Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VITAMÍNY V HROZNOVÉM VÍNĚ

OBSAH

Vitamíny a minerály pro zdravé vlasy

Vitamíny podporují tvorbu zdravého mazu na pokožce hlavy. Vitamín C a vitamín E pomáhají krevnímu oběhu pokožky hlavy a obnovují vlhkost vlasů. B-komplex, měď, chrom a železo zabraňují vypadávání vlasů, pomáhají udržovat barvu vlasů. Vápník a hořčík podporují jejich zdravý růst. Zinek spolupracuje s vitamínem A, jejich přičiněním jsou vlasy zdravé a netrpí vysoušením.

Zdroj: Nejlepší vitamíny pro pleť a vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem VINO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bretislav.

prosim o dalsi radu.posilam foto.je to na hroznovem vine.co s tim.mooooc dekuji za radu.
Tomek

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Na obrázku je na dřevě vidět puklice švestková. Ovšem už jen jejich mrtvé schránky, takže teď není co likvidovat, protože larvy se vylíhly již na jaře. Proti puklicím lze bojovat prostředky běžně používanými k zimnímu či předjarnímu postřiku, ovšem pokud je tento škůdce na révě více rozšířený, což bývá málokdy. Dobré je v zimě si révu preventivně prohlédnout a posoudit rozšíření puklice. Doporučují se i lepové pásy.
Co se týká provedení zimního či předjarního postřiku obecně, je dobré ho provést kvůli možnému výskytu roztočů, jako je hálčivec révový, případně svilušky. Například se k tomuto účelu hodí Sulka či jiný prostředek na bázi síry nebo na olejové bázi.

Zdroj: diskuze Túje - ošetřování

Tipy pro kuřáky:

  • Ochrana je největší, když přestanete kouřit.
  • Objevte další relaxační techniky.
  • Odměňte se za to, že nekouříte.

Zdroj: Vitamíny pro kuřáky

Diskuze

V diskuzi CHEMICKÉ PŘÍPRAVKY PRO VINNOU RÉVU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Zdravíčko,
existují postřiky (chemikálie / EKO), které jsou kombinované pro více chorob najednou? Např. pro peronosporu a zároveň pro padalí ... nebo musím ošetřovat proti každému zvlášť?
Pokud musím ošetřovat zvlášť, jaké nechat prodlevy mezi jednotlivými postřiky?
Dík za odp., Petr

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eduard.

Mám plíseň na hroznovém víně ,poradíte jaký postřik,mám ho u pergoly,tak vápno být nemůže,dá se ještě zachránit.
A na listech jsou takové puchýře,co je to prosím za nemoc
Dekuji

Zdroj: diskuze Chemické přípravky pro vinnou révu

Nejdůležitější živiny:

  • vitamín A
  • vitamín C
  • vitamín E
  • selen
  • zinek
  • karotenoidy

Zdroj: Vitamíny pro kuřáky

Diskuze

V diskuzi PLÍSEŇ NA HROZNOVÉM VÍNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Dolínek.

Dobrý den,
mám druhý rok ve skleníku sazeničku bílého a modrého skleníkového hrozna.
Dnes jsem kontroloval skleník a zaléval zbývající saláty a objevil jsem na větvích hroz.vína nějakou bílou plíseň.
Prosím o radu čím postříkat.Skleník i v tomto ročním počasí dost větráme,je z akrylátu.
V loňském roce jsme nic podobného nepozorovali.
Děkuji za odpověď.
Jiří Dolínek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel V. Žitek.

Na hroznu bílého vína ve skleníku se objevil šedivý povlak.Předpokládám, že se jedná o nějakou plíseň. Poradí mi někdo, čím bych měl hrozny ošetřit? Děkuji.

Zdroj: diskuze Plíseň na hroznovém víně

Srnčí kostky na víně

Ingredience:

  • 15 dkg kořenové zeleniny
  • 2 dl červeného vína
  • 2 lžičky směsi koření: „Divočina“
  • 5 dkg cibule
  • 700 g srnčí kýty
  • Instantní jíška
  • Olej
  • Sůl
  • Vývar

Postup přípravy:

Nejprve si omyjeme maso a pak ho nakrájíme na kostičky. Připravíme si cibuli, oloupeme ji a najemno nakrájíme. Pak je na řadě zelenina: celer, mrkev a petržel očistíme a nastrouháme najemno. Na pánvi si rozehřejeme olej, na němž osmahneme dorůžova cibulku. Pak přidáme maso a zprudka jej orestujeme, dokud se maso nezatáhne. Poté k němu přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu. Vše společně dvě minuty opečeme a posypeme kořením „Divočina“, osolíme a podlijeme vínem a připraveným vývarem. Pánvičku přikryjeme pokličkou a maso se zeleninou dusíme na mírném ohni. (Maso se dusí, dokud zcela nezměkne.) Pak na závěr omáčku zahustíme instantní jíškou podle potřeby. K srnčím kostkám na víně se hodí podávat bramborové knedlíky.

Zdroj: Úprava srnčího masa

Poradna

V naší poradně s názvem AKNE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mariana.

dobri den mna bi zaujimalo naco su dobre praski vitamin b kombi

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vitamíny řady B, tak zvaný b-komplex, jsou určeny především na podporu mozkové činnosti. Některé vitamíny z řady B mohou podpořit nárůst svalové hmoty, což vede také k názoru, že po vitamínu B se tloustne. Některé vitamíny z řady B mohou příznivě působit i proti akné, ale jiné ho naopak zase vyvolávají. Například v tomto článku je podrobně rozepsáno, jak je to s vitamíny B a akné: www.zdravi-lecba.cz/…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak zničit akné

Péče o pleť

Klíčem ke zdravé kůži, pleti je náležitá péče v každém věku, zdravý životní styl a vyvážená strava. Chcete-li chránit svou pokožku před oxidačním stresem, měli byste konzumovat a pravidelně doplňovat vitamíny A, C a E, které neutralizují volné radikály a chrání kožní buňky před škodlivými vlivy. Vitamín C podporuje také strukturu a funkci pojivové tkáně. Ovoce a zelenina jsou důležité pro příjem karotenoidů a flavonoidů, které rovněž bojují proti volným radikálům, stejně jako koenzym Q10. Vitamíny B, zejména niacin a biotin, jsou považovány za „vitamíny krásy“, protože mají pozitivní účinek na metabolismus kůže. Vitamín B5 stimuluje produkci pigmentů, které nejen dělají pleť krásnější, ale mohou také snížit škodlivé účinky záření. Minerály, jako je vápník, hořčík a fosfor, aktivují metabolismus, a tím podporují tvorbu kožních buněk. Ze stopových prvků se k ochraně pokožky doporučují obzvláště měď, zinek a hořčík.

Zdroj: Vitamíny pro zdravou pokožku

Poradna

V naší poradně s názvem PRADAXA A A VITAMÍNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobry den. Užívám Pradaxa 150 mg. Mohu k ní brát vitamíny
Třeba C. CalMag.Omega 3.Magne B 6. Děkuji za odpověď. Hana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vitamín C ani vitamin B6 nijak neovlivňují účinky léku Pradaxa.
Užívání dávek Pradaxy a uhličitanu vápenatého nebo magnézia příliš blízko u sebe může narušit absorpci Pradaxy a snížit její účinnost. Abyste předešla nebo minimalizovala tuto interakci, měla byste Pradaxu užívat nejméně dvě hodiny před těmito dvěma látkami.
Před použitím omega-3 polynenasycených mastných kyselin spolu s Pradaxou se poraďte se svým lékařem, protože rybí olej a další produkty obsahující omega-3 mastné kyseliny mohou občas zvýšit riziko krvácení, pokud jsou kombinovány s jinými léky, které mohou také způsobit krvácení, jako je Pradaxa. Při užívání Pradaxy a omega 3 se musíte kontrolovat a musíte okamžitě vyhledat lékařskou pomoc, pokud se u vás vyskytne:
- neobvyklé krvácení nebo modřiny nebo pokud máte jiné příznaky krvácení, jako jsou závratě;
- motání hlavy;
- červená nebo černá dehtová stolice;
- vykašlávání nebo zvracení čerstvé nebo sražené krve, která vypadá jako mletá káva;
- silná bolest hlavy;
- slabost.

Je důležité, abyste informovala svého lékaře o všech dalších lécích, které užíváte, včetně vitamínů a bylin. Nepřestávejte užívat žádné léky bez předchozího rozhovoru s lékařem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pradaxa a a vitamíny

Tipy pro hubnutí s vitamíny

  • Nevymlouvejte se, že nemáte čas, nemusíte chodit každý den do tělocvičny nebo fitcentra. Objevte v každodenním životě přednosti takového pohybu, jako je například chůze, stoupání do schodů atd.
  • Tuk se skrývá i tam, kde byste to nečekali. Vyhněte se skrytým nezdravým tukům, které jsou například v salátových dresincích nebo pečivu. Vyhledávejte potraviny, které mohou být připraveny s nízkým obsahem tuku.
  • Tuky a cukry rychlého občerstvení mohou být často nahrazeny kulinářským uměním. Buďte raději svým vlastním kuchařem a experimentujte s nápaditými recepty.
  • Touha zhubnout vždy zahrnuje možnost zlepšit své stravovací návyky. Dbejte na vyváženou stravu, která obsahuje všechny potřebné vitamíny a živiny.

Nejdůležitějšími živinami jsou vitamín B1, vitamín B6, vitamín B12, niacin, biotin, kyselina listová, vitamín C, vitamín E, vápník, hořčík, železo, selen a zinek.

Zdroj: Vitamíny při hubnutí

Diskuze

V diskuzi FOZOCHA NA VINNÉ RÉVĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mamuska.

co je to fazocha na vine reve jsme se docetli ale potrebuji obrazek predem dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Fozocha na vinné révě

Stres a jídlo

Kvalita potravin má obrovský vliv na to, jak dobře vaše tělo stres snáší. Vitamíny B1, B2, B6 a B12 jsou dobré pro pevné nervy a rovnováhu psychiky. Stres má pak menší šanci, aby vám znepříjemnil život. Během stresových období vaše tělo potřebuje vitamín C a hořčík, jejich nedostatek může vést k trvalým infekcím a napětí. Selen a zinek podporují funkci imunitního a nervového systému. Typicky je stres spojený s nevhodnou stravou. Často se tak stává, pokud se člověk stravuje například v takzvaném rychlém občerstvení, kde strava většinou obsahuje velké množství tuku a jen málo důležitých živin.

Zdroj: Vitamíny na snížení stresu

Diskuze

V diskuzi VITAMINY: B-KOMPLEX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Leník.

Na doporučení doktorky užívám komplex vitamínů BU-MET a kupuju h oradši přes net, protože to vyjde levněji, ndž v lékárně na eshop.farmax.cz

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hm.

a co má bejt, ty spammerko?

Zdroj: diskuze Re: Vitaminy: B-komplex

Kanadské borůvky složení zdravotně důležitých látek

  • antokyanová barviva,
  • myrtillin A a B,
  • organické kyseliny: kyselina citrónová, kyselina jablečná, kyselina jantarová, kyselina mléčná, kyselina šťavelová a pektin,
  • vitaminy A, B a C,
  • látky snižující obsah cukru v krvi (přírodní inzulin).

Zdroj: Kanadské borůvky a zdraví

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA KŮŽE POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den,
prosím o radu, při přelakování nehtů na noze jsem objevila na nehtu skvrnky.
Mám zajít na vyšetření k lékaři, nebo se nejedná o nic vážného?
Děkuji za odpovědˇ.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pro paní Marii. Zřejmě nepůjde o nic vážného a na vině bude jen krevní výron. Ovšem opatrnosti není v tomto ohledu nikdy dost, proto je na místě nechat si to vyšetřit v ordinaci kožního lékaře. Vyšetření je rychlé a hned víte o co jde.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Melanom pod nehtem foto

Hovězí líčka

Hovězí líčka jsou recept na nedělní oběd, který je nejen chutný, ale má i punc něčeho výjimečného. Většina lidí možná zná tento pokrm jen z televizních pořadů. Nyní si můžete pochutnat na tomto výborném jídle i v domácím prostředí a nemusíte vyrážet do drahých restaurací. Doba přípravy je zhruba 2–3 hodiny. Čas strávený chystáním tohoto lahodného pokrmu vám dostatečně vynahradí následný kulinářský zážitek. Zkuste to a uvidíte sami. Nebojte se, že to nezvládnete. Důležité je dodržet pracovní postup a použít ty správné suroviny. Vyberte si dobrého řezníka, u nějž maso koupíte. Na podlévání pak použijte kvalitní stolní víno, které vám nezkazí chuť. Tak pojďme na to, zde je super recept!

Zdroj: Jak dělají hovězí líčka na červeném víně Kluci v akci

Poradna

V naší poradně s názvem INFO-STOLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lázok františek.

Dobrý den - můžete mi poradit prosím-když mám stolici ráno tak se nikdy nevyprázdním do konce vždy tam něco zůstane děkuji vám- nashle a odepište.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na vině je nevhodný režim stravování, kdy se podstatná část stravy konzumuje odpoledne a večer. Když posilíte snídani a oběd a omezíte večeři a mlsání u televize, tak se vše urovná. Pomoci může také, když budete přechodné užívat psyllium, které jde koupit volně v lékárně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Info-stolice


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP