra, rodinní přátelé. I v dospělosti se člověku při doteku s medailonem vybaví vzpomínka na babičku. Oblíbené jsou také stříbrné medaile zobrazující znamení zvěrokruhu. Krásným dárkem jsou rovněž stříbrné pamětní medaile s dětskými motivy.

Zdroj: Dárek ke křtinám

Dárek pro kamarádku k 30. narozeninám

Třicátiny si zaslouží pořádnou oslavu. Tak do toho!

Kvalitní šumivé víno

Jak jinak zahájit oslavu narozenin a potěšit svou nejlepší kamarádku než sklenicí kvalitního šumivého vína a miskou plnou čerstvých jahod. Pro luxusní přátelství to pak musí být jedině luxusní víno. Italské šumivé víno Ca´di Rajo BE LUX Spumante Brut je elegantní, intenzivní, svěží a vhodné právě pro jedinečné okamžiky. Chuť nabízí intenzivní lipové aroma spolu s tóny žlutého ovoce, citrusů, kůrky pečiva a zeleného pepře.

Zde jsou další tipy dárků podle založení kamarádky.

Zdroj: Dárek pro kamarádku

Diskuze

V diskuzi BOTOXOVÉ VÝPLNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Valinka.

Jako vánoční dárek jsem od přítele dostala ošetření na estetickou kliniku dermastar. Chtěla bych si nechat vyplnít botoxem vrásky. Má někdo zkušenost?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Botoxové výplně

Dárek pro kamarádku k 16. narozeninám

16. narozeniny stojí za to, tak ať si to kámoška užije...

Laky pro krásné drápky

Přijde tvoje kamarádka do školy skoro pokaždé s jinou barvou nehtů? Pořiď jí tedy nějakou sadu laků na nehty. Dnešní výběr značek a barev je skutečně obrovský, takže stačí zjistit její oblíbené barvy a máš vyhráno.

Stojánek na náušnice

Má tvoje kamarádka hodně náušnic a chce je mít přehledně vystavené, aby je nemusela zdlouhavě hledat? Pak sáhni po praktickém stojánku, na který můžete připevnit až 48 náušnic. Na netu stojí kolem 49 Kč.

Svíčka

Kup jí svíčku nebo pěkný svícínek na čajovou svíčku. Bude se jí večer hezky poslouchat muzika.

Zdroj: Dárek pro kamarádku

Dárek pro kamarádku k 13. narozeninám

Dárků pro takové slečny je celá řada...

Přátelství

Určitě máš se svou kamarádkou spoustu fotek. Zajdi proto do papírnictví, pořiď si nějaký pěkný rámeček a do něj umísti vás dvě. Fotografii máš určitě v digitální podobě. Nech ji proto vyvolat v nějaké fotosběrně, nebo si ji můžeš vytisknout doma na fotopapír.

Malý méďa

Kup kamarádce malého medvídka (nebo jakékoliv jiné zvířátko) na kroužku. Může si ho připnout na školní batoh, nějakou tašku nebo ho mít třeba i na klíčích.

Ozdob ji

Víš, že tvoje kamarádka přímo zbožňuje náušnice a jinou bižuterii? Pořiď jí proto nějakou pěknou sadu, která bude například obsahovat náušnice, náramek a něco na krk.

Zdroj: Dárek pro kamarádku

Hrnek pro kamarádku

Hrnek pro kamarádku může být originální. Vyberte třeba tento:

Měnící se hrnek

Jedinečné hrnky, které ve správný moment odhalí svou pravou tvář. Zdánlivě tradiční hrnky jsou výjimečné svými motivy, které se mění po nalití horkého nápoje. Během chvíle zahřátý hrnek vtipně změní význam textu či odhalí skrytý obrázek, aby po vychladnutí opět skrýval svou identitu. Měnící se hrnky mívají objem 310 ml.

Nebo tento. Je jen na tobě, jaký si z nepřeberné nabídky vybereš.

Dárek pro kamarádku DIY

Mezi snadné DIY (do it yourself = udělej si sám) dárky patří sůl do koupele. Pokud ji provoníte pomerančem a bergamotem, darujete uvolňující kombinaci pro zlepšení nálady. Zde naleznete další tipy na DIY dárky.

Zdroj: Dárek pro kamarádku

Dámské kalhotky Superman

Kalhotky Superman jsou vyrobeny z kvalitního materiálu v kombinaci bavlny a polyesteru. Kalhotky jsou bezešvé a jsou dostupné v několika barvách. Tyto kalhotky jsou vyhledávány především velmi mladými slečnami, čímž se stávají vhodným námětem na velmi originální dárek.

Zde můžete vidět kalhotky Superman.

Zde je cena kalhotek Superman.

Zdroj: Oblíbené kalhotky

Dárek pro kamarádku k 17. narozeninám

Sedmnácté narozeniny kámošky jsou tady a ty nevíš, co jí dát? Tady najdeš několik tipů...

Kniha

Ne každá dívka ráda čte, ale pokud ano, nejdřív musíš znát její čtenářský vkus, aby ses trefila. Mnoho děvčat v současné době čte typy knih, jako je Stmívání či Škola noci, pokud je má tvá kamarádka ráda, nemusíš váhat.

Plyšák do mikrovlnky

Plyšák do mikrovlnky vypadá jako plyšák, jen je o něco těžší, a když ho dáš na 2 minuty do mikrovlnky, tak další 2 hodiny krásně hřeje a pomáhá například při menstruačních bolestech nebo klasických bolestech břicha. Navíc většina z nich krásně voní, protože jsou napuštěni bylinkami. Plyšáků do mikrovlnky je celá řada od ovcí až po berušky. Najdeš je například v prodejnách a e-shopech Albi.

Klíčenka

Vhodná je originální klíčenka dle zaměření a vkusu kámošky.

CD

Daruj CD s hudbou nebo originální film, tvoje kámoška ti bude vděčná.

Zdroj: Dárek pro kamarádku

Antistresový hrášek

Přívěsek antistresový hrášek si můžete připevnit na klíče a je to i zaručený tip na skvělý dárek. Nikoho neurazí a udělá radost. Zabaví ruce při každé nudné schůzce, ve škole nebo při čekání na autobus. Hrášky, které se nacházejí uvnitř lusku, znovu a znovu zapadají zpět do lusku a nikdy nevypadnou. V každém lusku jsou tři hrášky. Lusk i hrášky se nabízejí v různých barvách. Takto vypadá antistresový hrášek.

Zde je cena antistresového hrášku.

Zdroj: Pomocníci proti stresu


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP