Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VITAMÍNY NA ZLEPŠENÍ PLETI

OBSAH

Zlepšení pleti

Mnoha škodlivým účinkům se lze vyhnout. Cigaretový kouř uvolňuje do buněk škodlivé toxiny. Alkohol je neurotoxin, který způsobuje, že organismus musí snížit tvorbu buněk. Škodlivé látky, metabolické poruchy a poruchy buněčného zásobování způsobují nevzhledné léze. Nevyvážená strava a tuk nemají vliv jen na hmotnost, ale také na rovnováhu vlhkosti pokožky. Rovněž relaxační opalování může vypadat jako bezproblémové, ale pro kůži to znamená zátěž. Sluneční paprsky UVA a UVB pronikají hluboko do vrstev kůže a mohou způsobit poškození buněk.

Zdroj: Vitamíny pro zdravou pokožku

Poradna

V naší poradně s názvem KOSMETYKA UPLNE VYBELENI PLETI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga .

mam zajem o vas pridukt na vybeleni pleti jak si je mam objednat. dekuji P horvathova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Bělící krémy se dají objednat tady: www.krasa.cz/pigment…

Zdroj: diskuze Kosmetyka uplne vybeleni pleti

Vitamín E

Vitamín E stimuluje regeneraci buněk a buněčných membrán. Obsahuje velké množství volných radikálů, které zabraňují poškození kůže vlivy životního prostředí, a regeneruje poškození pleti. Vitamín E je obsažen v olejích, ořeších, listové zelenině a avokádu. Velmi účinnou výživnou pleťovou masku, která vyhladí vaši pokožku, si můžete připravit z avokáda. Rozmačkejte ¼ avokáda tak, aby vznikla hustá kaše, tu pak naneste na obličej a nechejte působit po dobu 20 minut, poté ji opláchněte teplou vodou.

Zdroj: Vitamíny pro nápravu pleti

Poradna

V naší poradně s názvem CO JE EXFOLIACE PLETI? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Terka.

Můžete mi prosím někdo popsat co je exfoliace pleti a jestli si to můžu udělat sama doma? Slyšela jsem, že se s tím prý vyrovnávají vrásky na obličeji. Je topravda? Předem děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Co je exfoliace pleti? Exfoliace pleti je chemický pleťový peeling. Jeho působení spočívá v nanášení kyseliny glykolové na ošetřovanou pokožku. Tím, jak kyselina glykolová působí, dochází k tak zvané exfoliaci pleti - odstraní se povrchové buňky kůže a to téměř až na živou tkáň!!! Pak následuje proces hojení, kdy se odstraněné buňky přirozeně nahradí novými. Proces přestavby pleti se na venek projevuje zčervenáním, které vybledne do 2 dnů po aplikaci kyseliny glykolové. Během této doby se mohou na ošetřených místech objevit také drobné puchýřky, stroupky, šupinatění nebo jemné olupování pokožky. Všechny tyto projevy většinou vymizí do 5 dnů. Pleť má po zhojení viditelně lepší srukturu a dochází k postupnému vyhlazení vrásek. Pleť je vyrovnaná, jemnější, hydratovaná a odstraňují se i předchozí projevy akné a některých pigmentových skvrn. Domácí exfoliace pleti kyselinou glykolovou nebo i kyselinou mandlovou nemohu doporučit, protože při nesprávné aplikaci může dojít k neodstranitelnému popálení pokožky a vzniku rozsáhlých svráštělých jizev. Určitě chymický peeling svěřte do rukou odborníků v některém z kosmetických salonů. Obvykle se chemický peeling provádí pět krát po sobě. Mezi jednotlivými aplikacemi je přestávka jeden týden na zhojení pleti. Celá pětinásobná procedura v dnešních cenách vyjde na 5000 Kč. Obvykle bývá exfoliace pleti doplněna ještě injekcemi botulotoxinu, aby se prodloužil efekt vyrovnané pleti. Je-li exfoliace pleti provedena správně a dostatečně intenzivně, tak pak výsledky v některých případech bývají skutečně překvapivé. Lze zde dosáhnout vizuálního omlazení pleti až o několik let.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co je exfoliace pleti?

Závěr k exfoliaci pleti

Celá pětinásobná procedura v dnešních cenách vyjde na 5000 Kč. Obvykle bývá exfoliace pleti doplněna ještě injekcemi botulotoxinu, aby se prodloužil efekt vyrovnané pleti. Je-li exfoliace pleti provedena správně a dostatečně intenzivně, tak pak výsledky v některých případech bývají skutečně překvapivé. Lze zde dosáhnout vizuálního omlazení pleti až o několik let.

Zdroj: Co je exfoliace pleti?

Diskuze

V diskuzi DOMACI PLETOVA MASKA PRO OKAMZITE VYPNUTI PLETI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Kdo mi poradí pleťovou masku doma vyrobenou pro vypnutí pleti . Díky za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena.

Já používám na okamžité vypnutí pleti a vyhlazení vrásek masku z vaječného bílku, citrónu a špetky soli. Připravuju si ji tak, že oddělím vaječný bílek z jednoho vajíčka do misky, k němu přes sítko naleju lžičku citrónové šťávy, přidám špetku soli a dobře rozmíchám. Pak si to prsty nanesu na obličej a nechám působit. Tím, jak to postupně působí, tak to schne a na kůži se z toho tvoří stahující se tenký film, který kůži dokonale vypne a vyhladí.

Zdroj: diskuze Domaci pletova maska pro okamzite vypnuti pleti

Vitamín A

Vitamín A reguluje tvorbu kožního mazu, který má za úkol řídit rovnováhu vlhkosti pokožky. Nadměrný přísun mazu způsobuje akné, ucpává póry, stárnoucí a suché pokožce však prospívá. Vitamín A najdete v těchto potravinách: maso, špenát, mrkev, sladké brambory a banány. Abyste dodali své pleti vitamín A takzvaně přímo, doporučujeme banánovou masku. Vytvořte kaši z ¼ banánu a naneste ji na obličej. Banánovou masku nechte působit po dobu 15 minut a následně ji smyjte studenou vodou.

Zdroj: Vitamíny pro nápravu pleti

Poradna

V naší poradně s názvem NA ČERNE PIGMENTY MASTIČKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena.

porat temi jak se mám zbavit černých fleku na obličejí

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Heleno, černé flíčky se dají dobře a rychle zakrýt pudrem nebo makeupem. Zajděte do drogérky, kupte si tam Dermacol krycí pudr nebo krém v odstínu vaší pleti a pak to s ním zakryjte. Trvale se dají různé barevné odlišnosti pleti odstranit například laserem a nebo přípravky na bělení kůže. Více o přírodním bělení pleti je napsáno zde: www.ceskenemoci.cz/s…

Zdroj: diskuze Na černe pigmenty mastička

Vitamíny a minerály pro pleť

Vitamín A

Vitamín A je nezbytný pro udržení pružné pleti. Zabraňuje vysoušení pleti, vráskám a stárnutí kůže. Nedostatek tohoto vitamínu se může projevovat šupinatěním, svěděním a pupínky na kůži. Vitamín A lze nalézt v mase, mléku, sýrech, vejcích, špenátu, mrkvi, dýni a brokolici.

Vitamín B

Z vitamínů skupiny B-komplex můžeme jako nejdůležitější látku pro zdravou kůži uvést biotin. Vitamín B je obsažen v banánech, vejcích, ovesných vločkách a rýži, je rozpustný ve vodě.

Vitamín C

Vitamín C posiluje pokožku, je nezbytný pro zachování pružnosti pleti. S věkem a stárnutím kůže je potřeba více tohoto vitamínu, jeho nedostatek zvyšuje tvorbu vrásek a způsobuje nezdravé zbarvení kůže. Je obsažen v brokolici, kapustě, zelí, jahodách a ananasu.

Vitamín E

Obnovuje vlhkost pokožky a zpomaluje stárnutí kožních buněk. Velké množství vitamínu E obsahují rostlinné oleje, listová zelenina a ořechy.

Minerály

Železo zajišťuje transport kyslíku v krvi, to znamená, že ovlivňuje i jeho „dodávku“ vlasům a pokožce. Hořčík pomáhá vstřebávat vitamíny a minerály. Zinek zabraňuje ochabnutí pokožky a tvorbě vrásek.

Zdroj: Nejlepší vitamíny pro pleť a vlasy

Diskuze

V diskuzi POMŮŽE ZBAVIT AKNÉ A VRASKÁM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Žanna.


Metoda Youngface je založena na pružné léčebně omlazovací masaži a je přirozeným způsobem obnovy zdraví a krásy pleti obličeje. Využívá vlastních regeneračních schopností pokožky.
Metoda Zoungface pleti umožňuje regresi biologického věku. Tato metoda působí jako "spouštěc" přirozených pochodů, vlastních pletí o 10-20 let mladší a tím oddaluje proces stárnutí.
Metoda působí podpůrně a obnovuje tonus svalstva obličeje, vyhlazuje i hloubkové vrstvy pleti a dociluje dlouhotrvajícího liftingového efektu.

Výrazný liftingový efekt:

-vyhlazení vrásek
-zlepšení pružnosti pleti a jejího napětí
-zpevnění kontur obličeje a krku

Výhody metody:

- bez chirurgických zákroku
- bez aplikace injekcí a použití přístrojů
- bez vedlejších nežádoucích účinku
- viditelný a rychle dosažený výsledek

Trvání procedury:

- seanse Youngface se provádějí 4 dny za sebou
- jedna seanse travá 1 hodiinu a 20 minut
- jeden cyklus Youngface oddálí proces stárnutí o 5-7 let

moje číslo 608647080

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pomůže zbavit akné a vraskám

Vitamín C

Vitamín C zvyšuje produkci kolagenu a brání oxidaci tkání, takže se dá zjednodušeně říci, že omezuje tvorbu vrásek. Denní dávka tohoto vitamínu je nezbytnou podmínkou zdravé kůže. Vitamín C čistí a změkčuje pokožku. Je rozpustný ve vodě. Významnými potravinovými zdroji vitamínu C jsou citrusové plody, brokolice, růžičková kapusta a rajčata.

K ošetření pleti můžeme v tomto případě použít například ovocnou kůru. K vyhlazení pleti jsou vhodné nakrájené plátky citrusových plodů. Nechte je na obličej působit po dobu 15 minut, pak opláchněte. Tímto způsobem byste měli postupovat každý druhý den, jedině tak bude vaše pokožka vypadat mladistvě, čistě a zdravě. Výsledky jsou viditelné během krátké doby a nemají žádné nežádoucí účinky, což se nedá říct o některých lékařských zákrocích.

Zdroj: Vitamíny pro nápravu pleti

Poradna

V naší poradně s názvem ČERVENÁ PLEŤ Z NEDOSTATKU ŽELEZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Melania.

Neviete prosím, či možem mať červenú pleť z nedostatku železa? Jedná sa hlavne pred menzesom. Ď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nedostatek železa způsobuje naopak vybledlou pleť, takže u vás bude příčina asi v menstruaci. V období blížící se menstruace má mnoho žen problémy s pletí. U některých se objevuje akné, u jiných zas podráždění na pokožce, suchost pleti a u vás zas červenání pleti. Jestli vás to moc obtěžuje, tak běžte v době, kdy je to dobře vidět, ke svému gynekologovi a prodiskutujte s ním možnosti zmírnění těchto potíží.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červená pleť z nedostatku železa

Péče o pleť

Klíčem ke zdravé kůži, pleti je náležitá péče v každém věku, zdravý životní styl a vyvážená strava. Chcete-li chránit svou pokožku před oxidačním stresem, měli byste konzumovat a pravidelně doplňovat vitamíny A, C a E, které neutralizují volné radikály a chrání kožní buňky před škodlivými vlivy. Vitamín C podporuje také strukturu a funkci pojivové tkáně. Ovoce a zelenina jsou důležité pro příjem karotenoidů a flavonoidů, které rovněž bojují proti volným radikálům, stejně jako koenzym Q10. Vitamíny B, zejména niacin a biotin, jsou považovány za „vitamíny krásy“, protože mají pozitivní účinek na metabolismus kůže. Vitamín B5 stimuluje produkci pigmentů, které nejen dělají pleť krásnější, ale mohou také snížit škodlivé účinky záření. Minerály, jako je vápník, hořčík a fosfor, aktivují metabolismus, a tím podporují tvorbu kožních buněk. Ze stopových prvků se k ochraně pokožky doporučují obzvláště měď, zinek a hořčík.

Zdroj: Vitamíny pro zdravou pokožku

Poradna

V naší poradně s názvem AKNE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mariana.

dobri den mna bi zaujimalo naco su dobre praski vitamin b kombi

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vitamíny řady B, tak zvaný b-komplex, jsou určeny především na podporu mozkové činnosti. Některé vitamíny z řady B mohou podpořit nárůst svalové hmoty, což vede také k názoru, že po vitamínu B se tloustne. Některé vitamíny z řady B mohou příznivě působit i proti akné, ale jiné ho naopak zase vyvolávají. Například v tomto článku je podrobně rozepsáno, jak je to s vitamíny B a akné: www.zdravi-lecba.cz/…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak zničit akné

Poškození nebo ochrana

Ochrana tohoto citlivého orgánu (kůže) je mnohem náročnější, protože následky jsou rychle viditelné. Kožní buňky se regenerují samy, ale postupně dochází k uvolnění pojivových tkání, čímž vnikají právě nevzhledné vrásky v problémových oblastech, jako jsou koutky, oči, obličej, ústa, krk a hruď (u žen). Pokud je narušen obsah vlhkosti kůže, může dojít k suché, „šedé“ nebo mastné pleti. Ucpané póry se přeměňují na nevzhledné pupínky. Nedostatečné zásobování buněk může způsobit zarudnutí pleti nebo vznik šupinatých skvrn. Pleť stárne rychleji než lidé, které chrání. Pokud se však budete o svou kůži starat dle doporučení, můžete prodloužit její zdraví a krásu.

Zdroj: Vitamíny pro zdravou pokožku

Poradna

V naší poradně s názvem PRADAXA A A VITAMÍNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobry den. Užívám Pradaxa 150 mg. Mohu k ní brát vitamíny
Třeba C. CalMag.Omega 3.Magne B 6. Děkuji za odpověď. Hana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vitamín C ani vitamin B6 nijak neovlivňují účinky léku Pradaxa.
Užívání dávek Pradaxy a uhličitanu vápenatého nebo magnézia příliš blízko u sebe může narušit absorpci Pradaxy a snížit její účinnost. Abyste předešla nebo minimalizovala tuto interakci, měla byste Pradaxu užívat nejméně dvě hodiny před těmito dvěma látkami.
Před použitím omega-3 polynenasycených mastných kyselin spolu s Pradaxou se poraďte se svým lékařem, protože rybí olej a další produkty obsahující omega-3 mastné kyseliny mohou občas zvýšit riziko krvácení, pokud jsou kombinovány s jinými léky, které mohou také způsobit krvácení, jako je Pradaxa. Při užívání Pradaxy a omega 3 se musíte kontrolovat a musíte okamžitě vyhledat lékařskou pomoc, pokud se u vás vyskytne:
- neobvyklé krvácení nebo modřiny nebo pokud máte jiné příznaky krvácení, jako jsou závratě;
- motání hlavy;
- červená nebo černá dehtová stolice;
- vykašlávání nebo zvracení čerstvé nebo sražené krve, která vypadá jako mletá káva;
- silná bolest hlavy;
- slabost.

Je důležité, abyste informovala svého lékaře o všech dalších lécích, které užíváte, včetně vitamínů a bylin. Nepřestávejte užívat žádné léky bez předchozího rozhovoru s lékařem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pradaxa a a vitamíny

Co je exfoliace pleti?

Exfoliace pleti je chemický pleťový peeling. Jeho působení spočívá v nanášení kyseliny glykolové na ošetřovanou pokožku. Tím, jak kyselina glykolová působí, dochází k tak zvané exfoliaci pleti - odstraní se povrchové buňky kůže a to téměř až na živou tkáň!!! Pak následuje proces hojení, kdy se odstraněné buňky přirozeně nahradí novými. Proces přestavby pleti se na venek projevuje zčervenáním, které vybledne do 2 dnů po aplikaci kyseliny glykolové. Během této doby se mohou na ošetřených místech objevit také drobné puchýřky, stroupky, šupinatění nebo jemné olupování pokožky. Všechny tyto projevy většinou vymizí do 5 dnů.

Zdroj: Co je exfoliace pleti?

Poradna

V naší poradně s názvem VIDEO ČIŠTĚNÍ SUCHÉ PLETI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

chci se zeptat,jaká masáž obličeje,je nejlepší púro zralou plet.A jaký je vhodný pletový krém na zralou,suchou plet.Děkuji .Maruška.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den Marie. Na zralou suchou pleť je nejlepší krém s obsahem Koenzymu Q10, který zbržďuje další stárnutí pleti a omezuje prohlubující se vrásky. Krém naneste na pleť a krouživými pohyby prstů ho rozmasírujte od nosu směrem k okrajům obličeje. Pro domácí čištění suché pleti je vhodné postupovat podle návodu, který popisujeme v tomto článku: www.zdravi-lecba.cz/…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Video čištění suché pleti

Objevování nových věcí

Objevování nových věcí je důležité, umožní nahradit kouření novými, zdravými rituály. Sport, wellness, ale také podpora zdraví, pití takových nápojů, jako je zelený čaj, to vše jsou alternativy vhodné pro relaxaci při stresu. Také je vhodný kus dortu nebo čokolády jako malá odměna, která je mnohem méně škodlivá pro zdraví než kouření. Zkuste využít nabízených alternativ, budete volně dýchat, infekce budou méně časté, vnímání chuti se zintenzivní, dojde ke zpomalení stárnutí pleti a zuby zůstanou po čištění bílé.

Zdroj: Vitamíny pro kuřáky

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ PŘÍRODNÍ KOSMETIKA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mery.

A to je na pleti opravdu tak poznat? Vždyť to nemůže být takový rozdíl.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Veronika.

Samozřejmě to jde poznat, chemie neudělá s pletí to co příroda. A co si budeme je to pro pleť přírozenější přírodní produkty.

Zdroj: diskuze Nejlepší přírodní kosmetika diskuze

Barevné kontaktní čočky podle pleti

Správná barva kontaktních čoček záleží také na barvě vlasů a pleti. S barevnými kontaktními čočkami je to podobné, jako u obrouček brýlí, aby vám co nejlépe seděli a ladili s vámi.
 

Zdroj: Jakou barvu kontaktních čoček zvolit

Účinky exfoliace pleti

Pleť má po zhojení viditelně lepší srukturu a dochází k postupnému vyhlazení vrásek. Pleť je vyrovnaná, jemnější, hydratovaná a odstraňují se i předchozí projevy akné a některých pigmentových skvrn. Domácí exfoliace pleti kyselinou glykolovou nebo i kyselinou mandlovou nemohu doporučit, protože při nesprávné aplikaci může dojít k neodstranitelnému popálení pokožky a vzniku rozsáhlých svráštělých jizev. Určitě chemický peeling svěřte do rukou odborníků v některém z kosmetických salonů. Obvykle se chemický peeling provádí pět krát po sobě. Mezi jednotlivými aplikacemi je přestávka jeden týden na zhojení pleti.

Zdroj: Co je exfoliace pleti?

Křečové žíly

Ocet je velmi vhodný při léčbě křečových žil, protože snižuje a zmírňuje výskyt a bolestivost otoků.

Zdroj: Ocet na čištění pleti

Vitamíny a minerály pro zdravé vlasy

Vitamíny podporují tvorbu zdravého mazu na pokožce hlavy. Vitamín C a vitamín E pomáhají krevnímu oběhu pokožky hlavy a obnovují vlhkost vlasů. B-komplex, měď, chrom a železo zabraňují vypadávání vlasů, pomáhají udržovat barvu vlasů. Vápník a hořčík podporují jejich zdravý růst. Zinek spolupracuje s vitamínem A, jejich přičiněním jsou vlasy zdravé a netrpí vysoušením.

Zdroj: Nejlepší vitamíny pro pleť a vlasy

Tipy pro kuřáky:

  • Ochrana je největší, když přestanete kouřit.
  • Objevte další relaxační techniky.
  • Odměňte se za to, že nekouříte.

Zdroj: Vitamíny pro kuřáky

Omlazovač pleti

Smíchejte šťávu z cibule a ocet a potřete jí stařecké skvrny. Výsledky se dostaví za několik týdnů. Tato směs má stejné účinky jako komerční produkty. Zároveň se doporučuje namáčet si do octové vody ruce, chcete-li je mít jemné a nevysušené. Ocet se používá i k čištění kůže, protože má neutrální pH. Zároveň je vhodný pro oplachování obličeje, ale jen ředěný. Nalijte asi ⅛ šálku do vody v umyvadle a opláchněte si obličej, neutírejte se ručníkem, raději nechte vodu s octem zaschnout.

Zdroj: Ocet na čištění pleti


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP