Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VŘEDY NA GENITÁLIÍCH

OBSAH

Folikulitida na genitáliích

Jedinou možností, jak zabránit jejímu vzniku na genitáliích, je přestat se holit v daném místě. Možností by eventuálně byla změna způsobu holení.

Zdroj: Co je to folikulitida

Poradna

V naší poradně s názvem BRADAVIČKY NA GENITÁLIÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

To co popisuješ, tak určitě nejsou genitální bradavičky. To je dobře! Na svědění pomůže tekutý pudr se zinkem. Natři to s tím a nech to zahojit.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Luděk.

Díky!!! ;o)

Zdroj: diskuze Bradavičky na genitáliích

Příznaky

Většina lidí nakažených HPV nemá žádné příznaky, nebo se objeví, ale mohou být tak slabé, že ani nevíte, že jste nakaženi. Zjevné příznaky zahrnují bolest, svědění, krvácení nebo se mohou vytvořit viditelné genitální bradavice. Symptomy se projevují dva až tři měsíce po infikování, ale existují i případy, kdy se objevily již ve třetím týdnu, nebo naopak až po několika letech od nakažení. Viditelné genitální bradavice se objevují pouze během aktivní infekce. Ale je možné šíření viru, i když nejsou tyto bradavice viditelné. Jak bradavice na genitáliích vypadají je vidět tady: kondylomata foto.

Zdroj: Kondylomata aneb genitální bradavičky

Poradna

V naší poradně s názvem FOLIKULITIDA NA GENITÁLIÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikol.

Děkuji mnohokrát,
a je možné to mazat něčím, co není antibiotikum?
Nechci je užívat, ale když nebude zbytí...
Něco přírodního, nebo třeba višněvského balzám?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Višněvského balzám bude účinkovat jen na folikulitidu. Na močové cesty zaberou ty brusinky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Folikulitida na genitáliích

Genitální bradavice foto

Tady je několik fotografií, na kterých jsou vidět bradavičky na genitáliích.

Zdroj: Genitální bradavice

Bradavice na genitáliích

Genitální bradavice (kondylomata) se přenášejí výhradně pohlavním stykem. Postihují vlhké prostředí pohlavních sliznic, kde jsou nejprve menšími narůžovělými útvary, jež se rychle rozrůstají a splývají do větších květákovitých útvarů. Objevit se mohou jak u mužů, tak u žen, a to v celé oblasti pánevního dna. U nás patří k nejrozšířenějším pohlavně přenosným chorobám. Častěji se objevují u osob se sníženou imunitou (například v průběhu nemoci) nebo u těhotných žen.

Zdroj: Bradavice

Plíseň na kůži – příznaky

Mykóza je infekce způsobená například kvasinkami. Přenáší se pohlavním stykem, ale objevit se může i jako důsledek oslabené imunity nebo nesprávné životosprávy.

Mykóza se nejčastěji léčí antimykotiky ve formě mastí. Někdy pacient musí také upravit životosprávu: jedná se především o omezení cukrů ve stravě. Nestyďte se navštívit svého lékaře, jelikož neléčená mykóza se může šířit nebo se z ní může stát chronické onemocnění.

Zdroj: Šupiny na genitáliích

Diskuze

V diskuzi SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Fruhaufova.

dobrý den,
nakazila jsem se svrabem v jednom nejmenovanem masážním zařízení.. Bohužel to že to je svrab mi pan dr potvrdil až po týdnu, kdy už jsem byla osypaná úplně všude s obrovskou alergickou reakci na parazita samotného. Dostala jsem mast INFECTOSCAB která mi nepomohla a zabraly až kortikoidy. Udělala jsem doma totální deratizaci ale bohužel po 14 dnech se svrab objevil i u zbytku rodiny (2malé deti a manžel) dostaly stejnou mast a já také aby jsme to tedy zničily v rodině. Opět jsem udělala optření k tomu určená nic méně i na sobě i na dětech pozoruji že se nám pupínky objevují pořád. Byt se snažíme dodržovat maximální hygienu mám pocit že i když jsme mast aplikovaly už 2x že to nepomohlo..
Ráda bych věděla jestli přísady k domácí masti seženu v každé lékárně a zajímalo by mne v jakém momentě jsme nejvíc infekčí, pan dr totiž tvrdí že po aplikaci INFECTOSCABU už infekční nejsme čemuž mám problém věřit..
děkuji za odpověd..
Eva F

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Daniel.

Dobrý den chci se optat , když mám po svrabu na genitáliích červené bouličky za jak dlouho zmizí...pár dnů mě už nic nesvědilo až teď zase lehce začalo.. Je možné že v bouličkách byli zapóřené zákožky ? A popřípadě čím to ještě zle hojit krom infectoscabu

Zdroj: diskuze Svrab

Fotografie vředů na jazyku

Zde můžete vidět, jak vypadají vředy na jazyku.

Zdroj: Vředy na jazyku

Poradna

V naší poradně s názvem FOLIKULITIDA NA GENITÁLIÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikol.

Chtěla bych se zeptat,
je možné mít folikulitidu a cítit bolest okolo močové trubice a svědění v oblasti genitálií?
Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Folikulitidu způsobují bakterie, které můžou zároveň infikovat i močovou trubici. Takže příznaky folikulitidy a zánětu močových cest se mohou objevit společně. Doporučuji užívat extrakt z brusinek a kdyby se to zhoršovalo a řezalo vás to při čůrání, tak bych doporučil zajít s tím na gynekologii nebo urologii.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Folikulitida na genitáliích

Epidemiologie a klasifikace žaludečních vředů

Žaludeční vředy jsou běžným stavem. Pravděpodobnost výskytu duodenálních vředů je trojnásobná. Muži jsou postiženi třikrát častěji duodenálními vředy než ženy. Výskyt žaludečních vředů je rovnoměrně rozložen mezi obě pohlaví. Obě nemoci jsou častější po čtyřicítce.

Zdroj: Žaludeční vředy

Poradna

V naší poradně s názvem BRADAVIČKY NA GENITÁLIÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Luděk.

Dobrý den,

chci se zeptat - udělaly se mi u kořene penisu malé svědivé pupínky.
Mohly by to být bradavičky???
Jsem své nynější přítelkyni věrný takže nechápu jak a kde jsem k nim přišel....:(

Díky za odpověď.
Luděk

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

To co popisuješ, tak určitě nejsou genitální bradavičky. To je dobře! Na svědění pomůže tekutý pudr se zinkem. Natři to s tím a nech to zahojit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bradavičky na genitáliích

Klinické příznaky vředů v žaludku

Žaludeční a dvanáctníkové vředy způsobují bodavou bolest břicha v epigastriu - žaludeční křeče. Žaludeční vřed se často projevuje zvýšenou nebo přetrvávající bolestí po jídle. Bolest způsobená vředy se často snižuje požitím jídla. Může se objevit nevolnost nebo přetrvávající zvracení. Vředy mohou zmizet téměř bez příznaků, zejména při užívání léků, které snižují pocit bolesti. Existuje přibližně jedna třetina pacientů se symptomatickou komplikací vředů.

Zdroj: Žaludeční vředy

Diskuze

V diskuzi BRADAVICE NA GENITÁLIÍCH FOTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michal.

Po holení přirození se mi nejlépe osvědčil obyčejný ocet. Po oholení si octem namažu vyholená místa, penis a varlata i jako prevenci proti plísním. S přítelkyní to děláme už léta a naprosto v pohodě. Stačí jen vyzkoušet

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ladislav.

Dobrý den.Asi před třemi měsíci se me udělali vyrustky v rozkroku které postupně z tmavli.Momentálně v rozkroku cítím tupou bolest což sem předtím necítil a hlavně mám problém jelikož sem stydlivy s tím někde zajít.Poradite mi co mám dělat nebo kam popřípadě zajít?Děkuji
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Bradavice na genitáliích foto

Vředy na kořeni jazyka

Vředy na kořeni jazyka se u mužů vyskytují 7x častěji než u žen. Příčinou vzniku tohoto onemocnění je kouření, alkohol, špatná životospráva a hygiena.

Příčiny

V počátcích nemají vředy na kořeni jazyka specifickou symptomatologii. Prvním příčinou jsou obvykle známky zánětu dané oblasti (na rozdíl od zánětů jsou obtíže často jednostranné); škrábání v krku, bolest, pocit cizího tělesa, dysfagie, krev ve slinách, rinolalie. První příznaky jsou často přehlíženy. S postupem času se symptomy zvýrazňují a stupňují, bolest může vystřelovat do ucha.

Zde můžete vidět, jak vypadají vředy na kořeni jazyka.

Zdroj: Vředy na jazyku

Diskuze

V diskuzi VŘEDY NA ZADKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jirka.

Na vředy na zadku pomáhá dobře višňák, který se dá koupit volně v lékárně. Bližší info o višněvského balzámu je zde: www.ceskaordinace.cz…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vředy na zadku

Léky na žaludeční vředy

  • antacida, antiulceróza
  • antagonisté H2-receptorů
  • antagonisté M3-receptorů
  • inhibitory protonové pumpy (omeprazol)
  • antibiotika (k odstranění H. pylori)

Zdroj: Žaludeční vředy

Poradna

V naší poradně s názvem ŽALUDEČNÍ VŘEDY A HELICOBAKTER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Emilie.

Od března mam bolesti žaludku po gastroskopiji mě bylo řečeno že mam vředy a helicobakter brala jsem antibiotika a zulbex ale bolesti přestali jen na krátkou dobu.Vředy mě spusobíl warfarín ktery jsem užívala několik roku na ředěni krve ted beru Stacyl.Mate někdo skušenost jak se vylečit bez leku? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Helicobacter pilory způsobuje zánět žaludku a jeho překyselení, které se může vyvinout až ve vředovou chorobu, a ta může ohrozit život náhlým krvácením do dutiny břišní. Helicobacter je bakterie citlivá na silné dávky antibiotik, která se obvykle užívají jako trojkombinace tří preparátů najednou. Úspěšnost léčby se zjistí vyšetřením stolice na přítomnost antigenů. Takže se s pomocí svého lékaře ujistěte, zdali stále helicobakter máte. Zároveň lékaři sdělte, že se vám vrátily bolesti žaludku. Máme několik účinných léků proti překyselení, které společně s dietním opatřením mohou tyto problémy úplně odstranit. Zůstaňte stále v péči lékaře gastroenterologa, protože s ním můžete své problémy se žaludkem vyřešit nejlépe.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Žaludeční vředy a helicobakter

Chlorofylový sprej na bércové vředy

Tak to je určitě dobrá věc, ale většinou se používá až pro epitelizující rány, to znamená, že ta rána už prošla ránou čistící, potom ránou hojící a teď se tvoří nová kůže. Chlorofyl zde pomáhá až v době, kdy už všechny podmínky pro ideální zhojení bércového vředu jsou nastartované. Chlorofylový sprej se dává na méně komplikované bércové vředy. Chlorofyl rozhodně není dobré aplikovat na bércové vředy, které jsou většího rozsahu nebo jsou hlubší, protože zde nepomůže.
 

Zdroj: Bércový vřed

Bílé vředy na jazyku

Bílé vředy na jazyku se vyskytují u onemocnění syfilis, lues neboli příjice – to jsou společné názvy pro pohlavně přenosné onemocnění způsobené bakterií Treponema pallidum. Vředy se objevují v prvním stadiu onemocnění. V místě, kde pronikne bakterie do těla, se utvoří nebolestivý tvrdý vřed. Další možností je výskyt měkkého bílého vředu. V tomto případě se jedná o jiné infekční onemocnění. Na rozdíl od syfilidy jsou tyto vředy křehké, neztvrdlé a bolestivé. Typicky se také objevuje zduření uzlin u místa infekce. Původcem je bakterie Heamophilus ducreyi. Pokud objevíte kdekoliv na těle vřed, který se dlouho nehojí, bolí, případně krvácí, obraťte se na svého lékaře.

Příčiny

U obou druhů vředů jsou příčinou pohlavně přenosná onemocnění způsobená bakteriemi, a to buď bakterií Treponema pallidum, nebo Heamophilus ducreyi.

Zde můžete vidět, jak vypadají bílé vředy na jazyku.

Zdroj: Vředy na jazyku

Psychika a bércové vředy

V hojení bércových vředů také musí svou roli sehrávat i psychika. Málokdo se přizná k tomu, že má bércový vřed, protože toto onemocnění je většinou ve společnosti spojeno s něčím neestetickým, protože často víme, že ty větší vředy zapáchají a to samozřejmě málokdo přiznává. U žen je to pak skutečně těžký problém. Řešení je, se s tímto stavem co nejdříve smířit a nenervovat se tím, protože psychika souvisí s celkovým hojením. Když budeme vyrovnaní, tak se nám podaří bércové vředy rychleji vyléčit a brzy zase nebudeme pak muset nic řešit.

Zdroj: Bércový vřed

Čaj na žaludeční vředy

Ingredience: 3 díly květu slézu, 1 díl květu heřmánku, 1 díl květu tymiánu, 1 díl květu měsíčku

Postup: Připravíme si uvedené množství květů slézu, měsíčku, tymiánu a heřmánku. Vše smícháme a 2 lžíce směsi dáme do 1/2 l vlažné vody a necháme 2 hodiny macerovat. Poté směs pomalu zahříváme téměř k varu, odstavíme a necháme 15 minut přikryté vyluhovat. Čaj na žaludeční vředy přecedíme a pijeme po částech půl hodiny před každým jídlem. Léčbu žaludečních vředů podpoříme (kromě pití čaje) převážně zásaditou dietou.

Zdroj: Žaludeční vředy - vhodná strava

Histologie

Na první pohled vypadá žaludeční vřed jako kulatý defekt s plochým okrajem. Starší vředy mají na okraji často zvýšenou, zjizvenou tkáň. Po zhojení vředu se objevuje vysoce vaskularizační červená jizva. Tato jizva postupně přechází ve vláknitou bílou jizvu. Histologicky jde o fibrinoidní nekrózu. V rané fázi hojení vředu je charakteristická jeho stratifikace. V průběhu hojení rostou jeho okraje. Může trvat několik let, než se obnoví původní žaludeční žlázy v místě vředu. Častá je metaplazie vředu, kdy se slučují vrstvy žaludeční stěny a žaludeční povrchové tkáně, což může vést k pohybovým poruchám žaludku. Vředy na dvanácterníku vykazují podobné vrstvení jako žaludeční vředy. V Brunnerových žlázách se obvykle objevují rýhy nebo hyperplasticida.

Zdroj: Žaludeční vředy

Žaludeční vředy příznaky

Onemocnění žaludečními vředy může probíhat mírnou formou s malými obtížemi, nebo je naopak provázeno velmi nepříjemnými a bolestivými projevy:

  • Pálivá, bodavá nebo tupá bolest. Bývá obvykle v oblasti nadbřišku nebo vpravo od střední břišní čáry pod hrudní kostí, může se šířit až pod pravý žeberní oblouk. Bolest se hlásí zejména při jídle.
  • Žaludeční vředy se mohou projevovat také pálením v jícnu, pocitem návratu kyselého a pálivého zpět do jícnu, častou potřebou ke zvracení nebo přetrvávajícími bolestmi břicha. Bolest se objeví a zase mizí, zejména po jídle. Někdy trvá několik dní a budí pacienta ze spaní.
  • Nemocný ztrácí chuť k jídlu.
  • Dalším symptomem je, že pacient hubne, ale někdy i tloustne, když zahání bolest jídlem.
  • Ve stolici se může objevit krev, bývá často zčernalá. Zvlášť pokud vřed praskne.
  • Nemocný trpí nevolnostmi, někdy zvrací. Známkou této nemoci je rovněž spavost a únava.
  • Obtíže jsou často sezónní a zhoršují se zvláště na jaře a na podzim. Vředy se mohou dále komplikovat buď krvácením, anebo prasknutím. V obou případech je třeba urgentní zákrok lékaře.

Zdroj: Žaludeční vředy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP