Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VITAMÍNY NA VLASY A PLEŤ

OBSAH

Vitamíny a minerály pro zdravé vlasy

Vitamíny podporují tvorbu zdravého mazu na pokožce hlavy. Vitamín C a vitamín E pomáhají krevnímu oběhu pokožky hlavy a obnovují vlhkost vlasů. B-komplex, měď, chrom a železo zabraňují vypadávání vlasů, pomáhají udržovat barvu vlasů. Vápník a hořčík podporují jejich zdravý růst. Zinek spolupracuje s vitamínem A, jejich přičiněním jsou vlasy zdravé a netrpí vysoušením.

Zdroj: Nejlepší vitamíny pro pleť a vlasy

Diskuze

V diskuzi VITAMÍNY NA VLASY DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

Já používám přípravek od Biodicolu je to Long. Vlasy mají to co potřebují a já mám hned větší sebevědomí :-)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vitamíny na vlasy diskuze

Řešení

V současnosti je asi nejjednodušším řešením k dosažení a udržení zdravého vlasového růstu, barvy a dokonalého vzhledu užívání nejrůznějších kondicionérů, olejů, šamponů a stylingových přípravků, v nichž jsou výše uvedené vitamíny obsaženy.

Zdroj: Nejlepší vitamíny a bylinky pro vlasy

Diskuze

V diskuzi VITAMÍNY PROTI PADÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

V šestinedělí mi začaly hrozně padat vlasy. Moje vlasy byly snad úplně všude jen né na hlavě. Pořád jsem čekala že to samo přejde až jsem o vlasy málem přišla úplně. Na doporučení kamarádky jsem si koupila Reneva neo a musím říct že jsem to měla udělat už dávno. Vlasy přestaly padat a já jsem šťastná že je zase vše ok.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vitamíny proti padání vlasů

Meruňkový olej na pleť

Olej získávaný z jader meruňky patří mezi absolutně nejluxusnější kosmetické oleje vhodné pro každý typ pleti. Má zvláčňující, čisticí, výživné a regenerační účinky. Pleť je po ošetření jemná a vitální. Je vhodný také k masážím obličeje. Výborné výsledky dosahuje při použití ve formě zábalů (na vlasy, ruce). Olej je nedráždivý, je tedy možné ho použít i na velmi citlivou pleť. Je vynikající také k ošetření ekzémů, akné a po spáleninách.

Zdroj: Meruňkový olej

Poradna

V naší poradně s názvem PŘÍRODNÍ KOSMETIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenča.

A přímo jaká přírodní kosmetika je dobrá? Která se vám osvědčila?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

U mě je to kokosový olej na pleť i vlasy a na pokožku těla pak panenský olivový olej.

Zdroj: diskuze Nejlepší přírodní kosmetika diskuze

Poškozené nehty

Chemoterapie má samozřejmě vliv i na kvalitu nehtů, jsou slabší, pomaleji rostou, po několika měsících si můžete povšimnout většího poškození (důvodem často bývá i stres během léčby). Není se čeho obávat, protože nehty se vrátí do původního stavu. Doporučuje se péče o nehty, jejich hydratace a ochrana před chemikáliemi, raději nepoužívejte lak na nehty. Během léčby se mohou na nehtech objevovat jinak zbarvená nebo nadzvednutá nehtová lůžka. Užívejte stejné vitamíny, které jsou užitečné pro růst vlasů, protože mají stejný účinek i na nehty.

Zdroj: Vlasy, pleť a nehty při rakovině

Diskuze

V diskuzi VITAMÍNY A MINERÁLY PRO VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

B komplex je pro vlasy základ. Ale mně kromě vymenovných dost pomohly i omega 3 mastné kyseliny.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vitamíny a minerály pro vlasy

Vitamíny a minerály pro pleť

Vitamín A

Vitamín A je nezbytný pro udržení pružné pleti. Zabraňuje vysoušení pleti, vráskám a stárnutí kůže. Nedostatek tohoto vitamínu se může projevovat šupinatěním, svěděním a pupínky na kůži. Vitamín A lze nalézt v mase, mléku, sýrech, vejcích, špenátu, mrkvi, dýni a brokolici.

Vitamín B

Z vitamínů skupiny B-komplex můžeme jako nejdůležitější látku pro zdravou kůži uvést biotin. Vitamín B je obsažen v banánech, vejcích, ovesných vločkách a rýži, je rozpustný ve vodě.

Vitamín C

Vitamín C posiluje pokožku, je nezbytný pro zachování pružnosti pleti. S věkem a stárnutím kůže je potřeba více tohoto vitamínu, jeho nedostatek zvyšuje tvorbu vrásek a způsobuje nezdravé zbarvení kůže. Je obsažen v brokolici, kapustě, zelí, jahodách a ananasu.

Vitamín E

Obnovuje vlhkost pokožky a zpomaluje stárnutí kožních buněk. Velké množství vitamínu E obsahují rostlinné oleje, listová zelenina a ořechy.

Minerály

Železo zajišťuje transport kyslíku v krvi, to znamená, že ovlivňuje i jeho „dodávku“ vlasům a pokožce. Hořčík pomáhá vstřebávat vitamíny a minerály. Zinek zabraňuje ochabnutí pokožky a tvorbě vrásek.

Zdroj: Nejlepší vitamíny pro pleť a vlasy

Diskuze

V diskuzi KOLAGEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Vsechny pripravky na plet a snad i vlasy obsahuji kolagen. Jeho vyhoda je v tom, ze pusobi relativne rychle a prvni ucinky jsou znatelne na nechtech. ;-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jajka.

Podle meho nazoru jsou pro plet, vlasy a nechty nejlepsi omega-3-kyseliny, pusobi dlouhodobe. J.

Zdroj: diskuze Re: kolagen

Péče o mastnou pleť

Příčinou mastné pleti bývá přílišné množství tuků v potravě, nadměrná aktivita mazových žláz, hormonální nerovnováha nebo velmi teplé počasí. Abyste se zbavili mastnoty své pleti, konzumujte více syrové zeleniny, ovoce a vitamíny skupiny B. K ošetření pleti používejte mírně stahující a tonizující přípravky. Pleťové vody by měly být bez alkoholu. Při ošetřování pleti dejte pozor, abyste pleť úplně nezbavili přirozené mazové vrstvy, poté by totiž mazové žlázy produkovaly ještě více mazu.

Zdroj: Péče o pleť

Diskuze

V diskuzi PROBLEMATICKÁ PLEŤ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarka.

Péče o pleť je komplikovaná. A to i proto, že jednou může být mastná a za pár let suchá. Člověka, který se o ní poctivě stará, odličuje se, čistí, natírá a někdy pomůže třeba výživným přípravkem jako je například Viaderm, pleť zaručeně odmění :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Problematická pleť

Vitamíny na růst vlasů

Vitamíny na vlasy DonnaHAIR představují unikátní přípravek proti padání vlasů, jenž rovněž podporuje jejich růst. Přípravek DonnaHAIR kombinuje účinné vitamíny a látky, které mají pozitivní vliv na výživu vlasů a pokožky, podporují látkovou výměnu a růst vlasů. Přípravek mohou užívat lidé, kteří chtějí mít silnější nebo delší vlasy, ale primárně je určen těm, kterým vlasy vypadávají a nové nerostou. Minerály a látky obsažené ve vitamínech DonnaHAIR zpevňují vlasovou kůži a zlepšují prokrvení cibulek vlasů, čímž podporují růst nových vlasů a zamezují jejich vypadávání.

Vlasy a pokožka potřebují zejména vitamín B, z něhož vlasy čerpají prvky potřebné pro svůj zdravý růst a díky kterému se pokožka vyhlazuje. Ovšem nelze zapomenout ani na vitamíny A a C, jež napomáhají k silnějším a delším vlasům. V současné době můžeme vybírat z velkého množství rozpustných vitamínů, které se obvykle užívají orálně a vyživují tak tělo a vlasy hlavně „zevnitř‟. Není ale nutné omezovat se pouze na tento příjem vitamínů. Na vlasy perfektně působí i šťáva z brambor, která se vstřebá do vlasů i při použití „zvenku‟.

Zdroj: Jak podpořit růst vlasů

Diskuze

V diskuzi DUKANOVA DIETA A PADANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena ruzickova.

dukanovo dietu se snazim udrzovat jiz 4mesice zacali mi padat vlasy muze to byt tou dietou nebo mi chybi vitaminy nebo neco jineho poradte alca

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dukanova dieta a padani vlasu

Kyselina pantotenová

Tato kyselina je ve vodě rozpustný vitamín, který se účastní metabolismu všech živin v těle. Všechny B komplexy vitaminů, zejména vitamin B3 (niacin), vitamin B5 (kyselina pantotenová) a vitamin B6 (pyridoxin), posilují vlasy a pokožku. Regulují tvorbu kožního mazu a umožňují důležité metabolické procesy ve vlasových koříncích. Tyto vitaminy zabraňují zánětu a udržují zdravou pokožku hlavy. Potraviny, které obsahují tyto vitaminy je droždí, maso, žloutky, ořechy, luštěniny a olej z pšeničných klíčků. Tyto potraviny jsou cennými dodavateli vitaminu B.

Zdroj: Výživa pro zdravé vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem PÉČE O MASTNOU PLEŤ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den,
už třetí den používám kosmetiku nourifusion a musím říst, že moje pleť je teď pružnější a hebčí, ale vyskákaly mi popínky..nevím, jestli se teď moje pleť čistí a nebo mi prostě nevyhovuje...mám jí dále používat ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ahoj Marie, napiš mi sem co všechno na svou pleť používáš, jak dlouho to používáš a jak dlouho máš pupínky. Taky ty pupínky více popiš, zdali je to jako akné, nebo jako vyrážka či ekzém. Klidně to vyfoť, dej to na ulozto.cz a hoď sem pak odkaz na svou fotku. Uvidíme co se s tím dá dělat.

Zdroj: diskuze Péče o mastnou pleť

MSM (Methylsulfonylmethan)

MSM je látka obsahující organicky vázanou síru, která působí na zpevnění vazů a šlach, potlačení zánětu a bolesti a na regeneraci a relaxaci svalů. MSM je založeno na bázi keratinových úrovní, které zdokonalují vaše vlasy, jejich barvu, texturu, sílu a tempo růstu. Je k dispozici ve formě tablet a prášků.

Zdroj: Nejlepší vitamíny a bylinky pro vlasy

Péče o pleť

Klíčem ke zdravé kůži, pleti je náležitá péče v každém věku, zdravý životní styl a vyvážená strava. Chcete-li chránit svou pokožku před oxidačním stresem, měli byste konzumovat a pravidelně doplňovat vitamíny A, C a E, které neutralizují volné radikály a chrání kožní buňky před škodlivými vlivy. Vitamín C podporuje také strukturu a funkci pojivové tkáně. Ovoce a zelenina jsou důležité pro příjem karotenoidů a flavonoidů, které rovněž bojují proti volným radikálům, stejně jako koenzym Q10. Vitamíny B, zejména niacin a biotin, jsou považovány za „vitamíny krásy“, protože mají pozitivní účinek na metabolismus kůže. Vitamín B5 stimuluje produkci pigmentů, které nejen dělají pleť krásnější, ale mohou také snížit škodlivé účinky záření. Minerály, jako je vápník, hořčík a fosfor, aktivují metabolismus, a tím podporují tvorbu kožních buněk. Ze stopových prvků se k ochraně pokožky doporučují obzvláště měď, zinek a hořčík.

Zdroj: Vitamíny pro zdravou pokožku

Diskuze

V diskuzi VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Misa.

Uz jsem doporucovala v jine diskuzi, dobre jsou vitaminy Dermax, na zlepseni kvality vlasu, nehti a pokozky. Ze by pomahal kofein o tom jsem nikdy neslysela a dost o tom pochybuju.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: vlasy

Lopuch

Lopuch je další rostlinou bohatou na živiny. Právě tyto živiny jsou vhodným přírodním zdrojem pro zdraví vašich vlasů. Smíchejte sušený kořen lopuchu s vodou a vmasírujte jej do pokožky hlavy. Pokud chcete ještě silnější směs, kupte si čistý lopuchový olej, kterým si pravidelně masírujte vlasy a pokožku hlavy. Je známé také využití lopuchu k odstranění toxinů z organismu.

Zdroj: Nejlepší vitamíny a bylinky pro vlasy

Vitamín C

Vitamín C je rovněž nezbytný pro zdraví vašich vlasů, neboť dokáže omlazovat buňky a zvýšit pevnost kůže a oběh vlasových folikul. Vitamín C je k dostání v potravinových doplňcích nebo jej lze přijímat ve vhodné stravě, vyskytuje se v zelených paprikách, jahodách, melounu a ananasu. Vysoké množství tohoto vitamínu obsahuje Indický angrešt v prášku, prášek smíchejte s vodou, dokud nevznikne pasta, tu pak nanášejte na vlasy a pokožku vlasů dvakrát týdně. Tuto pastu používejte pro hloubkové ošetření a péči o vlasy.

Zdroj: Nejlepší vitamíny a bylinky pro vlasy

Rajčatová maska

Připravte si pyré z čerstvých rajčat, naneste na pleť. Rajčata mají stahující účinek na póry a odstraňují nečistoty.

Zdroj: Přírodní péče o mastnou pleť

Přeslička

Přeslička je bylinka s vysokým obsahem minerálů oxidu křemičitého. Oxid křemičitý přispívá ke zlepšení pružnosti kůže, stimuluje vlasové folikuly. Masírujte hlavu olejem z přesličky, nebo tuto bylinu přidejte do svého jídelníčku. Přeslička se hodí do pečených pokrmů a do salátů.

Zdroj: Nejlepší vitamíny a bylinky pro vlasy

Jak používat pleťové oleje

Pleťové oleje jsou výbornou alternativou denních nebo nočních krémů a v podstatě dokážou krémy zcela nahradit. Můžeme si tak být jistí, že pleť zbytečně nezanášíme různými přídavnými syntetickými látkami a pleť má 100% výživu přírodního původu. Oleje se nanášejí na dobře vyčištěnou pleť ráno nebo večer. Několik kapek olejíčku rozehřejte v dlaních a pak naneste jemným přítlakem na obličej. Neroztírejte, jen jemně vklepejte. Pokud máte pocit mastné pleti, chvilku nechejte olejíček působit a pak na obličej přiložte například papírový kapesníček, který přebytečný olej odsaje. Nezapomeňte si sepnout vlasy, aby se vám neumastily.

Pleťové oleje zpomalují proces stárnutí pokožky, působí proti tvorbě vrásek, udržují pleť vláčnou a pružnou, zvyšují regenerační schopnost pleti, udržují hydratační schopnost pleti, chrání pleť před škodlivými účinky vnějšího prostředí, velmi rychle se vstřebávají, nezanechávají pocit mastnoty, jsou vhodné pro všechny typy pleti, velmi dobře působí i na problematickou a citlivou pleť.

Zdroj: Přírodní péče o pleť

Změny na kůži

Během léčby rakoviny může u mnoha lidí dojít ke změnám na kůži. Kůže bývá sušší, citlivější, může dojít k odlišnému zbarvení. Tyto změny nejsou tak rychlé jako u vlasů a nehtů. Nezapomeňte se však o svou pokožku dobře starat. Pokud je vaše pleť suchá nebo jiná než před léčbou, je čas na pečlivé hýčkání novými prostředky. Vyhýbejte se však nešetrným složkám různých kosmetických přípravků, například exfoliačním chemikáliím. Vyhledávejte prostředky poskytující potřebné živiny pro poškozenou kůži. V průběhu léčby si můžete nechat zkontrolovat i pokožku hlavy (kožní skvrny). Lékař nebo dermatolog vám může zkontrolovat podezřelé výrůstky, které byly dříve ukryty pod vlasy. Doporučí vám krémy a ošetřující přípravky, které vám pomohou pečovat o vlasy, nehty a pokožku během nemoci a její léčby, ale i po jejich skončení. Vždy byste měli myslet na své nehty, vlasy a kůži, pokud o ně nepečujete, odrazí se to na jejich vzhledu.

Zdroj: Vlasy, pleť a nehty při rakovině


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP