Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VÝHŘEZ SLIZNICE KONEČNÍKU

OBSAH

Co znamenají kusy sliznice po revizi

Kusy sliznice po revizi signalizují silné krvácení, které je komplikací s nutností výkon opakovat. Je důležité podat léky na zástavu krvácení.

Zdroj: Kyretáž děložní sliznice

Poradna

V naší poradně s názvem VYHŘEZLÝ KONEČNÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Prosi o radu asi tri mesice u me stridani zacpy a prujmu nekdy neudrzeni stolice krev hlen ve stolici nekdy tuzkovite stolice pri tlaceni na stolici cervena boule i pri pohledu do zrcatka pri zatlaceni cervena boule.muze se jednat o vyhrez konecniku?dekuji moc za odpoved.ls

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pro srovnání s vašimi poznatky zde můžete vidět, jak vypadá prolaps konečníku, lidově výhřez konečníku: www.google.cz/images…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vyhřezlý konečník

Svědění konečníku po antibiotikách

V důsledku podávání antibiotik dochází k poruše mikroflóry a k výskytu mykózy, která způsobuje svědění okolo konečníku a zevních rodidel.

Zdroj: Svědění konečníku

Poradna

V naší poradně s názvem SLIZNICE JÍCNU OBNOVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohacek.

Má někdo zkušenosti s léčbou popálené sliznice jícnu po chemoterapii ? Jak obnovit sliznici - čím ? Děkuji. Pište prosím na meil !

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Chemoterapie může poškodit buňky ve sliznici, čímž dochází k zánětu (mukositida). Chemoterapie může způsobit bolestivé vředy, krvácení a infekce v jícnu. Mukositida je obvykle dočasná a zmizí do několika týdnů po ošetření chemoterapií.
Obtížné nebo bolestivé polykání, pálení žáhy nebo bolest v horní části břicha (v nadbřišku) by měly být oznámeny lékaři. Bolest způsobená zánětem jícnu (ezofagitida), může vadit při jídle. Někteří lidé proto musí dočasně změnit své stravovací návyky nebo užívat léky proti bolesti, pokud mají potíže s polykáním nebo polykání je pro ně bolestivé. Zůstaňte proto v péči svého lékaře a snažte se společně toto období překonat, než se sliznice jícnu zahojí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sliznice jícnu obnova

Je nebezpečné slabé krvácení z konečníku

Slabé krvácení z konečníku je relativně častý příznak, který by se neměl podcenit a vždy by měl být konzultován s lékařem. Krev může být zjištěna buď při pohledu na stolici, nebo nalezena na rukavici při vyšetření konečníku prstem.

Zdroj: Krvácení z konečníku

Diskuze

V diskuzi RADY, JAK SE ZBAVIT SUCHÉ SLIZNICE NOSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Novotná.

Dobrý den, je mi 52 let a trpím se suchou nosní sliznici a sucho v krku.. je to nepříjemné ,proto bych chtěla poradit jak by se to dalo vyléčit..podotknout musím,že v dřívějších dobách jsem hodně používala nosní spreje..v současnosti jen zřídka, ale nosní sliznice mám suché a špatně se dýchá.
Děkuji předem za vaši odpověď.
J.Novotna

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rady, jak se zbavit suché sliznice nosu

Výtok z konečníku v těhotenství

Při výtoku z konečníku v těhotenství je vhodné navštívit gynekologa, který provede výtěr z konečníku na mikrobiologické vyšetření, zda se nejedná o zánět bakteriálního původu. Konečník je možné mazat krémem Bepanthen sensiderm a dodržovat zvýšenou hygienu. Možné je i proktologické vyšetření konečníku.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny

Diskuze

V diskuzi VYSOKÁ DĚLOŽNÍ SLIZNICE V PŘECHODU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta.

Dobrý den, prosím o radu, před 4dny jsem byla u gynekologa s mírným krvácením v přechodu. Je mi 56 let. Dva roky již nemám menses . Dal mi prášky norethisteron na 15 dní a řekl, že mám lehce narostlou děložní sliznici. Po krvácení, které po prášcich přijde, mám přijít na kontrolu. Je mi špatně po prašcích, hlavně v noci cítím bušení srdce a nemohu spát,jsem nateklá. Mám dotaz, jak to řešit? Děkuji za radu. Marta.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mlb.

Vyhodit léky, pomáhá bylina-čaj Kontryhel / Alchemilka /, mně to zachránilo.

Zdroj: diskuze Vysoká děložní sliznice v přechodu

Stadia kolorektálního karcinomu

  • Stadium 0: Nádor je omezen pouze na sliznici střeva.
  • Stadium I: Nádor se ze sliznice střeva dostává do hlubších vrstev stěny střeva.
  • Stadium II: Nádor může prorůstat celou stěnou střeva případně až do sousedních orgánů, nešíří se však do okolních uzlin a nejsou vzdálené metastáze.
  • Stadium III: Kromě stěny střeva nebo konečníku došlo k rozšíření nádoru do okolních uzlin, nedošlo však ke vzniku vzdálených metastází.
  • Stadium IV: Došlo ke vzniku metastází, nejčastěji v játrech nebo v plicích.

Zdroj: Rakovina konečníku

Diskuze

V diskuzi SLIZNICE JÍCNU OBNOVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohacek.

Má někdo zkušenosti s léčbou popálené sliznice jícnu po chemoterapii ? Jak obnovit sliznici - čím ? Děkuji. Pište prosím na meil !

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petra.

Me poradila doktorka vždy kousek másla pro lepší polykani

Zdroj: diskuze Sliznice jícnu obnova

Co značí oranžová tekutina z konečníku

Oranžová tekutina jako výtok z konečníku může signalizovat rupturu konečníku nebo hemoroidy. Také může jít o zánět nebo o nádor. Dále se může se jednat o poruchu trávení. Vždy je vhodná konzultace s lékařem.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny

Diskuze

V diskuzi JAK LÉČIT ZÁNĚT ÚSTNÍ SLIZNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Filippová.

Dobrý den, mám prosbu o radu. 4 měsíce vyplivuji hleny, obv. lékař poslal na gastroskopii,
nález žádný, nyní paradentolog poslal na vyšetření ústní sliznice, v březnu jsem měla paradentozu, byly mě vytrženy všechny stoličky. Na vyšetření jdu až za měsíc, jsem hodně
unavená, poradí mě někdo co dělat do té doby pro zklidnění zánětu v ústech, děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak léčit zánět ústní sliznice

Jak na svědění konečníku a genitálií

Zkuste upravit stravu (nedráždivou), omezit kávu, hlavně nekouřit, nekořenit. Zkuste si koupit probiotika a užívat je alespoň 3 měsíce. Používejte maximálně dětské mýdlo. Často je kromě mykózy sliznice již postižená ekzémem, takže je vhodné mazat okolí konečníku a postiženou sliznici Belogentem, Belodermem, Triamcinolonem a podobně, zde se jedná již o kortikoidní masti s výborným efektem, ale i některými nežádoucími účinky, a tak pacient musí dodržovat přesné pokyny k užívání. Proto jsou tyto masti jen na recept, volně je nekoupíte.

Při svědění v oblasti genitálií u žen je vhodné jako prevenci opakovaných kvasinkových i smíšených bakteriálních infekcí používat jednou týdně vaginální tablety Fermalac. Před pohlavním stykem je důležité, aby se oba partneři důkladně vysprchovali v intimních oblastech. Nejčastějším zdrojem vaginálních infekcí je přenos bakterií či kvasinek z oblasti kolem konečníku. Samozřejmostí je i hygiena po styku. Vhodné je, aby se žena po styku vymočila, aby nedošlo k přestupu infekce do močových cest. Svědění v oblasti genitálií je poměrně časté, možná se jedná o nedostatečné zvlhčení při aktu, čímž dochází k nadměrnému mechanickému zatížení sliznice a následným nepříjemným pocitům. Pokud se objeví výtok se svěděním a výtok trvá, navštivte gynekologa. Neléčené infekce snadno vedou do chronicity a jsou pak obtížně léčitelné.

Zdroj: Opruzeniny kolem konečníku

Poradna

V naší poradně s názvem PROČ PRASKAJÍ ŽILKY V KONEČNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela.

při stolici mi praskají v konečníku žilky,a trochu krvácím.Toto se mi stává asi 3 krát do roku.Co mám dělat,abych tyto problémy neměla?
Děkuji Marcela

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když se u vás objeví období krvácení z konečníku, tak do své stravy přidejte psilium. To vám zjemní stolici, která pak nebude tolik dráždit žilky v konečníku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Proč praskají žilky v konečníku

Krvácení z konečníku po porodu

Při porodu může dojít k vyhřeznutí konečníku nebo k hemoroidům, které při stolici mohou krvácet. Je vždy dobré s touto skutečností obeznámit vašeho lékaře, který vám bez pochyby situaci objasní a pomůže vám ji vyřešit.

Zdroj: Krvácení z konečníku

Poradna

V naší poradně s názvem BĚLAVÁ POŠEVNÍ SLIZNICE. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana Kratochvílová.

Mám vnější svědění pochva. Sliznice je bělavé barvy.Behem dne nic necítím,ale přijde večer a provází mě nepříjemné pálení a svědění.Mohlo by se jednat o mykóza? Mám 62 roků.Myslim , že o vysichani se nejedná.S partnerem! mám plnohodnotný sexuální život.Muj lékař mi doporučil clotrimsol.Neni špatný ,ale v noci mě to opět vzbudí.Muze to být alergie nebo nervového původu? Předem děkuji za radu..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejspíše se vám v pochvě přemnožila kvasinka Candida Albicans. Nejlepší lék dostanete u svého lékaře po sdělení, že u vás Clotrimazol neúčinkuje dostatečně. Pokud nemůžete navštívit lékaře, tak si v lékárně kupte vaginální globule proti poševní kandidóze.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bělavá poševní sliznice.

Mast na svědění konečníku

DOXIPROCT 1 X 30 GM mast je určena k léčbě vnitřních i zevních hemoroidů, svědění konečníku, ekzému konečníku a okolí, zánětu žlázek a papil konečníku (cryptitis, papillitis) či povrchových trhlin (fissur) při řitním otvoru. V těchto výše uvedených případech si může pacient aplikovat přípravek sám. V případě, že potíže přetrvávají déle než 5 dní, nebo se v průběhu léčby zhoršují, je třeba se poradit s lékařem. Při vzniku náhlých prudkých bolestí nebo výraznějšího krvácení je nutno neprodleně vyhledat lékaře.

Zdroj: Svědění konečníku u dospělých

Diskuze

V diskuzi MOKVÁNÍ A SVĚDĚNÍ KONEČNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarda.

Delší dobu mě trápí mokvání a současné svědění konečníku. Zkoušel jsem Faktu,Dobexyl, ale nic nepomáhá. Krátkodobě mi pomáhá Pimafucort. Zhruba po týdnu se problémy stále vracejí. Co s tím?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobrý den mám časté svědění u konečníku,bez mokvání.můžu poprosit o radu děkuji

Zdroj: diskuze Mokvání a svědění konečníku

Co znamená vodnatý výtok z konečníku

Vodnatý výtok a voda z konečníku mohou souviset se zánětem ve střevě. Jedná se tedy o průvodní projevy zánětu.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny

Diskuze

V diskuzi SVĚDĚNÍ KŮŽE V HLAVĚ A SVĚDĚNÍ KONEČNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel VILIAM ČONKA.

Chtěl bych zjistit z čeho mě stále svědí kůže v hlavě na zádech konečník a to snad celé tělo trpím s akné mám CHOPN

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mája.

Na svědění konečníku používám hemostop.

Zdroj: diskuze SVĚDĚNÍ KŮŽE V HLAVĚ A SVĚDĚNÍ KONEČNÍKU

Jaká poradna lékaře se zabývá krvácením z konečníku

Lékařský obor zabývající se onemocněním konečníku, neoperační léčbou a operacemi hemoroidů (často nesprávně nazývané hemeroidy), trhlin v konečníku, píštělí a zánětů konečníku se nazývá proktologie. Mezi nejčastější potíže pacientů patří svědění konečníku, pálení konečníku, krvácení z konečníku nebo krev ve stolici. Dalšími častými projevy onemocnění konečníku mohou být bolestivé výstupky a trhlinky v konečníku nebo bolesti při vyprazdňování stolice (takzvané potíže s defekací). Nejfrekventovanějšími onemocněními způsobujícími tyto problémy jsou řitní trhliny a hemoroidy. Naprostá většina těchto potíží je řešitelná ambulantně. Po úvodním pohovoru a základním vyšetření je naplánována takzvaná proktoskopie (anoskopie) a posléze navržen i způsob léčby. Léčba může být chirurgická i nechirurgická. Většinou se jedná o kombinaci obou těchto metod.

Zdroj: Krvácení z konečníku

Plíseň v konečníku

Pokud se u vás vyskytla plíseň konečníku, tak se po každé stolici sprchujte čistou vodou a poté důkladně okolí konečníku osušte. Na zklidnění zánětu je možné použít některý volně prodejný krém proti kvasinkám (Canesten, Clotrimazol, Pevaryl a podobně). Vhodné jsou sedací koupele z dubové kůry, při nedostatečném efektu je vhodná návštěva kožního lékaře.

Zdroj: Opruzeniny kolem konečníku

Děložní sliznice v klimakteriu

Největší změny nastávají ve tkáních s estrogenními receptory, jako jsou poševní sliznice, vulva, děloha, vaječníky a vejcovody, nosní sliznice. Dochází ke ztenčování poševní sliznice, ke změně pH, atrofizaci vaječníků, vejcovodů, dělohy. Ztráta elasticity pánevního dna může způsobit poruchy jeho statiky s rozvojem sestupu pánevních orgánů. Dochází k atrofizaci sliznice močového měchýře s příznaky jako polakisurie (časté močení během den), dysurie (obtížné a bolestivé močení) a urgentní inkontinence (samovolný nechtěný únik moči). Dlouhodobý nedostatek estrogenů vede k metabolickému estrogen deficitnímu syndromu, ke kterému se řadí osteoporóza, ateroskleróza a změny v lipidogramu. U některých žen se objevuje příliš vysoká děložní sliznice.

Zdroj: Vysoká děložní sliznice v přechodu

Svědění konečníku po antibiotikách

V důsledku podávání antibiotik dochází k poruše mikroflóry a k výskytu mykózy, která způsobuje svědění okolo konečníku a zevních rodidel.

Zdroj: Svědění konečníku u dospělých

Jak poznat výtok z hemoroidu

Výtok z hemoroidu poznáte tak, že se objeví bezprostředně po stolici. Hemoroidy se typicky projevují bolestí, svěděním a krvácením. Má je v podstatě každý z nás. Jde totiž o žilní pleteň, která prostupuje stěnami dolní části konečníku a řitního otvoru. Společně se zarudnutím kůže v okolí řitního otvoru jsou způsobeny zánětem. Může se přidat i krvácení, které má obvykle podobu stop jasně červené krve na stolici nebo toaletním papíře. V některých případech může být krvácení i dlouhodobé a vést postupně až k chudokrevnosti.

Hemoroidy se podle výše svého uložení obvykle dělí na vnitřní a vnější. Vnitřní jsou hlouběji v konečníku a nemusí být dlouho patrné. Upozorní na sebe nejčastěji krvácením. Velké městky mohou působením tlaku vyhřeznout navenek. Vnější hemoroidy se objevují na hranici sliznice a kůže v konečníku. Mohou tvořit tmavě červené uzlíky viditelné a hmatatelné i zvenku.

V případě vyhřeznutí hemoroidů můžete u svého řitního otvoru pozorovat tmavě červené hroznovité útvary. Obvykle jsou silně bolestivé a krvácejí. Mají většinou tendenci ke zvětšování a zhoršování. Zpočátku jsou viditelné jen po stolici nebo zvýšení tlaku uvnitř konečníku a samy se vracejí zpět. Později po vyhřeznutí zůstávají venku. Lze je ale prstem zatlačit zpět do konečníku. V nejtěžších případech již nelze vyhřezlé hemoroidy vrátit zpět.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny

Fotografie opruzených konečníků

I takto mohou vypadat opruzeniny kolem konečníku.

Zdroj: Opruzeniny kolem konečníku


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP