Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VŘÍDKY NA STYDKÉM PYSKU

OBSAH

Vřídky v ústech

Pokud máte dlouhodobě vřídky v ústech, mohou být signálem závažnějšího onemocnění, jako je rakovina. Ta se projevuje nejprve bílým nestíratelným povlakem, později se může sliznice vyklenout nad povrch a tvořit vřídky v ústech. Okolí je oteklé a samotný povrch nádoru může lehce krvácet. Významným faktorem pro vznik nádorů je kouření, konzumace alkoholu, a to hlavně destilátů, dráždění sliznice jazyka zubními implantáty, protézami, ostrou zubní výplní, významná je také nedostatečná zubní hygiena. Pro úspěšné vyléčení je nutné, aby pacient přišel k lékaři včas. U malých nádorů je na prvním místě v léčbě chirurgické odstranění. U větších typů se tento výkon kombinuje s ozařováním.

Zdroj: Červené pupínky v ústech

Diskuze

V diskuzi RAKOVINA PYSKU PSA VITAMÍN B 17 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Emil Procházka.

Lze léčit rakovinu pysku psa vitamínem B17? Díky za odpověď. Procházka

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rakovina pysku psa vitamín B 17

Test na syfilis

Diagnóza se obvykle stanovuje prostřednictvím krevních testů. Bakterie je ale možné rozeznat i pod mikroskopem. Pokud se u vás vyskytnou vřídky na anebo v okolí vaginy, penisu a úst, může to indikovat infekci bakterií, která způsobuje syfilis. Tento test vám umožní rychle a spolehlivě zjistit, zda jste se nakazili zmiňovanou chorobou. Zde naleznete informace ohledně testu na syfilis.

Zdroj: Jak se projevuje syfilis

Diskuze

V diskuzi PES MÁ NATEKLÝ SPODNÍ PYSK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pacvonová Julie.

Pes má na spodním pysku bouli a oteklý pysk

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pes má nateklý spodní pysk

Vřídky na zadku

Vřídky na zadku jsou červené bolavé flíčky připomínající uhry, ale nejdou vytlačit. Za pár dnů tyto defekty přestanou bolet, ale červené vřídky zůstávají. Je dobré na takto postižená místa na zadku použít zinkovou mast. Mažte si vřídky každý den minimálně 4x až 5x denně, nejlépe kdykoli si vzpomenete.

Zdroj: Pupínky na hýždích

Diskuze

V diskuzi VŘEDY NA VAGÍNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Livia.

Uz skoro 1 rok mam vredy jeden mi ide dole a zasse ini najdem newjem co uz mam robiť velmi sa.bojím
.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sany.

Dobry den. Chci se zeptat na leve strane nevim jak nazvat na pysku se me udelala tvrda kulicka ktera na dotek boli a je strasne tvrda a velikostne jako hrasek misto zarudle Myslela jsem si ze to je zarostli chloupek ale asi neni poradite me co to muze byt ? Dekuji

Zdroj: diskuze Vředy na vagíně

Proč máme pubické ochlupení

Pubické ochlupení je ochlupení rostoucí v oblasti genitálií, třísel a někdy i na horní části stehen (u dospělé ženy se pubické ochlupení vyskytuje na stydkém pahorku a velkých stydkých pyscích). Jedná se o druhotný pohlavní znak, který se začíná projevovat v období puberty. Na rozdíl od vlasů dorůstá pubické ochlupení pouze 3 až 8 centimetrů a má jinou strukturu. Růst pubického ochlupení je daný hormony a jeho intenzita se rozděluje do pěti stupňů podle tzv. Tannerovy stupnice, zavedené britským pediatrem Jamesem Tannerem. Pubické ochlupení má funkci ochranou, aby se do pochvy nedostaly nečistoty.

Zdroj: Chlupaté dámské přirození je fetišem pro mnoho mužů

Diskuze

V diskuzi VŘED NA INTIMNICH PARTIJICH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Hosova.

Nejprve,jsem mela zanet zubu,cistim kazdy den.vylecila ibalginem.Potom me zacely bolet bedra a nohy cim dal vice.pred ctyrmi dny se mi udelal vred na st.pysku.Oteklo to a zmodralo.Do dvou dnu dalsi ctyri velike a plno malych oko.Bli to.svedi.Horecku,zimnici.Mazale jsem si to BETADINEM Od gynokol.

beru-cipralex,euthirox,zolpiden,nolpaza.

DEKUJI

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vřed na intimnich partijich

Vředy na jazyku

Vřídky na jazyku se vyskytují u onemocnění syfilis, a to v prvním stadiu onemocnění. V místě, kde pronikne bakterie do těla, se utvoří nebolestivý tvrdý vřed. Když se na jazyku objeví měkké bílé vředy, jedná se pravděpodobně o jiné infekční onemocnění. Na rozdíl od syfilidy jsou tyto vřídky křehké, neztvrdlé a bolestivé. Typicky se také objevuje zduření uzlin u místa infekce. Původcem je obvykle bakterie Heamophilus ducreyi. Pokud objevíte kdekoliv na těle vřed, který se dlouho nehojí, bolí, případně krvácí, obraťte se na svého lékaře.

Zdroj: Zvětšené papily na jazyku

Diskuze

V diskuzi BILE PUPÍNKY NA JAZYKU FOTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Juščákova.

Dobrý večer.Prosim o radu, udělali se mi po stranách na jazyku bílé vřídky,nebo pupínky.Neboli mě to,jen nevím co s tím.Dekuji Lenka Juščáková.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bile pupínky na jazyku foto

Vřídky vzadu na jazyku

Vřídek na jazyku může vzniknout po požití určité potraviny.

Příčiny

Pokud máte vypozorováno, že u vás bolestivé eroze v dutině ústní souvisejí s požitím určité potraviny, měli byste se nechat vyšetřit na alergologii a imunologii, s vysokou pravděpodobností by se totiž mohlo jednat o potravinovou alergii. Samozřejmě je důležité omezit kontakt s daným alergenem, to znamená vynechávat rizikovou potravinu.

Léčba

Léčba je individuální. Každopádně je závislá na vynechání dané potraviny z jídelníčku.

Rizika

Pokud se vyskytují vřídky na jazyku, mohou vypadat jako rakovina jazyka. Rizikem u potravinové alergie je otok jazyka a následné ucpání dýchacích cest.

Zdroj: Vředy na jazyku

Diskuze

V diskuzi PÁLENÍ JAZYKA, POPRASKANÝ JAZYK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniela Klečková.

Nijak jsem nedopadla. Vzdala jsem doktory, když se na mně vykašlali, prohlásila jsem,ať mně radši pálí jazyk, ale chci žít bez stresu a normálně se konečně najíst. Vlastně jo, dopadla jsem v podstatě líp. Spojila jsem se mojí kamarádkou, která pracuje ve zdravé výživě, aby mi poradila co s tím vším mám udělat a poradila :
- vynechat maso,sladké, posílit imunitu, ukázalo se, že lepek mi vadí, takže rok jsem držela bezlepkovou dietu,ale je to šíleně drahé. Některé věci z toho byly dobré, jiné hnusné (sušenky,brrr,to jsem si vzala radši obyčejný piškot).Nechodím k žádnému alergologovi a mám klid, i když jazyk občas pálí dál, kašlu na to.Jen si dávám pozor na rajčata, kyselé okurky a ostré jídla. Dost na tom, že před 3 lety mi měnili koleno, předloni dělali artroskopii pravého, mezitím rehabky v Čeladné, vloni mi zemřela maminka a měla jsem plno jiných starostí. Možná, že se v některých věcech opakuju. Zdědili jsme 14ctiletou boloňačku,taky jsme i s ní jezdili ze začátku po veterině. Jo a předloni jsem byla v nemocnici zánět průd. se ani 2x ATB nedal přeléčit + prudké zhoršení astmatu.
Vážení, i když zrovna teď nejsem zrovna zdravá, prožila jsem kampylobakterii + zánět průdušek + zhoršené astma + po týdnu braní Stoptusinu vykašlávání nulové, prohlašuji - život je krásný, tak si ho nekomplikujme zbytečně ještě víc tam, kde to není třeba.Dost na tom, že přichází zvenčí plno věcí, které neovlivníme a musíme se s tím taky porvat. Mám dva šikovné vnuky, tak když dcera potřebuje, jedu je hlídat(už jsem na důchodě). Jsem věřící takže s jistotou můžu říct - i když jsem v životě prožila cokoli, Pán Bůh mně nikdy neopustil, naopak, dal mi sílu všechno zvládnout a mám spoustu skvělých lidí kolem sebe včetně mé rodiny, kteří se za mně modlí, pomůžou a podrží. Člověk to ocení hlavně tehdy, když dostane podpásovky od nejbližších nebo od doktorů!!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Val.

Děkuji za rychlou odpověď. Před 10 lety měla jsem stejné problémy. Zjistili, že mám celiakii a atrofickou gastritidu. Teď poctivě držím bezlepkovou dietu a zase spadla do stejného........ Jazyk pálí, po jídle mám bolavé vřídky, žaludek bolí a ještě mám 2 roky do důchodu. Proto jsem hledala, jak se toho zbavit nebo aspoň zmírnit. Děkuji

Zdroj: diskuze Pálení jazyka, popraskaný jazyk

Boláky v nose – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět vřídky v nose, herpes v nose, folikulitu v nose, vředy v nose, strupy v nose, polypy v nose.

Zdroj: Boláky v nose

Poradna

V naší poradně s názvem PŘÍČNÉ HRBOLKY NA NEHTECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomas.

Je to už nějaký rok, kdy jsme se ženou postupně změnili jídelníček. Popravdě nyní když navštívíme naše babičky, kde je nám naservírováno obligátní knedlo zelo vepř., tak nám není úplně nejlépe. Já jsem asi před 1/2 rokem, začal pozorovat, že se mi příčně vlní nehty u obou palců na nohou. Došlo to tak daleko, že nehty byly tak slabé, že se 2mm od kořene nehtu propadli. Se ženou máme podezření na nějaký druh kvasinky. Když jsme omezili cukry a další tělo zatěžující látky, oběvila se nám bolavá vyrážka na rukou,( malé vřídky, hluboké suché praskliny) kvasinka začala bojovat ze všech sil! Neužíváme žádné léky, snažíme se jíst zeleninu i tu po domácku fermentovanou a vůbec co nejčerstvější potraviny. Protikvasinková dieta je drsná a musíme ji zvládnout! Myslíte, že to může mít souvislost i s nehty?díky a zdravím, Tom

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nehty jsou jako kronika stravování za poslední půlrok. Právě příjem, respektive nedostatek některých komponent pocházejících z běžné vyvážené stravy způsobuje tyto prohlubně. Nejčastější příčinou bývají léky, potom nedostatek vápníku a nedostatek bílkovin především kolagenu. Soustřeďte se na svojí stravu a zanalyzujte si příjem těchto komponent, popřípadě je doplňte potravními doplňky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Příčné hrbolky na nehtech

Jak vypadá vřed

Vřed vzniká po proniknutí bakterií do organismu, a to po narušení povrchu kůže nebo sliznic. K tomu dochází nejčastěji v ústech nebo na genitálu. Na místě, kudy pronikne do těla, se začne množit, a tak vzniknou příznaky typické pro první stadium syfilis. V tomto místě dochází k tvorbě tvrdého vředu (ulcus durum), který je nebolestivý, má velikost většinou do 2 cm a při zmáčknutí z něj teče čirá tekutina. Jeho vzniku předchází výskyt červené nebo červenorůžové ohraničené vyrážky vystupující nad povrch, u níž dochází ke zvředovatění. Bývá nejčastěji na genitálu nebo v oblasti úst, případně v okolí konečníku.

Existuje ale i řada alternativních projevů, které nemusejí být tak jednoznačné, a proto je dobré o nich vědět. Například na sliznicích může místo klasického vředu vznikat nevystouplá oděrka, která snadno unikne pozornosti. U žen může místo vzniku vředu (ale i současně s ním) dojít k otoku velkých stydkých pysků, u mužů obdobně předkožky. Vředy se také mohou vyskytovat mnohočetně. Dále se může jednat o vřed bolestivý. Pokud dojde k průniku bakterie skrz sliznici močové trubice, bývá vřed schován a projeví se poté jako výtok. Během dalších dvou týdnů po vzniku vředu následuje zvětšení lymfatických uzlin, v případě vředu na genitálu to jsou uzliny v tříslech. Většinou bývají zvětšeny jen na jedné straně. Poté se infekce šíří krví a mízními cévami a postihuje mízní uzliny a další orgány. Podle postižení jednotlivých orgánů následně dochází k dalším projevům nemoci. Zde můžete vidět obrázky, jak vypadá vřed u syfilis.

Zdroj: Jak se projevuje syfilis

Diskuze

V diskuzi POLYNEUROPATIE DOLNÍCH KONČETIN. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ing. Milan Chloupek.

Jedná se o napadení periferních nervů parazity, v tomto případě filáriemi či jejich larvami (což jsou vlasovci, kde napadení je provedeno nejčastěji bodavým hmyzem). Pokud tyto filarie a mikrofilárie napadnou nervové výstupy z páteře do nohou, říká se tomu polyneuropatie dolních končetin. Napadení mozku a nervů či jejich výstupů z páteřního kanálu však může být i jinými parazity, nejčastěji tasemničkami, které mohou způsobovat kromě jiných i stejné problémy jako polyneuropatie, a podle jejich dislokace způsobují nemoci, kterým se pak říká například Tachykardie (srdce napadne vlasovec oční - loa loa), arytmie (srdce napadne vlasovec psí - dirofilaria repens), Roztroušená skleroza, amiotrofická laterální skleroza, autismus, epilepsie, .........- kdy se jedná o napadení mozku a míchy nejčastěji tasemničkami a motolicemi v různých oblastech.
Kdyby si doktoři uvědomili, že každá nemoc je způsobená nějakým parazitem a nečistotou a někdo je naučil jakými, když se to neučili a hledat se jim to nechce, a jak se dají v současné době elektronicky přesně detekovat, nemuseli by se vymlouvat, že je to dědičné, autoimunitní a neléčitelné. Polyneuropatie je poměrně jednoduše léčitelná. Pokud se opravdu jedná jen o neuropatii nohou (kde jsou filáriemi a mikrofiláriemi zasaženy i cévy, žíly a svaly na nohou), pak si realizujte následující protivlasovcovou kůru:

Protivlasovcová kůra (vlasovci patří mezi hlístnice, a to filárie (červi)
Určeno pro diagnózy: Lupénka, Akné, vřídky, Pupínky, ekzém včetně atopického, seborrhojická dermatitida, urticaria chronica, astma bronchiale, dušnost, chronický kašel, senná rýma, ucpané dutiny, alergie všeho druhu, záškuby svalů nebo bouličky pod kůží, zelený a šedý zákal, červené nebo suché oči, otoky končetin, polyneuropatie, tinitus syndrom neklidných nohou, „těžké“ nohy, otoky končetin, vitiligo, svědění kůže, tachykardie, arytmie, vysoký tlak, lymfomy, bércové vředy, migrény, karpální tunely

lék Iverfast 12 (účinná látka Ivermectin) – vhodná k ničení larev (mikrofilárií)
Hetrazan (účinná látka dietylkarbamazan) – vhodná na dospělce (filárií)

14-ti denní kůra:
1,den 1 tableta Iverfastu 12
2,den 1,5 tableta Iverfastu 12
3,den 1-0-0 od třetího dne Hetrazan
4,den 1-1-0
5,den 1-1-1
6,den 1-1-1
7,den 1-1-1
8,den 1,5-1,5-1,5
9,den 1,5-1,5-1,5
10,den 1,5-1,5-1,5
11,den 2-2-2
12,den 2-2-2
13,den 1,5 tablety Iverfastu
14,den 2 tablety Iverfastu

Poznámka: Kůra je poddimenzovaná (je možno až 3x silnější), proto je nutné ji časem (max po 3 měsících) opakovat. Poddimenzovaná je z důvodů zmírnění reakcí na tuto kůru, aby člověk nebyl neschopný normálně pracovat
Možné reakce při užívání: únava, těžké nohy, svědění a pálení očí, svědění kůže, otoky kotníků či lýtek, zvýšené smrkání, ospalost. Tyto pocity vymizí s dalšími dávkami léků

Jako podpůrné "léky" je vhodné/nutné nasadit i Informatika (venadren, vasodren, muscudren, lymfatex). Informtatika jsou jistá "homeopatika", do kterých jsou nahrány frekvence vytěsňující tyto různé patogeny.

Další problémy diskutované v příspěvcích jsou samozřejmě způsobovány zase jistými parazity a jsou léčitelné (ne však většinou našimi jednostranně vzdělávanými lékaři, kteří svýmy neodbornými chemickými zásahy nemoc jen prohlubují).

Přeji lepší a spokojenější život

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dana.

pane inzenyre, byl byste tak hodny a napsal mi na mail, zda je mozne lecit se u Vas. dekuji, dana(dana1970@seznam.cz)

Zdroj: diskuze Polyneuropatie dolních končetin.

Puchýřky vzadu na jazyku

Puchýře na jazyku jsou velmi bolestivé ranky, které se mohou objevit z různých důvodů. Při vzniku těchto ranek je každá činnost jazyka velmi bolestivá. Puchýřky se objevují už v kojeneckém věku a ani v dospělosti není jejich výskyt ojedinělý.

Příčiny

Existují různé formy puchýřů a každá z nich se objeví z jiného důvodu. Patří sem: puchýřky na jazyku při horečce; opary; afty; slintavka, která se projevuje puchýři na jazyku; kvasinková infekce; avitaminóza; alergie; nedostatek vitamínu B, poranění jazyka; kousnutí se do jazyka.

Léčba

Výskyt puchýřů na jazyku trvá zhruba jeden týden a pak zmizí. Obvykle není potřeba žádná léčba. Pokud však puchýře do týdne nezmizí anebo se jejich výskyt opakuje, je nutné navštívit lékaře, který zjistí příčinu a stanoví případnou léčbu.

Rizika

Rizika puchýřků jsou spojena s příčinou onemocnění. Může se jednat o jeden z následujících problémů.

Pupínky na jazyku – pokud se vám na jazyku objevily pupínky a nezpůsobují vám žádné potíže, tak se jedná pouze o zvýraznění chuťových pohárků na povrchu jazyka. To je typické pro stavy po nemoci, kdy dochází k rychlejší obměně buněk na povrchu jazyka. Není potřeba se v této situaci nějak speciálně chovat, situace se napraví spontánně.

Bradavice na jazyku – pokud se vám na jazyku vytvořila bílá bradavička, může se jednat o slizniční papilu, což je zcela normální nález, mohla by to však být eventuálně i virová bradavička nebo kondyloma. Kondylomata se zpravidla na jazyku neobjevují, přesto se to ale vyloučit nedá. Důležité je vědět, že když se objeví bradavice na jazyku, měli byste se chovat tak, abyste je nepřenesli dál. Ani pacient, ani další osoby se nesmí bradavic dotýkat, aby nedošlo k jejich přenosu. Doporučuje se návštěva lékaře k bližšímu vyšetření.

Vřídky na jazyku – v počátcích nemají vřídky na jazyku specifickou symptomatologii. Prvotní příčinou jsou obvykle známky zánětu dané oblasti (na rozdíl od zánětů jsou obtíže často jednostranné); objevuje se škrábání v krku, bolest, pocit cizího tělesa, krev ve slinách. První příznaky se často přehlédnou. S postupem času se symptomy zvýrazňují a stupňují, bolest může vystřelovat do ucha. Pokud vřídky na jazyku neustoupí, je důležité vyhledat lékaře, jelikož by mohlo jít o závažný problém spojený se zhoubným bujením. Maligní (zhoubný) nádor prorůstá do okolní tkáně a zakládá metastáze. Roste rychle, příznaky začíná pacient pozorovat již v rámci týdnů nebo měsíců od počátku nádorového bujení. Klinické projevy jsou závislé na tom, zda se jedná o počínající nebo pokročilý proces. Počínající zhoubný tumor mívá diskrétnější podobu (změna barvy nebo struktury sliznice). Začínající nádor se může projevovat jako bílá nebo červená skvrna, povrchové narušení sliznice nebo jako mělký vřed, který nebolí, nebo jen lehce pálí. Okolí útvaru nebývá výrazněji změněno. Pokročilý nádor se nejčastěji projevuje jako dlouho se nehojící vřed s výraznými okraji. Bývá doprovázen povlakem jazyka, omezenou pohyblivostí a bolestivostí, která se zvyšuje při polykání. Nejvíce postihuje okraje jazyka, kde může delší dobu unikat pozornosti. Okolí vředu bývá zarudlé nebo bělavé. Relativně často se vyskytuje i v zadní a přední třetině jazyka. U desetiny pacientů se tumor v této lokalizaci nejprve projeví metastazováním do okrskových mízních uzlin. Rakovina jazyka se vyskytuje častěji než nezhoubné nádory.

Zdroj: Vředy na jazyku


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP