Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VROUBKATÉ NEHTY NA RUKÁCH

OBSAH

Vaše nehty jsou jako 20 malých zrcátek, na kterých se odráží vaše celkové zdraví. Změny v těle, které jsou jinak neviditelné, se mohou nejdříve projevit právě na nehtech. Příznaky jsou nejlépe rozpoznatelné na nehtech rukou, protože nehty na nohou jsou více opotřebené chůzí, poškozené těsnou obuví či pomalejším krevním oběhem. Postupem času se mohou nehty zbarvit do tmavých barev.

Zdroj: Nemoci podle nehtů

Poradna

V naší poradně s názvem PODÉLNĚ VROUBKATÉ NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena Schmiedová.

Dobrý den chtěla jsem se zeptat,jak léčit podélně vroubkaté nehty,vroubky jsou od nehtového lůžka až po konec nehtu jemně hmatatelné a tako i viditelné.Můžete mi prosím poradit.Třeb mi chybí jen nějaký vitamín Děkuji Schmiedová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Když máš podélně vroubkované nehty, tak ti nechybí žádný vitamín, ale je to věkem. Takto vroubkované nehty se začínají objevovat po třicítce a vroubkování se zvýrazňuje každým rokem navíc. Tady je článek o tom, co znamenají hrbolaté nehty: www.ceskenemoci.cz/c…

Zdroj: diskuze Podélně vroubkaté nehty

Vroubkaté nehty

Vroubky na nehtech jsou od nehtového lůžka až po konec nehtu jemně hmatatelné až viditelné. Příčinou vroubkatých nehtů může být zanesení organismu. Vroubky na nehtu vznikají také po úrazu.

Zde se můžete podívat, jak vypadají vroubkaté nehty.

Zdroj: Deformace a kazy na nehtech

Na co máme nehty

Nehty chrání špičky prstů a umožňují přenos hmatu. Kdybychom neměli nehty, náš hmat by se výrazně zhoršil. Hmat je jedním ze smyslů, které nám pomáhají zorientovat se v okolním prostředí, proto jsou pro nás nehty důležité.

Zdroj: Nehty

Diskuze

V diskuzi PODÉLNĚ VROUBKATÉ NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena Schmiedová.

Dobrý den chtěla jsem se zeptat,jak léčit podélně vroubkaté nehty,vroubky jsou od nehtového lůžka až po konec nehtu jemně hmatatelné a tako i viditelné.Můžete mi prosím poradit.Třeb mi chybí jen nějaký vitamín Děkuji Schmiedová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pepa Novák.

Mě to také moc zajímá.

Zdroj: diskuze Podélně vroubkaté nehty

Je to nedostatek vitamínu?

Ano, nedostatek vitamínu A, B-komplexu, C, D i minerálů, jako jsou zinek, hořčík, křemík, železo, může způsobit tvorbu záděr.

Zdroj: Co znamenají záděry na rukách

Diskuze

V diskuzi PODÉLNĚ VROUBKATÉ NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Barbora.

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat ohledně prasklého nehtu na ruce. Jedná se o 1 nehet, který mi neustále praská. Vypadá jako kdyby byl naprasknutý už od lůžka, ale opravdová prasklina se objeví vždy až cca 3 - 4 mm od konce, kdy nehet odrůstá. Tento problém mám už přes rok.

Děkuji za radu a přeji pěkný den

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karolína.

Ahoj, já to mám taky na palci u levé ruky. Jsem zdravotní sestra a zkoumala jsem svůj krevní rozbor, jestli to není nějakým nedostatkem vitamínů nebo jiným výživovým nedostatkem a nic takového se neprokázalo. Jsem teď přesvědčená, že je to věkem, respektive nějakou událostí v životě, která měla významný vliv na psychiku. Po této stresové události dojde k trvalé změně v nehtovém lůžku a to pak produkuje takto "poškozený" nehet po zbytek života. Čím více je na nehtech takovýchto zářezů, tím více byl předchozí život útrpný. Pomoc, jak se toho zbavit je jedině mechanicky - pilováním, lakováním a nebo gelovými nehty.

Zdroj: diskuze Podélně vroubkaté nehty

Nehty fotogalerie

Zde můžete vidět nehty.

Zdroj: Nehty

Diskuze

V diskuzi TŘEPENÍ - DVOJENÍ NEHTŮ! se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lada Krupková.

Dobrý den, už delší dobu mám problém s dojením nebo třepením nehtů, nevím co je správné. Když malinko narostou hned se třepí, měla jsem nehty v pořádku, mám sušší pokožku celkově a rukách také.
Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Switnes.

můžu doporučt velmi účinný výrobek , který vyřeší tyto problémy
prodávají se na lhd-cosmetics.cz

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Třepení - dvojení nehtů!

Bruska na nehty – videonávod

Zde můžete vidět video s návodem na použití brusky na nehty.

Zdroj: Bruska na nehty

Okusování kůže kolem nehtů

Okusování nehtů a kůže okolo nich je zlozvyk, který přispívá k tvorbě záděr. Víte, že tento zlozvyk má každý čtvrtý člověk? Když už se bez okusování nemůžete obejít, tak suchou kůžičku netrhejte. To je to nejhorší, co můžete udělat, protože si takto zaděláváte na celkovou sepsi organismu.

Zdroj: Co znamenají záděry na rukách

Poradna

V naší poradně s názvem ČERNÝ NEHTOVÝ KOUT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Světlana.

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, co může znamenat černý nebo fialový nehtový kout? Posílám fotografii. Po porodu se mi udělal ekzém na rukách a začaly mi některé nehty na rukách a nohách vzrůstat do kůže, je to velice bolestivé a nepříjemné a nevím, co s tím mám dělat. Ted ale už podruhé se mi na stejném prstu zčernal nehtový kout, když to tak sleduji, vypadá to, jakoby byl naplněn krví po oděru a možná hnisem. Uděr ale žádný nebyl. Je to následkem vrůstání nehtu do kůže nebo jde o něco jiného? Je to hnis? Na kterého lékaře se mám obrátit? Velice děkují za odpoved.

S pozdravem Světlana

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zřejmě jde o počínající plíseň nehtu. Zkuste opatrně čistit prostor pod nehtem každý den a po každém vyčištění aplikujte pod nehet roztok Clotrimazol, který volně koupíte v lékárně. Také upravte okraj nehtu sestřižením špičky do tupa, aby se nezarývala do nehtového koutu. Léčivý roztok aplikujte vždy na všechny prsty. Pokud problémy ani po této léčbě nepřestanou, tak navštivte ordinaci kožního lékaře, který vám může dát účinnější léky na lékařský předpis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Černý nehtový kout

Bruska na nehty JD 500

Bruska na nehty JD 500 s nástavci, 30 000 ot. Bruska na nehty se používá pro urychlení vaší práce. Je vhodná jak při doplňování nehtů, tak i při nové modelaci. S bruskou na nehty bude vaše práce o polovinu času rychlejší.

Funkce: přepínání levé a pravé rotace, ruční ovládání otáček, navolení libovolné rychlosti.

Příslušenství: nožní pedál, sada 4 nástavců + 1 brusný kotouček, stolní držák brusky.

Pro urychlení a zkvalitnění práce doporučujeme zakoupit tvrdokovové frézy.

Zdroj: Bruska na nehty

Poradna

V naší poradně s názvem SUCHA KOZA NA NOHACH A RUKACH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr mares.

mam suchou kuzi na nohach a rukach co s tim

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Co na suchou kůži na nohách a rukách? Základní péče je jednoduchá - mazat a mazat... K mazání používejte různé rostlinné oleje například olivový, arašídový, olej z pomerančových jader a tak podobně. Vyzkoušejte co vám nejvíce prospívá a upřednostněte to, po čem máte nejvíce přijemný pocit. Péči můžete dále podpořit předchozí koupelí rukou a nohou v roztoku kyseliny citronové. Takovou koupel připravíte z 5 litrů vlažné vody a půlku moka lžičky kyseliny citronové, kterou běžně koupíte v supermarketu asi za 7 korun. V takové lázni si pak masírujte ruce i nohy po dobu pěti až deseti minut - zase jak vám to bude přijemné. Máte-li na nohách ztvrdlou pokožku, doba u konce této koupele je nejlepší příležitostí, jak ji odstranit pomocí pemzy nebo ocelového pilníku na ztvrdlou kůži. Po koupeli si ruce a nohy osušte a promažte některým z oblíbených rostlinných olejů.
Tuto péči můžete aplikovat i na celé své tělo, nejen na nohy nebo jen ruce. Pak si lázeň připravte ve vaně do které natočte vodu, aby byla vana plná a pak do vody nasypte celý pytlíček kyseliny citronové. Dejte pozor, aby se všchny krystalky kyseliny dobře ve vodě rozpustily a pak si do ní vlezte. Doba působení je na vás - jak vám to bude přijemné. Po koupeli se osušte a promažte se olejem. Při promazávání si bezvadně protáhnete své tělo, obzvláště při mazání zad je to zajímavé - snažte se svépomocí namazat se všude. Při mazání dodržujte pravidlo, od periferií k srdci. To znamená nejdříve ruce, zápěstí, předloktí, paže, ramena a prsa. Potom kotníky, lýtka, stehna, zadek, břicho a záda. Nakonec si promasírujte chodidla.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sucha koza na nohach a rukach

Akrylové nehty versus nehty gelové

Nechcete-li při modeláži nehtů využívat UV lampu, nemusíte. Gelové nehty nejsou jedinou variantou umělých nehtů. Vyberte si raději akrylové nehty. Pro modelování akrylových nehtů potřebujete pouze akrylový pudr a tvrdidlo. Tvrdidlo neboli liquid je čirá tekutina, ve které se akrylový pudr rozpustí a vytvoří tak hmotu vhodnou pro modeláž vašich dokonalých nehtů. Výsledkem jsou pak tenké akrylové nehty, které jsou velmi pevné a odolné.

Zdroj: Akrylové nehty

Diskuze

V diskuzi NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

na péči o nehty doporučuju sadu od Nevo Dead Sea Spa, používám ji už dlouho a konečně mám krásné, pevné, zdravé nehty a nádherně jemné ruce (nevo-spa.com/cs/obch…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nehty

UV lampa 1000 W na gelové nehty – cena

UV lampa na gelové nehty je určená pro použití na UV gely a lehce tvrzené akryly. Tato UV lampa na nehty využívá vysoce energeticky výkonné UVA žárovky pro dosažení rychlejšího, bezpečnějšího a bezzápachového vytvrzení UV gelu. Tato moderní designová lampa s časovačem je vhodná jak pro profesionální, tak i pro domácí použití.

Zde můžete porovnat ceny UV lamp.

Zdroj: Gelové nehty

Poradna

V naší poradně s názvem ONEMOCNĚNÍ NEHTY ŽLUTÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

chodila jsem si dělat gelové nehty...pak jsem přestala nebyl čas. Týden na to mi nehty zežloutly a konce nehtů mám uplně žluté až do oranžova....prosím nevíte co s tím mám dělat?...docela mě to děsí už.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Co na zničené nehty po dlouhodobém přelepování gelovými náhražkami? Nechat odrůst, což bude trvat přibližně půl roku a po tuto dobu nepěkný vzhled obnažených nehtů maskovat vhodným lakem na nehty. A nebo stále pokračovat v aplikaci gelových náhradních nehtů a vzhledový problém s nehty překrývat. Nehty takto rozruší a zbarví lepení náhradních nehtů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Onemocnění nehty žluté

UV gel

Gelové nehty jsou umělé nehty, které mají velmi přirozený vzhled. Jsou tenké, ohebné, nežloutnou a nejsou porézní. Gelové nehty jsou čím dál více populárnější mezi profesionálními i domácími uživatelkami. UV gely se dělí na UV gely modelovací, UV gely podkladové, UV gely vrchní a UV gely na francouzskou manikúru.

Zdroj: Gelové nehty

Psychické problémy

Psychické projevy projevující se třením prstu o prst také způsobují výskyt záděr. Pokud už vám teče krev, tak do záděry mohou proniknout nečistoty, vznikne zánět, a pokud je pod nehtovým valem, začíná velký problém. Pak černá boule u prstu už opravdu není jen běžná záděra.

Zdroj: Co znamenají záděry na rukách

Sada na akrylové nehty

Sada na akrylové nehty obsahuje vše, co potřebujete pro modeláž nehtů akrylem:

  • Akrylový prášek 30 g – čirý
  • Akrylový prášek 5 g – bílý
  • Akryl Liquid 100 ml
  • Štětec na akryl č. 6 – Kolinsky
  • Pilník blok fialový – hrubý 80/80
  • Pilník blok bílý – 180/100
  • Pilník na nehty rovný 100/180 – bílý
  • Pilník na nehty rovný 80/80 – černý
  • Pilník leštící v pouzdru
  • Tipy French přírodní – sada 100 ks v boxu
  • Gilotina – kleště na umělé tipy
  • Lepidlo na umělé nehty 3 g
  • Čistič – odstraňovač gelu 100 ml
  • Čisticí papírové polštářky 500 ks
  • Primer 15 ml
  • Nehtový olejíček 15 ml – Freesia
  • Zdobení na nehty
  • Skleněná mistička
  • Pomerančové dřívko, krátké
  • Kopýtko – zatlačovač nehtové kůžičky

Zdroj: Akrylové nehty

Akrylové nehty

Pro modelování akrylových nehtů se používá akrylový pudr a tvrdidlo. Tvrdidlo neboli liquid je čirá tekutina, ve které se akrylový pudr rozpustí a vytvoří tak hmotu vhodnou pro modeláž dokonalých akrylových nehtů. Výsledné akrylové nehty jsou tenké, velmi pevné a odolné. Na akrylové nehty není zapotřebí UV lampy.

Zdroj: Nehty

Olejíček na záděry

Dříve než záděry odstřihnete, je vhodné je namočit do teplé vody se solí nebo olivovým olejem. Po prohřátí budou záděry měkčí a snáze odstranitelné. Jedná-li se o záděru zatrhnutou „do masa“, potřete místo dezinfekcí a přelepte náplastí. Přes den co nejvíce promašťujte. V drogerii seženete celou řadu zvláčňujících olejíčků, které jsou vyvinuty pro zvláštní péči o okolí nehtů.

Zdroj: Co znamenají záděry na rukách


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP