Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VLIV ALKOHOLU NA SPERMIE

OBSAH

Kosmetický vzhled

Konzumace alkoholu způsobuje zarudnutí očí, protože alkohol mimo jiné rozšiřuje krevní cévy v očích.

Zdroj: Vliv alkoholu na oči

Diskuze

V diskuzi VLIV ALKOHOLU NA TĚLO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, co může znamenat opakovaná silná bolest nohy, spíš lýtko a kotník, velmi často po požití velkého množství alkoholu? Mohou to být ledviny? Jedná se o 45 letého muže, který má s alkoholem problém....
S pozdravem a díky Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamil.

Dobrý den,
pokud problémy s pitím vašeho partnera stále přetrvávají a chcete s tím něco dělat zkuste www.zacitzit.cz

Zdroj: diskuze Vliv alkoholu na tělo

Snížené periferní vidění

Konzumace alkoholu snižuje schopnost periferního vidění. To může vést k pocitům nebo přímo efektu tunelového vidění.

Zdroj: Vliv alkoholu na oči

Poradna

V naší poradně s názvem VÍNO A HUBNUTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Klára.

Ráda bych se zeptala, jestli pitím vína se dá zhubnout? Slyšela jsem, že je dobré víno na hubnutí, je to pravda?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Kláro, víno je zdraví prospěšné, nejvíce to červené a nejvíce pro ženy. Podle výzkumů byl prokázán pozitivní vliv vína na snížení hladiny cholesterolu. Cholesterol se ukládá na stěnách cév a způsobuje jejich zůžení a v takových případech pak může dojít i k infarktu. Cholesterol je spojen se zvýšeným příjmem tuků v naší stravě a může být spojen tedy i s problematikou hubnutí. Víno ale v sobě obsahuje alkohol, který bohužel působí negativně při redukčních dietách. Po alkoholu se tloustne! Tedy i po víně se tloustne. Leda, že by se pilo víno bez alkoholu. Víno bez alkoholu by pak mohlo mít na hubnutí pozitvní vliv.

Zdroj: diskuze Víno a hubnutí

Délka procedury

Jeden cyklus trvá přibližně 6 týdnů, protože se čeká, kdy dozrají vajíčka u ženy. Proces, kdy se odebírají spermie a vajíčka, trvá jeden den a v ten stejný den se vloží spermie do vajíčka pomocí intracytoplazmatické injekce.

Faktory, které ovlivňují výsledek:

  • vlastnosti spermií – aby byl úspěšně ukončený celý proces oplodnění, musí být v ejakulátu přítomna alespoň jedna jediná spermie, která dokáže oplodnit vajíčko;
  • faktory ze strany žen – na oplodnění má ve vysoké míře vliv věk ženy, který ovlivňuje kvalitu ovulace;
  • poškození vajíčka při zákroku – poškození vajíčka může vést k zániku vajíčka.

Lékaři doporučují využít metodu intracytoplazmatické injekce spermie do vajíčka hlavně u mužů, kteří nemají v ejakulátu žádné spermie nebo jsou spermie poškozené. Lékaři dále mužům často doporučují genetické vyšetření před samotným vykonáním ICSI. Po oplodnění, když ještě embryo není vložené do dělohy, se embryo může vyšetřit pomocí PGD (preimplantační genetická diagnostika).

Zdroj: ICSI

Diskuze

V diskuzi KOUPY SPERMIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena.

dobry dne má o zájem koupit spermie

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavel Modlenský.

Na vzduchu spermie umira do nekolika minut, ihned, jak vyschne tekutina, ve ktere spermie plavou. Mozna vas bude zajimat, jak dlouho zije v pochve, v deloze, ve varlatech, ve vode, na kovu nebo v mrazu a tyto informace jsem sepsal v podrobnem clanku zde www.erekce.cz/zivotn…

Zdroj: diskuze Koupy spermie

Co znamená bílý hlen po ovulaci

Hlen je produkován v období ovulace, na začátku a na konci cyklu by měla být pochva suchá a v období ovulace vlhká. Není však důležitá kvantita hlenu, ale jeho kvalita. Ta má vliv na životnost spermií.

Je-li hlen takzvaně plodný, spermie v něm mohou žít až 5 dnů. Nejplodnější hlen je vodnatý a tvoří vlhký kroužek, sušší hlen tvoří spíš protáhlou či hranatější skvrnu.

Není-li vylučována žádný hlen, spermie přežijí jen několik hodin.

Hustý bílý výtok bývá poovulační a jde o fyziologický stav.

Zdroj: Jak vypadá hlen po oplodnění

Pomalá reakce zornice

Alkohol má vliv na rychlost stahování a roztahování zornic. Řidič, který požije alkohol, tak nemůže například svůj zrak přizpůsobit rychle se blížícím světlům protijedoucích aut.

Zdroj: Vliv alkoholu na oči

Poradna

V naší poradně s názvem VLIV ALKOHOLU NA TĚLO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, co může znamenat opakovaná silná bolest nohy, spíš lýtko a kotník, velmi často po požití velkého množství alkoholu? Mohou to být ledviny? Jedná se o 45 letého muže, který má s alkoholem problém....
S pozdravem a díky Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kdyby to bylo od ledvin, tak bude bolest lýtka doprovázena ještě otoky DK. Pokud otoky nejsou, tak to může být cévní onemocnění, například varixy. Doporučuji omezit pití alkoholu a na bolest nohou zkusit lék Mobivenal micro nebo Diohes a masáže koňskou mastí. Určitě by bylo vhodné provést celkové vyšetření na magnetické rezonanci popřípadě CT, aby se rychle našla příčina bolesti a mohla se včas léčit. Takže neodkládat návštěvu lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vliv alkoholu na tělo

Život spermie na vzduchu

Ve vodě, na vzduchu a v chladnějším prostředí je životnost spermií jen několik hodin. Je to z toho důvodu, že na vzduchu ejakulát zhoustne a spermie ztrácejí pohyblivost a odumírají.

Zdroj: Životnost spermií

Snížená kontrastní citlivost

Konzumace velkého množství alkoholu má za následek změnu kontrastní citlivosti čili problém s rozlišením odstínů (nejčastěji odstíny šedé). Snížená kontrastní citlivost je pak příčinou mnohem nebezpečnější jízdy v dešti nebo mlze.

Zdroj: Vliv alkoholu na oči

Diskuze

V diskuzi ZÁVISLOST NA ALKOHOLU DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamil.

nabízíme léčbu závislosti na alkoholu. více na www.zacitzit.cz
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Závislost na alkoholu diskuze

Jak dlouho spermie žijí?

Odpověď závisí na řadě faktorů. Nejdůležitější podmínkou pro jejich životnost je asi prostředí, ve kterém se nacházejí. Na suchém povrchu (ložní prádlo nebo oblečení) spermie žijí pouze do okamžiku vyschnutí spermatu. Ve vodě (teplá koupel) budou spermie žít déle, protože se jim daří v teplém, vlhkém prostředí. Avšak šance, že žena otěhotní při koupeli, je extrémně nízká.

Uvnitř ženského těla může spermie žít až pět dní v závislosti na podmínkách. Pokud máte nechráněný pohlavní styk před ovulací partnerky, pak je zde velká šance, aby otěhotněla.

Zdroj: Mužské sperma

Diskuze

V diskuzi PRO MUŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radka.

Zkoušela jsem dávat doplněk stravy příteli, aby měl vyživené spermie a šlo líp otěhotnět. Zadařilo se nám hodně rychle naštěstí.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pro muže

Rychlost tvorby ejakulátu

Rychlost tvorby ejakulátu bylo popsáno výše. Spermatogeneze je vývoj spermie. Spermie vznikají v semenotvorných kanálcích varlete za podpory Sertoliho buněk, které tvoří stěny semenotvorných kanálků. Spermie nevznikají v celém varleti naráz, spíše v určitých vlnách podél semenotvorných kanálků (to znamená, že v různých částech semenného kanálku probíhají jiné části spermatogeneze). Celý proces spermatogeneze u člověka trvá přibližně 72 dní (± 2 dny), dalších cca 12 dní dochází ke zrání (maturaci) v nadvarleti.

Zdroj: Životnost spermií

Diskuze

V diskuzi SPERMIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Existují nějaké dobré přípravky na zkvalitnění spermií? Budu ráda za jakékoli rady.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Katka.

Jak píše olga je dobrý spermotrend. Já jsem ho zkoušela kupovat manželovi www.linklekarna.cz/p… a pomohl.

Zdroj: diskuze Spermie

Vliv alkoholu na tělo

Alkohol tvoří malé molekuly, které jsou absorbovány tělem relativně rychle a snadno. Již v ústech přes ústní sliznici dochází k absorpci malého množství přímo do krevního řečiště. Po dosažení žaludku a tenkého střeva dochází k proniknutí alkoholu do krve. Organismus alkohol považuje za jed, který je třeba odstranit co nejdříve, dochází tedy ke zpomalení metabolismu, protože se tělo snaží eliminovat alkohol různými způsoby. Až 5 procent alkoholu je vydechováno ústy, 2 procenta jsou vyloučena v nezměněné podobě v moči a potu. Zbytek alkoholu je uložen v játrech, kde je přeměněn na acetaldehyd. Acetaldehyd zvyšuje tvorbu kyslíkových radikálů, které poškozují membrány buněk.

Zdroj: Pupínky po alkoholu

Diskuze

V diskuzi SPERMIE A TĚHOTENSTVÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Szonya.

Dekuji a prosím vas jak to poznate ze bude to otec byvaly
Muzete mi vysvětlíT. Moc dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Soudce.

Kdyby jste se nekurvila tak by stě vedela

Zdroj: diskuze Spermie a těhotenství

Alkohol a akné

Alkohol má nejen negativní účinky, ale obsahuje i pivní kvasnice (vitamín B), které mají příznivý vliv na kůži. Kvasinky mohou být přijímány také ve formě doplňků stravy (tablety) a vedou k jasnější kůži. Pozitivní dopady má i externí aplikace alkoholu v lokální formě. Produkty s antibakteriálními a dezinfekčními účinky pomáhají při léčbě akné.

Zdroj: Pupínky po alkoholu

Optická neuropatie

Optická neuropatie bývá často spojena s tupozrakostí způsobenou nadměrným užíváním tabákových výrobků (cigaret) společně s alkoholem. Dochází k bezbolestné ztrátě zraku, sníženému perifernímu vidění nebo sníženému barevnému vidění. Podle některých studií je ztráta zraku způsobena nutričním deficitem, ale někteří odborníci se domnívají, že je způsobena právě toxickými účinky alkoholu a tabáku.

Zdroj: Vliv alkoholu na oči

Procedury před zákrokem

Začátek procesu intracytoplazmatické injekce spermie do vajíčka je stejný jako při metodě IVF.

Postup u žen: Prvním krokem je hormonální stimulace vaječníků. Při hormonální stimulaci vaječníky produkují více vajíček. Žena užívá folikuly stimulující hormon a luteinizační hormon.

Odběr vajíček: Vajíčka se odebírají až tehdy, když lékař pomocí ultrazvuku vidí, že vajíčka jsou připravená na oplodnění (ovulaci). Po odběru vajíček je každé vajíčko oplodněno spermií (ICSI) od partnera nebo dárce. Spermie se získávají při ejakulaci nebo při přímém odběru spermií z varlat.

Postup u mužů: Embryolog vyšetří spermie v mikroskopu a rozhodne, zda se zvolí metoda ISCI, spermie se mohou získat ejakulací v ten stejný den, jako se ženě odeberou vajíčka, nebo se mohou získat přímo z nadvarlat. U mužů, kteří mají málo spermií nebo se pohybují pomalu, se spermie získávají pomocí ejakulace. Když má muž vasektomii, tak se doporučuje odběr spermií z varlat (pomocí tenké jehly a mikrochirurgické techniky).

Zdroj: ICSI

Oplodnění

Oplodnění je složitý proces, k němuž je potřebné správné fungování ženských a mužských pohlavních orgánů, takže musí být správně vyvinuté spermie i vajíčka. Na dozrávání vajíček jsou potřebné tyto hormony: folikuly stimulující hormon, luteinizační hormon a estrogeny. Na tvorbu a dozrávání spermií je potřebný hormon testosteron.

Vajíčko dozrává ve vaječnících a v období ovulace je uvolněno do vejcovodů a připraveno na oplodnění. Vajíčko je schopné oplodnění přibližně 24 hodin po uvolnění z vaječníku. To je tedy nejlepší doba na oplodnění. Při pohlavním styku se spermie dostanou do pohlavních orgánů ženy. Jen jedna spermie z obrovského množství spermií může proniknout do vajíčka a oplodnit ho. Po oplodnění se oplozené vajíčko začne dělit a vzniká embryo, které se vyvíjí 9 měsíců v děloze.

Zdroj: ICSI

Zhoršená kvalita vidění

Alkohol může změnit vaše vidění, protože při nadměrné konzumaci poškozuje funkce mozku. Velmi často dochází k rozmazanému nebo dvojitému vidění kvůli oslabení koordinace očních svalů. Může se objevit i zpožděná reakce při řízení.

Zdroj: Vliv alkoholu na oči

Migrény

Alkohol způsobuje časté migrény a bolesti hlavy. Těsně před nástupem bolesti hlavy se objevuje dočasná zraková aura. Zraková aura se může jevit jako slepá skvrna, šedivý vjem nebo záblesky světla.

Zdroj: Vliv alkoholu na oči


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP