Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VŘEDY NA KŮŽI FOTO

OBSAH

Pityriáza – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět pityriázu.

Zdroj: Skvrny na kůži? To může být pityriáza!

Poradna

V naší poradně s názvem JAK TO VLASTNĚ JE? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Akcina.

Jak tomu mám rozumět? V úvodu se píše, že:
Kostival neboli Symphytum officinale je používán na kůži k léčbě ran a snižuje záněty výronů a zlomenin.

A dále mj:
Nikdy nepoužívejte kostival na porušenou kůži.

Celé toto čtení je velmi nevěrohodné. Jinde se píše, že se kostivalem léčí i bércové vředy a jiné otevřené rány.

Tak, jak to vlastně je??!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kostival, respektive látky v něm obsažené, se nesmí dostat do krevního oběhu. Proto je v článku správně uveden zákaz jeho použití na otevřené rány a na popraskanou pokožku. Malá část těchto nebezpečných látek se dostane do krve i skrz neporušenou kůži. Velké množství těchto látek uvnitř těla pak může poškodit játra, bez kterých se nedá žít.
Kostival je prospěšný při procesu hojení pokožky, a používá se na zhojené rány. Nejlepším ukazatelem, kdy je možné bezpečně použít mast kostivalu, je okamžik přirozeného oddělení strupu od pokožky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak to vlastně je?

Léky na žaludeční vředy

  • antacida, antiulceróza
  • antagonisté H2-receptorů
  • antagonisté M3-receptorů
  • inhibitory protonové pumpy (omeprazol)
  • antibiotika (k odstranění H. pylori)

Zdroj: Žaludeční vředy

Diskuze

V diskuzi VŘEDY NA ZADKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jirka.

Na vředy na zadku pomáhá dobře višňák, který se dá koupit volně v lékárně. Bližší info o višněvského balzámu je zde: www.ceskaordinace.cz…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vředy na zadku

Foto bílých skvrn

Zdroj: Bílé flíčky na kůži

Poradna

V naší poradně s názvem ŽALUDEČNÍ VŘEDY A HELICOBAKTER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Emilie.

Od března mam bolesti žaludku po gastroskopiji mě bylo řečeno že mam vředy a helicobakter brala jsem antibiotika a zulbex ale bolesti přestali jen na krátkou dobu.Vředy mě spusobíl warfarín ktery jsem užívala několik roku na ředěni krve ted beru Stacyl.Mate někdo skušenost jak se vylečit bez leku? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Helicobacter pilory způsobuje zánět žaludku a jeho překyselení, které se může vyvinout až ve vředovou chorobu, a ta může ohrozit život náhlým krvácením do dutiny břišní. Helicobacter je bakterie citlivá na silné dávky antibiotik, která se obvykle užívají jako trojkombinace tří preparátů najednou. Úspěšnost léčby se zjistí vyšetřením stolice na přítomnost antigenů. Takže se s pomocí svého lékaře ujistěte, zdali stále helicobakter máte. Zároveň lékaři sdělte, že se vám vrátily bolesti žaludku. Máme několik účinných léků proti překyselení, které společně s dietním opatřením mohou tyto problémy úplně odstranit. Zůstaňte stále v péči lékaře gastroenterologa, protože s ním můžete své problémy se žaludkem vyřešit nejlépe.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Žaludeční vředy a helicobakter

Foto pityriáza

Pityriáza foto

Zdroj: Bílé flíčky na kůži můžou být pityriáza

Poradna

V naší poradně s názvem CO JÍST NA ŽALUDEČNÍ VŘEDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vera.

Recept na žaludeční vředy .Nemohu nikde najít jak co uvařit ,prosím o celé recepty děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Několik receptů na to co vařit při žaludečních vředech je zde odstavec.uzdravimse.…

Zdroj: diskuze Co jíst na žaludeční vředy

Petechie foto

Zde je několik fotografií, na nichž lze petechie vidět: petechie foto.

Zdroj: Petechie – červené skvrny na kůži

Poradna

V naší poradně s názvem PRŮKAZ ZTP NA BÉRCOVÉ VŘEDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jindřiška Smutná.

Dobrý den,chci se zeptat,jestli mám nárok na průkaz ZTP, když mám celkem často bércové vředy.Je mi 59 let.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vyzkoušejte to a uvidíte, jak o vás posudkoví lékaři rozhodnou. Na podání žádosti máte právo, vše je zdarma. Jen musíte zajít na Úřad práce a tam tuto svoji žádost podat. Na tomto úřadu k tomu mají příslušný formulář, který vyplníte. Nezapomeňte věrohodně uvést, jak vám váš zdravotní stav znemožňuje pohyb a proč nezbytně potřebujete průkaz ZTP.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Průkaz ztp na bércové vředy

Fotografie vředů na jazyku

Zde můžete vidět, jak vypadají vředy na jazyku.

Zdroj: Vředy na jazyku

Diskuze

V diskuzi DMSO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel David Pokorný.

Dobrý den, dočetl jsem se, že DMSO léčí také vředy a hojí rány. Bojuji již mnoho let s bércovými vředy, které se ne a ne zahojit. Můžete mi doporučit DMSO na jejich zahojení, jak postupovat a v jaké koncentraci přípravek použít? Děkuji Vám za pomoc. S přátelským pozdravem David Pokorný.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze DMSO

Epidemiologie a klasifikace žaludečních vředů

Žaludeční vředy jsou běžným stavem. Pravděpodobnost výskytu duodenálních vředů je trojnásobná. Muži jsou postiženi třikrát častěji duodenálními vředy než ženy. Výskyt žaludečních vředů je rovnoměrně rozložen mezi obě pohlaví. Obě nemoci jsou častější po čtyřicítce.

Zdroj: Žaludeční vředy

Poradna

V naší poradně s názvem VYPADÁVÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Dobrý.den chtěla bych poradit.Pálí mě pokožka na hlavě jak kdybyhc měla. Nějaké vředy ale nic nemám mam jenom zarudlou kuží hodně mi vypadávají vlasy i z kořínky. přišla sem ho hodně vlasů. Moje sestra je na tom stejně. Prosím. O radu děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Vyhledejte ve svém okolí trichologickou poradnu a tam si nechte vlasovou pokožku vyšetřit. Tak nejrychleji zjistíte co je příčinou vypadávání vlasů a pálení pokožky. Podobnou pomoc můžete nalézt také v ordinaci kožního lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vypadávání vlasů

Klinické příznaky vředů v žaludku

Žaludeční a dvanáctníkové vředy způsobují bodavou bolest břicha v epigastriu - žaludeční křeče. Žaludeční vřed se často projevuje zvýšenou nebo přetrvávající bolestí po jídle. Bolest způsobená vředy se často snižuje požitím jídla. Může se objevit nevolnost nebo přetrvávající zvracení. Vředy mohou zmizet téměř bez příznaků, zejména při užívání léků, které snižují pocit bolesti. Existuje přibližně jedna třetina pacientů se symptomatickou komplikací vředů.

Zdroj: Žaludeční vředy

Vředy na kořeni jazyka

Vředy na kořeni jazyka se u mužů vyskytují 7x častěji než u žen. Příčinou vzniku tohoto onemocnění je kouření, alkohol, špatná životospráva a hygiena.

Příčiny

V počátcích nemají vředy na kořeni jazyka specifickou symptomatologii. Prvním příčinou jsou obvykle známky zánětu dané oblasti (na rozdíl od zánětů jsou obtíže často jednostranné); škrábání v krku, bolest, pocit cizího tělesa, dysfagie, krev ve slinách, rinolalie. První příznaky jsou často přehlíženy. S postupem času se symptomy zvýrazňují a stupňují, bolest může vystřelovat do ucha.

Zde můžete vidět, jak vypadají vředy na kořeni jazyka.

Zdroj: Vředy na jazyku

Diskuze

V diskuzi BÉRCOVÉ VŘEDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

dá se pít pivo na léky detralex občas díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucka.

Taky užívám detralex a občas si dám i pivo a nic mi to nedělá. Když se nebudeš opíjet, tak to klidně můžeš občas dát.

Zdroj: diskuze Bércové vředy

Chlorofylový sprej na bércové vředy

Tak to je určitě dobrá věc, ale většinou se používá až pro epitelizující rány, to znamená, že ta rána už prošla ránou čistící, potom ránou hojící a teď se tvoří nová kůže. Chlorofyl zde pomáhá až v době, kdy už všechny podmínky pro ideální zhojení bércového vředu jsou nastartované. Chlorofylový sprej se dává na méně komplikované bércové vředy. Chlorofyl rozhodně není dobré aplikovat na bércové vředy, které jsou většího rozsahu nebo jsou hlubší, protože zde nepomůže.
 

Zdroj: Bércový vřed

Poradna

V naší poradně s názvem ŽALUDEČNÍ VŘEDY A HELICOBAKTER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Emilie.

Jěště jednu otazku co je lepši lek Zulbex neb Helicid.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Oba dva léky účinkují shodně tím, že blokují protonovou pumpu, čímž omezují tvorbu kyseliny chlorovodíkové a regulují tak kyselost žaludku. Rozdíl mezi nimi je v účinné látce Omeprazol v Helicidu a Rabeprazol v Zulbexu. Vyzkoušejte nejdříve Helicid a pokud byste pociťovala některý z vedlejších účinků, tak můžete vyzkoušet Zulbex. Přípravky užívejte pod dohledem a s vědomím lékaře, protože tyto léky při dlouhodobém užívání mohou zapříčinit zbytnění žaludeční stěny a tím přivodit nové komplikace.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Žaludeční vředy a helicobakter

Bílé vředy na jazyku

Bílé vředy na jazyku se vyskytují u onemocnění syfilis, lues neboli příjice – to jsou společné názvy pro pohlavně přenosné onemocnění způsobené bakterií Treponema pallidum. Vředy se objevují v prvním stadiu onemocnění. V místě, kde pronikne bakterie do těla, se utvoří nebolestivý tvrdý vřed. Další možností je výskyt měkkého bílého vředu. V tomto případě se jedná o jiné infekční onemocnění. Na rozdíl od syfilidy jsou tyto vředy křehké, neztvrdlé a bolestivé. Typicky se také objevuje zduření uzlin u místa infekce. Původcem je bakterie Heamophilus ducreyi. Pokud objevíte kdekoliv na těle vřed, který se dlouho nehojí, bolí, případně krvácí, obraťte se na svého lékaře.

Příčiny

U obou druhů vředů jsou příčinou pohlavně přenosná onemocnění způsobená bakteriemi, a to buď bakterií Treponema pallidum, nebo Heamophilus ducreyi.

Zde můžete vidět, jak vypadají bílé vředy na jazyku.

Zdroj: Vředy na jazyku


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP