Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VLASOVÉ FOLIKULY

OBSAH

Přeslička

Přeslička je bylinka s vysokým obsahem minerálů oxidu křemičitého. Oxid křemičitý přispívá ke zlepšení pružnosti kůže, stimuluje vlasové folikuly. Masírujte hlavu olejem z přesličky, nebo tuto bylinu přidejte do svého jídelníčku. Přeslička se hodí do pečených pokrmů a do salátů.

Zdroj: Nejlepší vitamíny a bylinky pro vlasy

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ VLASOVÉ ZÁBALY PRO POŠKOZENÉ VLAS DOMÁCÍ RECEPTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Erika.

Ahoj...Mám úplně hrozné vlasy. Strašně husté, suché, polámané konečky, nepoddajné, trochu krepaté. Teď sháním nějaké dobré přírodní domácí recepty na vlasové zábaly. Tak se chci zeptat jaké jsou pro tyto vlasy nejlepší. Nemáte někdo zkušenosti třeba s medem???? Děkuji moc za reakce a odpovědi. ;-)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nejlepší vlasové zábaly pro poškozené vlas domácí recepty

Stimulace růstu vlasových folikul

Efektivní krevní oběh je rozhodující pro silné a zdravé vlasy. Jablečný ocet dokáže stimulovat cirkulaci krve do vlasových folikul. Efektivní cirkulace následně více vyživuje vlasové folikuly, posiluje kořeny a vede ke zdravým vlasům.

Zdroj: Účinky jablečného octa na vlasy

Diskuze

V diskuzi MOJE ZKUŠENOST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stan_258.

Já mohu doporučit jen Nanogen vlasové růstové sérum. Používal jsem také jejich šampón a výsledek splnil mé očekávání. Takhle si představuji fungující přípravek proti vypadávání vlasů.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Moje zkušenost

Jojobový olej jako čistič pokožky hlavy

Mazové žlázy na pokožce hlavy vylučují maz či olej, který má neblahý vliv na hydrataci vlasových folikul. Přebytek mazu na pokožce hlavy může způsobit blokování vlasových folikul, což vede k vypadávání vlasů. Dokonce i míra růstu vlasů může být ovlivněna, pokud jsou vlasové folikuly ucpané mazem. Jojobový olej pomáhá v odstranění mazu z pokožky hlavy, což přispívá ke snížení vypadávání vlasů a jejich lámání.

Zdroj: Jojobový olej pro růst vlasů

Diskuze

V diskuzi PŘÍČINY NADMĚRNÉHO POCENÍ HLAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra.

V poslední době se mi potí hlava, hlavně v zátylku. Mám je jako bych se je osprchovalal. Děje se to poslední dva roky. Nevím co mi je? Je mi 67 let.
V přechodu jsem neměla žádné problémy a ted se bojím jit na večírky. Když se tančí tak za chvíli mám vlasy jako bych se je osprchovala.
Poradte mi. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan.

Trpím pocením hlavy hlavně ve vlasové části. Spotím se i několikrát denně tak, že mám vlasy téměř úplně mokré. Mírně se potím i po těle, v podpaží, záda, břicho.Poradíte???

Zdroj: diskuze Příčiny nadměrného pocení hlavy

Způsob použití

Přípravek se používá vtíráním do vlasové pokožky, přičemž se stimulují vlasové kořínky. Zlepšuje se tak vyživování vlasové pokožky a podporuje její regenerace.

Sérum aplikujte denně, nejprve jemně masírujte pokožku hlavy, poté opláchněte vodou. Po umytí nevystavujte pokožku mrazu.

Dávkování: denně do míst řídnutí vlasů.

Zdroj: Biohar – vlasové sérum

Diskuze

V diskuzi LÉK WARFARIN A CO NEJÍST PŘI JEHO UŽÍVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ela.

Dobrý deň, mamina berie warfarin 5 mg.
Chcela by som sa spýtať či môže jesť kuracie mäso (v akom množstve), hrach, jaternice a paštéty.
A či by si výnimočne mohla dopriať čínske jedlo?

ĎAKUJEM

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ela.

Dobrý večer chcela by som sa vás spýtať, či je možné že pri používaní warfarinu začnú vypadávat vlasy?
Co je vhodné používať proti vypadavaniu vlasov, aby sa to neodporovalo s warfarinom?
Je vhodné použiť napríklad Vlasove hnojivo?
Ďakujem.

Zdroj: diskuze Lék Warfarin a co nejíst při jeho užívání

Vitamín D

Vitamín D má vliv na zdravý růst vlasových folikulů. Stimuluje vlasové folikuly a buňky, které tvoří vlasy. Vitamín D tak snižuje problém s vypadáváním vlasů. Je důležitý pro vývoj zdravých folikulů. Pravidelný příjem vitamínu D může udělat zázraky s vašimi vlasy. Přírodním zdrojem tohoto vitamínu jsou houby, ryby, celá vejce, mléko, losos, tuňák, obiloviny, vepřové maso, hovězí játra.

Dávkování: Doporučená denní dávka vitamínu D je alespoň 1000 IU (International Units = mezinárodní jednotka) denně.

Předávkování a nežádoucí účinky: Vitamín D do sebe dostáváme převážně ze sluníčka a tím se ve skutečnosti předávkovat nelze.

Zdroj: Vitamíny proti padání vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem PALENI VLASOVE POKOZKY LECBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Darina.

pali mne pokozka na hlave nvim co delat je mi 56let nemam zadne vitamini kvuli vaze poradte prosim !

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Darino, v době po klimaktériu je možné, že se rozhází hladina některých hormónů, které mohou vyvolávat pálení pokožky hlavy a proto by to mohl být i Váš případ. Navíc zmiňujete i problémy se svou váhou a vitamíny. Já bych Vám za těchto okolností doporučil, abyste se obrátila na svého gynekologa. Požádejte ho, aby Vám odebral krev a zjistil z ní stav Vaší biochemické hormonální rovnováhy. Podle toho se pak dá nasadit účinná substituční léčba, která případné anomálie vyrovná.

Zdarví Cempírek!

Zdroj: diskuze Paleni vlasove pokozky lecba

Mezoterapie na vlasy

Pro mezoterapii vlasů se používají séra anebo již připravené a namíchané koktejly obsahující potřebné vitamíny, minerální a vzácné prvky, které se injekčně vpraví do střední vrstvy kůže, kde se nachází vlasové folikuly.

Tato metoda:

  • oživuje poškozené vlasy
  • zabraňuje a pomáhá léčit vypadávání vlasů způsobené nemocí (například onemocnění štítné žlázy, chudokrevnost) nebo stresem a podobně
  • zvyšuje cirkulaci krve, prokrvení vlasové pokožky
  • dodává vlasům lesk, pružnost, pevnost
  • zpevňuje a upevňuje vlasový kořínek
  • dodává živiny
  • prevence proti vypadávání vlasů
  • revitalizuje vlasové folikuly
  • výrazně oživuje stávající vlasové folikuly
  • zlepšuje vzhled a výživu vlasů
  • zlepšuje elasticitu a hydrataci pokožky hlavy

Výhody mezoterapie:

  • možnost lokální aplikace
  • bez použití anestetik
  • nízký výskyt vedlejších účinků a alergických reakcí
  • nízké náklady
  • použití jen přírodních látek
  • při použití přístrojové mezoterapie: časová úspora, přesnost dávky a hloubky vpichu, nízká bolestivost, ekonomická úspora díky přesnosti dávkování, celkový komfort klienta i obchodníka

Existuje celá řada používaných přípravků v mezoterpii. Tyto léky jsou schváleny FDA (US Food and Drug Administration). Tyto přípravky jsou nejčastěji extrakty z přírodních bylinných látek. Jejich účinek je dán kombinací látek v daném koktejlu.

Viditelnost výsledků:

  • četnost návštěvy 1x týdně po dobu 5–7 týdnů v závislosti na daném problému
  • výsledek není okamžitý po první návštěvě, ale viditelné výsledky může klient pozorovat během následujících návštěv (méně vypadaných vlasů, více mastná pokožka, rychlejší růst vlasů a tak dále)
  • konečný výsledek může klient pozorovat cca po 3 měsících, kdy vlasy odrostou

Zdroj: Mezoterapie

Poradna

V naší poradně s názvem BEĎARY NA ZADKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Noname.

Dobrý den mám problem na levé pulce pozadí se my udělala tvrdý načervenalý pupínek je asi +- 3cm velky atraštně bolí a sem tam i svědí je citliví na dotek prosím poraďte jak jse toho mam zbavit nebo co by to mohlo byt?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

To je folikulitida - zánět vlasové / chlupové cibulky. Doporučuji umýt mýdlem, vysušit a přelepit náplastí, na kterou před nalepením naneste višněvského balzám. Do 3 dnů se to zatáhne a přestane to bolet. Příčinou většinou bývá zpocení, zapaření a nebo také mechanické dráždění chloupku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Beďary na zadku

Výhody jojobového oleje

  • Použití jojobového oleje při masáži pokožky hlavy může zlepšit krevní oběh. Díky tomu jsou stimulovány vlasové folikuly při růstu vlasů.
  • Jojobový olej má antibakteriální a fungicidní vlastnosti. Jojobový olej může být také použit při péči o zdravou pokožku.
  • Jojobový olej pomáhá při snižování vypadávání vlasů. Častými faktory vypadávání vlasů jsou dermatitida, lupénka a ekzém, které jojobový olej léčí.
  • Jojobový olej je také vynikající vlasový kondicionér, který může být použit při suchých, kudrnatých a nezvladatelných vlasech.
  • Jojobový olej pomáhá utěsnit vlhkost ve vlasech a dodává přirozený lesk a třpyt vlasům. Minimalizuje škody způsobené chemikáliemi a látkami, které vlasy a pokožku znečišťují.

Zdroj: Jojobový olej pro růst vlasů

Diskuze

V diskuzi VYPADÁVÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Dobrý.den chtěla bych poradit.Pálí mě pokožka na hlavě jak kdybyhc měla. Nějaké vředy ale nic nemám mam jenom zarudlou kuží hodně mi vypadávají vlasy i z kořínky. přišla sem ho hodně vlasů. Moje sestra je na tom stejně. Prosím. O radu děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alabud.

Dobrý den, určitě bych zvážila změnu šamponu, nějakou přírodnější variantu - kopřivový nebo konopný šampon. To by vám mohlo pomoci. Spousta šamponů obsahuje spoustu parabenů a silikonů - je možné, že na to můžete mít alergii. Takže určitě změna kosmetiky. A co se týče vypadávání - může to být v důsledku stresu, případně i špatnou pokožkou, jak píšete. Vyzkoušela bych doplňky stravy na podporu kvality vlasů - to se mi osvědčila vždycky dobře kyselina hyaluronová a k posílení vlasových folikul - asi bych zkusila vlasovou vodičku do vlasů, kterou vmasírujete vždy. Ta vlasová vodička posiluje folikuly, takže vlasy nevypadávají, vysvětleno zde: www.reparexshop.cz/b… . Jinak pokud to máte v nějaké akutní fázi, určitě bych okamžitě navštívila odborníka, který vám pomůže.

Zdroj: diskuze Vypadávání vlasů

Pivo - tekutá strava pro vaše vlasy

Většina známých vlasových přípravků dává sice vašim vlasům lesk a sílu, kterou potřebujete, ale každodenní používání těchto přípravků zanechává zbytkové usazeniny na vlasech. Vyhoďte takové produkty a používejte jen ty dobré. Doporučuje se jednou za dva týdny vlasy opláchnout kyselým přípravkem (například jablečným octem), který povede ke zdravým vlasovým folikulům. Jako „kyselý oplach“ však může být použito i pivo, které vyhladí vlasové folikuly a zvýší lesk vašich vlasů.

Otevřete pivo a nalijte ho do vlasů, poté můžete vlasy jemně masírovat, ale po masáži musí být pivo důkladně opláchnuto studenou vodou, protože má svou typickou vůni, kterou byste asi neradi na sobě měli před důležitou schůzkou nebo událostí.

Zdroj: Majonéza a pivo v péči o vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem JINÁ SEBOROICKÁ DERMATITIDA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva.

Dobrý den, já se chci zeptat, mám diagnozu L 218 Jiná seboroická dermatitida.Nemám žádné lupy, ve vlasové pokožcemám červené flíčky velikosti cca.lentilky. Pokožka na hlavě mě pálí,hlavně v prostředí kde se topí. Někdy je to k zbláznění, ztoho zase den dva, celkem v pohodě. Šampony mám ale na lupy. Je to správné? Hlavně jak se zbavit toho pálení. Děkuji I.Ryšánková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ivo, Vaše dosavadní léčba Vaší dermatitidy je zřejmě nevhodná, když míváte pocity pálení. Toto bude způsobeno patrně ucpáním potních kanálků, především proto, že si na pálení stěžujete v čase, kdy jste ve vytopených prostorech. Při léčbě seboroické dermatitidy je třeba zavést komplexní léčbu, to znamená vnitřní i vnější ošetření. Nejprve je třeba se zbavit toxinů v těle a to pomocí detoxikační kůry s pomocí Aloe Vera osvěčený mám přípravek ACTIV Aloe www.activaloe.cz, nebo lze koupit v lekárně. K tomu užívat Betavital 3x denně jednu čajovou lžičku na lačno. Betavital je extrakt z červené řepy s rutinem, betakarotenem a vitamínem C a je volně dostupný v lekárně. A ktomu na podporu dobré funkce ledvin výtažek z česneku a petržele v tabletách, které se berou 3x denně taktéž na lačno před jídlem. Na zevní léčbu bych ve Vašem případě doporučil lék s aktivní látkou Ketokonazol. Jako volně prodejný je šampon Nizoral, který Ketokonazol obsahuje. Tím si myjte své vlasy a při mytí si jemně masírujte vlasovou pokožku. Po vysušení pak do vlasů aplikujte Kapyderm - speciání krém K. Ten Vám pomůže od nepřijemných pocitů pálení a podpoří zhojení podrážděné pokožky.

Souhrn tohto co potřebujete:
- ACTIV Aloe
- Betavital
- Výtažek z česneku a petržele - tablety
- Nizoral
- Kapyderm speciální krém K

Léčba bude trvat dlouho, ale již po 4 týdnech byste měla cítit zlepšení. Do půl roku by měly příznaky vymizet zcela. Buďte proto tedy trpělivá a výsledky se záhy dostaví.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jiná seboroická dermatitida

Jojobový olej pro zdravou pokožku hlavy

V současné době se používá jojobový olej na problémy vlasů a pokožky hlavy. Časté problémy, které jojobový olej léčí jsou suché lupy, vypadávání vlasů, suchost vlasů a roztřepené konečky. Jedná se o běžné problémy, vzhledem k nadměrné expozici chemikálií, znečišťujících látek a produktů na vlasový styling. V takovýchto situacích je řízení a udržování zdravých vlasů docela náročné. Z tohoto důvodu je jojobový olej obvykle považován za jeden z éterických olejů s unikátními vlastnostmi. Jojobový olej je snadno k dispozici na trhu. Jojobový olej pomáhá proti mazu nebo při čištění mazových žláz přítomných na pokožce hlavy. Díky tomu se jojobový olej aplikuje lokálně na postižená místa, protože reguluje úroveň produkce mazu. Nadbytečná produkce mazu může někdy ucpat vlasové folikuly a brání růstu vlasů.

Zdroj: Jojobový olej pro růst vlasů

Diskuze

V diskuzi CO DĚLAT KDYŽ ELEKTRIZUJÍ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Avivaz do vlasu bych si nikdy nedala. Chemikalie jako vysita, ktera nejenze bude dusit vlasove vlakno ale jeste uplne rozhodi, podrazdi a nasledne vyvola nadmernou tvorbu mazu vlasovoe pokozky. Asi to byl vtip.... Na elektrizujici vlasy funguje vyborne ionizacni kartac.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

co s vlasy,které elektrizují ?

Zdroj: diskuze Co dělat když elektrizují vlasy

Vitamín B

Vitamín B posiluje vlasové folikuly, čímž se vlas stává méně náchylný na poškození a vypadávání. Konzumace potravin s obsahem vitamínů skupiny B zvýší růst vlasů, sníží jejich vypadávání i šedivění. Zdrojem tohoto vitamínu jsou kvasnice, maso, sýry, celozrnné obiloviny, ořechy a luštěniny. Vitamín B je rozpustný ve vodě, takže se vám nebude hromadit v těle.

Dávkování: Nejčastěji se užívá vitamín B-komplex, který obsahuje většinu zmiňovaných vitamínů B.

Předávkování a nežádoucí účinky: Vitamínem B se nedá předávkovat, protože je rozpustný ve vodě a jednoduše se z organismu při nadměrném množství vyplaví.

Druhy vitamínů B, které jsou užitečné pro vaše vlasy

Vitamín B5 (kyselina pantotenová) brání šedivění a vypadávání vlasů. Pokud máte nedostatek tohoto vitamínu, vlasové folikuly začnou vypadávat. Některé z dobrých zdrojů vitamínu B5 jsou celozrnné obilniny, kvasnice, vnitřnosti, vaječné žloutky, mléko, arašídy nebo luštěniny.

Doporučená denní dávka: 8 mg.

Vitamín B6 (pyridoxin) pomáhá při prevenci proti vypadávání vlasů. Napomáhá také při tvorbě melaninu, který dodává vlasům barvu. Některé z potravinových zdrojů vitamínu B6 jsou kvasnice, játra, celozrnné obiloviny, zelenina, vnitřnosti a žloutky. Vysoká dávka tohoto vitamínu může způsobit ztrátu citlivosti v rukou a nohou, při jeho užívání je dobré se poradit s lékařem ohledně přesného množství užívání.

Doporučená denní dávka: 1,6–1,8 mg.

Vitamín B9 (kyselina listová) je potřebný pro růst vlasových buněk. Dobrými zdroji vitamínu B9 jsou zelená listová zelenina, luštěniny, játra, drůbež, vejce, obiloviny a citrusové plody.

Zdroj: Vitamíny proti padání vlasů

Diskuze

V diskuzi CO NA KREPATÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Darina.

já bych použila na vlasy něco, co obsahuje olivový a avokádový olej, hydrolyzovaný keratin, hedvábné aminokyseliny, vitamin B5, esenciální mastné kyseliny. tyto látky zlepšují stav vlasů doplněním ztracených proteinů a napravením poškozených míst. Vytváří hladké a silnější vlasové vlákno. Na trhu je dnes řada výrobků. Já vyzkoušela masky a šampony od Aloxxi. Vlasy se změnily k nepoznání.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Co na krepaté vlasy

Vitamín E

Vitamín E je antioxidant. Zvyšuje krevní oběh pokožky hlavy a vytváří nové cévy. Když je krevní oběh pokožky hlavy dobrý, vlasové folikuly pracují, jak mají, a jsou nuceny produkovat více vlasů. Pokud máte navíc dobrý imunitní systém, zajistíte jejich rychlejší růst. Vitamín E má vliv na silné zdravé vlasy. Zdrojem vitamínu E jsou celozrnné produkty, tmavozelená zelenina, luštěniny, olej z pšeničných klíčků, sójových bobů, ořechy.

Dávkování: Požadovaná denní dávka vitamínu E je do 400 IU (International Units = mezinárodní jednotka). Vitamín E může zvyšovat krevní tlak a snižovat srážlivost krve. Pokud tedy trpíte na vysoký krevní tlak, je nutné se poradit s lékařem.

Předávkování a nežádoucí účinky: Nadměrné užívání vysokých dávek vitamínu E zhoršuje vstřebávání vitamínu K se všemi důsledky.

Zdroj: Vitamíny proti padání vlasů

Funkce Laseru

Způsoby a využití laserových terapií se obvykle provádí přímo na vlasových folikulech pomocí elektrického zařízení. Toto zařízení revitalizuje erytrocyty. Lasery pracují tak, že změní adenosintrifosfát (ATP) na adenosin difosfát (ADP). Laser pak vyšle paprsek, který aktivuje rozdíly v metabolismu buněk.
Při laserové terapii se zvýší krevní oběh, díky kterému se dostane na pokožku hlavy více kyslíku a vitamínů. Tyto látky podporují normální činnost buněk. Lasery podporují ve vlasech kvalitu, podporují opětovný růst vlasů a posilují průměr vlasů.
Laser má podobný design jako fén na vlasy. Některé lasery proti vypadávání vlasů se podobají krytce na fén vlasů. Červený paprsek a jednoduchý účinek laserového přístroje funguje tak, že je laserové světlo propuštěno na jednotlivé vlasové folikuly. Přenosné lasery dnes vypadají, jako kartáč na vlasy.

Zdroj: Jak zastavit plešatění

Co je to Vlasové hnojivo

Produkt Maxivitalis Vlasové hnojivo 60 tbl představuje maximální péči o vlasy. Obsahuje pečlivě zvolenou kombinaci látek s komplexním účinkem na stav vlasů. Z recenzí vyplývá spokojenost uživatelek, které na základě svých pozitivních zkušeností doporučují výrobek i ostatním.

Zdroj: Hnojivo na vlasy

Další účinky jojobového oleje na vlasy

Jojobový olej pomáhá kontrolovat tvorbu mazu na pokožce hlavy. Také pomáhá vyrovnat produkci kožního mazu na pokožce hlavy. Jojobový olej pomáhá s podporou zdravého lesku vlasů a s regenerací průtoku mazu z ucpaných pórů. Tímto způsobem se udržuje dokonalé množství oleje na pokožce hlavy.

Jojobový olej zabraňuje a zastavuje vypadávání a řídnutí vlasů. Vypadávání a řídnutí vlasů je často způsobeno blokováním vlasové folikuly, což způsobuje její utlumení. Pokud je mnoho pórů ucpaných, tak to může způsobit horší růst vlasů.

Jojobový olej může rozpustit a odstranit tyto bloky a díky tomu je sníženo vypadávání vlasů. Jojobovým olejem může být léčena i lupénka a dermatitida pokožky. Tyto nemoci také způsobují vypadávání vlasů. Léčba tohoto oleje je založena na jeho proti-plísňových vlastnostech. Také pomáhá stimulovat a podporovat růst nových vlasů, což je způsobeno podporou rozvoje nových vlasových buněk a přispívá ke zlepšení mikro cirkulace pokožky hlavy.

Zdroj: Jojobový olej pro zdravé vlasy

Melatonin na vlasy

Vlasy potřebují kvalitní péči, která by měla vycházet ze zásad zdravého životního stylu a z používání vyhovujících kosmetických prostředků. Strava bohatá na vitaminy, minerály, stopové prvky, aminokyseliny pomáhá růstu zdravých a pevných vlasů a příznivě také ovlivní podrosty vlasů. Kromě toho je potřeba dbát na dostatek spánku a relaxaci. Totiž právě během spánku se v našem organizmu produkuje významný antioxidant – hormon melatonin, jehož přítomnost vědci potvrdili i ve vlasové papile. Účinky melatoninu na vlasové folikuly byly zkoumány řadou klinických studií a zjistilo se, že místně aplikovaný melatonin příznivě ovlivňuje podrosty vlasů a růst růst vlasů u lidí při difuzním nebo androgenetickém vypadávání vlasů (British Journal of Dermatology 2004; 150: 341-345). U 61 % účastníků byly zaznamenány pozitivní výsledky, kdy bylo dosaženo prokazatelné zvýšení hustoty vlasů o 29% až 43% po 3 až 6 měsících používání (měřeno v otevřené studii účinnosti a bezpečnosti (MEL-COS-AS-03) za použití digitální epiluminiscence, Trichoscan). Závěry mnoha výzkumů potvrzují, že melatonin hraje významnou roli v cyklu růstu a fyziologii vlasů, pigmentaci a také chrání buňky keratinocitů před poškozením vlivem UV záření. Tento fakt byl pro vědce natolik přelomový, že vyvinuli sérum s patentovanou formuli na bázi melatoninu, která je nyní dostupná i ČR. ASATEX® sérum obsahuje tři účinné látky: melatonin, Ginkgo biloba a Biotin (vitamin H), které se ve svém účinku vzájemně doplňují. Dochází k prokrvení vlasové pokožky a následné lepší výživě vlasového folikulu a posilují se i vlasové podrosty. Protizánětlivé složky (melatonin a ginkgo biloba) působí proti mikrozánětům ve vlasové pokožce, za jejichž původce se nejčastěji považuje stres, UV záření, životní prostředí, špatná strava, nemoc, atd. Biotin působí jako podpůrný prvek v procesu dělení buněk vlasů a má příznivý vliv na tvorbu keratinu (bílkovina tvořící vlas).

asatex-serum

Zdroj: Patentovaný přípravek s melatoninem zastavuje padání vlasů

Účinky

Masáž vlasové pokožky příznivě působí na kvalitu a růst vlasů, podporuje přísun výživných látek a kyslíku do vlasového folikulu. Mezi hlavní výhody masáží vlasové pokožky patří:

  • zlepšení krevního oběhu a lymfatického systému vlasové pokožky;
  • urychlení metabolické výměny;
  • obnovení psychofyzické rovnováhy vlasové pokožky;
  • uvolnění napětí a stresu;
  • relaxace a navození fyzické a mentální pohody.

Pravidelnou a správně provedenou masáží se výrazně zlepší vitalita vlasové pokožky, která je nezbytná pro povzbuzení růstu vlasů. Vlasy budou hustší, kvalitnější a lesklejší. Účinek masáže vlasové pokožky lze navíc podpořit pomocí vlasového tonika či lotionu. Vlasové vody, tonika nebo lotiony jsou obohaceny o aktivní látky, které řeší specifické problémy vlasů a vlasové pokožky, jako je nadměrné vypadávání vlasů, nadměrná produkce kožního mazu, suché nebo mastné vlasy.

Masáže není vhodné provádět v případě výskytu infekčního onemocnění či horečky, vysokého nebo velmi nízkého krevního tlaku, lokální infekce či zánětu, při nádorových onemocněních, při lupénce nebo při otevřených ranách.

Zdroj: Masáž vlasové pokožky


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP